|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychologia awatarka
Cytat:
)Co to za kawał o smoczycach nad jeziorkiem? Mnie się Twoja Smoczyca kojarzy najbardziej ze Shrekiem ("Ty jesteś smoczycą! No oczywiście, że jesteś smoczycą!"). Twój avatarkowy smok jest piękny. Bije z niego majestat!
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Super watus.
Moje avatary zmieniam czesto, bo po jakims czasie zaczynaja mnie nudzic... To chyba tez swiadczy o jakiejs tam cesze charakteru, typu NIESTALOSC, albo NIECIERPLIWOSC, albo PRZEOGROMNA CHEC ZMIAN... Prawie zawsze na moich avatarach bylam ja sama (zdrowy egoizm???), raz zapodalam obraz piekny... Teraz tez jestem ja - w wydaniu wczesnorozrodkowym. Na avatarku KRZYCZE! Musze sie w koncu wykrzyczec.... PS Zalaczam fotki niektorych moich ex avatarow. Nie wszystkich...
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pseudopsychoavatarkoanali za dla Ekscelencji Facet złożony ze sprzeczności. Chciałby (choć czasem) odsłonić miękkie podbrzusze i objąć hmmm... z umiarem szacując, jakąś 1/8 świata Towarzyski, ale tylko wobec wybranego grona, lubi kontrolować sytuację i decydować, gdzie ustalić granicę. Ostrożny sybaryta z napadami minimalizmu Ceni siłę (nie mylić z agresją ), zwłaszcza wewnętrzną , autentyczność i intelekt. Niełatwo mu zaimponować, ale jeśli już do tego dojdzie, daje temu wyraz (choćby nieświadomie) Bałaganiarz, czasem ogarnia go słomiany zapał Czasami w ostatniej chwili zmienia plany.A zdrowy dystans jest lub stopniowo trenowany; w każdym razie to zagadnienie istnieje w świadomości i potrzebach ofiary pseudopsychoavatarkoanali zy Czekam na
|
|
|
|
#184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() (agresywność: 1 ) Dzięki za wnikliwą analizę!
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
no to ja podpadam chyba takze pod zupelnie nowa kategorie - rosliny? a moze "moje gotowanie"?
avatar to - zgodnie z moim nickiem - imbit, a wlasciwie kwiat dzikiego imbiru. i tyle
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
A! No i jeszcze podpis nasz mowi o nas wiele! Wlasnie sobie studiuje co poniektore...
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A już stałam pod pręgierzem
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem pod wrażeniem Arka jesteś jakąś "psycholożką" czy jak? To wszystko co napisałaś to prawda ale przede wszystkim jestem uparta jak osioł. Nawet czasami jak nie mam racji to i tak upieram się i zawsze stawiam na swoim
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem psycholożką Że też nie pomyślałam o sztandarowej cesze kłapouchów
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
promocja Lalusia i tyle :P
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Arka...
jestem pod wrazeniem... to co bys o Aneciaku powedziala-hehehheheh
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jest mistyczne,cos hipnotycznego w Tobie Aguś jest |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, a ja tak lubie klapouchego, nawet bardziej od prosiaczka, chociaz za nim tez przepadam
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Smoczyca kojarzy się wybitnie Shrekowo, choć geneza mojego nicku starsza niż filmik mnie się jednak strasznie kojarzy z tym głupawym dowcipem o Smoczycach, a wszystko to przez wódeczkę, która lała się obficie na panieńskim
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Informatyk namęczył się okrutnie, gdyż ciężko było upchnąć tyle treści w 20 kb. Dzięki niemu mam wszystko w jednym - i moją Kasię kochaną i nick i wizaż... Jedynie ktoś mógłyby sobie na jego podstawie wykoncypować, że tańczyć potrafię co niestety, z przykrością stwierdzam, nie jest prawdą |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy tu lubi słuchać o sobie, widzę
![]() Avatary na nowym forum początkowo mnie denerwowały, nigdy nie podobały mi się na innych forach i nigdy wcześniej żadnego nie miałam. Ale, pomyślałam, to moje najbardziej uczęszczane miejsce w sieci, warto by coś swojego wkleić, jakoś się tym "podpisać" (łatwiej się kojarzy osoby z obrazkami, łatwiej śledzic wypowiedzi ).Nie chciałam prefabrykowanego avatara, bo istniało większe ryzyko, że ktoś będzie miał identyczny, nie chciałam swojej foty, bo musiałabym na nią stale patrzeć. Nie chciałam skrzata/elfa, bo tych wśród avatarów jest mnóstwo, a ja lubię być wyjątkowa. (Jak mówią, tym co najbardziej łączy wszystkich ludzi, jest ich przekonanie o własnej wyjątkowości. )Wykroiłam sobie zatem fragment okładki płyty "Little Plastic Castle" Ani Difranco, którą ogromnie lubię (i płytę i Ani) i podziwiam, identyfikuję się z wieloma jej tekstami. Kto nie zna - polecam. ![]() Na obrazku jest Ani jako wariacja na temat syrenki/złotej rybki. To też do mnie pasuje, bom Wodnica. Podobają mi się te żywe kolory.No i na płycie jest przewrotna piosenka p.t. "Pixie" , która zaczyna się tak:"I'm a pixie I'm a paper doll I'm a cartoon I'm a chipper cheerful free for all and I light up a room I'm the color me happy girl miss live and let live and when they're out for blood I always give" Oczywiście mam swoje ulubione avatary w naszym gronie, takie, które jakoś niezwykle mi pasują do ich właścicieli, m.in. świetny "wyszczerz" Svenji, "somalijska bogini" Magi i piękne zdjęcie Sarenki, takie radosne i energiczne (nie zmieniaj, pliiiiz!!!....)
Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-08-01 o 21:16 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zawsze mam taką akcję reakcję ----> myślę Pixie widzę Twój avatar
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aneciak poprzez swój avatarek sprawia wrażenie osoby, której szczególnie zależy na tym, by brano ją taką, jaka faktycznie jest, bez niejasności Chce, by dostrzegano jej indywidualizm, ale zależy jej na mitach, wielkiej tajemniczości itp. Oczekuje akceptacji, bez oceniania. Nie lubi wtrącania się i wymądrzania (może nawet jest na to uczulona Nowych znajomych "bada" i "obwąchuje", ale za to przyjaciele mogą na nią liczyć o 3 nad ranem i przy kosmicznych przedsięwzięciach Jest bezpośrednia, nie lubi się "certolić", wręcz się takimi sprawami męczy Własne zdanie jest dla Aneciak istotne- lubi, kiedy mają je inni, a i sama nie jest chorągiewką na wietrze; z podniesioną przyłbicą mówi, co ma do powiedzenia i robi, co chce lub uważa, że powinna (choć może nie za cenę wojny ). Czasem ma lenia, ale nie cierpi się nudzić i tkwić w niepewności- woli coś robić. Lubi się powygłupiać (Proszę, tylko nie w twarz!
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie avatarki to osoby i nie wiem jakby wyglądało spotkanie z niektórymi w realu np. byłam na granicy szoku, gdy okazało się, że natii4 nie wygląda o.s.t.r.
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a według Was jakie psychologiczne aspekty przedstawia ?
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że o Złosiu nie wspomnę! Cytat:
Niczym Batman jakiś?
|
||
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stary jak świat i niezbyt mądry ale po kielichu tośmy się śmiały nieprzytomnie... a idzie to tak:"Dwie Smoczyce idą w upalny dzień nad jeziorko. Jedna od razu włazi do wody, a druga rozkłada kocyk i kładzie się na brzegu. Pierwsza ze zdziwieniem pyta: - A co Ty, nie będziesz się kąpać? - Nie mogę, mam okres - rzecze druga. - No jak to, i nie masz barana?" Głupie jak but. Pod koniec Magda zawołała - Olka, pokaż Smoczycę! i musiałam wypinać brzuszyszko, bo tam się utatuowałam ![]() No i tak zostałam Smoczycą |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
po zmianie forum zaczelam sie udzielac na wizazu wiecej niz kiedys i nagle (dzieki avatarom) zaczelam wreszcie kojarzyc wiecej wizazanek, poczulam sie tu jak w domu... wiec postanowilam pokazywac swoja facjate, bo chce sie ludziom kojarzyc w ten sposob - jestem tu soba, wypowiadam swoje poglady, nie mam nic przeciwko zadomowieniu sie tutaj, pokazaniu siebie. czasem mysle, ze jestem tu bardziej soba niz w wielu sytuacjach w realu, gdzie czesciej musze udawac
przed tym avatarkiem mialam dwie inne swoje fotki, jedna w blond wlosach, druga w ciemnych... a te dalam bo sporo mam zdjec gdzie sie wyglupiam i to wlasnie zaznacza, ze mam do siebie dystsans, lubie sie wydurniac, lubie sie bawic i nie biore jeszcze zycia calkiem serio, boje sie odpowiedzialnosci, chce zostac dzieckiem...
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
hehe świetny wątek
<------- na moim avantarku- po prostu ja, fotka zrobiona przez mojego TŻ, orginał i pełny rpzmiar na razie jest dostepny tylko dla wtajeniczonych Może parę słówek o mnie?
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz nawet mi to na myśl nie przyszło. Po prostu podoba mi się to zdjęcie, jest zrobione w miłych dla mnie okolicznościach , no i uśmiecham się
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mój tatuaż jest dziwny i każdy kto go widział mówi co innego, co jego zdaniem przedstawia...
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

)

Nie wszystkich...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

np. byłam na granicy szoku, gdy okazało się, że natii4 nie wygląda o.s.t.r.