U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 20:08   #181
karo_z
Rozeznanie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
hehehe a co byś zjadła?
ja tam wybrałam bułę z serkiem i pomidorkiem
oho! zaczyna się!
pora kolacji się zbliża...
ja mam ochotę na płatki z mlekiem...nie wiem skąd mi się to wzięło
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:08   #182
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

No pojadłam i umieram... Cholercia świnia jak nie może to zostawi,a Iwonka nie. No i teraz cierpi strasznie Wszystko mnie boli tak się nawp.ierniczałam... Zazdroszczę mojemu T jego przemiany materii-zjadł tyle co i ja i teraz już loda wciąga

co do pękania to ja też myślałam że to jest nierealne. Ale niestety. To jest takie uczucie jakbyś sobie np nożem czy czymś skórę przecięła. "Pyknie" i krew się leje. Szczypie niemiłosiernie szczególnie jak się czymś ciepłym potraktuje dlatego leżę z odkrytym bebzonkiem bo inaczej to bym się chyba wściekła... Codzień brzuch smarowałam i na nic mi się to zdało,echhhh...

a siostra ma teraz 5lat. Tzn w lipcu skończy...

Alegna a ja myślałam,że już się Twoje dziecko szykuje do porodu... Ech strasznie uparte to Twoje maleństwo... Z resztą Ewelinka karolcy taka sama...Miejmy nadzieję że jutro się w końcu coś ruszy u Was...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:09   #183
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

teraz po kolacji mam ochotę na deser banany z truskawkami, ale polała bym je czekoladą

tumblr_m0seazT4yz1rp4vgyo 1_500.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m0seazT4yz1rp4vgyo1_500.jpg (20,9 KB, 6 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:09   #184
lena_mi
Zakorzenienie

agnes fajnie że jesteście już w domku!

Nikki trzymam kciuki żeby wszystko okazało sie w porządku. Dobrze, że sprawdzą czy wszystko jest ok będziesz spokojniejsza!
Stary 2012-03-14, 20:09   #185
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
hehehe a co byś zjadła?
ja tam wybrałam bułę z serkiem i pomidorkiem
oo mam całe menu:
na teraz: pomidory z mozarellą, bazylią i oliwą. serek z niebieską pleśnią i kadarka z biedronki (8,99 za litr)

sniadanie: rogalik maślany z dżemem truskawkowym, kakao.

2 śniadanie: sałatka owocowa: banan, kiwi, truskawka.

obiadek: żurek kwaśny jak jasna ciasna, domowe frytki i piecozne udko kurczaka. sałatka z pekińskiej z marchewką i jabłkiem na sosie jogurtowo majonezowo-czosnkowym.

deserek: szarlotka, deser lodowy z haagen dazs z gorącym toffi.

kolacyja: mięta
Stary 2012-03-14, 20:11   #186
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
oho! zaczyna się!
ja dzisiaj jadłam płatki z mlekiem fitess czekoladowe nestle, a w szafce mam jeszcze zwykłe kukurydzian, cini minis truskawkowe, kuleczki czekoladowe i chocapic

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 20:11   #187
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
oho! zaczyna się!
płatki a do tego tosty z dżemem...od pół roku to mój ulubiony zestaw

Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:13   #188
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dyskusja się rozwinęła w sprawie nie przeciwko chustą , przecież każdy i tak wybiera sam co uważa za słuszne, chodziło tylko o to ,że jak ktoś nosi dziecko wieczorem gdy płacze z bólu to jest złe , bo nie uczy samodzielnego zasypiania i zostało to skrytykowane, ale jak już w chustę zamontuje takie dziecko to jest wszystko ok..
Nie wytrzymam... znajdź mi cytat gdzie ktokolwiek napisał "że jak ktoś nosi dziecko wieczorem gdy płacze z bólu to jest złe".
Pisałam wręcz że noszenie nie jest sposobem na kolki, tylko trzeba dociekać przyczyny-najlepiej u lekarza.
Nie będę dłużej się stresować i płakać przez to że ktoś cały czas na mnie najeżdża i przeinacza moje wypowiedzi.
Idę poprzytulać się z mężem i córką -bo widzę że tracę tutaj nasz cenny czas a nic konstruktywnego z tego nie wynika.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:14   #189
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
oo mam całe menu:
na teraz: pomidory z mozarellą, bazylią i oliwą. serek z niebieską pleśnią i kadarka z biedronki (8,99 za litr)

obiadek: żurek kwaśny jak jasna ciasna, domowe frytki i piecozne udko kurczaka. sałatka z pekińskiej z marchewką i jabłkiem na sosie jogurtowo majonezowo-czosnkowym.

o proszę smakowicie

ja to jutro będę się zastanawiała co zjeść na śniadanie a później co na drugie bo na obiad to ja jem kebaba i nie ma innej opcji !!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
płatki a do tego tosty z dżemem...od pół roku to mój ulubiony zestaw
tosty z dżemem jak ja ich dawno nie jadłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 20:15   #190
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Wiecie co, ja wogole teraz w tym nowym domku (szeregowiec) mam przez sciane dziwnych sasiadow, zaczelo sie od tego ze co rano i cowieczor slychac placz, nie byloby w tym jeszcze nic dziwnego, pozniej jak zaczelam sie wsluchiwac to slyszze ze chlopiec w lozeczku placza, ale az krzyczy ze chyba gardlo sobie zdziera i wola mame
A mamy nie slychac, dziecko dowiedzialam sie ze ma 2,5 roku, wiec tak sobie tylko mniemam ze jeszcze jest kladziony do lozeczka i ma po prostu sam zasypiac a rano jak sie obudzi to ma lezec az rodzice wstana
Jak slucham jego placzu to mnie serce boli, naprawde!
Wiem ze jest tam jeszcze drugi chlopiec w wieku 7 lat.
A ostatnio akurat jak lezalam z Adasiem to slyszalam akcje jaka ojciec zrobil tym dzieciakom, jedne ku..y, co drugie slowo, krzyk i dodatkowo wyzwal ich od kretynow
Ludzie, tak mi zal takich dzieci, a tego ojaca jak spotkam to chyba mu cos powiem!
o kurcze to faktyczne nieciekawa sytuacja, jak masz odwagę to jasne powiedz coś ojcu ja to raczej z tych co się boją odezwać i zwrócić uwagę a ta rodzina to jakaś patologia czy raczej normalna?
Stary 2012-03-14, 20:15   #191
karo_z
Rozeznanie

no i du.pa! tż zjadł resztę płatków
no i co ja teraz zjem????

Stary 2012-03-14, 20:18   #192
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikki dobrze,że jesteś pod okiem lekarzy, mam nadzieję,że wszystko będzie ok i jutro do domu pójdziesz spokojna

A ja jem właśnie szpinak z makaronem i serem .

Dzieciaczki śpią, a ja wpierniczam, jest jak za czasów ciąży hihihi, miałam prasować pieluchy i ciuszki , ale to jutro ale tż prasnę koszulę chyba, bo jak on prasuje to jednak mi się to nie podoba za bardzo.

