![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: shalimar.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Miriams, według mnie absolutne minimum to po jednym "psiknięciu" po obu stronach szyi, oraz jedno na nadgarstek (nadgarstki połączyć, nie rozcierać
![]() Ja - jako fanatyczna miłośniczka Shalimara - zaczynam od ciepłego prysznica w połączeniu z shalimarowym mydełkiem lub żelem; następnie zaczynam pławić się w wannie w szmaragdowej piance do kąpieli. Jest po prostu boska, jej zapach długo utrzymuje się na skórze (w przeciwieństwie do kąpielowych kulek, które pachną jedynie we fiolce). Potem balsamuję się shalimarowym mleczkiem lub lotionem i dopieszczam zapachową mgiełką do ciała. Następnie dotykam koreczkiem od perfum miejsca za uszami oraz w zgięciach łokci, oraz nabłyszczam włosy shalimarowym żelem do włosów. Wody toaletowej używam głównie na ubrania i pościel, a wodą perfumowaną skrapiam dekolt ![]() Oczywiście nie jest to codzienny rytuał, ale uwielbiam go i stosuję jak najczęściej ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Na allegro u niejakiego "janusz_ok"
![]() ![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Mona Lisa
widzę że jesteś miłośniczką Shalimara, dziękuję Ci za szczegółowy opis stosowania tego zapachu. Mam nadzieję, że podobnie jak Ty będę się topić w magii tego cudeńka. Już dziś powinno do mnie dotrzeć mleczko do ciała a pod koniec tygodnia pefrumy. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie wszystkie miłośniczki Shalimar !
Dziś otrzymałam przesyłkę z mleczkiem do ciała Shalimar. Ma świetną konsystencję i cudnie pachnie. Mam jednak pewne wątpliwości, ponieaż tubka jest dość mocno porysowana a na jej zgrzewie są następujące cyferki 3101, czyżby to była jakaś data? Co o tym sądzicie drogie kobitki??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Dla porównania - moje mleczko znajdziesz na "zbiorczym" zdjęciu w tym wątku, w niebieskim opakowaniu, z numerem na zgrzewie 4D03 (nie mam pojęcia, co on oznacza).
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłabym wdzięczna za porównanie z oryginałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Tak, Joasiu, o niebieskim Shalimarku napisałam na 5 stronie tego wątku (w poście nr 138).
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Te nr na zgrzewie świadczą o dacie ważności/produkcji, ale aby je odczytać trzeba wiedzieć jak. Ja nie wiem, zresztą każda fima ma swoje oznaczenia, nie ma univeralnego kodu.
![]()
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Przedstawiam Wam wspaniały, cudownie pachnący i chyba najbardziej wyczekany prezent z rodziny Shalimara, który dostałam dziś na Dzień Dziecka: perfumowany puder do ciała
![]() (Dla pokazania, jaki jest duży, sfotografowałam go obok meteorytów).
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobitki,
doczekałam się - mam już zamówiony przez siebie Shalimar. Cóż mogę powiedzieć po zetknięciu się z tym zapachem? Jest on przeznaczony na wyjątkowe okazje, wymaga szczególnej oprawy, tj ubioru, określonego stylu elegancji, klasy. Jest to zapach szalenie trudny, intrygujący, wywołujący zainteresowanie (nie jestem pewna czy pozytywne)? Hmm dziś w pracy miałam dziwną przygodę, pewien mężczyzna bardzo się do mnie przybliżył pod pretekstem czytania ogłoszeń na tablicy informacyjnej. Przywarł do mnie dosłownie całym ciałem i zastanawiam się dlaczego to zrobił? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Przedstawiam Wam mój nowy nabytek, 15 ml najczystszego szczęścia w postaci perfum Shalimara
![]() Ponieważ z fantastycznego berlińskiego koncertu Metallicy nie mogłam zabrać (na pamiątkę) do domu Jamesa Hetfielda, w ramach słodkiej rekompensaty dostałam taki prezencik:
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Ach, ach! Już się zakochałam w Twoim nowym nabytku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Mona Liso-śliczne, małe cacko. Pięknie się prezentują.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ale cudeńko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Praktyczny i nietaktowny Beliczek pozwoli sobie zpaytać ile to cudo kosztuje?
![]() Może wybiorę się na łowy albo jakiegoś łowczego wyślę ![]() Takie cudo oddołowałoby mnie na baaardzo długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mniejsza pojemność, czyli 7,5 ml kosztuje 88 Euro; jest też większa, 30 ml, za około 220/230 Euro (nie mieli "na składzie", więc expedientka podała mi przybliżoną cenę).
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Beliczku, mnie "oddołował" taki widok (fotki w załaczeniu).
Mam nadzieję, że nie zostanę zbanowana za Off Topic? W trakcie robienia tych zdjęć pachniałam Shalimarem ![]()
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ostatnio wąchałam w perfumerii Schalimar. Taki w gładkim płaskim opakowaniu. Spodobał mi się - weszłam więc na Osmoz, żeby zobaczyć jaki ma skład i .... zobaczyłam, ze są 2 Schalimary - taki w starym opakowaniu (jak fontanna
![]() http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en Myślałam, że to po prostu inne opakowanie, ale na Osmozie jest inny skład w obu przypadkach. Dodam, że gładki jest datowany na 2003 rok, a w "fontannie" na 1925. To jest w końcu jeden Schalimar czy dwa? I czy ewentualna stara wersja jest już niedostępna? W Sephorze był tylko gładki... ![]()
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Dot.: Shalimar - jeden czy dwa?
Ten płaski, jasnoniebieski z 2003 roku to Eau Legere - letnia wersja przez wiele Wizażanek chwalona jako doskonały przykład odmłodzenia zapachu i przystosowania go do letnich temperatur. Osobiście tej wersji nie cierpię, męczy mnie.
Ten w kształcie fontanny to wersja klasyczna. Obenie również ma płaski flakon (niestety), tyle że "niekolorowy". Atomizer złoty - EDP, srebrny - EDT. Korek granatowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Pierwszy link jest do flakonika z perfumami Shalimara (kształt jest od lat ten sam), drugi - do letniej wersji wody toaletowej, która rzeczywiście jest zapachem zupełnie różnym od oryginału. "Nowe" (od kilku lat) buteleczki wody perfumowanej oraz toaletowej mają identyczny kształt jak letnia wersja Shalimara (są gładkie i sexowne
![]() Jeśli spodobało Ci się letnie wcielenie Shalimara nie oznacza to wcale, że pokochasz oryginał; ja nie lubię tej niebieskiej wariacji, a ubóstwiam klasyka.
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2006-08-11 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
A ja znalazłam tester Shalimara ale w takiej butelce:
http://www.scentiments.com/scentimen...T5BT64619GCSTA Jest to wersja klasyczna, ale butelka jest jak w wersji letniej. Jak już pisałam jest to tester, ale nie wiem czy to ma wpływ na butelkę. Pogubiłam się już w tych Shalimarach, uświadomicie mnie? No i ta cena też jest dziwna ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
edit/ pomylka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.