Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 17:34   #181
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
to była 4 tabletka. to jutro z samego rana idę po tabletkę po, bo dzisiaj nie ma gdzie..

jeśli dobrze zrozumialam, to nie wzięłaś pigułki w środę. dzisiaj jest poniedziałek, a Ty chcesz jutro iść po pigułkę po ?
serio,daruj sobie, bo teraz już Ci w niczym nie pomoże.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:45   #182
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Seks uprawiałam dziś. Tabletki zapomniałam w środę. Od czwartku tabletki brałam normalnie. Czyli ewentualne zapłodnienie byłoby dziś. Więc jeśli jutro wezmę tabletkę po, to ciąży chyba nie będzie?
Bo tabletkę PO bierze się do 72 godzin od STOSUNKU, a nie od przyjęcia tabletki, tak? A ja uprawiałam seks około 12, DZISIAJ.
czyli środa - nie wzięłam tabletki. czwartek - wzięłam 2. piątek wzięłam 1. sobota wzięłam 1. niedziela - wzięłam 1. Poniedziałek. wzięłam 1. I DZISIAJ BYŁ STOSUNEK.

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2012-10-01 o 17:52
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:51   #183
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Seks uprawiałam dziś. Tabletki zapomniałam w środę. Od czwartku tabletki brałam normalnie. Czyli ewentualne zapłodnienie byłoby dziś. Więc jeśli jutro wezmę tabletkę po, to ciąży chyba nie będzie?
Bo tabletkę PO bierze się do 72 godzin od STOSUNKU, a nie od przyjęcia tabletki, tak? A ja uprawiałam seks około 12, DZISIAJ.
to zmienia postać rzeczy .
nie doczytałam o seksie dzisiaj i jakoś je umiejscowiłam w środę-w dniu pominięcia pigułki.
Stary 2012-10-01, 17:55   #184
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
to zmienia postać rzeczy .
nie doczytałam o seksie dzisiaj i jakoś je umiejscowiłam w środę-w dniu pominięcia pigułki.
Ano nie seks był dzisiaj, 9 dni po 7 dniowej przerwie. z tym, że 4 tabletka - ta środowa - została przyjęta w czwartek.
Mam jeszcze Microgynon. Czy jeśli zażyłam 4 tabletki około 6-7 godzin po stosunku, i przyjmę następne 4 za 12 godzin, to powinnam iść po escapelle?

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2012-10-01 o 18:04
Stary 2012-10-01, 20:10   #185
selah92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Hmm... mnie się też kiedyś tak spóźnił okres, ale 3 dni. 4 wydają mi się podejrzane szczerze mówiąc..
Mi się nie spóźnia 4 dni bo jak się bierze tabletki to powinno się dostać w 2-3 dniu przerwy a ja dostałam w nocy z 4 na 5 dzień przerwy. Zmieniałam tabletki więc chyba to nie jest niepokojące?
selah92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:13   #186
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez selah92 Pokaż wiadomość
(…) jak się bierze tabletki to powinno się dostać w 2-3 dniu przerwy (…)
To wiedza z ulotki?
Stary 2012-10-01, 20:35   #187
selah92
Przyczajenie

Tak, z ulotki i wiem, że ma mało wspólnego z prawdą ale napisałam bo koleżanka wyżej napisała, że "okres spóźnia się mi 4 dni" a to nie jest u mnie 4 dni spóźnienia tylko dzien po trzecim dniu przerwy, dlatego panikowałam.
Stary 2012-10-01, 20:37   #188
chwast
Zakorzenienie

No wiem wiem przepraszam za zamieszanie, nie zrozumiałam pomyliło mi się
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:38   #189
selah92
Przyczajenie

No nie masz za co przepraszać Ja dopisałam tak tylko dla wyjaśnienia, w każdym razie dzięki za odpowiedź
Stary 2012-10-01, 21:28   #190
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez selah92 Pokaż wiadomość
Mi się nie spóźnia 4 dni bo jak się bierze tabletki to powinno się dostać w 2-3 dniu przerwy a ja dostałam w nocy z 4 na 5 dzień przerwy. Zmieniałam tabletki więc chyba to nie jest niepokojące?
moje ulotki są upośledzone więc, bo takiej informacji w nich nie znalazłam.
Stary 2012-10-01, 22:50   #191
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze Microgynon. Czy jeśli zażyłam 4 tabletki około 6-7 godzin po stosunku, i przyjmę następne 4 za 12 godzin, to powinnam iść po escapelle?
Metoda Yuzpe? czy tak jakoś?

Ja się na tym nie znam. Idź do ginekologa, wypytaj go, co on radzi w tej sytuacji, najwyżej przepisze ci jeszcze escapelle.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 06:00   #192
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No właśnie, zastosowałam Yuzpe, ale do gina i tak idę
Stary 2012-10-02, 17:00   #193
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

hejka.
w 3 tygodniu stosowania tabletek Yaz, dopadł mnie faraon. (byliśmy wtedy w egipcie, a ja głupia ksiażeczki nie wzięłam, więc napisałam do koleżanki). Tabletkę wzięłam koło 20-21 (może nawet i 19), a pierwszy "atak" nastąpił koło godziny 1 w nocy. Następnego dnia się kochaliśmy bez zabezpieczenia (guuuupia ja, wieem ) i.. zaczęłam się zastanawiać, czy nie mogę być przypadkiem w ciąży. 'Przepisowe' 3 godziny na wchłonięcie tabletki minęły, ale dla pewności, jako że 3 tydzień brania, po skończeniu tabletek aktywnym, przeszłam od razu do następnego opakowania, nie robiąc sobie przerwy na krwawienie z odstawienia. Ale kilka dni temu zaczęły mnie pobolewać piersi - jak to przed okresem, którego przecież nie było. Czy to jest normalna reakcja organizmu przy przesunięciu krwawienia? Czy to może objaw ciaży?
niepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:56   #194
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepa Pokaż wiadomość
hejka.
w 3 tygodniu stosowania tabletek Yaz, dopadł mnie faraon. (byliśmy wtedy w egipcie, a ja głupia ksiażeczki nie wzięłam, więc napisałam do koleżanki). Tabletkę wzięłam koło 20-21 (może nawet i 19), a pierwszy "atak" nastąpił koło godziny 1 w nocy. Następnego dnia się kochaliśmy bez zabezpieczenia (guuuupia ja, wieem ) i.. zaczęłam się zastanawiać, czy nie mogę być przypadkiem w ciąży. 'Przepisowe' 3 godziny na wchłonięcie tabletki minęły, ale dla pewności, jako że 3 tydzień brania, po skończeniu tabletek aktywnym, przeszłam od razu do następnego opakowania, nie robiąc sobie przerwy na krwawienie z odstawienia. Ale kilka dni temu zaczęły mnie pobolewać piersi - jak to przed okresem, którego przecież nie było. Czy to jest normalna reakcja organizmu przy przesunięciu krwawienia? Czy to może objaw ciaży?
Gdybyś zapomniała tabletki w 3, czyli 'bezpiecznym' tygodniu, to by nie było się czym martwić. A ty wzięłaś tabletkę, miała ona czas na wchłonięcie, więc tym bardziej- skąd niby ciąża
Skoro nie zrobiłaś przerwy, nie dałaś organizmowi czasu, żeby obniżyć poziom hormonów, a wręcz przeciwnie. To co się dziwisz, że masz nieprzyjemne objawy z tym związane? Tak trudno wysilić się i dopuścić rozsądek do głosu, lepiej wmawiać sobie ciążę w sytuacji, gdy jest ona niemal niemożliwa...?
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:06   #195
mandarynka134
Raczkowanie

Hej, ja tez biore Yaz, natomiast biore tez od 10 dni antybiotyk, dzis jest 4 dniem, w ktorym bola mnie piersi - i teraz pytanie - czy moga one bolec od zaburzen dzialania tabletek? Czy mam sie bardzo stresowac tym, ze w pierwszym dniu brania antybiotyku (przy 9 tabletce yaz) moj tż wszedl we mnie kilka-kilkanascie razy (wczesniej tez piescilam go troche oralnie) - po czym przypomnialo mi sie przeciez, ze antybiotyki obnizaja skutecznosc - opieprzylam go i dokonczylismy w prezerwatywie. Ale od tego czasu mam schize, ze przy tych kilku razach cos tam sie moglo przedostac...
mandarynka134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:20   #196
chriselle
Przyczajenie

GG do chriselle

mandarynka, wg mnie bóle piersi wzięły się od samego brania tabletek, ja sama przy każdym opakowaniu mam tak że mniej więcej w "środku" brania opakowania mam obolałe, nabrzmiałe piersi.. i jeśli kończyliście w prezerwatywie, to uważam, że nie ma się czego bać

ja mam drogie wizażanki też pytanie.. sama już przeszukałam pół internetu, jak i forum wizażu, i znam odpowiedź na swoje pytanie - wiem, że w czasie tej 7 dniowej przerwy między opakowaniami tabletek są nadal skuteczne, z tym, że kochałam się wczoraj z chłopakiem i skończył we mnie, totalnie się zapomniałam jestem teraz w czasie tej przerwy i jeszcze przed krwawieniem - czy to ma jakieś znaczenie? całe opakowanie tabletek brałam regularnie, wszystko ok, ostatnią wzięłam w poniedziałek wieczór, a wczoraj był ten seks, to nie ma wpływu na to czy owe krwawienie dostanę i raczej nie ma szans na ciążę? czytałam o tym ale prosiłabym o odpowiedź prosto do mnie bo zwariuję..
chriselle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:30   #197
mandarynka134
Raczkowanie

Chriselle, dzieki za odpowiedz, uspokoilas mnie troche
Z tego co czytalam podczas przerwy rowniez jest sie chronionym, wiec jesli bierzesz je regularnie i nie mialas jakichs sensacji zoladkowych to wszystko powinno byc ok Lada dzien dostaniesz okres i sie uspokoisz
mandarynka134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:17   #198
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez chriselle Pokaż wiadomość
mandarynka, wg mnie bóle piersi wzięły się od samego brania tabletek, ja sama przy każdym opakowaniu mam tak że mniej więcej w "środku" brania opakowania mam obolałe, nabrzmiałe piersi.. i jeśli kończyliście w prezerwatywie, to uważam, że nie ma się czego bać

ja mam drogie wizażanki też pytanie.. sama już przeszukałam pół internetu, jak i forum wizażu, i znam odpowiedź na swoje pytanie - wiem, że w czasie tej 7 dniowej przerwy między opakowaniami tabletek są nadal skuteczne, z tym, że kochałam się wczoraj z chłopakiem i skończył we mnie, totalnie się zapomniałam jestem teraz w czasie tej przerwy i jeszcze przed krwawieniem - czy to ma jakieś znaczenie? całe opakowanie tabletek brałam regularnie, wszystko ok, ostatnią wzięłam w poniedziałek wieczór, a wczoraj był ten seks, to nie ma wpływu na to czy owe krwawienie dostanę i raczej nie ma szans na ciążę? czytałam o tym ale prosiłabym o odpowiedź prosto do mnie bo zwariuję..
nie musisz wariowac. w trakcie przerwy jesteś zabezpieczona, nie ma znaczenia czy przed krwawieniem, czy w trakcie
Stary 2012-10-04, 20:11   #199
chriselle
Przyczajenie

GG do chriselle

Cytat:
nie musisz wariowac. w trakcie przerwy jesteś zabezpieczona, nie ma znaczenia czy przed krwawieniem, czy w trakcie
dziękuję wam za odpowiedzi, trochę mi się luźniej oddycha hehe
chriselle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 20:32   #200
nellady
Zakorzenienie

Ja mam tylko takie pytanie czy znacie przypadki, że testy wychodziły negatywnie, a kobieta była w ciąży?

Otóż chodzi mi o to, że już prawie 2 miesiące nie mam okresu, robiłam 3 testy i wszystkie negatywne, więc nie powinnam być w ciąży chyba

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:39   #201
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
Ja mam tylko takie pytanie czy znacie przypadki, że testy wychodziły negatywnie, a kobieta była w ciąży?

Otóż chodzi mi o to, że już prawie 2 miesiące nie mam okresu, robiłam 3 testy i wszystkie negatywne, więc nie powinnam być w ciąży chyba

po 2 miesiącach bez okresu to wypadałoby wybrać się do ginekologa, bo przyczyn może być mnóstwo, nie tylko ciąża
Stary 2012-10-04, 20:44   #202
nellady
Zakorzenienie

Cytat:

po 2 miesiącach bez okresu to wypadałoby wybrać się do ginekologa, bo przyczyn może być mnóstwo, nie tylko ciąża
wiem, wiem że musze..jednak jeszcze poczekam troche za okresem

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:51   #203
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
wiem, wiem że musze..jednak jeszcze poczekam troche za okresem
Według mnie nie powinnaś zwlekać z wizytą ... ale zrobisz jak uważasz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-05, 14:43   #204
201607040946
Konto usunięte

no własnie. ja kiedyś nie miałam okresu przez ... 9 miesięcy!!! żeby nie było - przez odchudzanie! nawet jak przytyłam...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:15   #205
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
no własnie. ja kiedyś nie miałam okresu przez ... 9 miesięcy!!! żeby nie było - przez odchudzanie! nawet jak przytyłam...
Ja kiedyś nie miałam okresu przez 12, po 9 urodziła mi się córka, a po kolejnych 3 pojawił okres Także radzę uważać Dokładnie rok się "spóźnił", co do dnia

A tak na poważnie - nie należy bagatelizować sytuacji, w której teoretycznie bez powodu miesiączka zanika lub pojawia się "od czasu do czasu". W przyrodzie nic nie ginie - takie zaburzenia przeważnie wskazują na jakieś schorzenie hormonalne lub np. na zespół policystycznych jajników, jak się chce kiedyś w przyszłości mieć dzieci, to leczenie należy rozpocząć dużo, dużo wcześniej po to, żeby zatrzymać chorobę.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2012-10-05 o 15:16
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:51   #206
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja kiedyś nie miałam okresu przez 12, po 9 urodziła mi się córka, a po kolejnych 3 pojawił okres Także radzę uważać Dokładnie rok się "spóźnił", co do dnia

A tak na poważnie - nie należy bagatelizować sytuacji, w której teoretycznie bez powodu miesiączka zanika lub pojawia się "od czasu do czasu". W przyrodzie nic nie ginie - takie zaburzenia przeważnie wskazują na jakieś schorzenie hormonalne lub np. na zespół policystycznych jajników, jak się chce kiedyś w przyszłości mieć dzieci, to leczenie należy rozpocząć dużo, dużo wcześniej po to, żeby zatrzymać chorobę.
haha, z tym że ja wtedy nie współżyłam
Stary 2012-10-05, 17:26   #207
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
haha, z tym że ja wtedy nie współżyłam
No ale wiesz tyle się słyszy o brudnych ręcznikach i plemnikach w basenie

Sorki, ale dopiero co był taki wątek na intymnym...
Stary 2012-10-06, 12:14   #208
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No ale wiesz tyle się słyszy o brudnych ręcznikach i plemnikach w basenie

Sorki, ale dopiero co był taki wątek na intymnym...
ahahahaha:brzyda l:
Stary 2012-10-07, 20:59   #209
201703160948
Konto usunięte

Ostatni okres miałam 9 września, trwał on 3 dni.
Ostatnie cykle trwały po 30 - 31 dni i krwawienie trwało ok. 5 dni.
29 września kochałam się bez zabezpieczenia. W piątek, 5 października dostałam okresu, po 27 dniach od początku ostatniego. Dziś już po krwawieniu nie ma śladu. Od tygodnia bolą mnie piersi. Jaka jest szansa, że zaszłam w ciążę?
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:03   #210
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez poziomkaa_ Pokaż wiadomość
Ostatni okres miałam 9 września, trwał on 3 dni.
Ostatnie cykle trwały po 30 - 31 dni i krwawienie trwało ok. 5 dni.
29 września kochałam się bez zabezpieczenia. W piątek, 5 października dostałam okresu, po 27 dniach od początku ostatniego. Dziś już po krwawieniu nie ma śladu. Od tygodnia bolą mnie piersi. Jaka jest szansa, że zaszłam w ciążę?
Nikt Ci nie powie jaka dokładnie jest szansa na ciążę, bo tego nie wie nikt. Ale szansa na ciążę jest. Zrób test z krwi 10, a najlepiej 12 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości