|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Cytat:
. Ostatnio w zoo idzie kobietka z małym dzieckiem - jakieś 2-3 latka i stoimy obok surykatek - wielka szyba, żeby było je lepiej widać, na szybie wielka naklejka "Nie pukać w szyby", a matka do dziecka "O, zobacz, postukaj" .
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że całkiem dobrze idzie mi zapuszczanie paznokci i jak tak dalej pójdzie, wkrótce będę mogła brać udział w zamówieniach paznokciowych. I w związku z tym mam pytanie do znawczyń tematu - co powinnam wiedzieć o pielęgnacji paznokci? Macie gdzieś na jakimś blogu takie małe kompendium paznokciowe - jak dbać, jak malować, jak zapobiegać żółknięciu itp itd? I jakiś top10 odżywek, płynów do skórek itd? ;P
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, mam pytanie do wszystkich
Możecie mi powiedzieć, jak przechowujecie torebki? muszę sobie urządzić od nowa pokój i nie mam żadnego fajnego pomysłu. Posiadam kilka większych torbiszczy, więc odpadają jakieś haczyki na drzwiach szafy, bo to się sprawdza chyba tylko przy mniejszych gabarytach... Aktualnie trzymam torebki na dnie szafy właśnie, ale niezbyt mnie to satysfakcjonuje Będę wdzięczna za każdy pomysł
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2012-09-11 o 22:23 |
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Tomaszynka Da się nadrabiać nie po łebkach
Tylko trzeba jednak poświęcić na to trochę czasu Nie jeden raz nadrabiałam więcej niż 10, 15 stron.Odpisałam na PW ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni Zrobiłam właśnie ekspresową kompleksową pielęgnację wg Twojego "przepisu"
I kurcze powiem Ci, że nawet mi się udało! Zrobiłam prawie wszystko to co Ty robisz (oprócz suszenia włosów, makijażu i układania włosów) w 30 minut. Wiem, nie robi aż takiego wrażenia jak to co Ty potrafisz zrobić w 40 minut, ale i tak jestem z siebie dumna. I dzięki Tobie zaoszczędzę dużo czasu Mam tylko pytanie: jaki czepek nakładasz na włosy? Taki "basenowy"? Akurat mam tylko taki i właśnie takiego użyłam, ale okazało się, że jest na mnie za mały i mi zjeżdżał ;/ A teraz zabieram się za stópki ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- I jeszcze pytanie do dziewczyn: Jak dbacie o czystość maszynki do golenia? Dezynfekujecie ją jakoś?
|
|
#188 | ||||
|
Konto usunięte
|
Pisałam, że się nie znam ale miezy innymi takie "rady" dostawałam jak wklejałam swoje (zdrowe) dzienne menu na watki dietetyczne.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to zaoszczędza czas bo masz w czasie kąpieli extra maskęna włosy i twarz.Na głowę nakładam czepek foliowy, taki jak dodają do masex biowaxu. Jak nie masz takiego foliowego czepka to może też być cienka reklamówka, chodzi o to, żeby zrobić "saunę" dla włosów żeby się łuski otworzyły Jeżeli chodzi o maszynki to używam jednorazówek. Tych najtańszych, żółtych BIC bo tylko te mnie nie podrażniają. Wszystkie inne z paskami mnie uczulają ![]() Jestem wyrąbana, niedawno wróciłam ze szkolenia z Bydgoszczy, 8 godzin jazdy w jedną stronę żeby posiedzieć na szkoleniu 4h Dzisiaj rano przed wyjściem z hotelu widziałam kawałek dd tvn. Co sądzicie o tych alimentach? http://dziendobry.tvn.pl/video/pozwa...est,57520.html |
||||
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, zdjęcie powinnaś oznaczyć jako drastyczne
Jestem normalnie zbulwesowana i wkurzona, i widzę że temat na czasie, o współczesnej młodzieży i kulturze Jak to usłyszałam to aż we mnie zagotowało, i warknęłam że na kulturę lata są zawsze, i że takie zachowanie jest żałosne, to mi odpyszczyła że żałosne to jest co innego. Później jeszcze z dobre 5 minut pyszczyła osobom, które jej uwagę zwróciły... W końcu ten chłopak co z nią jechał, bardzo zmieszany i zarumieniony ze wstydu podniósł butelkę, a ta do niego "no coś Ty, będziesz się przejmował??" Nie wróżę przyszłości związkowi, w którym jedna z osób jest niewychowaną chamulą bez jakiejkolwiek kultury osobistej... A najlepsze że pijane toto nie było, tylko nawet na trzeźwo tak ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
Jeżeli chce żyć po swojemu, niech żyje za swoje, rodzice nie mają obowiązku finansować jego fanaberii takich czy owakich. I jeżeli nie respektuje zasad panujących w domu i takie ma do rodziców wielkie zastrzeżenia, to czemu stoi z wyciągniętą ręką? Jak chce się realizować poza przedziałem normalności, to niech to robi we własnym zakresie i niech na to zapracuje, a nie żąda od rodziców spełniania zachcianek... Rodzice są od zaspakajania potrzeb, a nie fanaberii. A przecież i tak wcześniej to za "ich" kupował kosmetyki, ciuchy itd.Poza tym jaki to crossdresser, to zwykły pospolity transseksualista
|
|
#190 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Mój rekord to jakieś 12h w pociągu do Jeleniej Góry w jedną stronę, aby posiedzieć na 1,5 godzinnej prezentacji. Delegacja trzydniowa, pracy 1,5 godz.
|
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Cholerko, ja też odkąd pamiętam wolałam wiedziec co mi lekarze robią i wg nich to też było źle. Jak byłam dizeckiem i byłam w szpitalu to tak samo. Mało tego, lekarz poskarżył rodzicom że jestem dziwna bo nie płakałam jak normalne dziecko tylko się dopytywałam co i po co mi robią ( maiłam wtedy 10 lat) :P
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę też udostępnic moje 4 kąty na ten cel ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- [1=30128d4098f00e9b8565e1b 01a10bd578c02c712;3644894 9]Dziewczyny, jestem przerażona ilością swoich ubrań.... Nie ma któraś z Was ochoty przyjść i się powymieniać lub poprzeglądać? [/QUOTE]ja bardzo chętnie mogę przywieźć swoje na wymiankę jaki rozmair nosisz![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#193 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio co weekend w M1 mają kociaki i psiaki na wydanie przy Kakadu. W ten weekend szukając Essie zaglądnęłam i tam. No i stoją sobie klatki, na klatkach tabliczki "prosimy nie dotykać zwierząt". No i mała gówniara pcha te tłuste paluchy w każdą dziurę klatki. Nie wytrzymałam i mówię do gówiarza "czytać nie umiesz?!". A ta mała ☠☠☠☠a popatrzyła na mnie i poszła do innej klatki i to samo. Nie namyślając się poszłam do matki małej i się jej oberwało ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36470642] Ja trzymam w szafie Pax w wysuwanym koszyku z Ikei, o takim - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90106790/. Mega praktyczne rozwiązanie. A mniejsze torebki trzymam na wieszaku na drzwiach Ja też trzymam w szafie ale na półce co jest bardzo niepraktyczne, dlatego też muszę coś wymyśleć do nowego domu. Jak na razie kupiłam trzy szafy z Ikei, skręciłam je i postawiłam a tam gdzie są skosy zamówiłam szafki na wymiar ale takie, żeby pasowało mi wyposażenie z Ikei i jak już mi je zrobią w piątek to planuję w czasie weekendu pojechać do Ikei po szuflady, półki i resztę
Edytowane przez 201608010929 Czas edycji: 2012-09-12 o 09:56 |
|
|
|
|
#195 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Dziewczyny,
Przepraszam za bałagan w klubie. Niestety cały mój czas pochłania praca, spotkania i kolacje służbowe. Gimnastykuję się żeby firma była ze mnie zadowolona na maxa. A i tak wszystko zależy od mojej uczelni, jeśli nie przyznają mi ITS, to się będę musiała z pracą pożegnać. Jednak może nie będzie tak źle, jeśli mój Zakład będzie współpracował, to firma zaproponuje im w zamian miejsce praktyk dla studentów mojego kierunku. Cholerko, Złamanie wygląda paskudnie. Współczuję ! Oby ładnie poskładano Ci rękę, a potem by ładnie się zrastała. SdC, Przepraszam za swój brak dostęponości. Proponuję, że w weekend podrzucę Ci podkład gdziebądź. Daj tylko znać. Granatowo, Mogę w weekend odebrać biżuterię?
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36470642]I co jeszcze? Pfff...[/QUOTE]
Jaki widzisz problem w moim pytaniu, bo nie rozumiem ![]() Czy tematyką jest moda, czy IT, czy mass media - są blogi prowadzone przez osoby uchodzące w środowisku za "guru", takie której najrzetelniej piszą w obrębie danej tematyki, mają zajawkę i sypią masą pożytecznych informacji oraz wskazówek. Domyślam się, że paznokciomaniaczki również mają w swojej sferze blogowej takie guru. Nie prosiłam o szczegółowy wykład, a wskazanie bloga (blogów), który zawiera zbiór przydatnych informacji i dla przykładu podałam jakich (chociaż równie dobrze wymieniać nie musiałam, bo takie osoby piszą pewnie o kompleksowej pielęgnacji paznokci). Pfff.
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-09-12 o 10:15 |
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie spieszy się . Mogę podjechać na plac Inwalidów . Jaka godzina będzie dobra? W zasadzie mogę gdziekolwiek podjechać . Do Ciebie też - trochę się przewietrzę .
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jest to spotkanie w czwartek lub piątek?
|
|
|
|
#199 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Sdc, czy wzięłabyś od Ecrulo słowiczą kupę dla mnie? Bo mi strasznie do niej nie po drodze jakoś
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupełnie zapomniałam, że też mam!! Znacie datę przydatności może? ;p
|
|
|
#202 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Lenka, nie widziałam czegoś takiego, ale whalesnails i spookynails mają zakładkę, gdzie odpowiadają na pytania typu czy używają top coatu albo ilu warstw lakieru używają w trakcie jednego malowania, ale nic wincyj chyba... Nie widziałam czegoś w stylu bloga Anwen dla pazurów
![]() Mój pułć ostatnio podczas rozmowy o kosmetykach komentując moje żale stwierdził, że może już lepiej żeby było nijakie opakowanie i fajny produkt (zawsze się wkurzam na opakowania - szminka Celii za 10zł ma ładniejsze niż jakiś tint Maybelline za 30, pfff...) niż ładne opakowanie a w środku ptasia kupa
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
A może spontanicznie dzisiaj?
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36470642]Swietna sprawa, szkoda tylko, że nie dla normalnej części społeczeństwa... Godziny wybrali wręcz idealne dla 90% populacji [/QUOTE] Dzięki, jestem nienormalna? Zdałam poprawkę
|
#204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdajesz sobie sprawę, że żartowałam, prawda? ![]() I to by wyjaśniało dlaczego nie rozumiesz jaki widzę problem - ja go po prostu nie widzę ![]() Coś Ty taka rozdrażniona? ![]() |
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co do godziny jeszcze napiszę.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
nie bij już ![]() mam nową foremkę do tarty i zrobiłam swoją pierwszą tartę w życiu wyszła boska! miałam wczoraj damski wieczór z winem i dobrym jedzeniem i czuję sie zaspokojona kulinarnie i winnie
|
|
|
|
#207 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj w trakcie suszenia odmówiła współpracy moja suszarka
![]() kiedyś ja znałam wszystko zależy czego potrzebujesz, ale jak coś to pisz Cytat:
do anorektyczni mi daleko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drogą to żałuję że nie wzięłam tej bluzki ![]() ja mam chyba dość szafobrań w takim wydaniu- mało miejsca, ścisk jak cholera, ciuchy średnie. i co najgorsze- nieuczucie laski ![]() Cytat:
byłaś? jak było? Cytat:
powiesz z jakich zakresów szkolisz? piątek! jakieś piweczko lansik-blansik itp?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłam.
|
#210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jaki to zmywacz? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

No i tak się czasem zastanawiam - czego my chcemy od tej młodzieży rozhukanej i dzieciaków wrzeszczących w supermarketach, skoro ich rodzice to tacy palanci
. Ostatnio w zoo idzie kobietka z małym dzieckiem - jakieś 2-3 latka i stoimy obok surykatek - wielka szyba, żeby było je lepiej widać, na szybie wielka naklejka "Nie pukać w szyby", a matka do dziecka "O, zobacz, postukaj"
.

Nie jeden raz nadrabiałam więcej niż 10, 15 stron.

Nie wróżę przyszłości związkowi, w którym jedna z osób jest niewychowaną chamulą bez jakiejkolwiek kultury osobistej... A najlepsze że pijane toto nie było, tylko nawet na trzeźwo tak 

zupełnie zapomniałam, że też mam!! Znacie datę przydatności może? ;p