|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część IV:)
Dziewczyny chciałam cytować ale tak dużo tego że nie wyrabiam
Tak więc witam się dzisiaj. Śniadanko zrobione zaraz dorabiam kawki i siadam i dupe plaszczę Kurs mi się skończył, po pięknej śnieżnej niedzieli ani widu ani słychu więcej śniegu Szkoda mi bo jakoś w tym roku świąt nie czuje. Po raz pierwszy spędzę święta z rodziną Grześka i to mnie jakoś tak smuci Chodzi o to że jestem przyzwyczajona do świąt u nas w Polsce a tak to będę tęsknić, no cóż takie życie...Cytat:
Musisz sobie dziewczyno zdać sprawę że większość kobiet które tu siedzą jednak w ciąży nie są, albo są po poronieniu i nie sądzę żeby potrafiły ci pomóc. Nie rozumiem oburzenia bo każdy by chciał wpaść sobie do wątku zadać pytanie i liczyć na jakąś złotą radę, ale tutaj siedzą ludzie, jak przychodzisz gdziekolwiek do doktora chociażby to chyba nie idziesz od razu i wywalasz mu swój problem? Tak samo w internecie obowiązuje jakaś etykieta bo pasuje się przywitać, przedstawić może chwile się zapoznać... Jak trudno to zrozumieć Oby w życiu codziennym nie doszło do tego... Aha nie przyszło ci na myśl że być może wiele osób siedzących tutaj w tym ja może nie mieć szczęścia zajść w ciąże nigdy? Na nic się nie zdadzą twoje życzenia o braku problemów w ciąży matko ale się zdenerwowałamMonika ![]() Lady dobrze że trafiłaś na takiego lekarza i że nie olał twojego problemu, widzisz czasami można trafić na takich konowałów że aż szok... Matko tak czytałam o tej mojej wadzie że nie raz kobiety po dziesięć lat chodzą do lekarzy a i tak o swojej "mutacji" dowiadują się dopiero przy porodzie na przykład. Ale głównie to wina niestety niezbyt dobrego sprzętu i o zgrozo zaniedbań lekarzy Ok idę zajadać sałatkę z serkiem wiejskim
|
|
|
#182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje obys rozpoczela grudniowy wysyp okruszkow ![]() Cytat:
zycie potrafi pisac rozne scenariusze![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie 32 dc... jednak dokladnie nie potrafie ustal;ic fazy lutealnej....bo mam braki w termpkach cos kolo 9dfl... za pare dni zrobie testa.... moze nawet jednego jutro bo mam urodzinki i chce prezent ![]() ![]() choc w zasadzie wynik jest przewidywalny.... :/od wczoraj mnie tak glowa boli ze hoho,,, cycki od skoku tempki bola,,, z kazdym dniem coraz bardziej ....zatem wiem, ze @ idzie ![]() poza tym dzis jak wstalam ciemną nocą o godz 6 i zerknelam przez okno to bylo biaaaaaaaaaaalo wiem, ze dla jazdy to nie jest dobre ale ja dzieki temu sniezkowi czuje świeta i juz bym mogla choinke stroic ![]() w ogole dzis wybieram sie z mama do kaskady do szczec na male zakupowe szalenstwo
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-12-04 o 10:33 |
||||
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana witaj...podczytywałam w klubie i czekam az wszystkie łądnie urodzicie.....3 mam za Was kciuki jak nikt inny!!! |
||
|
|
|
|
#184 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Yolanda gratulacje!!! Bardzo się cieszę, obyś rozpoczęła tym kolejną dobrą passę na naszym wątku
![]() [QUOTE=ruda_not_grazyna;37 951568 dzięki laseczki za kciuki - egzam zaliczony na 4 [/QUOTE]Ruda gratuluję egzaminu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do wykresu to może dopiero teraz owulka... Testów owu nie robisz? A może na monitoring się przejdź, żeby sprawdzić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam się i ja! Biało dziś u nas Jak ładnie ![]() U mnie 13dc. Temperatura dziś znów 36,64, wczoraj była taka sama. Nad ranem mnie TŻ przyatakował, więc pewnie mało wiarygodny ten pomiar. W ogóle to właśnie jak mnie przebudził to poczułam mocne kłucie lewego jajnika, więc sama nie wiem. Może to dopiero owu... Zgłupiałam całkowicie. Ciekawe kiedy tempka w końcu wzrośnie. ![]() Załączam mój wykres Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-12-04 o 10:30 |
|||||||||
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny co może oznaczać rozciągliwy śluz ale biały Mam taki od 3 dni i nie wiem co to![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Może to kłucie dziś to owulka?Trzymam kciuki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spójrz Iza na wykres, dodałam w poprzednim poście. P.S. Dalej czuję to kłucie. Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-12-04 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć tempka może wzrosnać do 4 dni po owu.Najlepiej jakby Maru się wypowiedziała
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Maru to samo mówiła wczoraj. Zobaczymy kiedy wzrośnie. Być może faktycznie owu dopiero teraz i dlatego kłuje mnie.
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem,ale u mnie jest straszna rozbieżność w tych temperaturach
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciało mi się, ale jak poczułam ten jajnik to stwierdziłam, że dam się zbałamucić dla dobra sprawy Pomiar temperatury robiłam o 7:10, więc nie minęło 3 godziny snu i zdaję sobie sprawę, że ten pomiar jest mało wiarygodny. Jednak nie wiem w którą stronę.
|
|
|
|
|
|
#191 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooooo GRTAULACJE!!!!! dostałaś mikołajkowy prezent od losu..mam nadzieje otworzysz woreczek fasolinkowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co miesiąc nakręcone Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja robie zawsze razem z prl wiec miedzy 4 a 7 , tak na wszelki wypadek Dziś 28 dzien , dla wszelkiego spokoju zrobilam dziś kolejny test o czulości 10mIU/ml bo nadal mnie nie pasuje coś i wyszedł negatyw. To był ostatni test przed @ i wiecej nawet nie kupuje kolejny kupie jak mi sie ewidentnie @ spóźni |
||||||||
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
dedra mnie sie wydaje, ze tu skoku jeszcze nie widac. cytuajac 28dni Aby wyznaczyć wzrost temperatury (skok temperatury) musimy znaleźć trzy temperatury wyższe od poprzednich, najlepiej niezakłóconych, sześciu niższych temperatur.
Tu jescze nie widac wg mnie,, jesli teraz Cie kluje to moze dopiero owulacje przechodzisz...a skok tempki moze byc do 4 dni po owulacji,,,, |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Obiecuję sobie to co miesiąc...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz z jednej strony lepiej bo widzę że wiele dziewczyn jednak poroniła ciąże i nie wiedziała czemu dopiero po jakimś czasie wychodziło że to przez podwójną macicę, a tak to od razu ciąża w takim przypadku jest uznawana za zagrożoną i inaczej się podchodzi do tematu. Ale w sumie są i dziewczyny które normalnie znoszą taką ciąże wszystko zależy od podziału macic jeżeli są równe to lepiej, gorzej jak jedna jest mniejsza od drugiej u mnie tak jest to jak zarodek zacznie się rozwijać w tej mniejszej to może mieć po prostu za mało miejsca ![]() Czasami też może lepiej nie wiedzieć faktycznie człowiek oszczędza sobie stresu...
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byłam trzy razy i teraz nie wiem co z nim zrobic (bo boję się na razie w ten sposób forsować...nigdy nic nie wiadomo, a nie darowałabym sobie jakby sie z tego powodu coś pochrzanilo...)No to koniecznie trzeba spiąć posladki i zadziałać... nie twierdze, ze to od razu pomoże w zafasolkowaniu, ale kto wie...kto wie...
|
||
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
dedra , szejda a Wy przypadkiem nie jestescie z prawego brzegu ?? która idzie ze mną na stepa do activa ( Struga) pd stycznia?
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie po drodze nam trochę Twój activ Ja robię kolejne podejście do Chodakowskiej. Płyty ma fajne i dają efekty, tylko tak strasznie mi sie nie chce |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś chodzilam do Kupca na fiku miku , potrafilam latać po 5 razy w tygodniu ale teraz jak mieszkam na prawym troche mi nie po drodze..
ostatnio sie zapuścilam..chyba czas wrocic..wczoraj poszlam na solarium. Nie moze moje zycie być podległe straraniom. Koniec! teraz ja bede dyktowała warunki :P a nie moja owulacja
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
teraz bede sie malo udzielac bo jestem strasznie zapracowana ale podczytuje was dziewczyny
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
ja tez wzielam sie za siebie
na silownie i saune zaczelam chodzic co miesiąc spotykam sie z trenerką i ona mi zmienia plan cwiczen i dietke troszke i cwiczy ze mną jeden trening.. wczoraj byl wlasnie ten trening, a dzisiaj nie moglam wstac z lóżka! taki wycisk mi dała.. masakra! wreszcie samopoczucie mi sie poprawilo jak zaczelam znów chodzic takze polecam jak najbarziej, daje powera niesamowitego mysle, ze jesli w przyszlosci zajde w ciąze to nie odmowię sobie malego treningu, chociaz tak po 12 tygodniu.. zeby nie zastac sie w domku, wkoncu dla ciezarnych tez polecają cwiczenia.
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszłaby któraś za mnie do pracy na 14:00?
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh to powinnam jeszcze Wam przwieźć do pracki. Mamy schabowe z ziemniakami z parowaru oraz buraczki ugotowane dziś rano. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

Kurs mi się skończył, po pięknej śnieżnej niedzieli ani widu ani słychu więcej śniegu
Szkoda mi bo jakoś w tym roku świąt nie czuje. Po raz pierwszy spędzę święta z rodziną Grześka i to mnie jakoś tak smuci

gratulacje 

wiem, ze dla jazdy to nie jest dobre ale ja dzieki temu sniezkowi czuje świeta 

Nie chciało mi się, ale jak poczułam ten jajnik to stwierdziłam, że dam się zbałamucić dla dobra sprawy