Jutro zabieram obie Dziewczyny na spacer, chyba wsparcie sobie na telefon umówię od Mamy, bo jak mi się Nina zbuntuje z chodzeniem to na dwa wózki nie dam rady , a nosić Jej nie mogę jeszcze.Muszę szybko zakupić to http://www.bazarek.pl/produkt/152391...aptor-hit.html
Siorka miala dostawke i bardzo sobie chwalila!
Powodzenia na spacerku!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:19   #193
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia ja myślę,że Wiktoria jest już na tyle duża ,że będzie ok, bo będziesz mogła Ją zaangażować w pomoc itp. wg mnie ważne ,żeby zrobić tak,żeby Dziecko starsze czuło się też ważne,żeby chwalić , znaleźć czas tylko i wyłącznie dla tego dziecka i coś z nim fajnego robić. Znam przypadek ,że Chłopczyk 7 letni zrobil się niegrzeczny w szkole , w gościach itd. po tym jak mu się Siostra urodziła, ale błędy Mamy było widać jak na talerzu.Na okrągło na tapecie tylko córcia, jaka wspaniała, jaka ładna, a Mały był z boku, już się nikt nim nie zachwycał, więc chciał zwrócić na siebie uwagę, a skoro jak był grzeczny to nikt się nie interesował to zaczął wywijać i wtedy Mama się nim zajmowała.To tak w skrócie, ale tak chyba to działa , bo u mnie w domu było podobnie, mam 7 lat starszego brata.
No ja wlasnie tak zamierzam angazowac ja w pomoc,zeby czula sie potrzebna.Nie wyobrazam sobie sytuacji takiej jak opisalas,przeciez jedno dziecko nie moze byc mniej wazne od drugiego.Wiadomo,ze sila rzeczy przy mniejszym trzeba wiecej zrobic,ale to juz tez Wiktorii od dawna tlumacze,ze jak byla malenka to tak samo musialam sie nia zajmowac,jak teraz bede zajmowac sie braciszkiem.Bede starala sie poswiecac jej kazda wolna chwile,bo chociaz ona stala sie taka samosia,juz ma swoje sekrety,pamietnik,jakies programy ulubione,to pewnie gdy pojawi sie braciszek,bedzie domagac sie wiecej uwagi.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Co do robota to polecam brauny, moja mama ma i jest mega zadowolona - ja też chciałam go kupić, ale w tej sytuacji nie ma sensu....
Dzieki

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A co do thermo mixa to ja wiem czemu jest taki drogi Ponieważ on się nigdy nie psuje Moi rodzice mają swój ponad 10 lat i działa bez zarzutu, a poza tym można w nim zrobić dosłownie wszystko - ja uwielbiam to urządzenie! To jest zakup na długie, długie lata, więc producent się ceni, bo jak kupisz raz to nie będziesz za 5 lat wymieniać jak większość sprzętu elektronicznego w tych czasach (poza tym thermo ma i tak bardzo długi okres gwarancji - na pewno więcej niż 2 lata, ale nie pamiętam ile, więc jeśli nawet jakaś usterka się przytrafi to, to naprawiają lub wymieniają na nowy). Jak się ma możliwość to naprawdę warto kupić albo zacząć odkładać zamiast kupować jakiegoś innego tańszego robota.
Z pewnoscia jest wart swojej ceny.Ale ja nie mam wcale robota,tylko mikser zwykly,wiec cos potrzebuje zakupic.A ze mam teraz wydatkow duzo to zakup tego cudownego urzadzenia musze odlozyc w czasie.Moze na przyszly rok sie uda?A jak tak zachwalacie to tym bardziej jestem nastawiona na kupno.No ale nie w tym roku.

Cytat:

Przez to chyba mam tam dużo więcej rozstępów... Które na dodatek mi pękają nie przypuszczałam,że tak się da. Ale wczoraj po kąpieli jak się wycierałam to musiałam je naruszyć. Nie mogłam aż zatamować tak się krew lała... Jak myślicie bepanthen pomoże w zrośnięciu,czy lepiej na sudocrem już się przerzucić,skoro to już zaawansowane stadium? bo na razie to pierwsze używam.Ale szczypie niemiłosiernie jak się goi... i najgorsze jest to,że mam to akurat na linii majtek i sobie to obcieram
Tez nie wiedzialam,ze tak moze sie dziac z rozstepami,ze krew leci z nich.To moze cos typowo na rany stosowac,a jak sie zagoi to wtedy cos dobrego na rozstepy,jakis specyfik?

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Myślałam że jest to forum na którym można BYĆ SOBĄ, wyrazić swoja opinie, poradzić komuś, podzielić tym co się wie i czego jest się pewnym. Od pewnego czasu czuje się na cenzurowanym, moje zdanie jest podważane i w bardzo niemiły sposób oceniane.
Może czas zakończyć moje uczestnictwo tutaj, jest mi bardzo przykro że jestem tak traktowana. Przepraszam wszystkich które moje tragiczne wypowiedzi tak uraziły.

Mozna tutaj byc soba.Popatrz czesto na jeden temat sa strasznie odmienne zdania,wielokrotnie juz tak bylo!
Nie ma co sie klocic,nie warto.

Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i kazdego zdanie powinno byc uszanowane.Kazda z nas jest inna i ma inne poglady.Gdyby tak nie bylo,to rozmowa bylaby malo ciekawa.

Cytat:
A ja bym wypila Pina Colade
Rety , przestancie
To gdzie mozna skladac te zamowienia? Ja to samo prosze.

Cytat:

SMS OD Nikii89

"Hej tu Nikki89 z powodu braku ruchów pojechaliśmy na IP - KTG wyszło dobrze ale zostawiają mnie na obserwacji. Jutro mam mieć szczegółowe badania w tym USG ruchów dziecka. Na razie mam leżeć, liczyć ruchy i zapisywać. Jak będzie wszystko dobrze to jutro puszczą do domu. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn."
To oby dalej bylo wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
a to ja wam powiem coś, czym pewnie wywołam burzę... rozmawiałam ostatnio z lekarzem (specjalizacja pediatra kardiolog) i nieco mnie zaskoczył... powiedział, że jeśli mam ochotę na wino w ciąży, to spokojnie lampkę można wypić... gdybym karmiła, to by mi zabronił i gdybym chciała coś mocniejszego, to też... ale wino w niedużej ilości czemu... jeśli tylko czuję, że chcę (coś w stylu zachcianki)... Niestety odkąd jestem w ciąży, to mi się po prostu nie chce wina (które ogólnie jest jedynym alkoholem, który toleruję - no może poza grzańcem piwnym). A z alkoholi w ciąży to uwielbiam piccolo brzoskwiniowego...
Kiedys lekarze nawet zalecali czerwone wino.
Ale czasy sie zmienily i zalecenia tez.

Tu w Anglii w ksiazce dla ciezarnych mam wypisany limit ile mozna wypic poszczegolnych trunkow

Cytat:
Fajna rzecz

Czesto widuje tutaj dzieciaczki,ktore korzystaja z tego.
Stary 2012-03-14, 20:19   #194
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Alegna a ja myślałam,że już się Twoje dziecko szykuje do porodu... Ech strasznie uparte to Twoje maleństwo... Z resztą Ewelinka karolcy taka sama...Miejmy nadzieję że jutro się w końcu coś ruszy u Was...
no widzisz uparte te nasze dzieciaczki co zrobić chciałabym do weekendu urodzić, ale jak się nie uda to w poniedziałek już szpital mnie czeka więc tak czy siak jeszcze tylko kilka dni
Stary 2012-03-14, 20:20   #195
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
oj to przepłaciłam, bo ja to 7 zł dałam za 25 g liści
Ale przesylka kosztowala 22 zl
No ale ja nigdzie nie moglam dostac tej herbatki wiec bylam zmuszona zamowic

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 20:20   #196
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
nie no, burzę może nie... tzn... każdy robi co chce w ciązy, kwestia indywidualnego sumienia. małe grzeszki w rozsądnej ilości pewnie nigdy się nie zemszczą, ale ja po prostu... no nie mogłabym sobie darować, nerwy, sumienie nie dałoby mi spać, a to źle by się odbiło.
ja w ciąży nie tknęłam kawy, surowizny, wędzonki, pasztetów, wszelakich owoców niewskazanych (dlatego frugo piłam tylko różowe...) od 2,5 miesiąca słodycze w odstawkę, od miesiąca smażone ,surowe w odstawkę. alkoholu w sumie uzbierałaby się łyżeczka od herbaty (test końcem języka, czy amaretto nie zwietrzało, sprawdzenie jak mocne jest domowe babcine winko, mały siorb reddsa, żeby zweryfikować, że nie, jednak dalej mi nie smakuje.
mój wybór.
a znam dziewczynę, która niczego sobie nie odmawia i dziecię rośnie pięknie. zemści się to w przyszłości czy nie, nie moja sprawa. każda sama czuje po sobie na co może sobie pozwolić. ja dziś przykładowo pożarłam 10 toffifee, paczkę truskawek z biedronki, kisielek truskawkowy - dla cukrzyka niby zabójstwo? nic bardziej mylnego, cukier idealnie pośrodku normy, 105.

ja potępiam tylko hardkorowe zachowania- papierosy (nawet jeden...) czy wypicie takiej ilości alkoholu, że robi się cieplutko i wesoło (dla mnie szklanka wina, dla innego już butelka) i to nie wynikające z nieostrożności czy przypadku, ale rozmysłu i machnięcia ręką "aaa, nic się takiego nie stanie"

gdybym się nie pilnowała, teraz pewnie bym się zagryzała, że moja kompilacja chorób to efekt beztroski, a tak, to wiem, że geny.
takie to ze mnie strachajło. ale nie wybaczyłabym sobie, gdybym coś schrzaniła swoją głupota, beztroską. nie dałabym rady psychicznie.
owszem... ja też się zastanawiałam czy mięśniak to nie jest efekt jakiegoś tam winka gdy jeszcze nie wiedziałam, że noszę Maleńką pod sercem (czyli czas od współżycia do zagnieżdżenia - bo wtedy się dowiedziałam)...ale zostało to wykluczone...
i też bym sobie nie darowała....
Moja gin i ten lekarz (do którego mam zaufanie) mówili coś, co dość mocno wzięłam sobie do serca: żeby słuchać własnego organizmu... bo jeśli są rzeczy, od których mnie odrzuca, to prawdopodobnie nie są mi potrzebne... a jesli mam na coś nieodpartą ochotę to może oznaczać jakieś zapotrzebowania organizmu... W ciąży do wina mnie nie ciągnęło, ale na to konto dość często zajadałam się frytkami z sałatką - dokładnie ten smak za mną chodził (nie same frytki i nie sama sałatka).
Co do alkoholu, to rzeczywiście żadnych badań nie ma, ale teraz coraz bardziej skłaniają się ku temu, że są momenty w rozwoju dziecka, kiedy alkohol może spowodować nieodwracalne zmiany - tylko jeszcze nigdzie nie znalazłam konkretnych badań kiedy to jest...Więc rzeczywiście lepiej dmuchać na zimne...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:24   #197
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
czytasz w moich myślach...

swintuszek
mnie cipaczeć będzie od piątku stado studentów. ciekawe co znajdą, drzwi do Narnii???

zabrzmiało strasznie na starcie...

nie no, burzę może nie... tzn... każdy robi co chce w ciązy, kwestia indywidualnego sumienia. małe grzeszki w rozsądnej ilości pewnie nigdy się nie zemszczą, ale ja po prostu... no nie mogłabym sobie darować, nerwy, sumienie nie dałoby mi spać, a to źle by się odbiło.
ja w ciąży nie tknęłam kawy, surowizny, wędzonki, pasztetów, wszelakich owoców niewskazanych (dlatego frugo piłam tylko różowe...) od 2,5 miesiąca słodycze w odstawkę, od miesiąca smażone ,surowe w odstawkę. alkoholu w sumie uzbierałaby się łyżeczka od herbaty (test końcem języka, czy amaretto nie zwietrzało, sprawdzenie jak mocne jest domowe babcine winko, mały siorb reddsa, żeby zweryfikować, że nie, jednak dalej mi nie smakuje.
mój wybór.
a znam dziewczynę, która niczego sobie nie odmawia i dziecię rośnie pięknie. zemści się to w przyszłości czy nie, nie moja sprawa. każda sama czuje po sobie na co może sobie pozwolić. ja dziś przykładowo pożarłam 10 toffifee, paczkę truskawek z biedronki, kisielek truskawkowy - dla cukrzyka niby zabójstwo? nic bardziej mylnego, cukier idealnie pośrodku normy, 105.

ja potępiam tylko hardkorowe zachowania- papierosy (nawet jeden...) czy wypicie takiej ilości alkoholu, że robi się cieplutko i wesoło (dla mnie szklanka wina, dla innego już butelka) i to nie wynikające z nieostrożności czy przypadku, ale rozmysłu i machnięcia ręką "aaa, nic się takiego nie stanie"

gdybym się nie pilnowała, teraz pewnie bym się zagryzała, że moja kompilacja chorób to efekt beztroski, a tak, to wiem, że geny.
takie to ze mnie strachajło. ale nie wybaczyłabym sobie, gdybym coś schrzaniła swoją głupota, beztroską. nie dałabym rady psychicznie.
Dokladnie , ja gdybym nie rzucila palenia z chwila ujrzenia 2 kresek na tescie to wyrzuty sumienia by mnie zjadly ze te powiekszone nerki Viki to moja wina, a tak to nei mam sobei nic do zarzucenia

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 20:24   #198
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam... znajdź mi cytat gdzie ktokolwiek napisał "że jak ktoś nosi dziecko wieczorem gdy płacze z bólu to jest złe".
Pisałam wręcz że noszenie nie jest sposobem na kolki, tylko trzeba dociekać przyczyny-najlepiej u lekarza.
Nie będę dłużej się stresować i płakać przez to że ktoś cały czas na mnie najeżdża i przeinacza moje wypowiedzi.
Idę poprzytulać się z mężem i córką -bo widzę że tracę tutaj nasz cenny czas a nic konstruktywnego z tego nie wynika.
proszę bardzo
Niemowlęta ekspresowo przyzwyczajają się do noszenia więc troche sami krecicie na siebie bat. Jak bóle brzuszka ustąpia to nadal będzie sie domagała noszenia. Tak jak radziłam ONA -kupcie chustę -takie noszenie też masuje brzuszek. Zaufaj mi, miałam w rodzinie dziecko które przez kolki do dzisiaj ma problem ze strunami głosowymi-od krzyku)
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:25   #199
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście ,ze tak jest
Dzieciaczek jak nie dostanie tego" przytulania" w niemowlęctwie to będzie się o to upominał później.
Ja moją Ninę dużo przytulałam, nosiłam, bujałam , nie podpierałam się w tej kwestii żadnymi książkami , bo wydaje mi się ,że instynkt matki jest najlepszym doradcą , nikt nie zna mojego dziecka tak jak ja sama, a po drugie żadna autorka książki i poradników nie będzie potem skutków noszenia lub nienoszenia odczuwała ,tylko ja sama.
Dyskusja się rozwinęła w sprawie nie przeciwko chustą , przecież każdy i tak wybiera sam co uważa za słuszne, chodziło tylko o to ,że jak ktoś nosi dziecko wieczorem gdy płacze z bólu to jest złe , bo nie uczy samodzielnego zasypiania i zostało to skrytykowane, ale jak już w chustę zamontuje takie dziecko to jest wszystko ok.A przecież w gruncie rzeczy dla dziecka to nie ma różnicy, w jednym i drugim przypadku nie uczy się samodzielnego zasypiania.
Tak jak mowisz konia, nie inaczej
klask i:

Viki 28.04.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:31   #200
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak mowisz konia, nie inaczej
klask i:
też się zgadzam....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:31   #201
karo_z
Rozeznanie

dla zainteresowanych - na TLC zaczyna się nowy odcinek "porodówki"

Stary 2012-03-14, 20:35   #202
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
teraz po kolacji mam ochotę na deser banany z truskawkami, ale polała bym je czekoladą

tumblr_m0seazT4yz1rp4vgyo 1_500.jpg

No nie!Znowu na wieczor to samo!Jedzenie!

Cytat:
oo mam całe menu:

Puma ty nie przeginaj

Cytat:
Ale przesylka kosztowala 22 zl
No ale ja nigdzie nie moglam dostac tej herbatki wiec bylam zmuszona zamowic

Oj to drogo strasznie wyszlo.A w zielarskim probowalas dostac?
Stary 2012-03-14, 20:39   #203
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dobra dziewczyny, idę trochę szyjkę pomasować kąpać się i lulu... Bo jutro mam to nieszczęsne USG
proszę Was-trzymajcie kciuki,żeby nic mojemu dzieciątku nie było....

dam znać jutro co i jak..
dobranoc...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:41   #204
gosia261282
Gang Iren

Przeczytane na Facebooku:

Kobieta idzie spać*

Rodzice oglądali TV i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona,
pójdę spać".
Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na jutrzejsze śniadanie, wypłukała
... kolby kukurydzy,
wyjęła mięso z lodówki na jutrzejszy obiad, sprawdziła ile jest płatków
sniadaniowych w puszce,
nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole i
przygotowała ekspres
do zaparzenia kawy na jutro rano.
Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do
pralki,
uprasowała koszulę i przyszyła guzik.
Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę
i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady.
Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do wysuszenia.
Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni.
Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła
trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod
krzesłem.
Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę i
nakleiła znaczek
oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym.
Obie kartki położyła obok torebki.
Potem Mama zmyła twarz mleczkiem "trzy w jednym", posmarowała się
kremem "na noc i przeciw starzeniu", umyła zęby i opiłowała paznokcie.
Ojciec zawołał: "Myślałem, że poszłaś do łóżka".
"Właśnie idę" - odpowiedziała Mama.
Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem sprawdziła
czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest zapalone.
Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i telewizory,
poprzykrywała śpiące dzieci, powiesiła koszulki, pozbierała brudne skarpety
do kosza i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje.
W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro.
Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do wykonania. ****

W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w powietrze": "Idę
spać".
Co też bez namysłu uczynił.
Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego kobiety żyją
dłużej?****

"BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG"....
(i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia!!!)****
Stary 2012-03-14, 20:42   #205
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra dziewczyny, idę trochę szyjkę pomasować kąpać się i lulu... Bo jutro mam to nieszczęsne USG

dobranoc...
będzie dobrze
Stary 2012-03-14, 20:42   #206
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o kurcze to faktyczne nieciekawa sytuacja, jak masz odwagę to jasne powiedz coś ojcu ja to raczej z tych co się boją odezwać i zwrócić uwagę a ta rodzina to jakaś patologia czy raczej normalna?
Wiecie jak to jest , jak podejrzewasz ze dziecku krzywda sie dzieje to noz sie w kieszeni otwiera!
Matke spotkalam raz i wydaje sie normalna, natomiast ojciec , rowniez spotkalam go raz- jakis dziwny taki.
Ja tez raczej z tych takich spokojnych ale kurcze nie wiem ile takich akcji wytrzymam
Wiadomo ze nie chcialabym sie wtracac, ale dobrze miec oczy szeroko otwarte no i w tym przypadku uszy!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 20:44   #207
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

dobranoc...
O ktorej masz Usg?

Bedzie dobrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:45   #208
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przeczytane na Facebooku:

Kobieta idzie spać*

"BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG"....
(i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia!!!)****
coś w tym jest

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:45   #209
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No nie!Znowu na wieczor to samo!Jedzenie!

Puma ty nie przeginaj

Oj to drogo strasznie wyszlo.A w zielarskim probowalas dostac?
No nie mam zadnego blisko, mieszkam w Dabrowce , kilka km jednak od Poznania, mamy apteke , biedronke itp
Ale wydawalo mi sie tanio za herbatke ,wiec to mi zrekompensowalo cene przesylki
Tyle ze wlasnie zdalam sobie sprawe ze nie mam sitka zeby przecedzic herbatke, wiec konsumpcja musi poczekac do jutra

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 20:46   #210
karolca
Zakorzenienie

wiecie co... mam skurcze... jelit
od rana tak mnie "gazuje", że szok

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości