Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 16:04   #181
cucciola79
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!

Cytat:
Napisane przez Maryjamie Pokaż wiadomość
a propo innych dzieciaków to byłam wczoraj odwiedzić przyjaciółkę ma 2-miesięcznego maluszka i on sypia już w nocy po 5-6 godz bez przerwy...jestem załamana Hania ma 8 miesięcy a budzi się co chwilę...nie wiem skąd bierze siłę na taką aktywność w ciągu dnia, bo i raczkuje i siada i staje na nóżkach wszędzie jest jej pełno...jest kochana ale czasami mnie wykańcza wiem na pewno że drugi ząbek idzie bo jest okropnie marudna...
no nic trzeba to przetrwać, za chwilę wracamy do krakowa bo mąż przyjeżdża w nocy

cucciola super że macie już wiosnę korzystaj z ładnej pogody jak malutka się miewa?

jak tam inne mamusie?? mam nadzieję że wszystko u Was w porządku i Wasze pociechy rosną zdrowo

princi jak tam Flavcio lepiej sypia??

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

o matko teraz doczytałam....wyjaśniło się że jest ok prawda? teraz jak nam dzieciaki podrosły to trzeba mieć oczy dookoła głowy moja jakby mogła to by na lampę weszła
hej kochana
a Wy tzn,Ty i Tz jak byliscie mali tez byliscie tacy aktywni??pytam bo np.mojej kolezanki roczna corcia to samo nie usiadzie nawet przez chwile wszedzie jej pelno tylko chodzic i chodzic dziewczynie juz siadl kregoslup i w szelkach prowadza mala ,ona mowi,ze to po rodzicach bo oni tacy sami byli przeruchliwi
u nas ogolnie ok czasem zdarza sie bol brzuszka czasem krecimy sie tez w nocy ot tak zalezy od dnia ale dziekujemy
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 20:40   #182
dygotka8
Zakorzenienie

Principessina a ja za to słyszałam,ze brokuła mozna bo jest łagodniejszy niz kalafior właśnie...

makarony uwielbiam tylko sosów nie za bardzo umiem robic prócz pomidorowego-czyli pomidory z puszki+czosnek+najlepiej jak jest świeża balylia

dziewczyny,jak to jest,że ja karmiąc piersią nie chudnę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 14:04   #183
cucciola79
Wtajemniczenie

Dzien dobry po weekendzie
co ciekawego porabialy mamusie??my bylismy u cioci i babci ,ciocia Fiammi wrocila z wczasow byla na Kubie i przywiozla prezenty dla Fiammi laleczke kubanska dla mamy zolwika z kokosu a dla taty rum i cygaro kubanskietakze bylo wesolo
dygotkaale TY chyba duzo nie przytylas??!!powolutku i zgubisz kilogramy my z princito tak szybko schudlysmy chyba przez te nieszczesne kolkiproponuje spacerki z wozeczkiem to tez wplynie na poprawe sylwetki
a co do makaronow moze sprobuj zrobic cos takiego:
2 cukinie zielone i 1 marchewke zetrzyj na tarce,na patelnie daj troche oliwy z oliwek i podsmaz na tym zabek czosnku ,pozniej wrzuc warzywa i poddus na wolnym ogniu,dodaj 1 lyzke serku philadelfia tj.https://www.hipernet24.pl/nowy/prodi...?item_id=18599
jeszcze minutke poddusic ,ugotuj makaronik moga byc swiderki wrzuc do warzywek wymieszaj i samcznego
Stary 2012-03-05, 16:09   #184
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki! My tez po super weekendzie, wczoraj bylo 25 st. bylismy ze znajomymi na plazy, maja synka mlodszego od naszego o 3 tyg, ale nasz Flavcio przy nim to wyglada na conajmniej 1,5 roku Chyba to moje mleko takie tluste
W przyszla sobote mamy urodzinki narzyczonej Flavcia, moze uda mi sie pojsc do fryzjera, bo naprawde wygladam jak przez okno...

