![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
też myślałam o akademiku ale z tego co słyszałam jest się masakrycznie ciężko dostać...lista rezerwowych jest długasierna :/ a do tego nie wiem, czy potrafiłabym mieszkać w jednym pokoju z jedna osobą, a tym bardziej jakąś większą liczbą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
a ja się nie znam na tym gdzie i co, nawet nigdy w Łodzi nie byłam! :O
#183 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() O Gdańskiej coś słyszałam, że razem z akademikiem w kamienicy burdel funkcjonuje ![]() Jeszcze są chyba Żwirki...
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dochód na osobę chyba nie jest taki ważny,znam dziewczynę która mimo dość wysokich dochodów dostała akademik i dlatego wydaje mi się że bardziej decyduje odległość. Ciężko mi się wypowiadać o wszystkich akademikach bo ich nie widziałam ale tak z perspektywy mojego to jest dobrze. Pokoje są w dobrym stanie, mamy dość nowe meble. Dużym plusem jest to że łazienkę mamy przy pokoju (dokładniej łazienka na dwa pokoje) i tak jest chyba w połowie akademików UŁ.Druga połowa to łazienki na piętro ale i do tego da się podobno przyzwyczaić. A jeśli chodzi o hałas czy brak możliwości do nauki itp. to też nie jest źle, fakt czasem jest głośno ale przecież w prywatnym mieszkaniu też nigdy nie wiadomo na kogo się trafi za ścianą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Jak się cieszę że mam dom w Łodzi. Nie wyobrażam sobie mieszkać przy gdańskiej, lub w okolicach rewolucji itp Ale chętnie pomieszkałabym w akademikach, choć teraz pracując czuję się jakbym była w akademiku, tyle że wyjechałam z Łodzi, za którą tęsknie.
Jutro wyniki, mam nadzieję że wszystkie z naszymi osiągnięciami dostaniemy się na wymarzone kierunki. Trzymam kciuki za was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41530215]
Jutro wyniki, mam nadzieję że wszystkie z naszymi osiągnięciami dostaniemy się na wymarzone kierunki. Trzymam kciuki za was dziewczyny ![]() Ja także. ![]()
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
dobrze by było móc zaklepać sobie akademik prywatny, poczekać do września i jakby się człowiek dostał na uczelniany to wziąć ten a z tamtego zrezygnować
![]() chociaż w sumie nie wiem czemu z UŁ miałby być lepszy niż prywatny... ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Ja również, a jutro chcę tu widzieć same pozytywne reakcje ! ![]()
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
a i z tego co wiem to Lumumbowo jest słynne z tego, że jest tam jeden akademik PŁ a reszta to UŁ i te z UŁ zrobiły wi-fi bez hasła i mają słaby net bo wszyscy ściągają ile wlezie.
a no i wiem, że chłopaki z PŁ dziewczynom z UŁ w akademikach na Lumumbowie lubią codziennie wrzucić kg mąki pod prysznicem na głowę ![]() no ale akademik jest po to żeby się bawić ![]() ja od początku odrzuciłam akademiki, mieszkam w mieszkaniu, nie w pokoju. sama z TŻ w kawalerce i np. kolega z Lumumbowego PŁ też już po roku mieszkania tam szuka mieszkania z dziewczyną. nie wytrzymali braku prywatności, nawet nikt nie puka jak wchodzi do pokoju. ale jak ktoś może się przyzwyczaić to czemu nie ![]() mnie po podwyżkach w akademikach wychodzi tyle samo za mieszkanie co bym płaciła za akademik więc wolę w spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41531193]Jak każdy
![]() A wy jeszcze kusicie lingwistykami różnymi ;D[/QUOTE] a ty na co się wybierasz? tylko proszę mi nie zajmowac miejsca ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41531694]Fir albo analityka gospodarcza. Jak się dostanę na oba, to analitykę wybiorę
![]() analityka jest kierunkiem zamawianym, nie? ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
ja byłam w Łodzi raz...przejazdem
![]() teraz czekam tylko do 24 aż sprawdze wyniki, chociaż sądzę że serwery będa tak obciążne że będę musiał czekać do rana |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Z akademikami UŁ chyba nie jest tak ciężko, jeśli chodzi o dostanie, nie ma co wierzyć jakimś szemranym plotkom
![]()
#199 | |
Raczkowanie
|
czuję, że będę miała problemy ze snem.. nie mógłby ktoś za mnie sprawdzić i powiedzieć czy bezpiecznie mogę na to spojrzeć haha
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41531694]Fir albo analityka gospodarcza. Jak się dostanę na oba, to analitykę wybiorę
![]() Rozważ jeszcze Informatykę i Ekonometrie - z dobrego źródła słyszałem, że jest najlepsza w kraju na UŁ. Specjalizacje też są bardzo konkretne, szczególnie "optymalizacja decyzji". Samo AG to wyodrębniona specjalizacja z IiE, poza tym jak przeglądałem sylabus UŁ - na AG też masz programowanie w c# itd. ^ Też zależy co chcesz, tak czy siak: FiR, AG i IiE to bardzo dobre opcje zarówno na UŁ jak i ogółem. ![]() Cytat:
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Japanication, w każdym wątku każdego będziesz namawiał do IiE?
![]() ![]() Jak dla mnie FiR i ekonomia to dwa najbardziej oblegane kierunki, po ich ukończeniu będzie taka konkurencja że wolę nie myśleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro rozważa AG, to dobrze sobie też wpisać IiE jako alternatywę - w gruncie rzeczy na UŁ to praktycznie jest to samo, zresztą łódzkie IiE jest najlepsze w kraju i ma świetną specjalizacje "optymalizacja decyzji" - po prostu warte rozważenia. ![]() Ekonomia to syf. FiR to akurat bardzo dobra opcja, na liczbę studiujących nie ma w tym wypadku co patrzeć - miejsc pracy jest mnóstwo, a większość firowców to lenie i obiboki, względnie łatwo jest się wybić ponad tą masę. ![]()
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41518259]Nie, każdy przedmiot liczy się raz, więc skoro wezmą pod uwagę matematykę rozszerzoną, to podstawy już nie uwzględniają
![]() Dziewczyny składające na logopedię - teoretycznie plan studiów znajduje się tutaj http://anglistyka.uni.lodz.pl/nowy_k...ka_dla_biznesu ale niestety u mnie na komputerze się nie ładuje. Nakłaniam TŻ do składania, bo kierunek brzmi świetnie ![]() Serdecznie dziękuję za odpowiedz ![]() Dziewczynki nie siejcie paniki, bo mi się zaczyna udzielać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Hej jest ktoś jeszcze kto rejestruje sie na 4 albo 5 kierunkow czy tylko ja tak sie ubezpieczam z tego strachu? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
dla mnie właśnie tylko 2 z tych kierunków się liczą a reszta to na przypał że tak powiem..ale obawiam sie ze na zaden sie nie dostane, bo zdawałam tylko jedno rozszerzenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
a składacie tylko na jedną uczelnie czy kilka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Na 2.. No chyba że moje wyniki będą tragiczne to oddam na 3...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.