|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
dzien dobry
nie bijcie..... albo bijcie bo mi sie nalezy..udzielam sie tu ostatnio tak czesto, ze wstyd. Jednak codziennie Ws nadrabiam... tylko w zwiazku z tym, ze dawno sie nie udzielalam nie moge jakos znow sie wbic... niepocytowalam i nie wiem co komu napisac...Z pamieci - misiu jaka masz sliczna suknie i pieknie w niej wygladasz....brzuszek jak urosnie to bedzie wygladalo jeszcze piekniej! oczywiscie trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. ruda - ciesze sie, że dobrze Wam sie mieszka...oby tak dalej! iza - to super, że maz dostal prace...zycze zeby Wam sie wreszcie wszystko wyprostowalo ... no i za wiarygodnosc wrozki trzymam kciuki ![]() za Ciebie ruda rowniez ( zreszta za wszystkie )kocurku - mialas teraz jakos robiona ta glukoze tak? ja az sie boje co mi wyjdzie.... ale jeszcze nie mam zlecenia na zrobienie W ogole to rowniez bylam na bezpiecznym maluchu w szczecinie i nie jestem pewna... ale wydaje mi sie, że Ciebie widzialam i nawet siedzialysmy niedaleko siebie w pierwszej sali.... chcialam zagadac ale ... nie pamietam jak masz na imie i glupio i bylo zapytac czy Ty to kocurek bo co gdyby to byla inna dziewczyna ... wyszlabym na idiotke ![]() Lunka - jejku jak patrze na Twoje zdjecia i czytam Twoje opisy to tak sie ciesze, że macierzyństwo sprawia Ci taka radosc.... tak przyjemnie sie czyta Ciebie ![]() To moze teraz co u mnie... jestem w pracy do konca tego tygodnia, pozniej 22 kwietnia mam wizyte i od tego dnia ide na zwolnienie. Wystarczy pracy Brzuszek chyba rosnie ( juz 19 tydzien!! jeeeejku) Czasami czuje takie twardnienie macicy. Kontaktowalam sie z ginem i poiedziala, że jak jest do 10 skurczow na dobe to tak moze byc... u mnie 10 chyba nie przkeroczylo nigdy. Poza tym nie jestem pewna ale chyba czuje powoli maluszka... pierwszy raz poczulam wlasnie po warsztatach z BM. takie dwa delikatne pukniecia.... teraz czuje to czasami w ciagu dnia lub wieczorem... Wczoraj nawet jak poczulam to pokazalam TZ gdzie i wpatrywal sie chwilke w brzuch i znow poczulam a on mowi, ze zobaczyl leciutkie wybrzuszenie ![]() Dobra,koncze bo elaborat mi wyszedl :P Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-04-18 o 09:38 |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki gratuluję wam radości macierzyństwa i świetnie was się czyta
![]() misia piękna suknie ślicznie podkreśla brzusio kocurek współczuję cukrzycy, i trzymam kciuki ![]() u nas hmm 8 dzień cyklu i cóż działamy cały czas ![]() dużo pracujemy często się mijamy ale dajemy radę, jakoś ![]() trochę chciałam zrobić przerwę od wątku ale brakuje mi was więc staram się podczytywać...macie przesłodkie dzieciaczki ![]() i trzymam kciuki was mamusie, przyszłe mamusie i maluszki |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Magbes jak to mnie nie zaczepiłaś???
![]() Miałam malinową tunikę i czarna marynarkę i jako jedyna byłam w szpilkach |
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
kocurku no to Ty bylas... cholewcia no
![]() Ja mialam bezowa sukienke, brazowe rajty i pomaranczowo -brazowe koraliki i brazowy sweterek fakt - mialam plaskie kozaki ![]() to i nawet w kibelku obok siebie czekalysmy ...eh ;P
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kibelku to ja myślałam tylko o tym, żeby nie popuścić T masz lańsko na dupie, ze mnie nie zaczepiłaś
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
no to fajna sytaucje mialyscie Dziolchy
![]() ale macie fajnie,ze mozecie sie spotkac. Ja mieszkam od 1.5 roku w dusseldorfie i jakos nie mam "swoich"kolezanek.mam owszem znajomych TZta ale wiecie,nie ma to jak miec swoje kumpele.Tak mi brakuje mojej rodzinki i znajomych ![]() a co slychac u Mokki i Leosia? bo nie wiem czy moze ja cos przeoczylam,czy poprostu dawno sie nie odzywala
|
|
|
|
#189 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak badanie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak byłam na wizycie, standardowo, położyłam się i rach ciach młody pan ginekolog robi przez pochwę, myślę sobie ok.
Pierwsze co słysze, że nie ma ruchów dziecka, ja blada jak ściana, łzy w oczach, już mi ciekną, a Pan Doktor mówi "musimy malucha obudzić, bo sobie śpi". Myslałam, że go zabije. Dzieciątko ma 7 cm, dwie rączki, dwie nózki, dwie dłonie i paluszki, wszystko było dobrze. Z wyników: mam anamie, i mam brać witaminy, mam za niski cukier i nie mam przeciwciał na toxo. Z formalnych 17.06 na 10.40 mam USG połówkowe w szpitalu, platne 40 euro. Między 5.07 a 2.08 mam zzrobić badania (gluzkoze 50 G też), i między 2.08 a 9.08 mam wizytę u gina. Tyle. Płeć, pan doktor młody, więc powiedział, że nic nie widzi i dowiemy się w czerwcu. Aha i jesteśmy starsi o 3 dni. __________________
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W międzyczasie planujesz jeszcze iść prywatnie na wizytę? Ja mam też dziś genetyczne ale na 18 dopiero.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w maju.
|
#194 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale i tak chciałabym wiedzieć co u Ciebie? Ale nie takie informacje na sucho tylko naprawdę co u Ciebie Cytat:
![]() no i cudownie że czujesz ruchy Cytat:
![]() Cytat:
miała się odezwać jak wyjdzie ze szpitala i nic.. codziennie o nich myślę...Cytat:
Cytat:
![]() a my dziś mamy miesiąc i dziadek nas lula na balkonie ale krzyczymy w niebogłosy żeby mama sobie nie posiedziała przypadkiem na forum ![]() ale dziś nam założyli gniazdko i będziemy mieć neta w domu Byliśmy dziś u pediatry bo małemu już ponad tydzien nie schodzą pleśniawki, i u okulisty odrazu bo bardzo mu oko ropieje.. ale się musiałam prosić żeby nas przyjęła szkoda gadać..i 30 kwietnia musze iść z nim na całe badanie zwroku do niej.. to są moje urodziny więc pewnie mi humor zepsuje ![]() lece na spacer bo kolezanka ma wpaść. Wczoraj wypiłam pół piwa.. mmmm
|
|||||||||
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam termin 23 kwietnia. Cytat:
Dobra uciekam bo idziemy na piwo ze znajomymi
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Luna dostałaś ode mnie wiadomość??
Masz urodziny wtedy, co mój mąż ![]() Lekarka wredna:/ Kurcze, przecież to maleństwo, to powinna chcieć mu pomóc... Kocurek ten kalkulator serio super Misia nie dziwię się, że się wystraszyłaś
|
#197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty już niedługo co do piwka - też bym się napiła chyba wyślę Tż do sklepu
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Magbes fajnie, że wróciłaś ![]() Ruda fajnie, że dobrze się mieszka w sumie ja też lubię Dąbrowę, mieszkałam tam 2 lata no i stale się tam kręcę, przejeżdżam Tatrzańską do pracy, czasem odwiedzam bazarki przy Pionierku i ten przy Przybyszewskiego, więc może kiedyś gdzieś w tłumie się miniemy ![]() A i takie pytanko mam - chodzisz może gdzieś na jakiś fitness/tańce/siłownię? Przymierzam się i nie wiem co wybrać, na razie celuję w Saude w biurowcu na Śmigłego/Milionowej ale nie wiem, może znasz coś fajnego? Cytat:
kochana Luncia ![]() Co u mnie? W sumie to dużo pracy, ostatnio strasznie zwiększyłam obroty w pracy i jak wracam do domu to muszę chwilę ochłonąć .. mam nadzieję, że mi się to opłaci, czekam na podwyżkę ![]() A poza pracą to pomalutku, odpoczywamy sobie z TZtem, żyjemy powoli, nigdzie się nie spieszymy cieszymy się sobą i teraz w końcu wiosną ![]() I na prawdę zluzowałam z tematem starań, nie grzebię po necie, nie nakręcam się, tylko tutaj zaglądam, bo chcę wiedzieć co u Was no i biorę Bromka. No i myślę o jakichś badaniach w końcu, ale szczerze mówiąc to mi się już nawet nie chce .. będzie co będzie ![]() No i tak życie płynie .. bez spinania się (tego mi w pracy wystarcza), bez nakręcania ![]() No i staram się Was na bieżąco śledzić, nie zawsze piszę, bo w sumie nie mam nic ciekawego do napisania, cieszę się za wszystkie zafasolkowane, po cichu kibicuję i podglądam foty Waszych skarbów
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jestem
Jak zawsze po wizycie prze szczęśliwa!Zacznę od tego że Pani doktor bardzo przesympatyczna kobietka, wszystko ładnie opowiadało co po kolei robi,sprzęt miała I klasa, Tż wszedł z mną pierwszy raz do gabinetu, każdy miał swój monitor, ja swój,Tż swój i ginka swój ![]() Usg zrobiła mi przez brzuch bo wszystko było ładnie widać. Maluszek sobie smacznie spał i nie był skory do pomiarów, pani doktor musiała nim kilka razy potrząsnąć Na koniec go tak rozruszała,że zaczął normalnie break dance Nam odstawiać i pokazał Nam "pione" , Oglądaliśmy go też przez 3d. Ma już 6cm, raczki, 10 paluszków, nóżki ;-)Słodki widok!Wszystkie parametry ok, ryzyko wystąpienia wad jest minimalne, tętno dziecka idealne, serduszko pięknie biło. Na płeć oczywiście za wcześnie.Widziałam,że nawet Tż się wzruszył i zapowiedział że już na każdą wizytę wchodzi ze mną do gabinetu ![]() Dziękuje za kciuki ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-18 o 19:59 |
|
|
|
#200 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nuna sluchaj lekarza, a za 4 tyg spokojnie zrobisz zakupy. To juz jak cale nic... ![]() Cytat:
A co do stypendium to super, ze sie udalo.Cytat:
19tc i ta Wasza historia z Kocurkiem to jak z jakiegos filmu, tak blisko, a tak daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a przypomnij mi ktory to tydzien?Dziewczyny ja chyba czuje ruchy malucha.... pisze chyba, bo wczesniej myslalam, ze to gazy ale teraz to takie jakby bardziej pukniecia co jakis czas.... ciekawe ....No i witam sie i zaraz uciekam, trzeba ogolic nogi i do wyra
|
|
#201 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla TŻ ![]() Cytat:
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja... troche mnie nioe bylo ale jestem na bierzaco...
niestety pocytowalam ale mi sie wszystko skasowala drugi raz nie mam tyle cierpliwosc... napisze tyle co pamietam :P Misia sukienka bajka no i Ty sliczna Dzieciaczki przesliczne.... schrupalabym ![]() Dzastino ![]() I przepraszam wiecej nie pamietam ![]() Co u mnie u mnie nudaaaaaaaaaaaaaaaa termin @ wczoraj do dzis jej nie ma nadzieji sobie nie robie tampaxy kupione duzaaaa paka siadam troche na zdrowiu ale jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni... zaczynam biegac wiec i zaczelam pracowac nad soba... i to ostro... i to chyba tyle...
|
|
#203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do fitnessu czy czegoś tam - do tej pory korzystałam z uroków studentki i chodziłam na tenis na uczelnię, na razie się nie rozglądam bo zwyczajnie nie miałabym czasu, żeby regularnie chodzić. Ale jak już coś sprawdzisz to się pochwal, może nadejdą czasy, kiedy będę mogła sobie skakać po tego typu rzeczach ![]() Skoro tak dużo pracujesz to ja zaciskam kciuki, co by Ci się to opłaciło i była podwyżka I liczę, że jak zluzowaliście ze staraniami, to niebawem będziesz mogła się pochwalić dobrymi nowinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wróżki - lepiej, żeby się nie pomyliła fakt, bo jak się z Izą zbierzemy, to będzie wpiernicz Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Potem jest coraz mocniej i mocniej pokochasz ten stan
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- No to razem odliczamy. A jak długi masz cykl? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- DastinO, Misia- gratuluję udanych wizyt ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- A tak w ogóle to się witam Jakoś gardło mnie pobolewa od wczoraj i czerwone jest... brzuch i cyc boli ![]() Jedyne co mnie teraz cieszy, że nareszcie przyszła ta wiosna długo wyczekiwana
|
|
#206 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wiesz..tak wyszlo ![]() A ci lekarze to sa nieraz dziwni,,,jak by z przymusu pracowali ...ciezko trafic na takiego z powolania, zeby naprawde wspolczul i chcial choremu ulzyc w cierpieniu...jakimkolwiek . Dobrze, że maluszka jednak zbadala wkoncu...ale te teksty mogla sobie darowac, naprawde Cytat:
Cytat:
a w ktorym Ty tygodniu jestes? to bylo pierwsze genetyczne tak?Dzien dobry tak w ogole, bo nawet bez przywitania sie zjawiam. Dzis ostatni dzien pracy Z jednej strony sie ciesze, z drugiej - troche mi szkoda ale pewnie ten stan szybko minie
|
||||
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Sophia,Magbes- tak to było to pierwsze genetyczne. Dziś jest 12t3d ![]() Niestabilna- ![]() Wczoraj było u Nas mega cieplutko, dziś widzęteż nie jest źle ale słoneczka ni ma... Magbes, odpoczniesz sobie w końcu ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
brawo za wszystkie wizyty dziewczynki ![]() Ja wczoraj się wystraszyłam...po szkole rodzenia miałam wilgotno w kroczu....dziś idę na wizytę... zaczynam się stresować czy aby wszystko ok
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to ten śluz?? U mnie z rana jest po nocy cała wkładka mokra. Wyczytałam gdzieś, że może się zwiększać![]() Daj znać jak najszybciej po ![]() Witamy dziś w skończonym 31 tyg tak więc zaczynamy 32 Można by rzec, że zaczynamy 8 miesiąc Ale ja liczę od 21 czyli tak jak mam termin, że jak na 21 czerwca to np 21 maja zacznę 9 miesiąc.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

bo co gdyby to byla inna dziewczyna ... wyszlabym na idiotke
Brzuszek chyba rosnie ( juz 19 tydzien!! jeeeejku) Czasami czuje takie twardnienie macicy. Kontaktowalam sie z ginem i poiedziala, że jak jest do 10 skurczow na dobe to tak moze byc... u mnie 10 chyba nie przkeroczylo nigdy. 

...eh ;P

za stypendium

miała się odezwać jak wyjdzie ze szpitala i nic.. codziennie o nich myślę...
szkoda gadać..
ale teraz to takie jakby bardziej pukniecia co jakis czas.... ciekawe ....
klask i: dla TŻ