cucciola ale super Kuba, Twoja siostra byla? tez nam sie marzy, ale Flavcio musi troszke podrosnac! Wczoraj juz zarezerwowalismy urlop na sierpien, no a teraz musze pomyslec o prezentach do Pl, bo czas ucieka, a z dzieckiem to tak nie mam czasu lazic i wybierac...
Myslalas juz o jakiejs niespodziance dla meza z okazji Dnia Ojca??

dygotka ja to bym od Ciebie wziela pare kg, jestem zalamana swoja chudoscia, naprawde zle to wyglada

Maryjamie
moj Flavio ostatnio budzi sie w nocy tylko 2 razy, wiec sa mega postepy, czuje sie troche bardziej wypoczeta, chociaz za dnia malo co spi, glownie na spacerze

Zastanawialam se czy kupic te szeleczki do chodzenia, bedziecie kupowac???
Stary 2012-03-06, 10:06   #185
cucciola79
Wtajemniczenie

Dzien dobrychociaz u mnie przeponuro
princitak wrocili w niedziele przeopaleni ,Kuba jest piekna foty przecudne porobili,natura sliczna pelno zwierzat normalnie raj na ziemi
My wczoraj bylysmy na spacerku i zaszlysmy na kawke do baru ,spotkalysmy kolezanke Fiammi ktora ma 18 msc.taka malunia ,Fiammi 2Xwieksza od niej ,chyba ten rocznik naszych pociech taki jakis urodzajny ,ze nasze maluszki tak rosna
W sierpniu do Chorwacji jedziecie??
Co poza tym u innych mamus odezwijcie sie jak wasze malenstwa??!!
Stary 2012-03-06, 11:23   #186
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek, eh moj Flavcio to juz sie chyba przyzwyczail do tych nocnych pobudek, co noc robi sobie przerwe w spaniu od 4.30 do 6tej poczym po 7mej juz calkiem wstajemy!

Cucciola
kupilas juz Fiammi pierwsze butki? myslalam zeby kupic juz, akurat w sobote mamy to przyjecie urodzinowe u znajomych, Flavcio wiecznie jak Indianin bez butow

Kuba nam sie marzy a najbardziej to Australia, ale zeby leciec na kontynent kangurow to mysle, ze Flavcio musi miec min. 4 latka, na Kube to juz predzej moze....
Do Chorwacji jedziemy z para znajomych co tez maja takiego malego brzdaca, naprawde polecam Wam Chorwacje jest idealna na wakacje z dzieckiem

dzis po raz pierwszy synek bedzie jadl pora
zabieram sie za robote milego dzionka!
Stary 2012-03-06, 13:02   #187
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

Princi to super że mały lepiej już sypia, oby było tylko lepiej, to jest dla nas też nadzieja że nie musimy czekać na wszystkie ząbki żeby był spokój zazdroszczę ciepełka na polu nic tylko spacerować co do szelek to chyba kupie jak już będzie chodzić, bo przecież ona to jest jak mały odrzutowiec ani chwili spokoju nie będzie i trzeba mieć oczy dookoła głowy
cucciola mąż ponoć był bardziej żywy, jak to chłopak ale nie aż tak!! a ja byłam spokojna i grzeczna jako mało dziecko, dopiero potem zaczełam dawać w kość
mam chwilę spokoju bo Hania śpi, także uciekam kochane coś porobić
Maryjamie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 14:15   #188
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien doberek, eh moj Flavcio to juz sie chyba przyzwyczail do tych nocnych pobudek, co noc robi sobie przerwe w spaniu od 4.30 do 6tej poczym po 7mej juz calkiem wstajemy!

Cucciola
kupilas juz Fiammi pierwsze butki? myslalam zeby kupic juz, akurat w sobote mamy to przyjecie urodzinowe u znajomych, Flavcio wiecznie jak Indianin bez butow

Kuba nam sie marzy a najbardziej to Australia, ale zeby leciec na kontynent kangurow to mysle, ze Flavcio musi miec min. 4 latka, na Kube to juz predzej moze....
Do Chorwacji jedziemy z para znajomych co tez maja takiego malego brzdaca, naprawde polecam Wam Chorwacje jest idealna na wakacje z dzieckiem

dzis po raz pierwszy synek bedzie jadl pora
zabieram sie za robote milego dzionka!

my to kochana mamy juz kolekcje znoszonych
wrzucam fotke te srodkowe to ulubione bo nawet podgryzione
jak por smakowal dla kawalera???jak go zrobilas??
maryno to po tatusiu poszla Hania
pada u mnie
Stary 2012-03-06, 14:23   #189
cucciola79
Wtajemniczenie

a i fotka
a co do szelek to sama nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3062368.jpg (76,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-03-06, 18:06   #190
principessina
Zakorzenienie

Maryjamie moj synek teraz zasnal od samego rano, jestem wyczerpana 3 kupki zrobil, chyba to go niepokoilo, nie dosc ze nie wyszlismy dzis na spacer to w dmu tez nie dal mi nic zrobic, o tak sa lepsze i gorsze dni...

cucciola te szelki to chyba tak jak pisze Maryjamie jak zaczna dzieciaczki chodzic, zeby wiekszego garba sie nie nabawic a butki to mialam na mysli takie juz do chodzenia primi passi, bo te to chyba jeszcze te mieciutkie?
a gdzie tam obiadek synkowi nie smakowal, plul brokulem, porem wszystkim ehh
Stary 2012-03-07, 09:50   #191
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej kochane
W koncu slonko wyszlo,u nas w domu grypa dziadkowie chorzy Tz pol nocy na tronieprzesiedzial teraz tylko o mnie i mala sie martwiewczoraj strasznie marudzila i tak jakby na brzuszek wskazywalo
princitak tak to wciaz te mieciutkie,te twarde kupie jak zacznie chodzic sliczny filmik ale z tego Twojego synka to zdolniacha
milego dzionka mamusie
Stary 2012-03-08, 10:54   #192
dygotka8
Zakorzenienie

Cucciola79 dzięki za przepis,aż zgłodniałam!!
zaraz zapiszę.nie wiem tylko czy o tej porze roku dostanę tutaj cukinię
w ciązy przybyło mi chyba z 15 kg,na miesiąc ubywa mi około 1 kg.na spacerki chodze takie 2 godzinne
Princi chętnie oddam jakieś 4 kgba,nawet bym Ci dopłaciła

Stary 2012-03-08, 14:41   #193
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki z Okazji Dnia Kobiet Wszystkiego Najlepszego!!!!
http://www.dziennikzachodni.pl/artyk....html?cookie=1
pamietacie jak to bylo za czasow PRL
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif festadonnaa001.gif (36,6 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2012-03-08 o 14:45
Stary 2012-03-09, 18:20   #194
principessina
Zakorzenienie

Czesc Mamcie nasz watek normlanie umarl, jak ja cos z cucciola nie napisze to zadna sie nie odezwie
Dzie Flavcio dal mi w kosc, dopiero co zasnal na popoludniowa drzemke od rana uffaa wzielam prysznic, musze wlosy ulozyc, bo jutro mamy urodzinki, roczek corci kolezanki

Cucciola
bylam wczoraj w Sarabanda, kupilam synkowi spodnie i kurteczke, mowie Ci jakie ladne maja rzeczy i ceny b.przystepne, teraz robia taka kolekcje base b.ladne rzeczy i normalne ceny

jutro chcemy pojechac z mezem kupic pierwsze butki dla Flavcia, bo te mieciutkie juz sa dla niego dawno za male, a teraz jest caly czas na nozkach

Wiecie co troche mnie zastanawiaja Flavcio kupki, ostatnio strasznie czesto je robi, nawet do czterech dziennie i kolor ich taki dziwny raz zolte, raz zielonkawe, przepraszam za doslownosc opisu, ale czy Wasze pociechy tez takie smierdziuszki robia, ze mozna sie krzyzem polozyc?

Jak minal Wam Dzien Kobiet? Wczoraj synek skonczyl 10 miesiecy, maz kupil torcik, ktory wlasnie wykanczam z kawa, ale jestem lasuchhh
Stary 2012-03-10, 08:58   #195
cucciola79
Wtajemniczenie

Witam witam weekendowo
Princima racje watek zamarl
Tez lubie Sarabande(minibande)fajne maja rzeczy ,a Wy nie idziecie jutro na urodzinki przez przypadek??My jestesmy zaproszeni na Roczek do Cri kolezanki Fiammi,tez torcika podjemy
Co do kupek to chyba normalne
rady pediatry psokutkowaly: jupi:
Mamusie milego weekendowania zyczymy
Stary 2012-03-10, 16:21   #196
principessina
Zakorzenienie

tak mamy dzisiaj imprezke na 21sza, troche pozno sie tu wyprawia, a Wy?
kupilam dzis synkowi jego pierwsze butki, pozniej sie pochwale swoim elegantem milego weekendowania!
Stary 2012-03-12, 09:45   #197
cucciola79
Wtajemniczenie

hej hej
ale mamy piekna pogode
princimy bylismy wczoraj na Roczku u Cri bylo super Fiammi sie wybawila z maluszkami jak nie wiem ,wieczorkiem padla jak kawka
pochwal sie Flavciem jak go wystroilasa i jak tam butki sprawdzily sie??
zmykam bo chce na spacerek wyskoczyc Buziolki i milego dnia dla mamusiek ktore tu zajrza
Stary 2012-03-12, 15:19   #198
principessina
Zakorzenienie

Ale wichura, jak wieszalam dzis pranie to prawie razem z nim odlecialam, nie da z domu sie wyjsc...

cucciola a jak ta Twoja kolezanka zorganizowala urodzinki, w sensie w domu buffet przygotowala? powiem Ci szczerze, ze na sobotnich urodzinach w ogole mi sie nie podobalo! kolezanka wynajela salke, w sumie to jak sie zamawia bufet i slodkosci to obok maja salke wlasnie na rozne uroczystosci, jeden wielki harmider, pozatym za pozno, prosila na 21sza, a oczywiscie poludniowym zwyczajem ludzie przyszli prawie o 22giej, mala juz jej na rekach spala, szybko tylko z tortem zdjecia porobili i poszla spac, pozatym reszta dzieci wiekszych pozostawionych same sobie, biegajace i krzyczace, nie lubie tego strasznie...jednak w domu jak sie wyprawia jest wieksze zainteresowanie solenizantem a tak to kazdy sobie, oj nie podobalo mi sie
jak dostane fotki to oczywiscie sie pochwale synkiem, a gdzie tam butki zaraz zdjal, nie podobaly mu sie chyba
Stary 2012-03-12, 21:54   #199
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wichura, jak wieszalam dzis pranie to prawie razem z nim odlecialam, nie da z domu sie wyjsc...

cucciola a jak ta Twoja kolezanka zorganizowala urodzinki, w sensie w domu buffet przygotowala? powiem Ci szczerze, ze na sobotnich urodzinach w ogole mi sie nie podobalo! kolezanka wynajela salke, w sumie to jak sie zamawia bufet i slodkosci to obok maja salke wlasnie na rozne uroczystosci, jeden wielki harmider, pozatym za pozno, prosila na 21sza, a oczywiscie poludniowym zwyczajem ludzie przyszli prawie o 22giej, mala juz jej na rekach spala, szybko tylko z tortem zdjecia porobili i poszla spac, pozatym reszta dzieci wiekszych pozostawionych same sobie, biegajace i krzyczace, nie lubie tego strasznie...jednak w domu jak sie wyprawia jest wieksze zainteresowanie solenizantem a tak to kazdy sobie, oj nie podobalo mi sie
jak dostane fotki to oczywiscie sie pochwale synkiem, a gdzie tam butki zaraz zdjal, nie podobaly mu sie chyba
faktycznie ta godzina to dziwnie jakos zrobili my poszlismy na 16 robila w domku takie rinfresco byly przekaski affettati i na koniec torcik my do domku ok 20 wrocilismy tak ze moglam dac malej kolacje poza tym u nas byly dzieci mniej wiecej w wieku Fiammi i wszystkie chodza wczesniej spac,a jak Ty dalas dla Flavia kolacje ??o ktorej godzinie??
Stary 2012-03-12, 23:13   #200
principessina
Zakorzenienie

No my poszlismy po kolacji, na 21 prosila, tez byly male dzieci poprostu tu sie tak pozno prosi, na 16ta to by nikt nie przyszedl, bo na 17ta wraca sie do pracy po sjescie...dzieci ogolnie chodza poznoooo spac, hmmm mowilam mezowi zebysmy wyprawili w niedziele na 18 ta to mowi, ze nikt nie przyjdzie na ta godzine, wiec pozostaje sobota na 20ta ale i tak pozniej przyjda, a Ty kiedy bedziesz wyprawiac?
Stary 2012-03-13, 09:22   #201
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
No my poszlismy po kolacji, na 21 prosila, tez byly male dzieci poprostu tu sie tak pozno prosi, na 16ta to by nikt nie przyszedl, bo na 17ta wraca sie do pracy po sjescie...dzieci ogolnie chodza poznoooo spac, hmmm mowilam mezowi zebysmy wyprawili w niedziele na 18 ta to mowi, ze nikt nie przyjdzie na ta godzine, wiec pozostaje sobota na 20ta ale i tak pozniej przyjda, a Ty kiedy bedziesz wyprawiac?
hmm....ale dziwne godziny tam majabiedne dzieciaczki musza sie meczyc nocami,nie nie ja bede wyprawiala tak samo popoludniu i w niedziele tak,ze kazdy bedzie mial wolne od pracy i na spokojnie przyjdzie
a dlaczego w niedziele nie przyjda??pracuja tam u Was??
u nas a conajmniej wsrod moich znajomych dzieciaczki maja swoje godziny juz po 21-22 ida do lozeczka i spia to przez to tu robi sie wczesniej imprezki
ojej jaka Fiammi maruda od wczoraj nic sie nie podoba ksiezniczce chce jedno potem drugie na rece itd.a zebow jak nie widac tak nie widac
Stary 2012-03-14, 10:19   #202
cucciola79
Wtajemniczenie

jaka ciszaaaaa
co sie okazalo to sie okazalo ze Fiammi przez odparzona pupke tak marudziladziewczynk i macie jakies rady na odparzenia??
Stary 2012-03-15, 16:18   #203
principessina
Zakorzenienie

hej hej cucci nic nie pisalam, bo nie mialam czasu, przedwczoraj maz musial oddac auto do przegladu, wiec pojechalismy do miasta dwoma autami, oczywiscie Flavcio ze mna, wczoraj za to pojechalismy moim, a maz juz wrocil swoim, praktycznie pol dnia sie zlazlo, bo wiadomo jak to z dzieckiem, a wczoraj postanowilam godzinke polazic po sklepach, kupilam sobie butki i 2 pary spodni, bozesz ja to nie moge wychodzic, bo tylko kase wydaje niestety powrot mialam okropny, strasznie sie zestresowalam, bo Flavio plakal cala droge, wyrywal sie z fotelika, a praktycznie nie mialam sie gdzie zatrzymac, ciemna jak w d...u murzyna, stacja benzynowa byla juz zamknieta, poprostu sie balam, wiec jechalam 50 na godzine i trzymalam go za raczke, eh w domu zasnal szybko po tym placzu, jednak samej troche niebezpiecznie jest jezdzic, bo dziecko male nie rozumie jeszcze...
a dzis skorzystalam z pieknej pogody i wyszlam na spacer, na kawke z kolezanka, a na 17sta umowilam sie z druga,w domu oczywiscie nc nie zrobione, jak nadchodzi ladna pogoda, to strasznie ciagnie mnie na dwor

a jak odparzenia Fiammisi? Flavcio ogolnie nie ma problemow ze skora, ale pamietam jak bylismy w szpitalu na poczatku co synek mial problemy, to z racji tego ze pare dni lezal pod kroplowka i tylko mu pupke mylam garza itd to strasznie odparzenia mu sie zrobily, ale az takie do krwi po tym calym pobycie szpitalnym, wtedy to smarowalam gentalyn (beta jest z antybiotykiem a gentalyn zwykly bez, ja uzywalam zwyklego) na zmiane z kremem babygella, dobry jest, a Ty czego uzywasz na codzien do puci?
z urodzinami to postanowilam prosic na 19sta, kto bedzie chcial to przyjdzie dobrze, ze dzien juz bedzie dluzszy!
Stary 2012-03-15, 21:52   #204
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej cucci nic nie pisalam, bo nie mialam czasu, przedwczoraj maz musial oddac auto do przegladu, wiec pojechalismy do miasta dwoma autami, oczywiscie Flavcio ze mna, wczoraj za to pojechalismy moim, a maz juz wrocil swoim, praktycznie pol dnia sie zlazlo, bo wiadomo jak to z dzieckiem, a wczoraj postanowilam godzinke polazic po sklepach, kupilam sobie butki i 2 pary spodni, bozesz ja to nie moge wychodzic, bo tylko kase wydaje niestety powrot mialam okropny, strasznie sie zestresowalam, bo Flavio plakal cala droge, wyrywal sie z fotelika, a praktycznie nie mialam sie gdzie zatrzymac, ciemna jak w d...u murzyna, stacja benzynowa byla juz zamknieta, poprostu sie balam, wiec jechalam 50 na godzine i trzymalam go za raczke, eh w domu zasnal szybko po tym placzu, jednak samej troche niebezpiecznie jest jezdzic, bo dziecko male nie rozumie jeszcze...
a dzis skorzystalam z pieknej pogody i wyszlam na spacer, na kawke z kolezanka, a na 17sta umowilam sie z druga,w domu oczywiscie nc nie zrobione, jak nadchodzi ladna pogoda, to strasznie ciagnie mnie na dwor

a jak odparzenia Fiammisi? Flavcio ogolnie nie ma problemow ze skora, ale pamietam jak bylismy w szpitalu na poczatku co synek mial problemy, to z racji tego ze pare dni lezal pod kroplowka i tylko mu pupke mylam garza itd to strasznie odparzenia mu sie zrobily, ale az takie do krwi po tym calym pobycie szpitalnym, wtedy to smarowalam gentalyn (beta jest z antybiotykiem a gentalyn zwykly bez, ja uzywalam zwyklego) na zmiane z kremem babygella, dobry jest, a Ty czego uzywasz na codzien do puci?
z urodzinami to postanowilam prosic na 19sta, kto bedzie chcial to przyjdzie dobrze, ze dzien juz bedzie dluzszy!
Nie ma co przejelysmy wateka juz myslalam,ze sama zostalam
Na boomie dziewczyny o Ciebie sie pytaly tam to sie dzieje
ooo pochwal sie zakupkami no ja tez lepiej jak w domu siedze bo jak sie gdzies rusze to tez kase trace!!!
tak tak uzywalam najpierw gentalin beta bo maz sie pomylil podwojnie sie pupcia odparzyla a teraz gentalyn normalny +canesten poza tym uzywam make ziemniaczana z tego co pamietam uzywalo sie w Pl i pomagalaja tez nie mialam z tym problemow dopiero teraz od jakiegos czasu zauwazylam te odparzenia pediatra mowi ,ze to byc moze alergia na pampersy ale dziwne mi sie wydaje bo te pampers progressi od urodzenia uzywam??!!nie wiem sama??!!a Ty jakich uzywasz pieluszek??
to mieliscie przygode u mnie chyba Fiammi juz przyzwyczajona do jazdy samochodem bo ja ja praktycznie woze od urodzenia tutaj na wsi nie mam innej mozliwosci!!!
Dziewczyny jak ktoras tutaj zajrzy podzielcie sie opinia na temat pieluch jakie uzywacie
Stary 2012-03-16, 18:30   #205
dygotka8
Zakorzenienie

ja pampersów uzywam

Stary 2012-03-16, 21:38   #206
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja pampersów uzywam
a jaki model??tzn.jak sie nazywaja??co ile wymieniasz malej??
Stary 2012-03-17, 16:05   #207
principessina
Zakorzenienie

uf uf ale jestem padnieta, wysprzatalam mieszkanie, pranko zrobilam, zaraz ide sie ogarnac i z malym na spacer i po zakupy

cucciola79 ja uzywam pieluszek chicco, wiesz co moze u Fiammi to nie pielszuki tylko robi kwasna kupke i ja odparzylo? ile razy dziennie robi kupke? moj ostatnio czesto, to chyba po jogurcie, dajesz malej juz jogurciki?
no Flavio tez niby powinien byc przyzyczajony do auta, bo jezdzi minimum 3-4 razy dziennie, a tu taka szopke mi odstawil....wiesz u mnie pod domem to nawet nie ma gdzie na pacer wyjsc, a co dopiero jakies zakupy Ty to przynajmniej mozesz z Fiammi wsrod zieleni spacerowac
a kupilam sobie dwie pary spodni Phard, nie wiem czy znasz ta marke, akurat byly w promocji, wiec wzielam i butki takie sportowe sweet years
co porabiacie w weekend, moj maz w zeszla niedziela pracowal i w ta chyba tez bedzie musial eh eh
Stary 2012-03-17, 17:36   #208
dygotka8
Zakorzenienie

Cucciola te pampersy to "pampers active baby"-kupujemy w promocjjach w kartonach
wymieniam jak słyszę,że kupkę zrobiła.Cała noc może spokojnie w niej przespać i nie przecieka.
A może kremik do pupki trzeba zmienić?czym smarujesz?my uzywamy linomag-jak dla mnie najlepszy

Stary 2012-03-18, 08:14   #209
cucciola79
Wtajemniczenie

Dzien Dobry mamusie z rana
dygotkabys mogla mi wrzucic linka z tymi pampersami??u nas chyba ich nie ma??!!ja nie uzywalam niczego po zmianie pampersa tylko woda i tylewczesniej nie mialam z tym problemu a teraz kupilam taki specjalny krem w aptece ,zobaczymy czy to cos da??!!
princito Ty wczoraj pracowiciemy wczoraj rano na rowerkach z Fiammi nad morzem bylismya dzisiaj jedziemy do mojej mamy na obiad.
Tak tak pewnie to przez te kupki ,robi 2,3Xdziennie jogurt je od 6 msc .zycia ale mysle,ze to przez te serki co je wieczorem??!!
Wczoraj kupilam z pampers te nowe mutandine w czerwonej paczce chce zobaczyc jak po nich bedzie sie miala mala a ten krem co zaczelam uzywac do pupci nazywa sie eryplast.
Milej niedzieli kochane!!!!
Stary 2012-03-18, 15:41   #210
principessina
Zakorzenienie

hej hej my juz po spacerku i obiadku, dzis po raz pierwszy bujal sie na hustawce
cucciola79 ja to widze, ze z Was prawdziwi sportowcy na rowerku zasuwacie fajnie! Moj maz z kolei kupil sobie 3 lata temu wypasiony rower, majatek wydal, no i nie ma czasu jezdzic, potem kupil cicletta elettica, 3x uzyl, len patentowany, teraz stoi wszystko w garazu i sie kurzy wrrr
a przygotowalas jakas niepodzianke na Dzien Ojca? ja zamowilam tradycyjne zeppole, ktore se je w tym dniu u nas na poludniu, kupilam mezowi ozdobna kartke oraz cornice digitale, zaraz bede zgrywac fotki
wlasnie mialam sie Ciebie zapytac odnosnie jogurtu, bo ja daje malemu codziennie tak mniej wiecej o 10.30 i powiem Ci, ze kupki sa takie rzadsze i taki dziwny kolor w zolty wpadajacy (sorki za szczegol) i zastanawiam sie czy nadal mu je dawac, moze mu szkodza? jakie jogurty kupujesz? moj jak widzi jogurcik to az sie trzesie z radosci

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości