![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla pań wżących 75+ i chcących to zmienić raz na zawsze!
Witam ponownie! Dzięki za przyjęcie mnie tu i za rady. Moze macie racje żeby wydłuzyc czas... sama juz nie wiem . U mnie to jest tak że problem nie tyczy sie raczej tego co jem , a kiedy. Zazwyczaj nie jadam nic z rana a pierwszy posiłek jem gdzieś koło 14 potem cos jak obiad ale to juz koło 17-18 , a że chodze spać naprawdę późno to jeszcze w nocy coś zjeść potrafie jak mnie zassa ;( - wiem tragedia . Co do słodyczy jem jak mam okres ale nie jakoś strasznie np wtedy w ciagu 4 dni zjem 2 opakowania piegusków czyli tak po 5 ciastek dziennie - ale tylko w te 4 dni i koniec. Alkoholu nie piję więc zimny browar mnie nie kusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też powinnam skoczyć do CH, ale nie cierpię zakupów... ale pycha obiad! Ja dziś miałam schabik(100g) pokrojony w kostke z ulubionymi przyprawami smażony na łyżeczce oliwy, 50g(ważonej na sucho) kaszy jęczmiennej i pomidorki z cebulą i jogurtem. sunny dziękuję ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-08-23 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do wody-też kiedyś b. mało piłam, a zmuszałam się nalewając w szklankę z założeniem, że muszę ją wypić. Pijąc z butelki zrobi się dwa łyki i tyle, trudniej się 'zmusić' Aniol załóż sobie, że np pijesz szklankę przed posiłkiem. wlewasz-gul gul gul i z głowy ![]() ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny! Co do picia to właśnie tak robie od poniedziałku nalewam wode do szklanki i duszkiem i spisuje ile szklanek wypiłam żeby być bewna że minimum 8 szklanek wypiłam w ciągu dnia. Moja aktywnosc fizyczna jest zerowa wiec postaram sie to zmienić myślałam o pożyczeniu od znajomej rowerka stacjonarnego i stepera - tylko nie wiem czy steper przy mojej wadze to dobry pomysł ? od 2 dni katyje się bańka chińska dodatkowo żeby poprawić ukrwienie - walcze z celulitem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja polecam ćwiczenia z Fondą(ściągnęłam z chomika), a szczególnie areobik połączony z ćwiczeniami na uda/biodra/pupe/brzuch. Nie są ciężkie i bardzo przyjemnie się wykonuje. Z resztą można znaleźć bardzo dużo różnorodnych zestawów w necie. Uważam, że łatwiej jest właśnie ćwiczyć z kimś(nawet jeżeli znajduje się na ekranie komputera ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Zapoznalam sie z tybetanskim rytualem i chyba go wyprubuje. Problem bedzie z nr 2 bo mam zdewastowany kregoslow i nie uniose nog i glowy jenoczesnie - najpierw bym musiala zgiete nogi przyciagnac do klatki piersiowej a potem je wyprostowac. Inaczej ledzwia mi "pekna" eeehhh... kalega. W ogole fajna ta strona, dzieki Abre90
Ja juz na dzis odbylam moj streching. Czuje sie mega zrelaksowana, teraz ide sie przejsc do centrum zakupic jedzonko. Aniol1985 - a herbaty ziolowe?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo proszę
![]() Jak zwykle wpadnę tu wieczorem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Dietetyka muszę wyszukać jakiegoś dobrego popytam znajomych. Co do ćwiczeń to pościągam i bede się starać . Herbate miałam w szafie jakąś jedną chyba się nazywa smukła talia - koleżanka mówina nią smutna linia hihih, i jeszcze mam z herbapolu slimfigura czy coś takiego pić te wynalazki czy polecasz coś lepszego? Mam pytanko wy pewnie się lepiej znacie, kupiłam w biedronce makaron świderki pełnoziarnisty taki ciemny czy to jest dobry makaron przy diecie ? czy może powinien być jakiś inny jak znacie jakiś konkretny to proszę o nazwe ? albo na co powinnam patrzec przy zakupie takiego makaronu żeby był dobry ? i jeszcze jaką porcje takiego makaronu mogła bym zjeść do obiadu? ile gram suchego / bądź ugotowanego makaronu powinnam zjeść ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś ładnie dietetycznie ![]() Ś: bułka pełnoziarnista (a właściwie półtorej bułeczki, ale na prawdę malutkie były) z serkiem, wędliną, pomidorem, jajem i odrobiną majonezu II Ś: Activia pitna, na szybko w pracy i potem po drodze do domu (prawie III śniadanie) nektarynka O:3 pieczary faszerowane sosem i makaron z tym samym sosem;P P: mleko z grzybka z kiwi i nektarynką ![]() K: (w planach) łosoś wędzony na ciepło i do tego sałatka z pomidora, dymki i jogurtu naturalnego - pyszota ![]() całkiem nieźle chyba? ;P w trzech posiłkach białko! ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Tez bardzo lubie razowy makaron i polecam. Nie bede ukrywac - moim zdaniem bialy jest lepszy, ale jak dieta to dieta. Razowy ma prawie tyle samo kalorii co bialy, ale ma wiecej blonnika, witamin i zapycha na dluzej. Dobry jest tez japonski makaron Soba - z gryki, ale ciezko go w Polsce dostac poza tym tani to on nie jest.
Ja dzis jadlam na lunch grzanki z podsmaroznym na niewielkiej ilosci ojeju czosnkiem cebulka i zmiazdzonym tofu, a na obiad zrobilam sobie wietnamskie surowe sajgonki z krewetkami i sosem rybnym. Niestety szukuje sie porazka, bo TZ wlasnie mi przyslal smsa, ze przychodzi z kolega, ktory ma zamiar gotowac tu kaczke... a mialo byc tak pieknie... :/ Uosobienie Melancholii, Twoje menu brzmi bardzo smakowicie. Podziel sie przepisem na te pieczarki i ten sos, prosze.
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kaczki - wybierz pierś, samo mięsko Ci nie zaszkodzi ![]() ![]() Przepis na sos już podawałam, ale się powtórzę, bo jest krótki, łatwy i przepyszny, a także pasuje i do nadziewania papryki/cukinii i do makaronu ![]() Składniki (ok. 4 porcje) -mięso mielone ok. 400-500 g (może być z kurczaka w wersji chudej, ja robię z mielonej wołowiny i wieprzowiny, ale mama sama mieli chude kawałki, takie kupne wieprzowe to ma jednak za dużo kcal ![]() - 2 małe papryki - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - kilka dużych lub więcej małych pieczarek ![]() - przecier pomidorowy lub pomidory w puszce - oliwa do smażenia - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie Najpierw wrzucam na oliwę mięso z czosnkiem i przyprawami, po chwili cebulę, paprykę i pieczarki (tak naprawdę wrzucam mięso, kroję cebulę i od razu ją wrzucam, więc te odległości czasowe są niewielkie). Duszę, aż papryka będzie miękka, bo robi się najdłużej. Potem zalewam przecierem/pomidorami, gotuję to kilka minut i gotowe ![]() W wersji jako farsz, to po prostu na początku roboty wsadzam do pieca przekrojoną cukinię z wydrążonym środkiem i jak skończy się sos to go wkładam w tę dziurę ![]() ![]() Pieczarki nadziewał dziś TŻ, bo udało nam się ogromne znaleźć, to po prostu urwał nóżki i powsadzał sosu/farszu w to;P i pysznie smakowały ![]() Mam nadzieję, że będzie smakować ![]() Ja zaraz się zabieram za przygotowanie kolacji ![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
ja całą rodzinkę przestawiłam na ciemne makarony i innych już nawet nie chcą
za mną kolejny udany dzień chociaż jakiś rewelacji na wadze się nie spodziewam bo @ się rozkręca moje żarełko na jutro ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
ojej ojej, właśnie zjadłam łososia (kupuję w Biedronce, wędzony na gorąco z koprem) - całego - sprawdzałam, miał 200 kcal
![]() ![]() ![]() Tak sobie myślę, że w sumie każdy przepis da się przerobić na wersję dietetyczną ![]() ![]()
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nabralam apetytu na tego Twojego lososia. Chyba jutro sobie lososia zakupie i zjem z pomidorkami tak jak Ty. Dzieki za przepis na pieczarki. Mozna tym tez faszerowac inne warzywka. Ja faszeruje cebule, baklazana, paryke mielona baranina z cebulka czosnkiem, pomidorami i ryzem. Nie jest to jakas super chuda przekaska, bo baranina jest tlusta, ale po jej podsmarzeniu odlewam caly tluszcz, ktory sie z niej wytopil.
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#198 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a faszerować faktycznie - wszystko można, paprykę, pomidory.... ![]() Cytat:
![]() Kreatywna, niekreatywna... :P po prostu będąc pół roku na Dukanie, trzeba było kombinować ![]() A powiem Wam jeszcze o przepisie, który słyszałam trochę w TV, przerobiłam na swój sposób i robimy go z TŻtem często (nie jest super dietetyczny, ale da się go okroić) Pierś faszerowana pomidorami suszonymi i fetą + zioła. Bierze się pierś robi małą dziurkę, dosłownie wkłada się nóż, ale nie taki ostry, tylko do smarowania chleba - nic się nie wycina tylko małą dziurkę robi w środku. I potem się pakuje zmieszane pomidory suszone z fetą i piecze się taką pierś ok. godziny. Przepyszne! Jakby tak odsączyć porządnie te pomidory z oleju i fete wziąć jakąś light to by się nadało ![]() Aczkolwiek pewnie dzięki tej oliwie w środku mięsko wychodzi soczyste i kruche ![]() ![]() ** update. Znalazłam zdjęcie tego łososia ![]() http://2.bp.blogspot.com/-ywkxfy47vH...0320121559.jpg polecam, jest cudny ![]() ![]()
84-----81,4------------------------->69-------->65 kg 15.11.12-->teraz----------------------------------------->15.04.13------->wakacje? Edytowane przez uosobienie_melancholii Czas edycji: 2012-08-23 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszecie o takich pysznych rzeczach mniam . Łososia to w sumie nigdy nawet nie jadłam musze kupić. Ryby lubie szczególnie tuńczyka niestety niby nie jest zdrowy więc ograniczam. Ja wczoraj robiłam coś jak gulasz. Miałam mięso z chudej szynki ok kilogram wysmażyłam to na patelni wszystko na 1 łyżce oleju kokosowego (mam w domu bo używam do masażu i na maski do włosów) słyszałam że jest bardzo dobry do smażenia w wysokiej temperaturze. Wysmażone mięso dałam do garnka i zalałam ok litrem wody, zostawiłam na mały ogień do duszenia . Wkroiłam do tego 2 cebule i dodałam ok 30 deko pieczarek samych główek w całości . Dodałam do tego sól , pieprz przyprawe do gulaszu i 3 ząbki czosnku przepuszczonego przez prase. Dusiłam to ok godzinkę. Ja zjadłam sobie z tego miesko wielkości normalnego kotleta i pieczarki a mój men jadł jako gulasz z ziemniakami. Dzisiaj natomiast rozdrobniłam sobie to mięsko dolałam do tego ten sos/ wywar i 18 świderków i jadłam jako zupe gulaszową(18 świdrów to pół szklanki ugotowanych świderków specjalnie liczyłam żebym wiedziała że jak bede chciała sobie zrobic porcje obiadową kiedyś to niecałe 40 świdrów na wode i mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba założę sobie jakiś dokument z przepisami albo teczkę, bo muszę wypróbować! I super, że policzyłaś ile świderków wchodzi do szklanki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać, że jak np smazycie coś (mięso rybkę czy zieleninkę np sałatki, szpinak ) nawet na minimalnej ilości oleju ,warto zrobić sobie domowy olej czoskowy, jak toś lubi szosnek oczywiście. Rzeczy smażone na takim oleju maja niesamowity aromat i tyć lepszy smak. Naprawdę polecam . Jak ktos chce to przepis mogę napisać
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Mam w domu mirunę i morszczuka w filetach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na rybę znalazłam coś takiego ![]() ![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
U mnie przy szpinaku z fetą jest 100g ugotowanego makaronu.
Ja dziś za mało zjadłam...no ale trudno, bywa ![]() Ja piekę rybkę w sosie jajko plus jogurt naturalny. uosobienie_melancholii fajny dziś jadłospis miałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Olej czoskowy:
1l oleju - najbardziej dobry był by z oliwek ja nie lubie smaku tego oleju wiec robie z rzepakowego (wiem wiem oliwe z oliwek powinnam , ale jej nie lubię...) 1 główkę czosnku 1 łyżkę pieprzu w ziarnach 1 szklaną butelke pojemność 1 l 2 szt ziela angielskiego - 2 kulki Czosnek obieramy i ząbki przekrajamy na pół , jak są duże to na więcej tak by przeszły przez szyjkę butelki, wkładamy szosnek do szklanej butelki , dodajemy pieprz, zielę i zalewamy oliwą tyle ile wlezie ![]() Watro wspomnieć że olej taki jest bardzo zrdowy dla nas poczytaj sobie na necie na jego temat.. dar narury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do oleju rzepakowego - coraz lepsze opinie o nim są, jest też bardzo zdrowy i ma wiele dobrych właściwości, także jak nie lubisz oliwy z oliwek to się nie martw ![]() ![]() Zbieram się do spania, bo TŻ zaczyna mecz oglądać, a mi się już nic nie chce ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Wstawiam jeszcze przepis na lajjjtową rybkę
2 duże płaty rybki( ja lubie mirunę w zasadzie można każdą , tylko nie pangę- znaczy też ujdzie ale jako ryba mam malutko witaminek i omeg, wiec lepiej zjeśc cos bardziej wartościowego) 1 opakowanie szpinaku- ja kupuje w bierdonce ten pakowany ale w liściach 1,5 łyżki oleju czoskowego 1 pomidor sok z ćwiartki cytryny przyprawy: sól pieprz, do ryby Na patelnie dajemy łyżke oliwy i pokrojonego w ok 1 cm kostke pomidora chwilkę to smażymy dodajemy szpinak ale na moment tylko tak by listki sie zapadły(tak żeby nie był całkiem gotowy bo jeszcze idzie do piekarnika).Ściągamy z gazu dodajemy sól pieprz i sok z cytrynycałość mieszamy. Rybkę nacieramy papką z 0,5 łyżki oleju czosnkowego , soli, pieprzu i przyprawy do rybek , kładziemy do szklanego naczynka na to rozkładamy równomiernie nasz zrobiony szpinak, mozna dodać na górę po plasterku cytrynki , lub jak ktoś ma cheć plasterek chudego serka , jak ktoś sobie może pozwolić na dodatkowe kalorię :P . Nakładamy szklana pokrywę i do piekarnika aż sie rybka upieczę.Pychaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Fajny przepis. Ja lubię robić rybę bo zajmuje mi najmniej czasu i wysiłku-doprawiam, wstawiam do piekarnika, po jakimś czasie zalewam sosem, trochę czekam i gotowe
![]() uosobienie_m dobranoc ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-08-23 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.