|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() a menu z dzis podobne do wczorajszego ![]() sniadanie: serek wiejski i bułka żytnia obiad: klopsiki ![]() podwieczorek: koktajl z truskawek, borówek, banana, jog nat i platkow owsianych kolacja: zupa z groszku i mięty z wczoraj ![]() patus czekamy na fotki ze studniowki w slicznej sukience ![]()
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2012-01-19 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
Przyczajenie
|
Hello!
Dziękuję za wsparcie i oklaski. Pozdrawiam wszystkie WALECZNE PANIE. Zazdroszczę tym, które zeszły poniżej 60kg. Ja mam jeszcze daleko. Nadal łykam Asystorslim. Staram się nie jeść po 18:00. A na obiadek dzisiaj miałam: makaronik pełnoziarnisty, pierś z kurczaka na patelni beztłuszczowej (polecam taką patelnię to super sprawa) i tarte buraczki. Ważę się codziennie, ale te czerwone wagi to w odstępach tygodniowych. Robię to codziennie, bo weszło mi to już w nawyk. ![]() ![]() Dorzuciłam wieczorne ćwiczenia i powiem Wam, że mój organizm chyba zaczyna to lubić. Włączyłam do ćwiczeń 6AWeidera. No powiem szczerze, że to nie takie proste. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Nie martw sie ja juz jakiś czas temu doszłam do 73kg a po pewnym czasie znowu 78kg. Idzie sie wkurzyć. ![]() Marzę o wadze sprzed ciąż czyli 63kg. Życzę sukcesów. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Hihi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję utraty wagi !!! ![]() ![]() Gratulacje za ćwiczenia i jedzonko ![]() A historia z Twoim piesiem jest przeurocza ![]() Raz na jakiś czas możesz zjeść śniadanie w Makdonaldzie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Nie cierpię ich sałatek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() i mały wrap ![]() i 3 kurczaczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Waga na pewno niedługo się ruszy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hihi, parę dni temu, też miałam dokładnie tą samą wagę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Spokojnie, jak stoi, to znaczy, że niedługo będzie spadać ![]() Co do ćwiczeń - staraj się chociaż jak najwięcej chodzić ![]() Schody zamiast windy, przystanek, dwa - zamiast autobusu czy samochodu itp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie będziesz się głodzić, z metabolizmem wszystko będzie ok ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- 05patus01 - jeśli chodzi o te kanapeczki od Wasy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Życzę powodzenia w nauce i na egzaminach ![]()
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie, niedługo i Ty zejdziesz poniżej 60 kg ![]() ![]() Ja również mam beztłuszczową patelnię. To sprawa rewelacyjna !!! Jedna łyżka oleju ma 90 kcal, czasem smaży się na dwóch, trzech... Zobaczcie o ile to mniej kcal ![]() ![]() Ważysz się codziennie, tak jak ja ![]() Wiesz... swego czasu, jak ćwiczyłam, to najlepiej ćwiczyło mi się właśnie wieczorami, miałam wtedy najwięcej zapału ![]() Mówiłam, że ta 6 Weidera, to koszmar ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Witam z rana dziewczęta!
![]() Jestem już po śniadanku - serek wiejski light + łyżka dżemu malinowego + 1/3 skrojonego banana i zielona herbatka do picia. Wcześniej kawa ze śmietanką i minimalną ilością cukru ![]() A na wadze o 0,3 kg mniej niż wczoraj! ![]() ![]() Czyli obecnie ważnę 60,8 kg (znowu do przodu mój suwaczek). I też mam patelnię z Tefala, gdzie smaży się bez tłuszczu + mam parowar, ale niestety...zbyt rzadko mam czas go używać, a powinnam, wiem, że powinnam! Pytanie mam takie, może któraś się orientuje...Mam karnet na siłownię, ale niestety nie mam zbytnio motywacji i czasu by na nią chodzić. Sam dojazd mnie kosztuje + czas na ten dojazd i powrót i demotywuje mnie to strasznie...Chciałabym zrezygnować z siłowni, ale zastanawiam się czy dobrze robię...W zamian za to ćwiczyłabym w domu - postanowiłam sobie kupić skakankę z licznikiem + hula hop, ale nie wiem czy te ćwiczenia w domu dadzą takie same efekty jak siłownia... Nie płacę dużo za tę kartę, ale skoro praktycznie nie mam czasu chodzić, to bez sensu chyba ją trzymać...Co Wy o tym myślicie? Przypominam, że do końca maja mam czas by schudnąć kilka kg, bo wtedy po raz pierwszy będę miała przymiarkę sukni ślubnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś staje na wadzę, a tu 54,3 kg ! Normalnie tak się zdziwiłam
![]() Ange85 to teraz Ty mnie gonisz :P ![]() ![]() Dziś mam dzień dobroci dla siebie i mama robi mi naleśniki z serem ![]()
![]() |
#188 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez wlasnie jem sniadanko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję utraty wagi!!! ![]() ![]() ![]() ![]() i ładne śniadanko ![]() Co do siłowni... Ja od roku nie korzystałam z siłowni, za to ćwiczyłam w domu: na orbitreku, kręciłam hula-hop, dużo chodziłam, ćwiczyłam z płytkami cd z fitnessem itp., tańczyłam przy muzyce. Ostatnio bardzo zaniedbałam ruch i chciałabym zapisać się chociaż na basen. Chodzenie na siłownię, daje na pewno lepsze efekty, ale jeśli ktoś w domu potrafi się na maksa zmotywować, to myślę, że też może osiągnąć wiele ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj miałam dzień dobroci, i pewnie dlatego dziś waga taka sama, jak wczoraj ![]() uwaga talerz, a na talerzu ![]() duży kawałek szarlotki na ciepło, obok gałka lodów waniliowych z czekoladową figurką, 2 malusie porcje bitej śmietany posypanej wiórkami czekoladowymi, obok mały biszkopcik, a do tego - mały dzbanuszek rozpuszczonej czekolady do polania czego się chce ![]() ![]() ![]() ![]() Za karę odmówiłam sobie kolacji ![]() P.S. Uwielbiam naleśniki z serem ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam nad tą siłownią...Nie płacę dużo, bo to koszt 60,00 zł jest, resztę dopłaca mi firma, ale chodzi o to, że naprawdę bardzo rzadko chodzę. Nie lubię sama, a wszystkie moje koleżanki się po prostu wykruszyły...
Tak sobie myślę, czy po prostu nie zrezygnować z tej karty chociaż na 2 miesiące, a od kwietnia spowrotem ją kupić, bo od kwietnia przeprowadzam się do przyszłych teściów, a od nich to jest 5 min i wtedy mój narzeczony też by ze mną chodził i napewno byłaby większa motywacja...Tylko tak sobie myślę, czy kwiecień i maj mi wystarczy by chociaż ciut spadło ze mnie cokolwiek ![]() PS. Dziękuję za gratulacje odnośnie wagi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a u mnie dzisiaj : 1 śledź w occie+ 1 kromka chlebka później troszkę sobie podjadłam masy z shreka (mam dzisiaj gości, i takie katusze muszę znosić ![]() ![]() a na obiadek też zrobię makaron, ale z sosem z pomidorów, piersi z kurczaka i papryki ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może poszłabym z Tobą ![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam siłownie bardzo taniutką bo, 50 zł za 11 wejść bez ograniczonego czas. Ale to jest taka malutka siłownia, gdzie jest tylko jedno pomieszczenie i łazienka ![]() ![]() Ćwiczenia moje na dziś to: 8 minut abs,buns, legs i arms ![]() Postaram się jeszcze o hula hop. Cytat:
![]() Może jeszcze naleśniki z rybą xD ![]() Mój jadłospis: ś:serek waniliowy danio wymieszany z granulatem otrębowym z błonnikiem. (ok. 180 kcal) 2ś: świeży sok pomarańczowy - 1 szkl. (ok 70 kcal) teraz: 2 krążki ryżowe o smaku serowym ( niestety mają dużo kcal. 1 aż 51 :/ = ok 100 kcal) o: Te moje naleśniki ![]() Planuję jeszcze soczek pom-jabłkowy i sałatkę kebabową bez majonezu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() dziewczyny narobiłyście ochoty z tymi naleśnikami ![]() ![]() Dzisiejsze menu: - śniadanie: 2 kromki Wasy pełnoziarnistej (zawsze staram się taką kupować) z serkiem topionym z pomidorami i oliwkami na to pomidor i ogórek + szklanka soku marchewkowo-jabłkowego, - w biegu przegryzłam 3 malutkie mace + herbata zielona z mandarynką i pomarańczą POLECAM ![]() - szklanka soku z mango i marakują - obiad: ryba w ziołach z grilla, może skuszę się na 2-3 krokieciki ziemniaczane pieczone w piecyku + mix sałat z pomidorkami, ogórkiem, papryką, grzaneczkami i sosem tysiąca wysp. Gratuluje wszystkim Wam, które dzisiaj na wadze ujrzały spadek !!! ![]() ![]() ![]() Ja już nie mogę się doczekać poniedziałku ![]()
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Mieszkam w Elblągu, a Ty?
![]() BuryKotZPiwnicy - zrezygnowałam, ale tylko na 2 miesiące. Od kwietnia zacznę znowu chodzić wraz z moim narzeczonym. A dzisiaj kupiłam skakankę z licznikiem w Biedronce za 9,99 zł i już wypróbowałam - 100 skoków na początek ![]() Lecę parzyć czerwoną herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Są w Biedronce skakanki
![]()
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Oj, a ja w Gdyni
![]() Jakieś 2 - 3 miesiące temu byliśmy z moim ukochanym w Elblągu w restauracji "Pod Aniołami" na Ryneczku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
witam
![]() przepraszam, że nie udzielałam się na forum ale złapałam jelitówkę i nie byłam w stanie jeść a co dopiero pisać ![]() gratuluje wszystkim i każdej z osobna spadków ![]() ![]() ![]() ![]() co do tych naleśników to cieszę się, że za nimi nie przepadam ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
A ja dzis w koncu mam studniowke takze wir przygotowan
![]() i dzis ostatnie moje takie fajne jedzonko. Potem na pol roku zegnam sie z nim i ahoj ![]() powodzenia w dietowaniu ![]()
![]() |
#202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanej zabawy ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
Współczuję ![]() A jak się teraz czujesz? Już w 100% jest po wszystkim? Hihi, jak to można nie przepadać za naleśnikami? ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście "Pod Aniołami" ma swój klimat. To jedna z moich ulubionych restauracji, ale staram się tam tylko raz na jakiś czas chodzić przy jakichś okazjach, bo inaczej by mi się znudziła, a tak to jest wyjątkowa i mam z nią dobre wspomnienia. Zawsze w tej restauracji czekały na mnie róże w wazonie od narzeczonego, bo zabierał mnie tam na kolacje przy ważniejszych okazjach. Uwielbiam od nich jedzenie ![]() BuryKotZPiwnicy - są skakanki w Biedronce i powiem Ci, że nawet ten licznik działa jak się skacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo, ale masz wspaniałego narzeczonego ![]() Jedzonko mają wyśmienite ![]() Ale masz rację, nie można zbyt często odwiedzać wyjątkowych miejsc, bo przestaną być po prostu wyjątkowe.
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
ange85 dziękuje
![]() ![]() ja mam tak, że jeśli mi się coś spodoba, miejsce, piosenka, jedzonko, to "używam" tak długo, aż w końcu mi się to znudzi ![]() dziewczyny wczoraj przekłułam sobie płatki uszu i nie wiem kiedy mogę odetchnąć, że mi się nic z tymi uszami nie będzie działo / " paprało". Jak na razie wszystko jest ok przemywam je octeniseptem, kręcę nimi od czasu do czasu, ale jednak boję się żeby mi nie ropiały itp. Przepraszam, że pytanie w ogóle nie związane z dietą... ale pomyślałam, że może coś poradzicie bo w internecie to różnie jest napisane co do ich ściągnięcia, pielęgnowania itp. ![]()
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś ani jutro niestety nie mam czasu ani sił na ćwiczenia. Dietkę też trochę zawalę, bo muszę nabrać energii na egzaminy i źle się czuje w ogóle. Dziś nawet nie było tak źle, jednak jestem u TŻ i ma przyjść pizza ![]() Tak to od rana: - Frutina z mlekiem -ok 250 kcal - jogurt naturalny i jabłko - 160 kcal. - kanapka z ciemnego pieczywa z musztardą i szynką - około 160-180 kcal - ciasteczka Lu Go - 228 kcal. - 3 mandarynki Dużo wody. W sumie około 900. to i tak nie tak źle, nawet jeśli dojdzie pizza ![]() No i pewnie 2 kawałki pizzy. Życzcie mi powodzenia na jutrzejszym egzaminie ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() patus milej zabawy !!! studniowki sa super ![]() ![]() ![]() ja dzis zrobilam sobie zakupy, bo lodowka opustoszała, kupilam sobie rybke ![]() ![]() ![]() menu z dzis: sniadanie: owsianka z morelami, platkami migdalow i dzemem malinowym obiad: piers z kurczaka w panierce z jajka,krakersów pietruszki i skórki cytrynowej,ryż brązowy i warzywka ![]() potem poszlam na zakupy wiec podiweczorku nei bylo bo za dlugo mi to zajelo :P i kolacja: serek bialy z rzodkiewka, szczypiorkiem, 2 male kielbaski i ogórki ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Jeżeli kolczyki były przekuwane z zachowaniem pełnej sterylizacji, to nie musisz się martwić, a same kolczyki są ze stali chirurgicznej.. Przemywaj spirytusem salicylowym, co jakis czas przekręcaj i przez miesiąc pod żadnym pozorem ich nie ściągaj i nie zakładaj żadnych innych, ponieważ wtedy może dojść do zakażenia. Już po 2 tygodniach wszystko powinno się pięknie wygoić, ![]() aaa i pisze tu o przekłuwaniu pistoletem.
![]() |
![]() |
#209 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam z piosenkami dokładnie tak jak Ty ![]() ![]() Co do uszu... Ja musiałam przez miesiąc chodzić w tych kolczykach, które zostały mi założone w salonie przy przekuwaniu uszu. Tak mi powiedziano. Też przemywałam i miałam nimi obracać. Po takim czasie wszystko zagoiło się jak trzeba ![]() ![]() Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Co do jedzonka podczas wytężonego wysiłku umysłowego, też nie mogłam się wtedy głodzić, bo ciężko mi się uczyło i myślało, koncentracja spadała, nie mogłam się skupić... Proponuję bananka ![]() Jadłospis super i nawet te 2 kawałki pizzy go nie psują ![]() A jak egzamin??? Pozdrowienia ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Ja też niedługo będę miała rybkę - ŁOSOSIA ![]() P.S. Uwielbiam serek biały z rzodkiewką ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY
![]() ![]() Jutro wracam znowu na dietkę, chociaż i tak chyba nie było tak źle. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.