|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
Cytat:
- Mniej cytryn. - Kładź papkę na same odrosty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie do wizażanek które używały henny Lagona.
Robiłyście wszystko tak jak jest napisane w instrukcji? Nakładałyście ją zaraz po rozrobieniu na wilgotne włosy? Myłyście po zmyciu znowu włosy? Kupiłam hennę Lagona i nie wiem jak się za to wszystko zabrać ![]() Miał być to kolor piasek pustyni - sahara ale paczka przyszła ze złotym blondem. Trochę jestem zła ale stwierdziłam, że jednak nie będę już zamieniać zwłaszcza, że jest to moje pierwsze farbowanie henną, a włosy i tak mam teraz jasne blond (farbowane farbą z amoniakiem) Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2012-07-09 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Używałam koloru brown umber. Kładłam na suche włosy i zmyłam tylko wodą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35193199]Logona
Używałam koloru brown umber. Kładłam na suche włosy i zmyłam tylko wodą.[/QUOTE] A po rozrobieniu od razu kładłaś na włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35190145]- Dodawaj do henny odżywkę, żeby ją trochę "rozcieńczyć" - Mniej cytryn. - Kładź papkę na same odrosty.[/QUOTE] A jaka odzywke? Cos musi miec w skladnie albo przeciwnie czegos unikac? I ile jej dolac? Chcialabym na same odrosty, ale mam kolor tak nierownomierny, ze musze cos z tym zrobic. Dziekuje za odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja po dwoch farbowaniach henna jestem zawiedziona ze kolor splowial mi po tygodniu od drugiego hennowania :/ masakra. No i przejde na braz bo moj naturalny to braz ciemny wiec i odrodty sa widoczne. Myslalam nad orzechowym brazem ale on wychodzi cieplo a ja juz nie chce rudych/czerwonym refleksow to moze ciemny braz? Tylko tego boje sie ze wyjdzie czarny..
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cytryny i zakwaszania henny etc. Henna ja wlosy farbowalam juz duzoo lat temu jak jeszcze internet raczkowal ![]() ![]() ![]() kiedy myje glowe ? spluluje henne ,od razu myje glowe szmaponem( nie moglabym jej nie umyc bo mi sie brudna wydaje przy samym tylko splukaniu ,glowa niedomyta i chyba bym sie zadrpala) , na to nakladam odzywke sobie nawilzajaca ktora jeszcze trzymam z godzinke i tyle . Kolor wychodzi mi ladny , na pewno troche mniej ciemnieje i utrzymuje sie do nastepnego farbowania ![]()
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
Odżywka powinna być prosta i bez silikonów. Ja najczęściej dodaję Alterrę, ale lepiej dać coś prostszego np. Hegron.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35194595]Tak, tylko dałam jej odrobinę ostygnąć.[/QUOTE]
Właśnie siedzę z henną na włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
CORELIPS
|
już nie malowałam włosów od prawie 2 miesięcy!
czekam aż Jantar zacznie swoje robić na moim skalpie (zredukuje wypadanie i wzmocni te cebulki nieszczęsne) ale również - rozjaśni troszkę włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
W jaki sposób Jantar miałby rozjaśnić włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
To moje włosy po ponad miesiącu od farbowania henną Khadi Amla z Jatrophą (widać odrost). Kolor nadal intensywny, w weekend będzie następne hennowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Piękny kolor i piękne włosy.
![]() |
#196 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-07-10 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
A dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Właśnie pofarbowałam włosy henną.
Chciałam zupełnie inny odcień. Ten też mi się podoba, ale nie umiem się jeszcze przyzwyczaić ![]() Wrzucam zdjęcie przed i po, obydwa robione dziś ![]() Edytowane przez cyanid Czas edycji: 2012-07-10 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza zmiana i jaka odważna. Piękny ognisty kolor. Czym hennowałaś?
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Użyłam Logona złoty blond. Nie jestem zadowolona z koloru jaki mi wyszedł. Jest nijaki. Końce mam ciemniejsze, lekko siwawe. Że też zachciało mi się zimą zafarbować na platynowy blond
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po nocy kolor się zmienił. Włosy się trochę przyciemniły. Odrostów nie złapało. Niestety gdzieniegdzie nadal są takie wręcz zielono-szare pasma. Sądzę że już pozostaną. To wina moich ostatnich eksperymentów czyli położenie beżowego blondu na chłodny perłowy blond. No nic wieczorem będę olejować. Bardzo podoba mi się ten kolor z Logona piasek pustyni - sahara ale boję się że nie chwyci jak trzeba. Może zanim się ostatecznie na nią zdecyduję zafarbować Khadi naturalną? Skoro nadaje kolor czerwony zniwelowałaby te okropne zielono-szare pasma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Witam! Kiedyś juz u Was bylam, ale niestety wtedy hennowanie mi nie posłuzyło. Dlaczego? Po nałożeniu/oczywiście robiłam wszystko w/g porad wizażanek/ henny /eld, khadi/ miałam niesamowite swedzenie i drapanie skóry. Nawet po zmyciu to utrzymywało się przez tydzień. Odpuściłam na pół roku. A żem ja uparta baba-dałam tydzień temu Jej jeszcze jedną szansę
![]() .......na drugi dzień zmokłam tak, ze lala sie ze mnie woda strugami. Nie mam po hennie blasku jak Wy to macie, kolor tez taki lekki /mam sredni brąz z pasmami lekko rozjasnionymi i nie spodziewam sie gwaltownej zmiany koloru ![]() ![]() ![]() Teraz zamówiłam henne jamila z mazidel /do tego keratyne i panthenol-do masek dodatek/. Zobacze jak po tamtej hennie bedzie. I jeszcze prosze o pomoc ![]() ![]() ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
A ja chciałabym podzielić się z wami takim dziwnym spostrzeżeniem, natomiast od jakiegoś czasu farbuję włosy henną&amla i rzeczywiście ostatnio wyszły ciemniejsze niż wcześniej, ale jakoś mi to nie przeszkadzało.
Dzisiaj nakładałam sobie pierwszy raz Cassie i ku mojemu zdziwieniu znacznie rozjaśniła mi włosy! Wiem, że teoretycznie jest to niemożliwe, dlatego jestem zaskoczona tym bardziej, że zamierzam nakładać cassie częściej bo włosy mam po niej ewidentnie odżywione i zastanawiam się czy będzie rozjaśniać dalej czy to tylko jednorazowy efekt ;P
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
CORELIPS
|
Cassia jest cudowna, moja mama nigdy chemią się nie farbowała i stwierdziłyśmy, że jej blond włosy są po tej odżywce naprawdę fajne ale też zwróciłyśmy uwagę na delikatnie zmieniony odcień - jakby bardziej złotawy.
Odnośnie pytania o tą trwałość... Po 2 tygodniach się to spłukało (ku uldze mamy, i mojemu rozczarowaniu - uwielbiam złote refleksy! u siebie walczę o miedziane chociaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
A po dwóch myciach kolor wygląda tak.
Jestem BARDZO zadowolona i już nigdy nie rozstanę się z henną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.