|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suits "W garniturach" :)
Co do odcinka: dużo lepszy, niż poprzedni. Sceny wzbudzenia Harveya i prawie płaczącego Louisa naprawdę mocne. Mike przestał być tak irytujący, natomiast bardzo denerwuje mnie Rachel.
nouvelle90: widzę, że mam z kim pogadać o "moście" Moją alma mater jest UW. Jednak w połowie drugiego roku zaczęło mi czegoś brakować w tym mieście. Za szybkie tempo, brak stałych grup, więzi koleżeńskie praktycznie nieistniejące. Owszem, zdarzały się wspólne wypady, ale zawsze była to okazja do lansu dla części osób, szybko przestało mi odpowiadać to, że poziom jest inny, niż oczekiwałam. Naprawdę... czułam się jak na wakacjach (skończyłam bardzo dobre liceum i to szkoła średnia dawała mi bardziej w kość, niż sesja). Postanowiłam wrócić do Lublina (stąd pochodzę) w ramach MOSTu, na UMCS. I tu poczułam, co to jest życie studenckie Miasteczko Akademickie jedyne w swoim rodzaju, grille pod akademikami, wspólne ogniska, wyjścia do klubu, domówki. Tylko później w sesji był płacz. I to taki na maksa. UMCS ma bardzo wymagającą kadrę z wielu przedmiotów, do dziś pamiętam egzamin z prawa finansowego. A kiedy nasłuchałam się o dziesiątkach awansów z różnych przedmiotów już na I roku, to witki mi opadły. Ale pod względem merytorycznym nie mogłam nic nikomu zarzucić, mimo, że nie wszyscy byli przyzwyczajeni do takiej ciężkiej dla psychiki przeprawy. Po trzecim roku na UMCS, przeniosłam się na UJ, ze względów osobistych i dzięki średniej. Tam też napisałam pracę magisterską i swoją przyszłość wiążę z Krakowem. Warszawa mnie nie przekonała, nie odnalazłam się tam. Kraków to miasto tętniące życiem, pełne kolorów.Jeśli chodzi o seriale, bo o tym też rozmawiacie, to polecam Once Upon a Time z tych nowszych. Poza tym byłam wielką fanką House'a, zanim jeszcze trafił na polskie ekrany, mam duży sentyment. Wiem, że nie wszystkich House przekonuje. Lubię medycynę ogólnie, więc moim ukochanym serialem są Chirurdzy. Jeśli również fascynują Was te klimaty, to powiem tylko tyle, że 8 sezonów można pochłonąć jeden za drugim w tydzień, bo tak wciągają. Kiedyś namiętnie oglądałam LOST i dotrwałam do końca, więc dla cierpliwych też polecam
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja House'a oglądałam i kochałam
niestety, byłam zawiedziona końcówką 8 sezonu. Ale ogólnie świetn serial, jeśli ktoś lubi takie klimaty
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
UMCS? Nie wiem jak nazywa się ten człowiek od finansów, ale moja przyjaciółka w zeszłym roku płakała przez niego. Teraz natomiast płacze nad Kidybą
![]() Co do Lost- ja nie ogarnęłam końcówki, chyba za głupia jestem żeby zrozumieć o co chodziło
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, wszędzie wymienia się te nazwiska. Mnie egzaminowała pani profesor, w tej chwili katedrę prowadzi już pan profesor.
|
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
House jest super
Oglądałam sporo odcinków w TV i zawsze mi się podobały, chociaż trochę monotonnie się zaczęło robić.
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gdzie obejrzałyście najnowszy odcinek? Zamknęli ktv i się miotam, gdzie Harvey'a znaleźć
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ściągam z torrentów.
Haha patrzcie na to, niezawodna Donna http://weheartit.com/entry/41170381/via/dolores1238
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję!
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zerknij tu. Zapowiada się ciekawie ![]() Hart of Dixie ma tylko 2 (niecałe, 2 leci teraz) Właśnie miałam ci polecić Revenge ![]() Jeszcze nie oglądałam najnowszego Suits, ale zaraz się biorę ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- House średnio mi podchodzi Może zacznij to Good Wife
|
|
|
#192 |
|
Konto usunięte
|
Ja nareszcie zakończyłam sesję, więc zaraz się biorę za nadrabianie dwóch odcinków
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Super, nouvelle!
Ja już obejrzałam i powiem wam, że wrażenia mocno średnie. Spodziewałam się czegoś naprawdę odlotowego (chyba już Zoe nie będzie...), a tymczasem odcinek dużo słabszy od poprzedniego. Nawet Donna z Katriną (i ciasteczka, na które nabrałam ochoty) tego nie nadrobiły. Na początku byłam nastawiona pozytywnie - Harvey w biurze w koszuli i kamizelce ), to stosunki Rachel i jej ojca jakoś mnie pochłonęły. Ot, nic nowego. Daddy issues. Bardzo się cieszę, że Hardman wróci jeszcze, ciekawy miał wątek Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy odnośnie odcinka to dam znać
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie oglądałam
zostały mi 2 egzaminy w poniedziałek i środę i mam za dużo nauki. Jeej ale Wam zazdroszczę
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia!
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma napisów
|
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Ja się właśnie obawiam żeby tylko Hardman nie wracał co parę odcinków niczym odgrzewany kotlet, bo to trochę nudne będzie. Mam nadzieję, że po tej najbliższej akcji dadzą sobie z nim spokój.
Też się zastanawiam czy to już koniec wątku Zoe, ale mam nadzieję, że nie |
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nad Zoe ubolewam
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ciekawy będzie następny odcinek
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Haha musicie to zobaczyć
http://www.youtube.com/watch?list=LL...endscreen&NR=1
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam już odcinek i nie mogę się doczekać następnego!
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepszy niż 2 ostatnie? Mnie się poprzednie średnio podobały, więc jakoś motywację tracę. Moja siostra zaczęła oglądać Suitsów i stwierdziła, że Harvey to zarozumiały dupek bez czaru
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Lepsze moim zdaniem, tzn wg mnie w ogóle poprzednie też były super, ale teraz napięcie jeszcze bardziej rośnie
![]() Napisze na biało: wkurza mnie ta laska z którą Harvey sypia (w zwiastunie na końcu jst pokazana), bo miesza mu we łbie, kiedyś już było powiedziane, że wychodzi za mąż i miała dać mu spokój (Harvey nie sypia z mężatkami) a teraz na zwiastunie widać, że znowu coś między nimi się wydarzy... i mam nadzieję, że Rachel i Mike się spikną teraz na poważnie, bo nie chciałabym, żeby Rachel zniknęła z serialu przez studia
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze najnowszego odcinka nie oglądałam, prawdopodobnie zrobię to dzisiaj wieczorem Super, że wam się podobał! Mam nadzieję, że mnie też nie rozczaruje! Szkoda w takim razie, że Scootie wróciła. Nie znoszę jej ![]() edit. I niestety nie obejrzałam, bo brat jeszcze nie ściągnął. Może zrobię to później online.
I'm sorry I don't have a photographic memory, but my brain is too busy being awesome. ♥ Edytowane przez lyyli Czas edycji: 2013-02-09 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetne ![]() mi też się bardzo podobał ostatni odcinek, aż sie cała rozemocjonowałam
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zastanawiam się jak rozwiążą kwestię studiów Rachel. Zostały 2 odcinki do końca sezonu i mam nadzieję, że w końcówce zrobią jakieś wielkie pożegnanie R&M (wiele na to wskazuje)
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie oglądałam 2x14 - może wreszcie zrobię to dziś, jak dostanę odcinek
Tak czy owak, weszłam na youtubca i była scena z tego odcinka. Przy windzie: Donna+Harvey+Jessica. Myślałam, że Harvey to (Look at you! You're beautiful!) powiedział do Donny! Buuuu! Aż mi się przykro zrobiło. Mina Donny bezcenna. Moje serce krwawi
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, to było straszne...
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Feelings eventually go away - jasne, Donna. Kogo ty chcesz oszukać! Mam nadzieję, że Scootie zniknie po jednym odcinku i już w finałowym się nie pojawi, nie zdzierżę tego.
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oglądałam jeszcze odcinka, ale kilka zwiastunów i sądząc po tych zwiastunach wydaje mi się, że Scottie zależy na Harveyu... w końcu nie wyszła za mąż, coś w tym musi być...
książki 17 filmy 54 2016 książki 8 filmy 63 Edytowane przez dorot_qa Czas edycji: 2013-02-15 o 19:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Moją alma mater jest UW. Jednak w połowie drugiego roku zaczęło mi czegoś brakować w tym mieście. Za szybkie tempo, brak stałych grup, więzi koleżeńskie praktycznie nieistniejące. Owszem, zdarzały się wspólne wypady, ale zawsze była to okazja do lansu dla części osób, szybko przestało mi odpowiadać to, że poziom jest inny, niż oczekiwałam. Naprawdę... czułam się jak na wakacjach (skończyłam bardzo dobre liceum i to szkoła średnia dawała mi bardziej w kość, niż sesja). Postanowiłam wrócić do Lublina (stąd pochodzę) w ramach MOSTu, na UMCS. I tu poczułam, co to jest życie studenckie
Miasteczko Akademickie jedyne w swoim rodzaju, grille pod akademikami, wspólne ogniska, wyjścia do klubu, domówki. Tylko później w sesji był płacz. I to taki na maksa. UMCS ma bardzo wymagającą kadrę z wielu przedmiotów, do dziś pamiętam egzamin z prawa finansowego. A kiedy nasłuchałam się o dziesiątkach awansów z różnych przedmiotów już na I roku, to witki mi opadły. Ale pod względem merytorycznym nie mogłam nic nikomu zarzucić, mimo, że nie wszyscy byli przyzwyczajeni do takiej ciężkiej dla psychiki przeprawy. Po trzecim roku na UMCS, przeniosłam się na UJ, ze względów osobistych i dzięki średniej. Tam też napisałam pracę magisterską i swoją przyszłość wiążę z Krakowem. Warszawa mnie nie przekonała, nie odnalazłam się tam. Kraków to miasto tętniące życiem, pełne kolorów.

19.09.2015

Na iitv
Właśnie miałam ci polecić Revenge 

zostały mi 2 egzaminy w poniedziałek i środę i mam za dużo nauki. Jeej ale Wam zazdroszczę 

i mam nadzieję, że Rachel i Mike się spikną teraz na poważnie, bo nie chciałabym, żeby Rachel zniknęła z serialu przez studia