2013 rokiem ZMIAN :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 00:41   #181
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: 2013 rokiem ZMIAN :)

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Ooo siemka, Ciebie też kojarzę

Akurat tego Greya chcę wymienić, bo absolutnie mi się nie podoba no, może odrobinę we względu na lepszą fabułę, dostała o jedną gwiazdkę więcej od poprzedniej części, czyli 2
Dla mnie cała trylogia to nieporozumienie, ale jeśli chcesz się zapoznać, to radziłabym wypożyczyć, bo nie wiadomo czy Ci się spodoba chyba że gdzieś okazyjnie utrafisz, bo 40 zł za takie coś to szkoda kasy

Mnie nie podobał się fanfickowy język, powtórzenia, jednowymiarowe postacie, jeśli da się wychwycić w nich jakiekolwiek zmiany, to strasznie sztuczne i na siłę. Nawet dobrze opisane praktyki, ale reakcja na nie to inna bajka, nie pokrywa się z wcześniejszymi wydarzeniami i doświadczeniami głównej bohaterki ciężko mi było się utożsamić z tymi postaciami, a co dopiero je ,,poczuć'' czy zrozumieć. Anastacia wg. mnie strasznie nieautentyczna, to straszne, że gdzieś tam mogą istnieć takie głupie kobiety.

Dla mnie nieudany Zmierzch dla dorosłych, ale rozumiem i szanuję zdanie osób, którym się podobała

Jeśli chcesz skomponować taką listę, to polecam stronę Lubimyczytac, możesz tam założyć konto, dzięki niech natrafiłam na wiele wspaniałych książek, o których nie miałabym zielonego pojęcia
O kurcze dziękuję, za długą i rzeczową odpowiedz!
Ja Ciebie też kojarzę, ale nie wiem skąd, może z wątku dla kursantek? Bo gdzieś mi się tam Twój nick przewinął chyba?

Co do książek, to ja sama nie wiem co bym chciała przeczytać, kiedyś czytałam dużo fantasy, ale ostatnio takie książki mi w ogóle nie podchodzą, robiłam kilka podejść do tego typu książek i nic no nie umiałam się wciągnąć.
Natomiast zaczęły mnie interesować książki z problemami społecznymi w tle, narkotyki, alkoholizm itp, mówię tutaj o powieściach, których bohaterowie borykają się z tego typu problemami.

Zastanowię się jeszcze nad tym Greyem, póki co jak mówię i tak muszę zająć się nauką do matury a później chcę nadrobić braki, ogromne braki książkowe, bo tak mi brakuje przeczytania jakiejś normalniej książki a nie narzuconej przez "system"

Słyszałam dużo o portalu lubimyczytac właśnie, ale nigdy nawet nie zaglądnęłam na niego, myślę że to całkiem niezły pomysł założyć tam konto, mam tylko pytanie czy jest tam możliwość np wybrania tematyki jaka mnie interesuje, by "portal" dopasował książki do moich wymagań? Bo takie coś by mi najbardziej pasowało

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2012-12-26 o 00:43
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 01:20   #182
me9so3horny
Zakorzenienie

AnnaVanDort, i chcesz znów zacząć biegać,czy już raczej nie? .
Stary 2012-12-26, 08:19   #183
IzzieSt
Zakorzenienie

Cześć Aszin

Imperfecta, ja od siebie polecam My, dzieci z dworca zoo i portal biblionetka.pl, tam oceniasz książki, które już przeczytałaś i system wybiera dla Ciebie książki, które wg niego powinny Ci się podobać. Oczywiście im więcej ocenisz tym większe prawdopodobieństwo, że trafią w Twój gust książkowy
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:10   #184
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
chyba jestem najmłodsza na wątku
nie jesteś boinne

widzę, że dla mnie wizaż się zmniejsza

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:10   #185
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krrrop Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mogę do was dołączyć?
Jak co roku mam sporo postanowień na nowy rok więc mam nadzieję, że jak się gdzieś nimi podzielę to wreszcie coś uda mi się zrealizować
W planach mam:
- zaliczyć sesję zimową i letnią bez poprawek, a już na pewno bez żadnych poprawek we wrześniu,
-wreszcie zaliczyć przedmiot z pierwszego roku, na tym na razie chyba mi najbardziej zależy,
-wziąć się za naukę języków,
-regularnie ćwiczyć zdrowo się odżywiać i na wiosnę wrócić do biegania,
-starać się lepiej organizować swój czas,
-znaleźć jakąś pracę na wakacje,
-czytać więcej książek, a oglądać mniej seriali
-nadrobić zaległości filmowe,
-dbać o siebie,
-więcej się uśmiechać i więcej pomagać innym
Matko, trochę tego jest, a pewnie jeszcze trochę się tego znajdzie ale dam radę
Hej! Ja też mam ich wiele, ale żeby tak wszystko napisać to bym zawaliła posta na pół strony
Witamy i zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Cześć, nie wiem czy mogę ale chętnie dołączę do Was
Mam kilka postanowień na rok 2013 a tak w skrócie to:

- zdać maturę
- rzucić palenie
-schudnąć jeszcze z 10kg
- naprawić moje relacje z pewną osobą
Witamy! Przy odchudzaniu ci pokibicuję, bo też chcę schudnąć i co najważniejsze - oby było widać w cm a nie tylko w wadze Jak dotąd miałam ten problem

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:13   #186
Aniaa_89
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez aszin Pokaż wiadomość
Niestety w tym roku mam praktyki wakacyjne i już niedługo muszę je załatwiać, stąd mój dylemat.
no nie dziwię się ale jak tak lubisz lipiec, to chyba lepiej iść na te praktyki we wrześniu, a lipiec/sierpień korzystać z wakacji

Cytat:
Napisane przez krrrop Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mogę do was dołączyć?
Jak co roku mam sporo postanowień na nowy rok więc mam nadzieję, że jak się gdzieś nimi podzielę to wreszcie coś uda mi się zrealizować
Cytat:
Cześć, nie wiem czy mogę ale chętnie dołączę do Was
witajcie

Cytat:
Jutro zrobię pierwszy krok do postanowień Haha, a nawet Nowego Roku nie ma pouzupełniam notatki z zajęć. Ogólnie idę takim torem: ----> solidne notatki ----> nauka teraz przez wolne dni ----> nie uczenie się przed samą sesją ----> dobre zaliczenie ćwiczeń ----> wtedy prawdopodobne zwolnienia z egzaminu ----> większa szansa na stypendium. Na socjalne nie mam szans, a kasa zawsze się przyda, no i wiedza punktuje
mi nigdy wcześniejsza nauka jakoś nie wychodziła
ale ja teraz w tej przerwie też się wzięłam za parę rzeczy na uczelnie bo mam kilka referatów i prezentacji do zrobienia. Wczoraj już nad jednym siedziałam, dzisiaj planuje posiedzieć nad kolejnym. Miałam też coś z mgr ruszyć, ale nie wiem czy starczy mi na to czasu
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:13   #187
joanna_87
Zakorzenienie

Hej
Czy można się do Was dołączyć moim marzeniem jest większa.systematyczność i mniej stresować
joanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:15   #188
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez me9so3horny Pokaż wiadomość
Tak i to bardzo Ale jak się ociepli, bo rano i w lesie to dodatkowo zimno

Cytat:
O kurcze dziękuję, za długą i rzeczową odpowiedz!
Ja Ciebie też kojarzę, ale nie wiem skąd, może z wątku dla kursantek? Bo gdzieś mi się tam Twój nick przewinął chyba?

Co do książek, to ja sama nie wiem co bym chciała przeczytać, kiedyś czytałam dużo fantasy, ale ostatnio takie książki mi w ogóle nie podchodzą, robiłam kilka podejść do tego typu książek i nic no nie umiałam się wciągnąć.
Natomiast zaczęły mnie interesować książki z problemami społecznymi w tle, narkotyki, alkoholizm itp, mówię tutaj o powieściach, których bohaterowie borykają się z tego typu problemami.

Zastanowię się jeszcze nad tym Greyem, póki co jak mówię i tak muszę zająć się nauką do matury a później chcę nadrobić braki, ogromne braki książkowe, bo tak mi brakuje przeczytania jakiejś normalniej książki a nie narzuconej przez "system"

Słyszałam dużo o portalu lubimyczytac właśnie, ale nigdy nawet nie zaglądnęłam na niego, myślę że to całkiem niezły pomysł założyć tam konto, mam tylko pytanie czy jest tam możliwość np wybrania tematyki jaka mnie interesuje, by "portal" dopasował książki do moich wymagań? Bo takie coś by mi najbardziej pasowało
Tak, pisałam na kursantkach ale zdałam i tam nie zaglądam już

A jakie fantasy czytałaś? Polskie typu Ćwiek, Dębski, Piekara, Pilipiuk?
Bo zaciekawili mnie i dorwałam na wyprzedażach i wymiankach po jednej książce ich autorstwa

System na lubimyczytac sam nie wybiera, ale możesz przeglądać kategoriami, gatunkami i tagami ja tak robię i wolę to od biblionetki, bo LC wg. mnie ma ładniejszą szatę graficzną i w ogóle

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:39   #189
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_87 Pokaż wiadomość
Hej
Czy można się do Was dołączyć moim marzeniem jest większa.systematyczność i mniej stresować
Cześć! Jasne, przygarniemy każdą zbłąkaną duszyczkę

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:47   #190
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pisałam na kursantkach ale zdałam i tam nie zaglądam już
Też byłam swego czasu na kursantkach, ale nie pamiętam już nikogo z wyjątkiem jednej wizażanki, która miała taką dziewczynę z cyckami na wierzchu w awatarze, a i zdała za pierwszym podejściem
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 09:54   #191
201801191006
Konto usunięte

hoho ale natworzyłyście od wczoraj!
widziałam,że padło pytanie o studia. ja jestem na 3 roku filologii angielskiej z niemieckim

no i przyszło mi dziś do głowy nowe specyficzne postanowienie - nigdy więcej nie używać maszynki do golenia nóg, pach czy czegokolwiek innego, bo wtedy moje cierpienia przy wosku idą na marne jeśli po jakimś czasie znowu używam maszynki.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 10:04   #192
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Pytałyście co studiujemy.
Ja jestem na 5 roku pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:07   #193
bingos
Zakorzenienie

Heloł, jak nas tu dużo Witam wszystkie nowo przybyłe
Cytat:
Ja studiuję fizjoterapię
Cytat:
A jakie są wymarzone studia? Też poszłabym na aerobik, ale teraz niestety nie mam czasu, może w wakacje, jak z praktykami gładko się uwinę. I w ogóle nie wiem, kiedy je robić. Zaraz po sesji czy dopiero we wrześniu
Ooo, koleżanka po fachu Który rok? Mnie też czekają praktyki, chyba pójdę jakoś na wiosnę, nie będę czekać do lata bo potem chyba bardziej mi się nie zechce.
Cytat:
Jutro zrobię pierwszy krok do postanowień Haha, a nawet Nowego Roku nie ma pouzupełniam notatki z zajęć. Ogólnie idę takim torem: ----> solidne notatki ----> nauka teraz przez wolne dni ----> nie uczenie się przed samą sesją ----> dobre zaliczenie ćwiczeń ----> wtedy prawdopodobne zwolnienia z egzaminu ----> większa szansa na stypendium. Na socjalne nie mam szans, a kasa zawsze się przyda, no i wiedza punktuje
Ja też powoli zaczynam wdrażać w życie moje postanowienia. I przydałoby mi się przysiąść do notatek, a nawet już zacząć się uczyć, bo jak znam życie to potem nie wyrobię się ze wszystkim. A jeszcze mam zaległe 2 prace do napisania. Może zdążę jeszcze w tym roku?
Cytat:
A jakie fantasy czytałaś? Polskie typu Ćwiek, Dębski, Piekara, Pilipiuk?
Bo zaciekawili mnie i dorwałam na wyprzedażach i wymiankach po jednej książce ich autorstwa

System na lubimyczytac sam nie wybiera, ale możesz przeglądać kategoriami, gatunkami i tagami ja tak robię i wolę to od biblionetki, bo LC wg. mnie ma ładniejszą szatę graficzną i w ogóle
Ja czytuję Pilipiuka - bardzo przypadł mi do gustu
Widzę, że była mowa o Greyu, przymierzam się do słynnych "50 twarzy", ale jakoś zabrać się nie mogę.
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:07   #194
LiquidLuck
Raczkowanie

Cytat:
Ja będę biegać jak będzie cieplej
do tego bardzo chciałabym przywieźć rower do mojego miasta studenckiego, ale nie wiem, czy nie łatwiej będzie mi po prostu kupić sobie nowy na miejscu
Stary 2012-12-26, 10:08   #195
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_87 Pokaż wiadomość
Hej
witaj

co do studiów to ja 5rok Polityki Społecznej
a pracuje w firmie szkoleniowej bo o prace chyba też gdzieś się wcześniej pojawiło pytanie
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 10:17   #196
teacherka
Zakorzenienie

Hej nie wiem jak będzie z moim udzielaniem się, bo postanowienia mam raczej 'skromne' bo rok wielkich zmian właśnie mija (ślub, obrona mgr, przeprowadzka).
Ale na pewno warto sobie ułożyć w głowie czego sie od siebie oczekuje, więc oto moje postanowienia:

- schudnąć i to sporo... Jako że jeść uwielbiam to na pewno nie obędzie się bez ćwiczeń.
- pracować nad systematycznością i dobrą organizacją - lepiej wykorzystywać weekendy żeby na tygodniu było mniej pracy co pozwoli szybciej iść spać i łatwiej wstawać rano.
- popracować nad swoim angielskim i w końcu ruszyć z hiszpańskim
- znaleźć pracę na stałe, a najlepiej sprawić by obecna się taką stała
- pójść na kurs na prawo jazdy.............. choć nie ciągnie mnie do tego, ojjjj niee...

Trzymam za Was i za siebie kciuki
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:22   #197
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiquidLuck Pokaż wiadomość
Ja będę biegać jak będzie cieplej
do tego bardzo chciałabym przywieźć rower do mojego miasta studenckiego, ale nie wiem, czy nie łatwiej będzie mi po prostu kupić sobie nowy na miejscu
Też muszę mój rower odkurzyć. Czekam na marzec i bedę do szkoły sobie na nim poginać Biedak troche sie zardzewiał
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:41   #198
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Witajcie
ale tłoczno

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
no coś tam mam (chemia kosmetyczna/informatyka) ale co z tego wyjdzie...
mi się kieeedyś kiedyś marzy informatyka, ale to jak już opanuję co nie co z komputerami

Cytat:
Ja studiuję fizjoterapię
oo słyszałam że ciekawy kierunek, znajoma studiowała

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej nie wiem jak będzie z moim udzielaniem się, bo postanowienia mam raczej 'skromne' bo rok wielkich zmian właśnie mija (ślub, obrona mgr, przeprowadzka).
Ale na pewno warto sobie ułożyć w głowie czego sie od siebie oczekuje, więc oto moje postanowienia:

- schudnąć i to sporo... Jako że jeść uwielbiam to na pewno nie obędzie się bez ćwiczeń.
- pracować nad systematycznością i dobrą organizacją - lepiej wykorzystywać weekendy żeby na tygodniu było mniej pracy co pozwoli szybciej iść spać i łatwiej wstawać rano.
- popracować nad swoim angielskim i w końcu ruszyć z hiszpańskim
- znaleźć pracę na stałe, a najlepiej sprawić by obecna się taką stała
- pójść na kurs na prawo jazdy.............. choć nie ciągnie mnie do tego, ojjjj niee...

Trzymam za Was i za siebie kciuki
hej! ćwiczenia tylko z początku są takie straszne (z tego co pamiętam) sama od stycznia wracam do ruchu bo szczególnie w weekendy na uczelni lubię zjeść więcej a nie zawsze zdrowo... za kurs prawa jazdy brałam się na siłę szczerze mówiąc, w styczniu mam egzamin i słabo to widzę stres robi swoje tego się boję. Ale powiem Ci że samą jazdę pokochałam, już bym chciała mieć swój samochodzik

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:49   #199
LiquidLuck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nobodysperfect Pokaż wiadomość
Też muszę mój rower odkurzyć. Czekam na marzec i bedę do szkoły sobie na nim poginać Biedak troche sie zardzewiał
Uwielbiam jeździć rowerem w wakacje jeździłam do pracy ok. 15km w jedną stronę i kondycja niesamowicie mi się poprawiła, żałuję, że mam ograniczone możliwości zabrania go teraz ze sobą

