|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania ![]() |
|||
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 8,33% |
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
0 | 0% |
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
0 | 0% |
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
0 | 0% |
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
0 | 0% |
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
2 | 4,17% |
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
13 | 27,08% |
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
3 | 6,25% |
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
2 | 4,17% |
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
15 | 31,25% |
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
1 | 2,08% |
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
3 | 6,25% |
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
1 | 2,08% |
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
2 | 4,17% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam wiadomość od Patika - skopiowane z fb Tęskno mi za Wami. Czytam i ciągle chcę coś wtrącić od siebie. Najpierw napiszę co u nas: Jutro mamy szczepienie i trochę dygam. Musiałam zamówić szczepionkę bo priorix sie skończył w przychodni i narazie szczepię mmr-ką. 80 zł kosztowała. To nie za mało? kiedyś pisałyście że koło 200 ? wogóle pani w aptece pytała czy ma być podstawowa priorix? a to jest jakaś niepodstawowa/ inny rodzaj? oświećcie mnie bo nie wiem czy dobrą szczepionką dziecko szczepię... Do tego byłyśmy dzisiaj u koleżanki której córka chora!!- a ta mi nic nie powiedziała. Mała gorączka wysoka i kaszel, dopiero wieczorem miała z nią jechać na izbę ale powinna mi powiedzieć. I teraz boję się tym bardziej że szczepienie.. Wczoraj była TA sprawa. Jeszcze trzymajcie kciuki bo 30 ma się wyjaśnić. Wiecej szczegółów napiszę jak mnie już łaskawie wypuszczę a tej niewoli. Ale nerwa mam. Sara po nocach płacze, chyba chodzenie przeżywa, jak juz pisałam na fb. Wieczorami padam jak mucha, i Lili mi też cierpliwości brakuje, dzisiaj się wydarłam a potem miałam wyrzuty, Mamad flaki mi sie przewracają jak czytam co z wózkiem się dzieje. Daj namiary do siebie na fb. Jak cie znaleźć? Wkurzam się bo nie widzę nawet zdjęć które wstawiacie, no ![]() Jacieee u Was też nie wesoło, szpital to tak przygnębiające miejsce, masakra. Depresje można złapać. Poszalałyście z tymi kocykami by anna mucha. W portfelu chyba też musi być by anna mucha żeby sobie je zamówić. ![]() Marina co za dziadostwo, jak to nie dać skierowania! Tak, oto nasza służba zdrowia. mój brat coś wicej płacił prywatnie za gastro, chyba ze 300 jak dobrze pamiętam. I wieM, co, już podjęłaś decyzję ale odnośnie studiów. Ale ci napisze Moja mama kiedyś też rzuciła studia na 3 czy 4 roku bo nie miał kto z nami siedzieć, konflikty z teściową, rzuciła tez pracę ( była nauczycielką) i do tej pory siedzi w domu, to była najgorsza jej życiowa decyzja.. rzucić pracę. A kiedyś wyższe wykształcenie to było coś. Dobrze, że to są studia 2stopniowe i masz już licencjat, to trochę inna sytuacja. Kiedyś były studia tylko jednostopniowe ciągiem 5 lat. Agawoo zaraz spróbuję cię odnaleźć na fb. Mam nadzieję że ty tylko 3 dniówka, omęczysz się biedna i Ty i mała, nerwy. Trzymam kciuki za zdrówko ![]() cdn bo sara wyje.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Link mi się nie otworzył, ciekawa jestem co to było ![]() Byliśmy w pizzerii. Znajomi proponowali spotkanie i jak zwykle pierwsza odpowiedź mojego męża brzmiała NIE. Bo mu się nie chce, zmęczony jest itp. Później zmienił zdanie- jak zwykle. Czym mnie wnerwia najbardziej na świecie. Nie wiem co się z nim dzieje. Mnie ciągnie do ludzi a u niego jest całkiem odwrotnie. Wziął Radka do moich rodziców żebym sobie mogła internet sprawdzić ![]() ![]() Mi też szkoda, że się nie załapaliśmy na dresik jednoczęściowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.amazon.co.uk/LEGO-DUPLO-5...1098529&sr=8-1 Emil nie potrafi jeszcze budowac takich cudów jak na pudełku, więc klocki co wieczór chowane są do pudełka ![]() śliczne. ![]() ![]() ![]() Patik- przykro czytać. ![]() o szczepionkach nic nie wiem. czekaj na brumka i inne dziewczyny one są bardziej w temacie. kurczę nawet nie wiem co ci napisac. do 7 listopada już nie daleko, a my tu jesteśmy dla ciebie. wiec pisz, czytaj, zdjęcia wstawimy jeszcze raz ![]() ![]() tylko przypomnij się. ja kocyka nie kupuję. za 5 funtów kupiłam Emilowi w Primarku taki mięciutki. może nie aż tak ciepły, ale na dobra sprawę, mogę teraz kupić materiał, wypełnienie i uszyć. kiedyś ręcznie szyto i było ok. może i ja dam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Dostałam okres! Pierwszy od równo dwóch lat
![]() ![]() Byłam ostatnia, czy ktoś tu jeszcze nie ma @?
#185 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Chyba współczuć bo płacze
![]() Justyna a Ty dostałaś? I reszta dziewczyn z grupowej @. ? 83monia? Bo ja jeszcze nie......... EDIT: Właśnie sprawdzałam w kalendarzu i jeszcze mamy czas. Uf. Coś nerwowa jestem ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-24 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
AgaG piękne zdjęcia!
![]() Marina bardzo Wam współczuję! Dużo zdrówka życzę! Brumek współczuję... A nie w listopadzie byłoby 2 lata? Ja jeszcze jestem bez @... |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Witam,
Cytat:
Brumek w Wawie kursuję na trasie DW Centralny (spod niego mam autobus) - Sobieskiego (Instytut Neurologii i Psychiatrii), więc napisz mi gdzie i o której mam być (i żeby nie było to zbyt skomplikowane). Na priv wyślę Ci mój nr tel jakby co. A tak w ogóle to tęskno mi za Helenką (a zwłaszcza moim piersiom). I chyba przygodę z karmieniem piersią Helenki mogę uważać za zakończoną, smutno mi. Chociaż jak wróciłam po pierwszym tygodniu nieobecności i wzięłam ją na ręce to od razu przyjęła pozycję horyzontalną (na cyca) i nie wiem jak to teraz będzie. Z opowieści tż - pierwsze noce beze mnie Helena się dość często budziła z płaczem, później - 1 raz... więc chyba bez cyca jej się lepiej śpi. Jak wróciłam w czwartek do Poznania to dwie noce dosłownie wisiała na mnie... A tak w ogóle jak mnie pierwszy raz zobaczyła po powrocie (tż przyjechał z nią po mnie na dworzec) to była w totalnym szoku, zrobiła wielkie oczy i nie wiedziała co się dzieje, dopiero po chwili zaczęła się śmiać... No to tyle marudzenia o mnie ![]() Na pocieszenie kupiłam sobie dzisiaj dwa staniki... już nie do karmienia.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
aga jakaś Ty śliczna... masz taki zgrabniusieńki nosek
![]() ![]() patiku ale dobrze, że jesteś... tęsknie! Co do studiów to niestety nie mój wybór. Ale kurde no, pewnych rzeczy się nie przeskoczy, wiadomo - $. Nie ma opcji, by się dało iść dalej. A niema sensu się łudzić, bo prędzej czy pozniej wypisali by mnie z listy studentów za niepłacenie. Ale cieszę się, że tak jak piszesz- studia są teraz dwutokowe. Bo jakby mi miały przepadać teraz to by mi serce pękło. Tak samo jakbym już miała wpłaconą jedną ratę ( 950 zł rata, semestr 1900 zł i to od I roku lic. ![]() A Twoja mama... kurde, heroiczna postawa z jednej strony, a z drugiej...żal na lata. Agni naprawdę Cię podziwiam, że masz chęci uszczęśliwiać rodzinę. I że Ci się chce. Świetne rzeczy. mamad jak wczoraj przeczytałam o wózku aż nie wiedziałam co napisać. Niestety, zaskakuje mnie bestialstwo ludzi...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Shira wode gazowaną i niegazowaną tą co zawsze,bo Ja pije niegazowaną a teściowa gazowaną i obie mam zawsze w domu
![]() Marzena ale piękny ten dres! cudnie Hania w nim wygląda ! Agni cudaśne takie prezenty ![]() ![]() Aga uwielbiam oglądać Twoją trójkę ![]() Brumek Ja miałam już @ teraz póki co ciszaaaa.... Marina najedz się przed 10tą ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj zrobiłam Emilie chustę z polaru, musze jeszcze kupić tylko rzepy i przyszyć ![]() Byliśmy z wymazem u doktorka,mamy skierowanie do laryngologa... A wiecie, że mnie te klocki duplo wg nie kręcą ![]() pewnie dlatego,że wiem, że damę one nie ruszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
żanetko jaka paka? kurcza, coś Ty znowu wymyśliła?
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuje wam wszystkim za pochwały
![]() Cytat:
drugi pomysł, ale to juz typowo tylko ozdobna świeczka to ciemna świeczka przewiązana koronką. tez bardzo ciekawie wyglada. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Agni moa teściowa uwielbia świeczki i nie raz kombinuje ale z dekoracją wokół świeczki,nie wpadłam aby ją udekorować
![]() ![]() Marina pisałam znalazłam kurtkę, spodnie i dwa sweterki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Agni eee kolaż zrobię na dzień dziadka i babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Idziecie jak burza...nie wiem czy dam rade nadrobic. W pracy czytam was z doskoku po łebkach
![]() ![]() PATIK brakuje tu Ciebie ![]() BRUMKU jak ja dostałam pierwsza @ tez miałam taki smutek w sercu. Od tamtej pory cisza w eterze jesli chodzi o @. Kupiłam dzisiaj test ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
AgaG piękne zdjęcia! Dzieciaków masz cudownych, fajnie się patrzy na taką ekipę rodzeństwa
![]() ![]() ![]() Patik fajnie Cie czytać! Nie wiem jak to z tymi szczepieniami dokładnie jest. my szczepiliśmy tym co mieli w przychodni. Kurcze kolejny raz jak to koleżanka zapomina uprzedzić o swoim chorym dziecku przed spotkaniem. A jak Sarka złapała jakiegoś wirusika u dzieci to jest moment. Może poczekaj z tym szczepieniem...... Żaneta ja tez podskórnie czuję, że to lego mojej nie ruszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
witam na nowym watku. Nadrobilam was.
Teliku co do mieszkania nie mam co jeszcze pokazywac, bo tylko kuchnia jako tako zrobiona. Mamad masakra z tym wozkiem. Brumku Tymus slicznie wyglada w nowej fryzurze, no i wspolczuje kolejnego zeba. Aga,Marzenka, Chelsea super zdjecia. Agawoo zdrowka dla Amelki. Jaciee mam nadzieje, ze w koncu wyjdziecie ze szpitala. Wiecej nie pamietam, wybaczcie. Stronczek chce nas lac za brak tytulow, a sama cos wymyslila?? :P U nas ok, zimno sie zrobilo ale i tak chodzimy na spacery. Dzisiaj zrobilismy 5 km. Troche niesatety pogoda na mnie zle wplywa, i chyba jesienne dolki i humorki sie zaczynaja. Martwie sie tez moja babcia, bo znowu miala atak (jest cukrzykiem), do lekarza nie chce isc, dobrze, ze dziadek byl kolo niej. No i takie sprawy powoduja, ze sie tesknota wlacza. Na szczescie jest Szymonek. Wiecie jaki numer dzisiaj odstawil?? Biegl gdzies pijac actimela i sie przewrocil i oboje z TZ slyszymy jak, sie zbiera i mowi: "Kulde". Szybko zaczal. Trzeba uwazac teraz co sie mowi, bo chwyta. A ja nagminnie mowie kurde i cholera ![]() Co do prezentow, to chyba kupujemy narzedzia i stolik majsterkowicza, bo mlody jak widzi srubokret, to az piszczy z radosci.
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Aga też miałam pisać, że bardzo młodziutko wyglądasz (no w końcu młodziutka jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
AGA ale sliczna rodzinka
![]() AGNI zazdroszcze talentu. Piękne prezenty gwiazdkowe MARZENA Haniolek pieknie zaprezentował dresik ![]() ![]() MAMAD przykro mi z powodu wózka. Po co komu wózek dzieciecy? Nie ogarniam tego... Wszystkim chorowitkom zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
no właśnie chciałam to zasugerowac.
ja jeszcze chce odcisąć stópki w masie solnej, pomalowac na jakiś kolor i zrobic z tego zawieszkę na choinkę. jak zrobię to pokażę co wyszło. to wąłśnie prezent dla dziadków PAtik nadaje: Sara śpi mogę pisać dalej. Lili noo ja właśnie mam @ - dostałam w niedzielę ![]() A ten link to nie link tylko uśmichnieta buźka miała być ale tak jakoś wkleiło, nie wiem .. Agni podziwiam za zapał chęci, pomysły na takie prezenty. Masz smykałkę. Aaaa przejęłas nazwisko męza po slubie? jakie? A co zaneta w wymazie coś nie tak wyszło? a z wątrobą jak? Postanowiłam że jutro dzwonię do przychodni i odraczam szczepienie do piątku. Jutro dzień targowy i zawsze duużo ludzi, zdechlaków.. Sara chyba przechodzi przedwczesny bunt 2latka czy co. Jak coś jej nie po nosie to piszczy, wyje, kładzie się i się rzuca, cuda wyczynia.Z samego Rano chciała na dwór i cały czas do drzwi szła i do mnie ciągnęła za nogę, nie mogłam jej niczym zająć. Wiecie jak fajnie tak się Wam "wypisać"? |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam BRUMKU Tymkowi super w nowej fryzurce. My póki co sami podcinamy
![]() Moje dziecko wczoraj stuklo sobie noge. tak szalała, ze walneła w taka deseczke. potem strasznie przejeta mi opowiadała jak to sie stalo. Az sie trzęsła z emocji. Ja myslałam, ze padne ze śmiechu. Potem na każde słowo gdzie martyna ma aua podnosiła nogawke spodni i pokazywała. Ale to nie wszytsko. kazał sobie to aua całowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uśmiałam się z tych ZDECHLAKÓW ![]() Moja przyjaciółka tez nie powiedziała, że jej mały kaszle. Dzisiaj w pizzerii chyrlał jak fiks, powiedziała, że się pizzą zadławił ![]() Tylko, że później też kaszlał. Mam nadzieję, że Radka nie zaraził. Radek reaguje podobnie jak Sara. Jak tylko coś nie jest mu po nosie to wrzeszczy jak poparzony. Przez gardło, no masakra. Wije się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Kajool przeogromnie się cieszę, że jesteś już z Tż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
PATIKU u nas podobnie. jaknie dostanie czego chce albo ja czegos nie zrobie to sie drze na mnie albo wisi mi na nodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak mój bratanek się tak zachowywał. Zawsze wszystko "opowiadał" co się mu przydarzyło. Albo jak bratowa nam opowiadała, że np stłukł sobie nogę to mały jak słyszał to zaraz nogawkę podnosił i "uuu" gadał. My póki co nie podcinaliśmy włosków. Wygląda jeszcze jak słodki aniołek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
LILI ja czasami nie moge uwierzyć, ze to moje małe dzieciątko juz tak duzo rozumie. czasami nas tak zadziwia, ze siedzimy z TZ z otwartymi buziami.
Ktos pisał o szczypaniu. U nas tez jest na topie i czasami gryzienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Lilli no właśnie nie dostałam a powinnam... ale biorę tabletki więc teoretycznie nie powinnam się martwić :/
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Marzena mogę Cie prosić o link do tej cudnej czapki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy @ nie miałam regularnie.
Dziewczyny wiem, że to było wałkowane juz milion razy ale potrzebuję pomysłu na prezent dla dwulatka. Chłopiec. Najlepiej jakąś zabawkę, tak do 70zł. Myślałam o ośmiorniczkach do kąpieli. Ale co można jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które szczepiły na PNEUMOKOKI !?
dzieciaki Wasze miały jakieś objawy poszczepienne? Najprawdopodobniej będę musiała Emilie zaszczepić na pneumo, bo ma w sobie tą bakterie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za wszystkie komplementy w imieniu Haniołka.
![]() Blondynko, biedny Bruno- zdrówka dla niego. ![]() Piwnooka, chyba każda kobieta przeżywa odstawienie dziecka od piersi, na szczęście ten żal szybko mija(wiem to po sobie). ![]() ![]() To powitanie musiało być bardzo wzruszające, już niedługo znowu będziecie w komplecie. ![]() Brumku, pierwszy @ po porodzie,matko kiedy to było. ![]() ![]() Lili, niestety porządek i dziecko nie idą w parze. Hania skutecznie przytemperowała moje pedantyczne zapędy. ![]() Pokaż swojego aniołka- dawno nie wstawiałaś zdjęć Radzia! ![]() Aga, dzieciaki masz jak z obrazka- wszystkie takie pogodne i uśmiechnięte. ![]() ![]() Kajool, ale się chłopak rozgadał- niesamowity jest! Hania za każdym razem jak zobaczy mnie kiedy się przebieram wykrzykuje zadowolona- cycki! ![]() Myha, ale to słodkie. ![]() No i życzę takiego wyniku testu jaki Cię uszczęśliwi. ![]() Patik, jak fajnie że jesteś. ![]() ![]() ![]() Agni, a powiedz jakie wymiary ma Nasz forumowy rekordzista wagowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.