|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Witam. Nie było mnie 2 dni, a tu kilka stron...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o jej jaka Ona już duża jest a jaka słodka ślicznotka ![]() i wzajemnie ![]() Eliza ehh.... ![]() ALONKA spełnienia marzeń Kochana Ty wiesz!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
godzinę nadrabiałam wczorajszy dzień
![]() pani kawał chłopa z Torresa, nie panikuj że za mało. agatka doczekamy się fotki firanki? inutil ależ masz małego faceta ![]() ![]() zeberka firankami się nie przejmuj, tyle rzeczy ogarniasz, robotem nie jesteś. ucałuj Kasieńkę. Maga dobry filecik ![]() Pracowity wczorajszy dzień za mną. Upiekłam ok. 200 pierników, wyprałam firanki, okna umyłam, choinkę ubrałam ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- czym zdobicie pierniki? |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki, żeby usg dobrze wyszło ![]() No i oby zakupiony sprzęt się dobrze sprawował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Alonka wszystkiego naj
nadrobilam was w nocy. Marysia wczoraj skopala mnie i zasnelam o 5 rano a o 8.00 mialam dyskusje ze starsza. nie moglm oczu otworzyc. ja mialam szalenstwo w weekend. poproszono mnie o dorobienie 9 kartek na swieta. zamowienie dostalam w sobote popoludniu z zaznaczeniem, ze potrzebne sa na poniedzialek wieczror. ciesze sie, ze nikt nie widzial mojej sofki, gdzie to robilam. Tz pytal tylko, zy aby igiel nie pogubilm, zebym sbie akupunktury w tylek nie zrobila, bo on mi tego nie bedzie wyciagal ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Pani Ty jak zwykle niezawodna
![]() Alonka spełnienia marzeń kochana ![]() ![]() ![]()
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Alonka wszystkiego dobrego, spełnienia tego najwazniejszego marzenia !!!
Śliczna jest ![]() Cytat:
Ale to, w jaki sposob sie zachowuje i co mowi jest niedopuszczalne ... Cytat:
Juz nie raz mowilam tz zeby sadownie zabrac jej dziecko, ale po 1 tz troche nie chce ruszac przyslowiowego "goowna" zeby smrod sie potem nie ciagnal, a po 2 ona i tak nei odda, bo taka jest.. A co do mowienia jednym glosem... HA HA HA, niewykonalne w ich przypadku. Szkoda mi naprawde tego dzieciaka ale nic nie jestem w stanie zrobic. (dodatkowo potrafil mi powiedziec :chcesz mi ukrasc tatusia ty ku**wo) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
przepraszam za jakość
![]() ![]() ![]() ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-12-19 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
bry. znowu nie spałam, ale to żadna nowość w sumie. jak w końcu udawało mi się usnąć to Młody zaczynał szaleć. w końcu dostał czkawki, pierwszy raz jestem pewna, że to była czkawka. potem zaczął dodatkowo strasznie kopać przy tej czkawce, chyba zaczęła go wkurzać. ciekawe doświadczenie.
zarządziłam pranie firanek, TŻ pozdejmował i wsadziłam do pralki. strasznie łyso w oknach, ale do wieczora wyschną pewnie to mąż zawiesi. zaraz śniadanie, ogarnianie się i jedziemy na zakupy. muszę nakupić bakalii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj zakupiłam prześcieradełko na ebay-u i z przerażeniem znalazłam, ze nie ma już łóżeczka, które chce dla Malej. dziś dzwoniłam do sklepu, który to sprzedaje te łóżeczka i pani mnie pocieszyła, ze w drugiej połowie stycznia będzie kolejna dostawa ![]() cztery dni temu TZ wrocil do domu z duzym bukietem kwiatow, wiec grzecznie zapytalam w progu co narozrabial, a on mi na to, ze minelo 4 lata jak sie znamy. i znowu wtope zaliczylam ![]() a wczoraj sie usmalam bo mamy problemy z licznikami gazu. mieszkamy tutaj od konca czerwca i dla pracownikow gazowni jest rzecza niewykonalna ustalenie, ktory licznik jest czyj. przyszedl wczoraj sasiad bo okazalo sie, ze dalej mamy zamienione liczniki, wiec odrazu zadzwonilismy kolejny raz odkrecic sprawe i zeby kazdy mial swoj licznik na swoje nazwisko i pod prawidlowym adresem jeszcze, bo ja juz dostalam na swoj adres rachunek z sasiada nazwiskiem. nie dosc, ze spedzil on 40 minut na telefonie (jest anglikiem wiec nie ma problemu z dogadywaniem sie w tym jezyku) to w ktoryms momencie go malo nie trafilo, bo panienka z drugiej strony tak sie zamieszala, ze wpisala na jego nazwisko z adresem oba liczniki, a za to my nie mielismy wogole. rozmawial z 4 osobami poczym zazadal rozmowy z szefem i wszysto poustawial
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-12-18 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Tobie ze swoim ex dlaczego nie wyszło? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- też nie lubię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale uważam, że mąż powinien interweniować i powinniście próbować ratować dzieciaka....
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]()
#195 | ||
Konto usunięte
|
Alonko Spełnienia Marzeń...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natchnęłaś mnie, może ja też zrobię foteczki, mam nowe firanki :P Wstałam późno dzisiaj, ale nie chciało mi się. Zjadłam śniadanie i nie wiem, co dalej. TŻ mi zainstalował tego AdBlockera i całe szczęście, bo już dostawałam szału z tą reklamą... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
agatka, fajna firanka
![]() No ewidentnie dzieciak powtarza wszystko to co mowia w jego otoczeniu. Wiem ze w naszym kraju takie sytuacje sa na porzadku dziennym. Rozbite rodziny, nieszczesliwe dzieci, rodzice pracujacy po 20godzin na dobe, dzieci z niankami, zaniedbane itp itd, Tu jest nieinaczej, dodatkowo dochodzi przerzucanie dzieciaka miedzy rodzicami, dziadkami.. I z moich obserwacji wynika, ze nikt nie chce za dlugo sie tym dzieckiem zajmowac.Pare dni i baj baj . Smutne to, ale ja nic nie moge na to poradzic. Tz tez nic z tym nie zrobi, bo za miękki jest, Do walki z ta okropną babą trzeba faceta twardego jak skala ![]() A z moim ex mi nie wyszlo z wielu powodow.. Moze kiedys opowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Moje firanki. Wyszły straszliwie ciemne, no ale robiłam telefonem zdjęcia...
To kresz w kolorze ecru, ma takie drobne kropki, które dla mnie wyglądają jak padający śnieg ![]() Ta krótka jest w kuchni, a ta długa w pokoju. Agatka a Ty masz w pokoju lambrekin? Moja mama by Cię uwielbiała, bo ona kocha takie ozdoby, a ja już jedną, którą od niej dostałam, jej oddałam :P Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-18 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Perse ja też telefonem robiłam ale rozjaśniłam w programie dlatego kijowa jakość wyszła ![]() hmm...to nie jest lambrekin....ja mam taki pasek woalu tam wszyty dodatkowo razem z taśmą marszczącą i obszyty tasiemką ![]() mojej teściowej też się podobają i moja mama też zakupiła ten lambrekin ![]() ![]() Twoje też ładne ![]() ![]() ![]() Mnie się podoba coś takiego tylko bez tego żółtego u góry....ale nie przeszłoby mi to z Tż ;/
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-12-18 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wika, płakać się chce, jak się czyta Twoje posty...
Mam nadzieję, że dziś przyjdziesz z lepszymi wieściami. Fiol, biochemią jako nauką się nie interesuję- chemik ze mnie marny ![]() Ale bardzo lubię się doinformowywać w dziedzinie naturalnej pielęgnacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Izka, no! ![]() Cytat:
Wiesz, ja kiedyś też myślałam o nagłośnieniu niewłaściwego traktowania kobiet po #. Udzielam się w Fundacji Rodzić po Ludzku i oni nauczyli mnie, że "kropla drąży skałę". Fundacja walczy o prawa rodzących od kilkunastu lat i ich działalność powoli daje wymierne skutki. Za sytuację kobiet po poronieniu też by trzeba się było wziąć. Tylko ja np. nie mam ani charyzmy, ani możliwości, żeby coś w tym kierunku zadziałać... Jeśli Ty masz, to się nie krępuj! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38182695] Makówki pycha, ale tylko ten raz w roku - bułka namoczona w mleku i przełożona makiem, pycha. A moczka to taka a'la zupka/papka, ciężko powiedzieć, ale są tam bakalie (duuuużo bakalii, wszystkie rodzaje), piernik i wszystko w ciemnym piwie. To taki deser, ale ja to średnio lubię. To bardzo tradycyjna potrawa.[/QUOTE] Pierwsze słyszę ![]() Ale tak jak któraś z Was powiedziała- w żadnym domu Wigilia nie wygląda tak samo. Ale pannica! Też wczoraj macałam takie opaski i się zastanawiałam, czy nie wziąć dla bratanicy męża. A Emilce nie zawadzała taka ozdoba? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A propos pierników- zbieg okoliczności, bo wchodziłam na wątek z zamiarem wyciągnięcia od Was jakiegoś przepisu na pierniczki, któe szybciutko zmiękną. Pomożecie? ![]() Cytat:
![]() Ale bardzo mi się świeczki podobają i ta bakłażanowa ściana ![]() Alonko, dołączam się do życzeń! ![]() Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-12-18 o 11:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Piękne te zakładane firanki. Ale u mnie miałyby sens tylko w małym pokoju lub w kuchni, bo w dużym TŻ wiecznie wychodzi na balkon (palić) i przesuwa firanki, a ja poprawiam, poprawiam, poprawiam.... A co do taśmy - jest to coś, czego nie znoszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() A ściana jest w kolorze fuksji ![]() To jeszcze to moje włosy pokażę bo chyba nie wstawiałam .... ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-12-19 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Ja właściwie nie jestem miłośniczką tradycyjnych firanek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do TZ, jego ex, jego syna i tego całego grajdołka, to mnie juz rece opadly i nie mam sily walczyc. Powiedzialam tz ostatnio jedno zdanie w tym temacie "a róbta co chceta" . Umywam ręce. Musze sie Wam pozalic, ze przy mojej dolegliwosci z przytulania nici ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wstyd się przyznać,a le u mnie te same od 6 lat ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38189963]Moje firanki. Wyszły straszliwie ciemne, no ale robiłam telefonem zdjęcia... To kresz w kolorze ecru, ma takie drobne kropki, które dla mnie wyglądają jak padający śnieg ![]() Ta krótka jest w kuchni, a ta długa w pokoju. [/QUOTE] Śliczne ![]() ![]() A ja właśnie wróciłam ze szpitala. Było kolejne przejście. Oszczędzę Wam szczegółów, ale zakład pogrzebowy nie mógł niestety, nic załatwić. Maluszka nie ma, tak jak to przewidywałam, ordynator już wtedy mi zapowiedział, ze dostanę tylko "szkiełko". A kostek parafinowych nie chcieli właścicielowi zakładu pogrzebowego wydać. Kierownik był niemiły, delikatnie mówiąc. Musiałam znowu jechać i potwierdzić odbiór - mamy tylko kostki z próbkami z naszego Maleństwa ![]() Jeśli macie jakieś pomysły, chętnie skorzystam - czy to media, czy skargi do ministerstwa, o ile coś pomogą, czy jednak żądanie odszkodowania (prawnik mówi, ze nie dla pieniędzy, ale dla celów wychowawczych, by coś w tej machinie drgnęło) Na razie czuję ulgę i zadowolenie, że przeszłam już przez to wszystko ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38190434]Piękne te zakładane firanki. Ale u mnie miałyby sens tylko w małym pokoju lub w kuchni, bo w dużym TŻ wiecznie wychodzi na balkon (palić) i przesuwa firanki, a ja poprawiam, poprawiam, poprawiam....
A co do taśmy - jest to coś, czego nie znoszę ![]() No piekne są...u mnie też nie miałabym gdzie założyć....;/ A co do taśmy to heh zależy też jaka jest...ja nie lubię tych sztywnych ![]()
#205 |
Zakorzenienie
|
Medi tutaj widac lepiej kolorki na ścianie jakie mam....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-12-19 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jejku....ależ Ty przejdziesz Kobieto! ja bym skierowała to do sądu jak mówi prawnik.... Paranoja co się dzieje ;/ ![]()
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Świetny kolor.
Ja zauważyłam, że mam siwe włosy ![]() Cytat:
![]() Wika dobrze, że odetchniesz trochę po pogrzebie. To niemożliwe, co przeszłaś w ostatnim okresie. I strasznie mi przykro, że jednak nie było już Małego... Ale dobrze, że było chociaż to szkiełko... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nigdzie firanek - na wszystkich oknach mamy rolety typu noc/dzień.
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38190434] A co do taśmy - jest to coś, czego nie znoszę ![]() hehe mam tak samo ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38190802]Świetny kolor.
Ja zauważyłam, że mam siwe włosy ![]() [/QUOTE] heh nie chcesz wiedzieć ile ja ich mam ;/ ![]() ![]() No i dziękuję ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.