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
Witajcie
ale tłoczno

mi się kieeedyś kiedyś marzy informatyka, ale to jak już opanuję co nie co z komputerami

oo słyszałam że ciekawy kierunek, znajoma studiowała

hej! ćwiczenia tylko z początku są takie straszne (z tego co pamiętam) sama od stycznia wracam do ruchu bo szczególnie w weekendy na uczelni lubię zjeść więcej a nie zawsze zdrowo... za kurs prawa jazdy brałam się na siłę szczerze mówiąc, w styczniu mam egzamin i słabo to widzę stres robi swoje tego się boję. Ale powiem Ci że samą jazdę pokochałam, już bym chciała mieć swój samochodzik
ja kiedyś często jadłam na uczelni, ale jak podliczyłam ile kasy mi na to idzie... w sumie 4x w tygodniu po min. 6zł + czasami obiad na mieście zmotywowałam się i zaczęłam robić wieczorami sałatki na następny dzień, wyszło mi to na zdrowie i dużo zaoszczędziłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 10:58   #200
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwielbiam jeździć rowerem w wakacje jeździłam do pracy ok. 15km w jedną stronę i kondycja niesamowicie mi się poprawiła, żałuję, że mam ograniczone możliwości zabrania go teraz ze sobą
Mam to szczęście, że mieszkam na wiosce, a bilet autobusowy coraz droższy. Dobra motywacja

Azsin Zamierzam studiować fizjoterapię. Dobry wybór?
Stary 2012-12-26, 11:07   #201
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
ja kiedyś często jadłam na uczelni, ale jak podliczyłam ile kasy mi na to idzie... w sumie 4x w tygodniu po min. 6zł + czasami obiad na mieście zmotywowałam się i zaczęłam robić wieczorami sałatki na następny dzień, wyszło mi to na zdrowie i dużo zaoszczędziłam
mi tak dużo pieniędzy na to nie idzie, ale sałatki to faktycznie lepsze rozwiązanie, na pewno zdrowsze

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:09   #202
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
nie jesteś boinne

widzę, że dla mnie wizaż się zmniejsza
cześć na innym wątku

mnie jakoś do prawka zupełnie nie ciągnie, ale na szczęście na razie nie potrzebuje

a i czas zacząć powoli realizować postanowienia i zamiast dobrej książki wziąć vademecum

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:11   #203
LiquidLuck
Raczkowanie

Cytat:
Mam to szczęście, że mieszkam na wiosce, a bilet autobusowy coraz droższy. Dobra motywacja

Azsin Zamierzam studiować fizjoterapię. Dobry wybór?
Ja też mieszkałam na wiosce, a w dodatku jeździły dwa autobusy dziennie pracowałam z rodzicami w innych godzinach i wolałam jeździć rowerem niż jechać z którymś z nich i siedzieć jak głupek w mieście

Nie jestem aszin i zazwyczaj jestem daleko od oceniania cudzych wyborów dotyczących studiów ale w temacie pracy w szpitalach jestem na tyle głęboko, że jeżeli nie jesteś mega przekonana, że to akurat ten kierunek to radziłabym iść na coś innego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 11:20   #204
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mieszkałam na wiosce, a w dodatku jeździły dwa autobusy dziennie pracowałam z rodzicami w innych godzinach i wolałam jeździć rowerem niż jechać z którymś z nich i siedzieć jak głupek w mieście

Nie jestem aszin i zazwyczaj jestem daleko od oceniania cudzych wyborów dotyczących studiów ale w temacie pracy w szpitalach jestem na tyle głęboko, że jeżeli nie jesteś mega przekonana, że to akurat ten kierunek to radziłabym iść na coś innego
Też mam autobusy rzadko, ale na szczęście nie jest tak daleko żebym po kilku dniach zrezygnowała z tej opcji dojeżdżania

Ja jestem w sumie zdecydowana. Jestem w niemczech i tutaj jest troszke wiekszy wybór pracy po tych studiach. Mogę pracować jako nauczyciel dzieci na basenie lub pani dla osób starszych. Ogólnie to nie mam pomysłu na siebie więc idę za tym co mi się urodziło w głowie za pierwszym razem Zawsze mogę się przekwalifikować
Stary 2012-12-26, 11:27   #205
bingos
Zakorzenienie

Nobodysperfect ja mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, że kierunek jest bardzo ciekawy, jest sporo nauki ale da się to pokonać. Jeżeli myślisz o pracy w Niemczech to jak najbardziej warto, bo w PL wiadomo jak to wygląda. Jeszcze zależy gdzie. Ja postanowiłam wziąć się za niemiecki, bo kiedyś przeszedł mi przez myśl wyjazd do Niemiec właśnie i praca w tym zawodzie.
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:35   #206
me9so3horny
Zakorzenienie

LiquidLuck, rower też dobra sprawa
Stary 2012-12-26, 11:35   #207
LiquidLuck
Raczkowanie

Cytat:
Też mam autobusy rzadko, ale na szczęście nie jest tak daleko żebym po kilku dniach zrezygnowała z tej opcji dojeżdżania

Ja jestem w sumie zdecydowana. Jestem w niemczech i tutaj jest troszke wiekszy wybór pracy po tych studiach. Mogę pracować jako nauczyciel dzieci na basenie lub pani dla osób starszych. Ogólnie to nie mam pomysłu na siebie więc idę za tym co mi się urodziło w głowie za pierwszym razem Zawsze mogę się przekwalifikować
W Niemczech na pewno łatwiej jest otworzyć coś swojego i utrzymać interes Ja pochodzę z miasta, w którym mieszka ok. 40tys mieszkańców, moi rodzice oboje pracują w szpitalu i wiem w jaki sposób zatrudniani są tam nowi pracownicy i praktykanci (szczególnie do laboratorium i zakładu rehabilitacji, bo te są najbardziej oblegane ) i nigdy nikomu ze znajomych nie poradziłabym, żeby poszedł na fizjoterapię albo analitykę z myślą szukania po tym pracy w Polsce. Poza tym to trochę smutne, ale w moim mieście dużo punktów usługowych jest ostatnio zamykanych, bo ludzi nie stać na przyjemności, więc otwarcie prywatnego gabinetu może być trudne...
Stary 2012-12-26, 11:36   #208
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bingos Pokaż wiadomość
Nobodysperfect ja mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, że kierunek jest bardzo ciekawy, jest sporo nauki ale da się to pokonać. Jeżeli myślisz o pracy w Niemczech to jak najbardziej warto, bo w PL wiadomo jak to wygląda. Jeszcze zależy gdzie. Ja postanowiłam wziąć się za niemiecki, bo kiedyś przeszedł mi przez myśl wyjazd do Niemiec właśnie i praca w tym zawodzie.
Nauka mnie nie przerasta Zdaję sobię sprawę z tego, że może być ciężko, bo braki w niemieckim mogą dawać się we znaki. Ale słownik przy tyłku i jadziem.
W Niemczech jestem już od kilku miesięcy więc to tu mam zamiar pracować i się uczyć. Szkoda tylko, że ten kierunek nie jest opłacany
Stary 2012-12-26, 11:37   #209
me9so3horny
Zakorzenienie

nobodysperfect, na stałe mieszkasz w dojczlandzie?
Stary 2012-12-26, 11:38   #210
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
W Niemczech na pewno łatwiej jest otworzyć coś swojego i utrzymać interes Ja pochodzę z miasta, w którym mieszka ok. 40tys mieszkańców, moi rodzice oboje pracują w szpitalu i wiem w jaki sposób zatrudniani są tam nowi pracownicy i praktykanci (szczególnie do laboratorium i zakładu rehabilitacji, bo te są najbardziej oblegane ) i nigdy nikomu ze znajomych nie poradziłabym, żeby poszedł na fizjoterapię albo analitykę z myślą szukania po tym pracy w Polsce. Poza tym to trochę smutne, ale w moim mieście dużo punktów usługowych jest ostatnio zamykanych, bo ludzi nie stać na przyjemności, więc otwarcie prywatnego gabinetu może być trudne...
Dlatego nigdy bym się nie zdecydowała na studia w tym kierunku w Polsce.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
nobodysperfect, na stałe mieszkasz w dojczlandzie?
Tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości