ściema w konkursach Rossmanna - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 16:54   #181
Myszka_83
Zakorzenienie

Dot.: ściema w konkursach Rossmanna

Ja też chciałam dzisiaj wziąć udział w konkursie, ale jak klikam już ostatnią opcje "wyślij zgłoszenie", to powraca mi do strony głównej, tak jakbym w ogóle nie brała udziału. W zakładce "moje konkursy" też nic nie ma . Zrobiłam tak kilka razy i ciągle to samo nawet z różnych przeglądarek i dalej nic. Może już mają za dużo zgłoszeń i już więcej nie przyjmują, a może moja odpowiedź jest za długa? Ktoś też tak miał?
Z innymi konkursami nie miałam nigdy problemów, dopiero dzisiaj

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 20:23   #182
Polina44
Przyczajenie

Nie obserwuję list, ale nie wiem czy to co piszesz to prawda - sama wygrałam na ich stronie perfumy, a moja koleżanka tusz do rzęs
Polina44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 20:37   #183
Myszka_83
Zakorzenienie

Ja też bym chciała coś wygrać namęczyłam się z odpowiedzią na pytanie konkursowe, a teraz nawet nie mogę jej wysłać bo się nie da

Stary 2013-08-27, 21:24   #184
Alexzus
Rozeznanie

Akurat tego konkursu w którym brałam udział (i wygrałam) NIE widziałam w zakładce 'moje konkursy', dowiedziałam się tylko z poczty. Tak było z kilkoma innymi konkursami, połowa się tam pojawiła a połowa nie, jedynym potwierdzeniem wzięcia udziału było 'dziękujemy!' w każdej zakładce konkursu i niemożliwość wzięcia udziału ponownie. Jak już zarejestrowałyście zgłoszenie to bierzecie udział, nie musi nic być w zakładce moje konkursy. Polegałabym też bardziej na sprawdzaniu poczty

skromna wymianka, głównie kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=59150636 zakończona - kwiecień
Alexzus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 21:54   #185
marta112211
Przyczajenie

ja rowniez wygralam w konkursie, ktorego nie bylo w zakladce "moje konkursy" (w tym o ktory pytalam kilka postow temu I nie dostalam e-maila ale dostalam telefon o wygranej )
marta112211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 21:57   #186
b66
Raczkowanie

Ja też jestem dowodem na to ,że zwykli ludzie mogą wygrać na tej stronie. Pierwszy raz widzę,żeby tyle ludzi wygrywało.Są również nazwiska laureatów osób z mojej okolicy,a niektóre są mi znajome. Naprawdę świetna strona,konkursy- ja jestem pod wrażeniem. Ciągle marzy mi się większa wygrana np.jakiś wyjazd No cóż może kiedyś...
b66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 23:01   #187
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexzus Pokaż wiadomość
Akurat tego konkursu w którym brałam udział (i wygrałam) NIE widziałam w zakładce 'moje konkursy', dowiedziałam się tylko z poczty. Tak było z kilkoma innymi konkursami, połowa się tam pojawiła a połowa nie, jedynym potwierdzeniem wzięcia udziału było 'dziękujemy!' w każdej zakładce konkursu i niemożliwość wzięcia udziału ponownie. Jak już zarejestrowałyście zgłoszenie to bierzecie udział, nie musi nic być w zakładce moje konkursy. Polegałabym też bardziej na sprawdzaniu poczty
Tylko właśnie ja mogę brać udział znowu w tym konkursie, w którym praktycznie brałam już udział. Już chyba z 15 razy wysyłałam na ten sam konkurs i dalej nic, więc nie wiem czy zostało to zarejestrowane czy nie? Liczba uczestników się nie zmienia, więc pewnie nie

Stary 2013-08-28, 18:33   #188
Polina44
Przyczajenie

To może spróbuj się z nimi skontaktować lub spróbuj wypełnić ankietę konkursową przez inną przeglądarkę? Ja zazwyczaj biorę udział w kilku konkursach na raz, próbowałam, próbowałam i się udało, wcale nie musiałam długo czekać I też konkurs nie pojawił mi się w zakładce "Moje konkursy", a o wygranej dowiedziałam się z listy laureatów. Lepiej ją sprawdzać niż czekać na e-maila, ponieważ na wysłanie e-maila o wygranej mają 3 tygodnie od ogłoszenia wyników.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Żałuję natomiast, że nie załapałam się na to testowanie kosmetyków Synergen, nie wiecie czy coś takiego będzie w najbliższym czasie?
Stary 2013-08-28, 19:52   #189
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polina44 Pokaż wiadomość
To może spróbuj się z nimi skontaktować lub spróbuj wypełnić ankietę konkursową przez inną przeglądarkę? Ja zazwyczaj biorę udział w kilku konkursach na raz, próbowałam, próbowałam i się udało, wcale nie musiałam długo czekać I też konkurs nie pojawił mi się w zakładce "Moje konkursy", a o wygranej dowiedziałam się z listy laureatów. Lepiej ją sprawdzać niż czekać na e-maila, ponieważ na wysłanie e-maila o wygranej mają 3 tygodnie od ogłoszenia wyników
Wysłałam do nich już dwa maile Próbowałam już z różnych przeglądarek, komputerów, nawet założyłam nowe konto i dalej nic. Tak się dzieje na każdym konkursie, na który chcę wysłać zgłoszenie. Już nie wiem o co chodzi

Stary 2013-08-29, 13:21   #190
Polina44
Przyczajenie

Hm też nie mam pojęcia. A co Ci odpisali?
Stary 2013-08-29, 23:00   #191
Myszka_83
Zakorzenienie

Odpisali że był problem techniczny. Dzisiaj udało mi się już wysłać odpowiedź

Edytowane przez Myszka_83
Czas edycji: 2013-08-29 o 23:13
Stary 2013-08-31, 18:11   #192
slodka0018
Raczkowanie

rowniez bralam udzial w konkursach i nic z tego ciagle wygrywaja te same nazwiska a niby w regulaminie pisze ze osoba raz moze wygrac:/
Stary 2013-09-01, 09:57   #193
b66
Raczkowanie

Faktycznie nie zawsze przychodzą powiadomienia na pocztę.Kiedyś przychodziły zawsze,później przestały i pozostawało sprawdzenie na liście laureatów,następnie wrócił czas powiadomień na pocztę. Jakiś czas temu zrobili zakładkę moje konkursy,z początku wszystko super działało, czyli: w jakim konkursie brałam udział,w jaki sposób w razie wygranej odebrać nagrodę,w razie wygranej zaznaczenie o nagrodzie,że wygrałam i jeśli ją się odebrało napis -odebrana.Jednak po czasie nastąpiło szwankowanie i tam już nie było powiadomienia o wygranej i odebraniu. Teraz nie wiem jak jest,bo dawno nic mi się nie trafiło,choć biorę udział.Jednak wszystkie drobne nagrody które wygrałam śledziłam sama w wynikach na stronie rossnet i to był dla mnie wykładnik,później pilnowałam żeby w terminie wszystko odebrać i zawsze dochodziła nagroda,nigdy nie było jakieś nieprawidłowości,że nie miałam paczki za mój włożony trud w konkurs,jeśli go wygrałam. Może ktoś mieć inne doświadczenia,ja mam takie,dlatego przymykam oko na niedoskonałości i szwankowania,ponieważ zawsze wywiązywali się idealnie z przekazywania nagród. Jeśli raz w miesiącu można wygrać to nie sądzę,żeby ktoś wygrywał więcej razy,chyba że wygraną była książka,bo przy książce kiedyś widziałam iż nie było ,że raz w raz w miesiącu. Jest to konkurs ogólnopolski więc nazwiska będą te same. Z drugiej strony jeśli rodzina się dowie o wygranej członka rodziny,też gra,a przeważnie mieszkają w jednej miejscowości.

Na innej stronie czytałam taki regulamin,że z jednego adresu domowego może wygrać tylko jedna osoba.To uważam to za wielką głupotę.Wiadomo, jak jedna osoba z rodziny wygra,paczka przyjdzie z tej strony na adres domowy,a inni też będą chcieli wygrać i zaczną grać.W takim razie ta pierwsza powinna przestać. To, że pod jednym adresem są te same nazwiska to nie znaczy,że jest to jedna rodzina. Mogą być 3,a nawet 4 rodziny pod jednym adresem,a to już dyskwalifikuje inne.

Dlatego ja nie mam większych powodów do krytyki,ale jeśli będę je miała,pewnie tu napiszę.Na razie czuje się w obowiązku pisać dobre odczucia o tej stronie.
b66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 11:16   #194
gosiaczek82
Przyczajenie

Właśnie ostatnio w dwóch konkursach wygrała ta sama osoba z tej samej małej miejscowości więc zbieżność danych nie była przypadkowa. Odstęp czasu ogłoszenia wyników w obu konkursach wynosił dwa dni. Napisałam w tej sprawie do serwisu Rossnetu z prośbą o wytłumaczenie tej sytuacji. Odpisano mi, że dziękują za zgłoszenie i że ta osoba nie otrzyma obu nagród. Jednak lista zwycięzców nie została zaktualizowana, a przecież w takiej sytuacji powinna zostać nagrodzona kolejna osoba biorąca udział w jednym z tych konkursów.
gosiaczek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 16:42   #195
Myszka_83
Zakorzenienie

Ja tylko jestem ciekawa czy oni faktycznie czytają te wszystkie odpowiedzi na te konkursy przecież tego jest bardzo dużo, po kilka, nawet po kilkanaście tysięcy zgłoszeń. No chyba, że mają ileś tam dziesiąt pracowników to obsługujących i każdy czyta po 100

Stary 2013-09-01, 20:19   #196
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiaczek82 Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio w dwóch konkursach wygrała ta sama osoba z tej samej małej miejscowości więc zbieżność danych nie była przypadkowa. Odstęp czasu ogłoszenia wyników w obu konkursach wynosił dwa dni. Napisałam w tej sprawie do serwisu Rossnetu z prośbą o wytłumaczenie tej sytuacji. Odpisano mi, że dziękują za zgłoszenie i że ta osoba nie otrzyma obu nagród. Jednak lista zwycięzców nie została zaktualizowana, a przecież w takiej sytuacji powinna zostać nagrodzona kolejna osoba biorąca udział w jednym z tych konkursów.

Kabel kabel!
I sie dziwić że Polacy uchodzą za kapusiów. kiedyś ktoś cie podpierdzieli do skarbówki zobaczysz
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 16:20   #197
benia1169
Zadomowienie

Ktoś tu kiedyś pisał, że na rossnecie wygrywają te osoby, które wysyłają zgłoszenia na początku i muszę się z tym zgodzić. Nieraz długo się zastanawiałam, modyfikowałam odpowiedź, bo chciałam wypaść jak najlepiej - i nic! A jak napiszę na początku, zaraz po ogłoszeniu konkursu, to czasem sama się dziwię, że wygrałam, nawet nie pamiętam, co napisałam, takie to było (wg. mnie przynajmniej) kiepskie, nieciekawe.
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 16:41   #198
gosiaczek82
Przyczajenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4257776 4]Kabel kabel!
I sie dziwić że Polacy uchodzą za kapusiów. kiedyś ktoś cie podpierdzieli do skarbówki zobaczysz [/QUOTE]

Nie wiem co to ma wspólnego z "kablowaniem". Regulamin jest ustalany po to by go przestrzegać, a konkursy powinny być realizowane zgodnie z jego punktami i zasadami uczciwej rywalizacji i każdy powiniem mieć równe szanse. Więc jeżeli coś się nie zgadza to chyba można mieć prawo zapytać i uzyskać wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Nie - najlepiej siedzieć cicho i udawać, że się niczego nie widzi i nie słyszy, niech Ci którzy oszukują lub są nieuczciwi robią to dalej za cichym przyzwoleniem innych. W ten sposób ten kraj na pewno daleko zajedzie.
A o siebie się nie martwię - zawsze postępowałam i postępuję uczciwie, więc nie ma powodów żebym czegokolwiek miała się obawiać - niech boją się Ci, którzy mają coś na sumieniu.
gosiaczek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:04   #199
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
Ktoś tu kiedyś pisał, że na rossnecie wygrywają te osoby, które wysyłają zgłoszenia na początku i muszę się z tym zgodzić. Nieraz długo się zastanawiałam, modyfikowałam odpowiedź, bo chciałam wypaść jak najlepiej - i nic! A jak napiszę na początku, zaraz po ogłoszeniu konkursu, to czasem sama się dziwię, że wygrałam, nawet nie pamiętam, co napisałam, takie to było (wg. mnie przynajmniej) kiepskie, nieciekawe.
Pewnie na początku chce się im jeszcze to czytać, a później, jak wybiorą już fajną odpowiedź, to pewnie nawet reszty nie czytają

Stary 2013-09-02, 17:45   #200
violajka21
Przyczajenie

Nie wiem, ja tam nigdy nic u nich jeszcze nie wygrałam (a biorę udział prawie w każdym konkursie), ale może po prostu to ja nie mam szczęścia więc nie będę się może lepiej rozwodzic nad różnymi teoriami wygrywania na rossnecie bo nie ma sensu
violajka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 14:33   #201
Nereidaa
Przyczajenie

Nooo chciałyście nowy wymiar konkursów Rossmana to macie, teraz trzeba wpisywać kod paragonu, kwote i date zakupów do każdego konkursu z osobna , w tym są jeszcze jakieś inne wymogi
Rossman już znalazł sposób na wygrywających, dla nich jak widać będzie on bardzo korzystny.
Nereidaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 17:29   #202
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nereidaa Pokaż wiadomość
Nooo chciałyście nowy wymiar konkursów Rossmana to macie, teraz trzeba wpisywać kod paragonu, kwote i date zakupów do każdego konkursu z osobna , w tym są jeszcze jakieś inne wymogi
Rossman już znalazł sposób na wygrywających, dla nich jak widać będzie on bardzo korzystny.
Wcale się im nie dziwię. Jako użytkowniczka wolałabym jednak znać zasady konkursu=regulamin zanim zrobię zakup, bo nawet nie wiadomo za jaką kwotę powinien on być. Ciekawa jestem swoją drogą skąd już tyle zgłoszeń do konkursów
Stary 2013-09-05, 20:22   #203
Nereidaa
Przyczajenie

Cytat:
Wcale się im nie dziwię. Jako użytkowniczka wolałabym jednak znać zasady konkursu=regulamin zanim zrobię zakup, bo nawet nie wiadomo za jaką kwotę powinien on być. Ciekawa jestem swoją drogą skąd już tyle zgłoszeń do konkursów
Dobre pytanie ... ale jak konkursy są na całą Polskę, to ilość osób może nawet pasować. Chociażby zakupienie nie wiem... pomadki, chyba już można zaliczyć do pielęgnacji czyż nie?
Nereidaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 11:22   #204
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nereidaa Pokaż wiadomość
Dobre pytanie ... ale jak konkursy są na całą Polskę, to ilość osób może nawet pasować. Chociażby zakupienie nie wiem... pomadki, chyba już można zaliczyć do pielęgnacji czyż nie?
Tak, ale skąd wiesz, czy nie jest wymagana konkretna kwota, jakie jest pytanie konkursowe i jakie są nagrody w konkursie? Bez tych informacji nie jestem pewna, czy jest sens brać w nim udział! Czyli dopóki polityka Rosmanna się nie zmieni w tym temacie, to macie jedną konkurentkę mniej, bo ja wysiadam tymczasem
Stary 2013-09-06, 19:09   #205
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale skąd wiesz, czy nie jest wymagana konkretna kwota, jakie jest pytanie konkursowe i jakie są nagrody w konkursie? Bez tych informacji nie jestem pewna, czy jest sens brać w nim udział! Czyli dopóki polityka Rosmanna się nie zmieni w tym temacie, to macie jedną konkurentkę mniej, bo ja wysiadam tymczasem
No też bym wolała wiedzieć jakie są nagrody i jakie jest pytanie konkursowe i czy uda mi się na nie kreatywnie odpowiedzieć Nie będę na siłę kupować kosmetyków w rossmannie, żeby zagrać w ciemno w konkursie

Stary 2013-09-06, 20:02   #206
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

ach dzięki wam teraz daje sobie spokój z konkursami na Rossnecie. szkoda bo kilka kosmetyków uczciwie wygrałam.
Trzeba było kablować? Teraz ani ci oszuści ani wy nic nie wygracie.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 20:47   #207
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4267232 9]ach dzięki wam teraz daje sobie spokój z konkursami na Rossnecie. szkoda bo kilka kosmetyków uczciwie wygrałam.
Trzeba było kablować? Teraz ani ci oszuści ani wy nic nie wygracie.[/QUOTE]
pitolenie o szopenie

ja też uważam, że powinni regulamin konkursu i rodzaj nagród zrobić dostępnymi-ludzie kto tam pracuje?! stratedzy, którzy nie widzą dziesięciu Kowalskich nagrodzonych w każdym konkursie?!
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 10:37   #208
paulina2442
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
pitolenie o szopenie

ja też uważam, że powinni regulamin konkursu i rodzaj nagród zrobić dostępnymi-ludzie kto tam pracuje?! stratedzy, którzy nie widzą dziesięciu Kowalskich nagrodzonych w każdym konkursie?!
Byłam bardzo zadowolona ze strony rossnet. A zwłaszcza z konkursów. Nie mam zamiaru kupować i tracić kasy na coś czego nie wiem czy wygram i czy dam rade uporać z zadaniem konkursowym. Myślę że rossnet straciło wiele klientów ale rossman za to zyskał bo jednak ludzie będą chodzić i kupować a wiele z nich i tak nie napisze na ten konkurs. Czyli wykorzystanie klienta poprzez konkursy. Zmniejszy się liczba osób biorących udział a co za tym idzie ? mniej sprawdzania prac. Jestem wściekła na te konkursy bo na prawdę je lubiłam.
paulina2442 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 10:44   #209
Myszka_83
Zakorzenienie

Ja wiem czy się zmniejszy liczba osób biorących udział... Dopiero drugi dzień jak pojawiły się konkursy, a już w niektórych jest po 500, 600 uczestników a konkursy trwają ponad miesiąc, bo kończą się w październiku, więc podejrzewam, że i tak będą mieli sporo do sprawdzania

Stary 2013-09-07, 18:37   #210
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

już niedługo Rossmana zacznie wypierać Hebe

a Kowalscy jeden paragon użyli dla całej 10osobowej rodziny i stąd tyle zgłoszeń (chyba, że "mózgi" z zaplecza konkursowego stworzyli taki program, który eliminuje nr powtarzanych paragonów-choć w to nie wierzę)
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości