|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
Ja wczoraj sobie odpuściłam i dziś jakoś nie moge się zebrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
No ja dzisiaj 70 minut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
ja tez chyba zaczne jezdzic
![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
no dobrze...po dłuższej przerwie kilkudni wróciłam zadkiem na siodełko. na godzinę
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mogę?? Zaczełam treningi na rowerze , moja jazda trwa od 2 tyg. Na samym początku sie pomierzyłam i co tydzień postanowiłam to sprawdzac.Po 1 tyg żadnych efektów:/Mam nadzieje że jak jutro będę sie mierzyc bedzie chociaż 0,5 cm mnie...Oj chciałabym!! Codziennie trenuje po 40-50min przejeżdżam do 30km.Musze przyznac że kondycja mi sie poprawiła a była niemal zerowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
witaj vera
![]() chyba jednak jakieś ograniczenia należy wprowadzić, jeśli nie do końca dietowo planujesz. zła jestem na siebie niesamowicie za tak podupadły rygor. co prawda spowodowane to było chorobą, ale nie chcę się usprawiedliwiać. w ramach zadośćuczynienia - i mówię to nie dla zbędnych przechwałek, ale wiem, że jak napiszę to otwarcie, to dotrzymam sobie słowa- a więc w ramach zadośćuczynienia, zaczynając od dziś do przyszłej niedzieli, mając na to czas, zamierzam przejeździć codziennie 3 godziny. ![]() tydzień to nie jest dużo. dam radę. zaczynając od dziś - z satysfakcją i przyjemnością, usadowiwszy się wygodnie w fotelu stwierdzam- dzisiejsze 3 godziny za mną.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Cześć witam wszystkie roweromaniaczki....
Pisalam już wcześniej , ale mi nikt nie odpowiedział.......... Jako , że jest tutaj dużo trenujących od dłuższego czasu, to poradźcie mi czy dobrze jest jeździć Tak : ( czy to daje lepsze efekty ) Na oim rowerku jest 8 biegów, a ja jeżdżę tak 5 min na 4 biegu ( 29 km / h) 2 min na 3 biegu ( 34 km / h ) 3 min na 1 biegu ( 44 km / h ) - najmniejszy bieg powtórka 2min + 3 min (interwały) 6 razy daje to w sumie 40 minut jazdy. Jeżdżę tak od 3 tygodni na przemian : jeden dzień rower, drugi skakanka + stepper. Proszę o odpowiedź!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Stokrotka, wybacz za brak odpowiedzi. czasami można samemu wywnioskować czytając wypowiedzi innych
![]() większość z nas jeździ głównie wg. zasady: dłużej ale na jak najmniejszym obciążeniu. typowe aeroby. interwały też są dobre, jednak przy interwałach należy brać pod uwagę przede wszystkim ciśnienie. myślę, że nie należy z nich całkiem rezygnować, jeśli dajesz radę, ale wydaje mi się, że za dużo musisz przy tym się nakombinować i liczyć czas - masz pod kontrolą i ciśnienie? (średnio-wykonalne w moim przypadku zdaje mi się) to zależy od osoby - jedni się zanudzą jednostajną jazdą, i takie szybkie zmiany przytrzymają je na siodełku, inni wytrzymają dłużej w trybie jednostajnym, ciągłe zmiany będą angażowały zanadto myślenie matematyczne i szybciej zrezygnują ( ja tam wolę moje jelonki na rykowisku a nie rachunkowość w głowie ![]() ![]() także - no, wiesz, sama musisz wyczuć swoje ciało. obserwuj, próbuj, kombinuj. fajnie, że stawiasz tez na inne ćwiczenia, bo choć po rowerze, no w końcu aeroby- ładnie kształtuje się całe ciało, to jednak inne ćwiczenia są również wskazane. (chociażby dla odpoczynku zadka ![]() do tego dodam tak jako posłowie : MOIM SKROMNYM ZDANIEM ![]() z przyjemnością poczytam co na ten temat ma do powiedzenia reszta gangu rowerowego ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- eh dziewczyny, co taka cisza? za mną półtoragodzinna jazda. wieczorkiem druga. tymczasem wystawiam twarz do słońca, zamykam oczy i udaję że to już wiosna...
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Hejka
Jest małe zwycięstwo!!!Zapiełam kozaki które przez dłuższy czas były za ciasne w łydce a dziś zapiełam bez problemu!!!!HURA!!!!Nawet nie wiecie jakiego miałam banana na twarzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
toż to jakbym sama jakąś glorię odniosła
![]() ja w mój raj utracony, znaczy się jeansy, jeszcze się nie mieszczę. znaczy mieszczę, ale ja się nie chcę mieścić, ja chcę się dobrze czuć ![]() jeszcze trochę sołziku złocisty, jeszcze trochę popedałuj... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
vera 814 -GRATULUJĘ! łydki są moją największą zmorą (oprócz brzucha i ramion), nie wciskam się praktycznie w żadne kozaki, a jak już się wcisnę to wyglądam jakbym miała parówkową zamiast łyd, nigdy nie mówię "łydki" tylko łydy, bo są takie wielkie! Tak więc jeszcze raz gratuluję i pomyśl, że jest ktoś kto Ci tych milimetrów zazdrości.
stokrotka - jak już souzie specjalistka pisała, najważniejsza jest systematyczność i czas, 60 min to optymalny czas , więc lepiej wolniej a dłużej. Mam wrażenie, że dobrze wykonać interwały to nie lada sztuka, teoretycznie powinnaś osiągać tętno na przemian coś około 60% i do 90%. Na rowerze jeszcze mi się nie udało wycisnąć 90% czyli 180 uderzeń, nie wiem jak Tobie. Ja też tak jeżdżę jak Ty, ale pilnuję tętna aerobowego, a jazda jednostajna usypiałaby mnie. Po latach teoretyzowania i nadmiaru wiedzy, od której wiem tylko, że wszystko robię źle, trzymam się zasady : min. 60 min w tętnie 60-75% max i jeżdżę jak mnie nogi poniosą. Chodzę też na spinning, gdzie na zajęciach "fut burner" robimy właśnie interwały (podjazdy, zjazdy) ale w tętnie i chyba działa, więc ktoś to układa przebieg ćwiczeń przyjmuje, że takie lekkie interwały spalają tkankę tłuszczową. Poza tym organizm szybko się przyzwyczaja do określonej formy ruchu więc według mnie dobrze jest urozmaicać tempo. Po tym wywodzie wsiadam na rower na te moje stałe 60 min w tempie naprzemiennym 3,4,5,6 obciążenie tempo około 33, 30, 27, 24 km/h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
khy khy zakrztusiłam się rumiankiem ![]() Cytat:
też lubię szukać, drążyć...a potem to wcale taka szczęśliwa z tego nadmiaru wiedzy nie jestem - tak samo i u mnie okazuje się, że syćko na opak ![]() ![]() drugi półtorak za mną, znaczy - dzisiejsze 3 godzinki z głowy. i zmieściłam się jeszcze przed północą!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
70 minut wczoraj zaliczone+ rozciąganie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dziękuję , dziewczyny SSSOUZIE i ENELDO za odpowiedź. Z tym tętnem to nie bardzo umiem sobie poradzić, bo na moim rowerku jest licznik przejechanych km, i też tętna - i własciwie pokazuje ,że przy najniższym obciążeniu (tj. 1 przy jeździe 44 km/h ) tętno wynosi wlasnie ok. 180, a przy nr 3( 34 km/h ) tętno ...155. Czyli wnioskuję, że to jest chyba za wysokie ???
Ale własnie interwały mi się nie nudzą, bo wczesniej jeździłam jednostajnie i strasznie mi się dłużyło...Tak jest lepiej. A poza tym czuję wtedy na drugi dzień mięśnie pośladków i ud co mnie bardzo cieszy. Jednak przy skakance coraz bardziej bolą mnie stawy w kolanach - czy na to jest jakaś rada, czy mam sobie odpuścić np. kosztem stepperka?Ból lekki pojawia się już przy pierwszych skokach. wczoraj było 1200 skoków, a dzisiaj kolej na rowerek. Edytowane przez StokrotkaMM Czas edycji: 2012-02-07 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
a ja jeżdzę normalnie
![]() ![]() ![]() ![]() ogólnie jakieś przeziębienie mnie dopadło i miałam dwa dni przerwy ale dziś już 40 min zaliczone ![]() ale aż się człowiek lepiej czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Za mną już 62min jazdy wyszlo 35 km jestem dumna z siebie ![]() Postaram sie jeszcze wieczorem pojeździc z 40min. Moją zmorą jest i tak brzuch, po ciąży została mi wisząca skóra i troche tłuszczyku...ale może chociąż troche spadnie od tego jeżdżenia jak myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! =)
mogę się do Was dołączyć?? w grupie zawsze raźniej i większa motywacja do ćwiczenia. fajna sprawa z tym rowerkiem jeżdżę już od 4 dni po min 60 minut na małym obciążeniu. Pochwalę się dziś przejechałam 60 min w południe i 60 min wieczorem <jupi> i do tego 100 skoków na skakance i kilka brzuszków tzn. bardziej to spięcia były niż pełne brzuszki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Wczoraj i dzisiaj po 20 km.
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
witaj weronika
![]() stokrotka - odpuść sobie codzienną skakankę. co drugi dzień. ponadto - buty! dobre miękkie buty dla stawów to podstawa. po czecie ![]() ![]() vera- spadnie spadnie, co ma nie spaść, to aeroby ![]() trzecia godzina dzisiejsza za mną ![]() i piosenka na rower chumbawamba on ebay może macie jakieś fajne kawałki do jazdy?hmmm? zdradzą jakieś?
right now i'm sick of living but i'm going to keep on trying. Edytowane przez sssouzie Czas edycji: 2012-02-07 o 22:20 Powód: poprawa linku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Cześć , witam ponownie.
Naczytałam się duzo i skaczę w butach z grubą podeszwą, i to własnie co drugi dzień, a kolana i tak bolą. Jakiejś wielkiej nagwagi nie mam, bo 59 kg przy 163 cm wzrostu, ale chcę wzmocnić mięsnie i ujędrnic nogi. Wczoraj tylko rowerek i 10 minut ćwiczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
ja 60 minut
![]() eh... chyba mam gorszy przedokresowy dzień, bo wydaje mi się, że nigdy nie zobacze rezultatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zabrzmiało przekonująco! gdzieś w wizażowych artykułach na temat fitnessu wyczytałam złotą myśl: jedyne miejsce, gdzie sukces występuje wcześniej niż wysiłek..to słownik ![]() ibyza, mnie też jakoś poczucie skuteczności padło.. i niestety na pocieszenie pozwoliłam sobie na omleta owsianego z dżemorem, ah, jaki pyszny był... a za jazdy dziś to się jeszcze nie zabrałam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
20 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
godzinka jazdy zaliczona czyli pokonane 30 km =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
kolejny dzień z maratonu, 3 ha było!
![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
nunny, nie ma co podziwiać
![]() na razie nic nie robię, wałkonię się całymi dniami, więc wolę popedałować niż patrzeć w sufit . ale sobie doskonale zdaję sprawę, że to nie jest możliwe zawsze. a zobaczysz, że całkiem niedługo a i Ty nie poczujesz, że to jakiś wysiłek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.