|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
dzien dobry
nie bijcie..... albo bijcie bo mi sie nalezy..udzielam sie tu ostatnio tak czesto, ze wstyd. Jednak codziennie Ws nadrabiam... tylko w zwiazku z tym, ze dawno sie nie udzielalam nie moge jakos znow sie wbic... niepocytowalam i nie wiem co komu napisac...Z pamieci - misiu jaka masz sliczna suknie i pieknie w niej wygladasz....brzuszek jak urosnie to bedzie wygladalo jeszcze piekniej! oczywiscie trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. ruda - ciesze sie, że dobrze Wam sie mieszka...oby tak dalej! iza - to super, że maz dostal prace...zycze zeby Wam sie wreszcie wszystko wyprostowalo ... no i za wiarygodnosc wrozki trzymam kciuki ![]() za Ciebie ruda rowniez ![]() ![]() kocurku - mialas teraz jakos robiona ta glukoze tak? ja az sie boje co mi wyjdzie.... ale jeszcze nie mam zlecenia na zrobienie W ogole to rowniez bylam na bezpiecznym maluchu w szczecinie i nie jestem pewna... ale wydaje mi sie, że Ciebie widzialam i nawet siedzialysmy niedaleko siebie w pierwszej sali.... chcialam zagadac ale ... nie pamietam jak masz na imie i glupio i bylo zapytac czy Ty to kocurek ![]() ![]() Lunka - jejku jak patrze na Twoje zdjecia i czytam Twoje opisy to tak sie ciesze, że macierzyństwo sprawia Ci taka radosc.... tak przyjemnie sie czyta Ciebie ![]() To moze teraz co u mnie... jestem w pracy do konca tego tygodnia, pozniej 22 kwietnia mam wizyte i od tego dnia ide na zwolnienie. Wystarczy pracy ![]() Poza tym nie jestem pewna ale chyba czuje powoli maluszka... pierwszy raz poczulam wlasnie po warsztatach z BM. takie dwa delikatne pukniecia.... teraz czuje to czasami w ciagu dnia lub wieczorem... Wczoraj nawet jak poczulam to pokazalam TZ gdzie i wpatrywal sie chwilke w brzuch i znow poczulam a on mowi, ze zobaczyl leciutkie wybrzuszenie ![]() ![]() ![]() Dobra,koncze bo elaborat mi wyszedl :P Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-04-18 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
dziewczynki gratuluję wam radości macierzyństwa i świetnie was się czyta
![]() misia piękna suknie ślicznie podkreśla brzusio kocurek współczuję cukrzycy, i trzymam kciuki ![]() u nas hmm 8 dzień cyklu i cóż działamy cały czas ![]() dużo pracujemy często się mijamy ale dajemy radę, jakoś ![]() trochę chciałam zrobić przerwę od wątku ale brakuje mi was ![]() macie przesłodkie dzieciaczki ![]() i trzymam kciuki was mamusie, przyszłe mamusie i maluszki |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Magbes jak to mnie nie zaczepiłaś???
![]() Miałam malinową tunikę i czarna marynarkę i jako jedyna byłam w szpilkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
kocurku no to Ty bylas... cholewcia no
![]() Ja mialam bezowa sukienke, brazowe rajty i pomaranczowo -brazowe koraliki i brazowy sweterek ![]() ![]() to i nawet w kibelku obok siebie czekalysmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kibelku to ja myślałam tylko o tym, żeby nie popuścić ![]() T masz lańsko na dupie, ze mnie nie zaczepiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
no to fajna sytaucje mialyscie Dziolchy
![]() ale macie fajnie,ze mozecie sie spotkac. Ja mieszkam od 1.5 roku w dusseldorfie i jakos nie mam "swoich"kolezanek.mam owszem znajomych TZta ale wiecie,nie ma to jak miec swoje kumpele.Tak mi brakuje mojej rodzinki i znajomych ![]() a co slychac u Mokki i Leosia? bo nie wiem czy moze ja cos przeoczylam,czy poprostu dawno sie nie odzywala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak badanie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Więc tak byłam na wizycie, standardowo, położyłam się i rach ciach młody pan ginekolog robi przez pochwę, myślę sobie ok.
Pierwsze co słysze, że nie ma ruchów dziecka, ja blada jak ściana, łzy w oczach, już mi ciekną, a Pan Doktor mówi "musimy malucha obudzić, bo sobie śpi". Myslałam, że go zabije. Dzieciątko ma 7 cm, dwie rączki, dwie nózki, dwie dłonie i paluszki, wszystko było dobrze. Z wyników: mam anamie, i mam brać witaminy, mam za niski cukier i nie mam przeciwciał na toxo. Z formalnych 17.06 na 10.40 mam USG połówkowe w szpitalu, platne 40 euro. Między 5.07 a 2.08 mam zzrobić badania (gluzkoze 50 G też), i między 2.08 a 9.08 mam wizytę u gina. Tyle. Płeć, pan doktor młody, więc powiedział, że nic nie widzi i dowiemy się w czerwcu. Aha i jesteśmy starsi o 3 dni. __________________
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W międzyczasie planujesz jeszcze iść prywatnie na wizytę? Ja mam też dziś genetyczne ale na 18 dopiero.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Tak w maju.
#194 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale i tak chciałabym wiedzieć co u Ciebie? Ale nie takie informacje na sucho tylko naprawdę co u Ciebie ![]() Cytat:
![]() no i cudownie że czujesz ruchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a my dziś mamy miesiąc ![]() i dziadek nas lula na balkonie ale krzyczymy w niebogłosy żeby mama sobie nie posiedziała przypadkiem na forum ![]() ale dziś nam założyli gniazdko i będziemy mieć neta w domu ![]() Byliśmy dziś u pediatry bo małemu już ponad tydzien nie schodzą pleśniawki, i u okulisty odrazu bo bardzo mu oko ropieje.. ale się musiałam prosić żeby nas przyjęła ![]() ![]() i 30 kwietnia musze iść z nim na całe badanie zwroku do niej.. to są moje urodziny więc pewnie mi humor zepsuje ![]() lece na spacer bo kolezanka ma wpaść. Wczoraj wypiłam pół piwa.. mmmm ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam termin 23 kwietnia. Cytat:
![]() ![]() Dobra uciekam bo idziemy na piwo ze znajomymi ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Luna dostałaś ode mnie wiadomość??
Masz urodziny wtedy, co mój mąż ![]() Lekarka wredna:/ Kurcze, przecież to maleństwo, to powinna chcieć mu pomóc... Kocurek ten kalkulator serio super ![]() Misia nie dziwię się, że się wystraszyłaś ![]() ![]()
#197 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Magbes fajnie, że wróciłaś ![]() Ruda fajnie, że dobrze się mieszka ![]() ![]() A i takie pytanko mam - chodzisz może gdzieś na jakiś fitness/tańce/siłownię? Przymierzam się i nie wiem co wybrać, na razie celuję w Saude w biurowcu na Śmigłego/Milionowej ale nie wiem, może znasz coś fajnego? Cytat:
![]() ![]() Co u mnie? W sumie to dużo pracy, ostatnio strasznie zwiększyłam obroty w pracy i jak wracam do domu to muszę chwilę ochłonąć .. mam nadzieję, że mi się to opłaci, czekam na podwyżkę ![]() A poza pracą to pomalutku, odpoczywamy sobie z TZtem, żyjemy powoli, nigdzie się nie spieszymy ![]() ![]() I na prawdę zluzowałam z tematem starań, nie grzebię po necie, nie nakręcam się, tylko tutaj zaglądam, bo chcę wiedzieć co u Was ![]() ![]() No i tak życie płynie .. bez spinania się (tego mi w pracy wystarcza), bez nakręcania ![]() No i staram się Was na bieżąco śledzić, nie zawsze piszę, bo w sumie nie mam nic ciekawego do napisania, cieszę się za wszystkie zafasolkowane, po cichu kibicuję i podglądam foty Waszych skarbów ![]()
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
No i jestem
![]() ![]() Zacznę od tego że Pani doktor bardzo przesympatyczna kobietka, wszystko ładnie opowiadało co po kolei robi,sprzęt miała I klasa, Tż wszedł z mną pierwszy raz do gabinetu, każdy miał swój monitor, ja swój,Tż swój i ginka swój ![]() Usg zrobiła mi przez brzuch bo wszystko było ładnie widać. Maluszek sobie smacznie spał i nie był skory do pomiarów, pani doktor musiała nim kilka razy potrząsnąć ![]() ![]() ![]() Wszystkie parametry ok, ryzyko wystąpienia wad jest minimalne, tętno dziecka idealne, serduszko pięknie biło. ![]() Widziałam,że nawet Tż się wzruszył i zapowiedział że już na każdą wizytę wchodzi ze mną do gabinetu ![]() Dziękuje za kciuki ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-18 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nuna sluchaj lekarza, a za 4 tyg spokojnie zrobisz zakupy. To juz jak cale nic... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ta Wasza historia z Kocurkiem to jak z jakiegos filmu, tak blisko, a tak daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja chyba czuje ruchy malucha.... pisze chyba, bo wczesniej myslalam, ze to gazy ![]() No i witam sie i zaraz uciekam, trzeba ogolic nogi i do wyra ![]()
![]() |
#201 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja... troche mnie nioe bylo ale jestem na bierzaco...
niestety pocytowalam ale mi sie wszystko skasowala drugi raz nie mam tyle cierpliwosc... napisze tyle co pamietam :P Misia sukienka bajka no i Ty sliczna ![]() Dzieciaczki przesliczne.... schrupalabym ![]() Dzastino ![]() I przepraszam wiecej nie pamietam ![]() Co u mnie u mnie nudaaaaaaaaaaaaaaaa termin @ wczoraj do dzis jej nie ma nadzieji sobie nie robie tampaxy kupione duzaaaa paka ![]() zaczynam biegac wiec i zaczelam pracowac nad soba... i to ostro... i to chyba tyle...
![]() |
#203 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Skoro tak dużo pracujesz to ja zaciskam kciuki, co by Ci się to opłaciło i była podwyżka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wróżki - lepiej, żeby się nie pomyliła fakt, bo jak się z Izą zbierzemy, to będzie wpiernicz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- No to razem odliczamy. A jak długi masz cykl? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- DastinO, Misia- gratuluję udanych wizyt ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- A tak w ogóle to się witam ![]() Jakoś gardło mnie pobolewa od wczoraj i czerwone jest... brzuch i cyc boli ![]() Jedyne co mnie teraz cieszy, że nareszcie przyszła ta wiosna długo wyczekiwana ![]()
![]() |
#206 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ci lekarze to sa nieraz dziwni,,,jak by z przymusu pracowali ...ciezko trafic na takiego z powolania, zeby naprawde wspolczul i chcial choremu ulzyc w cierpieniu...jakimkolwiek . Dobrze, że maluszka jednak zbadala wkoncu...ale te teksty mogla sobie darowac, naprawde Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry tak w ogole, bo nawet bez przywitania sie zjawiam. Dzis ostatni dzien pracy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Witajcie !
![]() ![]()
#208 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Sophia,Magbes- tak to było to pierwsze genetyczne. Dziś jest 12t3d ![]() Niestabilna- ![]() Wczoraj było u Nas mega cieplutko, dziś widzęteż nie jest źle ale słoneczka ni ma... Magbes, odpoczniesz sobie w końcu ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
![]() brawo za wszystkie wizyty dziewczynki ![]() Ja wczoraj się wystraszyłam...po szkole rodzenia miałam wilgotno w kroczu....dziś idę na wizytę... zaczynam się stresować czy aby wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak najszybciej po ![]() Witamy dziś w skończonym 31 tyg tak więc zaczynamy 32 ![]() Można by rzec, że zaczynamy 8 miesiąc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.