Becikowe na psa - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 23:35   #181
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Becikowe na psa

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Wcale by się nie rozpętało...połowie moich bezdzietnych znajomych dzieci wiszą kalafiorem i nie mam o to do nich pretensji...każdy ma swoje punktu zainteresowania..jeden lubi dzieci, inny konie a ktoś jeszcze pająki, o co drzeć łacha?
Muszę przyznać, że nie rozumiem takiego myślenia. Ja za dziećmi nie przepadam i na razie nie chcę ich mieć, ale chociaż los zwierząt obchodzi mnie zdecydowanie bardziej nie wyobrażam sobie, żebym powiedziała, że dzieci, zwłaszcza chore i potrzebujące pomocy, latają mi koło tyłka. Dziwi mnie takie rozumowanie.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 23:52   #182
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że nie rozumiem takiego myślenia. Ja za dziećmi nie przepadam i na razie nie chcę ich mieć, ale chociaż los zwierząt obchodzi mnie zdecydowanie bardziej nie wyobrażam sobie, żebym powiedziała, że dzieci, zwłaszcza chore i potrzebujące pomocy, latają mi koło tyłka. Dziwi mnie takie rozumowanie.
Człowiek już taki jest, że się dziwi ciągle... to taka dziecięca pozostałość
Mnie za to dziwi, że piszesz na kolorowo, na wizażu to rzadki widok, ale nie robię z tego afery
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 07:26   #183
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moją ambicją i intencją nie jest pokazywanie się z dobrej czy złej strony, to co robię dobrego dla ludzi bądź zwierząt jest moją prywatną sprawą i nie czuję się w obowiązku zdawać Ci raportu.
Psy szczerze latają mi koło tyłka...dajesz kasę, to świetnie, ja dam na coś co uważam za stosowne (mój 1%)....
Chyba jednak masz taką ambicję, bo po co piszesz że masz empatię w stosunku do zwierząt, skoro psy latają Ci kolo tyłka? Zawsze to fajnie brzmi - empatia - takie modne słowo
Zawsze to lepiej pokazać się jako ktoś empatyczny niż obojętny.
Nie wymagam od Ciebie żadnych raportów - nigdzie tego nie pisałam. I też nie napisałam na co daję kasę .

Edytowane przez aferka
Czas edycji: 2012-11-01 o 07:27
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 08:21   #184
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie za to dziwi, że piszesz na kolorowo, na wizażu to rzadki widok, ale nie robię z tego afery
Bo i nie ma z czego. Poza tym jest już wątek o dziwieniu się i tam możesz dziwić się do woli i robić afery z czego chcesz.

Ja po prostu nie mogę zrozumieć jak możesz niemal jednocześnie pisać o empatii i o tym, że coś Ci lata koło tyłka.

Edit. Ujmę to inaczej - nawet gdybym stwierdziła, że dzieci (czy ludzie ogólnie) latają mi koło tyłka, nie odmawiałabym im możliwości otrzymania pomocy finansowej od państwa czy kogokolwiek. Nie krzyczałabym, że zamiast na dzieci powinno się dać te pieniądze na psy.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-11-01 o 08:35
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 09:52   #185
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aferka Pokaż wiadomość
Chyba jednak masz taką ambicję, bo po co piszesz że masz empatię w stosunku do zwierząt, skoro psy latają Ci kolo tyłka? Zawsze to fajnie brzmi - empatia - takie modne słowo
Zawsze to lepiej pokazać się jako ktoś empatyczny niż obojętny.
Nie wymagam od Ciebie żadnych raportów - nigdzie tego nie pisałam. I też nie napisałam na co daję kasę .
Piszę, że mam, bo mam- ot co! Ale przecież chyba nie oczekujesz, że będę tu tego dowodzić?
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Bo i nie ma z czego. Poza tym jest już wątek o dziwieniu się i tam możesz dziwić się do woli i robić afery z czego chcesz.

Ja po prostu nie mogę zrozumieć jak możesz niemal jednocześnie pisać o empatii i o tym, że coś Ci lata koło tyłka.

Edit. Ujmę to inaczej - nawet gdybym stwierdziła, że dzieci (czy ludzie ogólnie) latają mi koło tyłka, nie odmawiałabym im możliwości otrzymania pomocy finansowej od państwa czy kogokolwiek. Nie krzyczałabym, że zamiast na dzieci powinno się dać te pieniądze na psy.
Ale przecież to nie ja robię afery...napisałam co myślę i zamknęłam się, ale co chwilę odzywa się ktoś cytując moją którąś wypowiedź celem robienia zadymy. Przecież co to za fun byłby z wątku gdzie każdy sobie przyklaskuje, to znalazłyście sobie osobę o innym punkcie widzenia i drążycie w nieskończoność jak tylko na wątku zaczyna wiać nudą.
O tym świadczy fakt, że jakby tak strasznie pieski Was zajmowały, to już dawno machnęłybyście ręką na moje wypowiedzi i gadałybyście sobie między sobą na temat, który Was tu przyciągnął..ale Was nie interesuje merytoryczna rozmowa, tylko pyskówka, toteż usilnie próbujecie mnie wciągnąć w dyskusję, ciągle cytując i zżymając się na moją postawę zamiast gadać o biednych psach w schroniskach i becikowym na nie.
A ja siedzę sobie i ani myślę dać się sprowokować
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 16:13   #186
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Aferka dobrze, ze sie odezwalas

a mi sie przypomnialo cos, co troche rozni psy od innych zwierzat i moze dlatego od psow zaczeli z tym becikowym, przeciez za posiadanie psa czy psów płacimy podatki, a chyba od innych zwierzat sie tego nie płaci?
no chyba, ze sie myle, moze tez to zalezy od gminy

wiec jednak cos psy wnosza do Państwa i maja prawo wymagac cos w zamian , jezeli juz idziemy takim tokiem rozumowania

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 16:14   #187
cosma
Zakorzenienie

Czy zawsze jak sie pojawia temat pomocy zwierzakom musi się pojawić idiotyczny argument, że trzeba w pierwszej koleności pomagać dzieciom? Przecież jak ktoś chce może wspomagać dzieciowe oragizacje, w czym problem.

Inciatywa "becikowego' dla psa rodzi pewne niebezpieczeństwo, że ludzie będą adoptować psy jedynie dla kasy, a zwierzaki będa później porzucane. Spójrzcie jaka jest mentalność ludzi na wsi...
Chyba, że rozwiąże się to z głową, w postaci bonów na leczenie, karmę, akcesoria, a nie dając gotówkę do ręki.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 05:29   #188
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Czy zawsze jak sie pojawia temat pomocy zwierzakom musi się pojawić idiotyczny argument, że trzeba w pierwszej koleności pomagać dzieciom? Przecież jak ktoś chce może wspomagać dzieciowe oragizacje, w czym problem.

Inciatywa "becikowego' dla psa rodzi pewne niebezpieczeństwo, że ludzie będą adoptować psy jedynie dla kasy, a zwierzaki będa później porzucane. Spójrzcie jaka jest mentalność ludzi na wsi...
Chyba, że rozwiąże się to z głową, w postaci bonów na leczenie, karmę, akcesoria, a nie dając gotówkę do ręki.
Czemu idiotyczny ?
Stary 2012-11-02, 12:42   #189
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Czemu idiotyczny ?
Idiotyczne , bo inni podatnicy mogą chcieć przeznaczyć swoje pieniądze na inny cel.
I tak będzie w każdej kwestii
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 13:26   #190
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Idiotyczne , bo inni podatnicy mogą chcieć przeznaczyć swoje pieniądze na inny cel.
I tak będzie w każdej kwestii
To podatnicy wybierają na co idą ich podatki?

oprócz 1 % na opp
Stary 2012-11-02, 13:52   #191
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
To podatnicy wybierają na co idą ich podatki?

oprócz 1 % na opp
tak, jeśli powstaje duża grupa zainteresowanych i reprezentant ich poglądów ma władzę ustawodawczą.
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości