Bo my kochamy K-Pop! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 22:56   #181
gwercia
Raczkowanie

Dot.: Bo my kochamy K-Pop!

Ja też lubie Why so serious?, podoba mi się rockowe brzmienie, Dream girl też było niezłe, mv też mi się podobało, tylko stroje nie... Szczególnie Taemin z tymi getrami i majtkami na nich, i ta pieluszka, współczuje chłopakowi.
Ostatnio jakiś stary show z SHINee widziałam, mc pytali który z członków jest najbiedniejszy, wskazali na Taemina, z powodu ciuchów (wtedy miał na sobie jakąś siatke )

Ja to teraz nawet jestem zła że wyszła ta cała sprawa z Psy. Już chyba wolałam jak ludzie kojarzyli k-pop z piosenkami z japońskich anime. Teraz wszyscy myślą że kpop to techniawa ze śmiesznym "chińczykiem" który publicznie się ośmiesza. Wogóle nie rozumiem całej tej sytuacji z Psy, czemu tak wyszło. Piosenka średnia, a mv, widziałam lepsze, dużo lepsze które też byly śmieszne, chociażby Sunny Hill&Day Break - Love Actually (dla mnie dużo śmieszniejsze od Gangnam)
gwercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 23:24   #182
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yunlee Pokaż wiadomość
Mi "Dream Girl" się nie podoba. Lubię " Dazzling Girl". Też często mylę te dwa tytuły
Ja oglądnęłam tylko Crayona, Michigo nie zdołałam obejrzeć nawet do końca.
"Dazzling Girl" jest fajne, ale kostiumy a'la kiecka i te ohydne coś co wygląda dla mnie jak kombinezony robocze

Ja uwielbiam układ z "Dream Girl". Łatwiejszy do pokazania na scenie z normalnymi mikrofonami, które zostały wkręcone jako rekwizyt.

Po "Crayon" jak się nie mylę był jeszcze "One of a kind". Jedyne co mnie strasznie denerwowało to użycie żywych zwierząt jako rekwizytów do MV, gdzie dźwięki, światła, jakaś setka ludzi (wliczając tancerzy, dziewczyny, ekipę filmową) i inne duperele w czasie kręcenia musiały być okropnie dla nich stresujące.
"MichiGo" jest rzeczywiście już przesadzone. Takie szokowanie na siłę. Coś mi się widzi, ze niedługo będzie musiał wrócić do image grzecznego chłopczyka żeby zaszokować...

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gwercia Pokaż wiadomość
Ja też lubie Why so serious?, podoba mi się rockowe brzmienie, Dream girl też było niezłe, mv też mi się podobało, tylko stroje nie... Szczególnie Taemin z tymi getrami i majtkami na nich, i ta pieluszka, współczuje chłopakowi.
Ostatnio jakiś stary show z SHINee widziałam, mc pytali który z członków jest najbiedniejszy, wskazali na Taemina, z powodu ciuchów (wtedy miał na sobie jakąś siatke )

Ja to teraz nawet jestem zła że wyszła ta cała sprawa z Psy. Już chyba wolałam jak ludzie kojarzyli k-pop z piosenkami z japońskich anime. Teraz wszyscy myślą że kpop to techniawa ze śmiesznym "chińczykiem" który publicznie się ośmiesza. Wogóle nie rozumiem całej tej sytuacji z Psy, czemu tak wyszło. Piosenka średnia, a mv, widziałam lepsze, dużo lepsze które też byly śmieszne, chociażby Sunny Hill&Day Break - Love Actually (dla mnie dużo śmieszniejsze od Gangnam)
No patrz, przeoczyłam twój post

SHINee to ogólnie mają fajne wywiady
Z "Beatles code" z nimi też się można uśmiać

Odnośnie PSY. No cóż, nie wiesz co ma branie w świecie? Głupota i seks... A u PSY były oba czynniki...
Jedynie układ mi się podobał, bo taki do opanowania prawie przez każdego.

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 08:19   #183
gwercia
Raczkowanie

One of a kind tak mi się nie podobało że po obejrzeniu zaraz to wyrzuciła, z głowy. Teraz obejrzałam jeszcze raz zeby zobaczyć te zwierzaki. Kurcze faktycznie, jeszcze rozumiem jak by wzieli psa albo kota, bomte zwierzeta są bardziej przyzwyczajone do trudnych warunków. Aletu wzieli młode zwierzaki, dzieci i to na dodatek jeszcze typowo dzikie, szkoda mi tego niedźwiadka bo wyglądał na porządnie wystraszonego.

Bardzo lubie Beatles code, oglądałam odcinki z SHINee.

W sumie co do PSY to niby wiem. W sumie to głównym powodem dla którego przeszłam na kpop jest właśnie to że nie jest on aż tak wyuzdany. Przypomina mi piosenki z lat 80, 90. Takie Spice Girls albo Backstreets boys.

Też lubie układ z dream girl, i wogóle jestem pod wrażeniem profesjonalizmu chłopaków, chyba podczas ich comebacku minho zepsuł swój statyw, ale jakoś tak sobie poradzili że jakby nie komentarze po filmikiem to bym się nie skapneła.

Jakiej muzyki słuchałyście przed kpopem?
Stary 2013-05-04, 08:31   #184
Little Butterfly
Raczkowanie

Mogę się przyłączyć?

K-popem, i w ogóle Azją interesuję się od dawna. Uwielbiam anime, mangi. Azjatycką muzykę pokochałam od razu. Moja przygoda z nią zaczęła się od Shinee, ale nie jestem jakąś wielką fanką tego zespołu.
Moje ulubione zespoły to 2ne1, DOLL$BOXX (chociaż to już J-rock), SNSD, T-ara. Jak widać, wolę girlsbandy. Lubię też słuchać U-Kiss, Big Bang, SHINee.

Don’t leave me now
Don’t say good bye
Don’t turn around
Leave me high and dry
Little Butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 10:08   #185
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Też lubie układ z dream girl, i wogóle jestem pod wrażeniem profesjonalizmu chłopaków, chyba podczas ich comebacku minho zepsuł swój statyw, ale jakoś tak sobie poradzili że jakby nie komentarze po filmikiem to bym się nie skapneła.

Jakiej muzyki słuchałyście przed kpopem?
Dokładnie tak. Na comebacku rozwalił biedak statyw. Potem mówił, że myślał "ottoke ?! Co ja mam teraz zrobić"
Ale chłopaki się podzielili robotą. Key złapał kawałek i schował do kieszeni, Onew wykopał ten niby talerz na którym statyw się opierał, a Jjong sturlał ten kij a potem oddał Minho swój statyw przy końcu piosenki, żeby układ się trzymał kupy.

Tez szczerze tego nie zauważyłam. Potem obejrzałam ten wywiad i jeszcze raz ten comeback. No profesjonalne zachowanie

Przed K-popem słuchałam dawno, dawno temu jak masa innych Backstreet Boys, Enrique Iglesiasa, Ricky Martina, Lou Begi.
Potem nastał My Chemical Romance (szkoda że rozwiązali zespół ), HIM, Nightwish, Lordi, The Rasmus. Następnie zaczęłam oglądać filmy z Bollywoodu i słuchać tej muzyki filmowej.
No a potem przerzuciłam się na Koreę, dramy i k-pop

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Little Butterfly Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć?

K-popem, i w ogóle Azją interesuję się od dawna. Uwielbiam anime, mangi. Azjatycką muzykę pokochałam od razu. Moja przygoda z nią zaczęła się od Shinee, ale nie jestem jakąś wielką fanką tego zespołu.
Moje ulubione zespoły to 2ne1, DOLL$BOXX (chociaż to już J-rock), SNSD, T-ara. Jak widać, wolę girlsbandy. Lubię też słuchać U-Kiss, Big Bang, SHINee.
Witamy, witamy
Fajnie, w końcu ktoś kto woli girlsbandy
Ja kocham męskie głosy, bo wywołują u mnie ciary Damskie mnie nie ruszają

Stary 2013-05-04, 11:00   #186
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Mogę się przyłączyć?

Oczywiście że możesz, im nas więcej tym lepiej!
Też lubie anime i mange, moje zainteresowanie Azją chyba od tego się zaczeło. Ale do azjatyckiej muzki musiałam się przekonać, na początku denerwowała mnie, szcególnie ballady, bo były zbyt rzewne. Niestety usłyszałam I hope FT Island i wpadłam, bo piosenka nie chciała wyjść mi z głowy. A potem poszło.

Mamy fankę T- ary jak miło. Jak ci się podoba subunit n4 i ich debiut?
Ja niestety nie jest jakąś wielką fanką ani T-ary, ani 2ne1 ani SNSD.
Chociaż lubie wiele piosenek T-ary i SNSD, a z SNSD nie wiem czemu ale uwielbiam Sunny.
Ale z girlsbandów lubie za to SISTAR, Secret też nie jest złe, a ich piosenka Poison była genialna.
Lubie też BoA'e!

Cytat:
Przed K-popem słuchałam dawno, dawno temu jak masa innych Backstreet Boys, Enrique Iglesiasa, Ricky Martina, Lou Begi.
Potem nastał My Chemical Romance (szkoda że rozwiązali zespół ), HIM, Nightwish, Lordi, The Rasmus. Następnie zaczęłam oglądać filmy z Bollywoodu i słuchać tej muzyki filmowej.
No a potem przerzuciłam się na Koreę, dramy i k-pop
Widze że twój gust mocno się zmieniał. Też słuchałam Backstreet boys (dlatego pokochałam wow BtoB, klimat podobny), no i jeszcze Spice Girls i początki Britney Spearce, Enrique i Ricky też, ale tak jak powiedziałaś daaano temu.

Słuchałam też Marron5, Sara Barailles, muzyka z musicali, Emmanuel Moire i Christophe Mae (miałam jazdy na francje), francuskie piosenki Celine Dion, był i Fall out Boy, Jesse McCartney (oprócz 1 płyty), no i do tej pory uwielbiam Katy Perry.
Stary 2013-05-04, 11:34   #187
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Widze że twój gust mocno się zmieniał.
Wiesz, nie tyle się zmieniał co dokładałam nowe piosenki do tych starszych. Na dobre to jedynie mi Iglesias wyleciał, bo zaczął wkurzać mnie swoim zachowaniem.

Póki nie zaczełam oglądać Bolly to słuchałam wszystkich wymienionych zależnie od tego na co miałam nastrój. Potem mi się odmieniło i zaczęłam słuchać 1 gatunku na raz.
Ale nadal jak mam ochotę to na YT sobie znajduję i słucham HIM, Nightwish albo The Rasmus. Ostatnio Lou Begę z Mambo #5 i Macarenę nawet odgrzebałam

Stary 2013-05-04, 11:47   #188
gwercia
Raczkowanie

Ja też słucham starych z paroma wyjątkami. No ale mówiac szczerze to kpop mnie zdominował, tyle się dzieje, tyle fajnych grup, piosenek, co chwila jakiś comeback, to chyba dlatego, a teraz to jest chyba jakiś szał comebacków, wszystkie duże grupy się rzuciły, ja wole gdy robią to stopniowo. Nawet 2pm wraca (nie jestem fanką, ale comeback może być ciekawy, te wszystkie teasery był super). Nie zdziwiłabym się gdy EXO, 2Ne1, MBLAQ, f(x)i VIXX za pare dni wydało by teaser. U-Kiss nawet, onie są szaleni jeżeli chodzi o comebacki. Obejrzałaś w końcu ten wywiad? Ja oglądałam turlając się ze śmiechu
Stary 2013-05-04, 11:58   #189
mcromance
Zakorzenienie

Jeszcze nie obejrzałam. Matula nadal w domu. Później się na rower wybiera to może obejrzę w spokoju i bez komentarzy: "I czego się tak cieszysz? Znowu jakieś głupoty oglądasz..."

Stary 2013-05-04, 11:59   #190
Little Butterfly
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście że możesz, im nas więcej tym lepiej!
Też lubie anime i mange, moje zainteresowanie Azją chyba od tego się zaczeło. Ale do azjatyckiej muzki musiałam się przekonać, na początku denerwowała mnie, szcególnie ballady, bo były zbyt rzewne. Niestety usłyszałam I hope FT Island i wpadłam, bo piosenka nie chciała wyjść mi z głowy. A potem poszło.

Mamy fankę T- ary jak miło. Jak ci się podoba subunit n4 i ich debiut?
Ja niestety nie jest jakąś wielką fanką ani T-ary, ani 2ne1 ani SNSD.
Chociaż lubie wiele piosenek T-ary i SNSD, a z SNSD nie wiem czemu ale uwielbiam Sunny.
Ale z girlsbandów lubie za to SISTAR, Secret też nie jest złe, a ich piosenka Poison była genialna.
Lubie też BoA'e!
Podoba mi się, ale jakiegoś wielkiego szału nie ma. W sumie dowiedziałam się o n4 niedawno. Ostatnio jakoś za bardzo nie śledziłam poczynań żadnych grup.

Don’t leave me now
Don’t say good bye
Don’t turn around
Leave me high and dry
Little Butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 12:26   #191
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Podoba mi się, ale jakiegoś wielkiego szału nie ma. W sumie dowiedziałam się o n4 niedawno. Ostatnio jakoś za bardzo nie śledziłam poczynań żadnych grup.
Po fragmencie z teasera stwierdziłam że piosenka będzie suuuper. Ale jak wyszła w całości to mi się średnio podoba, wole Sexy Love.
Jak długo siedzisz w kpopie? Twoje/twoi bias? Ulubione piosenki tego roku?

Cytat:
Jeszcze nie obejrzałam. Matula nadal w domu. Później się na rower wybiera to może obejrzę w spokoju i bez komentarzy: "I czego się tak cieszysz? Znowu jakieś głupoty oglądasz..."
Jakbym słyszała mojego tate, tylko on bardziej w ten sposób: "Coś, z tobą nie tak? Czemu tak się krzywisz, zapowietrzyłaś się? Chyba musze zadzwonic po pomoc, to nie jest normalne że się tak cieszyć"
Ale co tam ja się nie przejmuje. A jak mnie wkurzy to go strasze że wyjade do korei i jak wróce to będzie miał skośnookie wnuki (nie żeby był rasistą, po prostu nie popiera mieszania się ras, bo to zbyt duże różnice kulturowe).

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Wywołałam wilka z lasu
http://www.allkpop.com/2013/05/vixx-...iversary-party
VIXX powraca, jeżeli piosenki będą tak dobre jak On and On to zostaje nową fanka.
Stary 2013-05-04, 14:28   #192
mcromance
Zakorzenienie

Sorki. Przepadłam w czarnej dziurze aka. soompi
Opisywałam im mój kolejny sen z KC i YW Nawet mam już co najmniej 2 fanów tych moich bredni
No i jeśli scenarzystka GFB w końcu nie rozwiąże tego wątku pt. "KC nadal myśli, że YW jest facetem" to ja ciągle będę miała takie bzdurne sny, jak to się niby stanie...

A odnośnie VIXX, liczę, że to będzie coś równie fajnego jak "On and On".
I że MV będzie lepsze, a nie przez pierwszą minutę bezsensownie łażące laski i wystrzeliwanie chłopaków w kosmos...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Czy mogę sie pozachwycać strojami moich SHINee ? No są świetne, normalnie każda stylizacja od comebacku do tej pory bombowa

Chyba ich styliści dostali nauczkę przy "Dream Girl" i wzięli ją sobie mocno do serca

Stary 2013-05-04, 16:56   #193
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcromance Pokaż wiadomość
Sorki. Przepadłam w czarnej dziurze aka. soompi
Opisywałam im mój kolejny sen z KC i YW Nawet mam już co najmniej 2 fanów tych moich bredni
No i jeśli scenarzystka GFB w końcu nie rozwiąże tego wątku pt. "KC nadal myśli, że YW jest facetem" to ja ciągle będę miała takie bzdurne sny, jak to się niby stanie...

I że MV będzie lepsze, a nie przez pierwszą minutę bezsensownie łażące laski i wystrzeliwanie chłopaków w kosmos...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Czy mogę sie pozachwycać strojami moich SHINee ? No są świetne, normalnie każda stylizacja od comebacku do tej pory bombowa

Chyba ich styliści dostali nauczkę przy "Dream Girl" i wzięli ją sobie mocno do serca
Oglądałam to wczoraj na KBS, kiedy byłam u przyjaciółki dać jej prezent na urodziny Dzięki Bogu ma ten kanał. Chociaż poza T-arą i paroma członkami U-kissów leciały saaaaaaaaamiuteńkie zespoły, których kompletnie nie znam. Tyle się ich teraz narobiło...

No i witam nową koleżankę ^^

EDIT:
Co do ubioru SHINee, zgodzę się. Już przy Why so serious? lepiej wyglądają. Ale moim zdaniem i tak najlepsze ubrania ma EXO *o*. Pomijając to, że koreańscy idole w ogóle mają fajne ubrania...

Edytowane przez Yunlee
Czas edycji: 2013-05-04 o 16:58
Yunlee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 18:34   #194
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

I'm back!
Bingeul_Bingeul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 18:42   #195
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bingeul_Bingeul Pokaż wiadomość
I'm back!
"Hello, hello !!!"

To teraz ty wymieniaj ulubione 5 piosenek z k-pop landu

Stary 2013-05-04, 18:43   #196
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bingeul_Bingeul Pokaż wiadomość
I'm back!
Już kocham Twój nick
Stary 2013-05-04, 18:48   #197
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Już kocham Twój nick
Hahahahahaha !!! Ja zareagowałam tak samo na początku

No zgadnijcie, co mi właśnie w głośnikach leci

Stary 2013-05-04, 18:49   #198
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:
Hahahahahaha !!! Ja zareagowałam tak samo na początku

No zgadnijcie, co mi właśnie w głośnikach leci
No widzisz jak się złożyło

K-pop? XD
Stary 2013-05-04, 18:52   #199
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Yunlee jak wszyscy wtajemniczeni xD

Amm.. moje top ileśtam (bo w pięciu się nie zmieszczę):
1) CN Blue - I'll forget you
2) FTI - Always be mine
3) Son Dam Bi - Dripping tears
4) Dalmatian - E.R
5) TRAX - Knife
6) U-KISS - Man man ha ni, Neverland, Tick tack, Standing Still, One of you
7) Sistar19 - Gone not around any longer
8) Rain- Hip song

O! Kolejność bez znaczenia.
Stary 2013-05-04, 18:55   #200
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz jak się złożyło

K-pop? XD
K-pop to ja mam cały czas w głośnikach

Dokładnie to był "Bingeul, Bingeul"

Stary 2013-05-04, 19:00   #201
Yunlee
Raczkowanie

Cytat:
K-pop to ja mam cały czas w głośnikach

Dokładnie to był "Bingeul, Bingeul"
Miałam zedytować posta i napisać, ale stwierdziłam, że mi się nie chce

U mnie aktualnie lecą praprzodkowie k-popu, zacni Shinhwa w piosence "Venus".
Stary 2013-05-04, 19:18   #202
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Zapomniałam o U-KISS Believe! Niewybaczalne..
Stary 2013-05-04, 19:20   #203
mcromance
Zakorzenienie

U mnie nastały cukiereczki z MBLAQ z "Oh Yeah"

Stary 2013-05-04, 19:25   #204
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Block B- Nillili mambo
Stary 2013-05-04, 19:37   #205
MaLibu 2o
Raczkowanie

Apropo comebacku shinee to taki średni raczej, nie powala. Po teaserze myślałam że jak wyjdzie cała piosenka to szczenkę będę zbierać z podłogi, ale jakoś nic takiego nie nastąpiło. Ogólnie patrząc na digital sale (słowo mi uciekło hah ale wiadomo o co chodzi XD) to ten comeback średnio udany.

Ogólnie wole 4minute i nawet mimo tego że tytułowa piosenka na ich najnowszym mini to dzieło Brave brothers którego nie cierpie to moim zdaniem i tak w bitwie ostatnich comebacków (shinee/secret/t-ara/4minute) to właśnie 4minute dało radę najbardziej, co też cieszy mnie tym bardziej że ja bardzo za cube jestem (przez b2st)

A co sądzicie na temat najnowszej mini afery z apink ?
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 19:46   #206
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLibu 2o Pokaż wiadomość
Apropo comebacku shinee to taki średni raczej, nie powala. Po teaserze myślałam że jak wyjdzie cała piosenka to szczenkę będę zbierać z podłogi, ale jakoś nic takiego nie nastąpiło. Ogólnie patrząc na digital sale (słowo mi uciekło hah ale wiadomo o co chodzi XD) to ten comeback średnio udany.

Ogólnie wole 4minute i nawet mimo tego że tytułowa piosenka na ich najnowszym mini to dzieło Brave brothers którego nie cierpie to moim zdaniem i tak w bitwie ostatnich comebacków (shinee/secret/t-ara/4minute) to właśnie 4minute dało radę najbardziej, co też cieszy mnie tym bardziej że ja bardzo za cube jestem (przez b2st)

A co sądzicie na temat najnowszej mini afery z apink ?
Każdy ma inne zdanie. Mi się comeback SHINee strasznie podoba. Całkowicie mój muzyczny styl. A spadek może być przez to, że biedny Jjong nadal dochodzi do siebie po wypadku Strasznie mi dinusia brakuje już...

A co to za afera z apink?

Tak na marginesie, wycięłam filmik z odcinka GFB, który pokazuje jak wygląda mój nieustraszony, potężny, ukochany pół-guniho po dźgnięciu w ramię, które sam na siebie przyjął

Filmik jest nadal na YT.
Ale trzeba kliknąć "oglądaj na You Tube" bo tu nie chce odtwarzać... No, no, no YT mnie zaczyna denerwować

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-05-04 o 20:56
Stary 2013-05-04, 20:11   #207
MaLibu 2o
Raczkowanie

Cytat:
Każdy ma inne zdanie. Mi się comeback SHINee strasznie podoba. Całkowicie mój muzyczny styl. A spadek może być przez to, że biedny Jjong nadal dochodzi do siebie po wypadku Strasznie mi dinusia brakuje już...

A co to za afera z apink?

Tak na marginesie, wycięłam filmik z odcinka GFB, który pokazuje jak wygląda mój nieustraszony, potężny, ukochany pół-guniho po dźgnięciu w ramię, które sam na siebie przyjął

osobiście wolę "dream girl" a brak jjonga rzeczywiście zauważalny, przynajmniej dla mnie bo to mój ulubiony członek szajni chociaz wokalnie dali sobie dobrze radę bez niego, zwłaszcza po taeminie widać jaki progres zrobił, zresztą już podczas jego występów w IS2 dało się odczuć że intensywnie nad głosem pracuje

wyrzucili yookyung z apink, tzn wersja oficjalna była taka że sama odeszła żeby kontynuować naukę (za co została nieźle zrugana, że niby wykorzystała apink żeby się dostać na dobry uniwerek..), ale ogólnie to w sumie już nikt nie wie jak to naprawdę było bo najpierw jej ojciec napisał na jakimś portalu (twitterze? nie pamiętam), że acube dopuścioło się niezłej zdrady i że tak tego nie zostawi (ponoć powiedzieli jej z zaledwie miesięcznym opóźnieniem że to jej koniec w apink) a teraz że yookyung powinna wrócić do zespołu, że acube źle ją potraktowało i nawet fanów poprosił o wsparcie? dziwne to dla mnie wszystko a wgle najlepszy motyw taki że acube razem z oświadczeniem o odejściu yookyung odrazu napisało że niedługo do zespołu zostatnie dodany nowy członek..
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 20:29   #208
mcromance
Zakorzenienie

No ja pierdziele... Ja tam wolę nie czytać takich informacji i koncentrować się na muzyce, a nie na dramatach rozgrywających się wokół przemysłu muzycznego. I tak się nie dowiemy o co dokładnie poszło.

Ja o wiele bardziej wolę "Why so serious?" (ale tą wersję studyjną z albumu !!!) niż "Dream Girl". Serio lubię takie niepoważne klimaty w piosence
I Onew i Taemin i Minho brzmią tu dla nie o niebo lepiej niż w "Dream Girl".
A już najbardziej lubię te zawieszenia głosu przy"[...] a a a aniyaaaa [...]"
Może dlatego, że mam na imię Anna i to tak lekko pod "A A A Aniaaaa" mi podchodzi Czuję się taka specjalna

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-05-04 o 20:30
Stary 2013-05-04, 20:40   #209
gwercia
Raczkowanie

kurcze chwile mnie nie było a tu tyle się dzieje

Cytat:
Jak ja oglądałam mv to miałam wrażenie że coś się miało stać, jakiś wątek jest ale potem urwali, ale i tak mi się podobało, szczególnie jak śpiewali w tych kapsułach kosmicznych

Cytat:
I dobrze, wkońcu porządnie wyglądają!

Cytat:
Oglądałam to wczoraj na KBS, kiedy byłam u przyjaciółki dać jej prezent na urodziny Dzięki Bogu ma ten kanał. Chociaż poza T-arą i paroma członkami U-kissów leciały saaaaaaaaamiuteńkie zespoły, których kompletnie nie znam. Tyle się ich teraz narobiło...

No i witam nową koleżankę ^^

EDIT:
Co do ubioru SHINee, zgodzę się. Już przy Why so serious? lepiej wyglądają. Ale moim zdaniem i tak najlepsze ubrania ma EXO *o*. Pomijając to, że koreańscy idole w ogóle mają fajne ubrania...
Też witam! Ja miałam KBS i oglądałam z ogromnym zacieszem na twarzy. Ale teraz mi wyłączli T^T

Cytat:
Amm.. moje top ileśtam (bo w pięciu się nie zmieszczę):
1) CN Blue - I'll forget you
2) FTI - Always be mine
3) Son Dam Bi - Dripping tears
4) Dalmatian - E.R
5) TRAX - Knife
6) U-KISS - Man man ha ni, Neverland, Tick tack, Standing Still, One of you
7) Sistar19 - Gone not around any longer
8) Rain- Hip song

O! Kolejność bez znaczenia.
Już cie lubie! Mam podobny gust! FTI - Always be mine <3, Sistar19, Rain! Te trzy piosenki też należą do moich ulubionych!

Cytat:

Mi też najbardziej podoba się comeback SHINee. Piosenka 4minut jakoś mnie nie przekonałam, jak już mówiłam wole Volume up.

Cytat:
ni ma już filmiku T^T

Cytat:
wyrzucili yookyung z apink, tzn wersja oficjalna była taka że sama odeszła żeby kontynuować naukę (za co została nieźle zrugana, że niby wykorzystała apink żeby się dostać na dobry uniwerek..), ale ogólnie to w sumie już nikt nie wie jak to naprawdę było bo najpierw jej ojciec napisał na jakimś portalu (twitterze? nie pamiętam), że acube dopuścioło się niezłej zdrady i że tak tego nie zostawi (ponoć powiedzieli jej z zaledwie miesięcznym opóźnieniem że to jej koniec w apink) a teraz że yookyung powinna wrócić do zespołu, że acube źle ją potraktowało i nawet fanów poprosił o wsparcie? dziwne to dla mnie wszystko a wgle najlepszy motyw taki że acube razem z oświadczeniem o odejściu yookyung odrazu napisało że niedługo do zespołu zostatnie dodany nowy członek..
mnie te afery juz zaczynają denerwować, to samo było z T-arą
ale z drugiej strony, rozumiem jak nie chcą kogoś w zespole bo sobie nie radzi, przecież była już taka zmiana w U-Kiss i chyba na dobre im to wyszło
pozatym widać ze ktoś gorzej sobie radzi na scenie, ja tak mam Dongho (U-Kiss) - na wystepach live widać że sobie nie radzi, szczególnie jak promowali Standing still
ale jeżeli jest taka sytuacja to czy nie lepiej by było powiedzieć ze dana osoba nie była po prostu gotowa na comeback, i potrzebuje jeszcze się pouczyć

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
I Onew i Taemin i Minho brzmią tu dla nie o niebo lepiej niż w "Dream Girl".
A już najbardziej lubię te zawieszenia głosu przy"[...] a a a aniyaaaa [...]"
Może dlatego, że mam na imię Anna i to tak lekko pod "A A A Aniaaaa" mi podchodzi Czuję się taka specjalna
Onew bardzo mi się podoba w Why so serious, Minho też, jest taki fajny na luzie
a mój ulubiony fragment to ten moment gdzie jest takie zejście w dół przed refrenem, Onew to śpiewa
Stary 2013-05-04, 20:54   #210
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
ni ma już filmiku T^T
Sprawdziłam, jest nadal.
Ale trzeba kliknąć oglądaj na You Tube... No, no, no YT mnie zaczyna denerwować

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości