|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lana Del Rey
Super się spisała i widać, że na scenie jest już totalnie wyluzowana, nie to co na początku kariery.
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
A jak wrażenia z supportu?
Dawid daje radę?
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Podobał mi się jego występ
Cieszę się, że wybrali właśnie jego a nie jakąś honey
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do wątku i od razu chciałabym wtrącić swoje trzy grosze. Większość skreśla Lanę z powodu jej występu na żywo na SNL gdzie poszło jej naprawdę, cholernie źle. Sama, mimo że jestem jej wielką fanką, śmieję się z tego występu. Jednak Lana występowała też wcześniej, za czasów kiedy była jeszcze znana jako Lizzie Grant. Szło jej dobrze, już wtedy można było zobaczyć, że dziewczyna ma talent. I co, jednym tragicznym występem, który zdarza się niemal każdemu artyście, zostaje skreślona. Posłuchajcie sobie jej występów live z czasów Lizzie Grant lub z koncertu na iTunes czy tego w Polsce. Byłam na jej koncercie w Polsce i szczerze mówiąc, słuchanie jej na żywo było moim najlepszym doświadczeniem muzycznym. Na żywo, zwłaszcza teraz, gdy przyzwyczaiła sie już do sławy i nie stresuje się aż tak, brzmi o wiele, naprawdę o wiele lepiej niż z płyty. Osobiście wolę posłuchać sobie jej nagrań live niż studyjnych.
Pokażę wam kilka jej występów live, na które warto zwrócić uwagę: http://www.youtube.com/watch?v=R_foOon5KA4 Kocham jej głos na tym nagraniu http://www.youtube.com/watch?v=3vtNl0W_7_g Idealne wykonanie. Uwielbiam moment w którym Lana wydaje z siebie dźwięki jak w 1:48 minucie. Więcej nie chce mi się tego szukać, ale na youtube jest mnóstwo jej dobrych występów, wystarczy poszukać, a nie patrzeć na te, o których piszą strony typu pudelek, plotek i co tam jeszcze. |
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
I ja dołączam się do wątku
Bardzo lubię Lana. Super odmiana w morzu tandety! Moja ulubiona piosenka to ''Young and beautiful''
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam Lanę
![]() Zaczęło się od Video Games, którą usłyszałam jeszcze zanim polskie stacje muzyczne i radiowe zaczęły ją lansować, potem posłuchałam kolejnych singli, kupiłam płytę...Jestem zauroczona zarówno Laną, jej muzyką, jak i teledyskami. Jest świetną odmianą od tego, co w większości się teraz promuje jeśli chodzi o utwory popowe. Podoba mi się ten specyficzny klimat piosenek, to, jak Lana się ubiera ( te jej wszystkie sukienki ) Mam nadzieje ze uda mi sie byc na jej kolejnym koncercie Moglabym jej sluchac non stop. Moj ulubiony teledysk to Born to Die, a piosenka Ride <zakochany>. Inspiruje sie nia. Podoba mi sie jej styl, te natapirowane wlosy w stylu lat '60. Niesamowity klimat, niesamowite teledyski i przepiekny glos.
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio wałkowałam Queen of Disaster
ale od jakies 2 tygodni nie mam żadnej piosenki Lany na którą mam szał . To dziwnee
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię twórczość Lany Del Rey, że też wcześniej nie zajrzałam na ten wątek.
W sieci pojawił się nowy kawałek Lany "Meet Me In The Pale Moonlight" zapowiadający 2 studyjny album "Ultraviolence": http://www.elle.pl/kultura/artykul/l...owa-piosenka-1 Mnie się nowa piosenka podoba, a wy co sądzicie?
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak piosenka też mi się podoba.
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
No to szkoda, że nie będzie tej piosenki na albumie, dobrze mi się jej słucha. Tak czy inaczej czekam z niecierpliwością na nowy album Lany.
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
West Coast
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomo już kiedy pojawi się teledysk do West Coast?
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Według VEVO miał się pojawić w zeszłym tygodniu ale do tej pory go nie ma...Na razie nic więcej nie wiadomo.
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
A wiadomo coś na temat nowej płyty?tez mi się obiło o uszy,że dziś miała być premiera,ale jakoś dalej nic nie wiadomo
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
http://instagram.com/p/ndVeXhlnmD/
Zwiastun teledysku z bardzo wiele mówiącym podpisem "Coming soon". Cytat:
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie całe pierwsza płyta była mega naładowana emocjonalnie z tytułowym Born To Die na czele, ciężka piosenka
, ale fenomenalna, tak samo mnóstwo tych uczuć w Blue Jeans, Summertime Sadness, Gods and Monsters, Carmen. A West Coast jest delikatne, lekkie i przyjemne, a ja przyzwyczaiłam się do Lany, jako Królowej Nieszczęścia Rozumiem, że nie będzie nagrywać cały czas tego samego, ale jednak mam ogromny sentyment do Born To Die, tego ciężkiego, niepokojącego klimatu mu towarzyszącemu.
Edytowane przez Lana Del Rey Czas edycji: 2014-05-01 o 18:35 |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak są na tej płycie tez weselsze utwory np. Diet Mountain Dew czy nawet Off to the Races albo Radio. Może West Coast to tylko taki wyjątek właśnie,chociaż ten utwór nie brzmi mi do końca tak wesoło.
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam poprzednią płytę ale według mnie West Coast bardzo od niej nie odbiega. Może tekst nie jest tak dramatyczny, jak w większości poprzednich utworów, ale słychać, że to wciąż Lana. Ja ciągle widzę tam ten jej niepowtarzalny klimat i dla mnie ta piosenka też ma w sobie coś niepokojącego. I bardzo na plus lekko rockowy charakter tego utworu.
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Z niecierpliwością czekam na nową płytę. Swoją drogą nie szykuje się jakiś koncercik w Polsce?
|
|
|
|
|
#206 |
|
Placuszek racuszek
|
Witam
od jakiegos roku slucham lany i stalo sie to moim nałogiem przesłuchałam większość jej piosenek a obecnie najbardziej wpadła mi w ucho ''west coast''. Czekam na koncert w PL i mam nadzieje,ze nie zedrze mi portfela w razie co...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny biletów na jej koncert w Warszawie w zeszłym roku były przystępne, więc przy kolejnym też nie powinno być źle. Też bym chciała, żeby przyjechała jak najszybciej, ale wydaje mi się, że zawita do Polski dopiero z trasą, którą rozpocznie po wydaniu płyty.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Placuszek racuszek
|
Oo, to może nie będzie to aż takie drastyczne
no,mam nadzieję,że nie będziemy musiały czekać bardzo długo..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
I ja nie mogę doczekać się nowej płyty Lany - mam nadzieję, że ukaże się w czerwcu i nie przesuną daty premiery.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2014-05-03 o 19:19 |
|
|
|
|
#210 |
|
Placuszek racuszek
|
Jedyne czego się obawiam, to rozczarowania
ale nie sądzę, żebym sie rozczarowała...za bardzo jestem jej muzyką ..oczarowana haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

Masz autograf? 

Dawid daje radę?
) Mam nadzieje ze uda mi sie byc na jej kolejnym koncercie
Niemniej jednak piosenka też mi się podoba.