Gry planszowe dla... starszych :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 12:02   #181
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Dot.: Gry planszowe dla... starszych :)

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Korzystając z dnia darmowej dostawy, zakupiłam sobie w Rebelu Carcassonne. Wystałam się pod zwieszonym paczkomatem, ale już mam!

Pierwsza rozgrywka niezwykle udana - wygrałam Mieliśmy z TŻ sporo rozkmin, co w danej sytuacji, bo dziwnym trafem wiele konfiguracji opisanych w instrukcji jako 'niezwykle rzadkie' nam się przytrafiło. Po pierwszym graniu już polecam! Ja i miliony innych graczy nie możemy się mylić!
Też skorzystałam z dnia darmowej dostawy, ale na stronie grabaty
Kupiłam Znak Starszych Bogów i Dobble. Póki co leżą jeszcze nie rozpakowane bo na prezent mają być, muszą zaczekać do końca grudnia albo chociaż do świąt, a mam taką ochotę wcześniej obczaić...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czytam i czytam ten temat i dalej nie wiem, co wybrać, help

Mama chce nam coś kupić pod choinkę, ostatnio odkurzyliśmy Scrabble, gramy namiętnie i stwierdziliśmy, że mogłaby nam kupić jakąś planszówkę.

Ale kompletnie nie mam pojęcia jaką?

-najlepiej dla 2 osób, bo zazwyczaj gramy sami, ale żeby była możliwość zagrania w więcej osób, jak wpadną znajomi
- żeby nie kosztowała 150zł
- sama gra żeby nie trwała 15 minut
- niespecjalnie trudna (jak przeczytałam, że z niektórymi sobie nie radzicie, bo my w planszówki raczej nie grywamy, nie licząc gier z 6letnią siostrzenicą TŻta ).
Na niektórych stronach można zaznaczyć szukając gry dla ilu graczy ma byc i inne opcje więc radze poszukać najpierw w ten sposób a potem pytać o konkretne typy Ja tak szukałam właśnie i znalazłam kilka opcji, które mi odpowiadały. Też chciałam dla 2 i więcej graczy, mam dwie gry za 150zł łącznie, w tym jedna typowo imprezowa.
Niestety nie zapisałam linków do wszystkich gier jakie mi wpadły w oko, z tego co patrzyłam to jedynie Znak Starszych Bogów (ale koło 110zł kosztuje) i tripol http://www.bard.pl/0,19589,oferta,ca...all,tripol.htm spełnia twoje wymagania co do dłuższego czasu Możesz poszukać gier na tej stronie, ma całkiem rozsądną wyszukiwarkę
lisbeth_wasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 12:12   #182
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Polecana wyżej Carcassonne jest fajna i niedroga, można kupić podstawkę plus od razu jakiś dodatek Jest prosta, dobrze się gra w 2 osoby, ale można i w więcej.

Wsiąść do Pociągu to przyjemna gra, można grać w 2 osoby, ale wtedy jest mniej rywalizacji i kombinowania, bo na planszy jest mniej "ciasno".

Mnie z TŻtem dobrze się gra na 2 osoby w Small World, tam jest kilka plansz - mniejsza do gry w 2 osoby, duża do gry w 5. Gra mocno rywalizacyjna

Ogólnie to możecie na youtubie sobie pooglądać recenzje gier
Ja często wybieram coś w co grają na kanale Table Top albo podpatruję czy coś jest fajne na kanale Gry planszowe u Wookiego, czy jakoś tak

Ostatnio bardzo popularny jest Robinson Crusoe, to gra kooperacyjna Dostał dużo nagród, ale nie próbowałam jej jeszcze, więc z własnego doświadczenia nic nie napiszę

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-12-06 o 12:14
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 13:01   #183
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisbeth_wasp Pokaż wiadomość
Też skorzystałam z dnia darmowej dostawy, ale na stronie grabaty
Kupiłam Znak Starszych Bogów i Dobble. Póki co leżą jeszcze nie rozpakowane bo na prezent mają być, muszą zaczekać do końca grudnia albo chociaż do świąt, a mam taką ochotę wcześniej obczaić...
Tytuł już mi się podoba! Ale muszę poczekać na kolejny przypływ pieniędzy, przed świętami nie chciałabym się wypłukać z kasy Jak już zagrasz, to daj znać, czy warto!

Ja bardzo, ale to bardzo poluję na Ghost Stories. Widziałam wiele recenzji czy tutoriali, podoba mi się! I chcę ją mocno, ale cena odstrasza, lub każe czekać na wyjątkową okazję, na którą mogłabym poprosić znajomych, żeby się skrzyknęli i zrzucili na taki prezent

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Polecana wyżej Carcassonne jest fajna i niedroga, można kupić podstawkę plus od razu jakiś dodatek Jest prosta, dobrze się gra w 2 osoby, ale można i w więcej.

Ostatnio bardzo popularny jest Robinson Crusoe, to gra kooperacyjna Dostał dużo nagród, ale nie próbowałam jej jeszcze, więc z własnego doświadczenia nic nie napiszę
My już po pierwszej partii chcemy dokupić dodatek do Carcassonne - szkoda, że ceny dodatków kształtują się niemal na tym samym poziomie, co podstawa.

Zaintrygowałaś mnie Robinsonem, to byłoby coś w moim guście Zbyt wiele tych chciejstw, zbyt wiele...

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 13:49   #184
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Ja też skorzystałam z DDD i zakupiłam Kolejkę i dodatek do Catanu

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
My już po pierwszej partii chcemy dokupić dodatek do Carcassonne - szkoda, że ceny dodatków kształtują się niemal na tym samym poziomie, co podstawa..
parę dni temu na merlinie dodatki do Carcassonne były po 13zł
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 14:19   #185
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dodatki do carcassonne trochę kosztują, ale myślę że bez tragedii bo dochodzi w nich zawsze ileś kafelków terenu, jakieś nowe pionki itp, więc dość skutecznie rozbudowują i wydłużają grę Ja kupowałam chyba w wersji big box, gdzie wraz z podstawą mam dwa dodatki i 6 mini dodatków.

W ogóle mam wrażenie, że ceny gier podskoczyły, pewnie z powodu bliskości świąt...
Stary 2013-12-06, 14:35   #186
regularkate
Zadomowienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4404518 8]Ja też skorzystałam z DDD i zakupiłam Kolejkę i dodatek do Catanu

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

parę dni temu na merlinie dodatki do Carcassonne były po 13zł ;)[/QUOTE]

No to się wyportkowałam, cytując powiedzonko mojej mamci

Też mi się wydaje, że pod koniec roku mamy drożej, na początku tego kupowałam Slavikę za 50 zł, mimo że to gra karciana, a nie planszówka, ale jednak - w tamtym okresie było wiele gier za 50-65 zł, teraz ok. 20 zł drożej, mam wrażenie.

Ale nieważne, niech ludzie grają w planszówki, a nie gapią się w tv!

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2013-12-06, 17:59   #187
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:

Wsiąść do Pociągu to przyjemna gra, można grać w 2 osoby, ale wtedy jest mniej rywalizacji i kombinowania, bo na planszy jest mniej "ciasno".

Mnie z TŻtem dobrze się gra na 2 osoby w Small World, tam jest kilka plansz - mniejsza do gry w 2 osoby, duża do gry w 5. Gra mocno rywalizacyjna

Ogólnie to możecie na youtubie sobie pooglądać recenzje gier
Ja często wybieram coś w co grają na kanale Table Top albo podpatruję czy coś jest fajne na kanale Gry planszowe u Wookiego, czy jakoś tak

Dotka, Robinsona mam, ale nie polecam jeśli nie ma być zbyt skomplikowane, trudny jest wg mnie. Za to Carcassonne i cenowo jest fajne i dla dziecka też by sie nadawało.

Józef Czechowicz
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:43   #188
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Cytat:
Tytuł już mi się podoba! Ale muszę poczekać na kolejny przypływ pieniędzy, przed świętami nie chciałabym się wypłukać z kasy Jak już zagrasz, to daj znać, czy warto!

Ja bardzo, ale to bardzo poluję na Ghost Stories. Widziałam wiele recenzji czy tutoriali, podoba mi się! I chcę ją mocno, ale cena odstrasza, lub każe czekać na wyjątkową okazję, na którą mogłabym poprosić znajomych, żeby się skrzyknęli i zrzucili na taki prezent

My już po pierwszej partii chcemy dokupić dodatek do Carcassonne - szkoda, że ceny dodatków kształtują się niemal na tym samym poziomie, co podstawa.

Zaintrygowałaś mnie Robinsonem, to byłoby coś w moim guście Zbyt wiele tych chciejstw, zbyt wiele...
Na pewno podzielę się wrażeniami, ale to nieprędko bo dopiero pod koniec miesiąca będzie okazja na którą kupiłam już bym chętnie rozpakowała i obczaiła, no ale chyba nie wypada
lisbeth_wasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 20:16   #189
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4404518 8]Ja też skorzystałam z DDD i zakupiłam Kolejkę i dodatek do Catanu

parę dni temu na merlinie dodatki do Carcassonne były po 13zł [/QUOTE]

dodatek 5 - opactwo i burmistrz nadal jest po 13zł (z tym że w ponownej sprzedaży od 9 grudnia)

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 21:15   #190
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
dodatek 5 - opactwo i burmistrz nadal jest po 13zł (z tym że w ponownej sprzedaży od 9 grudnia)
Dzięki za cynk, chyba szarpnę się jeszcze na te 20 zł z przesyłką przed świętami!

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2013-12-09, 16:19   #191
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Planujemy z Tż kupić sobie pod choinkę jakąs fajną planszówkę - powaznie myślimy o Wsiąść do pociągu - tylko pytanie - nie nudzi sie za szybko? nie wiem czemu ale mam wrażenie, ze po pół roku już jej nie wyjmiemy.... osoby posidające tę grę - macie takie odczucia?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 16:39   #192
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:

Lexie, macie Small World klasyczny czy wersję Underground?

Cytat:
Niestety moje zamówienie sprzed 2 czy 3 dni zostało anulowane z adnotacją, że dostaw gry nie przewidują.
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 17:23   #193
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Planujemy z Tż kupić sobie pod choinkę jakąs fajną planszówkę - powaznie myślimy o Wsiąść do pociągu - tylko pytanie - nie nudzi sie za szybko? nie wiem czemu ale mam wrażenie, ze po pół roku już jej nie wyjmiemy.... osoby posidające tę grę - macie takie odczucia?
nie
no chyba, że gralibyście baaardzo często
ale my mamy pociągi już parę lat i do tej pory bardzo lubimy w nie grywać
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 17:32   #194
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
Lexie, macie Small World klasyczny czy wersję Underground?
Klasyczny

Cytat:
Niestety moje zamówienie sprzed 2 czy 3 dni zostało anulowane z adnotacją, że dostaw gry nie przewidują.
Moje też
Stary 2013-12-09, 19:56   #195
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Jak tylko uda nam się ją ogarnąć...
Dużo rozkładania, ale jak człowiek załapie to już idzie sprawniej.
Z braku czasu nie mamy kiedy zabrać się z powrotem, aby w końcu rozgryźć co i jak i dlaczego właśnie tak, ale idzie znaleźć tutoriale w sieci.
Gra nie znudzi się zbyt szybko, bo jednak jakaś losowość w niej jest.

Cytat:
Ale na pewno?
W merlinie status dodatku Carcassonne - opactwo i burmistrz = "dostępny 24h" i spokojnie wchodzi do koszyka.
Może coś im się porąbało, bo rzeczywiście w tygodniu produkt był niedostępny.

J. Piłsudski
Stary 2013-12-09, 20:07   #196
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Klasyczny
Myślałam, że może akurat Underground. Właśnie stoję przed wyborem wersji. Obydwie macałam, grałam tylko w klasyczną, ale nie ukrywam, że Underground trochę kusi.

Cytat:
Ale na pewno?
W merlinie status dodatku Carcassonne - opactwo i burmistrz = "dostępny 24h" i spokojnie wchodzi do koszyka.
Może coś im się porąbało, bo rzeczywiście w tygodniu produkt był niedostępny.
Tak. Maila dostałam dziś rano. Teraz faktycznie ponownie jest dostępna. W takim razie spróbuję wrzucić do koszyka raz jeszcze albo wyślę zapytanie.
Stary 2013-12-09, 20:45   #197
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jakoś Small World underground mnie nie kusi za bardzo, bo ten klasyczny wydaje mi się ładniejszy

Dobrze, że napisałyście o carcassone w merlinie, bo mogłam ponownie złożyć zamówienie Dzięki!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Jak tylko uda nam się ją ogarnąć...
Dużo rozkładania, ale jak człowiek załapie to już idzie sprawniej.
Z braku czasu nie mamy kiedy zabrać się z powrotem, aby w końcu rozgryźć co i jak i dlaczego właśnie tak, ale idzie znaleźć tutoriale w sieci.
Gra nie znudzi się zbyt szybko, bo jednak jakaś losowość w niej jest.
Tam nie ma aż tyle rozkładania Obejrzyjcie sobie jakiś tutorial, to szybko załapiecie o co chodzi. Tam tak naprawdę nie ma wiele skomplikowanych rzeczy, tylko promy i tunele mogą być trudniejsze

http://www.youtube.com/watch?v=qHmf1bau9xQ tu jest filmik o tej grze na moim ukochanym kanale, tylko po angielsku jest.

http://www.youtube.com/watch?v=r-uim2KrAuo a tu jest dość krótka i treściwa instrukcja z Rebela
Stary 2013-12-11, 21:29   #198
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam takie odczucie, gra jest sama w sobie swietna moim zdaniem, ale po roku juz bardzo rzadko ja wyciagam bo juz sie nam po prostu znudzila ;p

dzisiaj kupilam Kolejkę faaajna, ale warto grać w więcej osób żeby wzbudzala jakies emocje ;p
Stary 2013-12-11, 23:37   #199
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Tam nie ma aż tyle rozkładania Obejrzyjcie sobie jakiś tutorial, to szybko załapiecie o co chodzi. Tam tak naprawdę nie ma wiele skomplikowanych rzeczy, tylko promy i tunele mogą być trudniejsze

http://www.youtube.com/watch?v=qHmf1bau9xQ tu jest filmik o tej grze na moim ukochanym kanale, tylko po angielsku jest.

http://www.youtube.com/watch?v=r-uim2KrAuo a tu jest dość krótka i treściwa instrukcja z Rebela
Oglądaliśmy jakiś czas temu, gdy tutoriali nie było za wiele, teraz ostatnio niestety nie ma na to czasu

Czy ja dobrze widziałam.. podstawa Carcassonne w empiku pnad 90zł?
ja nie wiem czy 60 dałam

J. Piłsudski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 00:07   #200
Konto usunięte

moim zdaniem Wsiąść do pociągu to jedna z łatwiejszych i najmniej skomplikowanych gier
i to jest właśnie jej plusem - lekka i przyjemna, zazwyczaj też dość szybka
Stary 2013-12-13, 11:27   #201
rozczochranaa
Raczkowanie

Ja planuję sprawić sobie z TŻem na święta którąś z tych gier: Small World (podstawa), Zakazana Wyspa, Agricola lub Robinson Crusoe.

Co byście poleciły?

"Kłopotliwe na świecie jest to, że idioci są pewni siebie, a ludzie rozsądni pełni wątpliwości."
rozczochranaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:10   #202
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A chcesz bardziej skomplikowaną czy prostszą? Rywalizacyjną czy kooperacyjną? To dość zasadnicze różnice

Small World jest dość mocno rywalizacyjny i niezbyt skomplikowany.
Agricola mniej rywalizacyjna, chyba ale ponoć bardziej skomplikowana.
Zakazana Wyspa kooperacyjna i chyba prostsza, Robinson też kooperacyjna ale podobno bardziej skomplikowana.

Myślę, że wszystkie te gry są fajne. Wybór zależy od oczekiwań.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-12-13 o 12:13
Stary 2013-12-13, 14:04   #203
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozczochranaa Pokaż wiadomość
Ja planuję sprawić sobie z TŻem na święta którąś z tych gier: Small World (podstawa), Zakazana Wyspa, Agricola lub Robinson Crusoe.

Co byście poleciły?
Cytat:
A chcesz bardziej skomplikowaną czy prostszą? Rywalizacyjną czy kooperacyjną? To dość zasadnicze różnice
To prawda. Jeśli to Wasze planszówkowe początki to ja bym się np. na Agricolę raczej nie porywała, bo, z obserwacji wiem, że łatwo można się zniechęcić.
Stary 2013-12-13, 16:37   #204
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisbeth_wasp Pokaż wiadomość
Możecie coś powiedzieć na temat tych gier? Planuję kupić coś na prezent dla chłopaka Myślałam o grach dla 2 i więcej osób - żebyśmy sami mogli pograć jak i ze znajomymi

http://www.bard.pl/0,15528,oferta,ca...zych-bogow.htm
http://www.bard.pl/0,19197,oferta,ca...aly-ksiaze.htm
http://www.bard.pl/0,19589,oferta,ca...all,tripol.htm
http://www.bard.pl/0,13337,oferta,ca...all,dobble.htm
http://www.bard.pl/0,19548,oferta,ca...-card-game.htm

Myślałam żeby kupić tą ostatnią (motyw zombiaków powinien się spodobać) i którąś jeszcze, polecacie coś?

Z góry przepraszam za "reklamę" sklepu, ale szukałam jakiegoś we Wrocławiu żeby można było ewentualnie na miejscu się rozejrzeć jeszcze i zastanowić, stąd wszystkie linki z jednego sklepu.
Cytat:
To prawda. Jeśli to Wasze planszówkowe początki to ja bym się np. na Agricolę raczej nie porywała, bo, z obserwacji wiem, że łatwo można się zniechęcić.
Na początki to i Robinsona bym nie polecała, dość skomplikowany jest.

Józef Czechowicz
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 07:31   #205
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:

Co byście poleciły?
Jeszcze moje 3 grosze - w Zakazaną wyspę o wiele lepiej mi się grało w więcej niż 2 osoby, choć z tego co pamiętam, gra jest od 2 do 4 osób.

J. Piłsudski
Stary 2013-12-20, 09:42   #206
rozczochranaa
Raczkowanie

Na początek właśnie myslałam bardziej nad kooperacyjną

I... zdecydowaliśmy się na Zakazaną Wyspę - graliśmy w nią kiedyś, przypadła do gustu. I fakt - najlepiej grało się nam w jakieś 3-4 osoby... zwłaszcza jak ktoś wylosował jednak inżyniera

Dziękuję Wam za odpowiedzi

A macie jakieś swoje ulubione gry planszowe? Jeśli tak, to jakie?

"Kłopotliwe na świecie jest to, że idioci są pewni siebie, a ludzie rozsądni pełni wątpliwości."
rozczochranaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 19:44   #207
Red_Sonja
Raczkowanie

Cytat:
Na początek właśnie myslałam bardziej nad kooperacyjną

I... zdecydowaliśmy się na Zakazaną Wyspę - graliśmy w nią kiedyś, przypadła do gustu. I fakt - najlepiej grało się nam w jakieś 3-4 osoby... zwłaszcza jak ktoś wylosował jednak inżyniera

Dziękuję Wam za odpowiedzi

A macie jakieś swoje ulubione gry planszowe? Jeśli tak, to jakie?
Moją ulubioną jest Carcassonne. Mam też wersję mobilną z wszystkimi dodatkami na ipadzie. Polecam. Zainspirowana tym wątkiem też zakupiłam Zakazaną Wyspę .
Red_Sonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 19:14   #208
kennedy
Zakorzenienie

Mamy tzolkin i wydaje sie mocno skomplikowany. Na razie plansza zlozona a instrukcji sie boje:p
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 13:09   #209
hjarta
Raczkowanie

Hej
my dość sporo gramy w planszówki , z takich, które mi najbardziej się podobają to: oczywiscie niesmiertelne Carcassonne , Wsiasc do pociagu, Wikingowie, Agricola-ale w wersji mini, dla dwoch graczy (nazywa sie jakos Agricola-chlopi i ich zwierzyniec czy jakos tak podobnie..), ostatnio bardzo polubilam Mr Jack w Nowym Jorku i CV - to takie calkiem inne gry od calej reszty , polecam zwlaszcza do gry we dwoje i wieeele, wiele innych ze slicznymi planszami i elementami
Prostą, bardzo zabawną i emocjonującą grą karcianą jest Sabotażysta ( o krasnalach szukających skarbu, nawet do kilkunastu osob ) albo List milosny - prosciutka gra, troszke blefowania, troszke kombinowania podobna dosc jest Maskarada - gralam w nia i jest calkiem fajna, jednak niestety nie mam jej, bo jak na tak prosta gre wg mnie jest za droga :/

moim zdaniem planszowki to dobry sposob, zeby odreagowac a jednoczesnie smiejac sie rozruszac mozg inaczej niz codziennie w pracy it , ciekawa jestem Waszych opinii pozdrawiam serdecznie
hjarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 13:22   #210
Konto usunięte

pod choinkę dostaliśmy Carcassone - świetna gra, żałuję, że nie kupiłam tych dodatków po 13zł

dzisiaj planujemy sylwestrowy maraton, pewnie zagramy w:
Carcassone, Osadnicy z Catanu wraz z dodatkiem Żeglarze, Wsiąść do Pociągu, Sabotażysta, Linie Lotnicze, Rummikub, Kolejka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości