Farby Syoss -wątek zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 13:20   #181
cecilly
Przyczajenie

Dot.: Nowe farby Syoss i nowe odcienie Casting Creme Gloss

Dziewczyny!!!!
UWAGA!!! nie używajcie MIODOWEGO BLONDU SYOSSA!!!
Fabowałam z farbowanych dawno temu średnich złocistych włosów...wyszedł...zółty; (((( nie wiem co zrobic!!! miałam byc piękna na jutrzejszą wigilię na uczelni a wyglądam jak kupka nieszczęscia!!!
Macie pomysł co zrobić żeby
a)przyciemnić lub
b) schłodzic lub
c) z-rudzić????
cokolwiek byle nie żółte!!!! Błagam pomocy!!!!Chce jutro o 18 wygladac jak człowiek:/
cecilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 13:41   #182
skandii
Przyczajenie

GG do skandii

żółty zneutralizujesz fioletowym, z delikatnych to płukanke polecam, albo farba na poziomie blondu plus fioletowy toner ok 2.5cm na opakowanie farby.
skandii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 14:37   #183
joluska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shailiha Pokaż wiadomość
Kupiłam dwa rozjaśnicze z firmy Joanna "Blond Intensiv" na 4 - 5 odcieni. To jest rozjaśniacz więc poproś kogokolwiek żeby Ci go nałożył, nakłada się od dołu nie od góry bo góra się szybciej rozjaśnia. Podziel wlosy na pasma i od dołu i to wcale nie takie trudne jak mi się samej wydawało na początku

Ponawiam pytanie! Czy ktoś farbował włosy miodowym brązem na rozjaśnianych albo nawet normalnych włosach i jaki wyszedł efekt.
a żebyś wiedziała ze tak zrobiłam ! ale przed przeczytaniem tego jak odpisałaś. no i byłam blondyneczką taką pod rudą i w końcu złapał mi piękny rudy po nałożeniu drugiej farby (akurat nie syoss)
apropos Syossa 8-7 miodowy blond odsprzedałam go koleżance, bo nie był mi już potrzebny i u niej wyszełtaki śliczny jak na opakowaniiu one jest ciemną blondynką. wiec ja Syossa polecem
dzięki
joluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 18:23   #184
brownayes
Raczkowanie

Dot.: Farba Syoss

Ja zafarbowałam na ciemny blond 6-8 i kolor wyszedł ciut ciemniejszy jak na pudełku taki jasno brązowy ze złotymi refleksami. Bez wątpienia jest to ciepły trochę podrudziały odcień. Ogólnie mi się podoba, ale mam ważenie, że włosy się odrobine przesuszyły (choć ich stań ogólnie jest kiepski po rozjaśniaczu i prostownicy, więc cięzko stwierdzić czy to od tej farby). Napewno bedzie się spierać na rudo, ale zależy co kto lubi. Ja aktualnie próbuje róznych odcieni ciemnego blondu by dopasowac coś dla siebie. A mój naturalny to ciemny popielaty blond. Tą farbę kładłam na Wellaton ciemny blond 7.0.

Może za jakiś czas wstawie foto. Pozdrawiam.
brownayes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 20:34   #185
sabinaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę niech któraś wrzuci fotki z farbowanymi włosami na CIEMNY BLOND z SYOSS'a .

Moje mam rozjaśniane, powiedzmy że białe , z małym świeżym odrostem. Czy po zafarbowaniu tą farbą nie wyjdą za ciemne ? Chciałabym uzyskać taki jak na pudełku lub troszku jaśniejszy, niee chcę za ciemnego!

sabinaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 21:43   #186
k_katarzyna
Przyczajenie

ja robiłam złocistym ciemnym blondem syossa i byłam zadowolona, wyszedł kolor bardzo zblizony do tego na opakowaniu. Ostatnio robiłam castingiem Caffe latte i nie polecam:/,miał być taki karmelowy a bardzo przyciemnił mi włosy, oby sie szybko zmył...
k_katarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 15:42   #187
Filozofka888
Zadomowienie

Farbowałam włosy średnim blondem syoss, ale efekt jest daleki od tego co na opakowaniu Początkowo wyszedł taki szary blond z zielonkawą domieszką:/
Po 3 myciach się sprał i praktycznie jest już dość jasny blond:/
Kładłam na włosy rozjaśniane taki jasny blond. Chciałabym przyciemnić, ale tak żeby nie byly zbyt jasne ani zbyt ciemne... Coś pośredniego... Jaką farbę polecacie?
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 00:00   #188
sabinaaaa
Raczkowanie

Filozofka, ja również mam jasny blond [rozjaśniane] dostałam pod choinkę z syoss'a średni blond nie zaryzykowałam , bo wiem że wyszły by rude , karmelowe,bądź zielonkawe ;< Czekałam tylko , aż ktoś coś napisze po zmianie i potwierdzi moje przypuszczenia . Chciałam ciemny blond , no, ale nie wiem czy teraz zakupie coś z tej firmy ... Chyba wybiorę się do fryzjera

Edytowane przez sabinaaaa
Czas edycji: 2011-01-19 o 00:02
sabinaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 13:20   #189
Filozofka888
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabinaaaa Pokaż wiadomość
Filozofka, ja również mam jasny blond [rozjaśniane] dostałam pod choinkę z syoss'a średni blond nie zaryzykowałam , bo wiem że wyszły by rude , karmelowe,bądź zielonkawe ;< Czekałam tylko , aż ktoś coś napisze po zmianie i potwierdzi moje przypuszczenia . Chciałam ciemny blond , no, ale nie wiem czy teraz zakupie coś z tej firmy ... Chyba wybiorę się do fryzjera
No właśnie wyszły tak jak napisałam... przynajmniej u mnie... ale b. szybko kolor się wypłukał, minęły chyba 2tygodnie i jest już taki blond jasny, ale nie żółty stonowany ładny. Nie wiem jednak czy pofarbuję nią ponownie bo może mi nie złapać odrostów i wtedy odrosty będą pewnie takie jak na opakowaniu, a reszta dziwna. Widziałam taki średni blond z Londy, ale nie wiem czy ryzykować bo nigdy jej nie kupowałam A ciemny blond jak wyjdzie za ciemny to znowu też nie będę zadowolona.
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 20:17   #190
niemawcale
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Nowe farby Syoss i nowe odcienie Casting Creme Gloss

Dzisiaj użyłam farby Syoss Mroźny perłowy blond. Koszmar! Moje włosy były naturalne, średni blond - teraz są w kolorze jajecznicy. Nie spodziewałam się tego, ten odcień nie ma nic wspólnego z mrozem ani perłami, ani w ogóle z tym co można zobaczyć na próbce w palecie... naprawdę odradzam :/
niemawcale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 15:05   #191
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

ja sie nie zgodze z opinia wyzej bo zafarbowalam sayossem 9/5 sama w domku i wyszly prawie takie jak na opakowaniu wiec jestem zadowolona. Mialam swoje rozjasnione pasemka troche ciemnej czekolady i swoj odrost ciemny blond. Na odroscie i moich rozjasnionych kolor wyszedl ladny ale moich ciemnych pasemek z ciemnej czekolady wogole nie ruszyl ale jestem zadowolona z tej farby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 16:05   #192
enka901
Raczkowanie

Miałam kolor ciemny blond , jasniutki brąz to byly moje naturalne wlosy chcialam je jednak jakos ożywić, broń boże nie rozjaśnic. Poprostu nadac im ladny odcien. Pofarbowalam wlosy farba syoss ciemny zlocisty blond i co... wlosy wyszly mi blond, o jakies 3-4 tony jasniejsze niz mialam. Nie wiem jak to mozliwe ale w niczym nie przypominaja koloru z opakowania, sa bardziej rude i poprostu jasne! Wlasnie siedze i placze bo jestem zalamana. Od razu polecialam do rossmana po nowa farbe tym razem syoss jasny braz (bo wiem ze brazy wychodza ciemne czasami wrecz czarne, ostatnio jak uzywalam z castinga jasny braz to tez byly mega ciemne ale zmyly sie do ladnego koloru ). Zobaczymy jaki wyjdzie efekt koncowy. Mam nadzieje ze chociaz troche bedzie przypominal moj poprzedni kolor bo juz za nim tesknie!
enka901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 19:23   #193
playboykaa77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enka901 Pokaż wiadomość
Miałam kolor ciemny blond , jasniutki brąz to byly moje naturalne wlosy chcialam je jednak jakos ożywić, broń boże nie rozjaśnic. Poprostu nadac im ladny odcien. Pofarbowalam wlosy farba syoss ciemny zlocisty blond i co... wlosy wyszly mi blond, o jakies 3-4 tony jasniejsze niz mialam. Nie wiem jak to mozliwe ale w niczym nie przypominaja koloru z opakowania, sa bardziej rude i poprostu jasne! Wlasnie siedze i placze bo jestem zalamana. Od razu polecialam do rossmana po nowa farbe tym razem syoss jasny braz (bo wiem ze brazy wychodza ciemne czasami wrecz czarne, ostatnio jak uzywalam z castinga jasny braz to tez byly mega ciemne ale zmyly sie do ladnego koloru ). Zobaczymy jaki wyjdzie efekt koncowy. Mam nadzieje ze chociaz troche bedzie przypominal moj poprzedni kolor bo juz za nim tesknie!
ale casting to nie syoss, moim zdaniem za ciemna farbe wzielas te drogeryjne wychodza ciemno. a na blondzie to juz w ogole.

Edytowane przez playboykaa77
Czas edycji: 2011-04-04 o 19:24
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:10   #194
enka901
Raczkowanie

Wiem ze Syoss to nie Casting. Dzisiaj najpierw pofarbowalam wlosy ciemny blond z syossa i mi sie rozjasnily bardzo wlosy nie wiem dlaczego bo mialy wyjsc o ton ciemniejsze od moich naturanych, dlatego kupilam kolejna farbe syoss jasny braz i nalozylam ponownie. I teraz ok sa ciemne ale wiem ze sie zmyja! Dobrze ze w koncu przypominam czlowieka!
enka901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 12:19   #195
Alicja1985
Raczkowanie

Postanowiłam wypróbować Syossa mroźny perłowy blond na odrosty (ciemny blond myszowaty). Efekt okej, jestem zadowolona.

Waga: 50kg
Wzrost: 1,73cm
88-68-90 ;P

Zaręczyny: 21.02.2010r
Ślub: 18 wrzesień 2010r
Blog mojego RUS kotka :3
http://korel-bluecat.bloog.pl
Alicja1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 17:14   #196
Agatau88
Zakorzenienie

Znacie:

http://www.syoss.pl/index.php?id=125

odcienie rozjaśniające.

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2011-04-13 o 07:37
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 07:37   #197
Agatau88
Zakorzenienie

Podbijam pytanie
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 07:43   #198
fioletowytulipan
Raczkowanie

cześć kobietki czy któraś z Was farbowała włosy Syoss odcieniem średni blond? mój problem polega na tym, że naturalny kolor włosów mam podobno ciemny blond (wg mnie taki mysi/popielaty) coś w stylu Hilary Swank, chciałabym go minimalnie rozjaśnić i rozpromienić, żeby miał odcień naturalny, lekko złotawy a nie taki popielaty. Do tej pory używałam wellaton 9.0 i bardzo fajnie wychodził na moich włosach jednak pomimo tego, że włosów nie niszczy to ma amoniak a chciałabym przetestować coś bez amoniaku. Myślałam o tym odcieniu Syoss właśnie.... któraś używała na kolor włosów podobny do mojego?
fioletowytulipan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 16:49   #199
breaktheice
Przyczajenie

HEJ
Widziałyście może gdzieś nowe odcienie blondów z Syossa? mają numery 10, 11 i 12
breaktheice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 19:28   #200
Jazzowka
Przyczajenie

ja widzialam niedawno w rossmanie i zastanawialam sie - to jest rozjasniacz czy farba rozjasniajaca (jak np garnier)?
Jazzowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 22:19   #201
breaktheice
Przyczajenie

Hej
Mam pytanko, gdyż tydzień temu rozjaśniłam sobie włosy nową farbą rozjaśniająca z syoss'a. To był mój pierwszy raz i efekt jest zadowalający, lecz chciałabym odrobinkę, ale naprawdę tyci tyci jaśniejszy odcień, tak aby nie wyszedł biały. Czy długo powinna przy następnym rozjaśnianiu trzymać farbę na włosach w tym wypadku? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
breaktheice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 11:44   #202
padme_
Przyczajenie

Dot.: Pokrycie koloru casting creme gloss

Wiesz co, ja miałam rozjaśniane i farbowałam mroźnym beżem i wypłukuje się równomiernie,także ta wcześniej rozjaśniona część nie jest blondem

A ja mam pytanie,czy z tym castingiem jest tak, że im dłużej się trzyma tym jest ciemniejszy kolor? czy nie ma znaczenia? Nie chciałabym mieć znowu aż tak ciemnych włosów, więc myślałam, że będę po prostu trzymać krócej.
padme_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 18:00   #203
Ancax
Przyczajenie

Syoss- Czerwień czy czerń?

Witam, to mój 1 post na tym forum
Otóż zakładam ten wątek ponieważ, już tuż tuż wakacje. Pomyślałam, że 'zaszaleję' i zmienię kolor włosów. Zastanawiam się nad farbami z firmy "Syoss", konkretnie odcieniami "Intensywna Czerwień", "Czerń" oraz "Czerń Granatu". Może ktoś farbował włosy właśnie którymś z tych odcieni (najbardziej zależy mi na opiniach o Intensywnej Czerwieni)? Jeśli to możliwe to może ktoś da fotki po koloryzacji. Będzie to moje 1 farbowanie wiec jeśli można proszę również o odp. na pytanie czy te farby nie zniszczą mi włosów? Mam zdrowe i mocne włosy wiec szkoda by było mi je zniszczyć byle jaką farbą...

Z góry, ogromne DZIĘKI!

A, nie wiem czy to przydatne ale mój kolor włosów to taki no jakby to określić, dość pospolity brąz (jeszcze ani razu farbowany).
Ancax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 20:14   #204
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Syoss- Czerwień czy czerń?

Cytat:
Napisane przez Ancax Pokaż wiadomość
Otóż zakładam ten wątek ponieważ, już tuż tuż wakacje. Pomyślałam, że 'zaszaleję' i zmienię kolor włosów. Zastanawiam się nad farbami z firmy "Syoss", konkretnie odcieniami "Intensywna Czerwień", "Czerń" oraz "Czerń Granatu". Może ktoś farbował włosy właśnie którymś z tych odcieni (najbardziej zależy mi na opiniach o Intensywnej Czerwieni)? Jeśli to możliwe to może ktoś da fotki po koloryzacji. Będzie to moje 1 farbowanie wiec jeśli można proszę również o odp. na pytanie czy te farby nie zniszczą mi włosów? Mam zdrowe i mocne włosy wiec szkoda by było mi je zniszczyć byle jaką farbą...

Z góry, ogromne DZIĘKI!

A, nie wiem czy to przydatne ale mój kolor włosów to taki no jakby to określić, dość pospolity brąz (jeszcze ani razu farbowany).
Na czerwieniach sie nie znam, ale masz tutaj kilka watkow odnosnie tego koloru. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360805&page=22
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364796&page=10
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 23:54   #205
rockandrollqueen
Zadomowienie

Dot.: Syoss- Czerwień czy czerń?

Cytat:
Napisane przez Ancax Pokaż wiadomość

Z góry, ogromne DZIĘKI!

w KWC są recenzje tej farby
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ce.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ce.html&next=1

Jeśli masz dosyć ciemny swój brąz to czerwień może nie wyjść dość intensywna.
Stary 2011-06-11, 12:19   #206
Labressa
Raczkowanie

Drogie Panie, od dawna marzy mi się średni blond. Zakupiłam farbę Syoss'a odcien średni blond, kolor moich wlosów to ciemny blond na odrostach, reszta w jasnym/średnim brązie. Tak więc takie pytanie: czy po zafarbowaniu włosów średnim blondem syossa moje włosy zrudzieją, czy po prostu będą jaśniejsze?
Labressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-11, 14:59   #207
fryz5
Zakorzenienie

moze wyjść ciemny blond, ale raczej ciepły i będzie się spierał na ciepło.
masz farbowane włosy tak? wiec syoss nie zmieni ich koloru jedynie rozjaśni odrosty.
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 15:33   #208
margaretas
Zadomowienie

a casting mial kiedys bursztynowy blond i miodowy blond, jednak zdązyli wycofac zanim sie zdecydowalam.

ten promienny blond wychodzi rudawy? hm...
widzialyscie jakies zdjecia?
chodzi mi o zdecydowany rudawy odcien.
ten wydaje mi sie za jasny.

chodzi mi o uzyskanie koloru jak na zdjeciach - sarni brąz, karmel.
ew. miodowy blond.

ktos mial taki odcien?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bro630_Joanna_Brodzik_2736322.jpg (29,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d4f0887846738b60031c2370f2c25523,1.jpg (20,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Joanna_Brodzik_1701200.jpg (19,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg joanna_brodzik.jpg (22,8 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez margaretas
Czas edycji: 2011-07-03 o 15:57
margaretas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 18:17   #209
fryz5
Zakorzenienie

http://www.syoss.pl/index.php?id=289

nowa seria syoss mixing colors.
bardzo mnie kusi ten brąz,

"Jasny i popielaty brąz stapiają się ze sobą zapewniając wspaniały modny i awangardowy wygląd.

Głęboki Odcień Bazowy i Intensywny Modny Ton SYOSS Mixing Colors zostały starannie dobrane przez fryzjerów i stylistów dla profesjonalnej jakości koloru, pełnego zróżnicowanych refleksów."

z opisu wynika że w jednej tubce mamy bazowy odcień (poziom koloru) a w drugiej tubce refleks, tak?
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 14:43   #210
nygus
Raczkowanie

taka ciekawostka dotycząca farby syoss filmik http://www.youtube.com/watch?v=dT6j4...eature=related

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=NkKs0...eature=related
nygus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości