Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 19:48   #181
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Madzialenka
Mi sie podoba pomysl kostki ze zwierzatkami

strongwomen
Ja tak mialam Mi sie skora naciagala i non stop chodzilam nawilzac kremem

gochaa_p
Fajne chlopaki

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Kasia sliczne malenstffo
dziekuje
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super zakupki

dzidzia śliczna i mam nadzieję, ze mały się obróci szybciutko na właściwą pozycję
dziekuje
ma jeszcze czas, takze mysle ze sie obroci
A co do lekow to nie pomoge, bo ja zadnych nie bralam i sie tez nie interesowalam tym zabardzo. Wiem tylko, ze nospe mozna

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Super ze wizyta udana i że z synem wszystko ok. Wy już macie imię wybane?
A co do zakupów to masz oko Śliczne ciuszki.
dziekuje
Jeszcze musze dokupic kilka spiochow i pajacykow, bo body mam juz wystarczajaco

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

po wizycie, maluszek ma 13 cm, zdrowy i silny, pięknie serduszko bije, no i jest w 90% DZIEWCZYNKĄ
robiła mi usg przez brzuch i nie była pewna, bo nóżki tak układała, że dr przypuszczała jeszcze, że sisiak może sie chować za nóżkami, więc zrobiła mi jeszcze dowcipne i złapała głowicą od tyłu dupkę i nic tam nie dyndało potwierdziła, że na 90 proc. dziewczynka
Super Gratulacje i mam nadzieje, ze zostanie dziewczynka, byscie mieli parke

zaaaabcia sliczne te literki ci wyszly Ja tez takie chce
Stary 2012-04-16, 19:52   #182
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kasiu, no mnie tak kłuje boli czy sama nie wiem co...
Ja chyba się wybiorę do cioci w przyszłym tygodniu bo może mi spakowała jakieś ciuszki już
Stary 2012-04-16, 20:01   #183
xxKasiax
Wtajemniczenie

Strong mnie ostatnio nawet pepek bolal, bo mi sie wydawalo ze wychodzi, ale chyba skora sie naciagala tak Ja smarowalam i pomoglo
A ile ciuszkow przygotowujesz dla maluszka??? Bo mi sie jakos wydaje ze ja mam malo Masz moze jakas liste ile powinno sie miec par body, spioszkow i pajacow itd. ? Bo jak bede dzidziusia przebierac, albo jak sie uleje czy cos, to przeciez nie bede codziennie prac?
Kurcze nie znam sie na tym wogole
Stary 2012-04-16, 20:05   #184
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kasiu, nie mam takiej listy i nie mam też nic konkretnego, bo czekam na to co dostanę a potem zrobię selekcję co się nadaje a co nie i ile czego mam, czy trzeba dokupić.
Mam takie coś z jakieś strony spisane:
- 5 bawełnianych śpioszków, najlepiej na zatrzaski w kroku, co ułatwia szybkie, a częste w tym czasie przewijanie;
- 5 koszulek bawełnianych lub body;
- 5 bawełnianych kaftaników;
- 4 pajacyki;
- 2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane;
- 2 sweterki, spodenki;
- Czapeczka na dwór, grubość czapeczki zależy od pory roku;
- 2 czapeczki bawełniane, które stosujesz po kąpieli;
- Rękawiczki bawełniane, które zapobiegają bolesnym zadrapaniom;
Stary 2012-04-16, 20:10   #185
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Strong mnie ostatnio nawet pepek bolal, bo mi sie wydawalo ze wychodzi, ale chyba skora sie naciagala tak Ja smarowalam i pomoglo
A ile ciuszkow przygotowujesz dla maluszka??? Bo mi sie jakos wydaje ze ja mam malo Masz moze jakas liste ile powinno sie miec par body, spioszkow i pajacow itd. ? Bo jak bede dzidziusia przebierac, albo jak sie uleje czy cos, to przeciez nie bede codziennie prac?
Kurcze nie znam sie na tym wogole
nie ma sensu kupować dużo bo dzieciaczki szybko rosną, i nie kupujcie rozm 56, bo to już na prawdę nie zdąży się złużyć. Ja kupowałam same 62-64 do szpitala, po prostu zawijałam rękawki. Ilości czego ile miałm to nie pamiętam, ale ja i tak zakłądałam głównie pajacyki (żeby nic się nie podwijało, nic nie piło). I tak głupia byłam bo posłuchałam teściówki i kupiłam kaftaniki (żekomo pod bluzeczkę :/ ) a nie założyłam ich ani razu :/ bo i po co :/ w dom ciepło, rożek ciepły, do tego pościel, dawniej to strasznie przegrzewano dzieci.
no dobra kończę bo wpadła sąsiadka i wypiłyśmy dwa szybkie drinki i chyba bełkotam
do jutra lejdis
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:13   #186
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gosza, no kaftaników też nie będę kupować , stawiam na bodziaczek pod wszystko, ale rozmiarek 56 chce mieć chociaż 3 sztuki plum plum plum miłego wieczoru
Stary 2012-04-16, 20:15   #187
xxKasiax
Wtajemniczenie

o dzieki
a moze wypowiedza sie mamusie czy tyle ubranek wystarczy dla malenstwa na poczatek?
Ja mam tak:
-4 body z krotkim rekawkiem
-4 body z dlugim rekawkiem
-3 rampersy
-2 spiochy
-2 pajacyki
-3 pary spodenek
-1 ogrodniczki
-3 kaftaniki
chyba powinnam dokupic kaftaniki,spiochy i pajacyki nie ? I moze body bez rekawkow, bo jak bedzie goraco w sierpniu to sie przyda.
Co myslicie???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 20:16   #188
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kotku, oby Mai szybko zeszło uczulenie

dzieki
a teraz co u nas - kiepsko nie pisałam Wam wczoraj, ale ze względu na ten ból gardła wylądowałam wczoraj w pomocy świątecznej. Ale trafiłam na tak okropnego babsztyla, że szok nawet mnie nie zbadała dobrze, patyczków do gardła nie miała wcale przepisała mi jakiś lek przeciwwirusowy, gripex (!) i krople do nosa (nie mam kataru). Na szczęście nie wykupiłam wszystkiego, bo oczywiście wielkie G to dało w nocy gardło bolało okrutnie, rano nie mówiłam... do tego Marysia w nocy miała 39 a rano 38 stopni... więc na szybko jechaliśmy do lekarza. Ja mam ostre zapalenie gardła, te wcześniejsze leki kazała odstawić a dostałam antybiotyk. Marysia bardzo mocno ząbkuje (3 i 4 górne jednocześnie, najtrudniejsze zęby, dziąsła w fatalnym stanie) + możliwe, że początek jakiejś infekcji (być może trzydniówka...) u niej na szczęście póki co bez antybiotyku, tylko ibuprofen i syrop przciwwirusowy. No i już po pierwszej dawce leków temp spadła, humor wrócił i apetyt też więc myślę, że ona szybko z tego wyjdzie
aha, no i mam zwolnienie do końca tygodnia

ooo ale sie zalatwilas mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie i ze Marysia nie zalapie czegos od Ciebie

u nas na szczescie brakuje tylko piatek ale trojki przechodzila masakrycznie jak przy wszystkich zebach nawet nie zauwazalam kiedy sie przebijaly tak trojki....masakra i na dodatek bardzo dlugo wychodzily Mam nadzieje ze u Marysi wyjda szybciutko i w miare bezbolesnie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:20   #189
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie ma sensu kupować dużo bo dzieciaczki szybko rosną, i nie kupujcie rozm 56, bo to już na prawdę nie zdąży się złużyć. Ja kupowałam same 62-64 do szpitala, po prostu zawijałam rękawki. Ilości czego ile miałm to nie pamiętam, ale ja i tak zakłądałam głównie pajacyki (żeby nic się nie podwijało, nic nie piło). I tak głupia byłam bo posłuchałam teściówki i kupiłam kaftaniki (żekomo pod bluzeczkę :/ ) a nie założyłam ich ani razu :/ bo i po co :/ w dom ciepło, rożek ciepły, do tego pościel, dawniej to strasznie przegrzewano dzieci.
no dobra kończę bo wpadła sąsiadka i wypiłyśmy dwa szybkie drinki i chyba bełkotam
do jutra lejdis
ja tez miałam wieksze ubranka, rekawki podwijalam a na nozki wkaldalam i tak skarpetkiKilka tyg i juz były dobre

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Gosza, no kaftaników też nie będę kupować , stawiam na bodziaczek pod wszystko, ale rozmiarek 56 chce mieć chociaż 3 sztuki plum plum plum miłego wieczoru
ja nie mialam kaftanikowW ogole do mnie nie przemawiaja

Ja juz w lozeczkuMaz usypia dziecko
Stary 2012-04-16, 20:34   #190
Amani
Zakorzenienie

uwaga, przeleciałam was

Cytat:
po wizycie, maluszek ma 13 cm, zdrowy i silny, pięknie serduszko bije, no i jest w 90% DZIEWCZYNKĄ
robiła mi usg przez brzuch i nie była pewna, bo nóżki tak układała, że dr przypuszczała jeszcze, że sisiak może sie chować za nóżkami, więc zrobiła mi jeszcze dowcipne i złapała głowicą od tyłu dupkę i nic tam nie dyndało potwierdziła, że na 90 proc. dziewczynka
super!!! wymarzylaś sobie scenariusz wizyty

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No to pokazuje literki przed i po malowaniu
wow masz talent, dziewczyno!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:43   #191
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
uwaga, przeleciałam was

mrrrrrrrrrrrr lubieeeee

pokaze Wam jak moje dziecko sie wycisza przed snem - cud ze wogole zasnela hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.04mini.jpg (94,4 KB, 35 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 21:07   #192
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
mrrrrrrrrrrrr lubieeeee

pokaze Wam jak moje dziecko sie wycisza przed snem - cud ze wogole zasnela hahaha
Kotku zabawy przed snem sa zawsze najlepsze
Stary 2012-04-16, 21:14   #193
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja tez miałam wieksze ubranka, rekawki podwijalam a na nozki wkaldalam i tak skarpetkiKilka tyg i juz były dobre

ja nie mialam kaftanikowW ogole do mnie nie przemawiaja

Ja juz w lozeczkuMaz usypia dziecko
Juz chyba kaftanikow tak sie nie uzywa. Ale kilka takich koszulek rozpinanych na guziczki, czy zamek trzeba by bylo miec, jakby zimniej sie zrobilo dzidziusiowi np. nalozyc na body?

Wogole to gadalam ze szwagierka i stwierdzilysmy, ze jednak trzeba miec wiecej ubranek. Nie tych calkiem malutkich ale tak wlasnie w rozmiarach 62-68. Bo jak dzidzius bedzie na swiecie, to lepiej miec wiecej w zapasie, a nie potem myslec, czy wystarczy rzeczy,albo czy juz trzeba uprac Niektorym dzieciom tez czesto sie ulewa, dlatego lepiej sie zaopatrzyc w wieksza ilosc ubranek
I tak jak pisala blonde_hair te wieksze tez mozna uzywac, a podwijac rekawki i zakladac dodatkowo skarpetki,zeby nie spadaly

Cytat:

SUPER
Stary 2012-04-16, 21:19   #194
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Juz chyba kaftanikow tak sie nie uzywa. Ale kilka takich koszulek rozpinanych na guziczki, czy zamek trzeba by bylo miec, jakby zimniej sie zrobilo dzidziusiowi np. nalozyc na body?
ja mialam body z dlugim i krótkim rekawkiem...rodziłam zima wiec jak bylo chlodniej to zakładałam body z dlugim rekawkiem. Na body pajacyk, to juz 2 rekawki. Dzieko i tak jest w kocyku, badz rozku to ma wystarczajaco ciepłoPrzegrzewac tez nie mozna
Stary 2012-04-16, 21:19   #195
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
mrrrrrrrrrrrr lubieeeee

superowo wygląda przed snem dobrze jest sobie jeszcze pobrykać

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
E, tam, za to

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Stokrotka poszło, po prostu była "spacja" między p l
dziękuję bardzo doszło teraz będę chociaz wiedziała jak to ma wyglądać. Ja mam więcej punktów rozpisać w toku lekcji, chyba z 14 ale jak wyślesz mi jeszcze tą literkę "c" to jakoś sklecę

Cytat:
jestem

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

super ważne, że zdrowe ni i że dziewuszka

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
super ze wszystko wporzadku!! i gratuluje corci

No to pokazuje literki przed i po malowaniu
ślicznie ci to wyszło

Cytat:
ufff, nadrobiłam, ale łatwo nie było - gaduły jedne

no to odpisuje - ile spamiętałam, tyle napisze

Madzia, gduło nr 1 Ty napisałaś w ostatniej części więcej postów niż ja w ogóle mam magia jakaś
a co do prezentu - pokażesz tę kostkę ze zwierzątkami? bo brzmi ciekawie
kciuki za wizytę, napisz koniecznie później co i jak

Kasiu, super ciuszki i zdjęcie maluszka

Bobabku, świetnie, że wizyta udana i oby Twoja dziewczynka została dziewczynką już do końca

co do fotelików to potwierdzam - maluchy tyłem i tylko tyłem do kierunku jazdy! i to jak najdłużej wielu rodziców się spieszy ze zmianą fotelika na montowany przodem, zupełnie nie potrzebnie. Dziecko powinno mieć min. 9kg i dobrze, by miało min 9 miesięcy. Chodzi o to, że dzieciaki mają bardzo słaby gorset mięśniowy, który nie trzyma jeszcze kręgosłupa i przy zderzeniu czołowym i foteliku montowanym przodem głowa leci mocno do przodu i może dojść do przerwania kręgosłupa w odcinku szyjnym z tego też powodu nie powinno się dzieci do 3 miesiąca życia zbyt dużo i często pionizować (stąd zastrzeżenia co do noszenia maluchów w nosidłach), sadzać często jeśli jeszcze nie siadają same, stawiać, jeśli nie wstają, prowadzać za rączki, jeśli same nie chodzą - czyli będą gotowe, zrobią to same

Kotku, oby Mai szybko zeszło uczulenie

żabciu, śliczne literki masz dziewczyno zdolności

a teraz co u nas - kiepsko nie pisałam Wam wczoraj, ale ze względu na ten ból gardła wylądowałam wczoraj w pomocy świątecznej. Ale trafiłam na tak okropnego babsztyla, że szok nawet mnie nie zbadała dobrze, patyczków do gardła nie miała wcale przepisała mi jakiś lek przeciwwirusowy, gripex (!) i krople do nosa (nie mam kataru). Na szczęście nie wykupiłam wszystkiego, bo oczywiście wielkie G to dało w nocy gardło bolało okrutnie, rano nie mówiłam... do tego Marysia w nocy miała 39 a rano 38 stopni... więc na szybko jechaliśmy do lekarza. Ja mam ostre zapalenie gardła, te wcześniejsze leki kazała odstawić a dostałam antybiotyk. Marysia bardzo mocno ząbkuje (3 i 4 górne jednocześnie, najtrudniejsze zęby, dziąsła w fatalnym stanie) + możliwe, że początek jakiejś infekcji (być może trzydniówka...) u niej na szczęście póki co bez antybiotyku, tylko ibuprofen i syrop przciwwirusowy. No i już po pierwszej dawce leków temp spadła, humor wrócił i apetyt też więc myślę, że ona szybko z tego wyjdzie
zdrówka życzę dla ciebie i dla Marysi też

poćwiczyłam trochę na siłowni i zaraz trzeba lulu iść bo padnięta jestem
dobranoc dziewczyny

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 21:25   #196
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Stokrotka mało, bo mam to mega skrócone - musiałabym Ci z książki zeskanować, to byś miała sporo - poszukam jutro w szkole.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:29   #197
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mialam body z dlugim i krótkim rekawkiem...rodziłam zima wiec jak bylo chlodniej to zakładałam body z dlugim rekawkiem. Na body pajacyk, to juz 2 rekawki. Dzieko i tak jest w kocyku, badz rozku to ma wystarczajaco ciepłoPrzegrzewac tez nie mozna
acha no chyba ze tak ja myslalam o np. body z krotkim rekawem,na to spioszki i koszulka z dlugim rekawem jak chlodniej jest
Mysle, ze moja intuicja mi podpowie jak malenstwo ubierac
Stary 2012-04-16, 21:31   #198
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Bika, tam nie ma nic konkretnego prócz wody ale klimat jest fajny... jeszcze w słoneczne weekendy kolejka pod tym lewiatanem ze świderkami jest długa jak mur chiński, a nad wodą ludzie robią grille, spacerują,dzieciaczki się kąpią... relax

Butter, bardzo proszę
Dziękuję
Muszę powiedzieć, że jak dla mnie super wyglądasz w krótkich włosach z grzywka, zdjęcie z podpisem chyba 'po wizycie u fryzjera'
A Twój TŻ taki rockman?

Cytat:
Dziewczyny, szalejecie 5 stron nowego wątku i chyba 2 starego do nadrobienia w jeden dzień!!! :[ przyznaję sie, że nowego jeszcze nie nadrobiłam.

Bobu nie jadłam można go kupić np. w Tesco?

Ja czekam na koleżankę, zaraz powinna być...
W Tesco chyba kupisz, bo wydaje mi się, że ten mrożony bób jest z Hortexu...

Cytat:
Sprawdziłam zeszyty od piątku leżały...... eh, a teraz sprawdzany....... które leżą od...... hm..... no na pewno sprzed świąt
Czego uczysz? W klasach 1-3?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Myślałam o klockach drewnianych (ale mąż sie krzywi) o krówce do skakania (ale mąż się krzywi jeszcze bardziej) lub takiej kostce, ze wrzucasz zdjęcie zwierzątka i wtedy ona mówi np. "to jest kotek" i wydaje odgłos kotka. Jest 30 zwierzątek.
Madziu, ja bym wybrała klocki, duże, drewniane, malowane naturalnymi farbami - bo wiadomo, że w tym wieku wszystko ląduje w buzi Dla dziecka w takim wieku chyba najfajniejsze
Ta krówka jest fajna, ale chyba roczniak jest za mały na takie brykanie jeszcze

Cytat:
Dziewczyny ten krem z ciasta milkyweyowego mogłabym jeść łyżeczką !! Jeszcze czegoś takiego nie jadłam !!! mam zaczarowane kubki smakowe
Mówisz? Czyli pyszność! Super, już się nie mogę doczekać, aż zrobię

Cytat:
jestem

Gratuluje przede wszystkim tego, że maluszek zdrowy, a po drugie tego, że już w tak młodym 'wieku' spełnia matczyne oczekiwania i na 90% jest dziewczynką

A ja dzis po pracy nic nie zrobiłam pożytecznego
Zamiast zabrać się za prasowanie, które leży i czeka na swoją kolej, to pojechałam z mamą najpierw do fryzjera, potem na łażenie po sklepach...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:33   #199
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
acha no chyba ze tak ja myslalam o np. body z krotkim rekawem,na to spioszki i koszulka z dlugim rekawem jak chlodniej jest
Mysle, ze moja intuicja mi podpowie jak malenstwo ubierac :D
napewnoo to sie nie martw
Ja tez bylam zielonai nie miałam pojecia co z czym i na co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 21:34   #200
xxKasiax
Wtajemniczenie

kto jeszcze mial wizyte dzisiaj oprocz mnie, Baobabka i Madzi ???
Stary 2012-04-16, 21:36   #201
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Madziu, ja bym wybrała klocki, duże, drewniane, malowane naturalnymi farbami - bo wiadomo, że w tym wieku wszystko ląduje w buzi Dla dziecka w takim wieku chyba najfajniejsze
Ta krówka jest fajna, ale chyba roczniak jest za mały na takie brykanie jeszcze

jak dla mnie tez klocki, albo drewniane duze puzzle
Stary 2012-04-16, 21:45   #202
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
napewno bedziesz wiedziec jak ubrac malenstwo

Cytat:

A ja dzis po pracy nic nie zrobiłam pożytecznego
Zamiast zabrać się za prasowanie, które leży i czeka na swoją kolej, to pojechałam z mamą najpierw do fryzjera, potem na łażenie po sklepach...

no jak to nic pozytecznego nie zrobilas?? a fryzjer i sklepy??

prasowac mialam dzis i ja ale chyba jeszcze za krotko pranie lezakuje bo sie cos zebrac nie moglam

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a gdzie Madzia????

Stary 2012-04-16, 21:57   #203
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
napewno bedziesz wiedziec jak ubrac malenstwo
no jak to nic pozytecznego nie zrobilas?? a fryzjer i sklepy??

prasowac mialam dzis i ja ale chyba jeszcze za krotko pranie lezakuje bo sie cos zebrac nie moglam

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a gdzie Madzia????
No tak, właściwie masz rację
Chociaż u fryzjera to myślałam, że jajo zniosę, strzygła mnie chyba najwolniejsza fryzjerka świata Ważne jednak, że efekt jest ok
No i mam nowy komplet bielizny i mój ukochany błyszczyk... i nowego storczyka a to wszystko w ramach prezentu

Hania

Stary 2012-04-16, 22:00   #204
kotekk81
Zakorzenienie

uwielbiam Go

http://www.youtube.com/watch?v=vU34p...feature=relmfu

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
No tak, właściwie masz rację
Chociaż u fryzjera to myślałam, że jajo zniosę, strzygła mnie chyba najwolniejsza fryzjerka świata Ważne jednak, że efekt jest ok
No i mam nowy komplet bielizny i mój ukochany błyszczyk... i nowego storczyka a to wszystko w ramach prezentu

no widzisz!!! a Ty mowilas ze nie robilas nic pozytecznego!!! a tu prosze

Stary 2012-04-16, 22:22   #205
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Zabcia ale super ci to wyszło!!!!
Dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Zaabcia slicznie Ci to wyszlo
Slicznie dziekuje

Cytat:
Zaaabbciaaaaaaa!!!!!! ale pieknie Ci wyszly te literki!!!!!! ja tez takie chce
Dziekuje To wcale takie trudne nie jest

Cytat:
Żabcia, mój TŻ jak mu pokazałam zrobił ładne oczka i kazał Ci przekazać, że "Kamil" jest krótszy więc też nam musisz zrobić
Heheh to moze powinnam zalozyc firme z malowaniem literek

Cytat:

żabciu, śliczne literki masz dziewczyno zdolności

a teraz co u nas - kiepsko nie pisałam Wam wczoraj, ale ze względu na ten ból gardła wylądowałam wczoraj w pomocy świątecznej. Ale trafiłam na tak okropnego babsztyla, że szok nawet mnie nie zbadała dobrze, patyczków do gardła nie miała wcale przepisała mi jakiś lek przeciwwirusowy, gripex (!) i krople do nosa (nie mam kataru). Na szczęście nie wykupiłam wszystkiego, bo oczywiście wielkie G to dało w nocy gardło bolało okrutnie, rano nie mówiłam... do tego Marysia w nocy miała 39 a rano 38 stopni... więc na szybko jechaliśmy do lekarza. Ja mam ostre zapalenie gardła, te wcześniejsze leki kazała odstawić a dostałam antybiotyk. Marysia bardzo mocno ząbkuje (3 i 4 górne jednocześnie, najtrudniejsze zęby, dziąsła w fatalnym stanie) + możliwe, że początek jakiejś infekcji (być może trzydniówka...)u niej na szczęście póki co bez antybiotyku, tylko ibuprofen i syrop przciwwirusowy. No i już po pierwszej dawce leków temp spadła, humor wrócił i apetyt teżwięc myślę, że ona szybko z tego wyjdzie
Dziekuje kochana

Co za lekarz dobrze ze juz czujecie sie lepiej

Cytat:

ale super
dziekuje

Cytat:

zaaaabcia sliczne te literki ci wyszly Ja tez takie chce
Dziekuje Na allegro maja olbrzymi wybor A Wy juz macie imie wybrane?

Cytat:
uwaga, przeleciałam was

wow masz talent, dziewczyno!!!
Kurde to mnie chyba ominelas

Dziekuje No cos tam ze studiow plastycznych zostalo chyba

Cytat:

slodka

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ślicznie ci to wyszło
Dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:26   #206
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaabcia zazdroszcze pogody
A ja Ci powiem ze bardzo sie ciesze ze termin mam na czerwca a nie koniec wakacji bo bym chyba nie wytrzymala tych upalow ..

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Myślałam o klockach drewnianych (ale mąż sie krzywi) o krówce do skakania (ale mąż się krzywi jeszcze bardziej) lub takiej kostce, ze wrzucasz zdjęcie zwierzątka i wtedy ona mówi np. "to jest kotek" i wydaje odgłos kotka. Jest 30 zwierzątek.
to brzmi fajnie

Cytat:

No macie koleżanko talent

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Żabcia, moze Ci prześlę takie literki i też mi pokolorujesz??? Bo pięknie Ci to wyszło.
Dziekuje slicznie
Hehe kochana jestem pewna ze sama bys rownie ladnie wymalowala

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-16, 22:34   #207
ButterBear
Zakorzenienie

No właśnie, Żabciu, zapomniałam napisać, że literki wyszły Ci super! Bardzo mi się podobają Tę małpkę i żyrafkę też pomalowałaś?

Hania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 22:36   #208
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, Żabciu, zapomniałam napisać, że literki wyszły Ci super! Bardzo mi się podobają Tę małpkę i żyrafkę też pomalowałaś?
Dziekuje slicznie Nie te zwierzatka juz kupilam gotowe

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-17, 06:49   #209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Dziękuję dziewczyny za porady na temat prezentu

Stokrotko jak ostatnio miałam gorączkę to teściowa mówiła , ze apap moge brać, nospę to mi sam gin przepisał, ale jeszcze nic z tego nie brałam.

bao super

Zabcia bardzo ładnie ci wyszly te literki.

Bika trzymam kciuki za dziewczynkę

Natalko niestety nie znam firmy tej kostki (widziałam ją w sklepie na żywo) i nie mogę w necie znaleźć. Zdrówka życzę

kotku mała szaleje

Wczoraj miałam wizytę u gina. Wizyta dość długa bo chyba z 50 min nas tam trzymał, jakoś taki wyjątkowo rozmowny był Wszystkie moje wyniki z krwi i moczy super, więc już do końca ciąży nie muszę robić. Pobrał mi próbkę na GBS (na jeden patyczek z pochwy i odbytu więc nie muszę płacić oddzielnie). Potem parzył mi ręcznie czy mam rozwarcie, ale rozwarcia brak. Na temat moich skurczy powiedział, że mam się cieszyć, bo im częściej mam tym lepiej. Powiedział, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona czyli od 37+1, ale nawet jak teraz bym urodziła to nic się nie stanie. Potem było bardzo dokładne usg. Chciał zrobić zdjęcie małej (tzn. zrobił) ale ta gwiazda całą twarz sobie ręką zasłoniła i dupa. Uparła się i nie chciała raczki zabrać. Mała waży 2529g (powiedział, że waga bardzo dobra). Ułożona jest dalej główkowo. I... nagle dodał, że ma pępowinę na szyjce. Wystraszyłam się. Gin zbadał jej przepływowość i tętno, ale powiedział, ze wszystko idealnie, więc pępowina musi tylko leżeć i nic małej nie uciska i mam się nie martwić, bo czasami dziecko jest 3 razy pępowiną owiniete i się rodzi naturalnie a czasami raz i trzeba cc robić. Ale mam obserwować ruchy małej i raz w tygodniu jeździć do szpitala na ktg. Napisał mi , ze właśnie przebieg pepowiny do kontroli. Jak wyszłam to od razu zadzwoniłam do położnej, ale ona też nie kazała się martwić. Mówi, ze tak często jest, ze raz dziecko ma ją na szyjce a za 2 dni już jej nie ma. I że będę jeździła na ktg jak ona będzie miała dyżury. Więc teraz w czwartek jedziemy akurat jak mamy oglądać szpital. Tylko wiecie... ja wielka panikara więc wczoraj cały wieczór o tym myslałam.

Kolejna wizyta 7 maja, jak dotrwam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 07:09   #210
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

mój też przed snem ma najwięcej pomysłów

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
no pewnie że tak

każda z nas miała bądź bedzie kiedyś debiutowała w roli mamy Natura nas obdarzyła instynktem, wystarczy się w niego wsłuchać
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości