|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
Nieładnie. Może nie powinnaś tak drastycznie ograniczać słodyczy tylko stopniowo? Bo potem tak właśnie się to kończy - napadem.I bądź tu człowieku mądry - waga poranna 73,8 No nic, może do jutra zleci więcej.Dzisiaj do 16 koczuję w laboratorium Mam ambitny plan popisać magisterkę solidnie, żeby przez weekend bez wyrzutów sumienia poleniuchować ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie lepiej 71,1 no ale dwa dni pod rzad slabego jedzenia, a jeszcze dzis dojdzie, pojde z cola 0 ale nie wiem jak to sie skonczy.
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem oficjalnie "pracownikiem badawczo-naukowym Politechniki Łódzkiej" Pytanie jeszcze gdzie te wakacje
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz,jakby porownywac np polskie morze i jakies last minute albo i nie koniecznie za granica gdzie jest pewna pogoda to pewnie ceny takie same
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, właśnie się dowiedziałam, że jeśli chcę się obronić przed wakacjami to do 15 czerwca muszę gotową pracę złożyć. Troszkę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony po zastanowieniu - mam już 50 stron, więc chyba się wyrobię
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny jakie diety stosujecie? mż? polecacie jakieś produkty niskokaloryczne ? ja jestem na diecie od miesiąca, mam jeszcze do zrzucenia ponad 13kg, ważę się co tydzień, codziennie ćwiczę 1 godzinę, jem około 1100-1500kcal dziennie, chciałabym żeby szło szybko ale się nie da przyśpieszyć odchudzania
![]() mam juz za sobą kilka diet, pewnie jak każda z was, ale teraz postanowiłam się na zawsze zmienić. mam 175cm wzrostu, utyłam w ciąży ponad 30kg i jakoś się pozbyć tego nie mogę chociaż mój syn ma już 4 latka ![]() co polecacie na diecie?
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Hej u mnie wreszcie spadek nadwyżki z 75,8 na 74,3kg
Ale czuję, że mam mnóstwo wody w organizmie bo jestem przed @.
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo juz zrzucilas. A jesli chcialabys wiedziec co polecamy to dolacz do nas, wyjdzie w praniu![]() ![]() traxx brawo ![]()
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;34210894]Hej u mnie wreszcie spadek nadwyżki z 75,8 na 74,3kg
Ale czuję, że mam mnóstwo wody w organizmie bo jestem przed @.[/QUOTE]Brawo Skoro przed @ to na pewno niedługo zleci jeszcze więcej ![]() Ja niestety wczoraj trochę zawaliłam. Wszystko przez to siedzenie w laboratorium Nie miałam jak wyjść na obiad, siedziałam do 18:30 tam co skończyło się w ten sposób, że oprócz serka wiejskiego, jabłka i bułki pełnoziarnistej z szynką zjadłam jeszcze Bounty i bułkę słodką Obiad dopiero po 19.00 w domu (zalewajka) a na wieczór dwa driny u szwagra... Także wczorajszy dzień rozwalony strasznie Dzisiaj w ciągu dnia się pilnuję, no ale wieczorem impreza
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
więc dołączam
![]() dzisiaj menu: - pół ciemnej bułki z szynką plus aktimel - sałatka owocowa - mały kotlet mielony plus kalafior - serek wiejski z rzodkiewką oraz plan ćwiczeń stepper 45 plus 15 min ręce i brzuch ja ważę się w poniedziałki, więc wtedy się dowiem jaki mam spadek w tym tygodniu. ja nie pracuję siedzę w domu i opiekuję się synkiem. niestety nie mieszkam w PL , ale za to mam czas żeby dbać o diete i na ćwiczenia ![]() miłego dnia dziewczyny
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz na szczescie skonczylam ten szalony tydzien, bylo milo szkoda tylko, ze waga troche ucierpiala, wczoraj staralam sie nie przesadzac, w dzien zjadlam malo a na urodzinach zjadlam parowke, troche salaty i pol kielbaski, do tego drinki z cola 0.
jestem po obiedzie a dalej czuje ogromny glodpije kawe z mlekiem moze zaraz mi przejdzie a jak nie to przespie![]() mam juz za soba sprzatanie mieszkania, pranie -dopiero wszystko skonczylam, potem zamierzam skoczyc do sklepu i na rowerek w koncu! ![]() Dobrze ze juz jutro niedziela, a w tym tygodniu czeka mnie sporo ruchu bo w czwartek jade do rodzicow pomoc w przeprowadzce, wiec bedzie pakowanie i inne
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj już po bieganiu
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
dalam rade wytrzymac do kolejnego posilki, wlasnie zjadlam jajka
![]() udanej imprezki ![]() a cos tu u nas ostatnio cicho
|
|
#196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No i wracam do Was po długim weekendzie (bo my mieliśmy wolne od czwartku z okazji juwenaliów ;P)
![]() Cytat:
Strasznie bym chciała, żeby w następną środę było bliżej równego 68, ale nie wiem jak wyjdzie, bo znów był grill wczoraj i to tak...Cytat:
A propos, miałam dziś zaolejować, ale mi się tak humor posypał na wieczór, że na śmierć o tym zapomniałam... Luby przyjechał w środę no i zawsze zostawał do poniedziałku, a teraz wyjątkowo musiał wracać dziś, bo miał jutro iść załatwić rzeczy na praktyki. Strasznie nam było ciężko zrezygnować z tego jednego dnia, no ale trudno, siła wyższa. Odwiozłam go i w godzinę po tym, jak wsiadł do autobusu, napisał mi, że ten nauczyciel do niego dzwonił i odwołał jutrzejsze spotkanie... Wiem, że to tylko jeden dzień krócej razem, ale dla nas zawsze to jest AŻ i jest mi tak piekielnie smutno i pusto... Tym bardziej, że cały tydzień zapowiada się naprawdę nieciekawie, codziennie poza jutrem do wieczora na uczelni i do piątku wydaje się taaak daleko... Cytat:
Brawo za wszystkie spadki, bo widziałam, że niektórym cośtam pospadało U mnie nadal etap "ogarniania się" trwa, mam nadzieję, że efekty na wadze będą...
|
|||
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wracam poweekendowo
Imprezka sobotnia bardzo udana W niedziele pojechaliśmy na obiad do rodziców TŻta i wróciliśmy do domu dopiero na wieczór, także ostatecznie po weekendzie jestem bardziej zmęczona niż przed
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to ciekawi gdzie reszta uciekla
niedawno bylo tak gesto na forum Ja wczoraj bylam o krok od zgrzeszenia, poszlismy z Tz na spacer i kawe, i lody ale ja podziekowalam za lody, wiec zaczelam myslec co by tu zjesc pysznego w nagrode (zdrowego oczywiscie), i tym sposobem Tz mi zrobil salatke z kurczakiem, salata lodowa, ogorkiem, rzodkiewka, feta i sosem (majonez,jogo nat, czosnek, sol, pieprz, bazylia). Bylam tym najedzona ale pozniej zjadlam jeszcze kromke chleba z feta i cala noc cierpialam, nie wiem po czym ale brzuch mnie bolal jakbym conajmniej zjadla pizze na noc Dzis juz lepiej, powoli skurczam zoladek po tym calym tygodniu, bede walczyc bo w sobote musi byc ladnie ![]() gohs jakiej Tz nabawil sie kontuzji? Kolana, kostki? Kurde, a buty mial dobre, i wez tu badz madry i biegaj ![]() An dziekuje za wlosy, i co udalo sie naolejowac?
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
To u ja sie melduje. To już któryś wątek dietowy ale nawyki zmienulam drastycznie. Teraz będę z wami pisać o moich małych sukcesach. Jest 60 cel 53 do końca czerwca
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z nogami uważaj, lepiej sobie odpuścić dzień lub dwa, niż przypłacić to później kontuzją.Cytat:
Ale muszę w środę zobaczyć spadek, masakra, niedługo już będzie miesiąc bez wyraźnych sukcesów! ![]() Włosów w końcu nie olejowałam, jak się wczoraj wpakowałam do łóżka o 20:30, tak nie wyszłam do rana... Ale noc miałam koszmarną, zanim zasnęłam minęła z godzina, więc zasnęłam sporo po północy, a potem od 3:30 się budziłam co pół godziny, śniły mi się koszmary, później od 5 budziłam się co 10 minut, w końcu się obudziłam o 6:40 i na zajęcia... Koszmar. Dziś znów kupiłam sobie Validol, a dopiero teraz sobie przypomniałam, że przecież polecałyście Kalmsy... Muszę się jakoś ogarnąć, wszyscy wokół się cieszą, że wiosna, a ja się zadręczam jakby świat się miał jutro skończyć... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-21 o 18:45 |
||
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
An, wrzuc na luz
zebys nam w zadna depreche nie wpadla
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻta bolą piszczele, to taka typowa kontuzja z przetrenowania albo po prostu w jego przypadku z drastycznej różnicy w poziomie aktywności Wystarczy trochę przerwy od biegania i powinno wrócić do normy. Najważniejsze, żeby dać nogom odpocząć, bo ja kiedyś to zingorowałam i się wyłączyłam z biegania na 2 miesiące ![]() Cytat:
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wieczorem zafundowałam sobie długą kąpiel z gazetami i książką, a potem w końcu wzięłam się za olejowanie włosów Więc chociaż tyle, trochę relaksu na koniec dnia...Jedzeniowo dziś chyba w sam raz, przynajmniej tak mi się wydaje: 1. Jogurt malinowy z musli 2. Batonik Corny (66kcal) 3a. Rosół 3b. Trochę makaronu z gulaszem 4. Wasy z dżemem i serkiem Almette Ćwiczeń nie było, bo od 6:40 byłam na nogach. Jutro tak samo, więc też odpadają, ale w środę już wracam do ćwiczeń. No i w zeszłym tygodniu pod względem ćwiczeń też było lepiej, bo od wtorku do dzisiaj miałam tylko jeden dzień przerwy i to też nie z mojej woli - po prostu musiałam nagle rano się zerwać i jechać gdzieś z Lubym i Tatą i zeszło nam na mieście 6h... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-21 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem w okolicach @ i rozumiem, że wielkie zakochanie, ale rozmawiałaś z kimś o tym?
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym w tym semestrze skumulowało się jeszcze kilka spraw, które mnie stresują - rozstania z Lubym, przekichane prace i zaliczenia na studiach, moja jedyna naprawdę dobra koleżanka ze studiów sama sobie nie radzi ze swoimi problemami i w ogóle rzadko się zjawia, poza tym do tej pory miałam choć jeden dzień w tygodniu wolny i poświęcałam go na jakiś wspólny wypad z mamą, a teraz nie mam właściwie w ogóle czasu na taki luźny wypad, po prostu chwilę dla siebie. Wiadomo, że mogłabym to robić w weekendy, ale wtedy chcę poświęcić czas Lubemu (i nauce), a tak to jak w poniedziałek ja albo Luby wsiądziemy do autobusu, tak do piątku po południu cały czas albo na zajęciach, albo zapieprzanie i robienie rzeczy na zajęcia... Po prostu całkowicie brakuje mi czasu tylko dla siebie, czasu na nicnierobienie i nie martwienie się o nic w tygodniu. Wiem, że tak przeważnie wygląda życie, ale jednak jest to dla mnie trudna sytuacja... Chyba najbardziej dobija mnie ten brak kontaktu z ludźmi w tygodniu. Na uczelni za bardzo nie mam się do kogo odezwać, bo albo jestem tam w biegu i na okienkach pędzę do domu zjeść obiad, albo koleżanek nie ma, w domu też siedzę właściwie sama i przygotowuję rzeczy na studia, tyle tylko co na gg z Lubym... Przepraszam za taki wywód, ale chyba potrzebowałam się jeszcze trochę wygadać... PS: Nie cytujcie, po pierwsze za długie, po drugie pewnie później to skasuję Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-21 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy, od tego m.in. jesteśmy, żeby się tutaj wygadać
Rozumiem, że życie jest ciężkie itd, że mało czasu na cokolwiek, ale nie wierzę, że nie uda Ci się wygospodarować nawet 15 minut dziennie dla siebie Pogadać z mamą przez telefon, obejrzeć odcinek jakiegoś dobrego sitcomu (trwają niecałe 20min), wziąć gorący prysznic albo poleżeć bykiem na kanapie. Kluczem do sukcesu jest dobra organizacja dnia Jeśli już jesteś zmuszona spędzać czas sama, np jedząc obiad gdzieś itd, to wykorzystaj to najlepiej jak się da - poczytaj książkę/gazetę albo posłuchaj muzyki No i przede wszystkim staraj się aż tak bardzo nie stresować, wywalić z głowy myśli o studiach chociaż na chwilę ![]() No i nie poszłam biegać dzisiaj. Poćwiczyłam trochę z hantlami w domu, zawsze coś Ale jutro już biegam na pewno, dałam się namówić na wspólne bieganie z trzema znajomymi One zawsze biegają razem, w sumie rzaaaaadko mam z nimi kontakt, ale biegają po "mojej" trasie więc czemu nie
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, co tu taka cisza?
![]() Ja od rana siedzę w robocie i się gotuję Duszno na maksa, nie ma jak wywietrzyć, masakra po prostu... Jeszcze tylko niecałe 2,5h ![]() Waga poranna nieładna 74,8... No cóż, walczymy dalej Jutro idę oddać krew to od razu będzie mniej No a dzisiaj wieczorkiem bieganie "w grupie", ciekawa jestem jak to wyjdzie
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę mnie podniosłaś na duchu, w sumie jakoś tak mi do głowy nawet nie przyszło, że takie codzienne chociaż 15min relaksu tylko dla siebie może być pomocne Ja ogólnie jestem typem samotnika i nie potrzebuję zbyt wielu ludzi dookoła, ale jednak muszę mieć chociaż takie poczucie, że ktoś jednak jest obok, a ostatnio trochę mi tego brakuje Największy problem mam z tym, że np. po 22 nadal myślę o studiach i się tym denerwuję, mimo tego, że wiem, że już nic pożytecznego nie zrobię. Organizację mam niby dobrą, jestem do przodu ze wszystkimi pracami zaliczeniowymi, wszystko mam rozplanowane co i jak, a nadal jakoś się stresuję tym, co jeszcze trzeba zrobić i czy temu podołam... Tak więc pozostaje mi tylko poprzestawiać jakieś głupie sprawy w mojej głowie :PNo ale dziś się dowiedziałam, że jak dobrze pójdzie i zdołam się nauczyć na wszystkie zerówki, to w sesji jako takiej będę miała tylko 1 egzamin, max 2. Więc został jeszcze właściwie równy miesiąc do wakacji, trzeba się ogarnąć, przeboleć i będzie okej ![]() Pogoda dzisiaj jest straszna, upał i duchota, a ja się ubrałam w jeansy i czarną bluzkę z długim rękawem, bo myślałam, że będzie chłodniej niż wczoraj... Ledwo wysiedziałam na zajęciach, no a popołudniu jeszcze 1 wykład do przemęczenia... Gohs, daj znać jak wyjdzie to bieganie W sumie fajna sprawa, ale w praktyce może być różnie, mam nadzieję, że jednak będzie fajnie
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-22 o 14:56 |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
No to dziewczyno, masz wszystko na bieżąco na studiach a jeszcze się stresujesz?? Weź mnie w ogóle nie denerwuj
Mam 24 dni na oddanie gotowej pracy mgr a brakuje mi jeszcze badań w labie, które potrwają 7 dni, do tego opracowanie wyników, napisanie wniosków, wydruki itd, nie mówiąc już o ewentuanych poprawkach promotora. Pomijam też 3 projekciki na zaliczenie semestru i 3 koła wykładowe, bez których przecież do obrony mnie nie dopuszczą. Do tego praca 2x w tygodniu i zajmowanie się domem, no i bieganie 5x w tygodniu. Także wiesz, jeśli Cie to pocieszy to inni mają gorzej
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoja droga to takie troche bledne kolo, bedac z Tz martwisz sie o szkole, bedac w szkole tesknisz za Tz Wczoraj ogladama program na 1 o dziewczynie ktora nie miala rak, radzila sobie nogami, stopami. Kierowala, dawala dziecku jesc itp. Powiedziala jedno madre zdanie "czasami chcialabym zeby ludzie przestrali sie przejmowac błahymi sprawymi i pomysleli ze inni maja gorzej". W dodatku 'wpadla', i zdecydowala sie wychowac dziecko, mama jej duzo pomagala ale sama jest bardzo ogarnieta, studiuje itp. Wszystko stopami.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

mialam zrezygnowac ze slodyczy a dzis co? same slodycze czekolada , ptys, 3 bit i w zetka o zgrozo, ale we wtorek zalam w koncu prawko musze to napisac
juz wszedzie o tym trabie heh i w realu i wirtualnie
Nieładnie. Może nie powinnaś tak drastycznie ograniczać słodyczy tylko stopniowo? Bo potem tak właśnie się to kończy - napadem.
No nic, może do jutra zleci więcej.
a jeszcze rodzice daja przyklad extra
wiec musze isc ! Tzn wypadaloby bo mi nagadal ze mu juz ktoregos z kolei grila odmawiam.

Pytanie jeszcze gdzie te wakacje 

, ale za to mam czas żeby dbać o diete i na ćwiczenia 

Trochę mnie podniosłaś na duchu, w sumie jakoś tak mi do głowy nawet nie przyszło, że takie codzienne chociaż 15min relaksu tylko dla siebie może być pomocne