Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 10:19   #181
fonn
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Gabi, a może to jakiś nietypowy format pliku filmowego? Możesz powiedzieć, jaki to format pliku? Może po prostu nie masz odpowiedniego programu na komputerze.

Gdyby była to kwestia źle nagranej płyty, to wg mnie absurdem jest sytuacja, w której masz płacić za kolejną wizytę z badaniem aby dostać nowy film. Rozumiem też jednak, że takie badanie nie jest nagrywane do archiwów kliniki, pewnie nagrywają tylko na tę płytę przy badaniu i nie zatrzymują sobie żadnej kopii. Ja bym nie ponawiała, szkoda pieniędzy i nerwów. Wolałabym wybrać się na ponowne za kilka tygodni, w tym 30tc, zobaczyć wtedy znowu córeczkę i może wówczas zdobyć dobre nagranie
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:24   #182
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Nie wiem Kochana jaki jest format pliku, bo zaraz po włożeniu płyty do komputera ona się zawiesza i nawet we właściwości nie da się wejść. A jak już weszłam we właściwości, to jest napisane, że format pliku jest nieznany i niby pokazuje zajęty obszar płyty, ale obok jest napisane 0 bajtów Próbowałam już wgrywać trzy różne programy na komputer i żaden nie dał rady.
Trudno.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:32   #183
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32110713]
Dziewczyny biorące magnez - brałyście w ciąży Laktomag? Ja otwarłam opakowanie i jak zobaczyłam te tabletki-giganty... [/QUOTE]

Ja biore asparginian extra, tabletki nie za duze ale tez nie za przyjemne, Gin wczesniej zapisywala mi Slow Mag kosztujący ponad 20zl, a asparginian extra (proponowany w szpitalu) to praktycznie to samo a kosztuje 4zł, jest to dla mnie wielka roznica bo pochałaniam magnez garsciami:/

Moj tez zakladal nogi za glowe ale jak nie mial miejsca:/ teraz jak skurcze odpuscily to plywa jak w basenie, wiec mam nadzieje ze tylko faktycznie pokazywal co potrafi a jak tam brzuch? Maz kradnie mi neta i rzadziej do Was zagladam:/

milego dnia
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:35   #184
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie wiem Kochana jaki jest format pliku, bo zaraz po włożeniu płyty do komputera ona się zawiesza i nawet we właściwości nie da się wejść. A jak już weszłam we właściwości, to jest napisane, że format pliku jest nieznany i niby pokazuje zajęty obszar płyty, ale obok jest napisane 0 bajtów Próbowałam już wgrywać trzy różne programy na komputer i żaden nie dał rady.
Trudno.
Czyli plik jest uszkodzony, PlayStation też go raczej nie ruszy.

Szkoda

Jeszcze ewentualnie zgłosiłabym usterkę do kliniki, może jednak robią kopie (nie wiem, czy o tym piałaś, nie wszystko doczytałam). Ewentualnie może to się u nich czasem zdarza, może czasem ktoś się do nich zgłasza z takim samym problemem i a nuż oni znają rozwiązanie
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:36   #185
La Monica
La Moderatoiure

Witam się w nowej części. Ale szybko piszecie

Gaabbi gratuluję małej gwiazdy

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wanienka-onda-evo-...091214656.html

Dziewczyny, co sądzicie o takiej wanience? Wiem, że najlepiej zwykłą, ale boję się tej kąpieli więc może lepiej na początek używać taką???
Też myślałam nad taka wanienką. Stwierdziłam, że nie ma co cudować i kupiłam zwykłą (z antypoślizgiem) z Ikei.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
witam, melduje sie

No co do tp to licze tak jak dziewczeta 27 tydz 1 dz-to zaczety 28 :P
w sumie tp mialam 7 maja, ale jak bylam ostatnio lek mowil ze dziecie sie jeszcze urodzi w kwietniu.?! nie wiem z czego to wyczytal, ale ok....
te rzeczy zamowie wlasnie dzis bo chce podzielic koszty, pozniej dokupie komode tylko i w sumie juz 90% rzeczy ebde miala, z wiekszych jeszcze fotelik i wozek.
Idziemy prawie łeb w łeb z ciążą Ja mam termin między 7 a 10 maja.
Kurcze, a ja zakupowo to nieźle jestem w takim razie opóźniona :/

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:37
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:37   #186
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
hello mogłam się spodziewać wzmożonej produkcji w nowym wątku

i bardzo prawidłowo, ponieważ każda zmiana etatu powoduje ponowne wyliczenie podstawy wymiaru składkowego na ubezpieczenie i do wypłaty pracownikowi
Jeżeli nie ma zmiany etatu to jest to liczone na podstawie średniej z 12 msc ale! jeżeli pracujemy np od kwietnia w nowej firmie a na pierwsze l4 poszłyśmy w czerwcu, później w lipcu, wrześniu itp (nawet jeżeli był tylko jeden dzień zwolnienia w danym miesiącu) to średnia nie jest liczona za miesiące przepracowane do teraz, tylko za te na początku do momentu kiedy nie byłyśmy na zwolnieniu, czyli tylko za kwiecień i maj - bo w czerwcu już było pierwsze l4 - żeby wyliczyć od nowa podstawę składkową i do wypłaty należy między jednym a 2 zwolnieniem mieć 90dni nieprzerwanej pracy! = 3 msc bez chorowania no chyba, że zmienimy wymiar etatu...wtedy w danym miesiącu jest wyliczana na nowo podstawa.

nie wiem czy któraś z Was załapała, ale ja to generalnie jestem załamana systemem wyliczenia średniej "z wynagrodzenia" i ma sie to nijak do otrzymywanej pensji.

napisze jak ja to zrozumiałam, przykładowo mamy umowę na cały etat od września 2010<wyższa kwota> a przed wrześniem mieliśmy niżą pensję też na cały etat, 2011 w sierpniu wzięto 1 dzień l4 zwykle chorobowe nie ciąża, pożniej wrzesień aż do teraz l4 na ciąże, to średnią pensję wyliczono od sierpnia 2010<VIII,IX,X,XI,XII+ I,II,III,IV,V,VI,VII> do lipca 2011??
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:40   #187
nasteczka83
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Mam pytanie czy któraś zamawiała już komplet pościeli do łóżeczka? Macie jakiegoś taniego i sprawdzonego sprzedawcę? Chciałabym zaopatrzyć się w kołderkę, poduszkę, ochraniacz, rożek, przybornik oraz wypełnienie. Będę wdzięczna za rady
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:45   #188
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość

Idziemy prawie łeb w łeb z ciążą Ja mam termin między 7 a 10 maja.
Kurcze, a ja zakupowo to nieźle jestem w takim razie opóźniona :/
moze nie ejstes opozniona z zakupami, tylko ja sie wyjatkowo ,,sram,, zeby juz miec wsyztko w domu, bo jakby nie bylo rwa kulszowa daje czadu juz od 2 tyg i sie nie poprawia jak narazie, takze pozniej watpie ze bede miala czas i sile latac po sklepach ; ]
z tym, ze ja jestem z tych co jak np gdzies jada musza miec tydz wczesniej dokladna liste miec zrobiona i pare dni wczesniej spakowane wsyztko;] lubie miec wszytko dopiete na ostatni guzik

co do kpl poscieli do lozeczka ja w sumie nie zamawiam, kupie 3 przescieradla i ochraniacz mam, bede przykrywala kocykiem. A pozniej na jesien zakupie juz kolderke, podusie

ps., wstrzymalam sie do dzis z zamawianiem calej wypraki u tego sprzedawcy, no ale dzis tz poszedl do roboty i chyba nie da mi to spokoju i zamowie :PP

