![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
Od wczoraj łykam 2 x dziennie biofer żelazo. Mam bardzo obfite @ może i tu po części tkwi przyczyna?
![]() Zobaczę, zaszkodzic raczej nie zaszkodzi, jak nie bedzie efektu, to po miesiącu odstawię. Kupiłam tez szampon babydreem, zobaczę jak sie spisze. Z tym myciem metoda OMO to nie ma szans przy moich krótkich włosach się po prostu nie da tego wykonać. Przy porannym czesaniu wypadło 50 włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Swietnie dziewczyny że u Was lepiej. U mnie dzisiaj włosowy kryzys, od dawna nie wypadlo tak duzo włosow, sporo ponad 100 na 5 dni, zwykle miewalam polowe z tego. I nie wiem dlaczego prawie wszystkie te 10 cm. Mysle że nie ma u mnie szans zeby tak jak u niektorych osob wypadaly 3 wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Nombre, mojej mamie włosy wypadaja sporo, a nadal ma ich tyle ile miała. Ja mam juz rzadziznę, widać skórę głowy.
Musiałabym zrobic zdjęcia przed kuracjami i po, może wtedy było by top bardziej widać |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle ze nie jest tez glupia rzecza wstawianie tutaj zdjec, czesto inne osoby widza zupelnie inaczej to jak my postrzegamy swoje wlosy. Ja swoje tutaj dawalam, Wlosy Claudiiin widzialam na zakreconych- sa naprawde swietne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Z żelazem macie racje ale gdybym miała powazny niedobór, to juz po miesiącu powinno cos drgnąć. a to badanie zrobię.
Napiszcie mi co jako pierwsze powinnam zbadać??? Tak max 3-4 rzeczy. żelazo tsh3, tsh 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TSH żelazo i koniecznie którys z androgenów, mysle że najlepiej zobrazuje sytuacje androstendion. Moze jeszcze prolaktyne. Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-06-19 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana ja byłam u lekarza rodzinnego, wytlumaczyłam jaki mam problem i zrobiła mi badania na: żelazo, magnez, tarczyce,mocznik, OB....i jeszcze kilka innych. Wyszlo,że mam anemie, lecze się już ponad rok i nic,ale lykam żelazo, kwas foliowy i witamine C. Myślę,że ty też powinnaś zrobić badania, bo z tego co wiem, to właśnie anemia jest główną przyczyną wypadania włosów. I tak, obfite miesiączki są częstym powodem anemi, bo dużo żelaza zostaje ,,wylane'' . Edytowane przez Roksana3 Czas edycji: 2012-06-19 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
nombre, dobrze zrozumiałam? Wypadło Ci w ciągu 5 dni 100 włosów? Jeśli tak to zazdroszczę.
![]() Ostatnio widziałam na jakimś blogu dziewczynę, pisała o swojej pielęgnacji włosów, miała takie cudowne włosy, że szok... A też boryka się z problemem wypadania. ![]() ![]() Dzisiaj dopiero raz czesałam włosy i wypadło tylko 18, ale to nie jest dzień mycia. Choć myślę, że gdybym zrobiła to delikatniej (trochę się spieszyłam...) to by wypadło jeszcze gdzieś o 5 mniej. Ja jeszcze trochę poczekam i też chyba zrobię badania. Morfologię mam co prawda w porządku, żelazo w normie, wszystkie podstawowe wyniki książkowe, ale ciekawe jak z tymi hormonami... Niby nie mam jakichś bardzo nieregularnych cykli, kilka razy mi się okres spóźnił ostatnio, ale myślę że to przez stres... Plus tego wypadania jest jeden- zaczęłam jeść owoce! Zawsze sobie to trochę odpuszczałam, niejadek ze mnie, a teraz codziennie jabłuszko, bananek, wczoraj koktajl z truskawek, a w efekcie mniej słodyczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypadlo mi ok 120 z myciem i czesaniem po 5 dniach od ostatniego mycia. W dni ktore nie myje wypada 5-10 włosów. Dla mnie to duzo, bo zwykle po tylu dniach leci mi max. 60. Wiem ze dla wiekszosci ta ilosc wydaje sie mala, ale mnie leca nowe wlosy a nie powinny. Tym bardziej ze hormony mam unormowane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o płukance z kawy? Podobno działa na porost włosów, oraz zapobiega ich wypadaniu. Dziewczyny pisały,że po tym włosy pięknie pachną i są miękkie,a także się błyszczą. Próbowała tego któraś z Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Nombre, pisałaś kiedyś, że stosujesz Spectral. Czy myślisz, że to po nim zagęścił Ci się przedziałek, mimo dalszego wypadania włosów? A czy wcześniej nakładałaś Loxon albo Alpicort (jeśli tak, to czy widziałaś wtedy poprawę)? Ja parę lat temu przez rok stosowałam Loxon 5 z Alpicortem (przepisane przez dermatologa) - zadziałało, ale od kilku miesięcy jest gorzej - włosów coraz mniej na czubku głowy. A hormony w normie. Mam niedoczynność tarczycy, ale endokrynolog uważa, że włosy nie wypadają mi z tego powodu, bo hormony tarczycy też w normie. Myślisz, że moge spróbować zastosować Spectral?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Moje standardowe pytanie - w jakiej normie? Norma jest niby do 4,2, ale można ją o kant tyłka potłuc, młoda kobieta powinna mieć 1-1,5. Na pewno masz taką?
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
nombre, a może po prostu miałaś taki dzień? Mnie też któregoś w tym tygodniu wypadła rekordowa ilość, sama nie wiem czemu... Zauważyłam, że jest tak jak np. przetrzymam włosy jeden dzień dłużej bez mycia. Wtedy zawsze wychodzi ich więcej.
A 5-10 w normalny dzień to naprawdę super! Myślę, że niejedna z nas Ci zazdrości. U mnie niestety na 18 się nie skończyło... Znowu za szybko się cieszyłam. Ech, szkoda gadać. Edit: O płukance z kawy nic nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle że Spectral ma w tym swój udzial równiez, ale zaznaczam ,że u mnie wypadanie zmniejszylo sie o polowe przy leczeniu. Zwykle wypada mi normalna ilosc włosów 60 co 5 dni mycia, raz na jakies 2 miesiace to sie zwieksza, akurat dzisiaj byl ten dzien, ale moze wplyw na to mialo to ze uzylam sprayu rozjasniajacego. Alpicortu nie stosowalam nigdy, loxon rok temu codziennie z naciskiem na zakola, ktore zarosly w 100% teraz wyrasta mi druga linia grzywki ktorej nie mialam nigdy i te miejsca tez spryskuje loxonem , ale 2 razy w tygodniu jak mi sie przypomni. Pinacolada tez mysle ze nie ma u mnie tragicznie, kazdemu moze wypasc co jakis czas wieksza ilosc, tym bardziej ze wystawialam je ostro na slonce, rozjasnilam troche sprayem Joanny i faktycznie byly juz dosyc tłuste u nasady, chyba przez ten upal a ja mam tak jak pisalas, przetrzymanie= wypadanie Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-06-19 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zakupiłam cynk a jutro idę po drożdże + pokrzywa i skrzyp.. może coś pomoże, był moment, że ani jeden włos mi nie wypadł a teraz znowu lecą jak głupie ;/
zaczelam też Jantar a po nim było znacznie lepiej
#198 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podstawa tutaj jest morfologia (mozna prywatnie zrobic za niecale 10zl), najlepiej z zelazem. I wtedy jak cos wyjdzie - recepta od lekarza i leczenie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak tak czytam o Waszym czesaniu to ciesze sie w duchu, ze jestem kreconowlosa i czesze tylko przy myciu, potem na dwa-trzy dni mam wzgledny spokoj od wypadania (nie liczac tych momentow kiedy przejade reka i 5 naraz wychodzi)... Chociaz cos ![]() Rozmawialam z ginekologiem-endokrynologiem i w przyszlym miesiacu bede miala zrobiony komplet badan hormonalnych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Claudiin, u ciebie pewnie część tych włosów które wypadaja przy myciu, to te które wypadly wczesniej a nie byly wyczesane. Ja nie jestem krecona, ale tez nie czesze włosów, tylko rano palcami je przeczesuje. Nigdy nie czesałam włosow w dni ktore nie mylam, bo delikatnie sie ukladaja w fale
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nombre, dzięki za odpowiedź. Mnie 50-60 włosów wypada w dzień mycia (czyli co 2-3 dzień). Zazdroszczę tych zarośniętych zakoli. Claudiiin, ja też jestem kręconowłosa i kiedyś dermatolog stwierdził, że przy takich włosach nie traci się ich wszystkich. Mało pocieszające ![]() Czy słyszałyście o tym, że przyjmowanie suplementów (np. revalid) w lecie może nasilać objawy trądziku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Śniło mi się dziś, że włosy wychodziły mi całymi pasmami i po 1 dniu byłam łysa! Normalnie obudziłam się szczęśliwa jak nie wiem co... i nie myślałam, że to powiem, ale cieszę się z tego co mam!
![]() Pewnie do najbliższego mycia... |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Miałam zrobic zdjęcie ale wyglądam koszmarnie, 2 włopsy na krzyż, mam chyba najmniej wlosów na tym forum
![]() Z pewnościa kolejnym suplementem bedzie falvit, ma fajny sklad. tylko w ciązy włosy miałam piękne, nie wypadały, zagęściły się. Mogłam je farbować, nakładac pasemka, rozjasniać, a teraz kryzys. Wczoraj uzyłam pierwszy raz szamponu babydreem, włosy takie sobie, wypadło może z 50 po wysuszeniu. Czekam na mojego wybawcę vichy, bo jeszcze nie dotarł. |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Falvit mogę Ci bardzo polecić, moja mama go brała i zachwalała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a używała któraś z Was tabletek Fitoval?
Ja dziś umyłam Garnierem Avokado & masło Shea, bo raz na jakiś czas używam czegoś z SLSami zamiast Babydream. Czekam aż wyschną, zobaczymy ile wypadnie przy czesaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby nic nie wypadło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny ten Falvit ![]() Powiem Wam, ze waham sie nad wcieraniem Alpicortu w same skronie, moze dzieki temu tez by mi tak zarosly jak Nombre, bardzo bym sie cieszyla...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko,to sporo włosków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Przy drugim czesaniu już razem ponad 150... Przestałam liczyć...
Dziewczyny, mi już siada psychika... Ryczę od 15 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.