![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry zwyczaj nie pożyczaj?
Cytat:
A to granie na emocjach to już w ogóle. Manipulacja jak się patrzy. Najważniejsze się wtedy nie ugiąć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Ja pożyczyłam kiedyś śpiwór - wrócił brudny i ze źdźbłami trawy w środku :/ Ja się zastanawiam, że ludziom tak nie wstyd oddawać takich rzeczy w takim stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Też pożyczyłam kilka rzeczy, które wróciły uszkodzone (albo w ogóle nie wróciły...) i do tego czasu pożyczam tylko najbliższym przyjaciołom, którzy wiem, że są honorowi, oddadzą, a jak coś, to odkupią albo naprawią.
Sytuacja z naszyjnikiem żenująca... Jeszcze rozumiem, zapytała (choć nie wiem czy ja bym zapytała na jej miejscu), ale nie, to nie. Też bym jej nie pożyczyła czegoś, bo by było dla mnie drogie. Tak samo nie pożyczyłabym samochodu, nawet najlepszemu znajomemu, bo jest to po prostu zbyt kosztowna rzecz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym naszyjnikiem to naprawdę, reakcja najbardziej mnie zażenowała. Dorosła kobieta, a reakcja jak u szczeniaka, któremu mamusia nie chce kupić zabawki i jak to tak?! A samochód? W życiu... Ja pamiętam sytuacje jeszcze z czasów szkolnych kiedy to koleżanki wymeniały się nagminnie tuszami do rzęs, pędzlami albo o zgrozo.. błyszczykami! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie, że ktoś tak chętnie chce pożyczać od kogoś drogie rzeczy, ja bym się bała. Niech ta rzecz zepsuje się na drugi dzień po tym, jak ją oddałam, mimo że o nią dbałam - może zepsułaby się tak czy siak, ale jako osoba używająca danej rzeczy zostaję jednak oceniona jako ktoś, kto mógł się do tego przyczynić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdarza mi się pożyczać komuś i pożyczać od kogoś. Ale biżuterię? Nigdy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;69636671]ciekawe co by zrobiła jakby zgubiła. Też "dużo zszokowanych minek'" i nieoddana kasa? i udawanie że nie ma problemu?
Zdarza mi się pożyczać komuś i pożyczać od kogoś. Ale biżuterię? Nigdy![/QUOTE] Pewnie by tak było.. Tym bardziej, że ta bżuteria do tanich nie należy. Biżuterię kocham, to mój konik. Traktuje ją bardzo osobiście.. Edytowane przez xPoziomkax Czas edycji: 2017-01-15 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.