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:47
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:59   #189
Gaabbi
Wtajemniczenie

co myślicie o aspiratorze elektronicznym?
http://allegro.pl/aspirator-elektron...091582134.html
Stary 2012-02-07, 11:07   #190
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
napisze jak ja to zrozumiałam, przykładowo mamy umowę na cały etat od września 2010<wyższa kwota> a przed wrześniem mieliśmy niżą pensję też na cały etat, 2011 w sierpniu wzięto 1 dzień l4 zwykle chorobowe nie ciąża, pożniej wrzesień aż do teraz l4 na ciąże, to średnią pensję wyliczono od sierpnia 2010<VIII,IX,X,XI,XII+ I,II,III,IV,V,VI,VII> do lipca 2011??
na pewno wymiar podstawy do chorobowego policzony będzie od wyższej podstawy czyli od września 2010 do miesiąca poprzedzającego l4 czyli chyba do lipca 2011, ale dopytaj o to w kadrach...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:13   #191
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
M. mi cały czas to powtarza nasi wszyscy znajomi, którzy maja płytkę z tego 3d/4d ani razu nie oglądali Malucha...zaczęłam się łamać i już nie iem czy aż tak chcę podglądać nasze dziecko...to byłoby tylko zaspokojenie mojej ciekawości
Powiem Ci tak: wszystkie pomiary robi się na 2D, ale niektóre rzeczy lepiej widać na 3D, np. czy usteczka są całe (a nie ma rozszczepu). Poza tym zobaczyć buźkę dziecka - ale to tak naprawdę efekt psychologiczny. Ja nie miałam jakiegoś parcia na 3D, ale odkąd gin mi czasami pokazuje buzię dzidziusia, jak ssie paluszek, albo przykłada rączki do oczu (nie wiem, czy je pociera, ale tak wygląda), to aż mi się chce płakać
Z medycznego punktu widzenia jednak nie wiem, czy 3D ma wielkie zastosowanie.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Droga Kism, dopiszesz mnie z chłopcem na 17.06?

to chyba mały gumiś
Mamy bardzo podobny termin
I fajne określenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja biore asparginian extra, tabletki nie za duze ale tez nie za przyjemne, Gin wczesniej zapisywala mi Slow Mag kosztujący ponad 20zl, a asparginian extra (proponowany w szpitalu) to praktycznie to samo a kosztuje 4zł, jest to dla mnie wielka roznica bo pochałaniam magnez garsciami:/

Moj tez zakladal nogi za glowe ale jak nie mial miejsca:/ teraz jak skurcze odpuscily to plywa jak w basenie, wiec mam nadzieje ze tylko faktycznie pokazywal co potrafi a jak tam brzuch? Maz kradnie mi neta i rzadziej do Was zagladam:/

milego dnia
Tzn. mój normalnie nogi też trzymał, tylko czasami je tak zakładał
Czasami robi się twardy, ale ja tego nawet nie czuję, tylko jak dotknę brzuch przy zmianie pozycji najczęściej, to jest trochę twardszy, nie taka kulka jak przy skurczu. Będę brała magnez, a 23.02 wizyta, zobaczymy.

Gaabbi - moim zdaniem, jak mąż był z Tobą, to OK. Ja na przykład nie byłam z mężem i byłoby mi bardzo przykro, że nie mogę mu pokazać dziecka. Ale u Was - widzieliście i na pewno nie zapomnicie tego widoku, tym bardziej, że macie zdjęcia, więc chyba też bym się nie decydowała na ponowne USG.

Ja wstałam i nie wiem, co dzisiaj będę robić. Muszę zacząć od ogarnięcia mieszkania, bo wczoraj tego nie zrobiłam

Przeczytałam ten artykuł o zasiłkach.
Ja pracuję od kilku lat - najpierw pracowałam na umowę o dzieło długo, koło 2 lat, potem byłam pół roku na stażu z Urzędu Pracy, a potem mam umowę o pracę od grudnia 2010 - czy to oznacza, że łapię się na ten "pierwszy rok pracy"? Bo właściwie na L4 poszłam jak pracowałam (na umowę o pracę, a nie w ogóle) nawet nie rok, pod koniec listopada 2011.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-07 o 11:18
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:22   #192
izotropia
Rozeznanie

Jutro idę na usg nie mogę się doczekać... czy to możliwe, że w 20tc będzie "dowciapne" ? bo zastanawiam się czy iść z pełnym pęcherzem... choć u mnie jest on cały czas pełny
jak sobie pomyślę, że czuję ruchy.. coraz wyraźniej i mocniej to mam łezki w oczach i chcę już jutro, żeby zobaczyć, ciekawa jestem czy będzie on czy ona oby się pokazało w PnŚ mówili o wyprawce dla dziecka, ale jak zawsze nie załapałam czego ile bo za szybko mówilija powinnam mieć nagrywanie włączone zawsze w sumie to tylko tyle, żeby nie przesadzić z ilością nie wiem, ale chyba czas to spisać co mi będzie potrzebne ale od tygodnia wybieram zdjęcia ślubne i ciągle nie wybrane do albumu więc co tu mówić o innych rzeczach
dziś idziemy do galerii pooglądać co tam jest fajnego
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:24   #193
Dasti80
Zakorzenienie

Hej
przed chwilą wstałam, na glukozę nie poszłam, ale muszę to w tym tygodniu załatwić bo w poniedziałek mam wizytę u gina
Cytat:
M. mi cały czas to powtarza nasi wszyscy znajomi, którzy maja płytkę z tego 3d/4d ani razu nie oglądali Malucha...zaczęłam się łamać i już nie iem czy aż tak chcę podglądać nasze dziecko...to byłoby tylko zaspokojenie mojej ciekawości
Racja, taką płytkę raz się obejrzy a potem leży i się kurzy. Ja mam dwie płytki, tą z 14tc oglądałam kilka razy, a z 22tc raz.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:28   #194
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Jutro idę na usg nie mogę się doczekać... czy to możliwe, że w 20tc będzie "dowciapne" ? bo zastanawiam się czy iść z pełnym pęcherzem... choć u mnie jest on cały czas pełny
jak sobie pomyślę, że czuję ruchy.. coraz wyraźniej i mocniej to mam łezki w oczach i chcę już jutro, żeby zobaczyć, ciekawa jestem czy będzie on czy ona oby się pokazało w PnŚ mówili o wyprawce dla dziecka, ale jak zawsze nie załapałam czego ile bo za szybko mówilija powinnam mieć nagrywanie włączone zawsze w sumie to tylko tyle, żeby nie przesadzić z ilością nie wiem, ale chyba czas to spisać co mi będzie potrzebne ale od tygodnia wybieram zdjęcia ślubne i ciągle nie wybrane do albumu więc co tu mówić o innych rzeczach
dziś idziemy do galerii pooglądać co tam jest fajnego
Oj raczej nie może być dowcipne... Ja już w 12 tc miałam przez brzuch i od wtedy tylko tak. Czasami trzeba potrząsnąć dzieciem, żeby coś zobaczyć, nie wyobrażam sobie tego przy USG dowcipnym
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:34   #195
_Maya_
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32127646]Oj raczej nie może być dowcipne... Ja już w 12 tc miałam przez brzuch i od wtedy tylko tak. Czasami trzeba potrząsnąć dzieciem, żeby coś zobaczyć, nie wyobrażam sobie tego przy USG dowcipnym [/QUOTE]
właśnie miałam to samo napisać też w 12 albo 13 tc miałam już przez brzuch
niepotrzebnie to pisałas bo próbowałam sobie to zwizualizować

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-02-07 o 11:35
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:38   #196
Konto usunięte

Cytat:
Ups, pardon Ja też i aż zabolało :P
Stary 2012-02-07, 11:39   #197
izotropia
Rozeznanie

hm... tak pytałam bo ja jeszcze w 14tyg miałam dowciapnie - lepiej było widać ale mnie to pocieszyło, że już mi nie grozi bo taka zima i zawsze mniej zachodu z ubraniami
kurde wysłałam wczoraj męża do apteki i nie było globulek musimy dziś iść i mam lekkie wątpliwości czy instalować jakąś na noc czy dopiero jutro już po badaniu a tak się cieszyłam, że nic nie boli nie dokucza... to znów inne dziadostwo się przypałętało, ale nic wyleczy się
dzidziol się rusza i to mnie cieszy
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:40   #198
Dasti80
Zakorzenienie

Ja w 16tc miałam jeszcze dowcipne bo przez brzuch nie mógł dokładnie dojrzeć płci, i od tego czasu cały czas mam dowcipne ale nie żeby podglądać małego tylko żeby szyjkę zobaczyć i na usg i taką specjalną kamerką

Stary 2012-02-07, 11:40   #199
Freya_85
Raczkowanie

Mi lekarz całe USG połówkowe nagrał na płytę. Było robione w 2D, na 3D przełączył żeby właśnie zobaczyć twarz (trochę czekaliśmy, bo synek sobie coś grzebał rączką przy ustach ) i czy wszystko ok z ustami, i jeszcze pod koniec żeby (chyba) ocenić pępowinę.

Wg USG moje dziecko jest o tydzień starsze niż to wynika z terminu OM
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:45   #200
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Mi lekarz całe USG połówkowe nagrał na płytę. Było robione w 2D, na 3D przełączył żeby właśnie zobaczyć twarz (trochę czekaliśmy, bo synek sobie coś grzebał rączką przy ustach ) i czy wszystko ok z ustami, i jeszcze pod koniec żeby (chyba) ocenić pępowinę.

Wg USG moje dziecko jest o tydzień starsze niż to wynika z terminu OM
No to u mnie identycznie. Generalnie wszystko, co najważniejsze, oceniał na 2D, 3D tylko "żeby sobie popatrzeć" i usta.

Dasti masz rację, dowcipne może przy ocenie szyjki... Właściwie to nie wiem :/ Czy zwykłe badanie też jakoś może ocenić szyjkę czy tylko USG?
Stary 2012-02-07, 11:46   #201
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32128146]No to u mnie identycznie. Generalnie wszystko, co najważniejsze, oceniał na 2D, 3D tylko "żeby sobie popatrzeć" i usta.

Dasti masz rację, dowcipne może przy ocenie szyjki... Właściwie to nie wiem :/ Czy zwykłe badanie też jakoś może ocenić szyjkę czy tylko USG?[/QUOTE]
Chyba też może

Stary 2012-02-07, 11:50   #202
Freya_85
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32128146]No to u mnie identycznie. Generalnie wszystko, co najważniejsze, oceniał na 2D, 3D tylko "żeby sobie popatrzeć" i usta.

Dasti masz rację, dowcipne może przy ocenie szyjki... Właściwie to nie wiem :/ Czy zwykłe badanie też jakoś może ocenić szyjkę czy tylko USG?[/QUOTE]

Na każdej wizycie muszę się rozpłaszczyć na fotelu ginekologicznym i gin sprawdza mi noramlnie macając palcami szyjkę i wiekość macicy.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:52   #203
aaaggusia
Rozeznanie

dziewczyny, troche sie niepokoje więc może któraś mnie uspokoi. od kilku dni męczy mnie ból w prawej pachwinie, zazwyczaj w nocy, jak się przewracam. a dzisiaj czuję to też jak chodzę. czy któraś miała coś takiego? tak myslę że to te więzadła sie naciągają ale pewna nie jestem, na szczęście jutro mam wizytę ale jak któraś może się wypowiedzieć to będę wdzięczna
a odnośnie usg ja zawsze mam najpierw dowcipne zeby ocenić szyjke a pozniej dopiero ogladamy maluszka przez brzuch
wczoraj moglam sobie dodatkowo gratisowo posluchac mojego malenkiego serduszka bo polozna na SR przyniosla taki maly detektor tętna i każdej z nas słuchała... bardzo miły gest z jej strony

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:54   #204
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry, ja z prywatą
Michalowa79
mam pytanko ty się zapisałaś do szkoły rodzenia na Borowską? Dawno to było, udało ci sie tam bez problemu dodzwonić?
Cholerka ja dzwonię i dzwonię już chyba 3 dzień i nikt nie odbiera nawet nie wiem jakie terminy i czy miejsca tam są Nie wiem może powinnam dzwonić o 8 rano, ja zaczynam tak od 11.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:55   #205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, troche sie niepokoje więc może któraś mnie uspokoi. od kilku dni męczy mnie ból w prawej pachwinie, zazwyczaj w nocy, jak się przewracam. a dzisiaj czuję to też jak chodzę. czy któraś miała coś takiego? tak myslę że to te więzadła sie naciągają ale pewna nie jestem, na szczęście jutro mam wizytę ale jak któraś może się wypowiedzieć to będę wdzięczna
a odnośnie usg ja zawsze mam najpierw dowcipne zeby ocenić szyjke a pozniej dopiero ogladamy maluszka przez brzuch
wczoraj moglam sobie dodatkowo gratisowo posluchac mojego malenkiego serduszka bo polozna na SR przyniosla taki maly detektor tętna i każdej z nas słuchała... bardzo miły gest z jej strony
Ja dochodzę do etapu, który opisała tu już kiedyś któraś z dziewczyn: nie ma miejsca, które by mnie nie bolało. W nocy ciągnie mi brzuch (w zależności od tego, jak się obrócę) i boli kręgosłup. Już się nie mogę doczekać rogala, mam nadzieję, że coś mi pomoże...
Stary 2012-02-07, 12:01   #206
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
To pewnie nic grożnego, nie stresuj się. Zapytasz jutro na wizycie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ja się zbieram, dzisiaj mam kilka spraw do załatwienia przynajmniej się trochę przewietrzę

Stary 2012-02-07, 12:03   #207
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
z tegop co mi wiadomo- macierzynski jest tak samo platny jakbysmy dostawaly normalna wyplate i to bedzie nam placone 24 tygodnie czyli ok 6 mcy.od stycznia przeszlam na caly etat, od polowy stycznia ejstem na l4 wiec bede dostawala chyba pensje przez okres chorobowy plus pozniej po porodzie macierzynski tyle ile bym dostala wyplaty, czyli w sumie cos tam lekko ponad minimalna krajowa. Wczesniej bylam na 1/4etatu, ale etat mi sie zmienil. pozniej mozna isc na wychowawczy, wychowawczy ejst bezplatny chyba ze ktos tam ma niskie bardzo dochody to dostaje 100-200 zl jakiegos zasilku./zalezy chyba od miasta/
wysokość zasiłku jest liczona ze średniej z 12 miesięcy przed rozpoczęciem zwolnienia tak więc będzie brana kwota brutto - składki spoleczne jakie zostały zapłacone do ZUS przed zwolnieniem bez względu na etat - któraś już to wcześniej tłumaczyła

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ja umieram na samą myśl o pobraniu krwi, co miesiąc przy morfologii dostaję wariacji przed gabinetem pobrań

pobrania z palca nijak sobie nie wyobrażam
Ja co 3 tygodnie mam pobieraną krew i za każdym razem od wejścia mówię że ja jestem ta histeryzująca dużo gadam, będę leżeć proszę zrobić szybko co trzeba - pielęgniarki już się przyzwyczaiły śmieją się i mnie zagadują od wejścia - przed tą metodą (wymyśliłam ją 3 lata temu) każde pobranie krwi kończyło się mdleniem

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
w przypadku powyżej dokładnie tak to jest liczone.
Brutto - składki społeczne(13,71%)= podstawa do zasiłku i tak w każdym miesiącu. Sumujemy wszystkie podstawy dzielimy na 12 i mamy podstawę do zasiłku.
W skrócie oczywiście

Cytat:
na pewno wymiar podstawy do chorobowego policzony będzie od wyższej podstawy czyli od września 2010 do miesiąca poprzedzającego l4 czyli chyba do lipca 2011, ale dopytaj o to w kadrach...
będzie policzona średnia z 12 miesięcy, czyli suma wszystkich podzielona na 12.

Cytat:
,

Hehe, ja w piątek 21 tc miałam dowcipnie sprawdzaną szyjkę - miałam skurcze itd. i przez brzuch Synusia sprawdzaliśmy też.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:04   #208
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja ostatnio dowcipnie oglądałam swoją kruszynkę 20 grudnia, czyli w 15tc. Teraz mam dowcipne tylko w celu obejrzenia szyjki przez lekarza, a później robimy usg przez brzuszek. Podobno na tym dowcipnym już nie ogarnęłoby się całego dzidziusia, bo jest za duży.

Chciałam jeszcze Wam napisać, jak się wszystkie "zapowiedzi" mają w moim przypadku Tętno dziecka było niskie, czyli raczej na chłopczyka Na początku miałam smaki na kwaśne- chłopczyk Brzuch mam niewielki i tylko do przodu- chłopczyk Z quizu wyszło mi, że będzie dziewczynka Teraz mam bardziej smaka na słodkie- dziewczynka Mam problemy z cerą- dziewczynka (chociaż przed ciążą też miałam takie problemy)

Od wczoraj kłuje mnie coś w szyjce i brzuch też mnie czasami kłuje Wczoraj na badaniu wszystko było ok, ale badania szyjki nie miałam. Wizytę mam 14go lutego u mojej ginki. Nie będę wcześniej panikować, ale trochę się martwię.
Stary 2012-02-07, 12:05   #209
Michalowa79
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32128432]Ja dochodzę do etapu, który opisała tu już kiedyś któraś z dziewczyn: nie ma miejsca, które by mnie nie bolało. W nocy ciągnie mi brzuch (w zależności od tego, jak się obrócę) i boli kręgosłup. Już się nie mogę doczekać rogala, mam nadzieję, że coś mi pomoże...[/QUOTE]

Mi bardzo pomógł rogal - wysypiam się nic nie boli mięśnie zrelaksowane. Rogal sam wymusza pozycje w której nic się nie dzieje i nie boli
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:11   #210
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio dowcipnie oglądałam swoją kruszynkę 20 grudnia, czyli w 15tc. Teraz mam dowcipne tylko w celu obejrzenia szyjki przez lekarza, a później robimy usg przez brzuszek. Podobno na tym dowcipnym już nie ogarnęłoby się całego dzidziusia, bo jest za duży.

Chciałam jeszcze Wam napisać, jak się wszystkie "zapowiedzi" mają w moim przypadku Tętno dziecka było niskie, czyli raczej na chłopczyka Na początku miałam smaki na kwaśne- chłopczyk Brzuch mam niewielki i tylko do przodu- chłopczyk Z quizu wyszło mi, że będzie dziewczynka Teraz mam bardziej smaka na słodkie- dziewczynka Mam problemy z cerą- dziewczynka (chociaż przed ciążą też miałam takie problemy)
U mnie było dosłownie 50/50: brzuch i tętno na dziewczynkę, stan cery i smaczki na chłopca

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Mi bardzo pomógł rogal - wysypiam się nic nie boli mięśnie zrelaksowane. Rogal sam wymusza pozycje w której nic się nie dzieje i nie boli
Oby, oby...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości