![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dzidziusia - część II
Witaj _pola. Bardzo podoba mi się Twoje imię i jak będę miała córcię to raczej takie jej damy
![]() Nue trzymam mocno kciuki ![]() Lisa gratuluje II kresek. ![]() Dziś jestem jakaś nie do życia. Nie mogłam się z łóżka zwlec, teraz też chce mi się spać, a jeszcze obiad do zrobienia. Mam takiego lenia, że tylko ![]() ![]() Skończyły mi się chyba już dni płodne, mój śluz jest jak krochmal, tylko, że rzadszy i jest go sporo. Już zaczyna się dwutygodniowa paranoja, czy to może ciąża.
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buzka!
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Idę robić obiad ![]() ![]()
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Na początek wielkie gratulacje dla zafasolkowanych!
![]() ![]() ![]() Witam nowe staraczki! No i witam "stare staraczki" ![]()
#187 | |
Rozeznanie
|
r
Cytat:
![]() Pola Ciebie równiez witam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniula83 Czas edycji: 2012-01-15 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Terapia olejem z wiesiołka to naturalna metoda wpływająca na zwiększenie płodności, która zacznie działać prawdopodobnie po około 2-3 miesiącach.
to cytat ze stronki: http://parenting.pl/portal/olej-z-wiesiolka ale z tego co na forum poczytałam to niektórym z WAS prawdopodobnie pomógł w pierwszym cyklu stosowania, mam nadzieje ze i u mnie podobnie podziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
A gdzie podziewa sie moja Tigresse??? Odezwij sie tygrysiątko do nas ?? Jak tam po imprezce?jak sie czujesz pytałam wczoraj czy rozkręciła ci sie @ czy to tylko plamienia chwilowe wiesz ze nadal trzymam mocno
![]()
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Właśnie se idę łyknąć druga porcyjkę
![]() No i znikam w kuchni bo trzeba coś chłopakom zrobic na obiadek ![]() Mamy dziś wieczorem gości więc pewnie z wami ńie posiedze :/ ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||||||
Rozeznanie
|
zielona1911 ja co prawda nie mierzę tempki cały cykl, ale zawsze spada mi dokładnie dzień przed. Ale to tak drastycznie z 37,2 na 36,4, więc już wiem o co chodzi
![]() Kurcze nie mogę odpowiadać na posty ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aigrene Jak miło, że dołączyłaś ![]() ![]() Edytowane przez _pola Czas edycji: 2012-01-15 o 13:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe kolezanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ciepłe powitanie
![]() ![]() Nigdy nie interesowałam się tym tematem aż tak szczegółowo, dlatego proszę Was o wyrozumiałość i radę. U mnie to jest tak, że 4 stycznia po raz pierwszy zadziałaliśmy z mężem, a @ miałam dostać 10 stycznia. Pierwszy dzień ostatniej @ był 7 grudnia. Zatem do stosunku raczej nie doszło w dni płodne, ale sam fakt" zadziałania" tak nas nakręcił, że z niecierpliwością oczekujemy rezultatów ![]() Test zrobiłam już 10 stycznia(w pierwszym dniu spodziewanej @) ale oczywiście była jedna krecha. Więc dałam sobie spokój. Poźniej doczytałam w ulotce, ze hormon HCG test wykryje "juz w 7 dniu od zapłodnienia". Biorąc pod uwagę, że do zapłodnienia dochodzi w 3-5 dniu od stosunku to znaczyło by, że za wcześnie zrobiłam test? Tutaj na wizazu w jednym z artykułów przeczytałam , że HCG pojawia się w 2-3 tygodniu, więc ja powinnam zrobić test dopiero 25 stycznia. Tak? Pomóżcie proszę w obliczeniach bo sama nie wiem kiedy ten test mam zrobić, żeby był w miarę wiarygodny. Dodam, że @ nie przyszła 10 stycznia i wciaż jej nie ma, ale moje cykle nie są idealnie regularne. Nie mam żadnych objawów, poza tym, ze w pierwszą i drugą dobę po stosunku strasznie, nienaturalnie bulgotało mi w dolnej części brzucha ![]() Mam wrażenie, że pomyślicie, że jestem naiwna, ale słyszy się o tym, że tak naprawdę zawsze istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. A ja wolę dmuchać na zimnie, żeby nie zaszkodzić w razie czegoś fasolce. |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() melabn witaj ![]() Edytowane przez _pola Czas edycji: 2012-01-15 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Malemalenstwo a nie mówiłam ze to tylko formalność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe przyjęcie
![]() Przed chwila spisałam się jak głupia i wszystko gdzieś przepadło, więc teraz postaram się to odtworzyć w wielkim skrócie. Zastanawiam się czy jest czym sobie głowę zawracać jeśli zadziałaliśmy z mężem na 6 dni przed spodziewaną @? Zrobiliśmy to 4 stycznia, 10 stycznia miała przyjść @, a pierwszy dzień ostatniej @ był 7 grudnia. @ nie ma do dzisiaj ale nie mam też żadnych objawów. Jedynie co zauważyłam w pierwszej i drugiej dobie od stosunku to strasznie dziwnie bulgotało mi w dolnej części brzucha. Oczywiście ponieważ to nasze pierwsze podejście trochę sie nakręciliśmy i juz w pierwszym dniu spodziewanej @ zrobiłam test, na którym wyszła jedna krecha. Dałam sobie zatem spokój. Jednak doczytałam na teście że wykrywa hormon HCG "już w 7 dniu po zapłodnieniu". Biorąc po uwagę mój cykl powinno to oznaczać że zrobiłam test za wcześnie? Tym bardziej, że do zapłodnienia dochodzi w parę dni po stosunku... Co o tym myślicie? Kiedy powinnam zrobić test, żeby wynik był w miarę wiarygodny? Jest jakas szansa na fasolkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Pola no narazie bede co rano mierzyc zobaczymy czy spadnie czy nie...
co chwile gonie do lazienki bo czuje ze to @ a tu d.pa blada-litr mlecznego sluzu. Zaczelam sie ostatnio zastanawiac nad tym,ze ja 2 razy na tescie owu zauwazylam 2 krechy-pierwszy raz 18.12 a potem jakos tydzien pozniej tylko ze wlasnie 19.12 czulam te owulacyjne dolegliwosci. Moze faktycznie w ciaze zaszlam pozniej o ten tydzien lub nawet dwa ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- mialam jechac do ojca ale chyba nie pojade bo niewiem czy sie gdzies nie zakopie w sniegu po drodze ![]() ![]() Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-01-15 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Zielona ja miałam tak samo, też co chwila biegałam do toalety, bo czulam, że mi tam coś polecialo i myslalam, że to @, a to ten śluz. Oby u Ciebie było to co u mnie
![]() Witam nowe straczki ![]() Dziewczyny Wy też tak macie, że jak Was TŻ wkurzy to obiecujecie sobie, że nie bedziecie sie do niego odzywać w ogóle. Ja za każdym razem obiecuje sobie, że nie bede się do niego odzywać conajmniej tydzien, a później po godzinie mi przechodzi. Teraz jestem właśnie na takim etapie obiecywania sobie, że nie bede odzywać się do niego do końca życia, a przynajmniej do konca miesiaca, chociaż tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A i mam jeszcze do Was dziewczyny takie pytanko, może mi coś doradzicie. Dzwoniła do mnie dziś moja kuzynka, bardzo bliska, ma dwoje dzieci, w wieku 2 lat i 8 mies. własnie robi generalne porządki i chce się pozbyć rzeczy po chlopakach, m.in. łóżeczka, pościeli do niego, materaca, lezaczka itp. Ma male mieszkanie i nie ma gdzie tego trzymać wiec 28 mamy po to jechać, bo u nas w domu jest dużo miejsca więc już możemy ją odgracić no i ona oczywiście nie weźmie zadnych pieniędzy ode mnie, a chciałabym się jakoś odwdzięczyć za te wszystkie rzeczy. Gdybyśmy je kupowali to by nas to sporo wynioslo, sama zreszta wiecie, macie jakieś pomysły jak moglabym jej podziekować za to wszystko? |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Martarynka fajnie by bylo, a Ty tez mialas na poczatku ze czulas jakies pradkowania,klucia jak na @ ?
A co do tz,to ja nawet nie mam kiedy sie nie odzywac do niego,bo jak tylko zjawi sie w domu to przez ten tydzien non stop SKOKOM ![]() ![]() wisze na nim caly czas i nawet do wc za nim chodze,po trzech dniach juz ucieka ode mnie ![]() hehe ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Martarynka proponuje dzieciakom kupic po jakiejś zabawce |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Martarynka ja mam tak samo ![]() ![]() Co do podziękowania to może kup coś dla jej maluchów? Niekoniecznie zabawki jeśli ma małe mieszkanie, ale jakieś ubranka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Kolejne USG.. i znowu nie pęknięty pęcherzyk.. 21 mm i oczywiście jak zwykle gin powiedział że w każdym momencie może pęknąć. Kurcze jak to jest że przy moich mega regularnych cyklach w 19 dc nie było owulacji.. Jutro znowu monitoring.. a przytulanki codziennie od 5 dni gin aż dzisiaj zażartował: Pani mężowi to skończą się naboje
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- To można powiedzieć, że stare wyjadaczki z nas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- A kiedy masz teraz dostać okres?? Ja 26.01 ale oczywiście mam nadzieję że nie przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Martarynka ja mam tak samo
![]() ![]() No właśnie! w ciąży jesteś = możesz męża troszkę powykorzystywać ![]() ![]() ![]() Co do podziękowania to może kup coś dla jej maluchów? Niekoniecznie zabawki jeśli ma małe mieszkanie, ale jakieś ubranka? |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
aniarka niewiem czy to ostatnie pytanie bylo do mnie
![]() ja @ mialam dostac 6-7 styczen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Ja z moim mężem też widzimy się przez 24h. Często się sprzeczamy, bardzo często się na niego wydzieram i jestem nieprzyjemna. I tak raz w miesiącu porządna kłótnia. ja akurat jestem uparta i mogłabym się nie przepraszać, ale jak taki przyjdzie i zacznie robić z siebie głupka, to ciężko się nie odzywać. Więc nasze nieodzywanie trwa najdłużej 2h.
Martynka co do odwdzięczenia się to też myślę, że powinnaś kupić coś dzieciakom. Może zapytaj się tak dyskretnie co potrzebują ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Co tu tak cicho? Jest tu ktoś?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.