Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część IV:) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 09:54   #181
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część IV:)

Dziewczyny chciałam cytować ale tak dużo tego że nie wyrabiam

Tak więc witam się dzisiaj. Śniadanko zrobione zaraz dorabiam kawki i siadam i dupe plaszczę Kurs mi się skończył, po pięknej śnieżnej niedzieli ani widu ani słychu więcej śniegu Szkoda mi bo jakoś w tym roku świąt nie czuje. Po raz pierwszy spędzę święta z rodziną Grześka i to mnie jakoś tak smuci Chodzi o to że jestem przyzwyczajona do świąt u nas w Polsce a tak to będę tęsknić, no cóż takie życie...

Cytat:
Napisane przez shayenne Pokaż wiadomość
Chyba wiesz jak ciężko jest się umówić do lekarza i chyba sama kiedyś potrzebowałaś pomocy u kogoś kto jest bardziej doświadczony od Ciebie, więc proszę, nie wmawiaj mi, że nikt tutaj nie jest w stanie pomóc. Cóż przykro mi i tyle. Wszystkim Wam życzę powiedzenia i braku problemów w ciąży.

Musisz sobie dziewczyno zdać sprawę że większość kobiet które tu siedzą jednak w ciąży nie są, albo są po poronieniu i nie sądzę żeby potrafiły ci pomóc. Nie rozumiem oburzenia bo każdy by chciał wpaść sobie do wątku zadać pytanie i liczyć na jakąś złotą radę, ale tutaj siedzą ludzie, jak przychodzisz gdziekolwiek do doktora chociażby to chyba nie idziesz od razu i wywalasz mu swój problem? Tak samo w internecie obowiązuje jakaś etykieta bo pasuje się przywitać, przedstawić może chwile się zapoznać... Jak trudno to zrozumieć Oby w życiu codziennym nie doszło do tego... Aha nie przyszło ci na myśl że być może wiele osób siedzących tutaj w tym ja może nie mieć szczęścia zajść w ciąże nigdy? Na nic się nie zdadzą twoje życzenia o braku problemów w ciąży matko ale się zdenerwowałam

Monika Życzę powodzenia i szczęścia, cieszę się że wróciłaś mam nadzieję że będzie dobrze tego się trzymajmy

Lady dobrze że trafiłaś na takiego lekarza i że nie olał twojego problemu, widzisz czasami można trafić na takich konowałów że aż szok...

Matko tak czytałam o tej mojej wadzie że nie raz kobiety po dziesięć lat chodzą do lekarzy a i tak o swojej "mutacji" dowiadują się dopiero przy porodzie na przykład. Ale głównie to wina niestety niezbyt dobrego sprzętu i o zgrozo zaniedbań lekarzy Także ja i tak miałam szczęście w sumie...

Ok idę zajadać sałatkę z serkiem wiejskim
Stary 2012-12-04, 09:57   #182
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
...wpadam jak duch.... ale skoro już jestem na liście i na razie tylko wirtualnie mogę się pochwalić no to:

ZNÓW BĘDĘ MAMĄ HCG BETA 221 mIU/ml
nie mogę uwierzyć w to szczęście...tak szybko...szok

Mam nadzieję, że rozwiązałam i tutaj worek zeświątecznymi prezentami-fasoleczkami

PS. stosowałam ziółka o.Sroki nr 3, castagnusa, wiesiołek, magnez+b6 i Vita-min plus mama
cudownie gratulacje obys rozpoczela grudniowy wysyp okruszkow

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
no więc piszę Dzień dobry kochane moje u mnie raczej nic sie nie dzieje.. trzy tygodnie nie widziałam W. i w sobote napisał do mnie smsa 'za godzine bede po Ciebie, szykuj się ładnie' i wyłączyl telefon,zebym przypadkiem nie probowala odmowic. wiec ja sie wyszykowałam kilka dni temu skonczyłam szyć swoją spudniczkę, więc ją nałożyłam taką z wyższym stanem, przed kolano, obcisła taka krwiiista prawdziwa czerwień no i do tego szpile wysokie naprawdę sie wystroilam, bo wiedzialam ze poznijej ide jeszcze do znajomych na impreze no i SŁUCHAJCIE W. po mnie przyjechał ja ide w tych szpilach, spiesze sie bo troche musial na mnie poczekac, ide ide i bach! gleba u mnie parking za równy nie jest przez nastepne dwie godziny nie moglam sie uspokoic ze smiechem no i zabrał mnie na kolację do columbusa na wały i powiem wam szczerze, ze daaawno tak się nie czułam tak fajnie, miło, wreszcie jak prawdziwa kobieta było baardzo miło, daaaawno tak dobrze sie nie czulismy w swoim towarzystwie. chciałam, zeby ten wieczor sie nie kończył) nie spodziewałabym nigdy się ze tak bedzie.. powiedział mi na koniec, ze 'wie, ze to jest TO i ze będzie walczyl o tą miłość, ze potrzeba jest duzo czasu na wszystko, ale on nie zrezygnuje.'

nie moge uwieżyć Lunka! to już 7 miesiąc będzie! jej! kochana* już 7 miesiąc.. te święta juz będą magiczne. jescze w brzuszku a już będzie największym gościem przy wigilijnym stole mm! myślę, że wiesz jaką jestem szczęściarą.. napewno wiesz!

czytam was codziennie i nie da się ukryć, ze troche sie tu zmieniło. uspokoiło.. dużo dziewczyn chyba trochę odpuściło z braku sił, ze zmeczenia tym wszystkim.. takie mam wrazenie. Trzymam kciuki za was wszystkie i mam nadzieje, ze w niedługim czasie tez bede mogła się czymś pochwalić. tylko czym
e
yolanda gratulacje!
magda, fajnie, ze uklada sie u C iebiue zycie potrafi pisac rozne scenariusze

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny w tym cyklu sie wszystko u mnie poprzestawiało. Zwariować można. Owulacja późna, @ jak w zegarku dziś stała się przeterminowana.

Co sądzicie o tym wykresie? To moje pierwsze dzieło i oczywiście już z anomaliami :/
hm... nie umiem dobrze dokonac analizy...ale skok byl albo 25 albo 28 dc? ktoras skonkretyzuje? jak dlugie miewasz cykle?

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
HEJ z rana. Miałam wczoraj napisać, ale wróciłam od lekarza po 19 i siły nie miałam. I fizycznie i psychicznie. Ale mam za☠☠☠istego tego lekarza. Akurat jak weszłam to wyszła od niego pacjentka i mówi, że lekarz teraz chce coś zjeść i sam poprosi pacjentkę. To usiadłam w stresie cała. On po 5 min wychodzi i tak patrzy na mnie. I mówi " O witam. A co pani tu robi?" To ja mu mówię, że nie jestem zapisana, ale chciałabym żeby mnie przyjął bo w sobotę miałąm atak bólu i chyba coś złego się dzieje. A on mówi dobrze, to ja panią przyjmę po tej ciężarnej co jest u położnej. W między czasie ludzi naszło. Nie minęło 5 min a on wychodzi i pokazuje mi ręką, żebym weszła. Czyli z 10 min czekałam. Bez kolejki mnie przyjął ! Szok. Wyjaśniłam co i jak, papiery pokazałam, zbadał mnie później na usg. No i wyszło, że nawrót tej endo. Torbiel 4cm. A te bóle to najprawdopodobniej od poruszenia zrostów, bo od tej torbieli to aż tak straszne by nie były. Zmartwił ssię bardzo. Dał mi jakiś lek przeciwzapalny "Brufen" i globulki . Ale ten przeciwzapalny to zwykły ibuprofen więc pewnie nie będę go brała, bo żołądek mi wysiądzie. No i plan jest taki, że po okresie mam zrobić cytologię i posiew z szyjki, przyjść z tym (bo stwierdził, że na nfz będzie za darmo) I jak wyjdzie dobrze to znajdzie dla mnie termin na badanie na drożność jajowodów. Tak się pytam: Panie doktorze, a ile to będzie kosztować? A on mówi: a to na nfz w szpitalu sobie zrobimy i ja jeszcze pomyśle jakie badania do tego będą mi na później potrzebne, żebyś nic nie płąciłą. Mi szczena opadła normalnie. No i powiedział, że jak wynik wyjdzie dobry to inseminacje będziemy robić. A jak źle to sam stwierdził, że wtedy niestety szanse drastycznie spadną na posiadanie dziecka... Przez tą endo. Oczywiście to wszystko, jeśli ta endo nie rozrośnie się w szybkim tempie. Tak więc tyle z wizyty. Oczywiście zapomniałam z tego wszystkiego powiedzieć, żeby dał mi zwolnienie z wf-u. A sam jeszcze mówił, że odpoczynek i relaks... No i zła na siebie jestem, bo wf mam straszny. Nie dość, że 1,5 h trwa, to jeszcze bieganie, rozciąganie, brzuszki itd.
Kurczę, cycki mnie bolą i chyba głupia z tego tytułu zrobię test...

Yolanda9- GRATULUJĘ FASOLKI !!!!
oo jakie fajne podejscie lekarza.. takie powinno byc podejscie kazdego z nich...a nie, ze co ktorys tylko by kase 'wyludzal' ... trzymam kciuki za test
u mnie 32 dc... jednak dokladnie nie potrafie ustal;ic fazy lutealnej....bo mam braki w termpkach cos kolo 9dfl... za pare dni zrobie testa.... moze nawet jednego jutro bo mam urodzinki i chce prezent choc w zasadzie wynik jest przewidywalny.... :/
od wczoraj mnie tak glowa boli ze hoho,,, cycki od skoku tempki bola,,, z kazdym dniem coraz bardziej ....zatem wiem, ze @ idzie

poza tym dzis jak wstalam ciemną nocą o godz 6 i zerknelam przez okno to bylo biaaaaaaaaaaalo wiem, ze dla jazdy to nie jest dobre ale ja dzieki temu sniezkowi czuje świeta i juz bym mogla choinke stroic
w ogole dzis wybieram sie z mama do kaskady do szczec na male zakupowe szalenstwo

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:33
magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 09:58   #183
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Dziś idę na rozmowe o prace na 11.30 trzymajcie kciuki jak cos wypali to opowiem więcej jak wrócę. Co prawda nic specjalnego ale parę groszy zawsze się przyda
No to kciukasy kochanana!!!

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
a dziekuje,oglnie dobrze
jestem juz krotko przed meta,do terminu zostalo mi jeszcze 18 dni,ale mam wielka nadzieje,ze uda sie wczesniej
nie chce spedzac swiat w szpitalu.
teraz mam meczace noce,4-5 razy do wc i problem ze znalezieniem wygodnej pozycji,ale to wkoncu takie uroki...

Mikolajki juz za 2 dni,takze mam nadzieje,ze Sw.Mikolaj bedzie szczodry i ze dogadal sie z bocianami i wypelni ich "robote"
tego z calego serca Wam Wszystkim zycze

Kochana witaj...podczytywałam w klubie i czekam az wszystkie łądnie urodzicie.....3 mam za Was kciuki jak nikt inny!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 10:23   #184
dedra
Zadomowienie

Yolanda gratulacje!!! Bardzo się cieszę, obyś rozpoczęła tym kolejną dobrą passę na naszym wątku

[QUOTE=ruda_not_grazyna;37 951568
dzięki laseczki za kciuki - egzam zaliczony na 4
[/QUOTE]Ruda gratuluję egzaminu.

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny w tym cyklu sie wszystko u mnie poprzestawiało. Zwariować można. Owulacja późna, @ jak w zegarku dziś stała się przeterminowana.

Co sądzicie o tym wykresie? To moje pierwsze dzieło i oczywiście już z anomaliami :/
A kiedy testujesz?

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
A ja żeby troszkę odwrócić swoją uwagę od starankowych spraw to dziś zaczęłam ćwiczenia. Tż dał mi zestaw ćwiczeń cardio na pendrivie. 45 min i myślałam, że umrę Zestaw składa się z połączenia różnych stylów i nawet nie przypuszczałam, że joga może męczyć i rogrzewać organizm... Ale dałam radę, jutro powtórka
Tak trzymaj! Powodzenia

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
dokładnie zdecydowana poprawa, jestem częściej uśmiechnięta i nie biorę sobie tego jako niepowodzenie, tylko po prostu, nie udało się więc działamy dalej, więcej i częściej
a jak Bóg da to będziemy najszczęśliwsi na świecie
póki co cieszymy się soba i każdą wspólną chwilą

i zmieniłam też fryz podcięłam włoski i mam grzywkę

dołączam moje kciuki
O i tu widzę pozytywne nastawienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
HEJ z rana. Miałam wczoraj napisać, ale wróciłam od lekarza po 19 i siły nie miałam. I fizycznie i psychicznie. Ale mam za☠☠☠istego tego lekarza. Akurat jak weszłam to wyszła od niego pacjentka i mówi, że lekarz teraz chce coś zjeść i sam poprosi pacjentkę. To usiadłam w stresie cała. On po 5 min wychodzi i tak patrzy na mnie. I mówi " O witam. A co pani tu robi?" To ja mu mówię, że nie jestem zapisana, ale chciałabym żeby mnie przyjął bo w sobotę miałąm atak bólu i chyba coś złego się dzieje. A on mówi dobrze, to ja panią przyjmę po tej ciężarnej co jest u położnej. W między czasie ludzi naszło. Nie minęło 5 min a on wychodzi i pokazuje mi ręką, żebym weszła. Czyli z 10 min czekałam. Bez kolejki mnie przyjął ! Szok. Wyjaśniłam co i jak, papiery pokazałam, zbadał mnie później na usg. No i wyszło, że nawrót tej endo. Torbiel 4cm. A te bóle to najprawdopodobniej od poruszenia zrostów, bo od tej torbieli to aż tak straszne by nie były. Zmartwił ssię bardzo. Dał mi jakiś lek przeciwzapalny "Brufen" i globulki . Ale ten przeciwzapalny to zwykły ibuprofen więc pewnie nie będę go brała, bo żołądek mi wysiądzie. No i plan jest taki, że po okresie mam zrobić cytologię i posiew z szyjki, przyjść z tym (bo stwierdził, że na nfz będzie za darmo) I jak wyjdzie dobrze to znajdzie dla mnie termin na badanie na drożność jajowodów. Tak się pytam: Panie doktorze, a ile to będzie kosztować? A on mówi: a to na nfz w szpitalu sobie zrobimy i ja jeszcze pomyśle jakie badania do tego będą mi na później potrzebne, żebyś nic nie płąciłą. Mi szczena opadła normalnie. No i powiedział, że jak wynik wyjdzie dobry to inseminacje będziemy robić. A jak źle to sam stwierdził, że wtedy niestety szanse drastycznie spadną na posiadanie dziecka... Przez tą endo. Oczywiście to wszystko, jeśli ta endo nie rozrośnie się w szybkim tempie. Tak więc tyle z wizyty. Oczywiście zapomniałam z tego wszystkiego powiedzieć, żeby dał mi zwolnienie z wf-u. A sam jeszcze mówił, że odpoczynek i relaks... No i zła na siebie jestem, bo wf mam straszny. Nie dość, że 1,5 h trwa, to jeszcze bieganie, rozciąganie, brzuszki itd.
Kurczę, cycki mnie bolą i chyba głupia z tego tytułu zrobię test...
Lady faktycznie lekarza masz świetnego. Może i inseminację na nfz Ci zrobią, co? Ale tak naprawdę to Ci życzę, żeby obeszło się bez niej

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wiesz może teściowie muszą się owsoić z tą informacją.Ale co tej świadkowej to nie ładnie się twoja teściowa zachowała

Dziewczyny mi znów spadła tempka do 36,35.Mogłybyście zerknąć na mój wykres?
http://www.skarbmamy.pl/NPR-wykres-c...yklu=9007&fr=1
Teściowa to ma długi jęzor i zanim cokolwiek powie to nie pomyśli ani razu. Taka z niej gaduła. Zamiast się czasem w język ugryźć to gada bzdury.
A co do wykresu to może dopiero teraz owulka... Testów owu nie robisz? A może na monitoring się przejdź, żeby sprawdzić?

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim dniu cyklu powinnam zbadać tarczycę, czy dzień cyklu ma znaczenie?
Obojętnie z tego co wiem. Sama też zamierzam

Cytat:
Dziś idę na rozmowe o prace na 11.30 trzymajcie kciuki jak cos wypali to opowiem więcej jak wrócę. Co prawda nic specjalnego ale parę groszy zawsze się przyda
Trzymam

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Mikolajki juz za 2 dni,takze mam nadzieje,ze Sw.Mikolaj bedzie szczodry i ze dogadal sie z bocianami i wypelni ich "robote"
tego z calego serca Wam Wszystkim zycze
Tego Ci życzę kochana

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Matko tak czytałam o tej mojej wadzie że nie raz kobiety po dziesięć lat chodzą do lekarzy a i tak o swojej "mutacji" dowiadują się dopiero przy porodzie na przykład. Ale głównie to wina niestety niezbyt dobrego sprzętu i o zgrozo zaniedbań lekarzy Także ja i tak miałam szczęście w sumie...

A może czasem faktycznie lepiej nie wiedzieć...

Witam się i ja!
Biało dziś u nas Jak ładnie
U mnie 13dc. Temperatura dziś znów 36,64, wczoraj była taka sama. Nad ranem mnie TŻ przyatakował, więc pewnie mało wiarygodny ten pomiar. W ogóle to właśnie jak mnie przebudził to poczułam mocne kłucie lewego jajnika, więc sama nie wiem. Może to dopiero owu... Zgłupiałam całkowicie. Ciekawe kiedy tempka w końcu wzrośnie.
Załączam mój wykres
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ovuview-cycle-2012-11-22.jpg (26,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:30
dedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 10:27   #185
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
ć, no cóż takie życie...

Mi sie wydaje że z dwojga złego dobrze że lekarz postawił diagnoze teraz bo będzie wiedział jak działać żebyś miała upragnioną fasolke
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość

u mnie 32 dc... jednak dokladnie nie potrafie ustal;ic fazy lutealnej....bo mam braki w termpkach cos kolo 9dfl... za pare dni zrobie testa.... moze nawet jednego jutro bo mam urodzinki i chce prezent choc w zasadzie wynik jest przewidywalny.... :/
od wczoraj mnie tak glowa boli ze hoho,,, cycki od skoku tempki bola,,, z kazdym dniem coraz bardziej ....zatem wiem, ze @ idzie
Trzymam kciuki za jutro

Dziewczyny co może oznaczać rozciągliwy śluz ale białyMam taki od 3 dni i nie wiem co to

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

A co do wykresu to może dopiero teraz owulka... Testów owu nie robisz? A może na monitoring się przejdź, żeby sprawdzić?

Witam się i ja!
Biało dziś u nas Jak ładnie
U mnie 13dc. Temperatura dziś znów 36,64, wczoraj była taka sama. Nad ranem mnie TŻ przyatakował, więc pewnie mało wiarygodny ten pomiar. W ogóle to właśnie jak mnie przebudził to poczułam mocne kłucie lewego jajnika, więc sama nie wiem. Może to dopiero owu... Zgłupiałam całkowicie. Ciekawe kiedy tempka w końcu wzrośnie.
Testów nie robie,a na wizyte u lekarza nie mam teraz kasy

Może to kłucie dziś to owulka?Trzymam kciuki

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 10:31   #186
dedra
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny co może oznaczać rozciągliwy śluz ale białyMam taki od 3 dni i nie wiem co to

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Testów nie robie,a na wizyte u lekarza nie mam teraz kasy

Może to kłucie dziś to owulka?Trzymam kciuki
Nie wiem co to biały śluz, ale może faktycznie owulka się teraz pojawia...

Spójrz Iza na wykres, dodałam w poprzednim poście.

P.S. Dalej czuję to kłucie.

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:36
Stary 2012-12-04, 10:36   #187
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co to biały śluz, ale może faktycznie owulka się teraz pojawia...

Spójrz Iza na wykres, dodałam w poprzednim poście.
Kurcze ja się nie znam tak na tym,ale wydaje mi się że u ciebie jeszcze owu nie byłoChoć tempka może wzrosnać do 4 dni po owu.Najlepiej jakby Maru się wypowiedziała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 10:39   #188
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze ja się nie znam tak na tym,ale wydaje mi się że u ciebie jeszcze owu nie byłoChoć tempka może wzrosnać do 4 dni po owu.Najlepiej jakby Maru się wypowiedziała
Maru to samo mówiła wczoraj. Zobaczymy kiedy wzrośnie. Być może faktycznie owu dopiero teraz i dlatego kłuje mnie.
Stary 2012-12-04, 10:43   #189
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Maru to samo mówiła wczoraj. Zobaczymy kiedy wzrośnie. Być może faktycznie owu dopiero teraz i dlatego kłuje mnie.
Podziałaliście z tż rano na wszelki wypadek

Ja nie wiem,ale u mnie jest straszna rozbieżność w tych temperaturach

Stary 2012-12-04, 10:46   #190
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Podziałaliście z tż rano na wszelki wypadek

Ja nie wiem,ale u mnie jest straszna rozbieżność w tych temperaturach
No podziałaliśmy. TŻ jak mnie zaczął miętosić to spojrzałam na zegarek. Była 4:32 Nie chciało mi się, ale jak poczułam ten jajnik to stwierdziłam, że dam się zbałamucić dla dobra sprawy Pomiar temperatury robiłam o 7:10, więc nie minęło 3 godziny snu i zdaję sobie sprawę, że ten pomiar jest mało wiarygodny. Jednak nie wiem w którą stronę.
Stary 2012-12-04, 10:52   #191
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
...wpadam jak duch.... ale skoro już jestem na liście i na razie tylko wirtualnie mogę się pochwalić no to:

Mam nadzieję, że rozwiązałam i tutaj worek zeświątecznymi prezentami-fasoleczkami

PS. stosowałam ziółka o.Sroki nr 3, castagnusa, wiesiołek, magnez+b6 i Vita-min plus mama

Oooooo GRTAULACJE!!!!! dostałaś mikołajkowy prezent od losu..mam nadzieje otworzysz woreczek fasolinkowy

Cytat:
Napisane przez shayenne Pokaż wiadomość
Dziękuję za pomoc i wsparcie, naprawdę jesteście nieocenione. Widać, że jak ktoś nie jest w Waszej elicie, może się pożegnać z jakimkolwiek zainteresowaniem i nowe osoby nie są mile widziane w tym wątku.
ale fajnie jestem w elicie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
W sumie fakt, że co za dużo to niezdrowo wiem, że niektre kombinacje są ok, ale nie pamiętam teraz które. Spróbuj poszukać na bocianie w wątku zielarskim, tam laski piszą dużo na ten temat

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
cholera jasna, jestem miesiac po poronieniu, mieszkam za granica i nie powiesz mi, ze sie nie da. ja zwlekalam z wizyta u lekarza tylko dlatego, ze ktos mi powiedzial, ze nie ma sensu. na drugi dzien moich problemow poszlam do lekarza i jak sie okazalo nie byl zadnych problemow z przyjeciem. wiec mi nie chrzan, ze w Pl nie dostaniesz sie do lekarza, bo jakby Ci zalezalo to chocby skaly sraly to bys znalazla jakiegos, ktory by Cie przyjal
zawsze sie da,a jak sie nie da to idzie sie do innego , jak inny nie przyjmie to jeszcze innego.A jak inny inny nie przyjmie to IP musi przyjąć

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
witam się w kolejnej części
tak pędzicie, że nie nadążam nadrabiać, troszkę was podczytuję, ale nie za dużo żeby się nie nakręcać
spoko my też nakręcone.. co miesiąc nakręcone

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Dawno nie pisałam ale podczytuję Was prawie codziennie. Super że nowy wątek tak nabrał tempa i że fasolkowy worek rozwiązał się jeszcze przed świętami (gratulacje dla mamusi ) mam nadzieję że na tym nie koniec i wraz ze śniegiem posypią się u nas wszystkich II kreski. Chociaż ja nie wiem już sama co myśleć... Doszłam do wniosku że muszę przed ciążą znaleźć pracę bo nie damy sobie rady ale tak bardzo pragniemy maluszka że nie wiem czy jestem w stanie czekać jeszcze nie wiadomo ile. Mąż jest już po badaniach nasienia i usg ale dopiero za tydzień idzie z wynikami do lekarza. Ja chciałabym umówić się na usg żeby zobaczyć czy mam owulacje ale nie bardzo potrafię obliczyć kiedy powinnam się zapisać...
a ilu dniowe masz cykle???

Cytat:
Witam

Pije sie raz dziennie przed snem,najlepiej samemu zrobić mieszanke.
widze ze każde zioła sie pije inaczej l dziewczyny zachwycają sie ziołami o.sroki nr 3 , zaraz ide to obadać i poczytać na bociana

Cytat:
Dziewczyny w jakim dniu cyklu powinnam zbadać tarczycę, czy dzień cyklu ma znaczenie?
w byle jakim ja robie zawsze razem z prl wiec miedzy 4 a 7 , tak na wszelki wypadek

Dziś 28 dzien , dla wszelkiego spokoju zrobilam dziś kolejny test o czulości 10mIU/ml bo nadal mnie nie pasuje coś i wyszedł negatyw. To był ostatni test przed @ i wiecej nawet nie kupuje kolejny kupie jak mi sie ewidentnie @ spóźni teraz sobie myśle ze może nawet dobrze...moze od stycznia na fitness wrócę skoro nie ma ciązy..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 10:52   #192
magbes
Zadomowienie

dedra mnie sie wydaje, ze tu skoku jeszcze nie widac. cytuajac 28dni Aby wyznaczyć wzrost temperatury (skok temperatury) musimy znaleźć trzy temperatury wyższe od poprzednich, najlepiej niezakłóconych, sześciu niższych temperatur.
Tu jescze nie widac wg mnie,, jesli teraz Cie kluje to moze dopiero owulacje przechodzisz...a skok tempki moze byc do 4 dni po owulacji,,,,
magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 10:57   #193
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
moze od stycznia na fitness wrócę skoro nie ma ciązy..
Obiecuję sobie to co miesiąc...

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dedra mnie sie wydaje, ze tu skoku jeszcze nie widac. cytuajac 28dni Aby wyznaczyć wzrost temperatury (skok temperatury) musimy znaleźć trzy temperatury wyższe od poprzednich, najlepiej niezakłóconych, sześciu niższych temperatur.
Tu jescze nie widac wg mnie,, jesli teraz Cie kluje to moze dopiero owulacje przechodzisz...a skok tempki moze byc do 4 dni po owulacji,,,,
Być może masz rację. Czekam na rozwój sytuacji
Stary 2012-12-04, 11:01   #194
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
A coś mi się kojarzy, że chyba miałaś wykupiony jakiś czas temu karnet
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 11:01   #195
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

Mi sie wydaje że z dwojga złego dobrze że lekarz postawił diagnoze teraz bo będzie wiedział jak działać żebyś miała upragnioną fasolke

Wiesz z jednej strony lepiej bo widzę że wiele dziewczyn jednak poroniła ciąże i nie wiedziała czemu dopiero po jakimś czasie wychodziło że to przez podwójną macicę, a tak to od razu ciąża w takim przypadku jest uznawana za zagrożoną i inaczej się podchodzi do tematu.

Ale w sumie są i dziewczyny które normalnie znoszą taką ciąże wszystko zależy od podziału macic jeżeli są równe to lepiej, gorzej jak jedna jest mniejsza od drugiej u mnie tak jest to jak zarodek zacznie się rozwijać w tej mniejszej to może mieć po prostu za mało miejsca

Czasami też może lepiej nie wiedzieć faktycznie człowiek oszczędza sobie stresu...
Stary 2012-12-04, 11:05   #196
dedra
Zadomowienie

Cytat:
A coś mi się kojarzy, że chyba miałaś wykupiony jakiś czas temu karnet
Owszem, ale taki z grupona na 5 wejść. Wykorzystane i tyle...
Stary 2012-12-04, 11:09   #197
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Oooooo GRTAULACJE!!!!! dostałaś mikołajkowy prezent od losu..mam nadzieje otworzysz woreczek fasolinkowy

Cytat:
Dziś 28 dzien , dla wszelkiego spokoju zrobilam dziś kolejny test o czulości 10mIU/ml bo nadal mnie nie pasuje coś i wyszedł negatyw. To był ostatni test przed @ i wiecej nawet nie kupuje kolejny kupie jak mi sie ewidentnie @ spóźni teraz sobie myśle ze może nawet dobrze...moze od stycznia na fitness wrócę skoro nie ma ciązy..
Zrób tak jak najbardziej Ja własnie też odwlekałam wszystko, a w tym miesiącu poszłam na stepaerobik - żeby się zmotywować kupiłam karnet byłam trzy razy i teraz nie wiem co z nim zrobic (bo boję się na razie w ten sposób forsować...nigdy nic nie wiadomo, a nie darowałabym sobie jakby sie z tego powodu coś pochrzanilo...)

Cytat:
No to koniecznie trzeba spiąć posladki i zadziałać... nie twierdze, ze to od razu pomoże w zafasolkowaniu, ale kto wie...kto wie...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 11:13   #198
Linka1984
Zakorzenienie

dedra , szejda a Wy przypadkiem nie jestescie z prawego brzegu ?? która idzie ze mną na stepa do activa ( Struga) pd stycznia?
Stary 2012-12-04, 11:17   #199
dedra
Zadomowienie

Cytat:
dedra , szejda a Wy przypadkiem nie jestescie z prawego brzegu ?? która idzie ze mną na stepa do activa ( Struga) pd stycznia?
Obie z lewego
Stary 2012-12-04, 11:18   #200
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
My z lewego brzegu nie po drodze nam trochę Twój activ Ja robię kolejne podejście do Chodakowskiej. Płyty ma fajne i dają efekty, tylko tak strasznie mi sie nie chce
Stary 2012-12-04, 11:27   #201
Linka1984
Zakorzenienie

Ja kiedyś chodzilam do Kupca na fiku miku , potrafilam latać po 5 razy w tygodniu ale teraz jak mieszkam na prawym troche mi nie po drodze.. ostatnio sie zapuścilam..chyba czas wrocic..wczoraj poszlam na solarium. Nie moze moje zycie być podległe straraniom. Koniec! teraz ja bede dyktowała warunki :P a nie moja owulacja
Stary 2012-12-04, 11:28   #202
asiula3335
Raczkowanie

Czesc teraz bede sie malo udzielac bo jestem strasznie zapracowana ale podczytuje was dziewczyny buziaki
Stary 2012-12-04, 11:29   #203
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedyś chodzilam do Kupca na fiku miku , potrafilam latać po 5 razy w tygodniu ale teraz jak mieszkam na prawym troche mi nie po drodze.. ostatnio sie zapuścilam..chyba czas wrocic..wczoraj poszlam na solarium. Nie moze moje zycie być podległe straraniom. Koniec! teraz ja bede dyktowała warunki :P a nie moja owulacja
Ja parę lat temu tez latałam do Formy z żoną kuzyna. Teraz mi się cholernie nie chce. Najchętniej to bym z kimś. Samej mi się nie chce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 11:34   #204
magdaammm
Raczkowanie

ja tez wzielam sie za siebie na silownie i saune zaczelam chodzic co miesiąc spotykam sie z trenerką i ona mi zmienia plan cwiczen i dietke troszke i cwiczy ze mną jeden trening.. wczoraj byl wlasnie ten trening, a dzisiaj nie moglam wstac z lóżka! taki wycisk mi dała.. masakra! wreszcie samopoczucie mi sie poprawilo jak zaczelam znów chodzic takze polecam jak najbarziej, daje powera niesamowitego mysle, ze jesli w przyszlosci zajde w ciąze to nie odmowię sobie malego treningu, chociaz tak po 12 tygodniu.. zeby nie zastac sie w domku, wkoncu dla ciezarnych tez polecają cwiczenia.
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 11:41   #205
kooocur
Zakorzenienie

Która chce mi zrobic obiadek? Wszystko przygotowane tylko robić...

Synuś
Stary 2012-12-04, 11:45   #206
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jak przyjdziesz za mnie do pracy to ja się zgłaszam A co dobrego?
U mnie dziś TŻ ma kupić w drodze powrotnej z pracy kubełek z KFC
Stary 2012-12-04, 11:51   #207
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja nie mogę jestem w pracy
Stary 2012-12-04, 11:54   #208
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Przeleciałam was pobieżnie, ale taka wiadomość nie mogła umknąć mojej uwadze. Gratuluję
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 11:55   #209
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wam fajnie

Poszłaby któraś za mnie do pracy na 14:00?

Stary 2012-12-04, 11:56   #210
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę jestem w pracy

Eh to powinnam jeszcze Wam przwieźć do pracki.

Mamy schabowe z ziemniakami z parowaru oraz buraczki ugotowane dziś rano.

Synuś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości