Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 13:05   #181
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
A ten lactovaginal to doustnie czy dopochwowo? Będę miała na uwadze . W razie czego zawsze można iść do lekarza rodzinnego - ja ostatnio męczyłam się z infekcją i poszłam do rodzinnej po nystatynę, i obyło się bez wizyty u gin (skonsultowałam z nim tylko telefonicznie, że nystatyna bezpieczna).

Ale macie dzisiaj szalone tempo dziewczyny, maskara, ja mało się udzielam bo jakaś taka nie do życia dziś jestem, lenia mam potwornego, i tylko czekam na męża bo głodna jestem i do jakiejś knajpki sobie skoczymy.

Rozmawiacie o porodach, tym bardziej milczę, bo ja mam nie najlepsze wspomnienia, ale zgadzam się, że maleństwo wynagradza potem wszystko
oo a nie wiedzialam ze rodzinny moze przepisac hmmm dzieki bardzo to mzoe faktycznie sie umowie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:07   #182
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Spowiedz brrr, wspominam bardzo zle, ja trafilam na tyrana, wylecialam z placzem z konfesjonalu, bo powiedzialam ze mieszaklam z TZ przez 4 lata przed slubem, a potem sie jeszcze zaczal pytac czy sie zadowalam sama, czy wspolzylam ogolnie spowiedz porazka, a moj TZ poszedl obok i dostal rozgrzeszenie bez problemu. potem bylam zla na siebie ze tak zareagowalam, ze powinnam mu powiedziec co o nim mysle. No ale bylam tak splakana ze nie moglam wydusic z siebie ani slowa,

Nie no świetne pytania...współczuję...do brze że to historia już dla Ciebie
Stary 2012-06-11, 13:07   #183
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a lactovaginal dopochwowo jestale mam wprawe po braniu luteiny heheh

ja nigdy spowiedzi nei lubilam, zawsze trafialam na dziwnych księzy co nei chcieli mi dac rozgrzeszenia i wychodzilam splakana
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:07   #184
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
o masakra!!ale ja Ci pwiem ze u nas bylo tak ze mnie trzymal z 10 min a michala moze z minute.opowiadal jak wygladala jego spowiedz.wszedl dal kartke, ksiadz zapytal-kochasz ja?on ze brdzo. Ksiadz jestes pewien ze chcesz spedzic z nia reszte swojego zycia bez wzgledu na wszelkie trudnosci?on ze tak. Kazal mu w ramach pokuty odmowic zdrowaske i powiedziec rodzicom ze ich kocha
Fajna spowiedź
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:08   #185
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

tyłek już mnie boli od siedzenia więc trochę się położę, poczytam później
Ja swój poród leciałam na oksytocynie i tym razem bez znieczulenia nigdzie nie idę
Stary 2012-06-11, 13:08   #186
syla2098
Raczkowanie

Witam
Pewnie mnie nikt nie pamieta bo udzielałam sie rzadko chyba tylko w pierwszej cześci, ale podczytuje was chyba codziennie i naprawde wasze rady sa bardzo cenne.

Ok ale nie o tym chciałam pisac. Tylko dlatego ze chciałam się pochwalić, że będziemy mieli CÓRECZKE ale jestem szczęśliwa Oczywiście wszystko z nami dobrze, a dziecko ma ok 13 cm i ok 180 gram

Moje malutkie szczęście

Nasz Wielki Dzień
syla2098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:11   #187
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
o masakra!!ale ja Ci pwiem ze u nas bylo tak ze mnie trzymal z 10 min a michala moze z minute.opowiadal jak wygladala jego spowiedz.wszedl dal kartke, ksiadz zapytal-kochasz ja?on ze brdzo. Ksiadz jestes pewien ze chcesz spedzic z nia reszte swojego zycia bez wzgledu na wszelkie trudnosci?on ze tak. Kazal mu w ramach pokuty odmowic zdrowaske i powiedziec rodzicom ze ich kocha
Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość

Nie no świetne pytania...współczuję...do brze że to historia już dla Ciebie

Na szczescie bylo to 2 lata temu i juz nie ma tych emocji co wtedy byly. A wg mnie kosciol powinien zrozumiec ze lepiej dla mlodych jest mieszkac przed slubem razem, moga sie dotrzec sprawdzic czy moga zyc razem. Nie wyobrazam soebie ze moglabym mojego TZ widywac w weekendy a po slubie isc do niego i razem z nim mieszkac. Przeciez to jak obcy czlowiek wtedy jest dla mnie, musimy sie wszystkiego uczyc od poczatku. A tak jak miesza sie razem przed to juz wie , jak wygladam rano, ze nie zawsze jestem umalowana i wlosy mam super ulozone (akurat ja malo uzywam makijazu ale taki przyklad daje). I napewno jakby zrobic jakas ankiete to wiecej jest rozwodow u par ktore zamieszkaly razem dopiero po slubie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 13:12   #188
marti86
Zakorzenienie

Syla super i witam

a ja tam do spowiedzi chodze jak kartki potrzebuje-nie chodze do naszego zaklamanego kosciola-jak mam potrzebe pomodlic sie to robie to w zaciszu domu

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:13   #189
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syla2098 Pokaż wiadomość
Witam
Pewnie mnie nikt nie pamieta bo udzielałam sie rzadko chyba tylko w pierwszej cześci, ale podczytuje was chyba codziennie i naprawde wasze rady sa bardzo cenne.

Ok ale nie o tym chciałam pisac. Tylko dlatego ze chciałam się pochwalić, że będziemy mieli CÓRECZKE ale jestem szczęśliwa Oczywiście wszystko z nami dobrze, a dziecko ma ok 13 cm i ok 180 gram

Moje malutkie szczęście
Wow super gratuluje w koncu dziewczynki zaczna sie pojawiac na naszym watku, bo jak na razie to chlopcy gora.

A kiedy dokladnie mialas wizyte tzn w ktorym tygodniu?
Stary 2012-06-11, 13:14   #190
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Niestety KK ma skostniałe zasady
Ale też np. dużo zależy od księdza, na jakiego się trafi
Jeden udzieli rozgrzeszenia inny nie.
No właśnie mnie wkurza to, że nie ma jasnych zasad...i się robi loteria przed konfesjonałem, przez co odstraszają ludzi od siebie.

Może niech zawieszą kartki na konfesjonałach "Dzisiaj ksiądz X odpuszcza grzechy nr 1, 2 i 3, po odpuszczenie innych proszę iść do konfesjonału księdza Y. Po odejściu od kratki reklamacji nie uwzględnia się"
Stary 2012-06-11, 13:16   #191
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej!
Melduje sie i zmykam pisac prace mgr
Stary 2012-06-11, 13:16   #192
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Czyżby teraz czas na wysyp dziewczynek?

Cytat:
A wg mnie kosciol powinien zrozumiec ze lepiej dla mlodych jest mieszkac przed slubem razem, moga sie dotrzec sprawdzic czy moga zyc razem. Nie wyobrazam soebie ze moglabym mojego TZ widywac w weekendy a po slubie isc do niego i razem z nim mieszkac. Przeciez to jak obcy czlowiek wtedy jest dla mnie, musimy sie wszystkiego uczyc od poczatku. A tak jak miesza sie razem przed to juz wie , jak wygladam rano, ze nie zawsze jestem umalowana i wlosy mam super ulozone (akurat ja malo uzywam makijazu ale taki przyklad daje). I napewno jakby zrobic jakas ankiete to wiecej jest rozwodow u par ktore zamieszkaly razem dopiero po slubie.
Zgadzam się z tym co napisałaś w 100%tach!
Ja też nie wyobrażam sobie zamieszkać z TŻ dopiero po ślubie. Lepiej jest przed, wtedy można się dotrzeć, wypracować sobie pewne "metody" (jak np. podział obowiązków) i po ślubie uniknąć wielu nieporozumień
Choc wiadomo zdarzają się i pary, które zamieszkują ze sobą dopiero po slubie i jest im dobrze, to zależy też dużo od ludzi
Stary 2012-06-11, 13:18   #193
Dojotka1987
Zakorzenienie

aaaale z Was gaduly!!! jak moglyscie zaczac watek bez Dojotki?;p ;p
i jak ja Was mam teraz nadrobic?
Stary 2012-06-11, 13:18   #194
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No właśnie mnie wkurza to, że nie ma jasnych zasad...i się robi loteria przed konfesjonałem, przez co odstraszają ludzi od siebie.

Może niech zawieszą kartki na konfesjonałach "Dzisiaj ksiądz X odpuszcza grzechy nr 1, 2 i 3, po odpuszczenie innych proszę iść do konfesjonału księdza Y. Po odejściu od kratki reklamacji nie uwzględnia się"

To chyba byłby dobry pomysł
Stary 2012-06-11, 13:19   #195
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Czyżby teraz czas na wysyp dziewczynek?
Okaże się w środę

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:20   #196
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
To jest okropne, co kobiety muszą przechodzić. Ostatnio mi mąż powiedział, że jak był młodszy to myślał, ze jaest po równo: Kobiety mają poród a mężczyź ni wojsko
Padłam jak to usłyszaałam
no tak;]] i wszystko w temacie;p
Stary 2012-06-11, 13:22   #197
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Moje malutkie szczęście

co do spowiedzi to ja nie ukrywam że nie chciałam mieć przebojów i celowo pojechaliśmy do kościoła i księdza znanego z tego że jest luźny
na wszystko - mieszkanie razem, antykoncepcję i współżycie tylko przytaknął i kazał zmówić "zdrowaśkę"
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:24   #198
happy_eve
Wtajemniczenie

Już prawie kończę czytać poprzedni wątek Jakoś tak nie lubię nie wiedzieć, co się działo jak mnie nie było

Cytat:
Witam

Moje malutkie szczęście
Gratuluję dziewczynki
Stary 2012-06-11, 13:27   #199
Dojotka1987
Zakorzenienie

martaj9 gratuluje ruchow! jej ja tez juz chce( ale mam leniwa dzidzie;p mam nadzieje ze bedzie taka pracowita jak ja przed ciaza a nie jak w ciazy;p

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Witam

Moje malutkie szczęście
to gratuluje z calego serca)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 13:27   #200
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Okaże się w środę
Już nie mogę się doczekać.
Mam nadzieję, że ta 13 będzie szczęśliwa

W ten sam dzień mam dentystę, tylko 5 godzin wcześniej
Stary 2012-06-11, 13:28   #201
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
martaj9 gratuluje ruchow! jej ja tez juz chce( ale mam leniwa dzidzie;p mam nadzieje ze bedzie taka pracowita jak ja przed ciaza a nie jak w ciazy;p

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

to gratuluje z calego serca)
Moja tez leniwa choc 2 tygodnie mlodsza, ale ja juz bym tak chciala ja poczuc, co wieczor klade sie na lewy boczek i czekam i nic,
Stary 2012-06-11, 13:30   #202
marti86
Zakorzenienie

Dziewczyny spowiedz wymyslil kosciol na ktoryms tam soborze.jaka moc ma ksiadz-czlowiek-grzesznik zeby odpuscic nam grzechy??spowiedz wymyslono po to zeby miec kontrole nad zyciem ludzi i wiedziec co sie dzieje w spoleczenstwie....duzo bym pisala....znam czlowieka ktory z powolania mial zostac ksiedzem pojechal do Watykanu i tam mial cos w rodzaju stazu, nie wiem jak to sie nazywa...byl przydzielony do prac w archiwum...odszedl z kosciola bo przeczytawszy dawne ksiegi, pisma swiete poiedzial ze nauka kosciola katolickiego odbiega zupelnie od tego co tam jest napisane....szukal i odnalazl swoja droge oparta na tym co tam bylo napisane.jest babtysta.

Stary 2012-06-11, 13:32   #203
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

co do spowiedzi to ja nie ukrywam że nie chciałam mieć przebojów i celowo pojechaliśmy do kościoła i księdza znanego z tego że jest luźny
na wszystko - mieszkanie razem, antykoncepcję i współżycie tylko przytaknął i kazał zmówić "zdrowaśkę"
I tak powinno być! W końcu KK i świat zna gorsze grzechy, niż spanie pod jedną kołderką Pomijając już fakt, że głaszczą nas z ambon, żeby chodzić do spowiedzi, bo Ten u Góry jest miłosierny, a jak przysolą z pokutą, to nie wiadomo nawet, w jakim modlitewniku tego szukać...

Ja ostatnio poszłam do spowiedzi przed Wielkanocą, na prawdę jestem praktykująca, więc - nie chcę być próżna - grzechy miałam z niższej półki. A nawet mi nie pozwolił ich wymienić...dostałam 40 minut adoracji, bo to znajomy znajomego i uznał sobie w duchu, że "przed świętami mi się przyda" O ile adoracja mi nie przeszkadza, a o tyle 40 minut na klęczkach to trochę przegięcie...wypomniałam mu to potem, na urodzinach kolegi, w ramach żartu, że ciężarną męczy, to udał głupiego i zasłonił się tajemnicą spowiedzi.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:34
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:34   #204
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
I tak powinno być! W końcu KK i świat zna gorsze grzechy, niż spanie pod jedną kołderką Pomijając już fakt, że głaszczą nas z ambon, żeby chodzić do spowiedzi, bo Ten u Góry jest miłosierny, a jak przysolą z pokutą, to nie wiadomo nawet, w jakim modlitewniku tego szukać...

Ja ostatnio poszłam do spowiedzi przed Wielkanocą, na prawdę jestem praktykująca, a nawet mi grzechów nie pozwolił wymienić...dostałam 40 minut adoracji, bo to znajomy znajomego i uznał sobie w duchu, że "przed świętami mi się przyda" O ile adoracja mi nie przeszkadza, a o tyle 40 minut na klęczkach to trochę przegięcie...wypomniałam mu to potem, na urodzinach kolegi, w ramach żartu, że ciężarną męczy, to udał głupiego i zasłonił się tajemnicą spowiedzi.

hheheh pewnie byl czerwony jak burak
Stary 2012-06-11, 13:34   #205
Kasia_11_83
Rozeznanie

Idę się położyć, bo już mnie tyłek od siedzenia boli

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:37   #206
marti86
Zakorzenienie

a ja jade po core i na flaczki

Stary 2012-06-11, 13:39   #207
aniamotylek
Rozeznanie

A ja jeszcze 2,5 h w pracy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 13:40   #208
emylka86
Zakorzenienie

właśnie to przeczytałam gdzieś na necie u kogoś przykuło moją uwagę i mi się spodobało , więc wam pokaże : )

"KAZDY MA SWOJEGO ANILOA!!! W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to co będzie potem.
- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią....
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja wierzę w życie po porodzie.
—''

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:40   #209
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
hheheh pewnie byl czerwony jak burak
Trochę, zwłaszcza, że jak zaczął robić ze mnie głupka, to go zapytałam, gdzie w warunkach dobrej spowiedzi jest odprawianie takiej horrendalnej pokuty. Przecież tam nic takiego nie ma, jest zadośćuczynienie...a nawet cały dzień na klęczkach za nas, tu przykład, ukradzionej rzeczy nie zwróci

Marti, mi się wydaje, że w teorii to nie chodzi o kontrolę, bo kto nie chce, i tak nie pójdzie. To raczej psychologiczne zadanie...musisz powiedzieć na głos, jaki z ciebie despota, to na drugi raz się zastanowisz Tyle, że w praktyce i tak wiadomo, jak to wygląda - penitent powie grzechy tak, żeby ksiądz się nie czepiał, albo pominie połowę, a ksiądz wyładuje na penitencie swoje frustracje, bo tak mu się podoba...

Nawet ja generalizuje, mimo, że znam na prawdę wielu bardzo przykładnych księży i super kumpli w jednym. Ale nic się na to nie poradzi, na obraz ogólny składają się wszyscy, nie tylko Ci fajni. A spowiedź u nas bardzo kuleje...
Stary 2012-06-11, 13:40   #210
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio poszłam do spowiedzi przed Wielkanocą, na prawdę jestem praktykująca, więc - nie chcę być próżna - grzechy miałam z niższej półki. A nawet mi nie pozwolił ich wymienić...dostałam 40 minut adoracji, bo to znajomy znajomego i uznał sobie w duchu, że "przed świętami mi się przyda" O ile adoracja mi nie przeszkadza, a o tyle 40 minut na klęczkach to trochę przegięcie...wypomniałam mu to potem, na urodzinach kolegi, w ramach żartu, że ciężarną męczy, to udał głupiego i zasłonił się tajemnicą spowiedzi.
o matko
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości