Księga gości weselnych - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 10:40   #181
tysq
Przyczajenie

Dot.: Księga gości weselnych

Odświeżę ten temat, ponieważ również zastanawiam się nad księgą weselną. Byłam na dwóch ślubach na których była taka księga i uważam, że jest to dobra pamiątka na przyszłość. Wiadomo, że goście zwykle składają nam ustne życzenia, ale prawdę mówiąc takie życzenia jest ciężko sobie przypomnieć po kilku dniach, a co dopiero po kilku latach, a zapisane w księdze życzenia zawsze zostaną. Myślałam, aby księga krążyła po stolikach na weselu, tak aby każdy mógł się wpisać Mam tylko problem z wyborem odpowiedniej księgi gości weselnych. Praktycznie wszystkie modele ksiąg z tej strony mi się podobają... także czeka mnie trudny wybór.
tysq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 07:01   #182
kaledonia
zielony stworek

My mieliśmy tradycyjną księgę gości bez żadnych drzewek, tylko wpisy gości. Kupiłam taką zwykłą od ręki w sklepie ze ślubnymi dodatkami.
Książkę czytaliśmy może z raz,a z racji białego koloru obicia już nie wygląda ładnie.
Dlatego przestrzegam przed wyborem tego mocno brudzącego się koloru.

Teraz będę zamawiać jakiś super album dla naszych zdjęć,ale na pewno biały nie będzie
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 10:13   #183
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Nasza Księga Gości była w drewnianej okładce i po prawie 6 latach wciąż nieskaziltelna, choć często do niej zaglądamy i nie boję się ze nasze dziecko ktore tez lubi jak ogladac pobrudzi okladke
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 14:29   #184
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Witajcie my z TŻ chcemy drewniana księgę gości w formie puzzli, obok będzie słoiczek gdzie będzie można je wrzucać
zmotywowanaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 12:48   #185
pati0090
Zakorzenienie

na początku chciałam księgę gości ale zmieniłam zdanie bo nie chce kolejnego kurzołapacza

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 09:14   #186
terezka
Przyczajenie

Ja z Mężem mieliśmy Księgę Gości na swoim weselu Bardzo ciekawa sprawa a jeszcze jak goście ja nam pokolorowali to juz w ogóle wygląda super (bo obok leżały mazaki, kredki, długopisy). Może za jakiś czas wrzuce parę zdjęć. Ale miło sie wspomina i ogląda Polecam
terezka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 14:33   #187
Truskawaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez terezka Pokaż wiadomość
Ja z Mężem mieliśmy Księgę Gości na swoim weselu Bardzo ciekawa sprawa a jeszcze jak goście ja nam pokolorowali to juz w ogóle wygląda super (bo obok leżały mazaki, kredki, długopisy). Może za jakiś czas wrzuce parę zdjęć. Ale miło sie wspomina i ogląda Polecam
Wrzuć, wrzuć....z chęcią podpatrzę, podoba mi się pomysł Ale jeszcze nie wiem czy plakat czy księga byłaby lepsza??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-04, 14:33   #188
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Chyba zmieniłam koncepcję odnośnie księgi gości miały być drewniane puzzle, ale chyba tonie to. Co myślicie o pocztówkach, żeby ludzie na nich wpisywali coś od siebie? do tego oczywiście obok pudełeczko, żeby mogli je wrzucać jak napiszą
Stary 2014-07-04, 16:04   #189
xxkiciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Chyba zmieniłam koncepcję odnośnie księgi gości miały być drewniane puzzle, ale chyba tonie to. Co myślicie o pocztówkach, żeby ludzie na nich wpisywali coś od siebie? do tego oczywiście obok pudełeczko, żeby mogli je wrzucać jak napiszą
Moje zdanie jest takie, że pocztówki raczej nie,bo każdy w kopercie z pieniędzmi zamieszcza też pocztówkę z tradycyjnymi życzeniami.
Ale to jest tylko moje osobiste zdanie.
Stary 2014-07-04, 16:43   #190
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxkiciaxx Pokaż wiadomość
Moje zdanie jest takie, że pocztówki raczej nie,bo każdy w kopercie z pieniędzmi zamieszcza też pocztówkę z tradycyjnymi życzeniami.
Ale to jest tylko moje osobiste zdanie.
to co radzisz? oprócz tradycyjnej oczywiście

Edytowane przez zmotywowanaja
Czas edycji: 2014-07-04 o 16:45
zmotywowanaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 15:44   #191
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
to co radzisz? oprócz tradycyjnej oczywiście
A moze odbicia kciukow w wielu kolorach, dodalabym zeby sie jeszcze podpisali ? Cos w tym stylu , a pozniej mozecie powiesic to w wielkiej antyramie na sciane. Sugerowalabym tylko zeby zaznaczyc im olowkiem obszar ( ppoznijej go wymazac) w ktorym maja odbijac kciuki zeby nie bylo to na calej kartce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_340x270.406924352_1fon.jpg (15,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.488928245_cs7j.jpg (28,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.427129535_25t0.jpg (52,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.488928243_itn4.jpg (32,1 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2014-07-05 o 15:48
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 19:08   #192
smerfetk_a
Żona Gargamel

To kilka nietypowych księgi gości ode mnie, może ktoś się zainspiruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 247698048225349702_s94tB7LP_c.jpg (69,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 277182552035311675_yr923Fs9_c.jpg (18,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Księgi Gości Weselnych 1a - Konsultanci Ślubni Winsa - Agencja Ślubna.jpg (49,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lmtsqctlpbkwgqfxth.jpg (21,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Rock-Paper-Scissors.jpg (35,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.442815974_n9jy.jpg (72,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kamienna-ksiega-gosci.jpg (37,4 KB, 35 załadowań)

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 16:17   #193
VinVinara
Zakorzenienie

Fajna jest ta księga z małymi kopertami
Stary 2014-07-18, 18:53   #194
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
To kilka nietypowych księgi gości ode mnie, może ktoś się zainspiruje
śliczne
Stary 2015-06-01, 11:47   #195
Karolina3303
Raczkowanie

Księga gości w formie drzewka całkowicie mnie urzekła.
Zastanawiam się tylko, jak ją umieścić na sali, to znaczy: rozłożyć na płasko na osobnym stoliku, czy może ustawić na sztaludze (i jak to zrobić?)
Jakieś rady? Doświadczenia? Co sprawdzi się lepiej?
Karolina3303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-02, 20:13   #196
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina3303 Pokaż wiadomość
Księga gości w formie drzewka całkowicie mnie urzekła.
Zastanawiam się tylko, jak ją umieścić na sali, to znaczy: rozłożyć na płasko na osobnym stoliku, czy może ustawić na sztaludze (i jak to zrobić?)
Jakieś rady? Doświadczenia? Co sprawdzi się lepiej?
Byłam na weselu,na którym taki obrazek leżał na oddzielnym stoliku wraz z tuszem do robienia odcisków i mokrymi chusteczkami do wytarcia palców. Obok stała tabliczka informująca co należy zrobić. Stolik był w okolicy ciast i wiejskiego stołu, około godziny 23 zniknął.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-06, 23:31   #197
201610281624
Konto usunięte

Księga gości...hmm...rozważałam, ale koniec końców odpuściliśmy.
Z tego co widzę, to mało kto się wpisuje, u nas jest to mało popularne dość, z uwagi na to, że w zasadzie zdecydowana większość gości daje pieniądze w kopercie i do nich dołączona jest okolicznościowa kartka z życzeniami. Nawet jak ktoś daje prezent rzeczowy, to daje się kartkę w kopercie z życzeniami. I uważam, że coś takiego wystarczy w zupełności. Kartki obecnie mają już napisany gotowy tekst i większość gości po prostu się podpisuje i już, rzadko ktoś pisze życzenia od siebie,tak od serca. Co do księgi gości, sporo osób się nie wpisuje, zapomina, a jak już piszą, to też niewiele ponad : "Najlepszego na nowej drodze życia od ..."
Moim zdaniem całkowicie zbędna rzecz.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 15:06   #198
Karolina3303
Raczkowanie

Zgadzam się, że księga gości w "tradycyjnej" postaci nie jest zbyt popularna i atrakcyjna.
Dlatego ja zdecydowałam się na księgę gości-plakat. Po pierwsze uważam, że sama forma zainteresuje gości, a po drugie chcę, żeby oprawiony w ramę plakat wisiał w naszym mieszkaniu. Tym argumentem zamierzam zachęcać gości - choć nie tylko ja, ale także dj/wodzirej na naszym weselu.
Co więcej, chciałabym, żeby goście także wklejali swoje zdjęcia z fotobudki do wcześniej przygotowanej księgi gości dołączonej do tej atrakcji.
Świadkowie także będą dbać o to, żeby te wpisy się pojawiały.
Szczerze, to byłam na kilku weselach, gdzie była księga gości i nie do końca mogę zrozumieć tego, że rodzina i znajomi nie chcą wpisywać się do księgi. Przecież są gośćmi, a dzień należy do Pary Młodej.
Stary 2015-06-07, 15:17   #199
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się, że księga gości w "tradycyjnej" postaci nie jest zbyt popularna i atrakcyjna.
Dlatego ja zdecydowałam się na księgę gości-plakat. Po pierwsze uważam, że sama forma zainteresuje gości, a po drugie chcę, żeby oprawiony w ramę plakat wisiał w naszym mieszkaniu. Tym argumentem zamierzam zachęcać gości - choć nie tylko ja, ale także dj/wodzirej na naszym weselu.
Co więcej, chciałabym, żeby goście także wklejali swoje zdjęcia z fotobudki do wcześniej przygotowanej księgi gości dołączonej do tej atrakcji.
Świadkowie także będą dbać o to, żeby te wpisy się pojawiały.
Szczerze, to byłam na kilku weselach, gdzie była księga gości i nie do końca mogę zrozumieć tego, że rodzina i znajomi nie chcą wpisywać się do księgi. Przecież są gośćmi, a dzień należy do Pary Młodej.
Na kilku weselach to nie zauwazylam kasiegi,na innym to zapomnialam,mialam sie wpisac ale przy stoliku ktos byl,pomyslam ze wpisze sie pozniej a pozniej juz mialam procenty i nie chcialo mi sie pisac
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 09:34   #200
Karolina3303
Raczkowanie

Myślę, że dużo zależy od organizacji. Jeśli świadkowie i zespół/dj będą zachęcać gości i zwracać uwagę na to, żeby chętnie się wpisywali to nie będzie takiego problemu. To zachęcanie na pewno nie może być natarczywe ani nachalne, trzeba pamiętać, że to jest jednak zabawa i wszystko powinno być na luzie
Stary 2015-11-16, 11:44   #201
Karolina3303
Raczkowanie

Cześć!
Czy orientujecie się ile powinno być miejsc na podpisy na księdze gości w w formie plakatu?
Pojawiły się także takie plakaty, w których goście mogą wpisywać się w serduszka/ baloniki / puzzle bądź w inne kształty?
Czy liczba tych miejsc powinna dokładnie odpowiadać liczbie gości? Często zdarza się, że pary wpisują się razem albo gości w ogóle się nie wpisują. Czy na ok. 100 osób wystarczy 60 serduszek do wpisów? Dzięki
Stary 2015-11-18, 15:02   #202
Karolinaaa_90
Przyczajenie

Cytat:
Cześć!
Czy orientujecie się ile powinno być miejsc na podpisy na księdze gości w w formie plakatu?
Pojawiły się także takie plakaty, w których goście mogą wpisywać się w serduszka/ baloniki / puzzle bądź w inne kształty?
Czy liczba tych miejsc powinna dokładnie odpowiadać liczbie gości? Często zdarza się, że pary wpisują się razem albo gości w ogóle się nie wpisują. Czy na ok. 100 osób wystarczy 60 serduszek do wpisów? Dzięki
Cześć, ja do ślubu mam jeszcze rok, ale już buszuję w sieci Widziałam, że już jakiś czas temu pojawiły się drzewka ślubne i muszę przyznać, że to świetny pomysł. Z tym, że ja chyba wolałabym na płótnie. W tym wątku trafiłam na fotki całkiem fajnych drzewek, bardzo mnie zainspirowały... chociaż te puzzle też są ciekawe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=789404&page=68 Jak czytałam dalej, to dziewczyna chyba kupiła jedno i właśnie powiększono jej serca i zmniejszono ilość. Jeśli mogę coś doradzić... to wydaje mi się, że lepiej tyle serc ile gości. Nigdy nie przewidzisz jak będą się podpisywać - razem czy w parach. Nawet jeśli pozostanie Ci trochę pustych, to lepsze to niż ścisk w podpisach Pozdrawiam!
Karolinaaa_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 15:05   #203
Karolinaaa_90
Przyczajenie

Coś w tym stylu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 11.png (737,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 38-1200.jpg (669,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: png 14.png (564,7 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Karolinaaa_90
Czas edycji: 2015-11-18 o 15:07
Stary 2015-11-18, 16:35   #204
Karolina3303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolinaaa_90 Pokaż wiadomość
Cześć, ja do ślubu mam jeszcze rok, ale już buszuję w sieci Widziałam, że już jakiś czas temu pojawiły się drzewka ślubne i muszę przyznać, że to świetny pomysł. Z tym, że ja chyba wolałabym na płótnie. W tym wątku trafiłam na fotki całkiem fajnych drzewek, bardzo mnie zainspirowały... chociaż te puzzle też są ciekawe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=789404&page=68 Jak czytałam dalej, to dziewczyna chyba kupiła jedno i właśnie powiększono jej serca i zmniejszono ilość. Jeśli mogę coś doradzić... to wydaje mi się, że lepiej tyle serc ile gości. Nigdy nie przewidzisz jak będą się podpisywać - razem czy w parach. Nawet jeśli pozostanie Ci trochę pustych, to lepsze to niż ścisk w podpisach Pozdrawiam!

Ogromne, wielkie dzięęęęki za ten pomysł księgi gości na płótnie!
Wydaje mi się, że faktycznie wygląda lepiej, jest stabilniejsze niż papierowy plakat i dzięki temu będzie łatwiej gościom się wpisywać.
Księgo gości na płótnie można znaleźć bez problemu a dawanda albo allegro.
Zdecyduję się też na ilość listków, która będzie mniej więcej równa liczbie gości Dzięki
Stary 2015-11-18, 17:31   #205
Karolinaaa_90
Przyczajenie

Cytat:
Ogromne, wielkie dzięęęęki za ten pomysł księgi gości na płótnie!
Wydaje mi się, że faktycznie wygląda lepiej, jest stabilniejsze niż papierowy plakat i dzięki temu będzie łatwiej gościom się wpisywać.
Księgo gości na płótnie można znaleźć bez problemu a dawanda albo allegro.
Zdecyduję się też na ilość listków, która będzie mniej więcej równa liczbie gości Dzięki
Wiem, ja już sobie nawet znalazłam właśnie na dawanda! Jednak chyba to z tymi puzzlami Ale nie wyskoczę jak głupia na prawie rok przed Z resztą może mi się jeszcze odmieni i wybiorę co innego Cieszę się, że mogłam pomóc
Stary 2016-05-06, 10:16   #206
Taube
Mżonka

Cool Dot.: Księga gości weselnych

Dodam od siebie, że przy ksiedze można położyc aparat z polaroidem i niech goście dołączają fotki do wpisów (zamiast kleju mozna użyc tematycznych naklejek). Ja jeszcze dodatkowo chcę zrobić kącik dla dzieci z kolorowankami, które też będą mogły załączyć do księgi gości.
Stary 2018-11-07, 13:35   #207
olafortuna32
Przyczajenie

Hej miała któraś na swoim weselu taką drewnianą księgę gości?
albo taką
Jak one się sprawdzają? Co tam wpisują goście? Fajnie później to wygląda??

Edytowane przez olafortuna32
Czas edycji: 2021-11-05 o 08:55
olafortuna32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 22:42   #208
Panterka1313
Zadomowienie

Spr na allegro opis produktu zwłaszcza wymiar takiego serduszka i sobie zobacz z centymetrem. Po zdjęciu z resztą widać że te serduszka są mini jak leżą koło długopisu więc dużo nie napiszesz i też zależy ile gości żeby się nie okazało że dla kogoś zbraknie serduszka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-11-30, 11:23   #209
olafortuna32
Przyczajenie

serduszka mają po 3 cm i bardziej będzie chodziło o podpisanie się na pamiątkę niż wypisywanie bez sensowych życzeń - jednak się zdecydowałam i zamówiłam ją, wygląda super!
olafortuna32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości