Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 16:38   #181
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Saudia ja wczoraj to aż byłam cała czerwona, miałam wysoką gorączkę..

a tak z innej beki to nie umiem ustawić suwaka żeby sie wyświetlał, tylko jest link :/
Stary 2013-01-11, 16:42   #182
Saudia
Raczkowanie

Dziewczyny, znalazłam chyba przydatną informację, jakby któraś miała jakies bole zęba, głowy czy inne cuś... ( wiadomo nie bierzemy nic na wlasną rękę bez konsultacji z lekarzem, ale czasem po prostu nie ma mozliwości zadzwonic i zapytac co akurat mozna zarzyć na ból, szczególnie jeśli jest silny) jest to lek przeciwbólowy, który nie jest szkodliwy dla dziecka, kazda może potwierdzic u swojego lekarza, nazywa sie Tylenol, podaje link, czasem może sie przydać
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2200
Saudia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:46   #183
ladanseuse14
Zakorzenienie

Saudia bardzo przydatne info, właśnie w tym momencie zaczęłam myśleć czy jakby się coś działo to jaki lek przeciwbólowy mogę wziąć zjednoczyłyśmy sie myślami
Stary 2013-01-11, 16:48   #184
Saudia
Raczkowanie

dodam jeszcze, że należy wystrzegać się ibuprofenu i aspiryny!!!

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Saudia bardzo przydatne info, właśnie w tym momencie zaczęłam myśleć czy jakby się coś działo to jaki lek przeciwbólowy mogę wziąć zjednoczyłyśmy sie myślami
cięszę się myślę że można zaopatrzyć się w jedno opakowanie na wszelki wypadek...
Stary 2013-01-11, 16:50   #185
ladanseuse14
Zakorzenienie

przepraszam dziewczyny będę monotematyczna ale wkurza mnie to, że ten suwak sie nie pokazuje! czy któraś wie co zrobić?
Stary 2013-01-11, 16:52   #186
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam dziewczyny będę monotematyczna ale wkurza mnie to, że ten suwak sie nie pokazuje! czy któraś wie co zrobić?
nie bedzie sie pokazywal, bo to zbyt duze obciazenie graficzne dla strony jak by tak kazda wizazanka sobie w podpis grafike strzelila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:59   #187
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
Saudia ja wczoraj to aż byłam cała czerwona, miałam wysoką gorączkę..

a tak z innej beki to nie umiem ustawić suwaka żeby sie wyświetlał, tylko jest link :/

myslę, że Ci przejdzie za parę dni, no chyba, żę masz powyżej 38 to lepiej do lekarza, ja w sumie chyba cały czas mam podwyzszona troszkę tzn. ok 37 stopni...
co do suwaka to nie pomogę, tez sie zastanawiałam żeby to zrobic ale pomyslałam że jak cos mi sie nie ustawi to się tylko denerwowac będę, narazie nie mam do tego cierpliwości poza tym musze ustalić dokładnie, który mam tc bo ostatnio lekarka nic mi nie powiedziała, ponoć nie widziała jeszcze dokłanie, w każdym razie beta rośnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 17:10   #188
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
poza tym musze ustalić dokładnie, który mam tc bo ostatnio lekarka nic mi nie powiedziała, ponoć nie widziała jeszcze dokłanie, w każdym razie beta rośnie
a kiedy ostatnio miałaś @?

macie tak, że teraz bierze was na.. przemyślenia.. życiowe? bardzo się cieszę, że zostanę mamą ale tak jakby to do mnie.. nie docierało.. nie wiem, ciężko mi wymówić "jestem w ciąży".. nie umiem tego określić..

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-01-11 o 19:07
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:10   #189
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny wy tu o mdłościach i dolegliwościach a ja nie wiem czy mam brzuch taki wzdęty (hihihi) czy faktycznie w drugiej ciąży jest szybciej widoczny ....ale wydaje mi sie że wygladam jakbym była w 18-20tc a nie koniec 6tc....

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

macie tak, że teraz bierze was na.. przemyślenia.. życiowe? bardzo się cieszę, że zostanę mamą ale tak jakby to do mnie.. nie docierało.. nie wiem, ciężko mi wymówić "jestem w ciąży".. nie umiem tego określić..

ja jeszcze nie widziałam ani kropeczki na monitorze ani fasolki więc też ciężko mi w to uwierzyć . TAk do końca to jeszcze do mnie nie dotarło .... jak będę wiedzieć że maleństwo jest tam gdzie ma być i rośnie to już nic innego nie jest ważne. Póki co licze dni do wizyty (23.01):P
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:57   #190
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny wy tu o mdłościach i dolegliwościach a ja nie wiem czy mam brzuch taki wzdęty (hihihi) czy faktycznie w drugiej ciąży jest szybciej widoczny ....ale wydaje mi sie że wygladam jakbym była w 18-20tc a nie koniec 6tc....
słuchaj nie wiem, może to głupie ale ja, mimo, że jestem w 5 tyg to wydaje mi się, że mam LEKKO okrągły, ponieważ zawsze miałam płaski (od kosteczki do kosteczki biodrowej równa linia) stąd te moje porównanie. I tez się zastanawiam czy to nie wzdęcie Nie umiem Ci nic powiedzieć, to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe i obce

Powiedzcie mi, a macie coś już dla.. malucha? Pytam dziewczyn, które są w pierwszej ciąży, bo te, które są w kolejnej domyślam się, że mają Ja żeby powiedzieć swojemu to chciałam kupić malutkie buciki jednak.. jak weszłam do H&M.. tam są teraz takie promocje.. kupiłam zestawik z takiego jakby misia, cały biały, spodenki (ze stópkami razem) a do tego zasuwana bluza z kapturkiem z mini uszkami - przecudne. Było jedyne na sklepie, przecenione o połowę.. I rozmiar 0-1 m-cy.. więc.. nie mogłam nie wziąć

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

dziewczyny właśnie znalazłam coś takiego w internecie!!!! co wy na to :

" Już w tym tygodniu nie powinnaś zmieniać żwirku w kuwecie, zwłaszcza jeśli kot bywa poza domem. Toksoplazmoza, choroba, którą można się zarazić poprzez kontakt z odchodami zainfekowanych kotów, może przenosząc się z matki na dziecko spowodować wady okołoporodowe. Jeśli musisz zmieniać żwirek, rób to w gumowych rękawiczkach, poddaj kota badaniom na obecność tej choroby i trzymaj zwierzę w domu przez cały czas trwania ciąży."

jestem przerażona, bo mam kotkę w domu. co prawda nigdy nie wychodzi na dwór ale obecnie nie ma jej kto zmieniać żwirku, zawsze ja to robię..

Czas edycji: 2013-01-11 o 19:28
Stary 2013-01-11, 20:05   #191
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
słuchaj nie wiem, może to głupie ale ja, mimo, że jestem w 5 tyg to wydaje mi się, że mam LEKKO okrągły, ponieważ zawsze miałam płaski (od kosteczki do kosteczki biodrowej równa linia) stąd te moje porównanie. I tez się zastanawiam czy to nie wzdęcie Nie umiem Ci nic powiedzieć, to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe i obce

Powiedzcie mi, a macie coś już dla.. malucha? Pytam dziewczyn, które są w pierwszej ciąży, bo te, które są w kolejnej domyślam się, że mają Ja żeby powiedzieć swojemu to chciałam kupić malutkie buciki jednak.. jak weszłam do H&M.. tam są teraz takie promocje.. kupiłam zestawik z takiego jakby misia, cały biały, spodenki (ze stópkami razem) a do tego zasuwana bluza z kapturkiem z mini uszkami - przecudne. Było jedyne na sklepie, przecenione o połowę.. I rozmiar 0-1 m-cy.. więc.. nie mogłam nie wziąć

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

" Już w tym tygodniu nie powinnaś zmieniać żwirku w kuwecie, zwłaszcza jeśli kot bywa poza domem. Toksoplazmoza, choroba, którą można się zarazić poprzez kontakt z odchodami zainfekowanych kotów, może przenosząc się z matki na dziecko spowodować wady okołoporodowe. Jeśli musisz zmieniać żwirek, rób to w gumowych rękawiczkach, poddaj kota badaniom na obecność tej choroby i trzymaj zwierzę w domu przez cały czas trwania ciąży."

jestem przerażona, bo mam kotkę w domu. co prawda nigdy nie wychodzi na dwór ale obecnie nie ma jej kto zmieniać żwirku, zawsze ja to robię..
ja w pierwszej ciąży to powiedziałam prosto z mostu i to przez tel bo był w pracy a ja wytrzymać nie mogłam z wiadomością A teraz to jak test zrobiłam i zobaczyłam dwie kreski to zaraz sciągnełam męża z dachu( układał dachówke na naszym domku) i wysłałam do apteki po kolejne dwa testy:P A co do brzucha to tez zawsze miałam bardzo płaski pomimo że do bardzo szczupłych nie należe ale w pierwszej ciązy rzeczywiście już w 5 tyg był lekko zaokrąglony a teraz to mi sie wydaje że nie lekko a konkretnie :P a co do ciuszków to trzeba uważać bo takie zakupy strasznie wciągają :P

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

też mam kociaka i powiem szczerze że jakoś specjalnie nie zwracałam uwagi na kontakty z nim w pierwszej ciąży) ale nie było kuwety tylko trawka na polu a teraz jest kuweta( ale nie ja ją zmieniam) i śnieg
Stary 2013-01-11, 20:11   #192
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A co do brzucha to tez zawsze miałam bardzo płaski pomimo że do bardzo szczupłych nie należe ale w pierwszej ciązy rzeczywiście już w 5 tyg był lekko zaokrąglony
Oh, uspokoiłaś mnie w wielu kwestiach!!! Czyli możliwe, że nie oszalałam, że wydaje mi się, że mam lekko większy brzuszek..

a tak poza tym.. bo umknęło mi to.. w którym tc jesteś?

Czas edycji: 2013-01-11 o 20:12
Stary 2013-01-11, 20:13   #193
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wy tu o mdłościach i dolegliwościach a ja nie wiem czy mam brzuch taki wzdęty (hihihi) czy faktycznie w drugiej ciąży jest szybciej widoczny ....ale wydaje mi sie że wygladam jakbym była w 18-20tc a nie koniec 6tc...
ja mialam tak samo, jeszcze w zeszly weekend bylam wydeta tak ze czekalam tylko az ktos na uczelni zapyta mnie czy jestem w ciazy ale przeszlo, wtedy czulam sie mega ciezka i wzdeta a teraz jest okej brzuch wrocil do swoich poprzednich rozmiarow nie popadajmy w przesade ze juz na samym poczatku brzuch tak urosnie

Cytat:

ja nic nie kupowalam, nie chcialabym pozniej gdyby tfu tfu nie daj boze okazalo sie ze nic z tego siedziec i nad tym ryczec. jest jeszcze czas na zakupy i oczywiscie nie mam tu na mysli zabobonow. ale kupowanie czegos zaraz po tescie jest dla mnie lekka przesada bez obrazy oczywiscie

a co do kota, to tez nie ma co przesadzac. mam kota i mialam go w pierwszej ciazy, co prawda siedzi w domu, chociaz raz mi uciekla i nie bylo jej miesiac. ja zmieniam zwirek i uwierz ze latwiej zarazic sie toxo poprzez niewlasciwa higiene przygotowywujac surowe mieso niz sprzatajac kuwete. zreszta chyba za kazdym razem myjesz rece gdy w niej sprzetasz?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-11, 20:16   #194
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja mialam tak samo, jeszcze w zeszly weekend bylam wydeta tak ze czekalam tylko az ktos na uczelni zapyta mnie czy jestem w ciazy ale przeszlo, wtedy czulam sie mega ciezka i wzdeta a teraz jest okej brzuch wrocil do swoich poprzednich rozmiarow nie popadajmy w przesade ze juz na samym poczatku brzuch tak urosnie

ja nic nie kupowalam, nie chcialabym pozniej gdyby tfu tfu nie daj boze okazalo sie ze nic z tego siedziec i nad tym ryczec. jest jeszcze czas na zakupy i oczywiscie nie mam tu na mysli zabobonow. ale kupowanie czegos zaraz po tescie jest dla mnie lekka przesada bez obrazy oczywiscie

a co do kota, to tez nie ma co przesadzac. mam kota i mialam go w pierwszej ciazy, co prawda siedzi w domu, chociaz raz mi uciekla i nie bylo jej miesiac. ja zmieniam zwirek i uwierz ze latwiej zarazic sie toxo poprzez niewlasciwa higiene przygotowywujac surowe mieso niz sprzatajac kuwete. zreszta chyba za kazdym razem myjesz rece gdy w niej sprzetasz?
nie obrażam się ani trochę. a wręcz.. zgadzam się z Tobą w kwestii ciuszków..

tak, zawsze myję ręce.. tylko wiesz jak to jest.. znajdziesz coś w internecie i ... tak się zaczynasz zastanawiać..
Stary 2013-01-11, 20:21   #195
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
nie obrażam się ani trochę. a wręcz.. zgadzam się z Tobą w kwestii ciuszków..

tak, zawsze myję ręce.. tylko wiesz jak to jest.. znajdziesz coś w internecie i ... tak się zaczynasz zastanawiać..
spokojnie, nie ma co sie zbytnio zastanawiac toxo jest sie naprawde ciezko zarazic jesli dba sie o higiene trzeba uwazac i przy kuwecie i przy surowym miesie.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-11, 20:26   #196
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
spokojnie, nie ma co sie zbytnio zastanawiac toxo jest sie naprawde ciezko zarazic jesli dba sie o higiene trzeba uwazac i przy kuwecie i przy surowym miesie.
bardzo mnie uspokoiłaś, dziękuję
Stary 2013-01-11, 21:03   #197
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie zdecydowanie bierze... tez do mnie to niedociera mimk ze planowane i jeszcze slub 09. 02

A co do wizty to niebylo usg ale bedzie w piatek ginek zrobil mi cytologie i beta hcg bo nierobilam wczesniej i z opisu wynika 6 tydzien wiec wszystko sie zgadza mam 1 bezplatne usg do 10 tyg w pakiecie wiec rozwane kest zrobic w 7 tyg nie 6
Martwi mnie tylko to ze stwierdzil jakis stan zapalny a ja nigdy nie mialam takich rzeczy i przepisal globulki. W sumie faktycznie sluz jakis inny ale zadnego dyskomfortu..
W piatek dostane liste badan do zrobienia...
Co do rzeczy to ja nic niekupuje ale dostalam juz takie slodie skarpetki dla niemowlaka z napisem mum- niebieskie a mam jedne spiochy kupjilam kolezance ale za nim sie z nia spotkalam jej cora wurosla
Stary 2013-01-11, 21:10   #198
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mnie zdecydowanie bierze... tez do mnie to niedociera mimk ze planowane i jeszcze slub 09. 02

A co do wizty to niebylo usg ale bedzie w piatek ginek zrobil mi cytologie i beta hcg bo nierobilam wczesniej i z opisu wynika 6 tydzien wiec wszystko sie zgadza mam 1 bezplatne usg do 10 tyg w pakiecie wiec rozwane kest zrobic w 7 tyg nie 6
Martwi mnie tylko to ze stwierdzil jakis stan zapalny a ja nigdy nie mialam takich rzeczy i przepisal globulki. W sumie faktycznie sluz jakis inny ale zadnego dyskomfortu..
W piatek dostane liste badan do zrobienia...
Co do rzeczy to ja nic niekupuje ale dostalam juz takie slodie skarpetki dla niemowlaka z napisem mum- niebieskie a mam jedne spiochy kupjilam kolezance ale za nim sie z nia spotkalam jej cora wurosla
super ze wszystko w porzadku, globulki szybko pomoga napewno.

a kiedy mialas ostatnia @?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-11, 21:22   #199
karolson
Zakorzenienie

Pisze z telefonu wiec cos mi cytowanie nie idzie.
Ostatnia @ 28.11

A chwalilyscie sie juz rodzinie...? Ja czekam wie max 5 osob szwagierka i przyjaciolki. Niechce zapeszac a wiem ze niektorzy oszaleja z radosci, a dla moje mamy bedzie szok- najmlodsza coreczka i pierwszy wnusio albo wnuczka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 21:35   #200
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnia @ 28.11

A chwalilyscie sie juz rodzinie...? Ja czekam wie max 5 osob szwagierka i przyjaciolki. Niechce zapeszac a wiem ze niektorzy oszaleja z radosci, a dla moje mamy bedzie szok- najmlodsza coreczka i pierwszy wnusio albo wnuczka.
ja mialam 30
co do chwalenia to u nas troche wymknelo sie to spod kontroli :/ ja powiedzialam rodzicom i przyjaciolce. moj tz swoim rodzicom, siostrze i przyjacielowi, no i oni zajeli sie rozpowiadaniem, zamiast trzymac jeszcze gebe na klodke no coz, zobaczymy, mam nadzieje ze nie bedziemy musieli tego odkrecac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-11, 21:56   #201
Candy Doll
Raczkowanie

Hihi a ja mam juz male spioszki. Kupilam je jeszcze zanim zaszlam w ciaze. Poprostu bardzo chcialam byc mamusia i nie moglam sie powstrzymac zeby nie kupic
Narazie o ciazy wiedza tylko nasi rodzice i brat TZ. Do mnie osobiscie dopiero powoli zaczyna to docierac... I pojawiaja sie rozne przemyslenia
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:01   #202
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja to mam brzuch jeszcze mniejszy niż 2 tyg temu, może przez ten brak apetytu.
U mnie na razie wie mąż i jego rodzice.
Rzeczy dużo mam więc nie kupuje na razie nic. Jakby to była dziewczynka to na pierwszych parę miesięcy nic nie potrzebuję kupować, dopiero jak starsza zacznie raczkować przecierać na kolanach.A jak chłopczyk to kupie jak będę znała płeć.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-01-11 o 22:03
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:36   #203
Papuga69
Raczkowanie

Witam dziewczęta, troszkę się opuściłam ale już zdążyłam nadrobić

Jak tam Wasze fasolki? Moja daje o sobie znać, cały czas dokuczają mi bóle brzucha i pleców-.- nie wspominając o piersiach.. Mama dziwne wrażenie że zaczynam się rozrastać chociaż to dopiero 6 t c ;D Zaczęłam myśleć o zapobieganiu powstawaniu rozstępów, mam niestety tendencje, 2 lata temu pojawiły mi sie niewielkie na pośladkach nie wiadomo od czego.. Wyczytałam że niewiele można na nie poradzić ale mimo to regularnie się nawilżam na biodrach, udach, brzuchu i piersiach, mam nadzieje że jakimś cudem się nie pojawią A Wy coś robicie w tym kierunku?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Ostatnia @ 28.11

U nas jedyną osobą która jeszcze nie wie to moja mama ze względu na nasze kiepskie relacje
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 06:20   #204
201704210903
Konto usunięte

witam!! wizytę mam dopiero na 23 stycznia, ale ciąża już potwierdzona obecnie koniec 7 tygodnia
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 07:04   #205
ewacia85
Wtajemniczenie

u mnie wiedzą rodzice i rodzenstwo Stwierdziliśmy że nie ma co ukrywać bo i tak każdy nam tego życzył od dawna innym jedynie nie mówimy do czasu USG żęby być pewnymi że dzidzia się rozwija.Gdybym to już wiedziała pewnie cały świat by sie dowiedział Jedynie w pracy nie chciałam jeszcze mówić....ale musze powiedzieć zaraz po wizycie ponieważ mamy zaplanowany kulig ze studentami z zagranicy;/ a nie zamierrzam ryzykować jazdy na sankach choć chętnie bym sie przejechała ::P Co do ciuszków to na chłopca mam tym bardziej że moja siostra ma teraz chłopczyka a jesli bedzie dziewczynka to też po siostrze i szwagierce będę miała A w pierwszej ciąży ,jeszcze zanim zaszłam to miałam w prezencie takie maleńkie skarpeteczki które potem poszły dalej do innych oczekujących mam :P Ps Kończe dzisiaj 5 tc i zaczynam 6tc a do wizyty 11 dni
Stary 2013-01-12, 08:21   #206
Saudia
Raczkowanie

Cytat:

Ostatnią @ miałam 26.11.
Co do przemysleń to chyba też jeszcze nie do konca sie oswoiłam z tą myślą pierwsza ciąża więc wiadomo wszystko takie nowe i w ogóle...

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

U mnie jeszcze nikt nie wie tylko ja i mąż, stwierdzilismy, że zaczekamy do 12 tc ale ja myslę, że ok 10 tc już powiemy. Strasznią mam chęc powiedziec mamie lub przyjaciółce ale jakos tak sie boję zapeszyć a poza tym czekam jeszcze na te moją wizytę, żeby juz zobaczyc serducho!!! Co do ubranek to mam trochę, dostałam od bratowej ona ma parkę, więc jest trochę dla dziewczynki troche dla chłopczyka, ale pewnie wezmę sie za to jak wróce do kraju za jakies 3 m-ce, wtedy tez juz pewnie będę znac płeć to łatwiej mi będzie to poprzebierać i przygotować.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

przeglądam za to powoli łóżeczka i wózki...
Stary 2013-01-12, 08:34   #207
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość

Jak tam Wasze fasolki? Moja daje o sobie znać, cały czas dokuczają mi bóle brzucha i pleców-.- nie wspominając o piersiach.. Mama dziwne wrażenie że zaczynam się rozrastać chociaż to dopiero 6 t c ;D Zaczęłam myśleć o zapobieganiu powstawaniu rozstępów, mam niestety tendencje, 2 lata temu pojawiły mi sie niewielkie na pośladkach nie wiadomo od czego.. Wyczytałam że niewiele można na nie poradzić ale mimo to regularnie się nawilżam na biodrach, udach, brzuchu i piersiach, mam nadzieje że jakimś cudem się nie pojawią A Wy coś robicie w tym kierunku?

--------[/SIZE]

U nas jedyną osobą która jeszcze nie wie to moja mama ze względu na nasze kiepskie relacje
Mnie już trochę mniej pobolewa i dobrze, bo nawet myślałam, żeby jechać na izbę przyjęć.
A mi piersi się powiększyły jeszcze zanim wiedziałam o ciąży, zapiełam stanik na haftkę szerzej i sie zacieszałam, że mi świateczne żarcie w cycki poszło

Co do rozstępów mam ten olejek
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
W poprzedniej ciąży używałam i rozstępów nie ma (poza jakimiś starymi, które już miałam jako nastolatka).I można go używać od początku ciąży.
Teściowej powiedzieliśmy bo z nią mieszkam i lepiej żeby wiedziała na wypadek gdyby sie cos stało, a ja bym była nieprzytomna albo coś.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:52   #208
Madzig13
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny!
Nazywam się Magda i zaraz po Sylwestrze ujrzałam II kreseczki
Byłam już na pierwszej wizycie i mam dwa pęcherzyki. Na razie wszystko wskazuje na to, że tylko jeden jest zaludniony.. I chyba mam nadzieję, że tak zostanie. Oczywiście, jeśli są to bliźniaki- będę cieszyła się niesamowicie, ale przeraża mnie lekko podwójne macieżyństwo

Jestem pmk'ą 2012, z moim mężem właśnie przeprowadziliśmy się do większego mieszkania- żeby jak Maleństwo przyjdzie na świat mieć więcej miejsca.

U mnie leci już 7 tydzień!

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

termin na 2 września
Stary 2013-01-12, 09:34   #209
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość

ja nie wiem jak to bedzie w drugiej ciazy, ale w pierwszej przeoralo mnie rowno ale dopiero pod koniec ciazy :/ dziecko dosyc duze, a brzuch maly i minimum miejsca najgorsze zestawienie oczywiscie mimo smarowania. ale w tej ciazy juz zainwestuje w mustele to mam nadzieje ze chociaz ich wiecej nie przybedzie

dziewczyny jak was boli brzuch to mozecie wziac nospe, nie ma co panikowac plamienia sa powodem do paniki.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-12, 09:57   #210
ladanseuse14
Zakorzenienie

Witajcie w kolejnym dniu ciąży!

My jeszcze nie mówiliśmy nikomu, dzidzia troszkę nieplanowana - zaszłam biorąc tabletki anty. ale lekarz mówił, że miał kilka takich przypadków i pytał czy zmieniłam tryb zycia. Faktycznie, od 2 miesięcy jestem na L4 z powodu kontuzji. Moja praca ma charakter.. bardzo wysiłkowy

Planowaliśmy dziecko za rok, dwa, teraz jesteśmy na etapie kupna mieszkania, więc trochę się boimy jak to wszystko ogarniemy, szczególnie jeśli chodzi o $$$.

Mimo, że to 5 tc to ja już bym chciała powiedzieć rodzicom ale mój D. mówi, że nie możemy tego im OT TAK powiedzieć. Na szczęście już pierwszy szok i obawy mu przeszły, przemyślał wszystko, nawet wczoraj rozmawialiśmy jak to będzie, rozmawialiśmy tak luźno o imionach i nawet przyniósł mi dwa małe kwiatki w mini doniczkach. Oczywiście cebulki. No i ehh zrobiło mi się bardzo miło.

Brzuch mnie czasem boli jak na @. Piersi bolą.. i ta niechęć jedzenia.. Wczoraj przyniósł mi pierogi ruskie (jego mama dla mnie dała) a ja tylko je powąchałam i nie mogłam zjeść.. Cały czas mam ochotę na sztuczne żurki i barszczyki. Jedynie to. No i suchary. Czasem jeszcze jakiś serek wiejski. Reszta to.. wymioty

Szczerze nie myślałam jeszcze o rozstępach, czy polecacie jakieś środki (oliwki, kremy), które warto stosować już od 2 m-ca?

Pozdrawiam wszystkie mamusie

Czas edycji: 2013-01-12 o 09:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości