W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 09:13   #181
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mi trochę pomogło branie Rutinoscorbinu 3x1 i picie wapna z wit C 2x1. Do tego miód, cytrynka i jakoś się trzymam.
rutinoscorbin biore i wapno pije. Jedynie co to może jeszcze spróbuje ten miód chociaz nie lubię
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:13   #182
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Hmmm... Powiem Wam, ze sen jednak to dobra rzecz, można się trochę wyciszyć. Aczkolwiek złości trochę we mnie pozostało.
Zjadłam śniadanie- drugi dzień z rzędu jem na śniadanie byle co, byleby zjeść i mi to nie smakuje. Muszę sobie pasztet kupić
Muszę się ogarnąć, bo wyglądam jak 7 nieszczęść i spadam się przejść. Muszę siostrze podnieść do szkoły bitą śmietanę, bo jakieś desery robią na technice. Może mi coś skapnie
I mam olbrzymią ochotę na jakiś malutki zakup
pasztet jest dobry na wszystko ja ostatnio nawet porzuciłam słoik nutelli i teraz moim hasłem jest dzień bez pasztetu, dzień stracony
i udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez salviae
A co myślcie o kupowaniu ubranek w lumpeksach ? Bo mnie np bardziej przekonuje to niż kupowanie używanych na allegro, których nie mogę dotknąć i zobaczyć i już różne opinie słyszałam o tym
ja planuję kupować w lumpkach, albo patrzeć na gumtree/tablicy bo tam też są czasem fajne zestawy, praktycznie jak nowe
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:13   #183
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się obławiają w lumpkach, że ten wątek zdecydowanie na tak. Czasami nawet nowe można dostać przecież.
Ja mam jedno zastrzeżenie, koszulki, takie cieniutkie na sam początek to kilka nowych wezmę, jakoś tak mama mnie przekonała, a reszta jak się trafi.
Ooo to dobrze bo ja byłam dwa razy i kupiłam takie śliczne rzeczy, że aż poczułam się spełniona i będę miała komu się pochwalić, mąż też nie ma nic przeciwko tylko znowu jego rodzice ale im się porostu nie przyznaje
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:13   #184
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

A co myślcie o kupowaniu ubranek w lumpeksach ? Bo mnie np bardziej przekonuje to niż kupowanie używanych na allegro, których nie mogę dotknąć i zobaczyć i już różne opinie słyszałam o tym
Ja jestem na tak!

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
COLORBLUE mam do Ciebie pytanko czujesz juz ruchy maluszka?? Bo ja na razie jeszcze nic nie czuje i mnie to troche zaczyan martwić. A wiem że mamy termin tego samego dnia
Wiem, że nie do mnie, ale jestem podobnie terminowo do Was (z 3 USG wychodzi mi 8.06) i nie czuję jeszcze nic...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:13   #185
sharpnowaja
Zakorzenienie

załamałyście mnie

cieszyłam się że tylko 7 stron do nadrobienia a tu koniec wątku

z poprzedniego wątku:
diabli za wizytę

axella o ciąży powiedziałabym od razu. Z tym prezentem dla TŻta fajny pomysł.

Paulina za wizytę

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Małż leży za mną i czyta tą książkę i co chwile się śmieje. Mówi do mnie w końcu: Ale ta książka kłamie. Pytam czemu. A on... No bo Ty tak masz cały czas... I cytuje: Tydzień 17... Częściej się pocisz, plujesz przy mówieniu...

szprotka za wizytę. Wkurzają mnie tacy lekarze. Ale najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku.

idę robić śniadanie i dalej będę nadrabiać
Stary 2013-01-04, 09:14   #186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ksiądz zaczyna o 9 rano i kończy około 13 podobno
Jeszcze się na niego nie załapaliśmy bo w pracy byliśmy, w tym roku siedzę na L4 to będzie.
chyba specjalnie aby szybko oblecieć bo połowy ludzi w domach nie ma

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kociary, pochwale sie co mam
jesli dzidzius okaze sie synkiem to hmm, chyba mu powiem, ze rodzice byli wyluzowani i tate tez babcia raz ubrala w sukienke
piękności!
Cytat:
U nas było napisane na stronce, że zaczynają od numerow najniższych. Zadzwoń do proboszcza zapytać.
buhahaha powinni zaczynać od mojej strony bo rok temu szli od drugiej no ale
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Przed chwilką przeglądając fb znalazłam zdjęcie prosto po wizycie u fryzjera mojej przyjaciółki która obecnie przebywa w uk z nowym pięknym kolorem, lokami i podpisem 'mogę jechać do szpitala - nie będę straszyć odrostami malucha' )
i tak sobie pomyślałam, że to może i niezły sposób na uczczenie tego dnia )
Trzeba o tym pomyśleć Może niekoniecznie loki ale taki koszyczek z francuza Wygodnie i ładnie w sam raz na porodówkę koleżanka mi powiedziała, że wpadnie mi zrobić

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no ale jak to woda, to przecież zejdzie w swoim czasie, nie? zresztą mówiłaś że ostatnio kostki ci spuchły więc to pewnie woda
po porodzie zejdzie jak już, chyba nie wcześniej
Cytat:
Znalazłam kilka fotek małej na portalu społecznościowym.
Ostatnie

Cytat:
Ostatnio stałam w realu, już w kolejce do kasy, a tam obok rodzice z dziewczynką, na oko 1,5 roku. Kurtka różowa, a na niej wyszywany cekinami taki wyje bisty motyl. Spodnie dżinsowe i takie oczoje bne, zielone kozaczki z jakimiś różowymi dyndałkami na różowych sznurkach. Do tego żółta czapka.

Cytat:
Zastanawiałam się nad tym, ale one są i tak ogólnodostępne na jednym z portali społecznościowych i może zobaczyć je każdy.
A może mają zablokowane i dostępne tylko dla znajomych?
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kurcze, mnie też bolą lędźwia... Nawet nie wiedziałam, że to może być ta słynna rwa kulszowa... Niewiele mogę teraz z tym zrobić bo ćwiczyć nie bardzo...

Zeszłoroczne listopadowo-grudniówki dobiły do 20. części! Ciek
awe czy je też pobijemy
Leż sobie na boku, wyginaj plecy do tyłu, nie pupę

Mam nadzieję, że ich nie pobijemy

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie wszystkie "stare " jak i "nowe mamuśki"

Wkońcu wpadam się zameldować, że ŻYJE i że z MALEŃSTWEM WSZYSTKO OK

Ostsatnio pisałam do was przed swietami, potem wyjechchałam do rodziców, miałam troszke ważnych spraw na głowie (ale to wam potem opowiem), ale was podczytywałam by w miare być na bierząco!!!!

Odrazu chce mocno ucałować i uściskać COLORBLUE- KOCHANA JESTEŚ , jako chyba jedyna na wątku pamiętałaś o mnie
a i DIABLI ,że pamiętałaś ,że nie znam jeszcze płci maleństwa
Ja o Tobie pamiętałam i myślałam. Foch
Cześć z powrotem

Banka babcia mi mówiła, że jak moja ciocia była w ciąży i woda jej się mocno zbierała to gin ją wysłał do szpitala na 2-3 dni, dostała coś i problem zniknął bo kurcze, żebyś Ty już puchła i to przy tej porze roku?

---

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:15   #187
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to dobrze bo ja byłam dwa razy i kupiłam takie śliczne rzeczy, że aż poczułam się spełniona i będę miała komu się pochwalić, mąż też nie ma nic przeciwko tylko znowu jego rodzice ale im się porostu nie przyznaje
chwal się. a co twoi teściowe mają przeciwko?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:16   #188
Katate
Raczkowanie

Cytat:
no to macie super dźwięki

w sumie dawniej się robiło zdjęcia na kliszę to nie robiło się czego popadnie ale i tak mam sesję łazienkową podczas kąpieli. i na pewno te zdjęcia krążyły po rodzinie. a teraz to się pstryka całe mnóstwo zdjęć i jeszcze pokazuje całemu światu w internecie
Właśnie po rodzinie, a nie po całym świecie

Ja przewrażliwiona jestem w tej kwestii, nigdy nie wiadomo kto w sieci i w jakim celu te fotki ogląda.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:16   #189
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
chyba specjalnie aby szybko oblecieć bo połowy ludzi w domach nie ma
Też był taki mój pierwszy komentarz.
Nastepnie stwierdziłam, że to ksiądz ma być dla ludzi a nie ludzie dla księdza, więc do tej pory jeszcze nie trafiliśmy na kolędę ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:17   #190
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała dużo rzeczy używanych od siostry bo ma dwóch chłopaków 3 i 5 lat, ale muszę się zebrać w sobie żeby zabrać to wszystko od niej zobaczyć co mam, a czego nie i zacząć kompletować do końca jak najprędzej chociaż moja teściowa stwierdziła że nic przed urodzeniem nie mogę kupować tylko nie wiem jakbym miała to później zrobić

Ja kupuje. mam póki co 6 ubranek, wszystkie z lumpka a jak nówki

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
COLORBLUE mam do Ciebie pytanko czujesz juz ruchy maluszka?? Bo ja na razie jeszcze nic nie czuje i mnie to troche zaczyan martwić. A wiem że mamy termin tego samego dnia
Też masz na 8 czerwca?
Wiesz ja poczułam w zakończonym 16 tyg, a później w trakcie 17tc coraz częściej się wierciło. Teraz kończy się 18tc i wierci się ciągle
Ale mną się nie sugeruj bo po pierwsze to moje 3 dziecko więc ruchy niby szybciej się czuje..po drugie każda odczuwa w swoim czasie Ty możesz w każdej chwili , a możesz za tydzień. Spokojnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:18   #191
xal
Zakorzenienie

Dzisiaj na stronie rossmana po zalogowaniu można dostać kod na krem na rozstępy po niżeszj cenie! W okazje dnia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:18   #192
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiałam fioletowy dresik z czerwonym słoniem i koronki. także skrajne połączenie, ale mama nigdy nie pozwalała mi ubrać bluzy na koronkową sukienkę. a mogło być tak pięknie
moj bratanek (Antek) ma manie roznych skarpetek. zeby bylo smieszniej nie moga byc nawet podobne. jedna zielona, druga czerwona itd. to najlepsze zestawienie. odkad sam sie ubiera (a ma teraz 6 lat) zawsze musi miec dwie rozne...nie pomagaja rozmowy i podsuwanie par :P smialam sie, bo bratowa troche obawia sie, ze w szkole pomysla, ze go rodzice zaniedbuja w zimie jeszcze spoko, ale w lecie, krotkie spodnie rosnie nam stylista on w ogole od urodzenia jest specyficzny - nie lubil byc ubrany. juz jako maluszek w lozeczku sam sie rozbieral, sciagal pieluchy. brat kombinowal, ubieral mu body, ogrodniczki zeby nie byl w stanie sie rozebrac, ale i to nie pomagalo. zawartosc pieluch byla wszedzie a on lezal goly i wesoly. po domu tez smigal w samym pampersie. na spacerach musial biegac boso po trawie...straszny indywidualista
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:18   #193
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że ich nie pobijemy
Justi dużo zależy od ciebie, bo z wynikami twoimi i xal mamy szanse
Stary 2013-01-04, 09:19   #194
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
szykuje a nerwa mam ze 2 razy juz w wc bylammmm
odezwe sie poo
jak ja wczoraj! bedzie dobrze dzidzius rosnie, plec znasz. dostaniesz piekne fotki i same dobre wiesci!
Stary 2013-01-04, 09:19   #195
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy na fotki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:20   #196
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Odrazu chce mocno ucałować i uściskać COLORBLUE- KOCHANA JESTEŚ , jako chyba jedyna na wątku pamiętałaś o mnie
utkwilo mi w glowie, ze Axella, Ty i ja to takie sierotki "zgadnij kotku co mam w srodku"
Stary 2013-01-04, 09:20   #197
salviae
Zadomowienie

Cytat:
chwal się. a co twoi teściowe mają przeciwko?
A sumie to nie wiem, my z mężem lubimy buszować i jak ostatnio dowiedzieli się że jego nowe spodnie z Lee Coopera są z lumpa to się z niego śmiali i coś tam mówili że stać nas na nowe ze sklepu i takie tam i czy temu małemu też używane będziemy kupować
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:21   #198
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Milczek się odezwał

Stary 2013-01-04, 09:21   #199
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem na tak!

Wiem, że nie do mnie, ale jestem podobnie terminowo do Was (z 3 USG wychodzi mi 8.06) i nie czuję jeszcze nic...
to mnie trochę pocieszyłaś mówią że w pierwszej ciąży to później się czuje ruchy.. no cóż trzeba cierpliwie czekać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:21   #200
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
moj bratanek (Antek) ma manie roznych skarpetek. zeby bylo smieszniej nie moga byc nawet podobne. jedna zielona, druga czerwona itd. to najlepsze zestawienie. odkad sam sie ubiera (a ma teraz 6 lat) zawsze musi miec dwie rozne...nie pomagaja rozmowy i podsuwanie par :P smialam sie, bo bratowa troche obawia sie, ze w szkole pomysla, ze go rodzice zaniedbuja w zimie jeszcze spoko, ale w lecie, krotkie spodnie rosnie nam stylista on w ogole od urodzenia jest specyficzny - nie lubil byc ubrany. juz jako maluszek w lozeczku sam sie rozbieral, sciagal pieluchy. brat kombinowal, ubieral mu body, ogrodniczki zeby nie byl w stanie sie rozebrac, ale i to nie pomagalo. zawartosc pieluch byla wszedzie a on lezal goly i wesoly. po domu tez smigal w samym pampersie. na spacerach musial biegac boso po trawie...straszny indywidualista
przynajmniej problem parowania skarpetek odpada
Stary 2013-01-04, 09:22   #201
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no to czekamy na relacje pełną dobrych wieści

ja mam jednego takiego kolegę. i fajnie by było żeby te zdjęcia były znacząco różne od siebie ale to jest mniej więcej w stylu: ja na tle piramidy, moja żona na tle piramidy, my na tle piramidy, piramida, druga strona piramidy, ja na tle drugiej strony piramidy itd. i jak lubię oglądać zdjęcia z wakacji to taki album jest poand moje siły
hehehe i pewnie kolega co roku odwiedza Egipt?
Stary 2013-01-04, 09:22   #202
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też był taki mój pierwszy komentarz.
Nastepnie stwierdziłam, że to ksiądz ma być dla ludzi a nie ludzie dla księdza, więc do tej pory jeszcze nie trafiliśmy na kolędę ...
No bo tak jest, oni mają więcej czasu niż każdy inny człowiek, sorry

Ja pamiętam rok temu Byliśmy ze znajomymi na sylwku w Istebnej (rodzice kolegi mają tam domek). W Nowy Rok wychodzimy wszyscy jeszcze półprzytomni na taras a tu ksiądz na saniach po kolędzie jedzie ale na szczęście sąsiad powiedział, że nikogo nie ma i nie przyszedł do nas
Cytat:
Dzisiaj na stronie rossmana po zalogowaniu można dostać kod na krem na rozstępy po niżeszj cenie! W okazje dnia.
Jaki krem?

Cytat:
No wiesz?! Ty się wielce wyłamałaś i teraz fikasz?

Stary 2013-01-04, 09:23   #203
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki krem?
Z Daxa.

Stary 2013-01-04, 09:24   #204
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
utkwilo mi w glowie, ze Axella, Ty i ja to takie sierotki "zgadnij kotku co mam w srodku"

Cytat:
A sumie to nie wiem, my z mężem lubimy buszować i jak ostatnio dowiedzieli się że jego nowe spodnie z Lee Coopera są z lumpa to się z niego śmiali i coś tam mówili że stać nas na nowe ze sklepu i takie tam i czy temu małemu też używane będziemy kupować
dziwne, zwłaszcza że w lumpach można mnóstwo fajnych rzeczy znaleźć, których w sklepach nie ma

Cytat:

Milczek się odezwał
no przy was to ja milczę jak głaz
Stary 2013-01-04, 09:25   #205
xal
Zakorzenienie

http://www.rossnet.pl/okazje
Tutaj dzisiaj pokaże się ten kremik, tylko trzeba się zalogować.

Stary 2013-01-04, 09:25   #206
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, mile zaskoczona PW od Jenny odzywam się podczytuje Was często ale jakoś tak mi głupio wtrącać się w rozmowę co kilka dni

Ja już po badaniach prenatalnych i będzie CHŁOPAK mąż zadowolony jak nigdy, a z mojej Zuzi nici ale już mogę kupować ubranka co mi bardzo poprawia humor i daje dużo radochy poza tym z małym wszystko ok.
Cała rodzina ze mną wybiła mężowi z głowy dawanie synkowi swojego imienia na szczęście, ale moje propozycje wszystkie zostały odrzucone i zostanie chyba Kuba - ładnie ale popularność mnie przeraża Postaram udzielać się częściej
za chłopaka!!

Cytat:
Witam po długiej przerwie wszystkie "stare " jak i "nowe mamuśki"

Wkońcu wpadam się zameldować, że ŻYJE i że z MALEŃSTWEM WSZYSTKO OK

Ostsatnio pisałam do was przed swietami, potem wyjechchałam do rodziców, miałam troszke ważnych spraw na głowie (ale to wam potem opowiem), ale was podczytywałam by w miare być na bierząco!!!!

No wreszcie nam się druga zguba znalazła! Wierz mi, nawet jak nic nie piszemy to się zastanawiamy co się z Tobą dzieje. Ja się zaczynałam martwić. Ale cieszę się, że wszystko ok Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Chyba poszukam czegoś na sen ... poszliśmy spać przed 12 a ja się kręciłam prawie do 2, może później coś się zdrzemnęłam, ale sen dopiero od 3 rano. Masakra
Rogal
Cytat:
przypomnialas mi! ja tez po pierwszej rogalowej nocy. na poczatku bylam nieco oszolomiona, pod glowa nie bardzo, bo przeciez mam poduszke, blisko brzucha niewygodnie, najlepiej z tylu pod dupka rano obudzilam sie i bylo ok, ale najwygodniej to chyba miedzy udami - tak go sciskalam hehe.
tak teraz patrze na fotke na allegro i wiecie co? ja spalam z nim na odwrot z amiast go zarzucic na plecy i z przodu miec tylko koncowki to ja mialam koncowki z tylu a calego weza przed soba :P hehe
Hehe, ja się musze jednak w nocy przekręcać z boku na bok więc miałam go dziś i za plecami i przed sobą. Ale i tak większość nocy lezałam na nim jak na pontonie z rękami za głową... Kiedy ja się wyzbędę tego zwyczaju?

Dziewczynki wizytujące:
Aaś, banka26 , Atena564 , Paulina 87, lonely_lady, Sateczka, Happy Blue
Życzę Wam samych pozytywnych wrażeń! Będzie pięknie, zobaczycie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 09:26   #207
Atena564
Zadomowienie

napisze po krótce co u mnie słychać i co się w ostsnich tyg wydarzyło:

1) od ostatniej wizyty u gina miałam złe samopoczucie związane z obawami co z tym moim łożyskiem

2) świeta u rodziców mineły jak to świeta.....siedzenie i jedzenie w domu, spacery i troszke odwiedzin rodziny i teksty od nich,że "mam mały brzuch, mało jem, że mi niedługo się laba skończy i bede siedziała tylko w pieluchach....- takie teksty są naprawde dobijające!!

3) sylwester spedzony z TŻ przed TV w piżamie, a i tak północ w sumie przespałam

4) nieudzielałam sie, na wątku, potrzebowałam takiego oderwania sie bo niewiem czemu łapie doła gdyż czuje zę tylko ja jakby "stoje zmoją ciążą w jednym punkcie (wyjaśnie wam ale niewiem czy zrozumiecie)- poprostu dziś u mnie wg OM jest 21 tyd, a wg pierwszego USG 19 tyd 6 d, a wg wczorajszego USG połówkowego to wczorej był 18 tyd 6d :mur: już sama niewiem jak mam liczyć sobie te tygodnie, boje się,że dziecko słabiutko rośnie, termin porodu mi się zmienia na każdej wizycie (i tak z 17 na 27 potem 25 a teraz na 31 maja mam termin Jak was czytam,że piszecie jaj ma już np. 21 a ja 20, 22 itp tyg a ja kur...a już zgłupiałam i nawet niecieszy mnie liczenie mijaących tyg bo pogubiłam się już z tym wszystkim- zobacze 15 na wizycei co mi powie ginka

5)ruchów maleństwa nieczuje jeszcze wogóle i zazdroszcze tym z Was które już czują bo przynjamniej wiecie ze z bobasami wszystko ok bynajmniej że żyją bo się ruszają

6) pisałayście o podsumowaniach roku, no więc:
# w 3 cyklu starań zaszłam w ciąże
# znalazłam prace, po roku starania się od ukączenia studiów
# z mężem cały rok upłynął nam na spokoju, w sumie szczęśliwi byliśmy
# troszke problemów ze zdrowiem było i u mnie i u Tż
# końcówka roku upłyneła nam na załatwianiu formalności kupna nowego, wiekszego mieszkana, niż to które tarz mamy

a co do podsumowania ciązy:
#w sumie można powiedzieć ze to już półmetek ciązy
# 0 wymiotów
# nudności minimalne, zgaga także
# narazie 2 kg na plusie
# narazie nieczuje ruchów
# ogólnie dobre samopoczucie w ciaży

7) wczorej miałam USG specjalne by zbadać łożysko połączone z połówkowym i wkońcu poznałam płeć

8) nowy rok zaczeliśmy od kupna mieszkanka takze w tym miesiaću się przeprowadzamy, stare chcemy sprzedać no i maleństwo bedzie miało pokój bo teraz mieszkaliśmy w kawalerce
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 09:26   #208
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Z Daxa.
Aha.... z tym, że ja mam pół mózgu i nie potrafię się zalogować

Stary 2013-01-04, 09:27   #209
xal
Zakorzenienie

Ash niestety nie rogal, już zwijałam kołdrę, podkładałam poduszki ... wygodnie mi, ale myśli latają wszędzie i zasnąć się nie da.
Nie chciało mi się wstać i grzać mleka, ale trzeba będzie dzisiaj spróbować, jak nie mleko to pozostaje wizyta w aptece po jakieś coś ziołowego.

Stary 2013-01-04, 09:27   #210
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Też masz na 8 czerwca?
Wiesz ja poczułam w zakończonym 16 tyg, a później w trakcie 17tc coraz częściej się wierciło. Teraz kończy się 18tc i wierci się ciągle
Ale mną się nie sugeruj bo po pierwsze to moje 3 dziecko więc ruchy niby szybciej się czuje..po drugie każda odczuwa w swoim czasie Ty możesz w każdej chwili , a możesz za tydzień. Spokojnie
tak też 8 czerwiec
może chocież dzidzius da znać o sobie do półmetka tak bym chciała
w ogóle to mój mąż wyjeżdza do pracy w poniedziałek i myślałam że zdąży jeszcze poczuć maluszka a tu pewnie
Jak przyjedzie za miesiąc to mu dzidziuś wtedy pokaże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości