Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 10:48   #181
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
No trzeba trzeba, ale tylko piwko działa na zakwasy. Winko czy inne alkohole już nie.
O prosze tego to nie wiedzialam... a ja wczoraj pilam piwko i vodeczke i teraz mam takie zakwasy na lydkach ze masakra... znacie jakies fajne wiczenia rozciagajace na lydki?
Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
M. wysłał mi filmik - muszę Wam pokazać. Wiem, że to okropne, ale jak się końcówkę obejrzy kilka razy, to nie można przestać się śmiać.

http://www.youtube.com/watch?v=LNQw5IhVMbU&feature=fvst
O kurde... ciekawe czy ten kociak przezyl... biedny poslizgnal sie na parapecie...
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Mój zaręczynowy umieszczałam w wątku zaręczynowym Link do zdjęcia:

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1296230607

Ja mam 24 lata (w dniu ślubu wciąż 24 ), a mój TŻ 25. Od lutego wynajmujemy razem mieszkanie i już się nie mogę doczekać

Ślubujemy w parafii Świętego Wojciecha (Warszawa), nasza sala to Chabrowy Dworek w Serokach:

www.chabrowy.pl

Jesteśmy razem 3 lata i 3 miesiące

Z sukienką mam nie lada problem, ale chyba większość dziewczyn tak mam. Otóż dla mnie najpiękniejszą jest suknia, którą mierzyłam jako 2 ze wszystkich, a łącznie przymierzyłam chyba około 40 ;p Suknia to Herm's Candice, z tego co widziałam już jedna PM ją ma. Drugą rozpatrywaną przeze mnie obecnie jest Sinceriy 3656. Przymierzałam też tę samą suknię co Chatka i nad nią myślałam, ale zdecydowałam się na księżniczkę.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Ja muszę mieć na sali 96 osób, inaczej wzrośnie cena za talerzyk, na szczęście do tej liczby wlicza się cała ekipa: zespół, fotograf, kamerzysta Nasz zespół liczy 6 osób, a kamerzystów mamy dwóch

Z mojej strony będzie jakieś 40 osób, od strony TŻ też około 30-40, a znajomych około 20. Mamy nadzieję, że nie wiele osób nam odmówi

Zapomniałam dodać, że kolorem przewodnim naszego ślubu będzie fiolet.
Witamy

Gosza
to 3mamy kciuki i czekamy na Twoja relacje A zaraz dodam post na temat zaproszen
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:53   #182
E87
Wtajemniczenie

Kupilam drugie probki zaproszen od uzytkowanika allegro, tu linki:
http://allegro.pl/eleganckie-zaprosz...026585955.html
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...026585911.html wczesniej kupilismy takie mniejsze, ale aktualnie nie maja z nimi aukcji, jednak stwierdzilismy ze sa za male i szukamy dalej..
Te A 4 nam sie spodobaly i zamawiamy w kolorze ecru z opaska w tym samym kolorze. Sa wykonane starannie, czytelne i w jednym z klorow przweodnich (na sali bede miec winietki kartki na vodke w kolorze ecru z fioletowymi kokardkami).
Fot 1 i 2 to zaproszenia A4
Fot 3 to zaproszenia z drugiej aukcji
Fot 4 dla porownania wielkosci danych zaproszen i tych co wczesniej zamawialismy W razie pytam piszcie, srodki zaproszen mozna wybierac rozne, jak komus zalezy na fotce srodka to dajcie znac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (102,3 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (131,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (118,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (110,3 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-01-16 o 09:30
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:54   #183
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do hotelu to my mamy dla gości takie pokoje:
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-03.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-04.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-10.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-08.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-11.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-12.jpg

Jesteśmy baaardzo zadowoleni bo są niesamowite, każdy w innym stylu (ale pałacowym). Płacimy 70zł od osoby ze śniadaniem

Przeeepraszam, chyba się wcięłam w temat hotelu na wakacje, a nie dla gości weselnych tak? Jeszcze mnie wino trzyma

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

No ale przy okazji mam pytanie...
Opłacacie gościom nocleg?? Czy informujecie, że jest możłiwość i sami sobie płacą? Pytam bo ja się zastanawiam, u nas w rodzinie nigdy nam noclegu nikt nie opłacał (nawet jak wesele było 200km od nas)...
Mój TŻ chce opłacić wszystkim swoim przyjezdnym gościom pokoje (rodzina z Krakowa, z Poznania i znad morza), ja się zastanawiam. Za wesele płacą moi rodzice, więc tak naprawdę to od mojego taty zależy, czy swojej połowi opłaci (z jego strony byliśmy na jednym weselu i nikt nie zastanawiał się czy mamy jak wrócić z Płocka do Warszawy). Rodzinie z Warszawy na pewno nie będę opłacała noclegu (wesele 40 km od Warszawy), myślę o jakimś busie.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
My mamy 150 osob doroslych, z dziecmi 170 (wiek 0-10), choc juz teraz wiemy ze pare osob odpada, np. wczorajsza para mloda u ktorych bylismy na weselu ma termin porodu na 10.07 wiec jest ryzyko, ze nie przyjda.

A mi sie juz odechcialo szukania sukienki pierwsze emocje opadly i nawet mi sie nie chce chodzic po sklepach, moze sama do mnie przyjdzie
Mi jakoś też. Przymierzyłam już tyle sukienek, że żadna nie wzbudza we mnie emocji, tylko ta jedna, którą przymierzałam jako 2, więc przy niej zostanę już. Jak ją mierzę to dostaję dziwnych plam na dekolcie, zastanawiałam się, czy to nie wina koralików i kamyczków, których jest mnóstwo... miałyście tak kiedyś?

A tak w ogóle, strasznie pędzicie ;p

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:57   #184
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ chce opłacić wszystkim swoim przyjezdnym gościom pokoje (rodzina z Krakowa, z Poznania i znad morza), ja się zastanawiam. Za wesele płacą moi rodzice, więc tak naprawdę to od mojego taty zależy, czy swojej połowi opłaci (z jego strony byliśmy na jednym weselu i nikt nie zastanawiał się czy mamy jak wrócić z Płocka do Warszawy). Rodzinie z Warszawy na pewno nie będę opłacała noclegu (wesele 40 km od Warszawy), myślę o jakimś busie.

Mi jakoś też. Przymierzyłam już tyle sukienek, że żadna nie wzbudza we mnie emocji, tylko ta jedna, którą przymierzałam jako 2, więc przy niej zostanę już. Jak ją mierzę to dostaję dziwnych plam na dekolcie, zastanawiałam się, czy to nie wina koralików i kamyczków, których jest mnóstwo... miałyście tak kiedyś?

A tak w ogóle, strasznie pędzicie ;p
Jakiś wyjątkowo gadatliwy weekend bo normalnie to 3-4 strony są tylko przez cały
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:12   #185
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Kupilam drufie probki zaproszen od uzytkowanika allegro, tu linki:
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...026585911.html wczesniej kupilismy takie mniejsze, ale aktualnie nie maja z nimi aukcji, jednak stwierdzilismy ze sa za male i szukamy dalej..
Te A 4 nam sie spodobaly i zamawiamy w kolorze ecru z opaska w tym samym kolorze. Sa wykonane starannie, czytelne i w jednym z klorow przweodnich (na sali bede miec winietki kartki na vodke w kolorze ecru z fioletowymi kokardkami).
Fot 4 dla porownania wielkosci danych zaproszen i tych co wczesniej zamawialismy W razie pytam piszcie, srodki zaproszen mozna wybierac rozne, jak komus zalezy na fotce srodka to dajcie znac.
A te mniejsze u jakiego sprzedawcy kupowałaś?? Możesz dać linka do archiwalnej aukcji? Ile kosztowały??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:13   #186
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny, jeszcze mogę zaprezentować Wam zaproszenia, które póki co wybraliśmy z TŻ, jednak nie ma na stronie dokładnie takich. Z załącznika chcemy taka kieszeń na zaproszenie, wkładka bez tych ptaszków Dodatkowo chcemy umieścić na dole kieszeni (nie wiem, jak to się fachowo nazywa) nasz monogram. Zaproszenia są dość drogie, 6,90 za sztukę, zastanawiam się, czy nie lepiej zrobić je samemu. Dziewczyny, które się na tym znają, powiedźcie, skąd brać materiały?

IMG_3559+%2528800x533%2529.jpg

WK4+MODERN+FOLK.jpg

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-01-15, 11:37   #187
ladystar
Zakorzenienie

Powiem Wam ze sukienka, ktora mi sie do tej pory najbardziej podobala i ciagle o niej mysle to Leander - jest lekka, zwiewna, w ogole sie jej nie czuje na sobie, ma tylko pare ALE - glowne to ze w bialym kolorze nie bedzie szyta z jedwabiu tylko z czegos sztucznego bo jedwab nigdy nie jest sniezno bialy i teraz mialabym dylemat czy szyc sniezno biala czy decydowac sie ewentualnie na ten smietankowy
Jej plusy to wlasnie brak kola, moje wymarzone serduszko na dekolcie, żadnych zdobień, niesamowita lekkosc i jeszcze jednen - wymyslilismy z TZ ze na sesje plenerowa pojedziemy do Paryza, bo tam sie zaczela nasza milosc, tam sie zareczylismy i wlasnie tam chcielibysmy zrobic sobie sesje i ten odpinany dol bylby idealny do zdjec plenerowych i do biegania po miescie

Co o niej myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 394929_249639241770488_182750558459357_650384_461530685_n.jpg (27,0 KB, 91 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 11:41   #188
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Kupilam drufie probki zaproszen od uzytkowanika allegro, tu linki:
Bardzo ładne macie zaproszenia
Cytat:
Dziewczyny, jeszcze mogę zaprezentować Wam zaproszenia, które póki co wybraliśmy z TŻ, jednak nie ma na stronie dokładnie takich. Z załącznika chcemy taka kieszeń na zaproszenie, wkładka bez tych ptaszków Dodatkowo chcemy umieścić na dole kieszeni (nie wiem, jak to się fachowo nazywa) nasz monogram. Zaproszenia są dość drogie, 6,90 za sztukę, zastanawiam się, czy nie lepiej zrobić je samemu. Dziewczyny, które się na tym znają, powiedźcie, skąd brać materiały?

Załącznik 4441896

Załącznik 4441899
Wasze zaproszenia też mają w sobie mnóstwo uroku jeśli chodzi o materiały musisz się wybrać do hurtowni albo większego sklepu papierniczego i tam napewno będziesz mogła kupić papier na zaproszenia, koperty i różne dodatki jakich potrzebujesz aby własnoręcznie zaproszenia zrobić
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:43   #189
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Powiem Wam ze sukienka, ktora mi sie do tej pory najbardziej podobala i ciagle o niej mysle to Leander - jest lekka, zwiewna, w ogole sie jej nie czuje na sobie, ma tylko pare ALE - glowne to ze w bialym kolorze nie bedzie szyta z jedwabiu tylko z czegos sztucznego bo jedwab nigdy nie jest sniezno bialy i teraz mialabym dylemat czy szyc sniezno biala czy decydowac sie ewentualnie na ten smietankowy
Jej plusy to wlasnie brak kola, moje wymarzone serduszko na dekolcie, żadnych zdobień, niesamowita lekkosc i jeszcze jednen - wymyslilismy z TZ ze na sesje plenerowa pojedziemy do Paryza, bo tam sie zaczela nasza milosc, tam sie zareczylismy i wlasnie tam chcielibysmy zrobic sobie sesje i ten odpinany dol bylby idealny do zdjec plenerowych i do biegania po miescie

Co o niej myslicie?
Piękna jest ta suknia!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:45   #190
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

jestem z Tobą, ja też nie znajdę tego CZEGOŚ.
minusem jest to że mam troszkę mniej czasu
No ciężko będzie. Tym bardziej że teraz w zimie średnio chce mi się do Krakowa jechać i marznąć biegając od salony do salony, ciągle się rozbierając i ubierając

Mu wesele mamy na 110 osób.. Niestety ja mam bardzo małą rodzine i na siłe "ciotek widzianych ostatnio na komunii" zapraszać po prostu nie chcę.

Cytat:
Piękne te pokoje! I na prawde tanio. U nas sobie krzyknęła coś miedzy 150-180

Wczoraj mówiliście o kwiatkach od TZ
Nie uwierzycie jak daleko sięga moja głupota
Zapierałam sie ze dawno nie dostałam kwiatów od TŻ a nosz kurcze przecież zaraz obok mnie stoi w wazonie bukiecik od niego który kupił mi tydzien temu
Skleroza czy co ?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:46   #191
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:

Co o niej myslicie?
To jest moje zdanie i nie gniewaj się na mnie ale ta sukienka mi się nie podoba modelka wygląda w niej jakby była w ciąży albo miała bardzo mocno wysadzony brzuch boję się że ty możesz w niej wyglądać podobnie czyli kiepsko.
Bartuś
28.01.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 11:48   #192
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Opłacacie gościom nocleg?? Czy informujecie, że jest możłiwość i sami sobie płacą? Pytam bo ja się zastanawiam, u nas w rodzinie nigdy nam noclegu nikt nie opłacał (nawet jak wesele było 200km od nas)...
Ja mam jedynie gości z Austrii, 3 pary, więc im płacimy nocleg, reszta mieszka ok 10 km od sali więc będziemy mieć kierowcę, który będzie gości rozwoził.

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31626861]dlatego ja jak mialam zapał to latałam za nią bo później bym się tylko denerwowała[/QUOTE]
ja już jestem na etapie zdenerwowania...

Cytat:

Co o niej myslicie?
przepiękna! i kurcze... taka paryska idealnie by się nadawała na plener w Paryzu! zwłaszcza w wersji krótszej ! ja bym brała jesli tylko ci się podoba!
Stary 2012-01-15, 11:55   #193
chocolate muffin
Rozeznanie

Hej kobitki, u mnie za oknem też biało
Szkoda tylko, że teraz kiedy będę siedzieć w domu i kuć do sesji.
Tż. pojechał na 1 dzień na narty do wisły, a ja muszę siedzieć i się uczyć.

Cytat:
Mój zaręczynowy umieszczałam w wątku zaręczynowym Link do zdjęcia:

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1296230607
Śliczny

Cytat:
Ciekawa ta sukienka, ale rzeczywiście nie do końca dobrze leży na modelce, może po prostu modelka jest za chuda A co do koloru, to śmietankowa też może być ładna, nie koniecznie tylko śnieżna biel.
Stary 2012-01-15, 11:55   #194
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam Was
My też mamy duże wesele, na ok 150 osób dorosłych + dzieci.
Ale z tego lekką ręką odpadnie nam z 20 osób. Jak nie więcej.
Stary 2012-01-15, 11:59   #195
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:

Co o niej myslicie?
W krótkiej wersji podoba mi się bardziej. Nie masz zdjęcia na sobie, z doświadczenia wiem, że na modelce może wyglądać coś źle, a na osobie pięknie Jeśli chodzi o kolor - mam ten sam problem... śnieżna biel czy śmietanka

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-01-15, 12:06   #196
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam Was
My też mamy duże wesele, na ok 150 osób dorosłych + dzieci.
Ale z tego lekką ręką odpadnie nam z 20 osób. Jak nie więcej.
Wczoraj byłam u rodzinki z zaproszeniami na wesele, powiedzieli mi żebyśmy się nastawili, że około 30 lub 40 osób może nam odpaść. Moim zdaniem to bardzo dużo my zakładamy, że 20 osób faktycznie może nie przyjść ale mogą być i tacy, że w ostatniej chwili powiedzą, że ich nie będzie z błahego powodu albo wcale nic nie powiedzą i nie przyjdą. Tego obawiam się najbardziej
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-01-15, 12:12   #197
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u rodzinki z zaproszeniami na wesele, powiedzieli mi żebyśmy się nastawili, że około 30 lub 40 osób może nam odpaść. Moim zdaniem to bardzo dużo my zakładamy, że 20 osób faktycznie może nie przyjść ale mogą być i tacy, że w ostatniej chwili powiedzą, że ich nie będzie z błahego powodu albo wcale nic nie powiedzą i nie przyjdą. Tego obawiam się najbardziej
Ja wiem, że są ludzie tacy, że do ostatniego dnia będą się zarzekać, że przyjadą na pewno, a później ich nie będzie. Tak jak było u mojego brata. Do ostatniego dnia się zarzekali, że będą, a w dniu ślubu nie zjawiło się ponad 10 osób, bez wcześniejszego powiadomienia :/ Dobrze, że brat nie miał kateringu, tylko kucharkę i nie płacił od talerzyka :/
Stary 2012-01-15, 12:18   #198
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, że są ludzie tacy, że do ostatniego dnia będą się zarzekać, że przyjadą na pewno, a później ich nie będzie. Tak jak było u mojego brata. Do ostatniego dnia się zarzekali, że będą, a w dniu ślubu nie zjawiło się ponad 10 osób, bez wcześniejszego powiadomienia :/ Dobrze, że brat nie miał kateringu, tylko kucharkę i nie płacił od talerzyka :/
ja się właśnie boję, tzn my nie zzapraszaliśmy z mojej strony nikogo z kim nie mamy codziennego kontaktu, żadnych ciotek mam, wujków ojca itp. Najbliższa rodzina: mojego taty rodzenstwo z dziećmi i ich dzieci, i mojej mamy siostry z dziećmi, Nasi przyjaciele to oczywiste że będą- obecność obowiązkowa Ale obawiam się rodziny TŻta, bo jego najbliższa rodzina to mama, ciocia i dziadkowie, a reszta to kuzynostwo mamy i własnie o nich się obawiam. TŻt twierdzi że połowa z nich na bank odpadnie, czyli jakieś 25 osób, ale nie chcę żeby się mi okazało w dniu wesela, jak 25 dań nie wydadzą, a będą zrobione i będzie trzeba zzapłacić :/ jak tak się stanie, to wyzabijam tych głupków. To jest moim zdaniem objaw kompletnej ignorancji
Stary 2012-01-15, 12:21   #199
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

To ja mam propozycje niech każda zrobi posta z opinia do swoich zaproszen badz probek
i doda pod nim zdjecie i zrobimy to tak jak z inspiracjami dodam do podpisu swojego wrzucimy na pierwsza stronę.
za chwilę zrobię takiego posta, już obfociłam próbki, jeszcze tylko znajdę sprzedawców na Allegro
Cytat:

my płacimy gościom za nocleg nie będzie ich dużo, a nie chcemy nikogo narażać na dodatkowe koszta
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie!!!!

Umówiliśmy się dzisiaj z księdzem na spisanie protokołu w środę o 15.30
czekam na relację
Cytat:

Co o niej myslicie?
śliczna i na Twoim miejscu absolutnie bym się nie wahała co do koloru śmietankowa biel jest tak samo piękna, a w prawie każdym salonie mi powiedziano ze o wiele się korzystniej w niej wyglada, pasuje do praktycznie każdego typu urody dlatego ja np byłam strasznie nastawiona na śnieżną biel, a kupiłam ostatecznie śmietankową i nie żałuję absolutnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 12:25   #200
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie boję, tzn my nie zzapraszaliśmy z mojej strony nikogo z kim nie mamy codziennego kontaktu, żadnych ciotek mam, wujków ojca itp. Najbliższa rodzina: mojego taty rodzenstwo z dziećmi i ich dzieci, i mojej mamy siostry z dziećmi, Nasi przyjaciele to oczywiste że będą- obecność obowiązkowa Ale obawiam się rodziny TŻta, bo jego najbliższa rodzina to mama, ciocia i dziadkowie, a reszta to kuzynostwo mamy i własnie o nich się obawiam. TŻt twierdzi że połowa z nich na bank odpadnie, czyli jakieś 25 osób, ale nie chcę żeby się mi okazało w dniu wesela, jak 25 dań nie wydadzą, a będą zrobione i będzie trzeba zzapłacić :/ jak tak się stanie, to wyzabijam tych głupków. To jest moim zdaniem objaw kompletnej ignorancji
Dokładnie.
U mojego brata taki numer wywinęła najbliższa rodzina, bo nie przyjechał brat Mojej mamy z żoną i jego dzieci + osoby towarzyszące i dwóch kuzynów + osoby towarzyszące. I brat mamy mojej bratowej z dziećmi.
Dlatego, jeśli ja nie dostanę potwierdzenia przybycia do dnia który wyznaczymy na pewno będę dzwonić i się pytać. Bo to nie będzie koszt 10 zł jeśli ktoś nie przyjdzie i nie powiadomi, tylko to są ciężkie pieniądze.
Stary 2012-01-15, 12:39   #201
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
no kochane w poniedziałek mierzę kiecki nareszcie
ooooo będą zdjęcia, będą zdjęcia
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
aa miałam wam pokazać mój bukiecik
śliczny
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
To zależy; u mojego TŻ daje się jedno zaproszenie, grupowe, np: zespół informatyków czy xyz team. Jeśli dajesz personalnie, to możesz mu napisać, z osobą Będzie im miło a kosztu nie ponosisz, bo to tylko na ceremonię
ja piszę dla kolegów i koleżanek z byłej już niestety pracy i napisze poprostu dla pracowników hotelu europa.
Cytat:
Hej Dziewczyny,

Śledzą Was już kolejny wątek więc w tym postanowiłam się ujawnić i udzielać częściej Ślubuję 7 lipca o godzinie 17. Mam nadzieję, że uda mi się aktywniej uczestniczyć w rozmowach.
witaj
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Też do Szczecina?
Eeee najwyżej kupie jeszcze jedna.....
tak jak ja??
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie!!!!

Umówiliśmy się dzisiaj z księdzem na spisanie protokołu w środę o 15.30
oooooo to czekamy na relację co i jak

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Dokładnie.
U mojego brata taki numer wywinęła najbliższa rodzina, bo nie przyjechał brat Mojej mamy z żoną i jego dzieci + osoby towarzyszące i dwóch kuzynów + osoby towarzyszące. I brat mamy mojej bratowej z dziećmi.
Dlatego, jeśli ja nie dostanę potwierdzenia przybycia do dnia który wyznaczymy na pewno będę dzwonić i się pytać. Bo to nie będzie koszt 10 zł jeśli ktoś nie przyjdzie i nie powiadomi, tylko to są ciężkie pieniądze.
dokładnie my też będzie dzwonić jeśli nie dostaniemy potwierdzenia... dlatego jeśli nie mamy do kogoś numeru to przy zapraszaniu takowy numer prosimy i od razu notujemy.

któraś wstawiała tą suknię: http://moda.allegro.pl/przepiekna-su...047653656.html
widziałam ją na żywo w komisie ślubnym gdzie kupiłam swoją drugą suknię..... powiem tak zalatuje takim tandeciarstwem bo nawet te falbany tiulowe w spódnicy są całe w brokacie.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 12:40   #202
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie.
No więc właśnie, moja najbliższa rodzina mieszka u mnie w miejscowości, rodzina TŻta mimo że on mieszka w miejscowości obok, jest z KRK czyli jakieś 40min drogi od Nas i ja ich nie znam, więc nie wiem czy ni potwierdzą a ostatecznie nie przyjadą, dodatkowo obawy te potwierdza ich zachowanie; zapowiadają się np na imieniny teściowej i nie przyjeżdżają, umawiają się w sobote na 16, a o 18 dzwonią że się nie wyrobią ... 180 zl piechotą nie chodzi...
Stary 2012-01-15, 12:51   #203
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Moje opinie o zaproszeniach, których zamówiłam próbki

Zdjęcie 1,2 i 3
- sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=19379123 , zaproszenia Morena: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...053869265.html - całkowicie odradzam, na żywo wygalają o wiele gorzej niż na aukcji, kokardki bardzo krzywo związane, próbki przyszły pomięte, nadruk nienaturalnie rozciągnięty, na zdjęciu tyłu widać, że nie jest dodrukowany do końca. Ogólnie bardzo się zawiodłam i nie polecam absolutnie

Zdjęcie 4,5 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=9634980 , zaproszenia: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszen...051436337.html . Ogólnie nie jest źle, ale za tę cenę powinno być dużo lepiej. Kokarda krzywo zawiązana, papier w kolorze ecru jest bardzo żółty i wygląda nieestetycznie (zamawialiśmy biały no ale przysłali ecru ). Reszta ok, papier gruby, porządny, nadruk w porządku.

Zdjęcia 6,7 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=22550204 , zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...006910983.html (próbki przesłał losowo z różnych aukcji, dlatego na zdjęciu są różne rodzaje zaproszeń) Jak widać na zdjęciu kokardy zawiązane bardzo krzywo, poza tym papier strasznie cienki, zupełnie jak nie na zaproszenia. Nadruk ok. Niektóre z tych zaproszeń były klejone i zostały sklejone niechlujnie, tak że widać klej poza tym próbka leżała sobie w szufladzie jakiś czas i nikt nic z nią nie robił, a zaczęła się rozklejać Nie polecam

Zdjęcia 8,9 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11686296 , zaproszenia http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...036434010.html - zaproszenia, które wybraliśmy, wiec na zdjęciu już nasze gotowe zaproszenia, a nie próbka, ale próbka wyglądała tak samo ładnie i starannie Proste, bardzo dokładnie wykonane, kokardki perfekcyjnie zawiązane, zarówno próbka jak i gotowe zaproszenia wysłane tak, że nic się nie uszkodziło. Kontakt ze sprzedawcą świetny. Jedyny minus jest taki ze nie ma w cenie koperty, no ale ostatecznie może nie każdy potrzebuje koperty do każdego zaproszenia, więc można zamówić tyle ile się potrzebuje, nawet razem z kopertą cena zaproszenia wyszła poniżej 2 zł/szt. Bardzo serdecznie polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000667.jpg (53,2 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000671.jpg (49,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000668.jpg (48,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000665.jpg (37,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000666.jpg (48,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000669.jpg (46,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000670.jpg (44,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000512.jpg (56,8 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamazane.jpg (37,8 KB, 91 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 13:02   #204
nena1984
Zakorzenienie

witam niedzielnie

wróciłam ze stoku i porażka, na razie działa tylko jedna część, śnieg jest beznadziejny do jeżdżenia, czekam na dalszy rozwój zimy.

Cytat:
Nena jak tam Twój konkurs fotograficzny ??
ee wygrała blondynka z różowym pasemkiem figurej z NYC nie będzie

u mnie na liście jest prawie 150 gości, ale spokojnie 20-30 nam odmówi

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:15   #205
martuha24
Rozeznanie

Cześć Wszystkim!!! Baaaaardzo długo mnie tu nie było...bardzo bardzo...a to dlatego że zgubiłam swój notes w którym miałam zapisany login i hasło a nie chciałam zakładać nowego konta...przepraszam Was bardzo...dopiero pare dni temu znalazłam a właściwe znalazla go moja córa...
Nawet nie myślę o tym żeby to wszystko nadrobić bo nie dam rady tyle tego...
już 2012rok...w tym roku śluby, wesela ...nie mogę siędoczekać swojego ale jak o tym pomyśle to aż w brzuchu mam motylki tak się stresuję ...
Mamy wszystko załatwione zaproszenia rozdane brakuje tylko butów dla mnie i TŻ i kamizelki i koszuli dla TŻ aaa i obrączek ale to już nie długo kupimy...
Stary 2012-01-15, 13:34   #206
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Moje opinie o zaproszeniach, których zamówiłam próbki

Zdjęcie 1,2 i 3
- sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=19379123 , zaproszenia Morena: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...053869265.html - całkowicie odradzam, na żywo wygalają o wiele gorzej niż na aukcji, kokardki bardzo krzywo związane, próbki przyszły pomięte, nadruk nienaturalnie rozciągnięty, na zdjęciu tyłu widać, że nie jest dodrukowany do końca. Ogólnie bardzo się zawiodłam i nie polecam absolutnie

Zdjęcie 4,5 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=9634980 , zaproszenia: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszen...051436337.html . Ogólnie nie jest źle, ale za tę cenę powinno być dużo lepiej. Kokarda krzywo zawiązana, papier w kolorze ecru jest bardzo żółty i wygląda nieestetycznie (zamawialiśmy biały no ale przysłali ecru ). Reszta ok, papier gruby, porządny, nadruk w porządku.

Zdjęcia 6,7 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=22550204 , zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...006910983.html (próbki przesłał losowo z różnych aukcji, dlatego na zdjęciu są różne rodzaje zaproszeń) Jak widać na zdjęciu kokardy zawiązane bardzo krzywo, poza tym papier strasznie cienki, zupełnie jak nie na zaproszenia. Nadruk ok. Niektóre z tych zaproszeń były klejone i zostały sklejone niechlujnie, tak że widać klej poza tym próbka leżała sobie w szufladzie jakiś czas i nikt nic z nią nie robił, a zaczęła się rozklejać Nie polecam

Zdjęcia 8,9 - sprzedawca: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11686296 , zaproszenia http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...036434010.html - zaproszenia, które wybraliśmy, wiec na zdjęciu już nasze gotowe zaproszenia, a nie próbka, ale próbka wyglądała tak samo ładnie i starannie Proste, bardzo dokładnie wykonane, kokardki perfekcyjnie zawiązane, zarówno próbka jak i gotowe zaproszenia wysłane tak, że nic się nie uszkodziło. Kontakt ze sprzedawcą świetny. Jedyny minus jest taki ze nie ma w cenie koperty, no ale ostatecznie może nie każdy potrzebuje koperty do każdego zaproszenia, więc można zamówić tyle ile się potrzebuje, nawet razem z kopertą cena zaproszenia wyszła poniżej 2 zł/szt. Bardzo serdecznie polecam
Na zdjęciu nr 5 widać taki sam środek zaproszenia jaki ja mam w swoich zaproszeniach Teatr umyślnie straconej wolności ... moim gościom bardzo się to podobało.
Co do samych zaproszeń ja nie mam porównania z innymi bo robiłam mi bratowa własnoręcznie nasze zaproszenia. Ale dla pozostałych dziewczyn fajnie zrobić takie zestawienie zawsze ma się jakieś porównanie i wie gdzie można zaproszenia zamawiać aby były dobre wyglądzie i w cenie
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-01-15, 13:41   #207
zubi89
Zakorzenienie

Nasze opinie o zaproszeniach, próbkach

Ewusia_marchew

E87

(kicia)

niut0

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2012-01-16 o 11:31
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:42   #208
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

To ja mam propozycje niech każda zrobi posta z opinia do swoich zaproszen badz probek
i doda pod nim zdjecie i zrobimy to tak jak z inspiracjami dodam do podpisu swojego wrzucimy na pierwsza stronę.
bardzo dobry pomysl i dzieki Dziewczyny ktre juz to zrobily bo ja np nie bede miala mozliwosci zamowic juz probek bo nie bdezie mnie do kwietnia w Pl a chcialabym juz zamowic zeby w kwietniu rozdac.. wiec mi to bedzie bardzo przydatne, a nie chce kupowac w ciemno jakis bubli..

Cytat:
Hej Dziewczyny,

Śledzą Was już kolejny wątek więc w tym postanowiłam się ujawnić i udzielać częściej Ślubuję 7 lipca o godzinie 17. Mam nadzieję, że uda mi się aktywniej uczestniczyć w rozmowach.
witaj

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
a my będziemy mieć groszkowe wesele takie padło postanowienie.. ze strony TŻ

Dziewczynki, jeśli mamy 70 gości- więc najbliższych- ile osób może nam odmówić? Są to serio bliscy, liczę się z tym, że kilka osób może nie mieć osoby towarzyszącej, ale mam się bać? Ma może któraś z Was taką liczbę gości?
wiesz kazdy ma innych gosci i musisz sama spojrzec na liste i stwierdzic kto mogly odmowic i policzyc taką pewną liczbe. My tak zrobilismy, wyszlo lącznie 114 osob, ale po odliczeniu dzieci i niepewnych osob wyszlo juz 89, wiec licze na to 80 czyli tak jak na początku zakladalismy

Cytat:
No to ceny będą jeszcze niższe, bo podane ceny to ceny w okresie letnim więc najwyższe
Ja na wakacje bym w życiu w góry nie pojechała, na weekend owszem, ale na wakacje: NEEEVEEER
ja tak samo w PL mieszkam nad morzem wiec dla mnie to w wakacje raj a tutaj w NO mieszkam wsrod gór i strasznie ich nie lubię..:P oczywiscie latem jak jest slonko to wygląda to cudnie z fiordami ale zimą..? brrrr:P

Cytat:

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

My mamy 2 dniowe wesele, ale nie oplacamy noclegu, bo moja rodzinka i polowa TZ blisko mieszka, wiec bedzie busik zeby ich rozwiezc, a ci co mieszkają troszke dalej (ok. 35km) to spokojnie mogą przenocowac u TZ bo to Jego Rodzina
Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim!!! Baaaaardzo długo mnie tu nie było...bardzo bardzo...a to dlatego że zgubiłam swój notes w którym miałam zapisany login i hasło a nie chciałam zakładać nowego konta...przepraszam Was bardzo...dopiero pare dni temu znalazłam a właściwe znalazla go moja córa...
Nawet nie myślę o tym żeby to wszystko nadrobić bo nie dam rady tyle tego...
już 2012rok...w tym roku śluby, wesela ...nie mogę siędoczekać swojego ale jak o tym pomyśle to aż w brzuchu mam motylki tak się stresuję ...
Mamy wszystko załatwione zaproszenia rozdane brakuje tylko butów dla mnie i TŻ i kamizelki i koszuli dla TŻ aaa i obrączek ale to już nie długo kupimy...
no wlasnie daaawno Cie nie bylo, ale Cie pamietam szybko rozdaliscie zaproszenia
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:48   #209
zubi89
Zakorzenienie

Ja swoje wrzuce za tydzien

Prosze reszte o wysylanie mi na pw swoich postow z probkami bo moze sie zdarzyc ze jakiegos posta przez przypadek ominę.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 13:50   #210
melod_y
Zakorzenienie

POMOCY

Czy któraś już robiła sobie playliste jako przerywniki do obiadu lub ot tak żeby w przerwie zespołu puścić muzykę?

Otóż zaczęłam sobie ściągać kilka piosenke i zastanawiam się, jaki format będzie najlepszy... Bo niektóre mają 5 MB inne znowu 9 MB (wiadomo lepszy dzwięk)
ale problem zaczyna się tutaj ponieważ jedne są głośnie nagrane a inne ciszej.. No i nie wiem teraz co z tym zrobic
Czy ściągać w przeciętnym formacie czy jak?
jesli któraś z Was ma już taką liste to w jakieś wielkości macie te pliki?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości