Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 10:28   #181
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Pochwalę się tylko, ze dostałam dzisiaj od TŻ-ta piękny bukiet tulipanów
Tulipany... uwielbiam

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ale z Was gaduły. Nie wiem czy dam radę nadrobić. Nie było mnie w weekend a tu już nowy wątek
TŻ właśnie niedawno pojechał Dotrze ok. 1.30 więc do tej pory i tak nie zasnę.
Jesteśmy po drugim spotkaniu nauk przedmałżeńskich. (sobota i niedziela - 1,5 h). Jeszcze 2 najbliższe weekendy i koniec. Koszt u nas - 60 zł od pary. Jest chyba ze 30 par.
Prowadzi je jakaś kobieta, ale jak dla mnie nuda i takie trochę na siłę wyluzowane Ogólna teoria o małżeństwie, ale czasem jak walnie... Mówi np. jak ma wyglądać współżycie w małżeństwie, stosunek ma się kończyć w "niej" i koniec! Ona ma nie leżeć w trakcie jak "kłoda". Ale to dopiero po ślubie, teraz to przecież to nic złego być dziewicą i prawiczkiem...

Do ślubu 460 dni
Omg... czyli bardzo ciekawe te spotkania

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Do siostry TŻta...
Współczuję...

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Idę porobić badania. Pewnie będe stała godzinę w kolejce, jak nie lepiej
Jakie badania?

Cytat:
Dzięki dziewczyny...
O siebie się nie martwię, ale rodzice zostaną sami... Buu

Na pocieszenie powiem, że nie robimy sobie prezentów z TŻtem na Wielkanoc tylko kupujemy sobie wielkie kielony do wina
A my w ogóle nic nie kupujemy na Wielkanoc może w tym roku coś wymyślimy, ale wątpię - za dużo wydatków

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
widzę, że masz jednak lepszą sytuację, my mamy wspólną kuchnię i wejście do którego UWAGA ! nie mamy kluczy ! Babcia nie chce dać do wyrobienia bo twierdzi, że dorobią sobie na boku i nas okradną i wyobraźcie sobie, że wracamy o godzinie 5 w nocy z imprezy i musimy pukać do mamy Tż albo taty, żeby drzwi otworzyli
Słonko pięknie świeci z tymi kluczami masakra... bezsens totalny

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witam
Ja mam dziś ambitny plan wziąć się w końcu za pisanie mojej mgr - pochwalę się (lub nie ) ile mi się dziś udało napisać...
Kopa w tyłek potrzebuję na motywację, która sprzeda?

My jak zaklepiemy salę, DJ (mój TŻ muzyk kiedyś dawno mówił, że nie wyobraża sobie braku żywych instrumentów na weselu, ale po przesłuchaniu kilka miejscowych zespołów i jego doświadczenia z grania na weselach stwierdził, że woli DJ ) i foto-kam to zaczniemy się orientować z mieszkaniami - ceny, lokalizacje, opłaty.
A "wyprawki" jako takiej jeszcze nie kompletuje, coś tam do przeżycia mam, bo mieszkałam w akademiku, więc musiałam mieć jakieś zaplecze do życia, ale teraz na razie nic nie kupujemy, bo ja nie mam gdzie tego trzymać (wynajmuję pokój w mieszkaniu)
Mam dokładnie taki sam plan kop też mi się sprzyda

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie Wczoraj tż powiedział że rozważa opcje budowy domu na tej samej działce co dom jego rodziców bo coraz mniej jest do tego przekonany, żeby dobudówkę zrobić. Stwierdził że co swoje to swoje. Tylko mamy dylemat czy wziąć się za budowę czy lepiej jednak dobudować bo to zawsze taniej wyjdzie. Ja wolałabym nie mieszkać z teściami ale jak sobie pomyślę jaki to jest kredyt a i tak będziemy na tej samej działce to myślę o dobudówce, coś w rodzaju domu bliźniaka osobne wejścia. Tż mi w weekend powiedział że teście mnie uwielbiają Teściowa mi w sobotę powiedziała, że już się nie może doczekać jak zamieszkam u nich bo będziemy razem kopać w ogródku, jeździć razem na zakupy i że będzie miała pomoc w domu. Z tego co widzę teściowa ma większe plany w stosunku do mnie niż tż
Razem kopać w ogródku... dobre ale dobudowanie faktycznie jest dobrym pomysłem. Lepsze to niż brać kredyt na wieeeele lat moja koleżanka z pracy jest 3 lata po ślubie i też właśnie teraz budują dom na tej samej działce co jej rodzice. Ale dobudówka jest moim zdaniem lepsza... i tak osobne wejście będziecie mieć

A co do wyprawki to my też mamy już sporo rzeczy do naszego domu począwszy od kieliszków, a skończywszy na huśtawce, zestawie ogrodowym
Stary 2013-03-04, 10:34   #182
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
U mnie w małopolsce mówi się ze wychodzi się na pole,polko czyli na zewnątrz
Aaa

Któraś z Was pytała o kolorowe buty na ślub - ja też takie planuję jeszcze nie wiem jaki kolor. Podoba mi się suknia ślubna np. z różową wstążką, więc wtedy kupię różowe buty
Stary 2013-03-04, 10:37   #183
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

Jakie badania?
Na tarczycę, prolaktynę i poziom przeciwciał wzw. W sumie i tak nie udalo mi sie nic załatwić. Rzadko kiedy chodzę do lekarza (ok raz na 3 lata) i jak mam iść coś załatwić to jestem chora z tego wszystkiego bo nie znam tych ich "zasad" np jak stanie w kolejce od szóstej rano by dowiedzieć się, że lekarz i tak mnie nie przymnie bo go nie ma, a zastępczego mi nie dadzą bo też ich nie ma

minus dobudówki - słychać co się dzieje za ścianą, kiedyś odwiedzałam ciotkę, mieszkającej w bliźniaku z siostrą. Byłam przerażona! za ściany było słychać same K%&*^ ale zawsze można wyciszyć

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:40
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:39   #184
Opiumalfa
Zakorzenienie

Witam, i u nas w Brukseli dzis slonko!

Co do kolorowych butow, to ja jestem na tak, mimo, ze beda w bardzo jasnym rozowym (blush) ale zawsze to inny kolor niz bialy. Wklejalam w poprzednim watku.

Co to wyprawki, to my mieszkamy juz ponad 3 lata razem, wiec wszystko mamy, a sorry, nie mamy mikrofali, ale jakos zyjemy bez...

Kolorem przewodnim bedzie jasny brzoskwiniowy i jasny roz, czyli peach i blush

np: http://pinterest.com/pin/250583166738948422/
http://pinterest.com/pin/250583166738919423/
http://pinterest.com/pin/250583166738903666/

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:44
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:48   #185
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

siemano

u mnie również słonko

http://www.zaproszeniaslubne-wymarzone.pl/
fajne zaproszenia ale drogie
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:51   #186
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie właśnie hula hop ))
Za oknem pięknie świeci słoneczko, aż chce się żyć
Znalazłam właśnie swoje okulary przeciwsłoneczne i niedługo ide na polko
można wiedzieć gdzie? też się zastanawiam nim zastanawiam

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:55   #187
misia880
Zakorzenienie

do mnie jakoś nie przemawiają zaproszenia ze zdjęciem ;p
po co komu moja gęba na zaproszeniu hehe

ładnie to wygląda jasne, ale nie mój styl

ale od 7.90 kosmos cenowy jak dla mnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 10:55   #188
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Na tarczycę, prolaktynę i poziom przeciwciał wzw. W sumie i tak nie udalo mi sie nic załatwić. Rzadko kiedy chodzę do lekarza (ok raz na 3 lata) i jak mam iść coś załatwić to jestem chora z tego wszystkiego bo nie znam tych ich "zasad" np jak stanie w kolejce od szóstej rano by dowiedzieć się, że lekarz i tak mnie nie przymnie bo go nie ma, a zastępczego mi nie dadzą bo też ich nie ma

minus dobudówki - słychać co się dzieje za ścianą, kiedyś odwiedzałam ciotkę, mieszkającej w bliźniaku z siostrą. Byłam przerażona! za ściany było słychać same K%&*^ ale zawsze można wyciszyć
Też rzadko chodzę do lekarza i właśnie zawsze tak samo jest chora jak mam coś załatwić... czyli straciłaś tylko czas to jest jakaś paranoja... ludzie specjalnie biorą wolne w pracy, a tu takie jaja...

Faktycznie, przy dobudówce wszystko słychać... cóż będzie trzeba było się troszkę powstrzymywać podczas

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
siemano

u mnie również słonko

Ładne, ładne, ale tak jak mówisz drogie, a przecież goście nie powieszą sobie ich na ścianach tylko rzucam gdzieś w kąt, więc moim zdaniem bez sensu aż tyle na nie wydawać
Stary 2013-03-04, 10:58   #189
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
do mnie jakoś nie przemawiają zaproszenia ze zdjęciem ;p
po co komu moja gęba na zaproszeniu hehe

ładnie to wygląda jasne, ale nie mój styl

ale od 7.90 kosmos cenowy jak dla mnie
To tak jak dla mnie Stawiam na jakieś w tym typie co w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie_slubne_OR003Q_1-900x900.jpg (241,3 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-03-04 o 11:00
Stary 2013-03-04, 10:59   #190
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
jak Wam się to autko podoba?
Kolega TŻ ma takie..
Retro Może będziemy mieć coś podobnego, tylko czekam za cennikiem

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
siemano

u mnie również słonko

Dziękuję -wiesz za co
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:00   #191
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziękuję!
No tak, trojmiasto.pl jest kopalnią wiedzy
Jest trochę tych kursów w Gda, muszę TŻ przycisnąć, żebyśmy nie przegapili jakiś ciekawych terminów
A jak wygląda zaliczenie tych nauk od strony formalnej? Tzn od kogo dostaje się poświadczenie, że coś takiego się odbyło?
Chyba od prowadzącego, ale nie wiem
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 11:01   #192
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję -wiesz za co
nie ma za co
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:04   #193
garfieldek
Zakorzenienie

zmykam na przeswietlenie zeba, bo bede miec robiony kanalowo i zas tyle kasy pojdzie buuuuu

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:07   #194
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak dla mnie Stawiam na jakieś w tym typie co w załączniku.
Mnie też się takie podobają

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
zmykam na przeswietlenie zeba, bo bede miec robiony kanalowo i zas tyle kasy pojdzie buuuuu
Ojjj, współczuję ja dzisiaj idę zapisać siebie i TŻ na wizytę, bo już pół roku nie byliśmy. Nienawidzę dentysty...
Stary 2013-03-04, 11:10   #195
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
w wawie taka przyjemność za jedynkę 750zł Bardziej opłaca mi się zjechać do domu. Mam nadzieję, że zapłacisz mniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 11:11   #196
misia880
Zakorzenienie

niulka_1985 ja sie dowiadywałam o cenach to masakra.. 800-1000 zł za 4-5 h jeszcze liczą z limitem km

masakra

Stary 2013-03-04, 11:12   #197
anka1897
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/zaproszenia-na-slu...019405776.html

stwierdziliśmy, że nie ma sensu wydawać dużo kasy za zaproszenia, i tak trafią do kosza. Dlatego klasyka w taniej postaci.

My też zastanawiamy się nad budową domu na działce u tż. Nie byłaby to dobudówka, bliźniak tylko domek o powierzchni ok. 100 - 120 m2 położony w odległości od domu teściów 9mają dużą działke). Tylko na wszytsko potrzebne są pieniądze a u nich w dodatku stan prawny działki nie jest uregulowany

Stary 2013-03-04, 11:17   #198
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

stwierdziliśmy, że nie ma sensu wydawać dużo kasy za zaproszenia, i tak trafią do kosza. Dlatego klasyka w taniej postaci.
Myślę, że to dobry wybór bo są skromne, ale jednocześnie eleganckie Podobają mi się te bez obrączek.
Stary 2013-03-04, 11:20   #199
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
w wawie taka przyjemność za jedynkę 750zł Bardziej opłaca mi się zjechać do domu. Mam nadzieję, że zapłacisz mniej
Ile?!

Cytat:

My też zastanawiamy się nad budową domu na działce u tż. Nie byłaby to dobudówka, bliźniak tylko domek o powierzchni ok. 100 - 120 m2 położony w odległości od domu teściów 9mają dużą działke). Tylko na wszytsko potrzebne są pieniądze a u nich w dodatku stan prawny działki nie jest uregulowany
My dokładnie tak samo uważamy

A pomyśl jak byś jeszcze za działkę miała płacić nie jest uregulowany tzn.?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 11:22   #200
misia880
Zakorzenienie

ja sobie czytam relacje PM 2012 - jestem w pracy ale zaraz się popłacze ;p wzruszyłam się

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ja mam działkę ale kasy na budowę nie ;p a w kredyt nie chcemy się plątać - przynajmniej narazie ;p

Stary 2013-03-04, 11:28   #201
misiadelko
BAN stały

Ja jeszcze nie znalazłam zaproszenia które by mi się podobało a na które bym mogła sobie pozwolić... teraz niedawno dostaliśmy tak paskudne zaproszenie... na aukcji na all wydawało się ladne, z pudroworóżową kokardką... a przyszło brzydko zadrukowane z majtkowym różem, niedodrukowany wzór... Taki mały koszmarek...
Stary 2013-03-04, 11:36   #202
Opiumalfa
Zakorzenienie

my juz zaproszenia mamy wypatrzone
Stary 2013-03-04, 11:40   #203
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze nie znalazłam zaproszenia które by mi się podobało a na które bym mogła sobie pozwolić... teraz niedawno dostaliśmy tak paskudne zaproszenie... na aukcji na all wydawało się ladne, z pudroworóżową kokardką... a przyszło brzydko zadrukowane z majtkowym różem, niedodrukowany wzór... Taki mały koszmarek...
Kurcze, też tego sie boję i chyba poproszę wujka, a jakieś ozdoby - kokardy itp. dowiąże ze świadkową...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:46   #204
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie czytam relacje PM 2012 - jestem w pracy ale zaraz się popłacze ;p wzruszyłam się

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ja mam działkę ale kasy na budowę nie ;p a w kredyt nie chcemy się plątać - przynajmniej narazie ;p
Hehe ja może też kiedyś poczytam czytałam jedynie dwie relacje PM 2013 i też się wzruszyłam

No tak, na budowę też potrzeba tyle pieniędzy, że szok

Cytat:
Aha, czyli pewnie będę miała ten sam problem...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
my juz zaproszenia mamy wypatrzone
Poka
Stary 2013-03-04, 11:50   #205
Opiumalfa
Zakorzenienie

naszym tematem przewodnim beda podroze wiec zaproszenie bedzie w formie paszportu kolory i czcionki do ustalenia. I bez tej rafii i tej gwiazdki http://www.etsy.com/listing/10816701...=usr_faveitems
Stary 2013-03-04, 11:57   #206
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Dołączam się do pytania

Jakim bukietem? tydzień za 50zł... hm ciekawy eksperyment 10zł na dzień
No TŻ tak wczoraj zaproponował Tak tylko żeby się przekonać czy się da :P Ale już dzisiaj rano zachciało mu się czekolady kokosowej, więc nie wiem czy całego "przedsięwzięcia" szlag nie trafi :P
Cytat:
50zł na osobę? czy na 2? U mnie by nie wyszło bo tż trzyma dietę (ja też prawie ) trzymam kciuki

Wyobraź sobie jakie było moje zdumienie gdy tż spytał swojego brata czy był dzisiaj na polu Przecież powinien był mnie uprzedzić, że mają jakieś ziemniaki czy coś ale się ze mnie nabijał jak wyskoczyłam z pretensjami
50 zł na 2 osoby

Ostatnio się zastanawiałam nad kolorem przewodnim i albo będzie to chaber, albo fuksja

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:00   #207
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:

A pomyśl jak byś jeszcze za działkę miała płacić nie jest uregulowany tzn.?

tzn, że działka jest na dziadka tż nie zostało przeprowadzone postępowanie spadkowe a jego ojciec ma rodzeństwo - 2 i nie wiadomo czy oni się zrzekną działki

Stary 2013-03-04, 12:05   #208
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kurcze, też tego sie boję i chyba poproszę wujka, a jakieś ozdoby - kokardy itp. dowiąże ze świadkową...
Cytat:
Hehe ja może też kiedyś poczytam czytałam jedynie dwie relacje PM 2013 i też się wzruszyłam

No tak, na budowę też potrzeba tyle pieniędzy, że szok

Aha, czyli pewnie będę miała ten sam problem...

Poka
Najlepiej będzie zamówić próbki... ale czy odzwierciedlają one produkcję masową? Nie chcę drogich zaproszeń, ale tanie i ładne Zobaczymy

CZY KTOŚ WIE CZY Z MROŻONYCH KREWETEK TEŻ USUWA SIĘ JELITO?????
Stary 2013-03-04, 12:06   #209
velika
Winter is coming

No to niech zrobią to postępowanie, bo przecież nikt wam pozwolenia na budowę nie wyda...
Druga sprawa, że cokolwiek na tym gruncie postawicie będzie własnością tego, czyja jest działka - zrobić najpierw spadek po dziadku, a potem darowizny udziałów rodzeństwa teścia na niego.
Najlepiej by w ogóle było, jakbyście potem wydzielili sobie geodezyjnie działkę pod budowę i żeby teściowie wam ją darowali, bo jak to będzie ich własność, to po pierwsze nie dostaniecie nigdzie kredytu, po drugie w razie jakiś ewentualnych kolejnych spadków dopiero się zrobi kaszana

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:08   #210
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
naszym tematem przewodnim beda podroze wiec zaproszenie bedzie w formie paszportu kolory i czcionki do ustalenia. I bez tej rafii i tej gwiazdki http://www.etsy.com/listing/10816701...=usr_faveitems
Świetny pomysł

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
No TŻ tak wczoraj zaproponował Tak tylko żeby się przekonać czy się da :P Ale już dzisiaj rano zachciało mu się czekolady kokosowej, więc nie wiem czy całego "przedsięwzięcia" szlag nie trafi :P

50 zł na 2 osoby

Ostatnio się zastanawiałam nad kolorem przewodnim i albo będzie to chaber, albo fuksja
Hehe tydzień może i da się wytrzymać, ale więcej... oj my chyba nie dalibyśmy rady ja zazwyczaj liczę 20zł na dzień, czyli 100zł na tydzień, ale nie raz się to przekroczy

Cytat:
tzn, że działka jest na dziadka tż nie zostało przeprowadzone postępowanie spadkowe a jego ojciec ma rodzeństwo - 2 i nie wiadomo czy oni się zrzekną działki
A, to tak, wiec podział na dwóch. Chyba, że się zrzekną tak jak mówisz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości