|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmieni
Kamachikuru -nie wiem czy wiesz, ale mamy na forum taki dział jak KZ,
gdzie łączą się w bólu osoby stosujące głodowe diety i dążące do znacznej niedowagi, wiele z nich osiągnęło już interesujące "efekty", zdrowotne przede wszystkim, może udaj się tam z Twoimi celami i metodami ich osiągania? zrobisz jak uważasz, ale w tej części Dietetyki nie ma miejsca na takie kwiatki, więc lepiej znajdź odpowiedniejsze dla siebie miejsce zamiast zaśmiecać wątki dla dietujących w granicach rozsądku, albo Twoja kariera na forum może być krótsza niż planowałaś ![]() (nie wiem w którym z wątków jesteś bardziej zadomowiona więc na wszelki wypadek dałam tego posta w obu, by mieć pewność że trafi do adresata)
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Dot.: 1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmieni
O nie! Moja babcia sernik przyniosła. Mój ulubiony. Z czekoladą, ratunku..
Jak tak patrze na mój jadłospis to ogólnie jem zdrowo nawet poza dietą i nawet na co dzień utrzymuję się w granicach 1200-1300 kcal bez jakiś wielkich ograniczeń. Oczywiście poza tymi słodyczami. Jeju, chyba skupie się głównie na wyeliminowaniu wszelkich cukrów z jadłospisu.. Jak tam z tym u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
ja dziś przez te upaly nie mam sily do niczego, a co dopiero do jakiejkolwiek aktywności fizycznej...
![]()
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
pater86 a opisz trochę to jak ćwiczysz, jak się do tego przygotowujesz, ile to trwa, jaka jest częstotliwość i tak dalej? może tutaj być pies pogrzebany
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ja tymczasem idę na rower... trzymajcie kciuki żeby dzisiaj we mnie nic nie wjechało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
pod koniec tamtego roku stosowałam żel wyszczuplający z eveline, smarowałam głównie nogi, brzuch i boczki. nie wiem czy to dzięki niemu, ale naprawde nogi mi bardzo wyszczuplały, zauważyła to koleżanka która zaczela sie zachwycać jak mi nogi schudły
![]() ![]()
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
No dobrze, jak uważacie. Nie dążę do niedowagi, ani nie stosuję głodowych diet. Po prostu ja mam taką sytuację - że może i moja waga jest w normie, ale wygląd zupełnie się do tego "nie ima". Poświadczyła by o tym każda znająca mnie w świecie realnym osoba. Jestem tym typem, który bez wsparcia niczego nie osiąga. Czyli wam podziękuję za czas, choć naprawdę nie mam za co. W takim razie - nie pasuję (jak uważacie) do tego działu, ale i do tego, o którym, @macerato mówisz - zupełnie nie pasuję. Moim możliwym realnym celem było 40kg, a to w moim wieku zupełna norma na niższej granicy. Wiadomo - dla dorosłej kobiety to już byłoby zupełne wychudzenie, ale nie mam 18 lat. Nasza współpraca (jeżeli można tak to nazwać) szybko się skończyła - nie ma co. Ale ja się nie pcham tam, gdzie mnie nie chcą. Ten post prawdopodobnie zakończy moje udzielanie się na tym forum. A szkoda..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
choco star ja też używałam wyszczuplającego z eveline, jakiego ty używałaś? ja takiego z efektem chłodzenia, wrócę do niego chyba niedługo. W końcu robi się ciepło a on świetnie mi robił jak się opaliłam, na nogi po rowerze czy bieganiu - idealny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, fakt, Ty masz 13lat..świetnie ![]() nie dajesz sobie nawet szansy na prawidłowy rozwój czy wzrost to jest po prostu..bardzo smutne jednak dyskusja jest tu raczej zbędna, bo nikt nikomu na siłę do rozsądku nie przemówi to jest taki wiek, kiedy wie się wszystko najlepiej, a inni co najwyżej stają na przeszkodzie a skąd wie się najlepiej? znajomość życia? z doświadczenia? nie wiadomo, zresztą..co za różnica, prawda? się wie i już ![]() tak czy inaczej zasady forum są jasne i trzeba się do nich stosować, a co kto zrobi z własnym zdrowiem i życiem to juz jego prywatny problem
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
no no ten sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
ponoć to dobrze robi
![]() ![]() ![]() aaaa i musze powiedzieć że u mnie a wadze dzisiaj z rana przed śniadaniem 55 kg ! ![]() ![]()
zacznij iść Kochana, a droga sama się znajdzie... Edytowane przez choco star Czas edycji: 2012-07-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- A jeszcze powiem Wam, ze zauważyłam, że puchną mi łydki... Zaczęło się to od czasu, gdy wykupiłam karnet na ćwiczenia w urządzeniu Vacu line, gdzie ćwiczy się pod ciśnieniem, co ma powodować szybsze spalanie tłuszczu... W moim przypadku trochę podziałało na cellulit, ale nic poza tym, no i te pchnięcia. Ale w tym samym czasie zmieniłam również tabletki anty na inne więc może to one mi nie służą i zatrzymują wodę w organizmie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
Ooo mówisz? Może faktycznie spróbuję z folią bo tak to wycierałam w sumie wszystko pewnie nim się wchłonęło.
Jeżeli chodzi o te serie 15 minutowych ćwiczeń, to są ćwiczenia na brzuch, na rzeźbę prawda? To znaczy że nie schudniesz od nich (tak myślę, bo tak wyglądają ![]() Myślę że najłatwiej by było jakbyś polubiła bieganie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551557 a zwłaszcza zainteresowało mnie to http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1 A może nordic walking? Kijki są za grosze na allegro. Albo rolki? To też fajna zabawa i są tańsze duuuużo niż rower.... To tyle z tego co mi przyszło do głowy. Hmmm łydki to może faktycznie od anty. Ja zmieniłam swoje też - teraz jestem na pierwszym nowym opakowaniu, uh, odpukać - wszystko ok do tej pory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Może faktycznie biegam za krótko, tylko w tym problem, że jak na razie dłużej nie dam radę... Mąż kupił teraz sobie pulsometr, więc sprawdzę jaki mam puls podczas mojego biegania i ćwiczeń, podobno jak utrzymuje się w granicach 120-130 to spala się kalorie, a nie buduje mięśnie. A rolki mam i faktycznie muszę znaleźć jakaś trasę i jeździć, bo o wiele wolę to niż bieganie... W Krakowie na studiach bardzo często jeździłam, bo na Błoniach była ku temu fajna trasa, a w Gorzowie gdzie teraz mieszkam, nic takiego nie widziałam... A co do kijów to nie mogę się przekonać, jak to może spalać kalorie bardziej niż zwykły szybki spacer bez kijków? Czytałam opinie, że to tylko marketing i to do tego świetny, bo wmówili ludziom, żeby kijki kupować i tylko chodzenie z nimi daje rezultaty. Ale nie próbowałam, więc nie wiem. A może Wy chodzicie? Jak to jest z tymi kijkami?
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A z folią i ja spróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Wiem, że już długo się nie odzywałam, ale teraz chodzę do takiej dodatkowej pracy na czas wakacji i nie mam czasu. Nawet nie mam czasu na jedzenie. Po prostu teraz moja dieta jest okropna. Nie dlatego, że za dużo jem tylko wręcz przeciwnie. Ostatnio zjadłam 2 kawałki chleba razowego z pomidorem przez cały dzień. Muszę sie poprawić, bo inaczej będzie kiepsko. Mam nadzieję, że znajdę też trochę czasu na pisanie tutaj. A co tam u was?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie "prawie"
![]() Wiecie co dzisiaj przyrządziłam- ugotowałam sobie dżemik z truskawek z dodatkiem słodzika ( takiego do pieczenia i do przetworów). Wyszedł mi tego 1 słoiczek. Nie wiem ile to może mieć kalorii ( słodzik którego użyłam ok 50 kal.) ale myślę, że mniej niż niskosłodzony dżemik taki jaki można nabyć w sklepach. I teraz jak mam ochotę no coś słodkiego, to zapycham sobie "jadaczkę" kilkoma łyżeczkkami tego specjału ![]() ...żeby nie było za słodko, to dodam że już niestety dostałam ochrzan od kolegi...że to chemia... ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
kares kup sobie słodzik ze stewii - do dostania na all - nie dość że pochodzenia 100% roślinnego, jest 30 razy bardziej słodka niż cukier a do tego zostawia słodkawy posmak i po prostu odechciewa ci się zachcianek cukrowych
![]() ![]() Ja od teściowej wzięłam sobie parowar i dzisiaj miałam na obiad rybę na parze z warzywami, kurcze nie mam tam miseczki do gotowania ryżu - nie wiecie może czy jak włoże tam zwykłą szklaną miskę to coś się stanie - np. pęknie pod wpływem gorącej pary? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Z tym gotowaniem na parze w szklanej misce ja bym nie ryzykowała... Spróbuj ugotować ryż w woreczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
też myślę nad tym żeby do diety dodać ćwiczenia jakieś bo jak narazie niewiele robie, ostatnio po kilka godzin sprztania dziennie jedynie :P z dietą tez roznie bywa, dzisiaj np. zgrzeszyłam smażonymi w oleju plasterkami ziemniakow z dużą dawką keczupu
![]() ![]()
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=cielo89;35060938]kares kup sobie słodzik ze stewii - do dostania na all - nie dość że pochodzenia 100% roślinnego, jest 30 razy bardziej słodka niż cukier a do tego zostawia słodkawy posmak i po prostu odechciewa ci się zachcianek cukrowych
![]() ![]() Ej cielo89 dzięki Ci za podpowiedź ![]() ![]()
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
![]() spójrzcie dziewczyny tylko, co napisane jest na lipcowym DVD Ewy Chodakowskiej... ![]()
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Fajnie ale może źródło badań by się przydało. Bo takie bzdury mogę ja sobie sama napisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Szaruch bylo 5, tylko nie wspominałam, bo to były raczej przekąski
![]() Dzisiaj też całkiem nieźle mi poszło, tylko muszę wkońcu zacząć się ruszać.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
![]() Ja biegać rano nie jestem w stanie, bo wstaję o 5:15 więc to dla mnie i tak katorga :/ ale staram się po południu, jak już słonko nie grzeje, ale jest jeszcze jasno. Spróbuję ten pomysł z szybkim marszem na przemian z biegiem, może będzie coś lepiej, bo moja kondycja też w opłakanym stanie... Ale dziś koleżanka i koledzy wyciągneli mnie na piłkę nożną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
u mnie dzis:
I - grahamka z serem i wędliną, 1/4 camemberta II - nektarynka III - uszka z kapustą i grzybami, mizeria (oczywiście jogurt a nie śmietana), 1/4 camemberta IV - jabłko V - grahamka (pomidor, ser, cebula, takie tam) łącznie coś koło 1400 kcal + 2 herbaty i pokrzywa. ćwiczyć mi się nie chce, przeszłam dziś z 5-7 km.
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Przepraszam może to zabrzmiało jak pretensja do ciebie ale uwagę kierowałam do Ewy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
głodna jestem ale zrobiłam sobie drożdże (do picia) to mam nadzieję że mnie zapcha trochę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.