Uniwersytet Gdański - studentki/przyszłe studentki - ZBIORCZY - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 16:13   #181
molon
Przyczajenie

Skandynawistyka UG

Wiem, że jest dużo wątków o skandynawistyce na UG (marzę o linii norweskiej) ale niestety albo są przestarzałe albo jest dużo niepotrzebnych informacji.
Podobno atmosfera jest bardzo przyjazna.
Ogólnie chcę wiedzieć czy są jakieś fajne "kółka" pozalekcyjne, bo podobno są to dodatkowe punkty jeśli chce się składać później wniosek o stypendium rektora. Planuję wynajmować pokój ze znajomym, niestety kiepsko z pieniędzmi, bo utrzymuje mnie teraz tylko mama.
Ponadto, z jakich podręczników korzystacie na linii norweskiej?
I czy jest trudno ze znalezieniem pracy?
molon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 20:12   #182
Luxanna
Zadomowienie

Dot.: Uniwersytet Gdański - studentki/przyszłe studentki - ZBIORCZY

Hej, od tego roku zaczynam studia na UG. Dostałam się na krajoznawstwo i turystykę historyczną, ale czekam jeszcze na wyniki z rosjoznawstwa i będę myśleć... Wybiera się ktoś na coś z tych dwóch?
Stary 2016-08-31, 13:20   #183
MissStiletto
Raczkowanie

Hej, niestety nie jestem studentką UG, zrezygnowałam na rzecz AM w Gdyni i szczerze powiedziawszy jestem średnio zadowolona z tej decyzji. Pozazdrościć Wiem, że to zły wątek, ale nie mogę znaleźć żadnego świeżego tematu o AM na wizażu, więc postanowiłam popytać chociaż tutaj. Wiecie jak wygląda WF na AM? Odstraszyła mnie pływalnia w planie zajęć
MissStiletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 20:11   #184
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Czy są tu jacyś aktywni studenci/absolwenci skandynawistyki (linii norweskiej)? Mam pytanie/prośbę, będę wdzięczna za priv
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-11, 18:33   #185
sophie_deveraux9
Przyczajenie

Hej Moja koleżanka rok temu dostała się na rosjoznawstwo, ale nie podobało jej się na tym kierunku (dlatego teraz zaczęła pierwszy rok kulturoznawstwa).
Ogólnie to kierunek wydawał jej się ciekawy, ale już na 2 semestrze miała dość - ogólnie mówiła, że ludzie na roku super, ale nic po za tym.

A tak swoją drogą czy są tutaj dziewczyny co studiują/studiowały filologię klasyczną na UG ?
W czerwcu chce złożyć podanie na tą akurat filologię, ale nim połowa 2017 nastąpi chciałabym poznać ten kierunek "od kuchni"

Odpowiedzi poproszę na priv Będę bardzo wdzięczna za iformacje i opinie

Edytowane przez sophie_deveraux9
Czas edycji: 2016-10-18 o 18:30 Powód: dodanie wątku o studiach na UG
sophie_deveraux9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-07, 15:34   #186
paula796132
Raczkowanie

Szukam kogoś z II stopnia - historia (spec. współczesne muzeum) lub kulturoznawstwo (zarządzanie w kulturze).

A i także chętnie poznam zdanie osob na temat życia w 3miescie, chodzi mi głównie o koszta, a także o łączenie studiów z pracą
paula796132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-13, 17:29   #187
justmira
Przyczajenie

Cześć Czy jest tu ktoś z polonistyki?

Chciałabym prosić o namiastkę waszych opinii nt. tej uczelni. Czy trudno jest się dostać? Jaka atmosfera panuje na tym wydziale?
Rozważam UJ i UG. Choć coraz bardziej myślę nad UG.

Dziękuję
justmira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 11:47   #188
Kasiok5432
Przyczajenie

Hej Wszystkim! Niestety matura nie poszla mi za dobrze matematyka p okolo 70 angelski i polski okolo 50,matematyka r 24.Chcialbym isc na miedzynarodowe stosunki gospodarcze. Czy jest tu jakas osoba ktora powie mi jakie trzeba miec na ten kierunek procent z poszczegolnych przedmiotow? Jest to dla mnie wazne. Bardzo prosze o odpowiedz.
Kasiok5432 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-29, 16:59   #189
carolin7
Przyczajenie

Dot.: Studia bałkańskie

Cytat:
Napisane przez haniczka345 Pokaż wiadomość
Hej
Jest ktoś z Was na studiach bałkańskich na uniwersytecie gdańskim?
Warto tam startować? Jak wyglądają studia? Będzie otworzony drugi rok? Czy ciężko się dostać? Proszę, opiszcie jak to mniej więcej wygląda
Miłego dnia!
hej aktualnie kończę 2. rok tych studiów na UG,więc jak widać 2.rok został otwarty Warto się wybrać,jeśli ktoś planuje przyszłość związaną z tym regionem,jak na każdym kierunku językowym trzeba się dość dużo uczyć,szczególnie na początku,na drugim roku dochodzi dodatkowy język. Raczej nie jest się ciężko dostać,ale nie wiem jak będzie w tym roku
carolin7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 21:23   #190
zagubiona125
Raczkowanie

Witam. Czy z takimi wynikami z matury mam szansę się dostać na finanse i rachunkowość lub podatki i doradztwo podatkowe
Polski podstawa 71%
Polski rozszerzony 75%
Matematyka podstawa 72%
Niemiecki podstawa 58%
WOS rozszerzony 37%

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zagubiona125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 15:50   #191
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona125 Pokaż wiadomość
Witam. Czy z takimi wynikami z matury mam szansę się dostać na finanse i rachunkowość lub podatki i doradztwo podatkowe
Polski podstawa 71%
Polski rozszerzony 75%
Matematyka podstawa 72%
Niemiecki podstawa 58%
WOS rozszerzony 37%

Na stronie UG są podane progi z zeszłych lat. Sprawdź sobie.

Maddis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości