![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Zdałam!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero wróciłam, będę nadrabiać wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Halima gratuluje
![]() Wczorajsze i dzisiejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#183 |
Rozeznanie
|
Halima jak tam deutch?
![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie chodze nakrecona dobrym przedpoludniem, perspektywa pracy, dobrym czasem w zwiazku. Wiem, ze gorka nie potrwa wiecznie, ale tez juz wiem, ze poradze sobie w dole. Dzis na rozmowie wyszla ciekawa rzecz. Zostalam poproszona o powiedzeniu paru zdan o moich studiach. Zaczelam mowic jak to mi sie nie podobaly, jak sie rozczarowalam, jaka to byla pomylka. Od razu mialam w sobie mnostwo negatuwnych emocji. Trzeslam sie jeszcze z godz po tej rozmowie. Musze przepracowac ten temat, nie chce by za kazdym razem mnie zzeral. Lasub gratuluje pracy, oby juz z gorki. Witam nowe ![]()
#184 | ||
Lux Mundi
|
Bry
![]() Wróciłam z uczelni, nic konkretnego nie załatwiwszy ![]() Odsyłają mnie od Annasza do Kajfasza ![]() Przyszły tydzień będzie decydujący - obaczym, co uda się mnie zdziałać. Od jutra przewidziane zmiany ![]() ![]() Sen najpóźniej o 2:00, wstawanie o 10:00. Menu na cały tydzień i konkretne zakupy, żeby nie rozmieniać się na drobne codziennie. Do nd nauka : 3 godz dziennie - ale nie ciągiem, bo nie dam rady ![]() + napisanie rozdziału dla kumpla. Od pn dalsza nauka na egzam i przygotowanie psychiczne mojego instruktora, że wracam do prawa jazdy ![]() Codziennie godzinny spacer - muszę w końcu zrobić coś dla mojego serca ![]() Będę zdawać relacje, jak mi idzie - nie obiecuję, że codziennie, bo zakładam minimalizm w kwestii bardzo miłego pożeracza czasu, jakim jest Wizaż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Niestety miałam podobną sytuację mieszkając przez chwilę z dziewczynami na stancji - zginęły mi dwie flachy perfum. Żadna się nie przyznała, ale jedna miała taki zapach. Mówiła, że dostała od faceta. Może zbieg okoliczności, może nie - ale niesmak pozostał.
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Jako filolog muszę mieć jakiś styl ![]() Cały czas mam wrażenie, że robię za mało ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiziaki wymiziane ![]() ![]() Zdrowaśka leci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do @ współczuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cześć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Halimka gratulejszons!!!
![]()
#187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe ![]() Hiszpańskojęzycznam ![]() Mam nadzieję, że ze zdrowiem dziś lepiej ![]() Halima - gratuluję zdanego dojcza!!! ![]() Inga (i inne Dziewczyny) widziałam Twoją wiadomość na fb - szczerze mówiąc nie pamiętam, żebyśmy się umawiały na spotkanie biegnącowilkowe w tą sobotę - i postuluję kiedy indziej, bo w sobotę mnie nie ma. Co powiecie na przyszłą niedzielę?
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
jestem za niedzielą! myślałam, że coś mnie ominęło i już termin ustalony. A może w tą niedzielę czy wolicie przyszłą?
#189 |
Rozeznanie
|
Cindy fajne te Twoje kociska
![]() ![]() ![]()
#190 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe osobniczki
![]() Addicted, mialam sie Ciebie zapytac juz jakis czas temu, jak sobie radzisz ogolnie? ostatnio bylo tak sobie ze wzgledu na zakonczenie pewnych kwestii (nie wiem gdzie o tym pisalas, nie chce czegos chlapnac)... czy dzialasz jakos? trzymasz sie pionu? Halimo, gratuluje ![]() ogolnie wszystim gratuluje malych i duzych sukcesow. Ja mialam dzis pare udanych wykreslen z listy, ale humoru to nie poprawilo.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie, po jakimś czasie, ktoś pamięta, że w ogole dołączyłam na chwile?
![]() Prokrastynacja dotknęla pisania na tym wątkuXD
#192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bym się wściekła. Nie podoba mi się ta metoda strasznie. ![]() Lasub, wiedziałam, że się uda! Musiało się udać! Za całą ciężką pracę należało się i jest! :brawo: Hej, Cindy! ![]() Cytat:
Mam wspaniałą okazję przyjrzeć się na sobie, jak się rodzi schemat. W maju jedna niedokończona sprawa na uczelni nie pozwoliła mi wyjechać za granicę. W wakacje nie było takiej możliwości, a teraz jak się nadarza... widzę, że wewnętrznie sabotuję pomysł, bo nie mogę określić czy i kiedy dam radę wyjechać, a co gorsza, kiedy powinnam wrócić, żeby było bezpiecznie dla moich spraw (znowu na uczelni). Przewala mi się przez czaszkę: * wkurzanie o odkładanie Gdybym w tym tygodniu przedsemestralnym molestowała wykładowców o wpisy, podpisy i uporządkowanie papierów nie miałabym teraz tak mało czasu, jestem do niczego. Ale przecież większość nauczycieli i tak jest niedostępna, a poza tym stresowałabym się dalszym biegiem spraw, więc tu mój przenośny krytyk przesadza. * pozytywny odbiór pomysłu Wreszcie 'nadrobię' jakoś brak możliwości wyjazdu w maju, dojazd wychodzi bardzo korzystnie, ciągle jest szansa na niezłą pogodę. -> Może odłożyć sprawy na uczelni i zaryzykować zwłokę i brak kontaktu telefonicznego. -> Może spiąć tyłek i w trzy-cztery dni robocze mimo niekorzystnej konstelacji wykładowców ![]() Przecież ta okazja nadarza się specjalnie dla mnie! Przecież od roku tylko myślę, jak tam się wyrwać. * negatywny odbiór pomysłu Mogę sobie bardzo zaszkodzić na samym finiszu studiów. Co jeśli nieodebranie telefonu z dziekanatu pogrąży mnie zupełnie? A jeśli jakieś decyzje zapadną, a ja nie będę o nich wiedzieć? I przecież mam jedno ważne zobowiązanie na październik. -> Odłożenie może zostać odebrane jako olanie. -> Złożenie indeksu jest niemożliwe, bo jeden z nauczycieli wróci z urlopu za późno. I oznaczałoby mobilizację sił (recenzent, recenzja, prezentacja, nauka całego materiału, skład komisji, nauka ich ulubionych tematów), a wyjazd w takim momencie byłby głupotą. Do tego pewny konflikt z rodzicami na tym tle. Schemat jak nic. Identycznie było w maju: blokujące zupełnie działanie wątpliwości, a wreszcie rozstrzygnięcie poza mną i musiałam zostać. Chcę odczarować tą blokadę, wziąć paszport i ruszyć. Ciekawe, czy wyjdzie. A poza tym moje ostatnie plany na bliską przyszłość i pomysł zajmowania się czymś nowym nie wypaliły zupełnie. Nie pochłonęły za sobą dużo kasy, tylko trochę, ale będę musiała dużo zmienić w życiu i myśleniu.
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2012-09-27 o 00:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Ale sie ciesze. Jak dotarlo do mnie wieczorem ze sie udalo, czulam jak wielki ciezar spadl mi z serca i radosc. Natural high...
Zaczytalam sie, wpadlam w mega flow, fajnie ze nadal to potrafie, ostatnio mialam spore watpliwosci.. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() patri co do twoich rozwazan miałabym dosłownie to samo i nie wiem co wybrac a połączyc chyba sie tych wszystkich opcji nie da ![]() ![]()
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziekuje. jednak odkad przestalam czytac ksiazki po polsku, w ogole jakakolwiek literature, czy magazyny, to odnosze wrazenie, ze moj jezyk polski moocno zubozal, a forma gramatyczna moich wypowiedzi pozostawia wiele do zyczenia. Poprawie sie, znalazlam ksiegarnie polska w Gla ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() A co do dalszej czesci - ja tutaj polecam metode 'na glupa'. juz pare razy o tym pisalam, nie wiem czy pamietasz. Jak trzeba cos urzedowego zalatwic to ide do takiego urzedu i od wejscia udaje 'tepa idiotke' (no prawie). pytam sie gdzie isc po numerek, gdzie jest jakis pokoj, czy musze cos najpierw pobrac, czy mam stac w kolejce, a jak podchodze do okienka, czy wchodze do pokoju, staram sie mozliwie dokladnie opisac o co chodzi 'no bo wie pani, ja przychodze z taka sprawa, zupelnie nie wiem jak sobie poradzic, tutaj mam jakies dokumenty,a tutaj jest taka sprawa, ja nei chce czegos zle zrobic, rozumie pani'. Moj umysl czuje sie wtedy z marszu usprawiedliwiony, jak czegos nie umie zrobic, bo przeciez przyjelam role idyotky, to nie musze byc bystra przed pania. do tego czuje sie swobodnie w takim urzedzie - jak pojde gdzies zle 'no bo pan ochroniarz mnie skierowal...' i zazwyczaj panie w urzedzie widzac taka zagubiona dusze, zrobia wszystko dokladnie i sprawdza czy przypadkiem nie popelnily bledu . Swietne to jest ![]() Bo jak sie upre, zeby dobrze zalatwic cos w urzedzie i ze ja doskonale wiem czego chce... to zazwyczaj zwlekam by w ogole sie tam wybrac. Teraz przede mna wniosek o nowy dowod i paszport. HAHAHAHAH. Czujecie to? 'abowiepani, ja tu mam zmiane nazwiska, nooo'. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Dwie zagadki na dzień dobry:
Jak skończy się połączenie 1)dwulatek+szklanka mleka+telewizor lcd? 2)dwulatek+ciastko delicja z czekoladą + nieschowana pościel? Innym połączeniem: matka z "okresem-killerem" (a jednak to był pms dwa dni temu!)+komplet szmat i ściereczek+detergenty+ste k przekleństw na ustach ![]() Wczoraj przydarzyło mi się (zorganizowałam sobie) coś bardzo fajnego; a dziś - no cóż... Obrót o 180 stopni. Najgorzej, że brakuje mi sił (ciągle przeziębienie, okres) a wyzwania codzienności potężne. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Ja tu powodzenia wrzeszczę, a Halimaa już zdała
![]() Gratulachy! ![]() Budzę się i ... zgadnijcie co. Znów będę sprzątac pokój... Rzeczy wołają o uwagę!! "Sztuka Prostoty" - tego się trzymać. Dzień jak codzień, ehhhh. Wstawiłam pranie, złożyłam łóżko, przebrałam się, zrobiłam kawę, wietrzyk za oknem wieje, słonko świeci, ptaszory ćwierkają, ślicznie cudowna spokojna pogoda. Miłego dnia dziewczynki!
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-09-27 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Czerwiec, podoba mi sie to pozytywne podejscie
![]() ![]() Aper, czytajac Twoje przeboje z synem mam wrazenie, ze nie warto miec dzieci, bo to tylko pozeracz czasu, nerwow i same szkody... Zapewne spedzacie razem milo czas, ale chyba malo tego? Chyba, ze sie myle. Ogladala ktoras "Yes man"? Przypomnialam sobie o tym filmie i bardzo polecam. Mysle, ze to jest odpowiedz na co to zjaczy korzystac z zycia, co sadzicie?
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Halimaa - gratulacje!
![]() ![]() Serio? Mnie się wydawała całkiem niezła...ale oczywiście nie zabrałam się za nią, więc nie mogę tego stwierdzić z własnego doświadczenia ![]() A gdzie chcesz jechać? ![]() Generalnie co do Twojego problemu ze studiami i wyjazdem - zauważyłam, że ludzie dzielą się w tej kwestii na 2 grupy. W jednej są tacy, którzy są jakby podporządkowani jednej sprawie - skoro studiuję, to nie mogę olać zajęć i gdzieś jechać, muszę się na tym skupić i już, bo to jest naaaajważniejsze (a dupa...nie jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kociaki cudne ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ciekawych rzeczach piszecie ostatnio. Mam nadzieję, że znajdzie się czas na nadrobienie. Tez mam Wam dużo do napisania. Zrealizowałam 1 z 11 celów, wypisanych z listy sto!! Zapisałam dziecko na angielski, a sama będę dawać lekcje z angielskiego swojej uczennicy ![]() W rezultacie zabieram się za język angielski - robię użytek z czegoś co mam w sobie, a z czego nie korzystałam daaaawno! Witaj Ekscytacjo! ![]() Przyjemność odnajduję w uczeniu - ścisłe i języki (uczenie), w zabawie z dzieckiem w języku angielskim ![]() ![]() Zaczynam lekcją z młodą - w piątek i w kolejny piątek i z uczennicą i z młodą ![]() ![]() Kupiłam sobie Filiżankę Spokoju. ![]() Dobrze smakuje. ![]() Miłego Dnia!
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-09-27 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Patri fajnie ze jest w Tobie tyle energii ![]()
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po napisaniu tu rano zawziełam sie i poszłam do administracji....w mojej sprawie nadal nic tylko by kase chcieli a ja musiałam stoczyc nierówną walke z jakims zasranym podlym babsztylem co na dupie siedzi i w nosie dłubie i bierze za to nasza kase...wkoncu staneło na tym,że ona nie bedzie ze mną debatowac....zabrakło idiotce argumentów ot co....wk.......rwa pozostała i przełozyłam ja na mega szybkie sprzatnie kuchni umyte szafki,kbel,wanna ,drugie pranie czeka na rozwieszenie ![]() powinnam wykorzystac te energie i jechac teraz do skarbówki,w ataku szału zapomniałam zjesc i wypaliłam fajkę....efekt: zawroty głowy...więc obżeram sie czekoladą a co tam raz mi wolno na nadwagę nie cierpię ![]() ogólnie szał jeden wielki ![]()
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Konwalia, wrzuciłam wczoraj wieczorem plan w klubie
![]() ![]()
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem sie zastanawiam, czy nie jestem typem, który w ogóle nie powinien mieć dziecka (albo mam je za późno?) To w jednej szufladce, a obok cała masa ciepłych, niesamowitych, ogromnych wrażeń i emocji związanych z synkiem, których nie da się porównać do niczego innego . Halimko - gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Halimko, gratuluję i egzaminu i flowa. Flow fajny jest. ![]() ![]() Aper, moje nianiowe doświadczenie mówi, że dwa lata to najgorszy wiek. :P Jeszcze nie przemówisz do rozumu i już nie upilnujesz. Będzie lepiej. ![]() ![]() ![]() Czerwieclipiec - jedź. Bogata angielska młodzież nie na darmo w XIX wieku jeździła przez rok "po Europie" by nabyć ogłady i się opierzyć. Takie podróże naprawdę kształcą i pozostają we wspomnieniach do końca życia. ![]() Wyobraźcie sobie, że w zeszłym tygodniu prokrastynowałam wykonanie jednego telefonu w pracy "bo pan może jest na urlopie". Miałam zadzwonić w tym tygodniu. I co? ZAPOMNIAŁAM! Kompletnie! Dzisiaj spojrzałam na karteluszki na biurku i mnie pot zimny zalał jak zobaczyłam "zadzwonić do XY". Nosz kurde! Nie wiem, zakochanie to czy nieogarnięcie? ![]() Nie pamiętam, która z was pisała o tym, że zapomina o niechętnych rzeczach (w sensie - rzeczach wykonywanych z niechęcią) i ja się pod tym podpisuję. Po prostu nie pamiętam. ![]() Na razie mleko się jeszcze nie rozlało, pan XY nie odbiera, ale może się jakoś z nim skontaktuję. Jutro nie ma mnie w pracy, więc po weekendzie będzie to trzeci tydzień, kiedy telefon nie jest wykonany. Porażka. Po prostu porażka. Jutro jadę rozprawić się z moją chorobą. Będzie bolało. ![]() ![]() A dzisiaj randka. ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Tygrys - dzisiaj Szakira, mam nadzieję, że będziesz? ;> ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Uf. Telefon załatwiony. ![]() Edytowane przez fairytale Czas edycji: 2012-09-27 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Dzięki za kciuki i gratulacje!
![]() ![]() Randki zazdraszczam, tak pozytywnie oczywiście. Tego thrillu ![]() Tygrysie pisałaś coś o przygotowaniu skóry do kwasów. Jak to robisz? Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-09-27 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
ja ogladalam, bardzo dobry film. Polecam, zwlaszcza, ze to chyba film troche o nas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny.
Postanowiłam, że również się ujawnię, gdyż podczytywałam Was już od dawna. ![]() O prokrastynacji i o tym, że mam jej objawy dowiedziałam się już kilka lat temu, ale nic z tym nie zrobiłam i teraz mam gorzej. Na Wasz wątek trafiłam mniej więcej wtedy, gdy powstała część II. Od tamtej pory podczytuję Was prawie regularnie, czytam różne artykuły i blogi, do których linki podajecie (też te z pierwszej strony wątku). Trudniej mi sięgnąć do tych książek przez Was polecanych, ale je też przeczytam. ![]() Z moją prokrastynacją jest gorzej niż kilka lat temu, gdy zaczynałam studia. Ale dzięki temu, co poczytałam tutaj i z innych źródeł, poprawiło się moje spojrzenie na niektóre sprawy. Jeszcze długa droga przede mną, żebym osiągnęła swój cel (czyli nieodkładanie), ale wierzę, że mi się uda. (dzisiaj mam pozytywne nastawienie ![]() Przyjmiecie mnie do swego grona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, że nie odniosę się do wielu Waszych ważnych wypowiedzi, ale póki co nim mój post zostanie zamieszczony na forum, Wy jesteście już dwie strony dalej ![]() Pozwolę sobie tylko przybić piątkę z SoraNoTora, bo wiedzę, że to jakiś czas ujawnień ![]() ![]() Co u mnie? Ostatnio miałam kilka dni przeziębienia i chyba za bardzo sobie pofolgowałam. Leżenie w łóżku pewnie dobrze wpływa na moje zdrowie fizyczne, ale tyle wolnego czasu na myślenie to masakra! Zastanawiam się, jak nieznośna muszę być dla otoczenia, jeżeli po jednym dniu z samą sobą, bez komputera i książki, miałam siebie dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.