![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mroczne zapachy :D
habanita?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi spisko-njusami jakoby testery były podrasowanymi przez producentów koncentratami perfum to słyszałam już nie raz i nie dwa. Osobniki wyznające tą karkołomną teorię nabywają te cuda na targach gdzie taka sama gadka handlarza nader gładko wchodzi im do ucha a wychodzi portfelem. Kiedyś próbowałam teorię zaatakować - jak grochem o ścianę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Nindżopesz
|
Niestety ciężko bo co im po mojej teorii jak oni byli w perfumerii i tester tego perfumu pachniał mocniej niż kupiona później perfuma
![]() A dzisiaj był u mnie w robocie akwizytor z wielką foliową siatą i podobno miał oryginalne Versace i Chanele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i co? wpadł jakiś robaczek do pajęczyny?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Nindżopesz
|
Hahaha, nie, bo dzisiaj robaczki miały wolne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam, że to też mroczne
![]() ![]() ![]() Red ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-12 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() I Encre Noire też pięknie się na mnie rozwinęło - takie lekko gnijące liście w jesiennym lesie, ziołowa goryczka... Dziękuję za wymianę ![]() Natomiast do Blacka nie mam dziś szczęścia, zamiast świeżych białych kwiatów wyszły rozmoczone łodygi rodem z Nebliny YR. Zapomniałam wspomnieć, że Encre Noire JEST lekko mrocznawe ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-11-12 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Muszę przejrzeć Twoje recenzje, coś mi się widzi, że perfumy podobnie się na nas rozwijają ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to wiedźma bagienna to wielbicielka pierników i mocnych nalewek, których sobie nie żałuje, oj nie... ![]() Nie wiem, czy ona z samotności tak podjada, czy jest taka rozrywkowa, że lubi sobie dać w palnik ![]() ![]() ![]() Lubię takie niebezpiecznie przewrotne zapachy ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-12 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Nindżopesz
|
Ja bym powiedziała, że czuję w EN także próchno ale to by mogło za bardzo pasować do mojego nieco posuniętego wieku :P
Maja! przeczytaj sobie końcówkę TEJ recenzji Sabbath ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaraz sie zleję całościowo Habanitą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czuje niestety tez mokre drewno-a w ogole to mało co czuje EN-szybko znika ![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-12 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Nindżopesz
|
Polly - u mnie się przyczaja przy skórze i łechta nos wetiwerem. W ogóle podoba Ci się EN? Bo to wszak nic innego niż mokre badyle z Bois d'Ombrie, tylko bez śliwki...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#200 | |||||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Na mnie wylazowują tylko landryny. ![]() Cytat:
![]() Tyle, że ja jednak wole marzec. Przynajmniej daje nadzieję na rychłą wiosnę. Cytat:
![]() Szerokiej ścieżki, Pirokseno. ![]() Cytat:
Tigre mnie osobiście rozczarował. Taki sobie cytrusowy świażak z ciepławą bazą. nic szczególnego. Słoń lepszy. Moim zdaniem, oczywiście. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najdziwniejsze wydaje mi się to, że ludzie odbierają Zagorsk jako smutny. Dla mnie jest piękny, ciepły i bezpieczny. Cytat:
Najlepiej się nie przejmować, oczywiście, ale czy to się w ogóle da? Nie przejmować? To w ogóle życiowo trudny wybór. Być sobą i ryzykować, że ludzie odwalą sobie polowanie na czarownice, czy może jednak czynić pewne ustępstwa. Najlepiej oczywiście samemu wybadać swoje granice i ustępować na tyle, na ile jest się skłonnym to znieść. I narażać się na tyle, na ile jest się zdolnym przetrwać. Ja na przykład na wywiadówkach pachnę OI zwykle. W ramach ustępstw. ![]() ![]() Cytat:
Zupełnie szczerze wyznać muszę, że uwielbiam długie, poważne dyskusje. Nawet jesli sa trudne i budzą emocje. A może szczególnie wtedy? Oczywiście tylko jeśli moimi partnerami (przeciwnik to tez partner) są ludzie, którzy dyskutować potrafią: posługują się argumentami ad rem i nie histeryzują. Czasem nawet jeśli każdy zostaje przy swoim zdaniu taka wymiana poglądów otwiera oczy na inne światy, inne wartości, inne emocje. Cytat:
Ja mam tak, że radio czy telewizja, seria dźwięków obcych i nieprzyjaznych, jest w stanie doprowadzić mnie nie tylko do wybuchu irytacji czy agresji, ale dosłownie do płaczu. Nie jestem w stanie fukcjonować przy muzyce disco na przykład, nie jestem w stanie skupić się przy włączonym telewizorze, nie potrafię znieść smrodu. Pamiętam, że kiedy mój obecny mąż (wówczas chłopak) zaciągnął mnie do pawilonu z hipopotamami w ZOO - po prostu straciłam przytomność. Nienormalne? ![]() Cytat:
![]() Wyjaśnić tylko chciałam, że to jest negatywna recenzja. Negatywna podwójnie. Po pierwsze dlatego, że taki lestet zda mi się stworem dość smrodlawym obiektywnie. Po drugie zaś dlatego, że pisarstwo Rice uważam za grafomanię straszliwą. Choć film "Wywiad z wampirem", w przeciwieństwie do książki o tym samym tytule, mi się podobał. Cytat:
![]() Ani tu, ani tym bardziej, w Habanicie, która na mnie jest sucha i zepsuta raczej moralnie, niż dosłownie. ![]()
![]() |
![]() |
#201 | |||
Zakorzenienie
|
a na mnie wanilia, lilie i przyprawy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I z bagnami, w których utopiono ciało Lestata jak najbardziej może się ostre otwarcie perfum co nieco kojarzyć ![]() To archetypowe siedlisko wszystkich mrocznych i magicznych istot. A potem Habanita zaczyna kusić. Rozwija słodkie akordy pierniczków, korzennych przypraw i mocnego alkoholu, który szybko oszałamia. Seksowna wiedźma pośród płatków kwiatów, niczym czarodziejka Kirke wodzi na zatracenie wszystkich mężczyzn. Piękna i groźna. Zapach wydaje mi się elegancki, ale to takie zwodnicze wyrafinowanie, niczym bajkowy zamek w Cachticach, w którym Elżbieta Batory zwana Krwawą Hrabiną, miała kąpać się we krwi dziewic, żeby zachować młodość i urodę. Perfumy kryją w sobie pokusę, niebezpieczeństwo, słodką krew na zębach drapieżnika czającego się w mroku...
![]() |
![]() |
#202 |
Nindżopesz
|
Ba, mam w ulubionych linkach i czerpię inspiracje
![]() A propos inspiracji, była już muzyka i wiersze więc ja pozwolę sobie wkleić odrobinę grafiki (i moje perfumeryjne skojarzenia) - niezmiennie zachwycające mnie ilustracje Victorii Frances: 1. Black Cashmere 2. Tendre Poison 3. Poison 4. Habanita 5. Black KC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cholerka, stworzyłam kiedyś taki wątek, ale moderator przeklepała mi go do innego o zupełnie odwrotnym znaczeniu ![]() edit: buu... szukałam, ale tak mi go przeklejały, że wykasowały całkiem ![]() Może w domu poszukam znów obrazków, to coś wkleję... P.S. do Poison wybrałam chyba ten sam obrazek, co Ty ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-13 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Nindżopesz
|
Mnie jeszcze ta grafika pasowała (zał.) ale kolorystyka trochę nie teges. Gdyby Midnight Poison był rzeczywiście nocną trucizną byłby idealny.
A w temacie: Testowałam przed snem Black KC. Jestem pod wrażeniem jakim cudem z banalnie kwiatowych, świeżych i klasycznych nut powstał tak tejemniczy, chłodny zapach? Black kojarzy mi się z zimnym marmurem, pomnikiem porośniętym gęstym bluszczem - zielone nuty są tutaj wręcz trujące, kwiaty postrzegam jako blade, rosnące w cieniu lilie. Całość jest czysta i wilgotna jak ogród po deszczu. Czy raczej cmentarz - na szczęście nie mam skojarzeń z kwiaciarnią, na to zapach jest zbyt zimny i przestrzenny, ani z ukwieconą łąką - nie znajduję w Blacku radosnych wiosnnych nut. Gneralnie nie mój typ (zielone nutki kiepsko się na mnie układają) ale z przyjemnością zużyję odlewkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znalazłam swoje wizje zapachów, no to jadziem! ![]() 1. Ange ou Demon (skoro V. Frances już jest, to nie mogło zabraknąć mojego kolejnego ulubionego grafika - Louisa Royo ![]() 2. Black KC - ja go widzę tak ![]() 3. Black Cashmere 4. SMN Marescialla (a Beksiński to już dla mnie istny MISTRZ) 5. Habanita ![]() 6. Avignon
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-13 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
ʞɐɯǝuɐ
|
W jakim fajnym kierunku się nam wątek rozwija
![]() Dziewczyny, piękne, klimatyczne grafiki. Red, do BC udało Ci się dobrać idealnie. Wracając do Poisonów, to żaden z poznanych przeze mnie (nie znam Tendre) trucizną nie jest, nie ma ani krzty mroku w sobie i w ogóle nie wiem skąd się wzięła nazwa dla tej serii.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-13 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Nindżopesz
|
Dzięki, Kameno
![]() Maju, mnie również zachwyca Beksiński - genialne są te jego wizje. Na Royo miałam swego czasu fazę ale po długim okresie zarzucenia pulpitu jego tapetami już mi się opatrzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jego obraz "the Gate" pasuje mi lasem do wspomnianego na wątku Smoka (choć sam obrazek raczej mało mroczny) Za to drugie mroczne i monumentalne dzieło to jest super i od dawna budzi mój zachwyt ![]() ![]() Jakies propozycje?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.