![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Przekonam się na własnej skórze, bo w końcu zapisałam się do Dr Krzyżanowskiego. Zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest z tym zaświadczeniem do becikowego?
Mam wizytę u dr Swatowskiego w LM na 1.10 i tego dnia będę już w 10 tygodniu - według obliczeń, czy to nie za późno żeby w przyszłości dostać to becikowe? Niby napisane jest, że od 10 tyg. trzeba pozostawać pod opieką, więc chyba się liczy, ale wolę się upewnić.... któraś coś wie? A kiedy powinnam zacząć zajęcia w szkole rodzenia? 31 lat mam, a nic o życiu nie wiem ![]()
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
![]() Laski rodzi ktoras w Krasnymstawie???
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-22 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Heeej
![]() Witam wszystkie mamusie! ![]() Termin mam na 23 listopada i ciągle głowię się nad wyborem szpitala. Jedyne co "wiem" na pewno już powiedziałam mężowi, a mianowicie: "jak zacznę rodzić za wcześnie to wieź mnie do SPSK4 bo mają tam najlepszych specjalistów, a jeśli normalnie to do SPSK1". Mój lekarz dr A. Adamiak-Godlewska pracuje w 4, ale warunki szpitalne mnie trochę przerażają no i się też nasłuchałam złych opinii. Więc skłaniam się ku 1, ale nie wiem czy to do końca rozważne skoro mam lekarza z 4... A jeśli chodzi o dobrych ortopedów to generalnie polecam tych pracujących w DSK. Ośrodek lubelski jest jednym z najlepszych w Polsce, więc można mieć zaufanie do tych lekarzy. Szczególnie polecam dr Michała Latalskiego - świetny kontakt z rodzicami i pacjentem, w dodatku priorytetem jest dla niego wyleczenie dziecka za wszelką cenę. Złoty człowiek. Edytowane przez wil_ma Czas edycji: 2012-09-27 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane lubelskie ciężaróweczki! Jesteśmy w 8 tc a planowany termin porodu to 18 maja 2013. Powoli zastanawiamy się nad szpitalem. Do tej pory chodziłam na NFZ do lekarza dr Tomaszewskiej ale właśnie jestem na etapie zmiany lekarza i wybrałam Panią doktor Semczuk -Sikorę ze Staszica. Pierwszą wizytę u niej mam 8 października i mam nadzieję, że będzie ok. Słyszałyście może coś o tej Pani doktor? Z góry dziękuję za informacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Uff jak dobrze słyszeć taką opinię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doktor Krzyżaowski prowadził moją ciąże i moge każdemu polecić z calego serducha!!!!!!!!! Nigdy nie spotkałam lepszego lekarza, wszystkie badania USG także u niego w Luxmedzie. Nagranie z 4D też mam i nie zrażajcie się tym że zapisy co 6 miut, każde badanie trwało dobre 15 minut, zawsze wszystko dokładnie sprawdzone, w 32 tyg jak Zośka była mniejsza iż powinna od razu wcisnął mnie na oddział na staszica na podanie sterydu na rozwój płucek w razie gdybym znów miała urodzić wcześniaka (jestem mamą bliźniaczek z 29tyg).
Mimo że już nie jestem w ciąży to już nie mogę doczekać się wizyty popołogowej u dr. Krzyżanowskiego ![]() Rodziłam a staszica przez cc- wszystko przebiegło błyskawicznie, a ciął mnie sam dr.Krzyżaowski z czego jestem cholernie zadowolona!! Będąc prowadzoną przez tego lekarza czułam się niebywale bezpieczna i wiedziałam ze moje maleństwo jest w dobrych rękach! Zośka przyszła na świat 5września.
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was co jakiś czas i w końcu postanowiłam się przywitać, a przy okazji zadać kilka pytań.
Termin porodu mam na 17 października czyli tuż, tuż ... Lekarza mam z Jaczewskiego i początkowo myślałam, że będę tam rodzić, ale po opiniach ze SR i zasłyszanych od znajomych mam coraz więcej wątpliwości. Przeraża mnie perspektywa spędzenia całego porodu na łóżku pod KTG. Zastanawiam się, nad rodzeniem na Staszica. I tu mam pytanko do dziewczyn, które rodziły tam ostatnio: Czy nadal jest tak, że mama wychodzi po 2 dobach, a jeśli dzidziuś ma żółtaczkę zostaje sam w szpitalu? Jak wtedy wygląda karmienie malucha? Pozdrawiam skulimka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Malemalenstwo Czas edycji: 2012-10-08 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny!
Właśnie wróciłam z Izby przyjęć w szpitalu na Staszica. Pojechałam, bo niestety dostałam silnego krwawienia - jestem w końcówce 9 tygodnia - koleżanka radziła żeby nie bagatelizować i nie czekać więc pojechałam. I bardzo dobrze zrobiłam. Przyjęto mnie prawie od razu. Pani doktor Izabela Dyjak zbadała mnie na fotelu gin., a potem przeprowadziła badanie USG. Wszystko przebiegło w przyjaznej i spokojnej, miłej atmosferze. Czułam, że naprawdę zależy wszystkim na tym aby mnie i maluszkowi pomóc. Na szczęście z dzidziusiem okazało się wszystko ok, a przyczyną krwawienia był niewielki krwiak... Dostałam zwolnienie i mam leżeć i brać lekarstwa. Pomieszczenia są pięknie odnowione, pachnie czystością i nowoczesnością. Były to moje pierwsze doświadczenia z opieką w tym szpitalu - a zamierzam tam rodzić - i jak na razie jestem bardzo zadowolona z wyboru. Pozdrawiam Was i życzę spokojnych 9 miesięcy!
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam skierowanie do szpitala w połowie sierpnia (37tc) ze względu na małą ilość płynu owodniowego, wysokie tętno maluszka i stare łożysko i mimo skierowania (kiedy to powinni przyjąć), znajomych położnych (jednej prawie jak rodzina) nie zostałam przyjęta z powodu braku miejsc. Może i znalazłoby się jakieś miejsce dla mnie na patologii ale dla maluszka już nie byłoby nawet łóżeczka czy inkubatora jakby była taka potrzeba. chcieli mnie wysłać karetką do swidnika, ale jakimś cudem udało mi się dostać na jaczewskiego i tam po wywoływanym porodzie 17 sierpnia na świat przyszła moja córeczka. O ile samego porodu nie wspominam zbyt pozytywnie (trochę mogłam chodzić i skakać na piłce, ale długo też bo od 14 do 19.30 leżałam pod ktg a wtedy skurcze były najgorsze), to z perspektywy czasu niewiele się pamięta.
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
W tamtym tygodniu byłam na jaczewskiego na izbie pod ktg, ale też miałam okazję przejść się po oddziale położniczym i trakcie porodowym i wszystko wygląda tak jakby było po generalnym remoncie, więc jakoś nie wierzę, że wszyscy pędzą na staszica dlatego, że jest po remoncie. muszą być jakieś inne powody :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja tam sobie chwalę Kraśnickie... jak masz tam lekarza, to nie powinno być żadnych problemów... ja słyszałam negatywne opinie o każdym ze szpitali w Lublinie więc chyba jednak nie warto kierować się tylko nimi... Moja lekarka też z Kraśnickich, w czasie porodu Jej nie było (urlop) ale mimo wszystko sobie chwalę... w czasie ciąży wyleżałam się tam na patologii i tam też było naprawdę w porządku (o ile w szpitalu może być w porządku) Pozdrawiam i zdrówka Wam życzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Lubelskie Mamusie
![]() ![]() Pozdrawiam Was ciepło i życzę dobrego samopoczucia! ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Dodam może jeszcze od siebie, że byłam na pierwszym usg u dr. Swatowskiego. Przeczytałam o nim wcześniej wiele pozytywnych opinii, niestety chyba trafiłam na jego gorszy dzień, badanie przebiegło w pośpiechu, pan dr. był małomówny i jakby nieobecny, zdawkowo odpowiadał na pytania. Męża zaprosił na kanapę, więc mógł wszystko sobie obserwować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! ja już po
![]() PS. Clarissa świetny wybór lekarza prowadzącego ![]()
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Essence właśnie ostatnio o tobie myślałam.
Gratuluję córeczki ![]() Napisz coś więcej. Jak poród?jak mała przyjęła siostrę?no i jak sobie radzisz z dwójka dzieciaków? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Essence30, gratulacje! Ciągle zastanawiam się, jakie to musi być cudowne uczucie mieć już swojego szkraba w ramionach.
Także uważam, że dr. Robak to dobry wybór, prowadził dwie ciąże mojej koleżanki i była bardzo zadowolona z jego opieki. Mówiła o nim w samych superlatywach, więc postanowiłam sprawdzić to na własnej skórze i nie zawiodłam się ![]() Uciekam przygotować sobie jakiś lekkostrawny obiad, ostatnio miewam zgagi praktycznie po wszystkim :/ Pozdrawiam ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie co przeczytałam na dzienniku wschodnim
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/121119742 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Tak, słyszałam, ale podobno dziecko było bardzo duże prawie 5 kg- wiec wina prowadzacego, że wczesniej nic nie sygnalizował...Nie wiem kto był wtedy na dyżurze, ale przykra sprawa....mam tylko nadzieję, że to nie niedopatrzenie lekarzy, ale nieszczęsliwy zbieg okoliczności, gdzieś napisai, że dziewczyna miała jakies dodatkowe schorzenia... Zamierzam tam rodzić tak czy siak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Aż ciarki przechodzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Ale tu cichoszaaaaa...
![]() Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was też traciła na wadze zamiast przybierać w pierwszej połowie ciąży? Jestem w 17 tyg. i ogólnie straciłam już prawie 2kg. Lekarz mówi, że najważniejsze, żeby dzidziuś przybierał, w połowie grudnia mam drugie usg, czekam z niecierpliwością ![]() Scotasia, mogę zapytać o wrażenia po usg u dra Krzyżanowskiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.