Psychologia awatarka - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-01, 16:40   #181
nan
Wtajemniczenie

Dot.: Psychologia awatarka

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
A w ogóle to mam na forum trochę ulubionych awatarków, aż mi się paszcza uśmiecha jak widzę - m.in wspaniały avatar Nan , rozkoszny awatarek Jelonka, śmieszny Złosia...
Ja też mam kilka ulubionych... I dzięki za uznanie dla ciężkiej pracy informatyka... (ponoć poczytuje to forum, to może nawet trafią do niego słowa uznania )

Co to za kawał o smoczycach nad jeziorkiem? Mnie się Twoja Smoczyca kojarzy najbardziej ze Shrekiem ("Ty jesteś smoczycą! No oczywiście, że jesteś smoczycą!").

Twój avatarkowy smok jest piękny. Bije z niego majestat!
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 17:08   #182
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Super watus.

Moje avatary zmieniam czesto, bo po jakims czasie zaczynaja mnie nudzic...
To chyba tez swiadczy o jakiejs tam cesze charakteru, typu NIESTALOSC, albo NIECIERPLIWOSC, albo PRZEOGROMNA CHEC ZMIAN...
Prawie zawsze na moich avatarach bylam ja sama (zdrowy egoizm???), raz zapodalam obraz piekny...
Teraz tez jestem ja - w wydaniu wczesnorozrodkowym.
Na avatarku KRZYCZE! Musze sie w koncu wykrzyczec....

PS Zalaczam fotki niektorych moich ex avatarow. Nie wszystkich...

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 17:12   #183
Arka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jej_Ekscelencja
To jeszcze ja! Ja proszę o to samo!

Pseudopsychoavatarkoanali za dla Ekscelencji

Facet złożony ze sprzeczności. Chciałby (choć czasem) odsłonić miękkie podbrzusze i objąć hmmm... z umiarem szacując, jakąś 1/8 świata ale najczęściej przywołuje się do porządku z powodu różnorakich obaw Towarzyski, ale tylko wobec wybranego grona, lubi kontrolować sytuację i decydować, gdzie ustalić granicę. Ostrożny sybaryta z napadami minimalizmu
Ceni siłę (nie mylić z agresją ), zwłaszcza wewnętrzną , autentyczność i intelekt. Niełatwo mu zaimponować, ale jeśli już do tego dojdzie, daje temu wyraz (choćby nieświadomie)
Bałaganiarz, czasem ogarnia go słomiany zapał Czasami w ostatniej chwili zmienia plany.
A zdrowy dystans jest lub stopniowo trenowany; w każdym razie to zagadnienie istnieje w świadomości i potrzebach ofiary pseudopsychoavatarkoanali zy

Czekam na
Stary 2005-08-01, 17:18   #184
Jej_Ekscelencja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Arka
Pseudopsychoavatarkoanali za dla Ekscelencji

Facet złożony ze sprzeczności. Chciałby (choć czasem) odsłonić miękkie podbrzusze i objąć hmmm... z umiarem szacując, jakąś 1/8 świata ale najczęściej przywołuje się do porządku z powodu różnorakich obaw Towarzyski, ale tylko wobec wybranego grona, lubi kontrolować sytuację i decydować, gdzie ustalić granicę. Ostrożny sybaryta z napadami minimalizmu
Ceni siłę (nie mylić z agresją ), zwłaszcza wewnętrzną , autentyczność i intelekt. Niełatwo mu zaimponować, ale jeśli już do tego dojdzie, daje temu wyraz (choćby nieświadomie)
Bałaganiarz, czasem ogarnia go słomiany zapał Czasami w ostatniej chwili zmienia plany.
A zdrowy dystans jest lub stopniowo trenowany; w każdym razie to zagadnienie istnieje w świadomości i potrzebach ofiary pseudopsychoavatarkoanali zy

Czekam na
Ale mnie rozłożyło! Czytając to odkryłem się na nowo. niepotrzebny
(agresywność: 1 ) Dzięki za wnikliwą analizę!
Jej_Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 17:19   #185
imbirr
Raczkowanie

no to ja podpadam chyba takze pod zupelnie nowa kategorie - rosliny? a moze "moje gotowanie"?
avatar to - zgodnie z moim nickiem - imbit, a wlasciwie kwiat dzikiego imbiru.

i tyle
Stary 2005-08-01, 17:24   #186
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez imbirr
no to ja podpadam chyba takze pod zupelnie nowa kategorie - rosliny? a moze "moje gotowanie"?
avatar to - zgodnie z moim nickiem - imbit, a wlasciwie kwiat dzikiego imbiru.

i tyle
A wiesz, mój tatuaż jest kształtem podobny...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tatoo.jpg (28,2 KB, 63 załadowań)
Stary 2005-08-01, 17:30   #187
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

A! No i jeszcze podpis nasz mowi o nas wiele! Wlasnie sobie studiuje co poniektore...

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-01, 17:34   #188
Arka
Raczkowanie

Cytat:
Ale mnie rozłożyło! Czytając to odkryłem się na nowo. niepotrzebny
(agresywność: 1 ) Dzięki za wnikliwą analizę!

A już stałam pod pręgierzem
Stary 2005-08-01, 17:36   #189
Patrycja104
Raczkowanie

GG do Patrycja104

Cytat:
Napisane przez Arka
No to ja spróbuję
Osiołek- więc przypuszczam, że znasz i lubisz historyjki o Puchatku
Poza tym... szczególne znaczenie ma dla Ciebie bycie docenianą i lubianą, czasem wątpisz, czy tak jest.
Jesteś raczej skromna i spokojna, ale miewasz ochotę na szaleństwa, bo jednak lubisz być zauważana a komplementy sprawiają Ci dużą przyjemność i bardzo poprawiają samopoczucie
Do wielu spraw masz dość praktyczne podejście, a jednocześnie jesteś romantyczką i zwracasz uwagę na urodę przedmiotów, lubisz otaczać się ładnymi rzeczami, bardzo dbasz o swój wizerunek. Jesteś opiekuńcza, zwracasz uwagę na szczegóły. Raczej tradycjonalistka

Hi hi i co?
WOW!!!
Jestem pod wrażeniem
Arka jesteś jakąś "psycholożką" czy jak?
To wszystko co napisałaś to prawda ale przede wszystkim jestem uparta jak osioł. Nawet czasami jak nie mam racji to i tak upieram się i zawsze stawiam na swoim
Stary 2005-08-01, 17:44   #190
Arka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja104
WOW!!!
Jestem pod wrażeniem
Arka jesteś jakąś "psycholożką" czy jak?
To wszystko co napisałaś to prawda ale przede wszystkim jestem uparta jak osioł. Nawet czasami jak nie mam racji to i tak upieram się i zawsze stawiam na swoim
Nie jestem psycholożką
Że też nie pomyślałam o sztandarowej cesze kłapouchów
Stary 2005-08-01, 17:51   #191
bemolka
Zakorzenienie

promocja Lalusia i tyle :P
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 17:56   #192
Aneciak
Zadomowienie

GG do Aneciak

Arka...
jestem pod wrazeniem...
to co bys o Aneciaku powedziala-hehehheheh
Stary 2005-08-01, 18:04   #193
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez agabil1
mój to ja nie da się ukryć ale dlaczego akurat to zdjęcie ? Kilka razy byłam namawiana na zmianę, ale pozostaję konsekwentna i wierna temu.
Hmmm...myślę,że kojarzy mi się z funkcją moderatora, wygląda dostatecznie poważnie, wręcz groźnie

Dla mnie jest mistyczne,cos hipnotycznego w Tobie Aguś jest
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:05   #194
jaga_2001
Zakorzenienie

o kurcze, a ja tak lubie klapouchego, nawet bardziej od prosiaczka, chociaz za nim tez przepadam

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:08   #195
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez nan
Ja też mam kilka ulubionych... I dzięki za uznanie dla ciężkiej pracy informatyka... (ponoć poczytuje to forum, to może nawet trafią do niego słowa uznania )

Co to za kawał o smoczycach nad jeziorkiem? Mnie się Twoja Smoczyca kojarzy najbardziej ze Shrekiem ("Ty jesteś smoczycą! No oczywiście, że jesteś smoczycą!").

Twój avatarkowy smok jest piękny. Bije z niego majestat!
Nan, informatykowi należy się naprawdę medal! Cudny awatar i tyle. Kiedyś jakaś wizażanka napisała - Becia? - że Twój awatar działa wybitnie relaksująco i rozweselająco - i to fakt niezbity! Musiałabym i ja chyba swojego Maciusia do podobnych eksperymentów namówić w wolnej chwili - skończył w kocu kiedyś jakąś informatykę, niech no się wykaże
No Smoczyca kojarzy się wybitnie Shrekowo, choć geneza mojego nicku starsza niż filmik mnie się jednak strasznie kojarzy z tym głupawym dowcipem o Smoczycach, a wszystko to przez wódeczkę, która lała się obficie na panieńskim
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-01, 18:09   #196
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Tak wygląda mój avatar w całości. Podoba mi sie ta wyciągnięta ręka. Ogólnie zdjęcie, jak dla mnie ma w sobie "coś"
Zmyslowsc,namietnosc,wulk an energii i cos niesamowiscie przyciagajacego-mysle ze Ty Loviso tez w sobie to masz
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:15   #197
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Nan, informatykowi należy się naprawdę medal! Cudny awatar i tyle. Kiedyś jakaś wizażanka napisała - Becia? - że Twój awatar działa wybitnie relaksująco i rozweselająco - i to fakt niezbity! Musiałabym i ja chyba swojego Maciusia do podobnych eksperymentów namówić w wolnej chwili - skończył w kocu kiedyś jakąś informatykę, niech no się wykaże
No Smoczyca kojarzy się wybitnie Shrekowo, choć geneza mojego nicku starsza niż filmik mnie się jednak strasznie kojarzy z tym głupawym dowcipem o Smoczycach, a wszystko to przez wódeczkę, która lała się obficie na panieńskim
Kawał! Kawał poproszę!
Informatyk namęczył się okrutnie, gdyż ciężko było upchnąć tyle treści w 20 kb. Dzięki niemu mam wszystko w jednym - i moją Kasię kochaną i nick i wizaż... Jedynie ktoś mógłyby sobie na jego podstawie wykoncypować, że tańczyć potrafię co niestety, z przykrością stwierdzam, nie jest prawdą
Stary 2005-08-01, 18:20   #198
pixie7
Wtajemniczenie

Każdy tu lubi słuchać o sobie, widzę

Avatary na nowym forum początkowo mnie denerwowały, nigdy nie podobały mi się na innych forach i nigdy wcześniej żadnego nie miałam. Ale, pomyślałam, to moje najbardziej uczęszczane miejsce w sieci, warto by coś swojego wkleić, jakoś się tym "podpisać" (łatwiej się kojarzy osoby z obrazkami, łatwiej śledzic wypowiedzi ).

Nie chciałam prefabrykowanego avatara, bo istniało większe ryzyko, że ktoś będzie miał identyczny, nie chciałam swojej foty, bo musiałabym na nią stale patrzeć. Nie chciałam skrzata/elfa, bo tych wśród avatarów jest mnóstwo, a ja lubię być wyjątkowa. (Jak mówią, tym co najbardziej łączy wszystkich ludzi, jest ich przekonanie o własnej wyjątkowości. )

Wykroiłam sobie zatem fragment okładki płyty "Little Plastic Castle" Ani Difranco, którą ogromnie lubię (i płytę i Ani) i podziwiam, identyfikuję się z wieloma jej tekstami. Kto nie zna - polecam.
Na obrazku jest Ani jako wariacja na temat syrenki/złotej rybki. To też do mnie pasuje, bom Wodnica. Podobają mi się te żywe kolory.
No i na płycie jest przewrotna piosenka p.t. "Pixie" , która zaczyna się tak:

"I'm a pixie
I'm a paper doll
I'm a cartoon
I'm a chipper cheerful free for all
and I light up a room
I'm the color me happy girl
miss live and let live
and when they're out for blood
I always give"

Oczywiście mam swoje ulubione avatary w naszym gronie, takie, które jakoś niezwykle mi pasują do ich właścicieli, m.in. świetny "wyszczerz" Svenji, "somalijska bogini" Magi i piękne zdjęcie Sarenki, takie radosne i energiczne (nie zmieniaj, pliiiiz!!!....)

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-08-01 o 20:16
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:22   #199
aga01
Zakorzenienie

A ja zawsze mam taką akcję reakcję ----> myślę Pixie widzę Twój avatar
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-01, 18:24   #200
Arka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneciak
Arka...
jestem pod wrazeniem...
to co bys o Aneciaku powedziala-hehehheheh
Coś czuję, że powinnam wrócić pod wzmiankowany pręgierz

Aneciak poprzez swój avatarek sprawia wrażenie osoby, której szczególnie zależy na tym, by brano ją taką, jaka faktycznie jest, bez niejasności Chce, by dostrzegano jej indywidualizm, ale zależy jej na mitach, wielkiej tajemniczości itp. Oczekuje akceptacji, bez oceniania. Nie lubi wtrącania się i wymądrzania (może nawet jest na to uczulona ).
Nowych znajomych "bada" i "obwąchuje", ale za to przyjaciele mogą na nią liczyć o 3 nad ranem i przy kosmicznych przedsięwzięciach
Jest bezpośrednia, nie lubi się "certolić", wręcz się takimi sprawami męczy Własne zdanie jest dla Aneciak istotne- lubi, kiedy mają je inni, a i sama nie jest chorągiewką na wietrze; z podniesioną przyłbicą mówi, co ma do powiedzenia i robi, co chce lub uważa, że powinna (choć może nie za cenę wojny ).
Czasem ma lenia, ale nie cierpi się nudzić i tkwić w niepewności- woli coś robić. Lubi się powygłupiać

(Proszę, tylko nie w twarz! )
Stary 2005-08-01, 18:27   #201
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixie7
Oczywiście mam swoje ulubione avatary w naszym gronie, takie, które jakoś niezwykle mi pasują do ich właścicieli, m.in. świetny "wyszczerz" Svenji, "somalijska bogini" Magi i piękne zdjęcie Sarenki, takie radosne i energiczne (nie zmieniaj, pliiiiz!!!....)
popieram dla mnie avatarki to osoby i nie wiem jakby wyglądało spotkanie z niektórymi w realu np. byłam na granicy szoku, gdy okazało się, że natii4 nie wygląda o.s.t.r.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:28   #202
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
czekaliśmy z Nan kiedy się odezwiesz. wiele mysleliśmy o twoim avatarku. a może ty o nim coś powiesz?
To moje zdjęcie, a według Was jakie psychologiczne aspekty przedstawia?
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:33   #203
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadin
To moje zdjęcie, a według Was jakie psychologiczne aspekty przedstawia?
Kogo chciałaś nastraszyć?
Stary 2005-08-01, 18:33   #204
pixie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shachownica
popieram dla mnie avatarki to osoby i nie wiem jakby wyglądało spotkanie z niektórymi w realu np. byłam na granicy szoku, gdy okazało się, że natii4 nie wygląda o.s.t.r.
Otóż to, całe szczęście, że miałam okazję zobaczyć prawdziwą Smoczycę czy Svenję, zanim ukazały się tu ich kolczaste alter-ega! Że o Złosiu nie wspomnę!

Cytat:
Napisane przez aga01
A ja zawsze mam taką akcję reakcję ----> myślę Pixie widzę Twój avatar
Tzn., że jak tylko o mnie pomyślisz - się zjawiam? Niczym Batman jakiś?
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:34   #205
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez nan
Kawał! Kawał poproszę!
Informatyk namęczył się okrutnie, gdyż ciężko było upchnąć tyle treści w 20 kb. Dzięki niemu mam wszystko w jednym - i moją Kasię kochaną i nick i wizaż... Jedynie ktoś mógłyby sobie na jego podstawie wykoncypować, że tańczyć potrafię co niestety, z przykrością stwierdzam, nie jest prawdą
Nan, kawał już się tu przewijał kiedyś na forum stary jak świat i niezbyt mądry ale po kielichu tośmy się śmiały nieprzytomnie... a idzie to tak:
"Dwie Smoczyce idą w upalny dzień nad jeziorko. Jedna od razu włazi do wody, a druga rozkłada kocyk i kładzie się na brzegu. Pierwsza ze zdziwieniem pyta:
- A co Ty, nie będziesz się kąpać?
- Nie mogę, mam okres - rzecze druga.
- No jak to, i nie masz barana?"

Głupie jak but. Pod koniec Magda zawołała - Olka, pokaż Smoczycę! i musiałam wypinać brzuszyszko, bo tam się utatuowałam
No i tak zostałam Smoczycą
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:35   #206
vanilla_sky
Zakorzenienie

po zmianie forum zaczelam sie udzielac na wizazu wiecej niz kiedys i nagle (dzieki avatarom) zaczelam wreszcie kojarzyc wiecej wizazanek, poczulam sie tu jak w domu... wiec postanowilam pokazywac swoja facjate, bo chce sie ludziom kojarzyc w ten sposob - jestem tu soba, wypowiadam swoje poglady, nie mam nic przeciwko zadomowieniu sie tutaj, pokazaniu siebie. czasem mysle, ze jestem tu bardziej soba niz w wielu sytuacjach w realu, gdzie czesciej musze udawac przed tym avatarkiem mialam dwie inne swoje fotki, jedna w blond wlosach, druga w ciemnych... a te dalam bo sporo mam zdjec gdzie sie wyglupiam i to wlasnie zaznacza, ze mam do siebie dystsans, lubie sie wydurniac, lubie sie bawic i nie biore jeszcze zycia calkiem serio, boje sie odpowiedzialnosci, chce zostac dzieckiem...
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:37   #207
bezsenność
Zadomowienie

hehe świetny wątek
<------- na moim avantarku- po prostu ja, fotka zrobiona przez mojego TŻ, orginał i pełny rpzmiar na razie jest dostepny tylko dla wtajeniczonych
Może parę słówek o mnie?
Stary 2005-08-01, 18:39   #208
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nan
Kogo chciałaś nastraszyć?
Z tego co piszesz wnioskuje, że uważasz, że chcę kogoś nastraszyć?
Wiesz nawet mi to na myśl nie przyszło. Po prostu podoba mi się to zdjęcie, jest zrobione w miłych dla mnie okolicznościach, no i uśmiecham się
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 18:39   #209
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Nan, kawał już się tu przewijał kiedyś na forum stary jak świat i niezbyt mądry ale po kielichu tośmy się śmiały nieprzytomnie... a idzie to tak:
"Dwie Smoczyce idą w upalny dzień nad jeziorko. Jedna od razu włazi do wody, a druga rozkłada kocyk i kładzie się na brzegu. Pierwsza ze zdziwieniem pyta:
- A co Ty, nie będziesz się kąpać?
- Nie mogę, mam okres - rzecze druga.
- No jak to, i nie masz barana?"

Głupie jak but. Pod koniec Magda zawołała - Olka, pokaż Smoczycę! i musiałam wypinać brzuszyszko, bo tam się utatuowałam
No i tak zostałam Smoczycą
Może mam dziwne poczucie humoru, ale takie kawały okropnie mnie śmieszą . Mój tatuaż jest dziwny i każdy kto go widział mówi co innego, co jego zdaniem przedstawia...
Stary 2005-08-01, 18:40   #210
livy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malinka_86
livy oczywiscie ze w zartach
no, cale szczescie
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości