|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Księga gości weselnych
Odświeżę ten temat, ponieważ również zastanawiam się nad księgą weselną. Byłam na dwóch ślubach na których była taka księga i uważam, że jest to dobra pamiątka na przyszłość. Wiadomo, że goście zwykle składają nam ustne życzenia, ale prawdę mówiąc takie życzenia jest ciężko sobie przypomnieć po kilku dniach, a co dopiero po kilku latach, a zapisane w księdze życzenia zawsze zostaną. Myślałam, aby księga krążyła po stolikach na weselu, tak aby każdy mógł się wpisać
Mam tylko problem z wyborem odpowiedniej księgi gości weselnych. Praktycznie wszystkie modele ksiąg z tej strony mi się podobają... także czeka mnie trudny wybór.
|
|
|
|
|
#182 |
|
zielony stworek
|
My mieliśmy tradycyjną księgę gości bez żadnych drzewek, tylko wpisy gości. Kupiłam taką zwykłą od ręki w sklepie ze ślubnymi dodatkami.
Książkę czytaliśmy może z raz,a z racji białego koloru obicia już nie wygląda ładnie. Dlatego przestrzegam przed wyborem tego mocno brudzącego się koloru. Teraz będę zamawiać jakiś super album dla naszych zdjęć,ale na pewno biały nie będzie
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Księga Gości była w drewnianej okładce i po prawie 6 latach wciąż nieskaziltelna, choć często do niej zaglądamy i nie boję się ze nasze dziecko ktore tez lubi jak ogladac pobrudzi okladke
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
my z TŻ chcemy drewniana księgę gości w formie puzzli, obok będzie słoiczek gdzie będzie można je wrzucać
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
na początku chciałam księgę gości ale zmieniłam zdanie bo nie chce kolejnego kurzołapacza
|
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Ja z Mężem mieliśmy Księgę Gości na swoim weselu
Bardzo ciekawa sprawa a jeszcze jak goście ja nam pokolorowali to juz w ogóle wygląda super (bo obok leżały mazaki, kredki, długopisy). Może za jakiś czas wrzuce parę zdjęć. Ale miło sie wspomina i ogląda Polecam
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie wiem czy plakat czy księga byłaby lepsza??
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zmieniłam koncepcję odnośnie księgi gości
do tego oczywiście obok pudełeczko, żeby mogli je wrzucać jak napiszą
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to jest tylko moje osobiste zdanie.
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zmotywowanaja Czas edycji: 2014-07-04 o 16:45 |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
A moze odbicia kciukow w wielu kolorach, dodalabym zeby sie jeszcze podpisali ? Cos w tym stylu , a pozniej mozecie powiesic to w wielkiej antyramie na sciane. Sugerowalabym tylko zeby zaznaczyc im olowkiem obszar ( ppoznijej go wymazac) w ktorym maja odbijac kciuki zeby nie bylo to na calej kartce
Edytowane przez daget Czas edycji: 2014-07-05 o 15:48 |
|
|
|
|
#192 |
|
Żona Gargamel
|
To kilka nietypowych księgi gości ode mnie, może ktoś się zainspiruje
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna jest ta księga z małymi kopertami
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Księga gości w formie drzewka całkowicie mnie urzekła.
Zastanawiam się tylko, jak ją umieścić na sali, to znaczy: rozłożyć na płasko na osobnym stoliku, czy może ustawić na sztaludze (i jak to zrobić?) Jakieś rady? Doświadczenia? Co sprawdzi się lepiej? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na weselu,na którym taki obrazek leżał na oddzielnym stoliku wraz z tuszem do robienia odcisków i mokrymi chusteczkami do wytarcia palców. Obok stała tabliczka informująca co należy zrobić. Stolik był w okolicy ciast i wiejskiego stołu, około godziny 23 zniknął.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Księga gości...hmm...rozważałam, ale koniec końców odpuściliśmy.
Z tego co widzę, to mało kto się wpisuje, u nas jest to mało popularne dość, z uwagi na to, że w zasadzie zdecydowana większość gości daje pieniądze w kopercie i do nich dołączona jest okolicznościowa kartka z życzeniami. Nawet jak ktoś daje prezent rzeczowy, to daje się kartkę w kopercie z życzeniami. I uważam, że coś takiego wystarczy w zupełności. Kartki obecnie mają już napisany gotowy tekst i większość gości po prostu się podpisuje i już, rzadko ktoś pisze życzenia od siebie,tak od serca. Co do księgi gości, sporo osób się nie wpisuje, zapomina, a jak już piszą, to też niewiele ponad : "Najlepszego na nowej drodze życia od ..." Moim zdaniem całkowicie zbędna rzecz. |
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, że księga gości w "tradycyjnej" postaci nie jest zbyt popularna i atrakcyjna.
Dlatego ja zdecydowałam się na księgę gości-plakat. Po pierwsze uważam, że sama forma zainteresuje gości, a po drugie chcę, żeby oprawiony w ramę plakat wisiał w naszym mieszkaniu. Tym argumentem zamierzam zachęcać gości - choć nie tylko ja, ale także dj/wodzirej na naszym weselu. Co więcej, chciałabym, żeby goście także wklejali swoje zdjęcia z fotobudki do wcześniej przygotowanej księgi gości dołączonej do tej atrakcji. Świadkowie także będą dbać o to, żeby te wpisy się pojawiały. Szczerze, to byłam na kilku weselach, gdzie była księga gości i nie do końca mogę zrozumieć tego, że rodzina i znajomi nie chcą wpisywać się do księgi. Przecież są gośćmi, a dzień należy do Pary Młodej. |
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że dużo zależy od organizacji. Jeśli świadkowie i zespół/dj będą zachęcać gości i zwracać uwagę na to, żeby chętnie się wpisywali to nie będzie takiego problemu. To zachęcanie na pewno nie może być natarczywe ani nachalne, trzeba pamiętać, że to jest jednak zabawa i wszystko powinno być na luzie
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Czy orientujecie się ile powinno być miejsc na podpisy na księdze gości w w formie plakatu? Pojawiły się także takie plakaty, w których goście mogą wpisywać się w serduszka/ baloniki / puzzle bądź w inne kształty? Czy liczba tych miejsc powinna dokładnie odpowiadać liczbie gości? Często zdarza się, że pary wpisują się razem albo gości w ogóle się nie wpisują. Czy na ok. 100 osób wystarczy 60 serduszek do wpisów? Dzięki
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Widziałam, że już jakiś czas temu pojawiły się drzewka ślubne i muszę przyznać, że to świetny pomysł. Z tym, że ja chyba wolałabym na płótnie. W tym wątku trafiłam na fotki całkiem fajnych drzewek, bardzo mnie zainspirowały... chociaż te puzzle też są ciekawe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=789404&page=68 Jak czytałam dalej, to dziewczyna chyba kupiła jedno i właśnie powiększono jej serca i zmniejszono ilość. Jeśli mogę coś doradzić... to wydaje mi się, że lepiej tyle serc ile gości. Nigdy nie przewidzisz jak będą się podpisywać - razem czy w parach. Nawet jeśli pozostanie Ci trochę pustych, to lepsze to niż ścisk w podpisach Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Coś w tym stylu...
Edytowane przez Karolinaaa_90 Czas edycji: 2015-11-18 o 15:07 |
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogromne, wielkie dzięęęęki za ten pomysł księgi gości na płótnie! Wydaje mi się, że faktycznie wygląda lepiej, jest stabilniejsze niż papierowy plakat i dzięki temu będzie łatwiej gościom się wpisywać. Księgo gości na płótnie można znaleźć bez problemu a dawanda albo allegro. Zdecyduję się też na ilość listków, która będzie mniej więcej równa liczbie gości Dzięki
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale nie wyskoczę jak głupia na prawie rok przed Z resztą może mi się jeszcze odmieni i wybiorę co innego Cieszę się, że mogłam pomóc
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Mżonka
|
Dodam od siebie, że przy ksiedze można położyc aparat z polaroidem i niech goście dołączają fotki do wpisów
(zamiast kleju mozna użyc tematycznych naklejek). Ja jeszcze dodatkowo chcę zrobić kącik dla dzieci z kolorowankami, które też będą mogły załączyć do księgi gości.
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Hej miała któraś na swoim weselu taką drewnianą księgę gości?
albo taką Jak one się sprawdzają? Co tam wpisują goście? Fajnie później to wygląda?? Edytowane przez olafortuna32 Czas edycji: 2021-11-05 o 08:55 |
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Spr na allegro opis produktu zwłaszcza wymiar takiego serduszka i sobie zobacz z centymetrem. Po zdjęciu z resztą widać że te serduszka są mini jak leżą koło długopisu więc dużo nie napiszesz i też zależy ile gości żeby się nie okazało że dla kogoś zbraknie serduszka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
serduszka mają po 3 cm
i bardziej będzie chodziło o podpisanie się na pamiątkę niż wypisywanie bez sensowych życzeń - jednak się zdecydowałam i zamówiłam ją, wygląda super!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Mam tylko problem z wyborem odpowiedniej