|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze jedna sprawa, wiem, ze w sumie slusznie jest zachecac anty-aborcyjnych do dzialalnosci wolontariackiej, ale to nie to samo. Mozna sobie pochodzic po domach opieki, a potem obrosnac w piorka, jakim to jest sie cudownym czlowiek, ale przeciez zawsze mozna zrezygnowac z wolontariatu, znudzic sie nim, albo stwierdzic, ze wlasnie zachcialo nam sie emigracji i porzucic podopiecznych. Albo ze nowe hobby daje wiecej satysfakcji. Rodzice takich dzieci nie maja wyboru (bo co to za wybor jesli alternatywa jest oddanie dziecka do umieralni). |
||
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie tylko o akcję chodzi (bo jestem pewna, że ta ustawa nie zacznie funkcjonować), a raczej o moją drogę zawodową i możliwości życia na wysokim poziomie
. Takie śmieszne uchwały są jedną z kropel wypełniających czarę goryczy.
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, tych ustaw to już w ogóle się narobiło co niemiara, i jak tak sobie czasem robię zestawienie... to ani jedna z tych, które weszły, nie jest pod żadnym względem korzystna dla mnie. A wszystkie wręcz mnie pod jakimś względem u...pupiają. Czy ro aborcja, czy to szkolnictwo. No dosłownie, całkiem jakby ktoś chciał kłody pod nogi rzucać ![]() (Skoro mój post i jak już jest offtopem, to zofftopuję go do końca i powiem, że przeczytałam Twoje wypowiedzi w ludzkich zachowaniach i poglądach nt pewnych banów - i zgadzam się z każdym zdaniem.) |
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś kto się zna mógłby mnie uświadomić czy kobieta która poddaje się aborcji nielegalnie na terenie naszego kraju, ponosi jakiekolwiek konsekwencje prawne z tego tytułu? Bo lekarz wiem że tak, ale co grozi kobiecie jak ta sprawa wyjdzie na jaw? Będę wdzięczna za odpowiedź
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2012-10-11 o 16:23 |
||
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37013218]A, jeszcze jedna kwestia: co w sytuacji, gdy zagrożone jest życie kobiety? He? a taki przypadek znam. Kobeta zmarła dobę po porodzie, dziecko niepełnosprawne i do końca życia zależne od innych, zarówno fizycznie, jak intelektualnie.[/QUOTE]
Tragedia. Nie powinno się dopuścić do wejścia tej ustawy. Dla mnie o życiu w pełni rozwiniętej kobiety, która prawdopodobnie ma partnera, rodzinę, może inne dzieci, powinno się myśleć w pierwszej kolejności.
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę miesięcy temu była taka sytuacja, że matka i chłopak zorganizowali dziewczynie wyjazd na Ukrainę, gdzie dziewczyna usunęła ciążę. Chłopak ją zdaje się tylko odwiózł, ale i tak odpowiadał za pomoc w dokonaniu aborcji. |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Ten kraj to nie jest kraj dla normalnych ludzi. Taką ustawą panowie przy korycie sprowadzą aborcję do podziemia. Bogaci pojadą wyskrobać się zagranice, trochę mniej zamożni zrobią to za 2 tyś w Polsce.. rodzić chore dzieci będzie tylko bieda. Bieda której nie będzie stać na leczenie, rehabilitacje, jakąkolwiek poprawę bytu takiego dziecka.
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś uważałam, że aborcja powinna być dostępna tylko w przypadku zagrożenia życia/ choroby dziecka/ gwałtu. Ale w sumie kim ja jestem, żeby komuś narzucać swoją wolę. Życia za nikogo nie przeżyję, dzieci bawić nie będę.
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
stado baranow siedzi w tym rządzie
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam u ginekologa (tak żeby było śmiesznie
) i chyba nawet nie zliczę ile przekleństw się nasłuchałam od lekarza nt. naszego rządu. Mnie to się naprawdę odechciewa żyć w tym kraju. Na chwilę obecną jestem w 100% zdecydowana na emigrację po studiach. Nie wyobrażam sobie tutaj mojej przyszłości, nie wyobrażam sobie wychowywania dzieci w takim chorym państwie.
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#196 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też z rodzicna mężem i dziecmi chcę wyjechać , może kiedys nam się uda.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Projekt jest autorstwa Solidarnej Polski, przeciwko jego odrzuceniu (czyli za tym, aby projekt trafił do prac w komisji) głosowali wszyscy posłowie SP i PiS, część posłów PO i PSL, oraz posłowie niezależni. Władzą ustawodawczą jest w Polsce Sejm i Senat.
Rozumiem Twoje przesłanie, ale mylisz pojęcia. |
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Jestem za tym, żeby kobieta miała prawo wyboru.
Nie jesteśmy osobami gorszej kategorii, ubezwłasnowolnionymi żeby podejmować za nas jakiekolwiek decyzje. Dziecko nie jest kościoła, państwa tylko rodziców. I tylko oni mają prawo do głosu. Jestem za legalną aborcją płodów chorych. Absolutnie jestem na nie aborcji jako metodzie antykoncepcji. Nie rozumiem kobiet, które patrzą na ten temat tylko przez pryzmat aborcja->morderstwo, lepiej żeby umierało po porodzie w bólu, ale ogólnie super bo jedna skrobanka mniej? Szkoda tylko, że o zawartości mojej macicy decydują osoby jej nie posiadające oraz "kobiety" w wieku poprodukcyjnym. Ja nie wiem, dla swoich córek też tak chcą czy są równi i równiejsi... |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
To jest kobiety, matki sprawa co zrobi !!! nie jakis xxxxxx z rządu!
cycki opadaja jak sie to czyta |
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
Weszłam na tego facebóga i starałam się podchodzić do tych wypowiedzi bez emocji, ale nie do końca mi się udało. Wyłowiłam najlepsze kwiatki (jestem tak dobra, że nazwiska usuwam, ale kto szuka, ten znajdzie
) i wklejam tutaj. W zamyśle chciałam każdą wypowiedź odpowiednio skomentować, ale myślę, że lepiej jeśli każdy sam oceni. 1. masz prawo, by żyć jak każda inna poczęta Istota... masz prawo urodzić.... bez względu i wybierania jakie dziecko chcesz... chore dzieci niejednokrotnie stają się największym błogosławieństwem swoich rodziców.... drogą do Zbawienia... 2. z chorobą da się żyć czasem, wiesz? czasem wyjść.. sama mogłaś być chora, postaw się w takiej sytuacji. 3. to oddaj a nie zabijaj, proste? 4. Szczyt, no szczyt egoizmu! Masz wybór - zabić czy oddać i na oczy już nie zobaczyć, ale ty wolisz zabić, bo tobie jest tak na rękę. Ciekawe jak by ci się żyło ze świadomością, że zabiłaś człowieka. Tak, człowieka - wmawia się ludziom, że w okresie prenatalnym to tylko płód, żeby czuli się usprawiedliwieni. A może tak aborcja dzień przed terminem porodu? Przecież to tylko płód... 5. chorzy ludzie(bo to nie tylko dotyczy dzieci...) cierpią przez takie osoby jak niektórzy z Was- osoby, którzy patrzą na nich ja na "coś gorszego, co nie powinno istnieć". Ale to są wciąż ludzie, którzy zasługują, by ich traktować jak ludzi. Jak ktoś nie potrafi zaakceptować tego, że sam mógłby być rodzicem takiego dziecka, niech nie współżyje. 6. Tu nie chodzi o to, czy Ty masz prawo do rodzenia czy nierodzenia dziecka. Bo w byciu matką/ojcem, nie chodzi o POSIADANIE. Tu chodzi o to, że ta Istotka MA PRAWO do życia i Ty tego prawa nie możesz Jej zabrać. Spróbuj poznać chore dziecko. Nieraz jest bardziej szczęśliwe od zdrowego. Nieraz jego rodzice są szczęśliwsi od innych rodziców. Nie można kogoś zamordować tylko dlatego, że nie pasuje do schematu.. 7. ale cała dyskusja nie toczy się wokół kobiet tylko wokół nienarodzonych dzieci, trzymaj się tematu ![]() 8. Rany, nie jesteś katoliczka, to po co się tu udzielasz, skoro wiesz, że spotkasz się z dezaprobatą? I nie zygoty, płody i zarodki, tylko ludzie. 9. hitlerowcy też zabjali chore jednostki. przecież one nie pasują do naszego idealnego społeczeństwa, gdzie ma być nam dobrze, bogato i wygodnie... to lepiej dokonać aborcji niż być biednym? oczywiście, że wychowywanie upośledzonego dziecka nie jest łatwe, oddanie do adopcji nie jest łatwe, ale sorry, kto powiedział, że życie ma być łatwe? 10. Ale wmawia się ludziom na siłę, że płód to nie człowiek, o to chodzi. A to przecież człowiek, a życie płodowe to życie w łonie matki. Przecież lepiej brzmi "usunęłam płód, ciążę" niż "zabiłam człowieka". Ludzie czują się usprawiedliwieni. 11. to sobie usuwaj. tak samo można u kogoś dorosłego stwierdzić jakąś chorobę i zabić nie? proste rozwiązanie. 12. Tak naprawdę nie da się naukowo stwierdzić, gdzie zaczyna się życie, w którym dniu lub tygodniu, dlatego moralnie bezpieczniej jest chronić je od poczęcia. To jest dla mnie wystarczający argument. 13. "bo nie oszukujmy się, NPR nie jest metoda komfortowa nie tylko dla kobiet, ale tez dla mężczyzn" = trochę dobrego nastawienia i 5 minut dziennie to za dużo żeby przestać się truć tabletkami? To bierz je sobie do woli - tylko później nie miej pretensji do firm farmaceutycznych i lekarzy, że masz chore, upośledzone dzieci lub nie możesz ich mieć wcale. Wtedy będzie wielka batalia o "IN VITRO"??? Hmmm... o jakim "odbieraniu" prawa do decyzji mówimy? NIKT NIGDY NIE MIAŁ prawa do aborcji i niech tak lepiej zostanie... 14. Antykoncepcja tyczy się nieco innej kwestii. Jest bramą dla rozwiązłości seksualnej, przestrzenią, w której celem nadrzędnym staje się zaspokajanie własnych potrzeb, poszukiwanie przyjemności. 15. Życie zaczyna się w momencie poczęcia tylko Bóg zna dokładny czas....kiedy to się zdarzyło.Nawiasem mówiąc to trawienie zaczyna się w momencie spojrzenia na pokarm-zaczyna nam cieknąć ślinka chociaż jeszcze nie złapaliśmy pierwszego kęsa...Kiedy zaczyna się Życie?w momencie spojrzenia na....żonę/męża?Bóg nas widzi. 16. kobieta :krucha,delikatna,piękna, wrażliwa,dająca życie...zakłada spodnie,połyka tabletkę i staje się mocna ,niezależna,arogancka, mordercza... i na koniec: Szanowna E. i A. przeczytałam dyskusję, od dziś obejmuję Was modlitwą, abyście znalazły prawdę w tym zagubionym świecie. Jeśli napiszecie, ze macie to gdzieś i nie potrzebujecie modlitw i tak będę Was wymieniać w różańcu, czy to się Wam podoba czy nie Tyle mogę zrobić. Nikogo nie będę przekonywać, po prostu będę się codziennie modlić. PozdrawiamJestem zażenowana. |
|
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście jestem przeciwna tej ustawie. Poglądy pana Zenka spod szesnastki nie mogą mi odebrać wyboru. |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka, a czytałaś wypowiedzi z podrzuconego już wcześniej linku? i dalej uważasz, że aborcja w takich przypadkach jest nieuzasadniona? jeśli tak, to jesteś osobą kompletnie pozbawioną uczuć. I przeraża mnie to, że ludzie o podobnych poglądach siedzą ''wyżej'' i decydują o życiu 38mln Polaków.
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
może jestem okrutna, ale jakie to szczęście mieć bardzo(!) chore dziecko
nie wszystko chicało mi się czytać co przytoczyłaś, bo nóż się w kieszeni otwiera.Jak ktoś chce, ma takie a nie inne przekonania, to niech rodzi, wychowuje, będziesz szczęsliwy, jeśli taka sytuajca daje mu szczęście. Ale niech nikt mi tego nie narzuca |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/...or_4668678.jpg
|
|
|
#207 | |
|
Konto usunięte
|
Mi się podoba 15
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fanatycy i oszołomi są wszędzie, zawsze będzie jakiś odsetek takich ludzi w społeczeństwie. Niebezpieczne się robi wtedy, kiedy chcą oni narzucić swoje widzimisie reszcie, jak w przypadku zmian w ustawie. |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, ja naprawde nie mam nic do wiary katolickiej, do osób wierzących. Niech wierzą, niech mają swoje poglądy, bo mają do nich prawo. Ich sprawa, ich wiara. Tylko dlaczego oni czują się w obowiązku narzucać innym te poglądy? Pamiętam taki przypadek, bodajże 14letnia zgwałcona dziewczyna, miała prawo do aborcji, ale... zrobiła się wokół niej tak ogromna nagonka Kościoła, że żaden lekarz nie podjął się przeprowadzenia zabiegu i dziewczynka, przecież to jeszcze dziecko! musiała urodzić. A po porodzie... myślicie, że Kościół jej w czymś pomógł? G. prawda. Została z tym sama, ona i jej rodzina. Ja nie mam słów na takie zachowanie. Jakim prawem to religia, cudze nakazy moralne mają rządzić państwem? Prawo w tym kraju powinna być ponad jakąkolwiek religią!
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-10-11 o 19:55 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wszystko chicało mi się czytać co przytoczyłaś, bo nóż się w kieszeni otwiera.