|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nadeszło lato wielkimi krokami,a zaraz za nim otworzą się porodówki bramy. Mamy
Hej, u mnie też szaro buro i ponuro. A wczoraj oglądałam pogodę i miało być tak pięknie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś kończe 6 miesiąc. ![]() ![]() Zaczynam 7 miesiąc a co z tym związane III TRYMESTR. Ale zleciało...
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadeszło lato wielkimi krokami,a zaraz za nim otworzą się porodówki bramy. Mamy
Dzień dobry
![]() u mnie słonko świeci w okna okropnie. kartoniki w części popakowane,jeszcze kilka brakuje mąż musi donieść. Gdyby nie iimieniny mamci to dzisiaj bysmy sie przeprowadzili a tak to jutro od rana będą wozić meble teggo naajbardziej nie lubie. Wozenia,noszenia tych gratow. Bo pakowanie to jest ok . Maly kopie od samego rana dzisiaj,bardzo energiczny sie zrobił ![]() tak mysle co by mamie na te imieniny sprawic na prezent,bo ona juuz chyba wszystko ma
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidze imienia Dominik niestety a Ty pokręciłaś imiona a potem poprawiłaś na prawidłowe ![]() Oj nieładnie tak kręcić ![]() Dzień doberek Wreszcie przestało padać i nawet słoneczko prześwituje ![]() Spałam jak zabita i nie ganiałam do wc tak jak zwykle to bywa Coś ostatnio mam leniwe dni - nic mi sie nie chce. A wczoraj mój lekarz mi powiedział że w połowie lipca albo jak mi tam będzie pasowało to moge się z nim umówić na "zwiedzenie" porodówki ![]() Fajnie bo troche sie zapoznam, odziwo mężul mój też chce (albo tylko tak mówi a w myśli ma swoje racje)
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34717458]
kasiam a byłaś w końcu w którymś pepco?[/QUOTE] jeszcze nie. wybieram sie jutro do tego na KOmandosów, bo chce zachaczyc jeszcze o tesco na kapelance ![]() Cytat:
ciekawi mnie strasznie wiec pójdę zobaczyc
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane na nowym wątku
![]() myslałam, że na nowym wątku to dopiero z jakieś z 3 strony będą nadrabiania, a nie już 7 ![]() ja tylko na chwilę, więc nadrabiam po łepkach, bo na 9 ide do lumpkesów, może dziś cos się trafi później na zakupy jakieś, bo dziś chrzesniak mojego przyjeźdza o 12 na mężuś w ogóle stwierdził, że się dziś odstawiłam jak stóż w boże ciało ![]() nie wiem o co mu chodzi hehe ciepło jest to ubrałam białe spodnei i koralową bluzkę no i kolczyki koralowe jak było zimno to na ciemno chodziłam to pewnie dlatego tak zareagował, bo go kolory poraziływ końcu dziś prawie 30stopni ma byc ![]() weronika to faktycznie już kawał chłopa z tego Twojego Jasia ![]() colds formalnosci po porodzie super link ![]() lilka gratuluje 23 tygodnia ![]() nisia boskie zakupy anusia gratuluje ja w sobotę 7 zaczynam, o to jutro już![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:53 |
|
|
|
#186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że sobie taki wmówiłam... Jak tam weszłam to serce w poprzek mi stanęło i wszystkie włoski na rękach mi się zjerzyły, pot oblał. Wchodziłam tam sama, czułam się jak w horrorzeIde robić placuszek... kubusia... z okazji mojej chcicy... może jak zjem to mi się odechce już jedzenia cukierków i słodyczy
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pepco ma niecałe 3 lata, bajzel w nim straszny, ale też kolorami wszystko poukładane (czyt.porozrzucane). No i ten smród...do tego klima taka, że włosy na rękach dęba stają z zimna, nie wiem jak te dziewczyny tam pracują ![]() za III trymetrCytat:
ale pakować to ja też lubię, tyyyle gratów już się pozbyłam, liczę, ze drugie tyle wywalę przy wypakowywaniu MOjego tż to już telepie na samą myśl o przewożeniu mebli...najgorsze te ciężkie z piętra znieść bo trzeba jeszcze je całe porozkręcać, nie zmieszczą się na schody a w klatce gdzie będziemy mieszkać są strasznie wąskie drzwi, nie wiem jak to wejdzie Mnie jeszcze ta wizja mycia wszystkiego po remoncie przeraża
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
a więc III trymestr ![]() oficjalnie 28 tydzień rozpoczynamy (nieoficjalnie tuż tuż 29 )a więc stawiam soczek ![]() ![]() ![]() idę was nadrobić
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-06-15 o 09:47 |
|
|
|
#189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pepco faktycznie niektóre rzeczy to feeee...., ale ja zawsze coś mięciutkiego wyszperam . Ale dla starszych dzieciaczków też są tam fajne ciuszki, jakość taka średnia, ale ile ten malec to ubierze.Ja mam na 62, ale dostałam po córeczce szwagierki. Rodzę pod koniec października, więc myślę, że juz taki grubszy się przyda, najwyżej w styczniu kupię większy już na 68. Cytat:
JA bym mego domku za nic już nie zamieniła . Uwielbiam go .Cytat:
.U nas też słoneczko .I oczywiście siusiu trzy razy wstawałam. Cytat:
JA też byłam - z koleżanką po jej wyniki i chyba tez się tak czułam. Straszne to troszkę było .
|
||||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
![]() Tradycyjnie wpadłam nadrobić przed pracą, to co już naskrobałyście od rana. ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy! My jak zawsze mamy tyły, bo dzisiaj dopiero rozpoczynamy 22 tydzień, a więc dopiero za tydzień wkroczymy w 6 miesiąc. Już widzę wrzesień i październik... umrę ze strachu czytając jak wszystkie pokolei będziecie rodzić, a to wszystko będzie jeszcze przede mną. No choć po części również pewnie będę umierała z zazdrości, że macie już kruszynki przy sobie.
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No śliczna ta Adrianka jak żadne inne . Muszę mego mężula namówić![]() Ja tez idę - uczyć się. Pewnie i tak nie zdam, bo za późno zaczynam... no ale nie mogłam się zmusić.... Trudny dla mnie ten przedmiot niesamowicie jest.... Z innych jakoś ta nauka łatwiej przychodziła. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To naprawde wyglądało jakby w najgorszym śnie gdzie jest ciemno strasznie i zaraz mają tam kogoś pokroić ![]() a zapachy ogólnie były szpitalne, których nie lubie bo jakoś mnie to przeraża. No nic może "zwiedzanie" tego miejsca nie będzie takie straszne, a już nie mówie nawet o samym pobycie tam i rodzeniu ![]() Konczi gratuluje kolejnego nowego tygodnia i miesiąca
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2012-06-15 o 09:20 |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja, miałam jeszcze wczoraj ale jakoś spanie nas wszystkich zmogło więc poszłam spać.
Cytat:
Katarzinka do śmierci się napracujesz - nie licz na emeryturę w wieku 67 lat - ja tylko jestem ciekawa jak te nasze dzieci będą chciały mieć dzieci - kto im ich będzie pilnował bo na nasze antyrodzinne państwo to raczej nie ma co liczyć.
|
|
#194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, najważniejsze jest bezpieczeństwo dzieciątka ale on nie ma crash testów bo chyba nie wykonywali tak ??????? Cytat:
to tyraz bydzie jazda ... hehehe szkoda Twych nerwów kochanieńka .. odpuść Cytat:
ehhh to faktycznie masz męża za płotem i se popatrzeć możesz .. taki pożytek .. ale pamiętaj że On w dobrej intencji tak ciora Cytat:
kciuki za echo serduszka trzymam Cytat:
fajnie, że już na nowym jesteście ale pamiętaj żeby uważać na siebie i się nie przemęczać .. pomalutku też można zrobić ... dłużej to potrwa ale dal Waszego dwupaku bezpieczniej Cytat:
![]() dziewczynki gratulejszyn bliźniaczkowociążowe siostry a więc dla wszystkich
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
witam w nowej częsci aleście naprodukowały, niedobre wy ![]() Wczoraj siedziałam u gina do 9 wieczór - masakra. I tak: ciśnienie niskie, 101/77 - hehe gin pytał czy to po dwóch kawach Waga - +40 dkg - powiedział, że mnie będzie za wzór pokazywał ![]() Ginekologicznie wporzo, tylko standardowo macica za nisko - ale powiedział, że to temu bo jestem wysoka. Maluszkowa pozostanie Maluszkową - choć była bardzo wstydliwa. Wsadziła głowę między łożysko i ścianę macicy i lekarz kazał mi dużo wypoczywać z poduszką pod dup.ką. Maluszkowa ma 960 gram Nareszcie mogę zjechać z jednego duphastonu, a żebym tableteczek nie miała za mało to Urosept mam łykać i conajmniej 2 litry wody. Cukier też dobry, to jakby któraś szukała - glukoza 50 po godzinie 103.
|
#199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana każdy z nas się doczeka zresztą widzę że październikówek mamy mniej .. ale nie przejmuj się wszystko przed Nami póki co i damy radę Cytat:
super namawiaj .. chociaż ja do końca pewna nie jestem czy Aduśka zostanie Adrianną zwaną Adrią ale wiesz jak chłop się uprze to nie ma szans na dialog w danym temacie ... jakby się grochem o ścianę rzucało ... Cytat:
Ja odwiedziłam porodówkę ale tam rodzićnie będę i byłam przyzwyczajona do traktu położniczego bo tam toaleta była nasza nieźle nie ? a zapach hmm szpitalny raczej ....Cytat:
To jest straszne ... moja mama przez swoje życie 54 lata a pracy miała ponad 30 na l4 była 17 dni z czego 8 to już jak zachorowała .. a rodziła nas po godzinach pracy - nienormalne .. i po co to ? ja nie mam zamiary zaharować się dla kogoś ... najważniejsza moja dziecina .. i sobie siedzimy razem ![]()
|
|
#200 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki!!!
Witam sie w trzecim trymestrze Ale ten czas zleciał. Już mi troche lepiej,myśle że na mój depresyjny stan ma też duży wpływ pogoda.Jutro ma być 34 stopnie ale trudno mi w to uwierzyć patrząc przez okno... Musze troche w domu posprzatac bo jutro maja do nas przyjsc znajomi na grilla.Nie wiem jak to wytrzymam bo przychodza do nas ze swoja 10 letnia córeczka a ona zawsze mnie tak meczy,ciągnie gdzieś i taka uwieszona jest na mnie.No nie ma laska dosc Kochana jest ale męcząca![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
znajomi mojej mamy chca mi pozyczyć na ile potrzebuje wózek tako easy rider ale mi sie nie podoba,taki jest mocarny jakiś.już sobie upatrzyłam taki fajny.nie wiem,może wybrzydzam.co sądzicie? |
|||
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super kochana .. więc odpoczywaj dużo i pij ile możesz .. ja też właśnie ze szklaneczką mineralnej z cytryną siedzę
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i mam pierwszy prawie maluszkowy zakup czyli komodę na jego ubranka. Na razie w częsciach.
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34721443]
znajomi mojej mamy chca mi pozyczyć na ile potrzebuje wózek tako easy rider ale mi sie nie podoba,taki jest mocarny jakiś.już sobie upatrzyłam taki fajny.nie wiem,może wybrzydzam.co sądzicie?[/QUOTE] Choco, ja bym chyba wolała kupić jak pożyczać. Niech się coś stanie i będziesz się denerwować, że się coś uszkodziło. Planujecie drugie? Czy zostajecie przy jednym dzidku. Myśmy zostawili wszystko po córce. Jedyne co muszę zakupić to kilka tetrówek, butelki i smoczki, przybory do pielęgnacji i wanienkę. No i na koniec mebelki do pokoju.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-06-15 o 09:37 |
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34721443]
gratuluje anusia i konczi znajomi mojej mamy chca mi pozyczyć na ile potrzebuje wózek tako easy rider ale mi sie nie podoba,taki jest mocarny jakiś.już sobie upatrzyłam taki fajny.nie wiem,może wybrzydzam.co sądzicie?[/QUOTE] gratuluję III trymestru kochana !!!! teraz to mamy już z górki ... chyba a wózeczek jest solidny .. tylko nie ma skrętnych kół .. jeżeli Ci nie zależy to pożyczaj bo one się fajnie prowadzą
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anusia, Konczi nowego tygodnia.Choco za III trymestr.Kurcze muszę pracować.
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
choco
i głowa do góry Elena łączę się z Tobą w bólu pracowniczym
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w ogóle chodzę cały czas do dwóch lekarzy ![]() Myślę, że warto go kupić. Ja jestem bardzo zadowolona. W dotyku jest mięciutki chociaż nie tak bardzo miękki jak te takie misiowate. Wydaje mi się, że kiedyś na Allegro widziałam taki jak ten mój, tylko druga strona była takim polarkiem podszyta, ale mogłam sobie to wymyślić :P
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie ... czyli ruszyłaś pomalusieńku ... ale konkretnie ja też chcę komodę ale zastanawiam się czy kupić taką dziecinną czy np zwykłą tylko pod kolor łóżeczka ![]() Cytat:
Dokładnie tego samego zdania jestem ... Cytat:
kochana trzeba się uczyć .. ja tez muszę ... dzisiaj musze naumieć się 7 pytań a coraz gorsze przede mną są
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

tyle rzeczy jeszcze trzeba poukladac.Mam juz nowa lodowke i pralke,jeszzce dzis ide po jakas sofe i bedzie wsio. Dzisiejsza noc przespana na ziemi bo nie mamy jeszcze łoża.Ale przedwczoraj spalam tylko 4 godziny wiec zasnelam jak niemowle.W starym mieszkaniu wysprzatalam wszystko na blysk

teggo naajbardziej nie lubie. Wozenia,noszenia tych gratow. Bo pakowanie to jest ok
. 

a więc III trymestr
.

bo na nasze antyrodzinne państwo to raczej nie ma co liczyć. 

i głowa do góry