![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ujędrnić twarz!
Cytat:
![]() ![]() Basiu Fajnie,ze dolaczylas link do recenzji o tym podkladzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pudru prasowanego Avene nie ma jeszcze odpowiedzi na biochemii, może Basia zechce się wypowiedzieć, zobaczymy. Po emulsji avene nie powinnaś mieć pobielonej twarzy - ona jest zupełnie bezbarwna. Ja wykańczam jeszcze Vichy 60 mat - tu jest dopiero blada twarz!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko ,ze ja nie mam wogole ciemniejszego koloru pudru sypkiego,ale sprobuje z tym co mam. Basiu napisz czy maly dodatek skrobii do pudru daje dobre zmatowienie i brak swiecenia twarzy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ile kosztuje puder sypki Nu Skin? Wiecie moze ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykladowy przepis na puder matujacy: - 80% skrobi kukurydzainej lub ziemniaczanej -10% silica (krzemionka) - 10% dowolny puder sypki, dla dodania koloru No to ja jestem genialna jednak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Znalazłam fajne artykuły o dietce i skórze - niby wszystko wiadomo, ale warto poczytać (ang):
Steps for a Younger You http://www.truestarhealth.com/member...4ML3P1A18.html Tak w skrócie: 1. Ogranicz kalorie - dieta niskokaloryczna opóźnia proces starzenia / potwierdzone badaniami 2. Gimnastykuj się - od 30-tki następuje spadek masy mięśniowej 3. Łykaj antyoksydanty i minerały - wit.A, E, selen, cynk itp 4. Rzuć cukier i produkty mączne - wysoki poziom cukru i insuliny przyspiesza tworzenie się zmarszczek 5. Kawa postarza, zastąp ją zieloną herbatą 6. Łykaj olej rybi, pij wodę, nie pal, jedz warzywa 7. Be happy ![]() Eat Your Way To A Beautiful Face http://health.indiatimes.com/articleshow/55604.cms I znów Perricone ze swoją teorią liftingującej diety (woda, zielone warzywa, sardynki, jagody, dojrzałe pomidory, melony, soja, płatki oswiane i marchewka). Z nowości jest tyle, że warto zwrócić uwagę na soję - w formie fasolki albo tofu - może być pomocna przy trądziku, pomaga tworzyć nowe komórki i utrzymuje nawilżenie skóry. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj się podłamałam, bo zaliczyłam chyba wszystkie apteki w promieniu 3 km i emulsji nie ma. Co więcej - nie ma jej w hurtowniach. W aquavicie, do której linka dałam - też już nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Lenno ,chyba wykupili
![]() ![]() ![]() Ja swoja kupilam w Aqua Vitae.Dobrze,ze od razu zamowilam dwie szt bo zima znowu moze byc problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Jeszcze chcialam cos wtracic o suplemencie MSM.
Lenno Ty pisalas,ze na jakims forum zachwycano sie dzialaniem tego suplementu,ja poszperalam i widze ,ze sa rozne rodzaje tego preparatu ,a tennasz z firmy Olimp jest inny niz np ten z firmy For Mor i ten kosztuje nie 25 zl tylko 109 zl ![]() MSM 2000 superantyoksydant Metylosulfonylometan (MSM) to związek siarki, pełniący rolę surowca do wytwarzania ważnych enzymów, przeciwciał, glutationu (najważniejszego przeciwutleniacza w organizmie ), tkanki łącznej, takiej jak chrząstka i kolagen oraz włosów, paznokci i skóry. MSM bierze udział w syntezie aminokwasów. Nawet niewielki niedobór tego związku może prowadzić do wielu problemów zdrowotnych. Badania wykazały systematyczne obniżanie się poziomu MSM w organizmie wraz z wiekiem, co powoduje większą podatność na stres, zmęczenie i choroby, stąd konieczność jego uzupełniania. Preparat MSM 2000 zawiera oprócz samego metylosulfonylometanu witaminy, bioflawonoidy, antyutleniacze. W jednej tabletce jest: Metylosulfonylometan ( opatentowany )- 1000 mg Organiczny związek siarki MSM nie jest uczulający, nie należy mylić z syntetycznymi związkami siarki, które mogą wywołać reakcje alergiczną. Witamina C- 25 mg Bardzo ważna witamina. Prawdopodobnie jeden papieros pozbawia nas ok. 30 mg witaminy C Proantocyjanidyny z Rododendrona Kaukaskiego- 2,5 mg OPC, związki wykazujące silne działanie ochronne na naczynia. Wzmacniają i łączą włókna kolagenowe. Stanowią czynnik wspomagający właściwe zaopatrzenie w krew wszystkich gruczołów i narządów. Ekstrakt 25% ze skórek winogron (polifenole)-12,5mg OPC. Reserweratol - substancja wykryta w skórce i w nasionach winogron, tworzy tzw "Francuski Paradoks". Redukuje ryzyko chorób serca i udarów przez hamowanie powstawania zakrzepów krwi i LDL. Pomaga w blokowaniu tworzenia się komórek nowotworowych, ma zdolność przetwarzania komórek złośliwych w normalne. Ekstrakt 35% z zielonej herbaty (polifenole)-12,5 mg Znane żródło polifenoli, mogące ograniczać namnażanie i wzrost komórek nowotworowych, zmniejszające ryzyko chorób serca, podwyższa poziom HDL obniżąjąc jednocześnie poziom LDL Brązowe algi- 12,5 mg Zawierają pełnowartościowe białka, witaminy z grupy B, C, A, jod, mangan, potas, żelazo. Rutyna- 25 mg Bioflawonoid o dziłaniu podobnym do kwercytyny Kwercytyna- 12,5 mg Jedna z najsilniejszych substancji przeciwnowotworowych, pomaga zahamować rozwój raka na wczesnym etapie przez zapobieganie zmianom w komórkach, a także rozszerzaniu się nowotworu, hamuje uwalnianie histaminy jest więc skuteczna w chorobach alergicznych zapalnych Powoduje to nie tylko lepsze przyswajanie tego związku, ale samoistne działanie lecznicze tych suplementów. Zastosowanie: - pomaga w leczeniu stanów zapalnych stawów, zmniejsza ból, sztywność i tkliwość uciskową, jest pomocny w leczeniu zwyrodnienia stawów związanego z zanikiem chrząstki - zmniejsza lub eliminuje problemy z nadwrażliwością na przyjmowane doustnie leki (takich jak np. niesteroidowe specyfiki przeciwko zapaleniu stawów) - jest skuteczny w astmie i alergii - również pokarmowej i pyłkowej - sprzyja odtruciu organizmu - wspomaga krążenie, zmniejsza nadciśnienie - przynosi ulgę przy chronicznych zaparciach - zwiększa zdolność organizmu do produkcji insuliny, stąd jego wpływ na metabolizm węglowodanów - reguluje kwasowość żołądka, przeciwdziała wrzodom - przyspiesza procesy gojenia - działa korzystnie w stanach zapalnych oka, dziąseł - skutecznie wspomaga leczenie łuszczycy - redukuje skurcze mięśni rąk i nóg, ostre bóle pleców, stawów oraz bóle po wysiłku fizycznym - wspomaga organizm w uwalnianiu się od pasożytów - daje poczucie odprężenia, poprawia nastrój - powoduje wzrost energii, sprawności fizycznej i umysłowej, zwiększa wigor - ułatwia koncentrację Dawkowanie: 1-2 kapsułki 2 x dziennie podczas posiłku Zawartość opakowania: 60 tabletek Preparat firmy ForMor International. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
a tu jest nasz MSM z firmy Olimp:
OLIMP MSM forte to preparat uzupełniający dietę w sulfon dimetylowy (MSM) - składnik pokarmowy, stanowiący najwartościowsze źródło bioaktywnej, organicznej siarki. Regeneruje tkankę chrzęstną, działa przeciwreumatycznie, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwgorączkowo, przeciwalergicznie i antybiotycznie. Polecany jako profilaktyka i terapia wspomagająca chorób zwyrodnieniowych stawów, zmian przeciążeniowych, kontuzji i urazów oraz środek przyspieszający regenerację powysiłkową. Sposób użycia: 2 kapsułki 1-2 razy dziennie podczas posiłków. Składniki: metylosulfonylometan (MSM), substancja przeciwzbrylająca - stearynian magnezu, żelatyna - otoczka kapsułki. 1 kapsułka Olimp MSM forte zawiera: MSM - 1000 mg </FONT> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam uff ... ![]() Maja jeszcze z Avene pomaranczowej serii mleczka do ciala i kremy zdaje sie, ale nawet tego nie wsytawiaja, bo chyba nie ma chetnych. Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2005-11-05 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście Tobie się udało... Ja jeszcze dokańczam vichy 60 tke matującą, i jak skończę to zabieram się za avene. Tylko co będzie jak i avene się skończy???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Basia, ale fuksa miałaś, a ja sfujarzyłam sprawę
![]() Jest jeszcze szansa, że znajdą mi emulsję w sklepie internetowym, w którym można zamawiać 'na życzenie'. W poniedziałek będę wiedziała, jakby co dam znać ![]() Marita, strasznie drogi ten preparat ![]() Zapomniałam wcześniej napisać, ze zawsze równocześnie biorę wit.C (kiedyś przeczytałam, że taka kombinacja ma większy wpływ na skórę). ![]() Ps. jak tam MSM / macie jakieś efekty w odtłuszczaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wklejam jeszcze raz to, co wcześniej: "SPF 50 nalozone w ilosci zalecanej 2mg kremu/cm2 skory czyli 1/2 tsp = ok. 2.5ml na twarz i szyje daje nam SPF 50 SPF 50 nalozone w ilosci 1mg kremu/cm2 skory czyli 1/4tsp = ok. 1.25ml na twarz i szyje daje nam SPF 7.1 SPF 50 nalozone w ilosci 0,5mg kremu/cm2 skory czyli ok. 0.6ml na twarz i szyje daje nam SPF 2.7" Mi szczerze mówiąc kopara opadła, jak to zobaczyłam. Ciężko uwierzyć w to jak łatwo z faktora SPF 50 zrobić SPF 7 ![]() Zgodnie z tym opakowanie 50ml powinno się zużyć w ciagu 20 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Piti
Pisalam o tym drugim MSM'ie bo zastanawialm sie jakie jeszcze sa inne sklady suplementu o takiej samej nazwie ![]() Ja podalam takie dwa " z brzegu" dla przykladu.One maja owszem jednakowa ilosc skladnika msm w jednej tabletce ,ale te dwa suplemnety tylko chyba tyle maja ze soba wspolnego. Basiu ,ja takze bym nie oszczedzala na ilosci nakladanej na twarz jesli to dotyczy kremiku z filtrami ,chyba to jedyny krem gdzie oszczednosc nie poplaca ![]() Piti Ja tez jestem ciekawa jakie sa u Ciebie efekty po zazywaniu MSM ? Czy zmniejszylo sie choc troche przetluszczanie skory twarzy lub glowy ![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Jej dziewczyny ja to napisalam w zartach z tym oszczedzaniem, ja wogole z natury specjalnie oszczedna to nie jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
O wlasnie !
![]() Basia poruszyla tu wazna sprawe. Lenko napisz nam slonko jak Ty odmierzasz prawidlowa ilosc kremu z filtrami bo ja nakladam go nie tak malo ,ale nie jestem pewna czy wystarczajaco? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Najłatwiej - strzykawą
![]() Mam też taką fajną łychę po jakimś syropie, na której mam zaznaczone 0.5, 1.0, 2.0 ml - dobrze się sprawdza przy gęstych filtrach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze i ja sie zaopatrzyc w taka lyche do odmierzania ![]() ![]() Teraz zakupy robie w innej aptece gdzie sprzedawczyni od razu przy mnie dzwoni do hurtowni jak czegos mi potrzeba ,a nie ma w aptece ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.