|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A ciąży brak
bo Ty tak powiedziałaś
![]() jeszcze nóżka tupnij, będzie bardziej przekonująco. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-08-23 o 09:10 |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję,że życie Cię nigdy nie nauczy tego, czego nauczyło niektóre z nas...
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- tru
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to coś wnosi do tematu?
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
odpowiadam tylko na durną wypowiedź pt. mam rację a Ty nie bo tak powiedziałam.
A ja twierdzę, że ja mam rację i EOT. nie ma na sali żadnego autorytetu aby rozsądził, która racja jest prawidłowa, więc tak sobie mówić "ja mam rację a nie Ty bo tak" możemy do okupanej śmierci - ergo: taka dyskusja jest jałowa, więc skończmy to. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-08-23 o 09:48 |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
To może opowiedziałabyś na inne posty potwierdzające wypowiedzi golgie?
|
|
#188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale ok, niech będzie z innej beczki: Załóżmy, że ktoś zabił Ci brata. Wijesz się z bólu, którego nie zrozumie nikt kto nie był w podobnej sytuacji. Pałasz nienawiścią w stosunku do oprawcy i żądzą zemsty - jednym słowem chcesz go zabić. Teraz pytanie - co jest lepsze dla Ciebie: podążenie za tymi emocjami, które pojawiają się w sposób naturalny, czy jednak włączenie rozumu i wykoncypowanie, że jak w odwecie zaciupiesz kogoś siekierą, to sama pójdziesz siedzieć? Podążanie za opisanymi emocjami jest jak widać na załączonym obrazku kompletnie destrukcyjne, więc zamiast krzyczeć "nikt mnie nie rozumie", lepiej chyba wyciągnąć rękę po pomoc. Samej też się pewnie da uporać z problemem, ale niektórzy płacą za to wysoką cenę (np. rozpad małżeństwa). |
|
|
|
|
|
#189 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak sobie czytam ten wątek i powiem Wam, że cieszę się, że mam taki charakter, że zaczynam przeżywać i łapać stany depresyjne dopiero jak wszystkie możliwe metody zostały wykorzystane po dwa razy. Wcześniej się nie spinam, bo wiem doskonale jak bardzo nasza psychika wpływa na nasz stan zdrowia. Nie jestem na miejscu autorki i nie byłam, więc pewnie nie powinnam się tutaj wypowiadać ale uważam że w jej przypadku, bez zrobionych wszystkich badań, z diagnozowaniem i leczeniem rozpoczętym właściwie niedawno, nie ma jeszcze powodów do aż takich stresów.
|
|
|
|
#190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
tzn. że mam po pińcet razy powtarzać te same argumenty z uśmiechem na ustach, ociekając lukrem? bo nie rozumiem o co Ci teraz chodzi.
|
|
|
|
|
#192 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tutaj bardzo ważna jest wiara...i o ile doskonale rozumiem te, które podłamują się jak słyszą wyrok/ronią po raz któryś...to na początku leczenia trzeba po prostu spiąć poślady i cieszyć się, że medycyna daje nam TYLE możliwości. A autorka już na początku pisze, żeby spadać z radami o wyluzowaniu
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
bo ona chyba woli być bohaterką dramatu (ważną personą, której cały świat ma współczuć) niż działać spokojnie. W przeżywaniu cierpienia odnajduje jakiś sens
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- acha. no to nie zawracaj mi na drugi raz tyłka, jak o nic - nie będę się produkować bez sensu |
|
|
|
|
|
#195 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Salix - też mnie ten zacytowany przez Ciebie fragment uderzył.
Cytat:
No tak jest no.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
tak w oderwaniu trochę od tematu zastanawia mnie co jeśli w końcu zajdzie w ciąże i okaże się, że oto stała się zwykłą, pospolitą matką. Skoro buduje swoje ja na dramacie, rozdmuchuje go na wszelkie możliwe sposoby, pozbawiona dramatu może się już całkiem pogubić.
|
|
|
|
|
#197 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej: każdy jest inny, ale to nie powód, że na niego naskakiwać.
|
|
|
#199 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Wiesz, już abstrahując od autorki, bo widać po jej wpisach, że chciała przede wszystkim pogłaskania - ja lubię jak w wątku są różne głosy, różnie wyrażone. Czemu? Bo ludzie są różni, różnych bodźców potrzebują żeby się ogarnąć. Niektórzy potrzebują pogłaskania i "niu niu niu", niektórzy potrzebują kopa i wiadra zimnej wody na zbyt rozgrzane głowy. Zakładamy wątek wiedząc, że ludzie mogą różnie nasze słowa odebrać, że mogą się pojawić bardzo różne odpowiedzi. Jako autorki, wyciągamy z wątku to co nam potrzebne i tyle.
|
|
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
a ja na Twoją zdolność poprawnej komunikacji (i nie strzelanie stereotypowych fochów jak na załączonym obrazku)
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Ty chyba już sama nie wiesz co piszesz. Zaniżasz poziom rozmowy, bawisz sie w jakieś wklejania obrazków. Litości...
|
|
#204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I fakt, zejdźmy już z tych wzajemnych docinków bo szkoda na to klawiatury. |
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
.
|
Cytat:
szlag mnie jasny trafia na argumenty w tym watku "moja racja jest najmojsza". czy ktos przezyl jakas sytuacje czy nie - ma prawo wyrazic swoje zdanie chociazby bylo bardzo kontrowersyjne. nie podoba sie - radze nie korzystac z forow publicznych. co do tekstu przeklejonego z innego forum - tym kobietom udzielilabym tej samej rady, co autorce. lekarz + psycholog + wrzucic na luz. trzeba wykonac badania, poradzic sie, moze brac leki poprawiajace jakosc spermy. przy takim podejsciu latwo rozwalic malzenstwo, wiec psycholog jest wskazany. i jak ktoras napisze, ze robi sie wariatki z tych dziewczyn to chyba natrzaskam po ryju. to, ze ktos korzysta z pomocy specjalisty, czy to psychologa, czy nawet psychiatry, nie oznacza, ze jest nienormalny. tutaj tez mala dygresja do drabineczki - autorka nie musi miec wcale depresji. zreszta od stawiania takich diagnoz jest lekarz a nie internet. i najwazniejszy element, ktory moze wkurzac co poniektore - wrzucic na luz. sadzicie, ze organizm ludzki to taka maszynka, ktora w kazdej sytuacji reaguje tak samo? nie! czesto gesto przez takie stresy i nakrecanie sie kobiety nie moga zajsc w ciaze. ja bym to nazwala reakcja obronna organizmu na stres ![]() nie przeszlam tego, co autorka, ale uwazam, ze MAM PRAWO wypowiedziec swoje zdanie, czy to sie komus podoba czy nie. w moim otoczeniu byla taka para, ktora starala sie o dziecko. po roku zaczeli robic rozne badania, oboje z problemami. kobieta sie tak nakrecala cala sytuacja, ze malzenstwo sie prawie rozpadlo. facet nie wytrzymal tej presji. autorka ma 25 lat, kawal zycia przed nia. powinna ten czas wykorzystac madrze, zrobic rzeczy, o ktorych zawsze marzyla. ba, zrobic rzeczy, na ktore nie bedzie miala czasu przy dziecku. jezeli nawet sie okaze, ze w sposob naturalny nie zajdzie w ciaze to tez nie jest koniec swiata. w obecnej chwili mamy tak rozwinieta medycyne, ze mozna dokonac prawdziwego cudu. zawsze mozna tez pomyslec o adopcji, nawet jakiegos niemowlaka. Cytat:
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem jak można negować to, że jeśli ktoś coś przeżył to wie ciut więcej na dany temat,to chyba normalne...
Ja przedstawiłam swoją, niefajną, aczkolwiek i tak krótką, historię, w porównaniu do niektórych,chciałam przedstawić to co czuje taka osoba,pokazać autorce, że uczucia, które nią targają są udziałem też innych kobiet w tej sytuacji i dowiedziałam się, że moje wypowiedzi są przesycone głupotą,a autorka nadaje się do wariatkowa...To jest naprawdę żenujące. Napisałam też, że zgadzam się, że autorce przyda się pomoc psychologiczna w przechodzeniu tego trudnego czasu,a niekoniecznie dlatego,że jest wariatką-jak to inni insynuowali:/ Te uczucia nie są zdrowe, ale są naturalne i przez to jakoś trzeba przejść, nie ułatwia sprawy nalot wymądrzających się panienek, tylko jeszcze bardziej dołuje, naprawdę ![]() Nie ośmieliłabym się napisać/ powiedzieć człowiekowi, który się zwierza z problemów o których nie mam pojęcia,że nadaje się do wariatkowa, że się użala nad sobą, czy ,że jego wypowiedzi są głupotą. |
|
|
|
|
#207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Potwornie ciężko w takich wypadkach wstrzelić się w dobrą, zrównoważoną odpowiedź.
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Zrozum, że chodzi o sposób, w jaki się wyraża swoje racje=jeśli nie wiem jak to jest w jakiejś sytuacji, to nie twierdzę, że ja wiem najlepiej, bo tak ,po prostu, nie jest.I nie sugeruję komuś, że ma się ogarnąć,nie użalać i że się nadaje do wariatkowa.O to chodzi.
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I to, że Ty czegoś nie sugerujesz nie oznacza, że inni sugerować nie mogą. Nie wokół Ciebie kręci się wszystko dookoła. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.