Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.10 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć następna część wątku Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipiec- sierpień 2013 cz. 11 4 8,70%
Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 15 32,61%
Niechże nam tą wiosną zdrowo brzuszki rosną- Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 0 0%
porodówki wizja kusi, lecz - do lata czekać musim! - Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 4 8,70%
Wiosna, słonko jasno świeci, latem powitamy dzieci- Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 4 8,70%
Coraz bliżej, już jest z górki, rosną synki nam i córki- Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 9 19,57%
Wyprawke kompletowac najwyzszy czas -latem sie przyda dla kazdej z nas! Mamy VII-VIII 2013 cz.11 0 0%
Z wielkim trudem się toczymy, nic dziwnego- wnet rodzimy! Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 2 4,35%
Tydzień minie, miesiąc zleci, wnet urodzą się nam dzieci ! Mamy lipiec-sierpień 2013 cz.11 1 2,17%
Szybko kupuj bodziak, śpioszek- latem zjawi się Twój groszek ! Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 5 10,87%
Juz na wiosne przyszla pora - latem pojawi sie dzieciaczkow grupa spora! Mamy VII-VIII 2013 cz.11 0 0%
Coraz cięższe nasze brzuszki, więc już chcemy wozić wózki! Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.11 2 4,35%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 18:43   #181
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.10

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
SYNEK

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja mam prawie 7 kg na plusie a mój lekarz uparcie twierdzi, ze będę miała maks. 11 kg
Mój wywróżył mi 16 kg na plusie. Jeszcze mam 4 luzu w takim razie
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupowały bądź będą kupowały używane wózki. Czy wózek w idealnym stanie, jeszcze z trzy miesięczną gwarancją, Jedo Fyn za 1100 zł (bez transportu), to dobra cena? Nie za dużo? Po ile wy kupiłyście swoje?
Chyba sporo chcą A to jest 3w1 czy 2w1?
Ja za Roana Maritę 2w1 + torba,parasolka, moskitera itp. dałam 400 zł. Stan idealnie idealny.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:44   #182
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Neni no miałam przyjemność ustawić 2 w kolejce z dzieckiem, więc chcąc nie chcąc muszę te dary przyjąć

Dotka w sklepach ich raczej nie dostaniesz, wpisz w googlach nazwę firmy a wyskoczy ci stronka
Ja zamówiłam próbki (1g-7zł), a wcześniej obejrzałam swatche na róznych stronkach. Udało mi się dobrać idealnie Kupiłam sobie do tego jeszcze róż (też próbkę), chociaż bardziej przypomina bronzer - w sumie dobrze, bo wolę bronzery
Ja będę za niedługo zamawiać normalne opakowania
a to ja musze cos na zywo ogladnąc i dopiero wtedy to kupic ( kosmetyki) tym bardziej cos do japy jak nigdy nie uzywalam.. moze skusze sie na tego rimmela chodziaz waham sie pomiedzy Wake me up a match perfection.. no ale to jutro w sklepie moze zdecyduje o ile sie nie rozmysle bo wsumie to na co mi to? hahahhaahha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:45   #183
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A mi koleżanka zrobiła taaaaki deser, że mi szczęka na ziemię spadła był pyszny!
Spód z herbatników rozkruszonym i daimów, na to masa kajmakowa, na to trochę orzechów, banany pokrojone i bita śmietana zjadłam 3 kawałki czyli miliard kalorii ale nie mam wyrzutów sumienia

Za to przyszłam 5 minut przed Tżtem do domu i jak wszedł to mówi: "Cześć kuleczko", a za chwilę coś mu przyniosłam i on do mnie:
"brzuch, cycki, twarz"- w takiej kolejności idziesz kochanie
Wydęło mnie tragicznie chyba już bo sama się czuję jak bałwan, który spie*dolił z ogródka za przeproszeniem
Też chcę
Ostatnio wymyśliłam sposób na niejedzenie słodyczy - nie kupuję ich
Co skutkuje tym, że biedny tż musi jechać wieczorem do sklepu, taka się wredna robię Ostatnio natchnęło mnie na algidy - w biedronce było w promocji 1,4l... akurat były na 2 razy
Stary 2013-04-03, 18:46   #184
d0tkaaa
Zakorzenienie

spac... chyba padne niebawem .. ostatnio mam dobre spanie chodze wczesniej spac i wstaje o idealnej porze ok 9 :P ( ew 10 ale to juz pozno hahah)...

Zuza

Razem
Stary 2013-04-03, 18:46   #185
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Witam się w nowym wątku

nie wiem która z dziewczyn pisała, że można w ciąży jeździć bez pasów... chciałabym tylko dodać że nie ważne czy można czy nie można jesli któs tak jeździ to podczas wypadku czy stłuczki naraża się na kalectwo jeśli nie śmiertelne zagrożenie...
ja mam takie coś i przyznam że super się sprawdza więc polecam

http://allegro.pl/adapter-do-pasow-b...136975828.html

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-04-03 o 18:48
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:47   #186
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę
Ostatnio wymyśliłam sposób na niejedzenie słodyczy - nie kupuję ich
Co skutkuje tym, że biedny tż musi jechać wieczorem do sklepu, taka się wredna robię Ostatnio natchnęło mnie na algidy - w biedronce było w promocji 1,4l... akurat były na 2 razy
mi raz sie słodkie skonczylo to zly humor caly dzien mialam :brzyda l: ale sasiadka mnnie uratowala

Zuza

Razem
Stary 2013-04-03, 18:47   #187
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mój wywróżył mi 16 kg na plusie. Jeszcze mam 4 luzu w takim razie
Gdzie są te twoje kg ja się pytam Chyba wszystko poszło w cycki i brzuch
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a to ja musze cos na zywo ogladnąc i dopiero wtedy to kupic ( kosmetyki) tym bardziej cos do japy jak nigdy nie uzywalam.. moze skusze sie na tego rimmela chodziaz waham sie pomiedzy Wake me up a match perfection.. no ale to jutro w sklepie moze zdecyduje o ile sie nie rozmysle bo wsumie to na co mi to? hahahhaahha
Jak większośc kobiet, dlatego takie firmy właśnie długo nie wychodzą z cienia... mi tam nie zależało, żeby oglądać, bo w sumie i tak kupuję pod klientki
Stary 2013-04-03, 18:49   #188
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie są te twoje kg ja się pytam Chyba wszystko poszło w cycki i brzuch

Jak większośc kobiet, dlatego takie firmy właśnie długo nie wychodzą z cienia... mi tam nie zależało, żeby oglądać, bo w sumie i tak kupuję pod klientki
to masz fajnie a robisz brwi metoda nitkowa? heeeee nie spotkalam sie jeszcze w pl z tym ( a jak juz to i tak nie umia i strasznie drogo ) a w uk to super i za 5 funow haaa

Zuza

Razem
Stary 2013-04-03, 18:50   #189
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę oglądać "Lekarzy",bo mam 3 odc. do nadrobienia no i będę dziergać, bo kocyk leży i czeka...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:54   #190
tweedledee
Zakorzenienie

Aaa no i a propos romantycznych TŻtowych zwrotów: mój ostatnio przytulił się do mnie, pogłaskał po brzuchu i wymruczał subtelnie do ucha "moja bambaryłko"

Może i faktycznie muszę się już rozpędzić, zanim wstanę z łóżka, a w sumie myślałam, że na tym etapie ciąży będę gorzej wyglądać

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
mi raz sie słodkie skonczylo to zly humor caly dzien mialam :brzyda l: ale sasiadka mnnie uratowala
No ja tak samo Sąsiadów u siebie w bloku nie znam, więc jestem zdana na siebie Wczoraj byłam tak zdesperowana, że chciałam już robić pseudo czekoladę z kakao
Cytat:
to masz fajnie a robisz brwi metoda nitkowa? heeeee nie spotkalam sie jeszcze w pl z tym ( a jak juz to i tak nie umia i strasznie drogo ) a w uk to super i za 5 funow haaa
Dla klientek jestem jedynie wizażystką, dla znajomych wszystkim Więc tak, jak najbardziej, pamiętam, że miałam kiedyś bum na nitkowanie (dobre dla osób, które mają niski prób bólu, bo po paru pewnych ruchach łuk brwiowy dosłownie drętwieje i aż tak nie odczuwa się bólu), ale jakoś przeszło
Stary 2013-04-03, 18:54   #191
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku i to na dodatek w 27 tygodniu
Idę jednak jutro jeszcze do pracy, ale tylko na 5 godzin. Potem po zwolnienie do ginki i spotkanie w szkole rodzenia. Jak wyjdę z domu o 6.30, tak wrócę koło 21
Mam nadzieję, że nie każe mi ginka płacić za samo wypisanie zwolnienia, zwłaszcza, że sama zaproponowała, żebym po nie przyszła między wizytami.

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
ja się waże tylko u Gina bo waga mi się zepsuła ale tydzień temu miałam od początku 6,5 na plusie w 25 tygodniu A mam 160 cm wzrostu i startowałam z prawie 60 kg
Czujecie to?? Nie długo łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść
Ja przy 156 startowałam z 59 i już mam 8kg na plusie Chociaż dzisiaj waga rano coś zaszalała i pokazała 9,5 - nie wiem jakim cudem 1,5kg więcej niż wczoraj...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pokoik przygotowany, zamowienie na farby wyslane esem do meza, koncepcja wstepna jest, ale wlasnie mi sie zmienia z krem+przydymiony roz na kosc sloniowa+latte wtedy z lekka pozlotka na tylach biblioteczek i w ogole zlotko ladnie sie komponuje, byle nie w nadmiarze, hmmmm... i by byly bardziej uniwersalne wiekowo, bo co ja poczne jak mi Lala wyrosnie z różu niedlugo... ciezki orzech do zgryzienia, komentarze?....
Mi by się bardziej podobało połączenie kości słoniowej z latte

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
SYNEK

Na 90%, ginka mówi, że majta się coś tam cały czas między nogami i obstawia synka
Waży prawie 400 gram, wszystko ma na swoim miejscu położenie jest podłużne główkowe, łożysko tak jak myślałam na przedniej stronie, wody płodowe prawidłowa ilość, serce, żołądek, pęcherz moczowy, nerki wszystko ok. Szyjka zamknięta.

Jestem tak szczęśliwa, że szok.
Gratulujemy i witamy w gronie synusiów

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
ja tez juz po wizycie i sie okazalo ze wszystko jest ok dzidzius wazy prawidlaowo posprawdzane wszystko ulozone jest malenstwo glowka do dolu moja Wiktoria zadowolona bo dzidzius sie przekrecal (tak jak pani doktor chciala) i zobaczylismy co ma miedzy nogami
Po wyjsciu z usg moja Wiktoria krzyczala "chura bede miala siostrzyczke " a wszyscy w przychodni na nia oczy i sie usmiechali

Wiec bede miała droga córcie
Mamy dzisiaj parkęGratulacje

Cytat:

ktoras probowala przykladac juz latarke do brzuszka?
I zaczął się niesamowicie ruszać pod wpływem światła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40113989]No szlag by to wziął, to jest uderzenie ze strony, z której się najmniej spodziewałam

Za tydzień w środę, ale dzwonię oczywiście jutro z rana..[/QUOTE]

Może to działanie świątecznych smakołyków?

Cytat:
Za to przyszłam 5 minut przed Tżtem do domu i jak wszedł to mówi: "Cześć kuleczko", a za chwilę coś mu przyniosłam i on do mnie:
Wydęło mnie tragicznie chyba już bo sama się czuję jak bałwan, który spie*dolił z ogródka za przeproszeniem
Mój mi też tak mówi. Że widać najpierw brzuch, potem cycki, a potem trochę mnie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 18:55   #192
tweedledee
Zakorzenienie

Coś mi dzisiaj wizaż znowu szaleje

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-04-03 o 18:56
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:55   #193
Neni1984
Zakorzenienie

Dotka nie myślałam w sumie o tych przyciemnianych, ale wezmę pod uwagę - dzięki! My będziemy się dopiero umawiać z panem na pomiary. Najpierw musimy ogarnąć ten pokój
Tweed - w cyckach, w tyłku i w udach niestety są moje kilogramy Byłam szczuplutka wcześniej, ale teraz tylko siedzę na wizażu, a lodówkę mam na wyciągnięcie ręki
Enlevee dawaj foto, bo nie uwierzę, że masz brzuch taki duży I zmierz się Ja mam 96 cm Jak do porodu Ale ostatnio kolejna osoba mi powiedziała, że mam malutki brzuch!!

Mój TŻ ostatnio wymyślił, że nie będzie kupował piwa ani brał ze sobą kasy na piwo. Efekt - pisze do mnie esy z pracy żebym mu poszła kupić piwo Ostatnio kazałam mu brać kasę ze sobą!
Stary 2013-04-03, 18:55   #194
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba sporo chcą A to jest 3w1 czy 2w1?
Ja za Roana Maritę 2w1 + torba,parasolka, moskitera itp. dałam 400 zł. Stan idealnie idealny.
3 w 1 i też torba, parasolka, moskitiera i folia przeciwdeszczowa.

Myślę, myślę, ale chyba pomimo tych dodatków i dobrego stanu wózka jest jednak za drogi.

Słyszałyście?!! Kolejna piz.da zamordowała swoje dziecko. 1,5 rocznego Filipka. Udusiła go!! Nie potrafię opanować nerwów kiedy coś takiego słyszę!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:55   #195
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
wracam, a tu same dobre wiadomości

magolina- gratuluję siuraka cóż za zaskoczenie

barbara- za drugą córcię A pierwszą masz przeuroczą z tego co piszesz

Perse- te krwinki ja mam obecne w moczu i to "dość liczne", ale lekarz powiedział, żebym się tym zbytnio póki co nie kierowała i kazał zrobić następne siuśki Na glukozie się nie znam niestety bo jeszcze nie byłam

Neni- super bujaczek no i najważniejsze, że jesteś zadowolona !

A mi koleżanka zrobiła taaaaki deser, że mi szczęka na ziemię spadła był pyszny!
Spód z herbatników rozkruszonym i daimów, na to masa kajmakowa, na to trochę orzechów, banany pokrojone i bita śmietana zjadłam 3 kawałki czyli miliard kalorii ale nie mam wyrzutów sumienia

enlevee dziekuje za mile slowa
bym stawila mojej Wiktorii zdiecie ale nie chce zeby kazdy na wizazu ja widzial
Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:58   #196
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Tak jak pisałam dotce - tylko stronka
Ok dzięki

A teraz uciekam bo tż już wrócił, do jutra
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:07   #197
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40114539]Witam się w nowym wątku

nie wiem która z dziewczyn pisała, że można w ciąży jeździć bez pasów... chciałabym tylko dodać że nie ważne czy można czy nie można jesli któs tak jeździ to podczas wypadku czy stłuczki naraża się na kalectwo jeśli nie śmiertelne zagrożenie...
ja mam takie coś i przyznam że super się sprawdza więc polecam

http://allegro.pl/adapter-do-pasow-b...136975828.html[/QUOTE]

My pytaliśmy kiedyś o to ginkę na wizycie i ona powiedziała, żeby zapinać pasy. Wg niej więcej szkody możemy wyrządzić dziecku przelatując np. przez szybę niż przez ucisk pasa. Z resztą mówiła, żeby dolną część pasa układać pod brzuchem i tak naprawdę nie ma co ucisnąć dziecka. No i mówiła, żeby po 30 tyg w miarę możliwości nie prowadzić samochodu, a raczej przesiąść się na miejsce pasażera.
Stary 2013-04-03, 19:11   #198
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Mam ten wek my up i średnio jestem zadowolona. On ma takie drobinki bo niby rozświetlający jest i nie bardzo mi to odpowiada. A w sklepie tego nie zauważyłam. I kijowe opakowanie bo mimo że mało naprawdę używam to strasznie szybko się skończył, niby tam coś jeszcze jest ale już nie pompuje
A zapomniałam, ratuje go to, że kupiłam go na jakiejś promo w Ross.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
3 w 1 i też torba, parasolka, moskitiera i folia przeciwdeszczowa.

Myślę, myślę, ale chyba pomimo tych dodatków i dobrego stanu wózka jest jednak za drogi.

Słyszałyście?!! Kolejna piz.da zamordowała swoje dziecko. 1,5 rocznego Filipka. Udusiła go!! Nie potrafię opanować nerwów kiedy coś takiego słyszę!
Chyba drogo za ten wózek, w końcu to używka
Słyszałam. Brak słów

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:18
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:12   #199
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no i a propos romantycznych TŻtowych zwrotów: mój ostatnio przytulił się do mnie, pogłaskał po brzuchu i wymruczał subtelnie do ucha "moja bambaryłko"

Może i faktycznie muszę się już rozpędzić, zanim wstanę z łóżka, a w sumie myślałam, że na tym etapie ciąży będę gorzej wyglądać

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No ja tak samo Sąsiadów u siebie w bloku nie znam, więc jestem zdana na siebie Wczoraj byłam tak zdesperowana, że chciałam już robić pseudo czekoladę z kakao

Dla klientek jestem jedynie wizażystką, dla znajomych wszystkim Więc tak, jak najbardziej, pamiętam, że miałam kiedyś bum na nitkowanie (dobre dla osób, które mają niski prób bólu, bo po paru pewnych ruchach łuk brwiowy dosłownie drętwieje i aż tak nie odczuwa się bólu), ale jakoś przeszło
bambarylko
he no nitkowanie super szkoda ze ja sobie sama nie umiem zrobic chodziaz pewnie nie bylo by takiego efektu jak ktos zrobi
haa to ja wtedy u skraju wytesknienia za czyms słodkim zrobilam kakao wlasnie
Cytat:
Dotka nie myślałam w sumie o tych przyciemnianych, ale wezmę pod uwagę - dzięki! My będziemy się dopiero umawiać z panem na pomiary. Najpierw musimy ogarnąć ten pokój

tak wlasnie mi sie wydawalo spoko,przyciemniane super i nawet w lato nie razi tak po oczach slonce jak sie odbije ( zalezy gdzie masz szafe..)

Uwielbiam marchewki ostatnio!!!!!!!!!!!

wogole oszalalam i robie rozpiske ile mam na konccie ile wydaje na co.. i zob na co tyle pieniedzy przepierniczam co m-c

Zuza

Razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 19:17   #200
iwona335
Zakorzenienie

Ważne

czy zdarzaja Wam sie pojedyńcze skurcze brzucha???
tak w okolicy pepka??

wizytuje w piatek, a takie cos pojawilo sie u mnie dwa razy w odstepnie paru dni
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:26   #201
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

takie pojedyncze skurcze na tym etapie to chyba normalnie, u mnie tez tak jest kilka razy w ciagu dnia, tak na kilka sekund mi twardnieje brzuch i puszcza. Jutro mam wizyte to sie podpytam

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:26   #202
Anulka_p
Zakorzenienie

iwona335- zdarzyły mi się chyba skurcze w niedzielę wielkanocną, ale w dole brzucha. Bardzo krótkie i przypominające bóle miesiączkowe. Wzięłam nospę i po 10 minutach przeszło jak ręką odjąć. Nie wiem jednak czy na pewno były to skurcze. Bóle po prostu jakieś.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:28   #203
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A to teraz ja się pochwalam

Wózek dostaliśmy taki:
Quinny Speedi - niebieski

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=820

Mam nadzieję, że bedzie się spisywał...darowanemu koniowi.....

Do tego nosideło Maxi cosi.
Karuzelka z pozytywka,
taka hustawke
http://www.fisher-price.com/en_US/products/38320
wanienka taka standardowa ze stelażem i przewijak
No to sie już pochwaliłam

Zazdroszczę oczywiście
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
moj chłop ma na 2 zmiane do pracy wiec do poludnia nie wlaczam lapka nawet, ogólnie duuuzo sprzatam, gram w bubble :x no i szukam szafy do sypialni i łóżeczka dla Niuni i wogole robie duzo pierdołek ale podczytuje Was
Boobble
TŻ zabronił mi grać, bo strasznie wyklinam przy tym
Cytat:
ja tez juz po wizycie i sie okazalo ze wszystko jest ok dzidzius wazy prawidlaowo posprawdzane wszystko ulozone jest malenstwo glowka do dolu moja Wiktoria zadowolona bo dzidzius sie przekrecal (tak jak pani doktor chciala) i zobaczylismy co ma miedzy nogami
Po wyjsciu z usg moja Wiktoria krzyczala "chura bede miala siostrzyczke " a wszyscy w przychodni na nia oczy i sie usmiechali

Super!
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A teraz mix pytań

1) Ciekawe czy Asiunia już "zamężowa" ?
Asiunia ma ślub 13 kwietnia (w moje urodziny)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 19:28   #204
iwona335
Zakorzenienie

bez Was bym zginela, dobrze wiedziec ze to w pewnym sensie "normalne" (skurcze/bol) , i ktos ma tak samo jak ja

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:29
Stary 2013-04-03, 19:28   #205
magdalennne
Wtajemniczenie

Odnośnie skurczy to nie zaobserwowałam ich u siebie. Chociaż z moim brakiem doświadczenia, mogłam ich po prostu nie zauważyć, bo generalnie czuję, że coś się z brzuchem dzieje, ale mam wrażenie, że to dziecko się rusza.

Za to dzisiaj tuż przed wyjściem z pracy zaczęło mnie boleć w pachwinie po lewej stronie. Tak bardzo niziutko i boli cały czas. Właściwie jak leże to spoko, ale wystarczy minimalny ruch i czuję ból...
Stary 2013-04-03, 19:30   #206
d0tkaaa
Zakorzenienie

u mnie nie,a moze sa to te skurcze braxtona-hicksa?

Zuza

Razem
Stary 2013-04-03, 19:31   #207
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40113808]Hej.

Zaraz nadrobię, napiszcie mi tylko, czy któraś z Was miała kiedyś krwinki czerwone w moczu? Bo ja właśnie odebrałam wyniki i mam je :O 1-3 wpw świeże, nieliczne nabłonki, krwinki białe 2-4 wpw i nieliczne bakterie....

Oprócz tego wyniki OK, kreatynina troszkę poniżej normy, ale już mi google powiedziało, że lepiej poniżej niż powyżej, kiepska morfologia znowu, krzepnięcie w miarę i d-dimery 0,37

Aha, no i glukoza 155 po 2 h, więc chyba za dużo :/[/QUOTE]

.nie wiem to chyba ja nie miałam...?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Będzie dobrze
A Młody będzie mieć najwspanialszą wyprawkę

Idę z tym psem, bo ostatnio rozumiem co to znaczy, że chce mu się siku ;p
hehehhee rozumiem Twojego psa heheheh

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:30
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 19:32   #208
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie,a moze sa to te skurcze braxtona-hicksa?
czytalam o tych skurczach i nie wydaje mi sie żeby było to to, ale ja sie moge nie znać
Stary 2013-04-03, 19:33   #209
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
My pytaliśmy kiedyś o to ginkę na wizycie i ona powiedziała, żeby zapinać pasy. Wg niej więcej szkody możemy wyrządzić dziecku przelatując np. przez szybę niż przez ucisk pasa. Z resztą mówiła, żeby dolną część pasa układać pod brzuchem i tak naprawdę nie ma co ucisnąć dziecka. No i mówiła, żeby po 30 tyg w miarę możliwości nie prowadzić samochodu, a raczej przesiąść się na miejsce pasażera.
noo dokładnie tak jest
więc proszę Was bardzo ZAWSZE zapinajcie pasy !!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:36
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:36   #210
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam bujaczek-jest super! Stan idealny

Idę nadrabiać
fajniusi
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.
Byłam u fryzjera, skrócone włosy o ok 5 cm i bombka na głowie. Jeszcze się nie przyzwyczaiłam. Mąż mówi, że ładnie, córka zachwycona, moja babcia również.
No i kupiłam parę bodziaków po 5 zł w pepco i jakieś śpiochy. Pierwsze zakupy dla maluszka.
Gratuluję ujawnień płci
A teraz idę nadrabiać stary.
To super dawaj fotosik
Cytat:
http://www.zw.com.pl/artykul/379228.html
He

ktoras probowala przykladac juz latarke do brzuszka?[COLOR="Silver"]

:
Mam w planach dla Laury próbe latarki
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
brawo!

Ja właśnie się dowiedziałam, że mama chce mi kupić na imieniny rogala do spania/karmienia Zaproponowała taki fajny firmy Motherhood, ale powiedziałam, że nie ma co przepłacać i wolę taki za 60 zł i do tego koszulkę nocną do karmienia
Ale zazdroszcze,marzy mi sie ten rogal
Cytat:
no ale tylko jak jest po % hahahahaha

ooo dokladnie hahahaha to jest wyjscie!
Fajny biznesmen z twojego taty
Cytat:
magolina gratuluje synka

gratuluje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości