![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Imie dla synka...
Cytat:
- po pierwsze użyty przez ciebie argument...no coż, chyba czasy w których przezywałaś koleżanki już dawno minęły, a tu nie jest piaskownica, więc nadawane przez ciebie przezwisko nie jest żadnym argumentem. A jeśli dla ciebie jest - to weź pod uwagę, że dzieciaki są bardzo pomysłowe i do każdego imienia wymyślą przezwisko. - po drugie - to, że tobie dane imię kojarzy się akurat z kimś czy czymś - oznacza tylko to, że tobie się kojarzy... ![]() - po trzecie - "pojechałaś" imię Amelia (bo ktoś tam używa paskudnego dla ciebie zdrobnienia), po czym sama przyrównujesz je do Amadeusza... Gwoli wyjaśnienia- nie staję po stronie żadnego z imion, żadnego nie wyśmiewam ani nic w tym rodzaju. Po prostu przeczytałam twoje argumenty i zrobiło mi się jakoś tak nieprzyjemnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcale nie widzę, zeby ktos Cię prowokował...choc zdania Kafulki rowniez nie podzielam, to nie widze w nim ataku na Ciebie. Mnie nie podoba się imię Roksana, nigdy mi się nie podobało, ale mimo to je szanuję jak kazde inne imię i nie przekręcam. NIe zdobyłabym się na nabijanie się z jakiegos imienia, bo dlaczego? dlatego, ze mnie się nie podoba? Nawet gdybym robiła to jako dziecko(co nie znaczy wcale, ze to robiłam, ale wiadomo jakie są MAŁE dzieci), to chyba juz czas wyjść z piaskownicy. aha, a jak sie ktos z jakiegos imienia nasmiewa (jako dziecko czy dorosły) to to tylko o nim świadczy, nie o dziecku...więc takimi ludzmi ( czy w skzole czy pozniej ) nie nalezy sie przejmowac. To oni powinni martwić się o swój poziom intelektualny i toleranjny. A juz na pewno nie powinno byc to wyznacznikiem i bodźcem do nadania dziecku jakiegos imienia. Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-01-18 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
A moj 10 dniowy synek nazywa sie Szymonek
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Cyt: Współczuję ci z całego serca, że nosisz tak pospolite imię i że twoi rodzice nie mieli żadnej inwencji aby ich córka miała oryginalne imię !!!
(...) To właśnie ja miałam zawsze "polewkę " z " Ań" i wołałam "Ania, co ma łeb jak bania ! " No coz... przeczytalam to i zrobilo mi sie przykro. Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Monia, gratuluję !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, i wycofuję przeprosiny za moje "czepianie się". Widzę, że miałam chyba rację, ze imie to dla Ciebie bardzo wazna rzecz...przysłaniająca inne, ważniejsze... nawet własną kulturę osobistą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby dla ciebie temat imion dla dzieci nie był ważny, to nie wyrażałabyś tu swojej opinii na ten temat. I dla mnie i dla ciebie jest to ważna sprawa, bo obie się tu wypowiadamy. NIe znasz mnie i nie masz prawa oceniać mojej kultury osobistej. A ty jesteś taka kryształowa i zawsze zachowujesz stoicki spokój? Nawet jak ktoś cię obraża i krytykuje tak osobistą decyzję, jaką jest wybór imienia dla synka? Jeśli tak, to widocznie nie potrafisz bronić swoich racji. Ja potrafię. A ty jak byś się poczuła gdyby Kaffulka w taki paskudny sposób skrytykowała imię twojego dziecka? Uważam, że nie jesteś obiektywna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyrównałam imiona Amelia i Amadeusz dlatego, że mają dwie pierwsza litery takie same - "Am" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dla mnie ważny temat imion, owszem...w rozmowach o nich (tak jak tu) lubię się dzielić opiniami, co mi sie podoba a co nie, poznać opinię innych. I uważam, ze można bronić swych racji nikogo przy tym nie obrażając ( a juz na pewno nie jego imienia) no ale może tu się różnimy. Odpowiem jeszcze, ze gdyby ktos powiedział (Twoj głowny argument), ze inne dzieci będa miały z imienia mojego "polewkę" ( bo to jedyny rodzaj "pojechania" po imieniu Amadeusz jakie zauważyłam) to wcale bym się źle nie poczuła i do tego samego przekonam dziecko, ze przejmowac powinni się ci co tak robią bo pokazują w ten sposob swą kulturę, brak obycia i nietolerancję. Na pewno nie sporokowało by mnie to to tego, by zniżyć się do poziomu takich ludzi i równiez przekręcac i obrazać ich imiona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jest wśród was zapewne kilkanaście lub może kilkadziesiąt Ań, i ja was wszystkie obraziłam. Przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Poniosło mnie i teraz źle się z tym czuję. Ale zostałam obrażona i sprowokowana. Przesadziłam, przyznaję, ale Kaffulka też przesadziła ( pierwsza ! ).
Nie ma sensu przez kilka kolejnych dni wzajemnie się krytykować. Wybór imienia to indywidualna sprawa. Może jak jakieś z przytaczanych tu imion się którejś z nas nie podoba, to nie powinnyśmy go krytykować, tylko po prostu się nie wypowiedzieć na temat takiego imienia? Dzięki temu nikt na nikogo się nie obrazi. KAffulka mnie pierwsza obraziła, więc ja też jej nie oszczędziłam. Taki mam już charakterek.... Jeszcze raz przepraszam was wszystkie, życzę pociechy z dzieci i zadowolenia z nadawanych im imion. Każda z nas ma inny gust i nie ma imienia, które podoba się wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Po za tym...to kończmy to, bo nie po to Sylwia ząłożyła ten wątek, zebyśmy się spierały o wartości życiowe
![]() Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do dalszego dzielenia się imionami z Sylwią! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może uda mi się dziś spokojnie usnąć..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Czy którejś z was podoba się imię Reiner? A Bruno? Olgierd? Leon?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Też kiedyś chiałabym mieć synka i myślałam już nawet o imieniu dla niego - osobiście najbardziej podobają mi się następujące: Daniel, Michał, Rafał, Zbyszek, Piotr, Jakub - no ale to już spawa indywidualna każdej pary- przede wszystkim musi pasowac od dziecka i do nazwiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo podoba się imię mojego Tz i chętnie dałabym tak na imię synkowi (moj tata ma tak samo na imię jak brat i nie ma problemów
![]() Ale wiele razy mówił mi, że chciałby dać córce moje imię...więc jesli byłoby nam dane miec córke i synka było by zabawnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zwracam sie teraz do Kaffulki i innych "narwanych" osob - prosze was wyrazajcie swoje opinie bardziej delikatnie. Jezeli komus nie podoba sie jakies imie to po co dorabia do tego niepotrzebną ideologie typu "a jak bedziesz go wolac na obiad ?" bo to bez sensu. Nie latwiej napisac "a mnie sie to imie nie podoba bo podoba mi sie ....." Pozdrawiam i nie kloccie wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dot.: A co z imieniem dla chłopczyka?? ;)
hihi...mam ten sam problem.wybrałam imię natan (mały nati) i ogolnie wszyscy mnie krytykują.a mi sie bbbaaarrrdddzzzoo podoba!! moja mama pyta kiedy są imieniny natana a ja...nie wiem!czy wogole są?
A gdyby tak się wedrzeć na umysłów górę, Gdyby stanąć na ludzkich myśli piramidzie, I przebić czołem przesądów chmurę, I być najwyższą myślą wcieloną... Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imię dla chłopca :)
mi sie podoba dla chłopca Natan ale wszyscy są przeciw mnie.mama zdesperowana przegląda kalendarz i mowi ze nie bedzie mial imienin.czy rzeczywiscie nie ma imienin natana?
A gdyby tak się wedrzeć na umysłów górę, Gdyby stanąć na ludzkich myśli piramidzie, I przebić czołem przesądów chmurę, I być najwyższą myślą wcieloną... Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Jak będę miała chłopca to dam mu na imię Seweryn łub Szymon. Bardzo mi się tę imiona podobają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się też imię Piotr ale mój mąż ma tak na imię i chyba raczej nie wypada dawać synowi imienia ojca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Ja mam córeczke i ma na imie Wiktoria,ale ja bedzie chłopczyk to będzie Aleksander(Alex wole),Igor albo Dawid to ostatnie podoba mi sie najbardziej
![]() A mój tata miał na imie Saturnin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
cieszę się, że ani razu nie padło moje ulubione imię- to może oznaczać, że nie bije rekordów popularności i o to chodzi:
KORNEL |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
z meskich imion podoba mi sie Kacper i Konrad,
mojemu TŻ sie PODOBAŁO ![]() ![]() A smiesznie ze oba imiona ktore najbardziej przypadly mi do gustu sa na K i my z tz'etem tez mamy imiona na ta literke : Kasia i Kamil (oczywiscie to imionko tez mi sie bardzo podoba ![]()
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
Jeszcze nie zaglądałam w krocze swojemu robaczkowi, ale jak będzie chłopiec to chyba Jaś.
Minus jest taki ze moja siostra ma też Jaśka- i tez ja jej podpowiedziałam ![]() Długo podobał nam sie Maxymilian, ale z długim nazwiskiem źle brzmi, poza tym sąsiadów pies to Max ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Marek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.