![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studentki Politechniki Gdańskiej- łaczmy się! :)
Wszystkich szukających mieszkania rozumiem :/ To jest naprawde trudne, szczególnie na odległość. Ja już na szczęście mam załatwione i mam nadzieję, że jakoś tam wytrzymam haha. Też myślałam o akademiku, ale wiadomość o tym, że mam mieszkać z kimś obcym w pokoju mnie zniechęciła ostatecznie. Więc pozostało płacić dużo :/
Szkolenia mam 25.09, a o pierwszej pomocy mają podobno poinformować na str. internetowej. Trochę nie ogarniam tego szkolenia bibliotecznego, kiedy to ma być :x A maila jak nie dostałam, to dalej nie mam. W liście mam napisane, że jak do jutra nie dojdzie to mam tam gdzieś się dowiadywać. No i interesujące po co mamy być godzinę przed rozpoczęciem ;D Pewnie będą miliony ludzi i trzeba będzie ogarnąć. Oby fajni ludzie na roku się trafili ^^ No i na starszych... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a na starszych nie licz :P bo zwykle na pierwszy rok mało kto spada, a jak juz to sie trzyma ze znajomymi ze swojego roku, a nie z "kotami" sorry za okreslenie ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Pani z ETI mi odpisala, ze musze zapytac sie prowadzacego w dzien szkolenia czy moge z Wami miec... troche coś nie ten. Swoje mam 27.09 i pojde na wasze 28.09 i co? Dowiem się, ze nie moge ? :P Nie chce rezygnowac z wyjazdu, ale chyba będe niestety musiala.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
ja też jestem na inżynierii środowiska i rzeczywiście mamy 25 a budownictwo ma 26, więc jakaś niedoinformowana była ta kobieta....
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Ostatecznie dostalam odpowiedz z EiA. Moge u nich zaliczyc wszystkie kursy 22 wrzesnia
![]() ![]() Na kursie pewnie będe jedna z nielicznych dziewczyn. :O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
To może poznasz jakiś fajnych przyszłych kolegów
![]() Ja do Gda się przeprowadzam dopiero 24 września ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() co tutaj tak cicho? jak Wam mijają wakacje? macie już załatwione mieszkania/ akademiki? ![]() W jakich częściach Gdańska mieszkacie? Jak u Was z odległością do polibudy? ; >
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam na Zabiance. Takze 25 minut tramwajem.
![]() A nie wiem dlaczego taka cisza... niektorzy niedlugo na adapciak pewnie jadę. Ja nie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam w Sopocie
![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
![]() Ja również na zabiance, i pewne skmka bede sie przemieszczac, bo najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
No ja akurat z drugej czesci zabianki, i do kolejki musze isc 15 min pieszo a tramwaj mam pod nosem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Ja będę mieszkać na wzgórzu mickiewicza, tramwajem z siedlec, to chyba z 15min będę jechać
![]() Jeszcze miesiąc i troche i koniec naszych najdłuższych wakacji ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Oooo witam studentki PG. Dopiero teraz ogarnęłam wątek :D
Chyba muszę jeszcze raz przeczytać list, który dostałam bo nigdzie nie widziałam informacji, że trzeba być godzinę wcześniej, później jakieś spotkania...hmmm tylko informację o szkoleniach :) Pozwoliłam sobie na dodanie się do grupy na fb :)
Edytowane przez neys Czas edycji: 2012-08-17 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
A ja własnie zobaczyłam ze zakwalifikowałam się do akademika stąd moje pytanie czy wiecie coś o 2 bo tam własnie dostałam przydział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Spałam w tym akademiku jedną noc jak szukałam mieszkania w Gdańsku
![]() ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie po tym co zobaczyłam w akademikach na mojej poprzedniej uczelni ![]() toalety i umywalki są na dwa pokoje co jest dużym plusem i sprawia wrażenie czystego ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Dzięki dzięki.. troszkę mnie uspokoiłaś bo stwierdziłam że skoro to ten "najtańszy" to będzie nieciekawy, czekam na kolejne infoski
![]() ![]() Edytowane przez czekolada12393 Czas edycji: 2012-08-17 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pomieszkiwałam trochę w DS2 i całkiem miło wspominam. Jest to jeden z tych "otwartych" akademików - pod względem zachowań ludzi. Zdarzają się korytarzówki, głośne łączniki, ogółem mówiąc jest wesoło. Ale spokojnie, zwykle trafiają się spokojni ludzie. Jest dość czysto, niedawno (jak ja tam mieszkałam na drugim roku, czyli ponad 2 lata temu) odświeżane były ściany w pokojach, w zeszłym roku zrobiono komplety remont korytarzy i kuchni - są czyściutkie i nowe. Łazienki tak sobie, te z prysznicami, często jest tak, że na bodajże 10 pryszniców działają tylko 3-4, ale to wystarcza i kolejek nigdy nie ma ![]() Jakbyś miała możliwość wybrania pokoju to jak nie masz lęku wysokości, bierz piętra wysokie (od siódmego) od strony miasta (siedziby wp.pl). Niesamowity widok z okna - a okna są mega duże w DS2 - widać duuużą część miasta, a nawet zatokę i statki pływające. Niesamowicie wygląda to w czasie burzy, albo jak jest tęcza... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Większość już teraz ma łączniki na 3 osoby (1 os pok + 2 os pok) i łazienką z prysznicem. Ciągle jakieś są remontowane, w tym roku oddają nowiusienki DS3 i w trakcie remontu jest jeszcze jeden akademik. I w kolejce jest DS9. Także gorzej mogła trafić tylko do DS7 i DS10 gdzie są pokoje bez łączników i łazienki na korytarzach, ale i tam jest schludnie, czysto, dość dobre wyposażenie no i duże pokoje. Także akurat ludzie którzy mówią, że akademiki to nie dla nich bo słabe warunki to w przypadku PG nie mają racji i ja im współczuję, bo ja w akademiku mam bardzo często lepsze warunki niż na stancji, za dużo mniejsze pieniądze, blisko do uczelni no i mieszka się z masą studentów - potencjalnych znajomych ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
A ile płacicie za akademik? Ja w sumie też myślałam czy by nie mieszkać w akademiku, ale w końcu idę na stancję :P Mam znajomą z akademika to jakoś by mnie wkurzało, że nie mogę za free przenocować koleżanki czy, że pani w rejestracji musi mnie wpuszczać.
W akademikach chyba jest jedna kuchnia na piętro? Jak to się sprawdza? Specjalnie sobie znajde jakiś znajomych z akademika co by troche zasmakować akademickiego życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() A gdzie pojawiła się informacja, że trzeba być na godzinę przed rozpoczęciem ? Bo nic takiego nie mogę znaleźć, a w liście też nie widziałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeżeli mieszka się z obcymi ludźmi w mieszkaniu to też nie jest tak kolorowo, ja nie chciałabym, żeby mój współlokator zapraszał na noc do domu ludzi których ja nie znam, ja nie muszę mieć do nich zaufania ![]()
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak będzie w porządku dla portierek to może być tylko lepiej i żadnych problemów robić nie będą. Mnie traktują super z duży zaufaniem, z częścią jestem na Ty ![]() W DS2 raczej portierzy nie są srodzy i z nocowaniem znajomych nie ma problemu. I zapamiętaj sobie, że jest tam sobie Pan Jacek i w nim nie warto mieć wroga, bo jeśli Cię polubi to bardzo ułatwisz sobie życie ![]() Co do internetu - tu jest jeden z szybszych internetów w Polsce. Ogranicza go tylko Twoja karta sieciowa w Twoim komputerze. Są pewne ograniczenia co do ściągania plików itp bo to publiczna sieć - więc mogą Ci zablokować go na miesiąc np. za piractwo - ale prędkość jest tak niesamowita, ze duże pliki, na które w domu czekałam np 15 minut na ściągnięcie, tu się ściągają w kilka sekund... Kolejna rzecz której zazdroszczą nam stancjowicze ![]() ![]() Co do windy - w DS2 są 3 i to starszego typu, ale całkiem ok. Była renowacja, odświeżyli ścianki i podłogi, działąją lepiej, raczej się nie zacinają... Nie strach jeździć ![]()
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica ![]() Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2012-08-18 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
A jeszcze jedna kwestia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dowiesz się dopiero przy kwaterowaniu (na mojej byłej uczelni jeżeli znało się kogoś kto miał przydzielony ten sam DS można było przyjść z tą osobą i dostawało się ten sam pokój) i na pierwszym roku raczej dostaniesz pokój 3osobowy...
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
tak dobrze mi idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
zaraz obok jest przystanek autobusowy i takich małych sklepów też jest sporo w okolicy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najbliższy supermarket: Lidl, jakieś 20 min pieszo (obok akademików na Wyspiańśkiego). Ewentualnie Biedronka/Piotr i Paweł koło/w Galerii Manhattan - skrótem przez las jakieś 20-25 min., tylko nie polecam chodzić po ciemku, już się nie jedna osoba przekonała... Reszta autobusem, zwykle się jeździ do Biedronki na Suchanino, liniami 199 i 115. Ewentualnie Carrefour w Bałtyckiej / w CH Morena. Ogółem mówiąc słabo ze sklepami, ale polecam fajny sposób, z którego korzystaliśmy z TŻtem dopóki sobie auta nie kupiliśmy: jeździlismy we 3-4 osoby busem na Suchanino do Biedronki i wracaliśmy taksówką (polecam DAJAN TAXI - są najtańsi w Trójmieście). Wychodziło po ok. 3zł na osobę, za taksę, co się opłacało, jak ktoś robił duże zakupy. Albo poszukać znajomych z autem i dorzucać się im do paliwa - my tak znajomych wozimy czasem i się nam i im opłaca - chociaż wśród pierworoczniaków może być ciężko o własne auto. A tak to są 4 sklepy praktycznie jeden koło drugiego, takie osiedlowe w tym Lewiatan. No i w DS2 na parterze jest malutki spożywczak ![]()
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica ![]() Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2012-08-18 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi mówcie co jeszcze ciekawego powinnam wiedzieć.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Na początku nie przywoź do akademika wartościowych rzeczy typu biżuteria, bo prawda jest taka, że nie wiesz kogo będziesz miała w pokoju
![]() ![]() ![]() Poza tym mieszkanie w akademiku jest bardzo fajne, zawsze znajdzie się ktoś od kogo możesz pożyczyć książkę, notatki, ktoś kto pomoże w nauce, albo po prostu posiedzi i pogada ![]() ![]() i w moim byłym akademiku pokój 3-osobowy był mniejszy niż 2-osobowy pokój w DS2 na PG ![]() Fajnie byłoby mieszkać w akademiku, ale na PG nie miałabym szans, bo kryterium jest tylko dochód ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Masakrycznie trafiłaś z tą współlokatorką. Ja na szczęście znam część moich współlokatorów i są bardzo w porządku i będę mieć zamek w drzwiach na wszelki wypadek więc nie jest źle
![]() Coś zasnąć nie mogę przez to myślenie o studiach i wyprowadzce. Żal mi troche do innego miasta się przeprowadzać mimo że pewno fajnie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.