Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 13:04   #181
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wezcie mi zamknijcie lodowke na klucz i zablokujcie konto zebym nie wpier.dalala tyle ;/ Mam cialo jak moja 50 letnia matka po 3 ciazach -.-

a ja nie jem czekolady od porodu, słodyczy nie miałam w ustach od kilku tygodni i blada , schudłam 2 kg :/ mam nadzieję, że mi spodnie na chrzcinach nie pękną bo mam taką grubą du..pę, że masakra

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
debrah, bo ty urodzisz za 131 dni, może dlatego

suwaczek
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:05   #182
Ewik86
Zakorzenienie

Lepiej nie zaczynajcie dziołchy tematu jedzenia i kg, bo też bym mogła wiele od siebie dodać, a nie chcę się dołować

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:08   #183
nancykenator
Zakorzenienie

kurczę, próbuję się spakować i nie wiem co zabrać :/ ehh ja ja nie lubię wyjazdów
Stary 2013-06-07, 13:12   #184
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Jeja jak gorąco!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:14   #185
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

A i co mnie martwi Ona dalej ma katar i kaszel i czasami kicha, wiosna czy co nie wiem co robić podaję ibum rano i wieczorem i 3 razy dziennie nasivin do noska, syrop stodal, witaminę C
Oj biedna, mam nadzieję, że szybko pozbędziecie się kataru

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej gadułki

Black- ja też miałam diadem na ślubie super sprawa

Co do chust i nosidła- ja na razie jestem bardzo za chustą ale nie wiem czy latem wytrzymamy
a jak byłam na targach dla matki z dzieckiem to babeczka od chustowania namawiała żeby ze kilka miesisięcy przesiąść się na nosidlo

zmykam do pracy, buziaki kobitki
Marsi, dawaj foto ślubne

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko owszem miewam, a mam to po mojej mamie, która też je ma
Już piszę o co chodzi
odkąd zmarli moi dziadkowie to zawsze jak mi się śnią to mnie albo przed czymś ostrzegają albo tak jakby chcą mi przekazać, że są ze mną i nie stanie mi się krzywda. Wiele razy tak było ale ten sen sprzed 2 dni zapadł mi wyjątkowo w pamięć.
Śniło mi się, że siedzę z babcią a dziadek leży w sąsiednim pokoju i ja wiem, że oni nie żyją tzn mam tego świadomość i ja się pytam, babciu a jak się teraz czuje dziadek (dziadek zmarł bo miał guza mózgu i ogólnie był w bardzo złym stanie przed śmiercią) a babcia patrzy na mnie i mówi "Tomek dobrze się czuje" (Tomek to mój Tż ale i mam Tomka brata).
Opowiedział ten sen mojemu tż i on się trochę z tego śmiał ale wczoraj już mu nie było tak do śmiechu. Powiedział, że wziął sobie to do serca i dlatego jechał wolniej, bo gdyby jechał tak jak jeździ zwykle to nie wiem co by było...
Tak samo kilka dni przed porodem śniła mi się babcia, już nie pamiętam jak ale wiedziałam, że nic się nie stanie ani mi ani Małemu bo wiedziałam, że jest z nami i się nami zaopiekuje...
Możecie się ze mnie śmiać ale ja już miałam wiele takich snów i w to wierzę...
O ja , trochę przerażające, ale dobrze jest mieć świadomość, że ktoś się Tobą opiekuje

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, dołuje się do kilku dni - pewnie przez tą pogodę. Nawet na jakieś fajniejsze spacery z młodym nie chce m się chodzić, tylko tu w okolicy - no bo ciągle pada, chmury, łeb mnie boli pewnie od ciśnienia, humoru brak, bo i skąd jak słońca nie ma. wieje, zimno ...
no i tak dzisiaj sobie przeczytałam, że któreś z Was tż o 4 :O wziął dziecko i zajmował się aż do 6 po czym poszedł do pracy no i znowu łamię się nad moim TZ ...
niby jest jakaś tam poprawa, nie kłócimy się, jak go o coś poproszę to pomaga bez fochów, bez czekania, od razu ... ale żeby sam z siebie butelki umył? albo poszedł wieczorem do młodego jak śpi i płacze w łożeczku? .. nigdy w życiu
nawet takie durne drobiazgi mnie irutuja.. ja zawsze kapie sie z dzieckiem, mlody siedzi wtedo kolo wanny w foteliku i jest spokojny. W ostatni weekend prosze TZ zeby wzial dziecko ze soba, jak idzie sie kapac - bo on dupe moczy godzine w wannie, to mialabym ta godzine spokoju .. jaka mu to roznice robi?! skoro dziecko bedzie w miare grzecznie siedzialo kolo wanny? no ale nie, on go nie wezmie, bo co jak zacznie plakac... super.

a jak znowu poruszyłam temat tego, że może któreś nocy albo poranka by się zajął dzieckiem, to nie ... nei da rady, on pracuje! a to moja brocha.
i jeszcze żeby mnie w☠☠☠☠ić to mi mówi, że ja kłamie ze sie nie wysypiam -- owszem, czasem się wysypiam, ale dlatego ze przywyklam juz do takiego "rwanego" snu .. albo dlatego ze chodze spac o 20 i wtedy nie mam ani chwili wolnej dla siebie! dnie sa coraz gorsze, mlody ma tylko jedna drzemke kolo 10 a pozniej maruda mu sie wlacza i tak do wieczora.
No wiec mowie mu ze skoro tak sie wysypiam, to zacznij spac z dzieckiem, wyspisz sie w koncu. No to mi mowi, ze macierzynski mi sie konczy i mam isc do roboty jak mi tak zle ;|
Nie wiem juz co robic, probowalam roznych sposobow, ale nie wierze juz zeby TZ keidykolwiek zaczal mi pomagac przy dziecku rano i w nocy. W dzien i weekendy owszem, bardzi chetnie ale noc i ranek nie! nie bo nie. Bo on pracuje. A jak ja jestem taka przemeczona to mam prosic o pomoc jego matke, moja, albo ... nianke znajdziemy!! a jak mi to nie pasuje, to mam isc do pracy, to wtedy on sie dzieckiem zajmie ?!

Najgorsze w tym wszytskim jest to, ze zaczyna mnie bolec, ze on nie docenia tego co robie dla naszego dziecka. Jemu sie wydaje, ze opiekna nad dzeickiem to sama przyjemnosc. Bo dla niego tak to wyglada, po pracy poczyta ksiazeczki z usmiechnietym dzieckiem, jak zaczyna marudzic to idziemy go kapac i juz .. a usypianie, czesto meczace, z placzem, noszeniem na raczkach, wkladaniem i wyciaganiem z lozeczka - to juz moja brocha. Ranek tak samo, ja nie spie od 6, o 9 dziecko juz jest spokojne a TZ usmiechnie sie do niego, pogada z nim chwile i juz idzie sie szykowac do pracy.
Nie widzi tego, ile to wysilku kosztuje, zeby poukladac sobie caly dzien, z dzieckiem na rekach non stop niemalze. Jemu chyba wydaje sie, ze ja juz nie potrzebuje czasu dla siebie, bo jestem matka - "inne matki" jakos sobie daja rade. A na wszytsko ma odpwoiedz ze jak mi tak ciezko to nianke znajdziemy (od kiedy wie, ze mam dosc tesciowej, to juz wymyslil ta nianke) i mowi to z takim wyrzutem jakbym chciala sobei z puszka piwa lezec przed tv pol dnia, a nie np. zjesc normalny obiad, napic sie kawy w spokoju, wykapac, czy pocwiczyc.

Straszne smutne jest to co piszesz. Może warto zastanowić się nad ta opiekunką

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Witam się z wami w nowej części!
Pędzicie jak szalone.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich ale nie pamiętam.

Blogerko jakieś lanie należy sie Twojemu tż. No jak tak można. A jak byś go zostawiła samego z Boryskiem w jakąś sobote żeby zobaczył jak to jest cały dzień z dzieckiem. I żeby nie mógł skorzystać z pomocy T to zaprosic ją na wspólne zakupy( wiem, że to może być ciężkie do wytrzymania)?

elllmi bratowa zaszalała z chodakiem.Marakra

BlackSanctum wiązanka z piórami piękna.

mój Miś wczoraj skończył 5 miesięcy
Dla Twojego Misia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja mam kartę stałego klienta serio mówię
Wcale się nie dziwię Co dziś upolowałaś?

[QUOTE=marta00537;41203580]
Cytat:
Bardzo ładnie wyglądałaś
/QUOTE]
dziękuje

może faktycznie to alergiczne, że nie rzechodzi

ja w takie sny wierzę
mi zawsze jak się zęby śnią to dowiaduje się o czyjejś śmierci brrr
mój tż też Tomek

jeszcze ze starego wątku póki pamiętam
Debrah Amelka śliczna
Ania 13.03 dziękuje

Noc po szczepieniu w sumie taka jak zwykle czyli szału nie było, du.py nie urywa...
Dziewczyny osiwieje niedługo przez te moje dziecko znów zaczyna kaszleć kurde on cały czas pokasłuje bo się śliną krztusi, ale teraz to jest ewidetnie kaszel. I tak ide dzisiaj do lekarza bo krew mi leci z tyłka to przy okazji wezmę małego niech go osłucha, wolę dmuchać na zimne
Oby to nie było nic poważnego Daj znać po wizycie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
witam Was w nowej części
Kupiliśmy samochód i od rana bój był z załatwianiem rejestracji Najlepiej w Urzędzie Celnym, dzięki Blance nie staliśmy w kolejce I dzięki temu udało nam się załatwić rejestrację w ciągu... 4h!!!! Jeszcze tylko po południu dbierzemy tablice i finito! Jak ja kocham jak TŻ jest na urlopie

Poczytam Was troszkę póki Niuńka śpi

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Baaaardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki i miłe słowa! Jesteście kochane
Gratulację zakupu i szybkiego załatwienia formalności

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:16   #186
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

suwaczek

Cytat:
Jeja jak gorąco!

Że jak????? Pffff
Stary 2013-06-07, 13:17   #187
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

suwaczek
muszę wreszcie usunąc ten suwak i zrobić nowy..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 13:18   #188
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Że jak????? Pffff
u mnie też cieplutko i słonecznie jest

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 13:23   #189
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Miało być AUDI, ale na takie jakie chcieliśmy fundusze nie pozwoliły... Więc Citroen C5. Czarny
właśnie wygoglowałam i piękna jest C piątka, gratuluje zakupu
my mamy Audi A4 w tamtym roku kupiliśmy, my ogólnie chorujemy na punkcie Audi, chcielibyśmy jakis lepszy model, ale wiadomo kase taka trzeba wybulić, ze maskara iteż fundusze nie pozwalają

Cytat:

suwaczek

Cytat:

Że jak????? Pffff
u nas 26 stopni bez słońca

Filip w końcu usnął już płakał ze zmęczenia, 4 razy go odkładałam do łóżeczka, w końcu wzięłam go na klatę i usnął, ciekawe ile pośpi

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:26   #190
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
witam Was w nowej części
Kupiliśmy samochód i od rana bój był z załatwianiem rejestracji Najlepiej w Urzędzie Celnym, dzięki Blance nie staliśmy w kolejce I dzięki temu udało nam się załatwić rejestrację w ciągu... 4h!!!! Jeszcze tylko po południu dbierzemy tablice i finito! Jak ja kocham jak TŻ jest na urlopie
oby sie dobrze Wam nim jezdzilo

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
slyszalam o tym, fajnie, fajnie. moze w koncu cosik sie zmieni w tym temacie...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
my spadamy do ikei po ochraniacz na łózeczko i po zakupy.
gorzej bedzie jak tzta sraczka przegoni

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ojj, mysle, ze z pewnoscia przy pierwszej lepszej okazji Ci wypomni...
Tesciowa tez pewnie swoje pomysli.
tez uwazam ze nianka to nie jest wyjscie z sytuacji bo to tata z mama ma sie dzieckiem zajmowac a nie mama z nianka
i tak jak pisze afijka - czuje ze wtedy to juz by w ogole d.upska nie ruszyl
musi bęcwał sam zrozumiec ze źle robi

Cytat:
Hej.
Ale jestem przybita...: nic mi się nie chce. Mam wszystkiego dosyć. Znów pokłóciłam się z Tż....ehhh żyć nie umierać.....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:32   #191
bijkora
Rozeznanie

Co do grubej dupy to i ja mogę dużo mówić

A dziewczyny ćwiczące, możecie mi podrzucić linki do filmów czy tam czegoś ( nie wiem ) z których korzystałyście na początku ?

Włosomaniaczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 13:36   #192
Wisienka_0809
Rozeznanie

Powariowały.
witam kochane.

--------------------------------

Pola obróciła się wczoraj z pleców na brzuszek, a że jej się spodobało, to zrobiła to z kilkanaście razy pod rząd.
I mam pytanie w związku z tym: jeśli urodziła się miesiąc przed terminem, to będzie robiła postępy o miesiąc szybciej czy właśnie ten miesiąc później (gdyby urodziła się w terminie to miałaby 5 miesięcy, a ma 6)

Ogólnie jest fajnie, Pola nawija sama do siebie non stop, chichra się z byle czego, itp., itd.

--------------------

Zauważyłam wielki powrót - Neti, witaj.
Gojka, nie znajdę tego - o ile wcześniej urodził się Twój bąbel? I 3? Mówisz jeszcze o Bijkorze?

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-06-07 o 13:45
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:40   #193
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Powariowały.
witam kochane.

Pola obróciła się wczoraj z pleców na brzuszek, a że jej się spodobało, to zrobiła to z kilkanaście razy pod rząd.
I mam pytanie w związku z tym: jeśli urodziła się miesiąc przed terminem, to będzie robiła postępy o miesiąc szybciej czy właśnie ten miesiąc później (gdyby urodziła się w terminie to miałaby 4 miesiące, a ma 5)

Ogólnie jest fajnie, Pola nawija sama do siebie non stop, chichra się z byle czego, itp., itd.

--------------------

Gojka, nie znajdę tego - o ile wcześniej urodził się Twój bąbel? I 3? Mówisz jeszcze o Bijkorze?
dla Polusi

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 13:46   #194
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Ja sie o wielkiej dupie nie wypowiem,bo nigdy ogromniasta nie byla,ale z oponiskiem na bebzonie a od jakiegos czasu i z rozlanymi udziskami to jestem zakumplowana wpierdzielam ze szczescia,ze smutku i z nudow,czyli powod zawsze sie znajdzie A do lipca obiecalam sobie,ze waga pokaze 55kg a ze znow przybralam to mam 59:p i tak lepiej,ze juz 6 nie ma z przodu:p znalazlam nawet fajny trening obwodowy silowy,polaczylabym go z aerobami i spadloby pewnie szybko... Lubie cwiczyc,ale nie moge sie jakos zabrac,poza tym jestem ciagle zmeczona

Poszlam do apteki po Ibum,moze mu troszke pomoze chociaz,tak mi go szkoda,od wczoraj jest masakrejszyn z zebiskami

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Wisienko,brawo dla Poli

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:51   #195
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka, ale Wisienka to tak niezupełnie jest mamusią wcześniaka, bo ona miała dwa terminy i trzymali się tego wcześniejszego, w wyniku czego jej Pola nie jest wcześniakiem.
aha... jak rodziłyśmy to niestety nie byłam na bierząco i część postów poprstu ominęłam... myślałam, że jej maleństwo też wcześniak, ale w takim razie tylko ja i ejoejo...

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
No on wlasnie tez jakies takie niby sandaly:p poca mu sie ogolnie prawie zawsze jakos tam smierdza Boziu,mam nadzieje ze nie przeczyta tego ale moze bedzie.choc troche lepiej. A tak wraca do domu i powierze sie zageszcza od tego smrodu moze dlatego zaden komar nas nie dziabnal w tym roku,bo wszystkie zdychaja haha. wrzuca je do pralki od razu,zamyka ja,bo w samym koszu na brudy to cale 42 metry mieszkania smieeeerdza a w praleczce to tylko kibelek

Wiesz u nas tak samo. Tż pracuje a raczej haruje fizycznie i też jak wraca do domu to tragedia. Jeszcze sie złości jak od progu krzycze, aby szedł pod prysznic od razu.. Ja rozumiem, że ona pada na twarz ze zmęczenia, wszyscy się dziwią jak ona daje rade, no ale kurde wykąpie sie i niech se chłop odpoczywa, a nie siądzie w domu a mnie aż cofa od tego smrodku... Kiedyś brudne skarpety lądowały w koszu, ale że strasznie capiły to też je do pralki wrzuca i zamyka, co mnie strasznie wkurza, bo mi potem pralka śmierdzi i nawet jak pranie wyciągam to mi smierdzi skarpetami;( ech nie mogę go namówić, aby te skarpety przechowywał w worku... To co zakładamy interes sprzedając skarpety przeciw komarom?? u nas też jakoś nie ma ich wogle, ale to pewnie dlatego,że mieszkamy w samym centrum

[QUOTE=Ewik86;41200185]Szklanko pisałaś w starym wątku o tym, że miałaś skromny ślub kościelny. Tzn? Jak on wyglądał?

My chcemy zrobić wesele na ok 30-40 osób. Liczyłam z mamą, że potrzeba nam ok 20 tys

A cywilny mój kosztował tak: 1500 lokal do 22, w tym kilka dań gorących, przystawki, napoje na 15 osób. Moja sukienka 400 zł, obrączki 800 chyba, bo też przerabialiśmy ze starego złota, no i mój fryzjer 80 i bukiecik 50. A i jeszcze szampan do USC i wódka dla gości. Myślę, że wyniosło wszystko ok 4000 tys.

My też braliśmy skromny kościelny, ponieważ jestem straszną przeciwniczką ogromnych wesel. Bardzo lubię chodzić na takie wielkie wesela, ale mój miał być bardzo kameralmy...

ksiądz 700zł
obrączki jakieś 1400
garnitur i buty chyba coś koło 600-700 zł ale wiadomo można kupić taniej
moja sukienka 0zł. Mojej siostry zuknia leżała kilka lat w szafie, kolor nadal biały, odcięłam tren, odciełam ramiączka i usunęłam kilka ozdóbek i sukienka wyglądała zupełnie inaczaj. Welonu nie miałam, ponieważ mi się strasznie nie podobają. Moja starsza zrobiła mi woalkę taką jak na załączonym zdjęciu. Koszt jakieś 5 zł.
Fryzurę, makijarz i strzyżenie Tż robiła moja znajoma za wszystko zapłaciliśmy 60zł
bukiet chyba coś koło 200zł razem z bukietem starszej. Miałam taki http://www.google.pl/imgres?q=jesien...7&tx=128&ty=81

przyjęcie robiliśmy w domu na jakieś 20 osób i z alkoholem chyba coś koło 2 tys
zdjęcia robiła nam moja przyjaciółka w ramach prezentu ślubnego... I to chyba wszystko...

Ejoejoja na początku po porodzie byłam mega zadowolona i szczęsliwa, że to wszystko już za mną. Kiedyś pisałam, że codziennie na porannym obchodzie słyszałam co innego na temat co będzie ze mną dalej... miałam psychicznie wszytkiego dosyć. Urodziłam i byłam już mega szczęśliwa, niestety jak usłyszałam, że dziecko będzie w inkubatorze moje szczęście zmalało, ale byłam bardzo wykończona porodem i tym wszystkim co było przed i jedyne czego potrzebowałam to odpoczynek, no i powtarzałam sobie, że to dla dobra dziecka. W drugiej dobie zaczął się u mnie kryzys. Leżałyśmy w 5 na sali, każda miała przy sobie dziecko a ja nie. Leżałam i ryczałam jak bóbr...Zdąrzyłam już odpocząć psychicznie i zaczęłam żałować, że tak strasznie chciałam już urodzić, że gdybym te 2 tyg wytrzymała to bym miała dziecko ze sobą i nie musiałabym spędzić kolejnych 2 tyg w szpitalu, gdzie był zakaz odwiedzin i Tż ani mnie ani dziecka nie widział.. Jeszcze miałam problemz laktacją i jedna z położnych przyszła do mnie i z mordą, że nie odciągnęłam mleka, że dziecko głodzę a ja naprawdę tego mleka nie miałam... W końcu udało mi się wybłagać ordynatorkę i chodziłam do małej na salę, wyciągali ją z inkubatora i karmiłyśmy się, co było strasznie trudne, bo ona mi zasypiała i nie mogłam jej obudzić.. Dopiero jak dostałam ją na salę to zaczęło się nam udawać, mleka było sporo i wogle już było dobrze. Niestety po powrocie do domu pokarmu znowu było mało... i jak paulina skończyła 3 tyg zaczeliśmy ją dokarmiać, no i dosyć szybko przeszliśmy na mm. Mnie też strasznie męczyło to, że nie dość, że nie mogłam donosić dziecka to jeszcze nie mogłam jej karmić... Ale cóż począć... staram się nie dołować, a jak już przyjdzie gorszy dzień to staram się zauważać pozytywy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_7641.jpg (76,2 KB, 55 załadowań)
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 13:52   #196
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Powariowały.
witam kochane.

I mam pytanie w związku z tym: jeśli urodziła się miesiąc przed terminem, to będzie robiła postępy o miesiąc szybciej czy właśnie ten miesiąc później (gdyby urodziła się w terminie to miałaby 5 miesięcy, a ma 6)

--------------------

Ale co ja ??

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-07, 13:55   #197
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co ja ??
że wcześniaka urodziłaś
Stary 2013-06-07, 13:58   #198
Wisienka_0809
Rozeznanie

A, widzę, że chodzi o Ejoejo. To jesteśmy 4!
Stary 2013-06-07, 14:00   #199
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Powariowały.
witam kochane.

--------------------

Paulina urodziła się w 35 tc. Nie, nie.. miałam na myśli ejoejo. Właśnie też się zastanawiam jak to jest z rozwojem naszych maluchów. Wydaje mi się, że mała rozwija się mniej więcej tak jak dzieciaczki z wątku mniej więcej w tym czasie urodzone... Zaprzyjaźniłam się w szpitalu z dziewczyną, która tego samego dnia urzodziła wcześniaka. Jeśli dobrze pamiętam to była w 32 tc i jak rozmawiamy czasem to jest straszna różnica między nazymi dziećmi... sama już nie wiem..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 14:01   #200
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Gojka,chcesz mi robic konkurencje;>?
TZ by mnie zabil,jakby sie dowiedzial,ze tylu kobietom opowiedzialam o jego smierdzacych nozyskach az mi sie reklama przypomniala "kopyta ci wala"

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:01   #201
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
A, widzę, że chodzi o Ejoejo. To jesteśmy 4!
To Bijkora też ma wcześniaka??? Kurde tak to jest jak się omija całą część wątku....
Stary 2013-06-07, 14:02   #202
Wisienka_0809
Rozeznanie

Aha, co do wesel: moja siostra miała na 120 osób i wyszło im ok. 25 tys. A my będziemy mieć na 150-170 i pewnie do 35 tys. styknie. Ale to wszystko w tym liczone, nawet bielizna, balony. No i papiery z USC, bo my mamy ślub konkordatowy.
Stary 2013-06-07, 14:03   #203
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
TZ by mnie zabil,jakby sie dowiedzial,ze tylu kobietom opowiedzialam o jego smierdzacych nozyskach az mi sie reklama przypomniala "kopyta ci wala"

no coś Ty, nie śmiałabym... miałam na myśli wspólny interes

Idę na spacer, bo zaraz wieczór a ja ciągle na wizażu....
Stary 2013-06-07, 14:05   #204
Wisienka_0809
Rozeznanie

W ogóle, to jak już będę po, to Wam tutaj zrobię kosztorys.
Stary 2013-06-07, 14:13   #205
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do grubej dupy to i ja mogę dużo mówić

A dziewczyny ćwiczące, możecie mi podrzucić linki do filmów czy tam czegoś ( nie wiem ) z których korzystałyście na początku ?

kultowy skalpel - prosty, podobni daje efekty, ale ja w to nie wierze
pewnie poblokuje linki wiec wpisz na youtube skalpel chodakowska

mozesz sprobowac cwiczyc z mel b --> melb 10 minutowy trening - duzo tego znajdziesz na youtubie

ja teraz cwicze z zuzka
wpisz zwow

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:21
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:13   #206
Wisienka_0809
Rozeznanie

I przepraszam Was bardzo, że się nie odnoszę, ale tyle co 2 pierwsze strony i tą przeczytałam, no a temat wesel to jednak teraz jest mój konik...
Ale obiecuję, że jak w końcu znajdę czas, to już będę na bieżąco!
Stary 2013-06-07, 14:19   #207
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jak skarpety już z sandałów to Ja wolę te bardziej skuteczne
Co do truskawek to kupiłam dziś po 5,50/kg. bardzo dobre i słodkie. Oby młodego nie wysypało.
Tylko uważaj żebyś znowu się nie wkręciła bo będziesz latała na każdą dostawę jak ja

A najlepsze jest to że ile trzeba było zachodu żeby te marne 10 % zdobyć. Jakieś pieczątki się zbierało za zakupy powyżej jakiejś kwoty.

Ejj to nie fair by było Nastukałybyśmy do godziny 13 np. a te co tylko wieczorami zaglądają nie mogłyby nic pisać
Ale nie nie limit postów na jedną wizażanke np 5 dziennie

Cytat:

moja ulubiona reklama

Cytat:
Aha, co do wesel: moja siostra miała na 120 osób i wyszło im ok. 25 tys. A my będziemy mieć na 150-170 i pewnie do 35 tys. styknie. Ale to wszystko w tym liczone, nawet bielizna, balony. No i papiery z USC, bo my mamy ślub konkordatowy.
a robisz normalnie w knajpie czy np w jakimś wynajetym pomieszczeniu typu remiza +catering/kucharki ??? bo to chyba też zależy np mój znajomy robi na 170 osób i mówi że sam catering 20tysi.... jeszcze nie byłam na takim weselu dużym a u mojego tż takie to normalka
Stary 2013-06-07, 14:28   #208
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jakoś tego nie widzę

Bijkora proszę
http://www.youtube.com/watch?v=3yicvXejknk
Stary 2013-06-07, 14:28   #209
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

moja ulubiona reklama

a robisz normalnie w knajpie czy np w jakimś wynajetym pomieszczeniu typu remiza +catering/kucharki ??? bo to chyba też zależy np mój znajomy robi na 170 osób i mówi że sam catering 20tysi.... jeszcze nie byłam na takim weselu dużym a u mojego tż takie to normalka
to też zależy ile masz w danym lokalu od osoby i co wchodzi w skład danej kwoty my np płaciliśmy 150 zł od osoby ale mieliśmy w tej kwocie wszystko tzn ubranie sali, bodajże 5 albo 6 ciepłych posiłków, tort, ciasta, owoce kawa i herbata zimną płytę

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:29
Stary 2013-06-07, 14:30   #210
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

a co do tej reklamy: ja tam słyszę "kopyta ci palą" Wsłuchajcie się jak to poleci

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości