|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanki Z Wielkopolski:)
Cytat:
Hehe-nie ,ale ja mam tam przyjaciela Poza tym mój brat tam studiował
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Natii4 dlaczego nietrafionego wyboru?
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz czesne to 600zl miesiecznie, wogole w tej szkole placi sie za wszystko, za zmiane grupy, za mundurek itp...
Jednak atmosfera w szkole poodba mi sie a najbardziej zas mozliwosc wyjazdow zagranicznych i praktyki. Jest zwiazana z tym co mnie interesuje i chce ja zrobic by miec papierek, a w przyszlosci i tak chcialabym pracowac za granica
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuję na początku listopada jakieś miłe spotkanie przy kawie czy piwie.
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To szumnie brzmi,ale sama zobaczysz jak to wyjdzie w praniu.Będziesz sama załatwiać sobie praktyki,a o tych za granicą, organizowanych przez szkołę, możesz zapomnieć.
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Natii nie strasz mnie
Ja to sie sama zakrece jezeli chodzi o moje praktyki, bo mam dziadka we francji ktory juz jedna pracke mi załatwił, poszuka sie zatem i nastepnej... ![]() A tak wogole to zbaczamy z tematu bo tematem watku jest spotkanie wizazanek ![]() Tak wiec powtarzam ze jestem chetna na jakies pifko kawke czy cos tam co chcecie, moze byc nawet w macdonaldzie
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu-ja ostatnio Ivvonkę wyciągnęłam na spaghetii do Avanti
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wreszcie mam chwilę,żeby coś popisać ![]() też się zgłaszam - a może sobota - można dłużej posiedzieć ? ja też się piszę na posiedzonko w knajpie, bo nie wiem czy będę potrzebować wycieczek po drogeriach
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za sobotą
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
mam do Was kolejną prośbę - dostałam dziś receptę na zmianę okularów od okulisty -poradźcie mi jakiś porządny salon optyczny, ale taki żebym nie zbankrutowała - nie chcę żadnychoprawek gucci itp i tak czeka mnie niezły wydatek na nowe okulary
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dostałam ostatnio książeczkę z bonami do Vision Express, ale nie jest mi potrzebna. Ksiazeczka ta to 200 zł znizki na okulary progresywne, 140 zł znizki na okulary z soczewkami antyrekleks, 100 zl znizki na okulary z soczewkami palstikowymi, znizke na soczewki kontaktowe, gratis futeral i jeszcze cos.
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny która z Was chciala by sie wybrac na te zakupy? Ja napewno nie ( pusty portfel |
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o spotkanie to też jestem za posiedzenim i qrde gapa ze mnie bo zapomniałam,że.....5go w sobotę jadę do wrocka na rozdanie dyplomów więc jak najbardziej jestem za piątkiem późniejszym
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie dostosuję
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem, czy będę miała czas.
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie piątek wieczór może być, sobota też, byleby nie niedziela; mi wszystko jedno czy nasiadówka czy wypad po sklepach.
Roxi, i jak okulary? Ja w tym miesiącu też kupowałam i rzeczywiście to dość spory wydatek. Śmieję się że w tym miesiącu jem okulary, bo przez nie musiałam trochę zacisnąć pasa i nie było żadnych kosmetycznych zakupów Kupowałam na al. Marcinkowskiego naprzeciwko przystanku. Miła obsługa, cenowo chyba znośnie, droższe i tańsze oprawki. Myślę że można coś wybrać ciekawego
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
hmmm byłam na razie w 2 salonach - dowiedzieć się jak to wygląda, znalazłam na Półwiejskiej optyka gdzie jest 50% przecena na oprawki, ale nie zdążyłam juz - idę jutro
być może zamówię na razie wiem,że koszt szkieł to w zależności od materiału wraz z robocizną to od 48 do 140 zł jakie masz szkła (jeśli to nie problem ) i ile zapłaciłaś ? ja mam tylko 1 szkło lecznicze (na 1oko), noszę +0,5 ale pani dr dołożyła mi jeszcze 0,5 cylindra na 90 stopni i podobno właśnie cylindry są najdroższe ale za to będę lepiej widzieć, wyraźniej - teraz zaczęłam nosić okulary już dośc często - szczeg. jak siedzę dobre kilka godzin przed monitorem w pracyto zaczynam odczuwać dyskomfortdowiadywałam się o możliwość dofinansowania w pracy, ale na razie jestem stażystką i mi nie przysługuje, szkoda bo dają do 300zł kosztów
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, Ty to masz słabiutkie szkła. Fajnie masz
Ja mam niestety mocne i na codzień noszę soczewki. Za oprawki płaciłam 200 zł, za szkła 220 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, jak dla mnie sporo. Jednak z tego co oglądałam, oprawki zaczynają się od 100 zł. w górę, a zwykłe szkła od 50 zł. Wszystko zależy od tego jakie masz potrzeby, do czego będziesz używać okularów, czy szkła mają być super cienkie (ale Ciebie to chyba nie dotyczy, bo plus 0,5 to raczej mało), itd. Jeśli bym chciała naprawdę super oprawki i szkła musiałabym zapłacić jakieś 1000 zł. a na to mnie niestety nie stać ![]() Daj znać co postanowiłaś i jak zakup okularów
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie targi? Ja nic nie wiem
A w sobotę też są?
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę dla śmiertelników.W Arenie od 8 do 18.Koszt 20 zł i 15 zł. Chciałam iść,ale pewnie w Poznaniu będę dopiero późnym wieczorem
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
hej, byłam wybrałam w poniedziałek odbieram
a teraz konkrety: na Półwiejskiej jest taki pasaż tam gdzie mango - na 2p. jest salon optyczny-mają przecenę na oprawki 50% więc za szkła (plastiki-takie musiałam wziać do tego typu oprawek co sobie wybrałam, choć chciałam szklane soczeewki) z antyrefleksem 138 zł + oprawki kosztowały 299zł (obniżka 50%), dostałam też jakąś zniżkę dla studentów (choć już nie jestem)na szkła i wszytko kosztowało 282 zł - jeszcze da się przeżyć były też ekstra oprawki za 199zł (z 50% obniżka 99zł) ekstra ale takie bardziej na drugą parę się nadawały choć tak mi się podobały - mogłabym mieć obie, ale nie stać mnie ![]() co do mojej wady-nie mam na szczęście dużych szkieł, bo mi się nie powiększa (ufff) a nwet zmniejszylio mi szkla kilka lat temu (z +1,5 na 0,5), mam niestety wadę wrodzoną zaćmę na lewym oku ,astygmatyzm i dalekowzrocznośc (wszstko na lewym oku) także kiedyś będę szykować się na zabiegchoć na razie nie ma potrzeby- na szczęście
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie że masz już z głowy i myślę że cenowo też chyba znośnie po tych obniżkach. Ja mam minusy i dość sporą wadę, więc do przez ostatnie kilka lat nosiłam prawie zawsze soczewki. Teraz, po zakupie nowych okularów mam zamiar częściej w nich chodzić ale muszę się do nich bardziej przyzwyczaić.
Co do targów to ja chętnie dziś bym poszła, ale jeśli w sobotę są tylko dla profesjonalistów to ja się nie kwalifikuję Jutro niesrety nie mogę się wybrać. A czy ktoś wie co ciekawego ma być na tych targach? Czy kosmetyki też będzie można kupić?
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Nati, wybierasz się na te targi?
|
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś za cicho tu
Po naszych ostatnich rozwazaniach mozna zrobic tak- w piątek 4 listopoada spotykamy sie ok. 19 (zeby wszystkie dotarły z pracy/szkoły do domu, na spokojnie zrobiły sie na jeszcze wieksze bóstwo i wyruszyły na miasto ) przy Bamberce i ruszamy do....no własnie gdzie? Shark ? Moze Brovaria ? Mysle ze w piatek przyda sie rezerwacja(tylko darmowa wchodzi w gre ) wtedy mamy pewnosc ze na spokojnie znajdziemy dla siebie miejsce. Poza tym przydała by sie szacunkowa liczba osob. Co Wy na to dziewczyny? |
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
jak dla mnie - to może być
tlko nie wiem gdzie ta bamberka
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Mi odpowiada jak najbardziej, ale zabijcie mnie bo też nie wiem gdzie ta Bamberka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

,ale ja mam tam przyjaciela
Poza tym mój brat tam studiował 
To szumnie brzmi,ale sama zobaczysz jak to wyjdzie w praniu.Będziesz sama załatwiać sobie praktyki,a o tych za granicą, organizowanych przez szkołę, możesz zapomnieć.

ale za to będę lepiej widzieć, wyraźniej - teraz zaczęłam nosić okulary już dośc często - szczeg. jak siedzę dobre kilka godzin przed monitorem w pracyto zaczynam odczuwać dyskomfort
) wtedy mamy pewnosc ze na spokojnie znajdziemy dla siebie miejsce. Poza tym przydała by sie szacunkowa liczba osob.