![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Czterolatki :)
Cytat:
![]() ![]() moja śpi od 20stej. ale jutro musi iść jeszcze wcześniej, chyba przed 19stą ![]() bo 6,45 muszę być na pkp. chcę jeszcze zdobyć parę rogali dla psiółek w cukierni na stacji, a pociąg rusza 7.10. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Anisia niech moc bedzie z Toba
![]() Jowisz gdzie wybywacie? cos mi umknęło ![]() kurde juz od godziny probuje sie zalogowac do iboa bo chce zobaczyc co w ofercie mam i d.upa blada ![]()
#183 |
Zakorzenienie
|
przetrzymałam
![]() zamknął się ![]() kara jutro będzie jak uj ![]() mały terrorystom emocjonalnym mowie "NIE"
#185 |
Zakorzenienie
|
Ale dosłownie bunt na całego. Ja słowo on 3
![]() ![]()
#186 |
Zakorzenienie
|
samsung ace 2 za 299 zł w abonamencie za 59,99 na 30 miesięcy jest chyba ok?
Anisia Ty mówiłaś o tym samsungu? ma fajny duzy wyswietlacz, a jak to jest z e-bookami? wszystkie czytaja czy trzeba sie dowiadywac? ten telefon widziqałam u kupeli , fajny. Ale mysle czy nie poczekac do konca roku albo przynajmniej do grudnia ,moze jakies promocje beda ![]() http://apps.t-mobile.pl/productApp-w...ket=P&type=all
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2012-11-07 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
no i mam pierwsze kłopoty wychowawcze z Mikim w przedszkolu
on ponoć już na wszystkich zajęciach mówi, że mu się nudzi, odmawia wspólnych zabaw, wspólnego robienia wszystkiego od czasu do czasu do czegos się przyłoży masakra, wychowawczyni radzi chwalić go co niemiara, zachęcać do pracy, bo leniuszek z niego , że hej ma chytry plan, że będzie mu mówić, że mama dzwoni i pyta co tam Miki w przedszkolu porabia, czy zaczął się bawić ze wszystkimi ![]() macie jakieś jeszcze koncepty ? jak to utemperować, bo jak jeszcze będzie bąkał paniom, że mu się nuuuudzi, to sie zastrzelę ![]() mój tż ma chętkę na Włochy, bo nie wiadomo ile jego brat będzie tam jeszcze pomieszkiwał ale dylemat, samolotem to potem skąd auto na wycieczki po okolicach, a jak autem swoim, to podróż mordęga, szczególnie z młodą hrabiną,bo ona nie przepada za wycieczkami , no i czy nasze autko dojedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
ale czemu mu sie nudzi? w czym problem? nie umie sie czyms zająć na dłuzsza chwilę czy co
![]()
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pocieszyła mnie właśnie świętami i promocjami bo ruch wtedy na pewno jest ![]() cel główny spotkanie z psiółami. to nasze bez mężów, dzieci ![]() ![]() Igę biorę bo ją na tydzień zostawię ![]() ![]() edit. ale w sumie dobrze bo w piątek u mamy jeszcze sałatkę śledziową muszę machnąć. po wino lecieć itp. jedna jest w ciąży, kupiłyśmy jej tradycyjnie krem na rozstępy ![]() ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2012-11-07 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Takuśna
on tak paniom odpowiada, że mu sie nudzi ![]() woli w kąciku sie bawić , niż z dziećmi się bawić na religii, czy razem wycinać, malować uczyć się ![]() panie go zachęcają, a on jak sie uprze, to nie ma przeproś, na siłę go nie tarmoszą do wspólnych zabaw i zajęc ![]() ostatnio, śledzie mi nie podchodzą, ciągle mam smak tego czarnego mięsa śledziowego co jest od grzbietu, bleee, już przestałam robić ,bo ciągle takie same matjasy w smaku Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2012-11-07 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to taki mały plusik. bo kłopot rozumiem. niestety wydaje mi się,że autorytet pań trochę się chwieje. wydaje mi się,że powinny mieć taki posłuch by przekonać dziecko by zostało przy stole, może i naburmuszone ale zostało. nie powinny pozwolić wrócić do zabawek, jeśli to robią..tak mi się wydaje. on może mieć wybór praca z dziećmi lub NIC. a jak dostanie czy dostał przyzwolenie na zajęcie się sobą to chyba coraz trudniej będzie go przekonać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Pozwolcie, ze i ja sie zamelduje..hehhe. No tak, nie bywam cialem, ale sercem jak najbardziej
![]() Jowiszku, dostalam od Ciebie smska, odpowiem na prv. U nas wielkie zmiany. W grudniu wprowadzamy sie do nowego mieszkanka, wynajelismy i cieszsymy sie jak male dzieci. mamy mnostwo roboty, cieszymy sie, bo wszystko jakos sie w koncu kreci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
wiecie myślałam, że to problem tylko na religii
nie sądziłam , że przez cały czas w przedszkolu ogólnie Miki bardzo chętnie chodzi do przedszkola, więc nie kumam, czemu woli sam się bawić zabawkami niż cos fajnego robić ze wszystkimi panie nie chcą sie z nim szarpać, żeby nie wrzeszczał na cały regulator, ale do licha, nie on pierwszy jest takim dzieckiem, w domu zawsze chętnie robi jak sa nowe rzeczy do zrobienia, jest ciekawski, pomocny niemniej jednak ostatnio słyszę wielokrotnie, nie , nie , nie, naturzy nam sie za bardzo, ale jak się nie rozbiera do mycia, tu i teraz, to potem musi pokornie poczekać na kolej, aż my sie namyślimy , czy zrobimy co mamy do zrobienia na daną chwilę, musi zrozumieć, że to nie on rządzi, że mamy swoje plany co do godziny i jak wypada z grafiku dziennego to potem musi czekać oglądanie tv okrojone na maksa, na dobranockę wybrał sobie Pingwiny z Madagaskaru, więc 20 minut dziennie tv za to płyty dziecięce, włącza jak tylko przychodzi z przedszkola i tańczy jak pajacyk na drewnianych nogach ale ciągle pyta się co będzie jutro , co porobimy, gdzie pojedziemy itp. nie wiem czemu w przedszkolu taki wyalienowany obecnie wszak teraz przedszkole to nie tylko zabawki , musi się czegoś uczyć pożytecznego bo potem się złości, że piosenek nie zapamiętał ps. tż mi wspominał, że jak chodził sobie do przedszkola jak był mały to nie chciał wspólnych zabaw, chciał sie tylko sam i sam bawić, żeby mu nikt nie przeszkadzał |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Hej Marti, fajnie ze taka zadowolona jestes
![]() Jowiszowa ma racje, chyba sobie nie radza zdziebko i stad zrzucaja wine na dziecko. A to ze z dziecmi nie chce sie bawic tylko sam to czy koniecznie musi zakrawac na problem ![]()
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Anka a czemu tyle kar? Ja jestem zwolennikiem wychowywania przez nagradzanie a nie karanie. Owszem czasem trzeba jak najbardziej ale nie trzeba roztrzasac problemu przez caly dzien czy i kilka. Moze wiecej chwalic, mniej ganic? A moze to kwestia rodzenstwa? Czuje sie odrzucony, odstawiny na bok bo siostra?
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ograniczenie tv rozumiem, moja jednak za długo ogląda bo ponad godzinę.. a przecież 16.30 jesteśmy w domu, a 19.30 idzie do łóżka. poza tym jeszcze kąpiel i posiłek.. Takuśna to naprawdę zależy od dziecka. ja miałam z Igą okresy,że jej zły humor i histerie to było 85% całego dnia. jak nie więcej. i to trwało ze 2 lata. naprawdę wszystko może opaść i nagradzanie to kropla w morzu. dopiero teraz doczekałam się i mogę z uśmiechem powiedzieć,że proporcje odwróciły się do 10/90. tzn. tylko 10% fochów i histerii na dzień ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2012-11-07 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Nie twierdze ze za duzo kar, tylko pytam czy faktycznie sa niezbedne. Wiki tez potrafi dac w kosc i jestem jak najbardziej zdania ze swoje miejsce musi znac, ze tak brzydko powiem. Tylko wiesz my mamy jedynaczki, a jak jest rodzenstwo to moze trzeba podejsc troche delikatniej. Nie wiem, taki pomysl mi sie nasunal. Pierworodni czesto czuja sie odrzuceni wiec zlym zachowaniem chca zwrocic uwage
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Moi jutro idą do szkoły/przedszkola. Koniec laby. Ciekawa jestem jak rano będzie, czy spokojnie, czy płacz i rozpacz. Cytat:
No chyba nie całkiem, widzicie chyba różnicę ![]() ![]() Ja już urodziłam i to daaawno temu, a on jeszcze nie ![]() Cytat:
Jak dla mnie to dużo, nie dałabym tyle Ja mam jedynkę za złotówkę na 3 lata z abonamentem 30 zł.do tego ileś tam darmowych( które mi wystarczają ) Anka mi się też wydaje że panie po prostu sobie nie radzą z nim i dlatego poruszyli ten niby problem. Są dzieci indywidualiści i im niestety trzeba poświęcić czas, bo oni tego oczekują i chyba potrzebują. Pierworodny też jest taki ( mogę stwierdzić że są tego i plusy i minusy )ale trzeba go zrozumieć i akceptować. Ty musisz po prostu informować że w domu taki nie jest i jeżeli jest tak, jak oni mówią, to może w przedszkolu ( w paniach) tkwi problem . Zdaniem pewnego psychologa Nigdy nie zdradzaj wychowawcy słabych punktów dziecka, nie krytykuj zachowań dziecka, nie mów jaki sama masz problem wychowawczy, i nie przyznawaj racji wychowawcy, gdy ona widzi cos złego. Bo to zawsze negatywnie wpływ na dziecko ( choćbyśmy nie wiem jak dobrze chciały zrobić ) Wyczytałam to kiedyś gdzieś i tego sie trzymam. Wypróbowałam to kiedyś na pierworodnym i to faktycznie działa. Anka ja bym po prostu tłumaczyła Mikiemu że ma słuchać pani, że ma brać udział jakiś tam zajęciach. Przede wszystkim chwalić za każdy postęp, a resztę zostawić paniom, niech sobie radzą. Marti super że jest dobrze, że jesteś zadowolona, gratulacje z przeprowadzki. No i dobrze że jesteś przynajmniej sercem z nami, jak już nie całą sobą ![]() Pisz częściej ![]() No to się znów rozpisałam, Dobrej nocki Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2012-11-08 o 15:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Hej, wpadlam po przepis na ciasto marchewkowe, zaraz sie za nie zabieram
![]() dzis Wiki ma zdjecia grupowe w przedszkolu, nie lubie ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Jesli chodzi o telefon to zawsze mniej wiecej tyle place za nowy. Tylko poszalalam tym razem z abonamentem ale jest internet i 240 min. Teraz mam 40 zl i czasem mi brakuje, place do 50. Jeszcze mysle, licze na jakie swiateczne promocje
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a chyba masz na mysli Marti ![]() Jowisz ta ksiazka od Cestii o fotografii - masz na kompie'? moglabys podrzucic?? Taka daj znak jak ciacho ja mam jakos caly tydzien ciezka glowe i lenia, no tak mi ciezko jakos ![]() musze dzis ruszyc zad i na zakupy spozywcze wyskoczyc, pogoda denna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1,5szkl maki 3/4 szkl. cukru 1lyzeczke proszku do piecz cukier waniliowy szkl. oleju 3-4 jajka wrzucam wszystko razem i mieszam. pozniej dodaje starta marchewke, i zalezy co mam w domu- orzechy, wiorki kokosowe itp... ale jak nie masz, to nie trzeba nic dawac. do piekarnika na 45-55min na 180st. tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Veronka skopiuj przepis na przepisy PROSZĘ. zrobię może za tydzień jak rodzice wpadną.
Mija, Ania to ta książka: http://merlin.pl/Sekrety-mistrza-fot.../1,883450.html w pracy mam zablokowaneo chomika. ale jeśli jest to wieczorem wam ściągnę. bylebym nie zapomniała. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
A średnio kochana, ale ponoć u niektórych na efekty czeka się i 3 miesiące. To co czuję, to raczej problem z wyjściami kibelkowymi, których wcześniej nie miałam (mimo iż niedoczynność powoduje zwolnienie przemiany materii), mam buchania gorąca- nawet w nocy budzę się mokra (w ulotce pisze, że mogą być), zauważyłam też na niekorzyść, że potrzebuję podwójnej higieny pod pachowej - naprawdę pocę się teraz gorzej - intensywniej. Moim zdaniem to od hormonów, bo od czego? wcześniej tak nie miałam.
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ja tez moze w weekend wyprobuje ![]() Cytat:
![]() dziewczeta, jesli lubicie jedzonko typu owsianka, musli, jogurt to polecam sloikowe owsianki wlasnej roboty http://www.theyummylife.com/Refrigerator_Oatmeal ja uwielbiam na sniadanie ciepla owsianke z owocami i miodem, ostatnio robie sobie sama takie jogurtowe owsianki, mozna uzyc wyobrazni, sa rozne wersje, Jowisz, moze dla ciebie do pracy na sniadanie??? ![]() Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2012-11-08 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnam isc badania zrobic, ale same wiecie jak ciezko sie wybrac do lekarza. Kasiulka, a uzywalas kiedys kulke ziai np http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...68&tx=98&ty=63 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sody raczej nie daje, ale pewnie jak daja to nie zawadzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś w przedszkolu całkiem całkiem. Obyło się bez płaczu, Myślałam że szybko go zostawię i ucieknę, ale pani mnie zagadał, bo chciała mi jeszcze pokazać zdjęcia z kalendarzem.Między czasie Karolek jeszcze podszedł do mnie poprzytulać się ale pani go zaraz zagadała i pokazywała mu zdjęcia, a ja zwiałam. Nareszcie się u nas przejaśnia i nie śmiało wychodzi słoneczko. Cytat:
Nie nie miałam na myśli Marti, nie wiem nawet dlaczego tak pomyślałaś. Ona tak mówiła, robiła?? czy co? Ciekawa jestem jak takuśnej wyjdzie ciacho Veronko ile dajesz tej marchewki do tych proporcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.