![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Saudia ja wczoraj to aż byłam cała czerwona, miałam wysoką gorączkę..
a tak z innej beki to nie umiem ustawić suwaka żeby sie wyświetlał, tylko jest link :/
#182 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znalazłam chyba przydatną informację, jakby któraś miała jakies bole zęba, głowy czy inne cuś... ( wiadomo nie bierzemy nic na wlasną rękę bez konsultacji z lekarzem, ale czasem po prostu nie ma mozliwości zadzwonic i zapytac co akurat mozna zarzyć na ból, szczególnie jeśli jest silny) jest to lek przeciwbólowy, który nie jest szkodliwy dla dziecka, kazda może potwierdzic u swojego lekarza, nazywa sie Tylenol, podaje link, czasem może sie przydać
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2200 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Saudia bardzo przydatne info, właśnie w tym momencie zaczęłam myśleć czy jakby się coś działo to jaki lek przeciwbólowy mogę wziąć
![]() ![]()
#184 | |
Raczkowanie
|
dodam jeszcze, że należy wystrzegać się ibuprofenu i aspiryny!!!
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
przepraszam dziewczyny będę monotematyczna ale wkurza mnie to, że ten suwak sie nie pokazuje! czy któraś wie co zrobić?
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myslę, że Ci przejdzie za parę dni, no chyba, żę masz powyżej 38 to lepiej do lekarza, ja w sumie chyba cały czas mam podwyzszona troszkę tzn. ok 37 stopni... co do suwaka to nie pomogę, tez sie zastanawiałam żeby to zrobic ale pomyslałam że jak cos mi sie nie ustawi to się tylko denerwowac będę, narazie nie mam do tego cierpliwości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie tak, że teraz bierze was na.. przemyślenia.. życiowe? bardzo się cieszę, że zostanę mamą ale tak jakby to do mnie.. nie docierało.. nie wiem, ciężko mi wymówić "jestem w ciąży".. nie umiem tego określić..
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wy tu o mdłościach i dolegliwościach a ja nie wiem czy mam brzuch taki wzdęty (hihihi) czy faktycznie w drugiej ciąży jest szybciej widoczny ....ale wydaje mi sie że wygladam jakbym była w 18-20tc a nie koniec 6tc....
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
ja jeszcze nie widziałam ani kropeczki na monitorze ani fasolki więc też ciężko mi w to uwierzyć . TAk do końca to jeszcze do mnie nie dotarło .... jak będę wiedzieć że maleństwo jest tam gdzie ma być i rośnie to już nic innego nie jest ważne. Póki co licze dni do wizyty (23.01):P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedzcie mi, a macie coś już dla.. malucha? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- dziewczyny właśnie znalazłam coś takiego w internecie!!!! co wy na to : " Już w tym tygodniu nie powinnaś zmieniać żwirku w kuwecie, zwłaszcza jeśli kot bywa poza domem. Toksoplazmoza, choroba, którą można się zarazić poprzez kontakt z odchodami zainfekowanych kotów, może przenosząc się z matki na dziecko spowodować wady okołoporodowe. Jeśli musisz zmieniać żwirek, rób to w gumowych rękawiczkach, poddaj kota badaniom na obecność tej choroby i trzymaj zwierzę w domu przez cały czas trwania ciąży." jestem przerażona, bo mam kotkę w domu. co prawda nigdy nie wychodzi na dwór ale obecnie nie ma jej kto zmieniać żwirku, zawsze ja to robię..
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-11 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- też mam kociaka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak poza tym.. bo umknęło mi to.. w którym tc jesteś?
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-11 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do kota, to tez nie ma co przesadzac. mam kota i mialam go w pierwszej ciazy, co prawda siedzi w domu, chociaz raz mi uciekla i nie bylo jej miesiac. ja zmieniam zwirek i uwierz ze latwiej zarazic sie toxo poprzez niewlasciwa higiene przygotowywujac surowe mieso niz sprzatajac kuwete. zreszta chyba za kazdym razem myjesz rece gdy w niej sprzetasz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, zawsze myję ręce.. tylko wiesz jak to jest.. znajdziesz coś w internecie i ... tak się zaczynasz zastanawiać..
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wizty to niebylo usg ale bedzie w piatek ![]() ![]() ![]() Martwi mnie tylko to ze stwierdzil jakis stan zapalny a ja nigdy nie mialam takich rzeczy i przepisal globulki. W sumie faktycznie sluz jakis inny ale zadnego dyskomfortu.. W piatek dostane liste badan do zrobienia... Co do rzeczy to ja nic niekupuje ale dostalam juz takie slodie skarpetki dla niemowlaka z napisem mum- niebieskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy mialas ostatnia @? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Pisze z telefonu wiec cos mi cytowanie nie idzie.
Ostatnia @ 28.11 A chwalilyscie sie juz rodzinie...? Ja czekam wie max 5 osob szwagierka i przyjaciolki. Niechce zapeszac a wiem ze niektorzy oszaleja z radosci, a dla moje mamy bedzie szok- najmlodsza coreczka i pierwszy wnusio albo wnuczka. ![]()
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do chwalenia to u nas troche wymknelo sie to spod kontroli :/ ja powiedzialam rodzicom i przyjaciolce. moj tz swoim rodzicom, siostrze i przyjacielowi, no i oni zajeli sie rozpowiadaniem, zamiast trzymac jeszcze gebe na klodke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Hihi a ja mam juz male spioszki. Kupilam je jeszcze zanim zaszlam w ciaze. Poprostu bardzo chcialam byc mamusia i nie moglam sie powstrzymac zeby nie kupic
![]() Narazie o ciazy wiedza tylko nasi rodzice i brat TZ. Do mnie osobiscie dopiero powoli zaczyna to docierac... I pojawiaja sie rozne przemyslenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
Ja to mam brzuch jeszcze mniejszy niż 2 tyg temu, może przez ten brak apetytu.
U mnie na razie wie mąż i jego rodzice. Rzeczy dużo mam więc nie kupuje na razie nic. Jakby to była dziewczynka to na pierwszych parę miesięcy nic nie potrzebuję kupować, dopiero jak starsza zacznie raczkować przecierać na kolanach.A jak chłopczyk to kupie jak będę znała płeć. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-01-11 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczęta, troszkę się opuściłam ale już zdążyłam nadrobić
![]() Jak tam Wasze fasolki? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
witam!! wizytę mam dopiero na 23 stycznia, ale ciąża już potwierdzona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
u mnie wiedzą rodzice i rodzenstwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do przemysleń to chyba też jeszcze nie do konca sie oswoiłam z tą myślą ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- U mnie jeszcze nikt nie wie tylko ja i mąż, stwierdzilismy, że zaczekamy do 12 tc ale ja myslę, że ok 10 tc już powiemy. Strasznią mam chęc powiedziec mamie lub przyjaciółce ale jakos tak sie boję zapeszyć a poza tym czekam jeszcze na te moją wizytę, żeby juz zobaczyc serducho!!! Co do ubranek to mam trochę, dostałam od bratowej ona ma parkę, więc jest trochę dla dziewczynki troche dla chłopczyka, ale pewnie wezmę sie za to jak wróce do kraju za jakies 3 m-ce, wtedy tez juz pewnie będę znac płeć to łatwiej mi będzie to poprzebierać i przygotować. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- przeglądam za to powoli łóżeczka i wózki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
BAN stały
|
Cytat:
A mi piersi się powiększyły jeszcze zanim wiedziałam o ciąży, zapiełam stanik na haftkę szerzej i sie zacieszałam, że mi świateczne żarcie w cycki poszło ![]() Co do rozstępów mam ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html W poprzedniej ciąży używałam i rozstępów nie ma (poza jakimiś starymi, które już miałam jako nastolatka).I można go używać od początku ciąży. Teściowej powiedzieliśmy bo z nią mieszkam i lepiej żeby wiedziała na wypadek gdyby sie cos stało, a ja bym była nieprzytomna albo coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny!
![]() Nazywam się Magda i zaraz po Sylwestrze ujrzałam II kreseczki ![]() Byłam już na pierwszej wizycie i mam dwa pęcherzyki. Na razie wszystko wskazuje na to, że tylko jeden jest zaludniony.. I chyba mam nadzieję, że tak zostanie. Oczywiście, jeśli są to bliźniaki- będę cieszyła się niesamowicie, ale przeraża mnie lekko podwójne macieżyństwo ![]() ![]() Jestem pmk'ą 2012, z moim mężem właśnie przeprowadziliśmy się do większego mieszkania- żeby jak Maleństwo przyjdzie na świat mieć więcej miejsca. U mnie leci już 7 tydzień! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- termin na 2 września ![]() ![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny jak was boli brzuch to mozecie wziac nospe, nie ma co panikowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w kolejnym dniu ciąży!
![]() My jeszcze nie mówiliśmy nikomu, dzidzia troszkę nieplanowana - zaszłam biorąc tabletki anty. ale lekarz mówił, że miał kilka takich przypadków i pytał czy zmieniłam tryb zycia. Faktycznie, od 2 miesięcy jestem na L4 z powodu kontuzji. Moja praca ma charakter.. bardzo wysiłkowy ![]() Planowaliśmy dziecko za rok, dwa, teraz jesteśmy na etapie kupna mieszkania, więc trochę się boimy jak to wszystko ogarniemy, szczególnie jeśli chodzi o $$$. Mimo, że to 5 tc to ja już bym chciała powiedzieć rodzicom ale mój D. mówi, że nie możemy tego im OT TAK powiedzieć. Na szczęście już pierwszy szok i obawy mu przeszły, przemyślał wszystko, nawet wczoraj rozmawialiśmy jak to będzie, rozmawialiśmy tak luźno o imionach i nawet przyniósł mi dwa małe kwiatki w mini doniczkach. Oczywiście cebulki. No i ehh ![]() ![]() Brzuch mnie czasem boli jak na @. Piersi bolą.. i ta niechęć jedzenia.. Wczoraj przyniósł mi pierogi ruskie (jego mama dla mnie dała) a ja tylko je powąchałam i nie mogłam zjeść.. Cały czas mam ochotę na sztuczne żurki i barszczyki. Jedynie to. No i suchary. Czasem jeszcze jakiś serek wiejski. Reszta to.. wymioty Szczerze nie myślałam jeszcze o rozstępach, czy polecacie jakieś środki (oliwki, kremy), które warto stosować już od 2 m-ca? Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]()
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-12 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.